Petak, 18.09.2015.

13:58

Besana noć Tonija Parkera: Čime sam ovo zaslužio?

Plejmejker reprezentacije Francuske Toni Parker i dalje je u neverici posle poraza od Španije u polufinalu Evrobasketa.

Izvor: SO

Besana noæ Tonija Parkera: Èime sam ovo zaslužio? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

djordjevic

pre 8 godina

@maloicitao,

ne pricam o zaletanju, nego o tome da bez straha ide na ulaz...jedno je zaletanje, drugo je znanje.

Uostalom, o Toniju govori njegova karijera, a o tebi tvoja.

Scholes

pre 8 godina

E moj Toni.. Mnogo mi je drago sto ste ispali pre finala, ali bi mi bilo jos draze da Vas je Srbija izbacila, steta... Pre sampionata nas nisi svrstao medju favorite za osvajanje titule..

Amaterasu

pre 8 godina

O Boze, ko sve ima internet... Toni Parker precenjen igrac... zivo me zanima gledate li vi koji to pisete kosarku i cime je ustvari gledate.

brm

pre 8 godina

Vidim, ovde su se svi izložili na trenera .. koji je osvojio EP i prošle godine s oslabljenim timom, tukao Špance u najjačem sastavu u gostima. Hajde, molim vas, postoji ovde trener koji se proglašava najvećim ikad, pa je doživeo i veći debakl od Kolea i Francuza... opustite se i prestanite da filozofirate. Nemam ništaprotiv Želimira, već samo želim da ukažem na dvostruke standarde (ćao).

(akrobata, 18. septembar 2015 15:58)

To što je osvajao ranije ne znači da sada nije pogrešio. Sasvim je opravdano ga kritikovati jer je loše vodio utakmicu. Ovde se govori o jednoj priličp loše vođenoj utakmici, a ne kritikovanju njegovog celokupnog rada kroz karijeru. Jako bitna razlika. Možda će da osvoji sledeće EP, dobar je trener, ali u ovom polufinalu je zabrljao. Šta je uzrok, pritisak pa ni on nije najbolje reagovao, nije imao onu stvar da iz igre više izvači preumorne startere, to je druga stvar.

Mirko

pre 8 godina

Lepo je kad ljudi misle da sve zavisi od njih samim. Možda nekad tako i jeste, ali češće ne zavisi puno i sasvim treće stvari dođu u prvi plan. Tako je i sa ovim "prokletstvom" - niko ga ne uzima za ozbiljno, možda će se nekad i poništiti, ali za sada veoma određuje stvari koje ne zavise samo od Parkera, koliko god da je dobar. I da, posle se čude kako "ne ide", čudno je, neshvatljivo.. Pa naravno da jeste, nije logično. Nama. Nekom drugom možda bi bilo logično.

Pomocni trener

pre 8 godina

Nije Parkerova krivica. Covek uvek daje sve od sebe. Jedan od najboljih evropskih kosarksa (uz Gasola, Novickog...). Krivicu za neuspeh snosi trener, sudija, Noa...

johny

pre 8 godina

Ljudi, zasto Nikola??? NikolaS
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (baj, 18. septembar 2015 15:32)
Jeste Nikola, i ja sam mislio da ima i S ali je
Sarenac bas prosle godine pricao o tome da je Nikola

Neko iz Banata

pre 8 godina

Nikako ne mogu da se otmem utisku da je Francuska jaca bez Parkera nego sa njim ,sto ameri rekli ball hog. Ertel mnogo korisniji od njega za ekipu,a Batum i Dijao su lose odigrali ceo turnir.Gober,Lovernj,De Kolo i Zelabal su ih nosili i sreca pa su imali takav zreb inace ne bi ni do polufinala dosli.Dok Spanci sa druge strane su najtezim putem dosli do finala i nadam se da cemo to iskoristiti u finalu ako danas prodjemo.

Trener

pre 8 godina

Ovo je pre svega sport i sluzi da deci i narastajima promovise zdrav zivot i telesnu fiskulturu. Pre svega zelim da kazem da zdrav zivot i brigu o telu svakog dana moramo novim narastajima usadjivati kroz ovakve turnire i idole koji to promovisu. Kada to uradimo i podignemo nacionalnu svest o sportu makar za malo onda smo mnogo uradili.

maloicitao

pre 8 godina

(djordjevic, 18. septembar 2015 15:51)

Trenirao sam dovoljno dugo i dovoljno jakim klubovima da ne moze niko da mi kaze da nemam veze sa kosarkom. A to sto tebe odusevljava sto se neko zalece na 20cm vise mi govori da si ili klinac ili jako plitko posmatras kosarku.

Moravac

pre 8 godina

E, pa, Parkeru, zaslužili ste jer ste mnooogo poleteli i mislili kako vam niko ne može ništa. Inače ste i kao nacija veoma prepotentni... (lično doživeo na više mesta u Francuskoj).

NBAfan

pre 8 godina

Nicim nisi to zasluzio ali nije ni Gasol zasluzio da nakon onakve partije ispane a jedan je morao da ispadne. Parker i Batum su na ovom EP totalno van forme, posebno Batum jer Parker je imao dve-tri dobre partije.

akrobata

pre 8 godina

Vidim, ovde su se svi izložili na trenera .. koji je osvojio EP i prošle godine s oslabljenim timom, tukao Špance u najjačem sastavu u gostima. Hajde, molim vas, postoji ovde trener koji se proglašava najvećim ikad, pa je doživeo i veći debakl od Kolea i Francuza... opustite se i prestanite da filozofirate. Nemam ništaprotiv Želimira, već samo želim da ukažem na dvostruke standarde (ćao).

p.s. Bilo bi lepo, da mi nekad objavite komentar;*

mahatma

pre 8 godina

trevalo je gelabale da igra vise lepo ga je sut krenuo a parkera je morao da izbaci
da je huertel ovde pobedili bi lagano parker nije ono sto je bio a huertel je pokazao kakav je igrac na proslom evropskom

Lale bg

pre 8 godina

Normalan pristine velikog sportiste.trebao bi da podje kod srpskih fudbalera oni se nikad me pitaju.nadam se da se niko of nasih kosarkasa nece sutra osecati Kai Toni

ljubitelj sporta

pre 8 godina

Po meni, francuski selektor snosi gro krivice za poraz. Igrao je ceo meč sa 4-5 igrača. Mikajlo razbio, on ga drži na klupi, Furnije solidan, Dekolo mnogo bolji od Parkera, Batum pre trojke za produžetak, šut iz igre 2 od 13...

Logitech

pre 8 godina

Cicvara, da li stvarno mislis da je igrao za sebe, a ne za tim? Covek koji je doktor kosarke, koji ne zna koliko trofeja ima, koji je jedan od najboljih plejeva NBA ikada. Ne verujem bas da je stavio sebe ispred tima.

CINJENICE

pre 8 godina

Time sto nemas ono izmedju nogu i zato sto si zestoko precenjen igrac tokom cele karijere i nikada nista nisi odigrao kada treba u nekoj bitnoj utakmici.Trdim da je nas Milos Vujanic bolji igrac od njega,bolji sut,sut preko ruke,brzi,bolji dribling i tehnika samo nije imao srecu da zaigra u Nba ligi zbog povreda inace bi razbijao!

djordjevic

pre 8 godina

@maloicitao,

hahaha nemas ti sa kosarkom veze. Covek ima 33 godine, brdo povreda koje vuce vec godinama, daje sve od sebe uvek, igra za jednog od najboljih trenera ikada koji gaji izuzetno nesebicnu kosarku, bez straha ide i na 20cm vise i 30 kila teze...

Toni je legenda svetske kosarke.

dusan

pre 8 godina

Prema velikim sampionima kao sto su Tony Parker Bog je bio darezljiv i malo ko ne bi pozelio da prozivi takav zivot i ima takvu karijeru. Tesko im pada starost kao i nama i cinjenica da je da i zvezde placu i dozivljavaju neuspehe kao i mi smrtnici :(

Allez Les Bleus!!

pre 8 godina

Nista zato! Ne sumnjam da se neces vratiti bolji, jaci i motivisaniji naredne godine (kao i Pau ove godine) i izboriti ucesce na OI, a na kraju i domoci se neke od medalja.. Ova generacija Francuske u svakom slucaju to zasluzuje.. Nadam se da cemo podeliti to 2. i 3. mesto na kraju u Riu, jer jbg. znamo kome je vec rezervisano ono najsjajnije odlicje. Mada nista nije i nemoguce..

dking

pre 8 godina

Bolje bi nam bilo da bijemo Litvance jer ako puknemo od njih medalju nećemo videti. Nema šanse da Francuzi ne uzmu bar bronzu kući pred svojima, a bude li egal sudije će nas masakrirati ako treba. Garant sudi Lemonika. Zato Litvance kako znamo i umemo a sa Špancima najpr(g)ljavije moguće, pošto će i oni još gore.

cicvara

pre 8 godina

Ko ono beše po tebi nije favorit za osvajanje zlata? Pojma nemaš o košarci, ili si nas namerno izostavio, treće nema, e pa to ti se vratilo. Salu na strano, zanemarimo kosmičku pravdu, ali mislim da si i suvise forsirao sebe, a nije ti išlo, šut oko 20%. Stavljanje ličnih interesa (dati što više koševa na EP) ispred reprezentacije, vas je koštalo poraza...

maloicitao

pre 8 godina

Zato sto si arogantan i sto su te nabedili da ako dodjes iz NBA da igras u Evropi svi skidaju donji ves pred tobom. Nikakav organizator igre nisi, silujes sut neverovatno. O tome kakve izjave si davao i koga si stavljao za favorite da i ne govorim. Zao mi nekih drugih iz tvog tima, tebe ne!

Stanimir Branimir

pre 8 godina

Mislim da Parker od početka šampionata nije na nivou od prethodnih godina. Njegovo telo više ne može da izdrži napornu NBA sezonu i onda EP. Izgubio je na brzini, fizički je slabiji i onda mu umor više ne dozvoljava da bude tako ubitačan pri realizaciji. Mislim da je trener Francuske najveći krivac. Španija ima kraću klupu, glavni igrači Španije na prvenstvu igraju po 10 minuta više po utakmici nego glavni igrači Francuske (mislim da je Parker jednu utakmicu u grupi i odmarao). I Kole umesto da ih slomi tempom i rotacijom, čovek odigra ovako tvrdu utakmicu sa 4 igrača koja su odigrala 37+ minuta. Sa ekipom koja ima dugračku klupu, on odigra sa 7 igrača. A Furnie i Pietrus mu igraju po 6 minuta i budu potpuno neiskorišćeni. Nije ni čudo što su poslednja 3-4 minuta pali a u produžetku nisu mogli ništa. Ne mogu da kažem da je Skariolo majstorski odradio posao, nego je iskoristio ono što mu je Kole dozvolio. Inače, neki drugi trener bi sa ovakvom Francuskom ovakvu Španiju slomio u poslednjih 5 minuta i otišao na 15 razlike.

danilo

pre 8 godina

A najveći igrači, a Parker jeste od tih, imaju pravo na loš dan i imaju pravo da polako stare...
Krivica je Francuza, ili je u pitanju takav razvoj stvari, da nemaju dovoljno dobru zamenu za Tonija pa guraju Tonija i kada se iz aviona vidi da nije u ritmu.

P.S. Ne volim da pominjem sudije, ali pošto nisu igrali naši, mogu reći da sam stekao utisak da su Španci imali domaćinsko sudjenje a ne Francuzi. Ne govorim samo o slobodnim bacanjima zaq Gasola, već o bar 5 sumnjivih situacija u završnici a pod košem Španaca. Sudije nijednom nisu svirnule, a mogle su možda?

a ha

pre 8 godina

Ono što sam ja video je igra Diaoa...naime,čuvao je Mirotića,išao na iskustvo i uglavnom igrao prljavo...neke stvari nisu mu se svirale ..Mirotić je ludeo,koliko sam mogao da vidim...na kraju,iako sam navijao za Francuze (smatram da eventualno više šanse imamo protiv njih), izgleda da je Mirotić pobedio.....

zeljko curguz

pre 8 godina

Gubitnicki mentalitet! Gledam ih juce i kao da ne veruju da mogu da se otcepe i pobede, a vodili su i 11 razlike! Spanci su prgaviji i vatreniji, bice zadobvoljstvo dobiti ih u finalu!

O Litvaniji ni ne razmisljam, idemo korak po korak, prvo finale sa Spancima, pa tek onda polufinale :)

Dexa

pre 8 godina

Cisto da se napomene , kad se vec prica o odbrani Ljulja, covek napravi po 3 faula pri svakoj odbrani.. Sinoc nisam gledao , ali ono sa Spanulisom je bila lakrdija.. Spancima sa onakvom odbranom sudjeno 7 prekrsaja manje nego Grcima.. Godinama se ta Spanija stiti sa sudijske strane, ali od sledeceg sampionata pa u narednih nekoliko Srbija vlada.. Dakle , od sledeceg sigurno.. A mozda vec i od ovog. Videcemo.

estiar

pre 8 godina

Nije Parker kriv. Forsirali su ga iako je igrao protiv Ljulja koji je najbolji odbrambeni igrac koga sam ikada video, a u to kakav je covek (prljav, prgav... kao i svi spanci) ne ulazim :). Toliko dobrih pojedinaca imaju da su mogli da biraju na koga ce, ali oni zapeli pa to je. Jedino De Colo je nesto i igrao.

Boki Moravac

pre 8 godina

Francuski selektor da zamoli Saleta Đorđevića da mu da par časova kada bude imao vremena pošto je on ključni krivac za poraz a i Španci su pokazali pobednički mentalitet i svaka im čast.

no name

pre 8 godina

To ti je druze kad ne verujes previse u svoje sposobnosti i pritom nemas pobednicki mentalitet koji Francuskoj itekako fali zato vas je Spanija pobedila na kraju..Uprkos svemu dalje si legenda!

Ovako

pre 8 godina

Bog vas kazio jer su tvoji Spurs nas sabotirali I nisu dali Marijanovicu da igra (da bi tebi pomogli), plus suije u pogurale spance (sad I ti znas sta je nepravda).

DedaMiloje

pre 8 godina

Po meni onakva dva bacanja pri kraju utakmice nije smeo da dozvoli promasi.Inace bez toga dalje ostaje majstor kosarke.
(Bane, 18. septembar 2015 14:16)

2x po 2 je promašio, to takvom igraču ne sme ni u čudu da se desi.

JPR23

pre 8 godina

Parker je juce pukao, desi se, ali ne bi bas krivio samo njega, ima svoje krivice, ok. Ali glavni im je krivac trener! Totalna neznalica! 5 minuta pre kraja, na +9 je u glavi vec trebao da smisli plan : Ok drzimo ih, sad polako, taktika, igra mozgom! Ali ne! Tu je dopustio da mu igraci zabrljaju sve, cim je pocelo trebao je tajmaut, Parker, Batum na pauzu, pusti druge da ginu dok ovi odahnu i dodju k sebi, barem za vreme jednog napada ili odbrane.. Za to vreme s njima kujes taktiku da odrzis razliku, ne dopustis da se vrate.. Ali jok, nije ni pokusao!

niki

pre 8 godina

Ja sam prizeljkivao Francuze,jer kroz ceo sampionat su neubedljivi,a svi govorili kako 'dizu formu'. Spanci po meni najveci problem,pogotovo me brine sto Rudija i Serhija nema nigde,a ako i oni upale motore,bice cupavo. No,veceras napred nasi,da zgazimo nikad gore Litvance (ko ih je pratio zna o cemu pricam) pa u nedelju na zlato!

dking

pre 8 godina

Bolje bi nam bilo da bijemo Litvance jer ako puknemo od njih medalju nećemo videti. Nema šanse da Francuzi ne uzmu bar bronzu kući pred svojima, a bude li egal sudije će nas masakrirati ako treba. Garant sudi Lemonika. Zato Litvance kako znamo i umemo a sa Špancima najpr(g)ljavije moguće, pošto će i oni još gore.

zeljko curguz

pre 8 godina

Gubitnicki mentalitet! Gledam ih juce i kao da ne veruju da mogu da se otcepe i pobede, a vodili su i 11 razlike! Spanci su prgaviji i vatreniji, bice zadobvoljstvo dobiti ih u finalu!

O Litvaniji ni ne razmisljam, idemo korak po korak, prvo finale sa Spancima, pa tek onda polufinale :)

estiar

pre 8 godina

Nije Parker kriv. Forsirali su ga iako je igrao protiv Ljulja koji je najbolji odbrambeni igrac koga sam ikada video, a u to kakav je covek (prljav, prgav... kao i svi spanci) ne ulazim :). Toliko dobrih pojedinaca imaju da su mogli da biraju na koga ce, ali oni zapeli pa to je. Jedino De Colo je nesto i igrao.

niki

pre 8 godina

Ja sam prizeljkivao Francuze,jer kroz ceo sampionat su neubedljivi,a svi govorili kako 'dizu formu'. Spanci po meni najveci problem,pogotovo me brine sto Rudija i Serhija nema nigde,a ako i oni upale motore,bice cupavo. No,veceras napred nasi,da zgazimo nikad gore Litvance (ko ih je pratio zna o cemu pricam) pa u nedelju na zlato!

JPR23

pre 8 godina

Parker je juce pukao, desi se, ali ne bi bas krivio samo njega, ima svoje krivice, ok. Ali glavni im je krivac trener! Totalna neznalica! 5 minuta pre kraja, na +9 je u glavi vec trebao da smisli plan : Ok drzimo ih, sad polako, taktika, igra mozgom! Ali ne! Tu je dopustio da mu igraci zabrljaju sve, cim je pocelo trebao je tajmaut, Parker, Batum na pauzu, pusti druge da ginu dok ovi odahnu i dodju k sebi, barem za vreme jednog napada ili odbrane.. Za to vreme s njima kujes taktiku da odrzis razliku, ne dopustis da se vrate.. Ali jok, nije ni pokusao!

Boki Moravac

pre 8 godina

Francuski selektor da zamoli Saleta Đorđevića da mu da par časova kada bude imao vremena pošto je on ključni krivac za poraz a i Španci su pokazali pobednički mentalitet i svaka im čast.

Stanimir Branimir

pre 8 godina

Mislim da Parker od početka šampionata nije na nivou od prethodnih godina. Njegovo telo više ne može da izdrži napornu NBA sezonu i onda EP. Izgubio je na brzini, fizički je slabiji i onda mu umor više ne dozvoljava da bude tako ubitačan pri realizaciji. Mislim da je trener Francuske najveći krivac. Španija ima kraću klupu, glavni igrači Španije na prvenstvu igraju po 10 minuta više po utakmici nego glavni igrači Francuske (mislim da je Parker jednu utakmicu u grupi i odmarao). I Kole umesto da ih slomi tempom i rotacijom, čovek odigra ovako tvrdu utakmicu sa 4 igrača koja su odigrala 37+ minuta. Sa ekipom koja ima dugračku klupu, on odigra sa 7 igrača. A Furnie i Pietrus mu igraju po 6 minuta i budu potpuno neiskorišćeni. Nije ni čudo što su poslednja 3-4 minuta pali a u produžetku nisu mogli ništa. Ne mogu da kažem da je Skariolo majstorski odradio posao, nego je iskoristio ono što mu je Kole dozvolio. Inače, neki drugi trener bi sa ovakvom Francuskom ovakvu Španiju slomio u poslednjih 5 minuta i otišao na 15 razlike.

maloicitao

pre 8 godina

Zato sto si arogantan i sto su te nabedili da ako dodjes iz NBA da igras u Evropi svi skidaju donji ves pred tobom. Nikakav organizator igre nisi, silujes sut neverovatno. O tome kakve izjave si davao i koga si stavljao za favorite da i ne govorim. Zao mi nekih drugih iz tvog tima, tebe ne!

djordjevic

pre 8 godina

@maloicitao,

hahaha nemas ti sa kosarkom veze. Covek ima 33 godine, brdo povreda koje vuce vec godinama, daje sve od sebe uvek, igra za jednog od najboljih trenera ikada koji gaji izuzetno nesebicnu kosarku, bez straha ide i na 20cm vise i 30 kila teze...

Toni je legenda svetske kosarke.

Dexa

pre 8 godina

Cisto da se napomene , kad se vec prica o odbrani Ljulja, covek napravi po 3 faula pri svakoj odbrani.. Sinoc nisam gledao , ali ono sa Spanulisom je bila lakrdija.. Spancima sa onakvom odbranom sudjeno 7 prekrsaja manje nego Grcima.. Godinama se ta Spanija stiti sa sudijske strane, ali od sledeceg sampionata pa u narednih nekoliko Srbija vlada.. Dakle , od sledeceg sigurno.. A mozda vec i od ovog. Videcemo.

DedaMiloje

pre 8 godina

Po meni onakva dva bacanja pri kraju utakmice nije smeo da dozvoli promasi.Inace bez toga dalje ostaje majstor kosarke.
(Bane, 18. septembar 2015 14:16)

2x po 2 je promašio, to takvom igraču ne sme ni u čudu da se desi.

Allez Les Bleus!!

pre 8 godina

Nista zato! Ne sumnjam da se neces vratiti bolji, jaci i motivisaniji naredne godine (kao i Pau ove godine) i izboriti ucesce na OI, a na kraju i domoci se neke od medalja.. Ova generacija Francuske u svakom slucaju to zasluzuje.. Nadam se da cemo podeliti to 2. i 3. mesto na kraju u Riu, jer jbg. znamo kome je vec rezervisano ono najsjajnije odlicje. Mada nista nije i nemoguce..

danilo

pre 8 godina

A najveći igrači, a Parker jeste od tih, imaju pravo na loš dan i imaju pravo da polako stare...
Krivica je Francuza, ili je u pitanju takav razvoj stvari, da nemaju dovoljno dobru zamenu za Tonija pa guraju Tonija i kada se iz aviona vidi da nije u ritmu.

P.S. Ne volim da pominjem sudije, ali pošto nisu igrali naši, mogu reći da sam stekao utisak da su Španci imali domaćinsko sudjenje a ne Francuzi. Ne govorim samo o slobodnim bacanjima zaq Gasola, već o bar 5 sumnjivih situacija u završnici a pod košem Španaca. Sudije nijednom nisu svirnule, a mogle su možda?

NBAfan

pre 8 godina

Nicim nisi to zasluzio ali nije ni Gasol zasluzio da nakon onakve partije ispane a jedan je morao da ispadne. Parker i Batum su na ovom EP totalno van forme, posebno Batum jer Parker je imao dve-tri dobre partije.

Ovako

pre 8 godina

Bog vas kazio jer su tvoji Spurs nas sabotirali I nisu dali Marijanovicu da igra (da bi tebi pomogli), plus suije u pogurale spance (sad I ti znas sta je nepravda).

Amaterasu

pre 8 godina

O Boze, ko sve ima internet... Toni Parker precenjen igrac... zivo me zanima gledate li vi koji to pisete kosarku i cime je ustvari gledate.

akrobata

pre 8 godina

Vidim, ovde su se svi izložili na trenera .. koji je osvojio EP i prošle godine s oslabljenim timom, tukao Špance u najjačem sastavu u gostima. Hajde, molim vas, postoji ovde trener koji se proglašava najvećim ikad, pa je doživeo i veći debakl od Kolea i Francuza... opustite se i prestanite da filozofirate. Nemam ništaprotiv Želimira, već samo želim da ukažem na dvostruke standarde (ćao).

p.s. Bilo bi lepo, da mi nekad objavite komentar;*

dusan

pre 8 godina

Prema velikim sampionima kao sto su Tony Parker Bog je bio darezljiv i malo ko ne bi pozelio da prozivi takav zivot i ima takvu karijeru. Tesko im pada starost kao i nama i cinjenica da je da i zvezde placu i dozivljavaju neuspehe kao i mi smrtnici :(

Logitech

pre 8 godina

Cicvara, da li stvarno mislis da je igrao za sebe, a ne za tim? Covek koji je doktor kosarke, koji ne zna koliko trofeja ima, koji je jedan od najboljih plejeva NBA ikada. Ne verujem bas da je stavio sebe ispred tima.

mahatma

pre 8 godina

trevalo je gelabale da igra vise lepo ga je sut krenuo a parkera je morao da izbaci
da je huertel ovde pobedili bi lagano parker nije ono sto je bio a huertel je pokazao kakav je igrac na proslom evropskom

no name

pre 8 godina

To ti je druze kad ne verujes previse u svoje sposobnosti i pritom nemas pobednicki mentalitet koji Francuskoj itekako fali zato vas je Spanija pobedila na kraju..Uprkos svemu dalje si legenda!

Moravac

pre 8 godina

E, pa, Parkeru, zaslužili ste jer ste mnooogo poleteli i mislili kako vam niko ne može ništa. Inače ste i kao nacija veoma prepotentni... (lično doživeo na više mesta u Francuskoj).

cicvara

pre 8 godina

Ko ono beše po tebi nije favorit za osvajanje zlata? Pojma nemaš o košarci, ili si nas namerno izostavio, treće nema, e pa to ti se vratilo. Salu na strano, zanemarimo kosmičku pravdu, ali mislim da si i suvise forsirao sebe, a nije ti išlo, šut oko 20%. Stavljanje ličnih interesa (dati što više koševa na EP) ispred reprezentacije, vas je koštalo poraza...

ljubitelj sporta

pre 8 godina

Po meni, francuski selektor snosi gro krivice za poraz. Igrao je ceo meč sa 4-5 igrača. Mikajlo razbio, on ga drži na klupi, Furnije solidan, Dekolo mnogo bolji od Parkera, Batum pre trojke za produžetak, šut iz igre 2 od 13...

a ha

pre 8 godina

Ono što sam ja video je igra Diaoa...naime,čuvao je Mirotića,išao na iskustvo i uglavnom igrao prljavo...neke stvari nisu mu se svirale ..Mirotić je ludeo,koliko sam mogao da vidim...na kraju,iako sam navijao za Francuze (smatram da eventualno više šanse imamo protiv njih), izgleda da je Mirotić pobedio.....

djordjevic

pre 8 godina

@maloicitao,

ne pricam o zaletanju, nego o tome da bez straha ide na ulaz...jedno je zaletanje, drugo je znanje.

Uostalom, o Toniju govori njegova karijera, a o tebi tvoja.

Neko iz Banata

pre 8 godina

Nikako ne mogu da se otmem utisku da je Francuska jaca bez Parkera nego sa njim ,sto ameri rekli ball hog. Ertel mnogo korisniji od njega za ekipu,a Batum i Dijao su lose odigrali ceo turnir.Gober,Lovernj,De Kolo i Zelabal su ih nosili i sreca pa su imali takav zreb inace ne bi ni do polufinala dosli.Dok Spanci sa druge strane su najtezim putem dosli do finala i nadam se da cemo to iskoristiti u finalu ako danas prodjemo.

Scholes

pre 8 godina

E moj Toni.. Mnogo mi je drago sto ste ispali pre finala, ali bi mi bilo jos draze da Vas je Srbija izbacila, steta... Pre sampionata nas nisi svrstao medju favorite za osvajanje titule..

Trener

pre 8 godina

Ovo je pre svega sport i sluzi da deci i narastajima promovise zdrav zivot i telesnu fiskulturu. Pre svega zelim da kazem da zdrav zivot i brigu o telu svakog dana moramo novim narastajima usadjivati kroz ovakve turnire i idole koji to promovisu. Kada to uradimo i podignemo nacionalnu svest o sportu makar za malo onda smo mnogo uradili.

johny

pre 8 godina

Ljudi, zasto Nikola??? NikolaS
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (baj, 18. septembar 2015 15:32)
Jeste Nikola, i ja sam mislio da ima i S ali je
Sarenac bas prosle godine pricao o tome da je Nikola

brm

pre 8 godina

Vidim, ovde su se svi izložili na trenera .. koji je osvojio EP i prošle godine s oslabljenim timom, tukao Špance u najjačem sastavu u gostima. Hajde, molim vas, postoji ovde trener koji se proglašava najvećim ikad, pa je doživeo i veći debakl od Kolea i Francuza... opustite se i prestanite da filozofirate. Nemam ništaprotiv Želimira, već samo želim da ukažem na dvostruke standarde (ćao).

(akrobata, 18. septembar 2015 15:58)

To što je osvajao ranije ne znači da sada nije pogrešio. Sasvim je opravdano ga kritikovati jer je loše vodio utakmicu. Ovde se govori o jednoj priličp loše vođenoj utakmici, a ne kritikovanju njegovog celokupnog rada kroz karijeru. Jako bitna razlika. Možda će da osvoji sledeće EP, dobar je trener, ali u ovom polufinalu je zabrljao. Šta je uzrok, pritisak pa ni on nije najbolje reagovao, nije imao onu stvar da iz igre više izvači preumorne startere, to je druga stvar.

Lale bg

pre 8 godina

Normalan pristine velikog sportiste.trebao bi da podje kod srpskih fudbalera oni se nikad me pitaju.nadam se da se niko of nasih kosarkasa nece sutra osecati Kai Toni

CINJENICE

pre 8 godina

Time sto nemas ono izmedju nogu i zato sto si zestoko precenjen igrac tokom cele karijere i nikada nista nisi odigrao kada treba u nekoj bitnoj utakmici.Trdim da je nas Milos Vujanic bolji igrac od njega,bolji sut,sut preko ruke,brzi,bolji dribling i tehnika samo nije imao srecu da zaigra u Nba ligi zbog povreda inace bi razbijao!

Pomocni trener

pre 8 godina

Nije Parkerova krivica. Covek uvek daje sve od sebe. Jedan od najboljih evropskih kosarksa (uz Gasola, Novickog...). Krivicu za neuspeh snosi trener, sudija, Noa...

maloicitao

pre 8 godina

(djordjevic, 18. septembar 2015 15:51)

Trenirao sam dovoljno dugo i dovoljno jakim klubovima da ne moze niko da mi kaze da nemam veze sa kosarkom. A to sto tebe odusevljava sto se neko zalece na 20cm vise mi govori da si ili klinac ili jako plitko posmatras kosarku.

Mirko

pre 8 godina

Lepo je kad ljudi misle da sve zavisi od njih samim. Možda nekad tako i jeste, ali češće ne zavisi puno i sasvim treće stvari dođu u prvi plan. Tako je i sa ovim "prokletstvom" - niko ga ne uzima za ozbiljno, možda će se nekad i poništiti, ali za sada veoma određuje stvari koje ne zavise samo od Parkera, koliko god da je dobar. I da, posle se čude kako "ne ide", čudno je, neshvatljivo.. Pa naravno da jeste, nije logično. Nama. Nekom drugom možda bi bilo logično.

maloicitao

pre 8 godina

Zato sto si arogantan i sto su te nabedili da ako dodjes iz NBA da igras u Evropi svi skidaju donji ves pred tobom. Nikakav organizator igre nisi, silujes sut neverovatno. O tome kakve izjave si davao i koga si stavljao za favorite da i ne govorim. Zao mi nekih drugih iz tvog tima, tebe ne!

CINJENICE

pre 8 godina

Time sto nemas ono izmedju nogu i zato sto si zestoko precenjen igrac tokom cele karijere i nikada nista nisi odigrao kada treba u nekoj bitnoj utakmici.Trdim da je nas Milos Vujanic bolji igrac od njega,bolji sut,sut preko ruke,brzi,bolji dribling i tehnika samo nije imao srecu da zaigra u Nba ligi zbog povreda inace bi razbijao!

zeljko curguz

pre 8 godina

Gubitnicki mentalitet! Gledam ih juce i kao da ne veruju da mogu da se otcepe i pobede, a vodili su i 11 razlike! Spanci su prgaviji i vatreniji, bice zadobvoljstvo dobiti ih u finalu!

O Litvaniji ni ne razmisljam, idemo korak po korak, prvo finale sa Spancima, pa tek onda polufinale :)

Ovako

pre 8 godina

Bog vas kazio jer su tvoji Spurs nas sabotirali I nisu dali Marijanovicu da igra (da bi tebi pomogli), plus suije u pogurale spance (sad I ti znas sta je nepravda).

cicvara

pre 8 godina

Ko ono beše po tebi nije favorit za osvajanje zlata? Pojma nemaš o košarci, ili si nas namerno izostavio, treće nema, e pa to ti se vratilo. Salu na strano, zanemarimo kosmičku pravdu, ali mislim da si i suvise forsirao sebe, a nije ti išlo, šut oko 20%. Stavljanje ličnih interesa (dati što više koševa na EP) ispred reprezentacije, vas je koštalo poraza...

dking

pre 8 godina

Bolje bi nam bilo da bijemo Litvance jer ako puknemo od njih medalju nećemo videti. Nema šanse da Francuzi ne uzmu bar bronzu kući pred svojima, a bude li egal sudije će nas masakrirati ako treba. Garant sudi Lemonika. Zato Litvance kako znamo i umemo a sa Špancima najpr(g)ljavije moguće, pošto će i oni još gore.

Moravac

pre 8 godina

E, pa, Parkeru, zaslužili ste jer ste mnooogo poleteli i mislili kako vam niko ne može ništa. Inače ste i kao nacija veoma prepotentni... (lično doživeo na više mesta u Francuskoj).

Scholes

pre 8 godina

E moj Toni.. Mnogo mi je drago sto ste ispali pre finala, ali bi mi bilo jos draze da Vas je Srbija izbacila, steta... Pre sampionata nas nisi svrstao medju favorite za osvajanje titule..

danilo

pre 8 godina

A najveći igrači, a Parker jeste od tih, imaju pravo na loš dan i imaju pravo da polako stare...
Krivica je Francuza, ili je u pitanju takav razvoj stvari, da nemaju dovoljno dobru zamenu za Tonija pa guraju Tonija i kada se iz aviona vidi da nije u ritmu.

P.S. Ne volim da pominjem sudije, ali pošto nisu igrali naši, mogu reći da sam stekao utisak da su Španci imali domaćinsko sudjenje a ne Francuzi. Ne govorim samo o slobodnim bacanjima zaq Gasola, već o bar 5 sumnjivih situacija u završnici a pod košem Španaca. Sudije nijednom nisu svirnule, a mogle su možda?

akrobata

pre 8 godina

Vidim, ovde su se svi izložili na trenera .. koji je osvojio EP i prošle godine s oslabljenim timom, tukao Špance u najjačem sastavu u gostima. Hajde, molim vas, postoji ovde trener koji se proglašava najvećim ikad, pa je doživeo i veći debakl od Kolea i Francuza... opustite se i prestanite da filozofirate. Nemam ništaprotiv Želimira, već samo želim da ukažem na dvostruke standarde (ćao).

p.s. Bilo bi lepo, da mi nekad objavite komentar;*

maloicitao

pre 8 godina

(djordjevic, 18. septembar 2015 15:51)

Trenirao sam dovoljno dugo i dovoljno jakim klubovima da ne moze niko da mi kaze da nemam veze sa kosarkom. A to sto tebe odusevljava sto se neko zalece na 20cm vise mi govori da si ili klinac ili jako plitko posmatras kosarku.

no name

pre 8 godina

To ti je druze kad ne verujes previse u svoje sposobnosti i pritom nemas pobednicki mentalitet koji Francuskoj itekako fali zato vas je Spanija pobedila na kraju..Uprkos svemu dalje si legenda!

Pomocni trener

pre 8 godina

Nije Parkerova krivica. Covek uvek daje sve od sebe. Jedan od najboljih evropskih kosarksa (uz Gasola, Novickog...). Krivicu za neuspeh snosi trener, sudija, Noa...

Allez Les Bleus!!

pre 8 godina

Nista zato! Ne sumnjam da se neces vratiti bolji, jaci i motivisaniji naredne godine (kao i Pau ove godine) i izboriti ucesce na OI, a na kraju i domoci se neke od medalja.. Ova generacija Francuske u svakom slucaju to zasluzuje.. Nadam se da cemo podeliti to 2. i 3. mesto na kraju u Riu, jer jbg. znamo kome je vec rezervisano ono najsjajnije odlicje. Mada nista nije i nemoguce..

djordjevic

pre 8 godina

@maloicitao,

hahaha nemas ti sa kosarkom veze. Covek ima 33 godine, brdo povreda koje vuce vec godinama, daje sve od sebe uvek, igra za jednog od najboljih trenera ikada koji gaji izuzetno nesebicnu kosarku, bez straha ide i na 20cm vise i 30 kila teze...

Toni je legenda svetske kosarke.

Dexa

pre 8 godina

Cisto da se napomene , kad se vec prica o odbrani Ljulja, covek napravi po 3 faula pri svakoj odbrani.. Sinoc nisam gledao , ali ono sa Spanulisom je bila lakrdija.. Spancima sa onakvom odbranom sudjeno 7 prekrsaja manje nego Grcima.. Godinama se ta Spanija stiti sa sudijske strane, ali od sledeceg sampionata pa u narednih nekoliko Srbija vlada.. Dakle , od sledeceg sigurno.. A mozda vec i od ovog. Videcemo.

niki

pre 8 godina

Ja sam prizeljkivao Francuze,jer kroz ceo sampionat su neubedljivi,a svi govorili kako 'dizu formu'. Spanci po meni najveci problem,pogotovo me brine sto Rudija i Serhija nema nigde,a ako i oni upale motore,bice cupavo. No,veceras napred nasi,da zgazimo nikad gore Litvance (ko ih je pratio zna o cemu pricam) pa u nedelju na zlato!

Trener

pre 8 godina

Ovo je pre svega sport i sluzi da deci i narastajima promovise zdrav zivot i telesnu fiskulturu. Pre svega zelim da kazem da zdrav zivot i brigu o telu svakog dana moramo novim narastajima usadjivati kroz ovakve turnire i idole koji to promovisu. Kada to uradimo i podignemo nacionalnu svest o sportu makar za malo onda smo mnogo uradili.

DedaMiloje

pre 8 godina

Po meni onakva dva bacanja pri kraju utakmice nije smeo da dozvoli promasi.Inace bez toga dalje ostaje majstor kosarke.
(Bane, 18. septembar 2015 14:16)

2x po 2 je promašio, to takvom igraču ne sme ni u čudu da se desi.

a ha

pre 8 godina

Ono što sam ja video je igra Diaoa...naime,čuvao je Mirotića,išao na iskustvo i uglavnom igrao prljavo...neke stvari nisu mu se svirale ..Mirotić je ludeo,koliko sam mogao da vidim...na kraju,iako sam navijao za Francuze (smatram da eventualno više šanse imamo protiv njih), izgleda da je Mirotić pobedio.....

Boki Moravac

pre 8 godina

Francuski selektor da zamoli Saleta Đorđevića da mu da par časova kada bude imao vremena pošto je on ključni krivac za poraz a i Španci su pokazali pobednički mentalitet i svaka im čast.

NBAfan

pre 8 godina

Nicim nisi to zasluzio ali nije ni Gasol zasluzio da nakon onakve partije ispane a jedan je morao da ispadne. Parker i Batum su na ovom EP totalno van forme, posebno Batum jer Parker je imao dve-tri dobre partije.

Neko iz Banata

pre 8 godina

Nikako ne mogu da se otmem utisku da je Francuska jaca bez Parkera nego sa njim ,sto ameri rekli ball hog. Ertel mnogo korisniji od njega za ekipu,a Batum i Dijao su lose odigrali ceo turnir.Gober,Lovernj,De Kolo i Zelabal su ih nosili i sreca pa su imali takav zreb inace ne bi ni do polufinala dosli.Dok Spanci sa druge strane su najtezim putem dosli do finala i nadam se da cemo to iskoristiti u finalu ako danas prodjemo.

Amaterasu

pre 8 godina

O Boze, ko sve ima internet... Toni Parker precenjen igrac... zivo me zanima gledate li vi koji to pisete kosarku i cime je ustvari gledate.

estiar

pre 8 godina

Nije Parker kriv. Forsirali su ga iako je igrao protiv Ljulja koji je najbolji odbrambeni igrac koga sam ikada video, a u to kakav je covek (prljav, prgav... kao i svi spanci) ne ulazim :). Toliko dobrih pojedinaca imaju da su mogli da biraju na koga ce, ali oni zapeli pa to je. Jedino De Colo je nesto i igrao.

dusan

pre 8 godina

Prema velikim sampionima kao sto su Tony Parker Bog je bio darezljiv i malo ko ne bi pozelio da prozivi takav zivot i ima takvu karijeru. Tesko im pada starost kao i nama i cinjenica da je da i zvezde placu i dozivljavaju neuspehe kao i mi smrtnici :(

Stanimir Branimir

pre 8 godina

Mislim da Parker od početka šampionata nije na nivou od prethodnih godina. Njegovo telo više ne može da izdrži napornu NBA sezonu i onda EP. Izgubio je na brzini, fizički je slabiji i onda mu umor više ne dozvoljava da bude tako ubitačan pri realizaciji. Mislim da je trener Francuske najveći krivac. Španija ima kraću klupu, glavni igrači Španije na prvenstvu igraju po 10 minuta više po utakmici nego glavni igrači Francuske (mislim da je Parker jednu utakmicu u grupi i odmarao). I Kole umesto da ih slomi tempom i rotacijom, čovek odigra ovako tvrdu utakmicu sa 4 igrača koja su odigrala 37+ minuta. Sa ekipom koja ima dugračku klupu, on odigra sa 7 igrača. A Furnie i Pietrus mu igraju po 6 minuta i budu potpuno neiskorišćeni. Nije ni čudo što su poslednja 3-4 minuta pali a u produžetku nisu mogli ništa. Ne mogu da kažem da je Skariolo majstorski odradio posao, nego je iskoristio ono što mu je Kole dozvolio. Inače, neki drugi trener bi sa ovakvom Francuskom ovakvu Španiju slomio u poslednjih 5 minuta i otišao na 15 razlike.

ljubitelj sporta

pre 8 godina

Po meni, francuski selektor snosi gro krivice za poraz. Igrao je ceo meč sa 4-5 igrača. Mikajlo razbio, on ga drži na klupi, Furnije solidan, Dekolo mnogo bolji od Parkera, Batum pre trojke za produžetak, šut iz igre 2 od 13...

JPR23

pre 8 godina

Parker je juce pukao, desi se, ali ne bi bas krivio samo njega, ima svoje krivice, ok. Ali glavni im je krivac trener! Totalna neznalica! 5 minuta pre kraja, na +9 je u glavi vec trebao da smisli plan : Ok drzimo ih, sad polako, taktika, igra mozgom! Ali ne! Tu je dopustio da mu igraci zabrljaju sve, cim je pocelo trebao je tajmaut, Parker, Batum na pauzu, pusti druge da ginu dok ovi odahnu i dodju k sebi, barem za vreme jednog napada ili odbrane.. Za to vreme s njima kujes taktiku da odrzis razliku, ne dopustis da se vrate.. Ali jok, nije ni pokusao!

Logitech

pre 8 godina

Cicvara, da li stvarno mislis da je igrao za sebe, a ne za tim? Covek koji je doktor kosarke, koji ne zna koliko trofeja ima, koji je jedan od najboljih plejeva NBA ikada. Ne verujem bas da je stavio sebe ispred tima.

mahatma

pre 8 godina

trevalo je gelabale da igra vise lepo ga je sut krenuo a parkera je morao da izbaci
da je huertel ovde pobedili bi lagano parker nije ono sto je bio a huertel je pokazao kakav je igrac na proslom evropskom

Mirko

pre 8 godina

Lepo je kad ljudi misle da sve zavisi od njih samim. Možda nekad tako i jeste, ali češće ne zavisi puno i sasvim treće stvari dođu u prvi plan. Tako je i sa ovim "prokletstvom" - niko ga ne uzima za ozbiljno, možda će se nekad i poništiti, ali za sada veoma određuje stvari koje ne zavise samo od Parkera, koliko god da je dobar. I da, posle se čude kako "ne ide", čudno je, neshvatljivo.. Pa naravno da jeste, nije logično. Nama. Nekom drugom možda bi bilo logično.

johny

pre 8 godina

Ljudi, zasto Nikola??? NikolaS
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (baj, 18. septembar 2015 15:32)
Jeste Nikola, i ja sam mislio da ima i S ali je
Sarenac bas prosle godine pricao o tome da je Nikola

brm

pre 8 godina

Vidim, ovde su se svi izložili na trenera .. koji je osvojio EP i prošle godine s oslabljenim timom, tukao Špance u najjačem sastavu u gostima. Hajde, molim vas, postoji ovde trener koji se proglašava najvećim ikad, pa je doživeo i veći debakl od Kolea i Francuza... opustite se i prestanite da filozofirate. Nemam ništaprotiv Želimira, već samo želim da ukažem na dvostruke standarde (ćao).

(akrobata, 18. septembar 2015 15:58)

To što je osvajao ranije ne znači da sada nije pogrešio. Sasvim je opravdano ga kritikovati jer je loše vodio utakmicu. Ovde se govori o jednoj priličp loše vođenoj utakmici, a ne kritikovanju njegovog celokupnog rada kroz karijeru. Jako bitna razlika. Možda će da osvoji sledeće EP, dobar je trener, ali u ovom polufinalu je zabrljao. Šta je uzrok, pritisak pa ni on nije najbolje reagovao, nije imao onu stvar da iz igre više izvači preumorne startere, to je druga stvar.

Lale bg

pre 8 godina

Normalan pristine velikog sportiste.trebao bi da podje kod srpskih fudbalera oni se nikad me pitaju.nadam se da se niko of nasih kosarkasa nece sutra osecati Kai Toni

djordjevic

pre 8 godina

@maloicitao,

ne pricam o zaletanju, nego o tome da bez straha ide na ulaz...jedno je zaletanje, drugo je znanje.

Uostalom, o Toniju govori njegova karijera, a o tebi tvoja.