Česi razočarani odlaze kući

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.06.2008.

13:32

Default images

Fudbaleri i članovi stručnog štaba reprezentacija Češke ovogodišnje Evropsko prvenstvo napustiće sa ružnim uspomenama na utakmicu sa Turskom na kojoj su za 15 minuta izgubili dva gola prednosti i mesto u četvrtfinalu turnira. "Treći gol je označio potpuni kolaps, koji ne mogu da objasnim. Dugo ću pamtiti ovu utakmicu", rekao je češki selektor Karel Brikner, posle poraza od 2:3 na utakmici trećeg kolu Grupe A, takođe i njegovoj poslednjoj pre odlaska sa trenutne funkcije.

Od reprezentacije su se u duelu sa Turskom oprostili i Tomaš Galašek i 35-godišnji Jan Koler, koji je na 90 utakmica za Češku postigao 55 golova.

Reprezentaciju, koja je na prethodnom Evropskom prvenstvu igrala polufinale, još ranije su napustili Pavel Nedved, Karel Poborski i Vladimir Šmicer, dok je kapiten Tomaš Rosicki turnir propustio zbog povrede.

Uloga lidera tima tako je pripala jednom od najboljih golmana na svetu Petru Čehu, ali je upravo njegova greška dovela do izjednačujućeg gola Turske, koja je potom uspela da iskoristi šok protivnika i postigne i pobednički pogodak.

"Dugo ću biti uznemiren, posebno zato što je moja greška odlučila meč", rekao je Čeh, a preneo dnevnik Blesk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: