Rusija - Španija (20.45)

Izvor: B92

Sreda, 25.06.2008.

13:32

Default images

Reprezentacije Rusije i Španije sastaju se u četvrtak (20.45) u Beču u drugom polufinalu Evropskog prvenstva. Borba za finale na stadionu "Ernst Hapel" biće repriza duela iz prvog kola grupe D, kada je Španija potpuno nadigrala tim Gusa Hidinka u pobedi od 4:1. Ipak, okolnosti u drugom delu turnira u Austriji i Švajcarskoj se se značajno promenile.

U ruski tim se vratio jedan od ključnih igrača Andrej Aršavin, a od debakla protiv Španije, Rusi su zabeležili tri pobede, od kojih je ona u četvrtfinalu nad Holandijom bila posebno impresivna, u meču koji će ostati upamćen kao jedan od najatraktivnijih na EURO 2008.

Slavili su sa 3:1 posle produžetaka i tako nastavili niz započet trijumfom nad Grčkom (1:0) i Švedskom (2:0).

Dok je forma Rusije u usponu, Španci upravo od prvog kola pružaju znatno lošije partije, a njihov duel sa Italijom u prvoj nokaut fazi biće jedna od onih utakmica turnira koju skoro niko neće pamtiti. Meč je završen bez golova, a Španija je slavila zahvaljujući boljem izvođenju jedanaesteraca. Pre toga, savladali su Švedsku (2:1) i Grčku (2:1), a oba meča dobili su golovima u finišu.

Odjednom, prvi meč u Inzbruku deluje prilično daleko.

"Ako budemo mislili da će Rusija biti ista kao u uvodnom meču, mnogo ćemo pogrešiti", upozorio je vezni igrač Španije Sesk Fabregas.

Napredak Rusije ima mnogo veze sa nastupima kreatora igre Aršavina, koji je bio suspendovan u prve dve utakmice, i napadača Romana Pavličenka, koji se vratio u formu u kojoj je igrao u kvalifikacijama.
Reuters
Aršavin je bio odličan u pobedi nad Švedskom i ponovo se istakao u meču protiv Holanđana. Pavličenko je na šampionatu postigao tri gola i skoro sigurno će španskoj odbrani praviti mnogo problema. Opasnost preti i od veznih igrača Konstantina Zirjanova i Igora Semšova, kao i Aleksandra Anjukova i Jurija Žirkova.

"Uvek je uživanje gledati kako igramo, tehnički vešto i sa žarom", rekao je tvorac ruskog uspeha, selektor Gus Hidink.

Njegova glavna briga je odsustvo suspendovanog štopera Denisa Kolodina, koji je pomogao reorganizaciji odbrane u grupu koja je primila samo jedan gol posle utakmice sa Španijom. Kolodina će verovatno zameniti Vasilij Berezucki, koji će sa Sergejom Ignaševičem morati da se potrudi da zatvori Vilju i Fernanda Toresa.

Posle sjajnog početka, Španija je usporila igru na sredini terena, zbog čega je Italija lako i bez problema mogla da ostane iza lopte sa osam igrača i strpljivo gleda kratke pasove koji su bili precizni, ali bezopasni.

Samo kada Fabregas uđe u igru, obično posle sat vremena, napadi postaju prodorniji i selektor Luis Aragones zna da mora da pronađe nove načine da zapreti ako želi da se tim plasira u finale.

"Biće teško iznenaditi Hidinka, ali ćemo pokušati", rekao je Aragones.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: