B92 Sport EURO 2008 Reprezentacije

19. jun 2008. | 19:11

Evropska fudbalska unija odredila je u četvrtak sudije za četvrtfinalne mečeve koji su na programu tokom vikenda. Subotnji meč Holandije i Rusije u Bazelu sudiće Slovak Luboš Mihel, dok će u nedelju na meču između Španije i Italije u Beču pravdu deliti Nemac Herbert Fandel.

@@textad_title@@
@@textad_text@@
@@textad_link@@

Mihel je arbitar koji ima veliko poverenje Uefine sudijske organizacije. Delio je pravdu u finalu Kupa Uefa, 2003. godine, kao i na ovogodišnjem finalu Lige šampiona u Moskvi. Pre 4 godine, u Portugalu, sudio je na tri utakmice, a bio je angažovan i na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, 2006. godine.

U Austriji i Švajcarskoj delio je pravdu na dva meča, Švajcarska - Turska i Francuska - Italija. Na subotnjem meču Holandija - Rusija asistiraće mu zemljaci Roman Sliško i Martin Balko, dok će četvrti sudija biti Švajcarac Masimo Busaka.

Na drugoj strani, sudijsku četvorku na meču Španija - Italija činiće Herbert Fandel, Karsten Kadah i Volker Vecel (svi iz Nemačke) i Frank De Bleker (Belgija), koji će biti u rezervi. Fandel je na EURO 2008 bio prvi arbitar na mečevima Portugal - Turska i Holandija - Francuska.

Podsetimo, za prve četvrtfinalne mečeve, Portugal - Nemačka (četvrtak) i Hrvatska - Turska (petak), arbitri su već određeni. Utakmicu između Portugala i Nemačke sudiće Šveđanin Peter Frojdfelt, dok će pravdu na meču Hrvatska - Turska deliti ITalijan Roberto Roseti.

UEFA je takođe objavila spisak sudija koji će biti u konkurenciji za završna tri meča prvenstva (dva polufinala i finale), a to su: Frojdfelt, Vasaras, Roseti, Mehuto, Mihel, Busaka, Fandel i De Bleker. Imena sudija za te mečeve biće određena naknadno.

Postojeći komentari (0) | Pošaljite komentar  Odštampaj   Pošalji

Google oglasi Šta su Google oglasi?


OSTALE VESTI