Mihel i Fandel sude vikend mečeve

Izvor: B92

Četvrtak, 19.06.2008.

19:11

Default images

Evropska fudbalska unija odredila je u četvrtak sudije za četvrtfinalne mečeve koji su na programu tokom vikenda. Subotnji meč Holandije i Rusije u Bazelu sudiće Slovak Luboš Mihel, dok će u nedelju na meču između Španije i Italije u Beču pravdu deliti Nemac Herbert Fandel.

Mihel je arbitar koji ima veliko poverenje Uefine sudijske organizacije. Delio je pravdu u finalu Kupa Uefa, 2003. godine, kao i na ovogodišnjem finalu Lige šampiona u Moskvi. Pre 4 godine, u Portugalu, sudio je na tri utakmice, a bio je angažovan i na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, 2006. godine.

U Austriji i Švajcarskoj delio je pravdu na dva meča, Švajcarska - Turska i Francuska - Italija. Na subotnjem meču Holandija - Rusija asistiraće mu zemljaci Roman Sliško i Martin Balko, dok će četvrti sudija biti Švajcarac Masimo Busaka.

Na drugoj strani, sudijsku četvorku na meču Španija - Italija činiće Herbert Fandel, Karsten Kadah i Volker Vecel (svi iz Nemačke) i Frank De Bleker (Belgija), koji će biti u rezervi. Fandel je na EURO 2008 bio prvi arbitar na mečevima Portugal - Turska i Holandija - Francuska.

Podsetimo, za prve četvrtfinalne mečeve, Portugal - Nemačka (četvrtak) i Hrvatska - Turska (petak), arbitri su već određeni. Utakmicu između Portugala i Nemačke sudiće Šveđanin Peter Frojdfelt, dok će pravdu na meču Hrvatska - Turska deliti ITalijan Roberto Roseti.

UEFA je takođe objavila spisak sudija koji će biti u konkurenciji za završna tri meča prvenstva (dva polufinala i finale), a to su: Frojdfelt, Vasaras, Roseti, Mehuto, Mihel, Busaka, Fandel i De Bleker. Imena sudija za te mečeve biće određena naknadno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: