Balak odveo Nemačku u četvrtfinale

Izvor: ÈŽ

Ponedeljak, 16.06.2008.

22:56

Default images

Selekcija Nemačke plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva pošto je u trećem meču savladala domaćina prvenstva Austriju sa 1:0. Pobedonosni gol postigao je kapiten Balak posle sjajno izvedenog slobodnog udarca u 49. minutu. Gotovo u isto vreme Hrvatska je postigla pobedonosni gol na meču sa Poljskom i već tada je bilo poznato da će Nemačka zauzeti drugo mesto u grupi. Za prolaz u polufionale za protivnika će imati veoma dobru ekipu Portugala 19. juna u Bazelu.

Nemci su već u trećem minutu imali priliku da dođu u vođstvo, ali nisu iskoristili kontra napad 3-2. Samo dva minuta kasnije Klose je prošao sa desne strane ostavio za sobom trojicu odbrambenih igrača pronašao potpuno usamljenog Gomeza na tri metra, ali ovaj nije uspeo da primiri loptu, koja je i pored lošeg šuta gotovo završila u golu.

U 20. minutu velika šansa za Austriju. Ubačena je lopta sa desne strane, Hofer je izbegao ofsajd zamku i ostao sam ispred Lemana, ali nije dobro prihvatio loptu i golman Nemačke ju je pokupio ispred nogu Austrijanca.

U 28. minutu rezantan šut Podolskog sa oko 25 metara, ali je Mah dobro reagovao i poslao loptu u korner.

Oba tima ostala su bez trenera u 41. minutu kada ih je zbog verbalnog konflikta Mehuto Gonzales poslao na tribine.
U 49. minutu Filip Lam je povukao loptu po sredini terena, ali ga je oborio Ivanšic sa leđa i dobio žuti karton. Fantastičan slobodan udarac sa oko 27 metara izveo je kapiten Mihael Balak, lopta je završila u levom gornjem uglu gola Austrije i Nemci su obezbediili prolaz u četvrtfinale. U tom momentu je trebalo da Austrijanci postignu dva, a Poljaci tri gola i bilo je jasno da je sve gotovo.

U 78. minutu Frings je iz kornera šutirao direktno u golmana, koji ju je s mukom odbio ali niko iz napada Nemačke nije uspeo da iskoristi tu priliku

Nekoliko minuta posle toga Korkmaz je sa 30 metara šutirao na gol lopta je došla do Ervina Hofera, koji je šutirao iz okreta ali je lopta otišla pored gola.

U 88. minutu sjajno su kombinovali igrači Nemačke, Kloze je bio sam na oko 14 metara ali je direknto šutirao u golaman Maha. Dva minuta kasnije nisu iskoristili polukontru

Na isteku vremena Oliver Nojvil nije uspeo da poveća na 2:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: