Rumuni optimisti pred Holandiju

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.06.2008.

12:46

Default images

Fudbalska reprezentacija Rumunije u utorak će u Bernu pokušati da pobedi Holandiju i prvu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu završi kao najprijatnije iznenađenje, a iza sebe ostavi aktuelnog šampiona i vicešampiona sveta Italiju i Francusku. Rumuni su na prve dve utakmice turnira u Švajcarskoj i Austriji uspeli da ostanu neporaženi, ali je ipak opšti utisak da će u sredu sve zavisiti od protivnika, koji je u dosadašnjem toku takmičenja pokazao ubedljivo najviše.

"Već smo dva puta igrali nerešeno protiv najmoćnijih timova sveta", optimista je, ipak odbrambeni fudbaler Rumunije Kozmin Kontra.

Holanđani su Italiju pobedili sa 3:0, a Francusku sa takođe ubedljivih 4:1. Duel u Bernu za "lale" neće imati rezultatski značaj, pa se Francuzi i Italijani, koji imaju bod manje od Rumuna, plaše da bi selektor Marko van Basten mogao da na teren izvede drugi tim.

Rumunima bi tri boda garantovala prolaz dalje, a do četvrtfinala bi mogli i uz nerešen ishod, ali pod uslovom da ni u duelu Francuske i Italije, koji takođe počinje u 20.45, ne bude pobednika.

"Znamo da neće biti lako, videli sve dve prve utakmice Holanđanima, ali... moramo da pobedimo", izjavio je Kontrin saigrač iz odbrambene linije Rumunije Kozmin Moti.
AP
"Želimo četvrtfinale. Želimo da Francusku i Italiju pošaljemo kući", dodao je kapiten Kristijan Kivu, koji ne veruje da bi njegovom timu posao bio olakšam ako bi Van Basten odmarao ključne igrače.

"Neće to promemeniti mnogo. Igrači koji nastupe sigurno će želeti da se pokažu", rekao je Kivu, a sa njim se složio i sam Van Basten.

"Nemamo A i B tim. Imamo 23 reprezentativaca", kazao je Van Basten i obećao da Rumunima neće pokloniti plasman u narednu rundu, iako se očekuje da će meč početi bez Dirka Kujta, Robina van Persija, Najdžela de Jonga i Andrea Ojera.

Rumunija, ipak, može da se nada uspehu, pošto je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo dva puta nadigrala Holandiju. Holanđani, koji su na prve dve utakmice Evropskog prvenstva postigli sedam golova, protiv Rumuna nisu imali rešenja u napadu, pa su kao domaćini igrali bez golova, a kao gosti su poraženi sa 0:1.

Situacija je, ipak, mogla da bude i povoljnija za Rumune da napadač Adrijan Mutu nije promašio penal u finišu duela sa Italijom, koji je završen rezultatom 1:1.

"Iskupiću se na utakmici sa Holandijom", obećao je Mutu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: