Šveđani besni na sudiju Vinka

Izvor: B92

Subota, 14.06.2008.

23:18

Default images

Reprezentativci Švedske optužili su sudiju Petera Vinka da je kriv za njihov poraz od Španije sa 1:2, tvrdeći da je samo zbog pritiska kojem je bio izložen na poluvremenu, priznao gol koji je David Vilja postigao u zaustavnom vremenu utakmice. "Stvarno je teško kada izgubite na ovakav način. Bio sam udaljen 20 metara i jasno video da je Španija postigla gol posle faula nad našim rezervnim igračem Markusom Rozenbergom koji nije dosuđen", rekao je selektor Švedske Lars Lagerbek.

Rozenberg je potvrdio da je bio fauliran i podsetio da sudija nije svirao faul za Švedsku u poslednjih 20 minuta.

"Izgubili smo utakmicu zbog sudije", rekao je Rozenberg.

Kapiten Švedske Fredrik Ljungberg ocenio je da su Španci izvršili veliki pritisak na sudiju Vinka, naročito na poluvremenu, smatrajući
da im nije dosudio penal.

"Španci su izložili sudiju pritisku na poluvremenu. Ako je to dozvoljeno, onda bi možda i mi trebalo da radimo nešto slično", rekao je Ljungberg.

Španac Fernando Tores doveo je Španiju u vođstvo u 15. minuta, a na 1:1 je izjednačio Zlatan Ibrahimović u 34. minutu što je bio njegov drugi gol na prvenstvu.

U zaustavnom vremenu Španac Vilja postigao je drugi gol za pobedu svoje reprezentacije koja se tako plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

O drugom učesniku četvrtfinala iz Grupe D odlučiće meč između Švedske i Rusije, u Insbruku, u sredu, 18. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: