Španija - Švedska (18.00)

Izvor: B92

Petak, 13.06.2008.

11:50

Default images

Fudbalske reprezentacije Španije i Švedske igraće u subotu utakmicu drugog kola grupe D Evropskog prvenstva, a pobednik će najverovatnije izboriti plasman u četvrtfinale turnira. Obe ekipe u subotnju utakmicu ulaze sa početnim pobedama. U prvom kolu Španija je pobedila Rusiju sa 4:1, a Švedska aktuelnog šampiona Grčku sa 2:0. Trener Španije Luis Aragones rekao je da Švedska ima dobar tim,posebno u napadu.

"Švedska ima dobru ekipu i biće nam teško da ostvarimo dobar rezultat. Dobro igraju kontranapade i imaju sjajne napadače. To je rival zbog kojega smo zabrinuti", rekao je Aragones.

Selektor Španije je dobro upoznat i sa dobrim, ali i lošim stranama Švedske, jer su te dve ekipe igrale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Na početku kvalifikacija Španci su od Švedske u gostima izgubili sa 2:0, i tako su osvojili samo tri od mogućih devet bodova. U revanšu "crvena furija" je bila bolja i pobedila sa 3:0.

Aragones je preuzeo reprezentaciju Španije posle njenog neuspešnog pokušaja da se plasira na Evropsko prvenstvo 2004. godine.

Španski tim vodio je na 45 utakmica od kojih je ekipa zabeležila 34 pobede i 11 neršenih utakmica. "Teško podnesem svaki poraz koji doživim kao selektor", rekao je Aragones.

Selektor Španije će najverovatnije početi utakmicu sa napadačima Fernandom Toresom i Davidom Viljom, dok će u sredini terena igrati Ćavi, Inijesta i David Silva. Aragones će imati problema da sastavi čvrstu odbranu, kako bi se zaustavili napadi Zlatana Ibrahimovića i Henrika Larsona.
Odbrambeni igrač Serhio Ramos je slabo igrao protiv Rusije, a Aragones očekuje da fudbaler Real Madrida na vreme udje u formu.

"Ovo nije bila najbolja igra Serhija Ramosa, dešavalo se da po nekoliko minuta ne pipne loptu. U takvim situacijama mogao je da se kreće ka golu", rekao je Aragones.

Fudbaler Švedske Zlatan Ibrahimović ocekuje da će biti starter na sutrašnjoj utakmici, dok je Henrik Larson priznao da nije potpuno spreman. Napadač Helsingborga nije odigrao meč za reprezentaciju od Svetskog prvenstva 2006. godine.
"Odavno nisam igrao utakmicu na ovako visokom nivou, pa sam zbog toga umoran i više nego što bi trebalo. Danas se osećam dobro, i svakim danom je sve bolje. Ne brinem se jer znam da ću uskoro biti 100 odsto spreman", rekao je Larson.

Selektor Švedske Lars Lagerbek će imati problema sa sastavom tima, jer su povredjeni Kristijan Vilhemson i Niklas Aleksanderson, dok odbrambeni igrač Tobajas Linderot nije 100 odsto spreman.

Švedska odbrana će se na utakmici sa Španijom suočiti sa mnogobrojnim šutevima na gol. Španci su protiv Rusije uputili 21 šut ka golu, od kojih je 12 išlo u okvir gola.

Za prolazak u četvrtfinale ove dve ekipe, odlučivaće i druga utakmica Grupe D, kada igraju Rusija i Grčka.

Utakmice Grupe D igraju se u subotu, 18. juna u 20.45 sati. Grčka i Španija igraju u Salcburgu, dok će se u Inzbruku sastati Rusija i Švedska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: