Italija - Rumunija (18.00)

Izvor: B92

Četvrtak, 12.06.2008.

23:44

Default images

Posle poraza od Holandije u prvom kolu, reprezentacija Italije nastavlja u petak takmičenje na Evropskom prvenstvu utakmicom protiv Rumunije (18.00h) u Cirihu. Selektor Roberto Donadoni najavio je i do pet izmena u odnosu na tim koji je pretrpeo težak poraz od Holandije, 0:3, na početku takmičenja u grupi C. Centarfor Alesandro Del Pjero i defanzivac Đorđo Kjelini će dobiti šansu u startnoj postavi, što znači da će verovatno Di Natale i lakše povređeni Materaci na klupu. Svoju šansu takođe traže i Kasano, De Rosi i Groso pred utakmicu na kojoj bi poraz označio kraj nada Italijana da mogu da se vrate u igru i obezbede mesto u četvrtfinalu.

Logično je da ću napraviti nekoliko izmena. Imamo duboku klupu”, rekao je Donadoni i dodao da je svestan da u ekipi postoji strah od eliminacije.

Malo straha nije loša stvar. To je zdravo. Psihološki aspekt je veoma bitan, moramo da ostanemo pribrani. Ne smemo da izađemo na teren plašeći se da ako ne postignemo gol u drugom, trećem ili četvrtom minutu da nećemo pobediti. Moramo da kontrolišemo meč”, izjavio je selektor Italije.

Del Pjero će dobiti priliku od prvog minuta i preuzeti kapitensku traku od Bufona. Centarfor Juventusa kaže da je spreman da preuzme odgovornost.

To uvek činim, čak i kada ne igram. U petak će biti još više pritiska, jer ću nositi kapitensku traku. Ali to me ni malo ne plaši”, rekao je Del Pjero.

Sa druge strane, napadač Kiprian Marica se još uvek nije oporavio od povrede glave i neće moći da igra, a Rumuni se nadaju da će im posle meča sa Francuskom, na kojem su jedva nekoliko puta pripretili protivničkoj ekipi, Adrijan Mutu doneti snagu u napadu i nastaviti u stilu u kojem je odigrao sezonu u italijanskoj Seriji A.

Napadač Fjorentine postigao je 17 golova u sezoni 2007/08, a saigrač iz reprezentacije Kristijan Kivu uveren je da će Mutu odigrati na istom nivou upravo protiv Italijana.

Siguran sam da italijanski defanzivci ne mogu mirno da spavaju kada znaju da će morati da zaustave jednog od najboljih centarfora u Italiji i Evropi. Siguran sam da ćemo videti pravog Mutua, a ne Mutua sa meča protiv Francuske”, rekao je Kivu.

Italijani i Rumuni do sada su igrali 14 puta, a Italija je odnela čak 10 pobeda, uz samo dva trijumfa Rumunije. Poslednju pobedu nad Italijanima Rumuni su zabeležili još pre 20 godina, i to u prijateljskom meču na kojem je igrao aktuelni selektor ‘azura’ Roberto Donadoni, a prethodni put na Evropskom prvenstvu igrali su 2000. godine, kada je Italija trijumfovala u četvrtfinalu sa 2:0, golovima Totija i Inzagija.

Najavljeni sastavi:

Italija: Bufon, Zambrota, Panući, Kjelini, Groso, De Rosi, Pirlo, Ambrosini, Kamoranezi, Toni, Del Pjero.

Rumunija: Lobont, Kontra, Tamas, Gojan, Rat, Nikolica, Kodra, Kivu, Dika, D. Nikulae, Mutu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: