Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 28.09.2020.

08:42

Rodžers i Pekersi melju, Vilson istakao MVP kandidaturu VIDEO

Derbi nedeljnog večernjeg programa u NFL odigrali su Nju Orleans Sejntsi i Grin Bej Pekersi, a u okršaju dvojice vrhunskih kvoterbekova slavio je Aron Rodžers.

Izvor: SS

Autor: SS

Rodžers i Pekersi melju, Vilson istakao MVP kandidaturu VIDEO
Photo by Sean Gardner/Getty Images

Gosti iz "grada sireva" su slavili sa 37:30 i ostali na maksimalne tri pobede, dok je tim Drua Brisa već upisao drugi poraz.

Oba tima su u meč ušla bez prvih hvatačkih opcija. Sejntsi bez vajd-risivera Majkla Tomasa, a Pekersi bez Devontea Adamsa.

Ipak, to nije sprečilo Rodžersa da baci 283 jarde, tri tačdauna, od čega jedan bez gledanja, uz kvoterbek rejting 124,9.

Nju Orleansu nije pomogla ni sjajna partija raning beka Alvina Kamere koji je imao dva tačdauna, 58 jardi trčanjem i čak 139 hvatanjem.

Dru Bris ponovo nije bio na svom nivou, mada su domaći imali više ukupno osvojenih jardi, 397 naspram 369.

Međutim, imali su ogroman broj kaznenih jardi, čak 83 su poklonili Pekersima, naspram samo 10 jardi kazne za popularne "sireve".

Igralo se u naletima i preokretima. Najpre su Sejntsi poveli preko Kamere, Pekersi odgovorili tačdaunom Lazarda, da bi pred kraj poluvremena Emanuel Senders doneo prednost domaćinu.

Ipak, u nastavku Aron Džons odmah vraća tas na stranu gostiju, da bi i tajt-end Mercedes Luis uhvatio pas Rodžersa za vođstvo od 27:20.

Kamera je izjednačio krajem treće deonice, ali je najpre fild-gol pogodio Krozbi, a potom i Rodžers proigrao i Tonijana za vođstvo od 10 poena razlike,

Potom je istupila odbrana Grin Beja i donela veliku pobedu u "Superdomu" za 3-0 na startu sezone.

Još jedan derbi odigrali su Sijetl Sihoksi i Dalas Kaubojsi, a i tu smo videli veliki broj poena.

Tim Pita Kerola slavio je sa 38:31 uz pet tačdaun pasova Rasela Vilsona čime je oborio rekord Patrika Mahoumsa po broju tačdaunova u prva tri kola (13).

Sijetl je konstantno imao prednost, Rasel Vilson je dominirao delivši pasove kao od šale, a najveće vođstvo domaćin je imao kada je poveo sa 30:15.

Ipak, Dalas se konsolidovao, Dag Preskot je pronašao Donovana Vilsona kao hvatačku opciju i vrlo brzo Kaubojsi su preokrenuli na 31:30.

Ipak, tada kreće još jedan drajv Rasela Vilsona koji je pogodio Di-Keja Metkalfa sa skoro pola terena, a potom i pronašao Hačinsona posle plej-ekšna za konverziju od dva poena i tako doneo trijumf od 38:31.

Inače, potez utakmice nije rezultovao tačdaunom.

Vilson je poslao pas od 70 jardi za Metkelfa, on lagano napravio separaciju u odnosu na čuvare i uhvatio taj pas, ali je prerano počeo da slavi i pre nego što je ušao u end zonu Trevon Digs mu je izbio loptu, izazvao fambl i tačbek za Dalas.

Neverovatna glupost mladog hvatača Sijetla, ali se na kraju ipak iskupio za nju.

Tom Brejdi je nastavio da podiže Tampa Bej koji su lako i ubedljivo slavili sa 28:10 na gostovanju u Denveru, pred celokupnom populacijom "Saut parka" na tribinama.

Oslabljeni Bronkosi su bili bez kvoterbeka Drua Loka i hvatača Kurtlanda Satona, pa nisu uspeli da pruže veći otpor "drim-timu" Bakanirsa.

Iznenađenje je svakako poraz Los Anđeles Čardžersa od Karolina Pantersa koji su igrali bez Kristijana Mekefrija (16:21), kao i trijumf Detroit Lajonsa u Arizoni protiv Kardinalsa – 26:23.

NFL, treći vikend:
Kolts – Džets 36:7
Čardžers – Panters 16:21
Kardinals – Lajons 23:26
Bronkos – Bakanirs 10:28
Sihoks – Kaubojs 38:31
Sejnts – Pekers 30:37

Nedelja:
Falkons – Bers 26:30
Bils – Rems 35:32
Brauns – Vašington 34:20
Vajkings – Tajtens 30:31
Petriots – Rejders 36:20
Džajants – 49ers 9:36
Igls – Bengals 23:23 pp
Stilers – Teksans 28:21


Petak:
Džeksonvil – Majami 13:31

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu