Tipsa i Troicki slomili Japance – maksimalna pobeda Srbije!

Trećeg dana finala Dejvis kupa u Madridu reprezentacija Srbije ostvarila je maksimalnu pobedu protiv Japana.

     
I kolo: MEČ  
SRB 3  
JAP 0  
Bravo!
MAKSIMALNA POBEDA SRBIJE!
Trijumfe su ostvarili Filip Krajinović, Novak Đoković i dubl par Tipsarević/Troicki.
Taj-brejk u drugom setu!
Odličan gem naših tenisera i gledaćemo taj-brejki i u drugom setu:

1:1 – odličan bekhned Tipsarevića.
2:1 – bez mini brejka posle tri poena.
3:1 – sjajan forhend Troickog, mini brejk "orlova".
3:2 – Japanci dolaze do poena.
4:2 – bližimo kraju seta.
5:2 – još samo dva poena!
5:3 – Japanci se ne predaju.
6:3 – sjajan ritern, Srbija ima tri meč lopte!
6:4 – vraćaju jedan mini brejk Japanci.
7:4 – POBEDA SRBIJE!
Bližimo se taj-brejku
Nije bilo naivno u ovom gemu, bilo je 15:30 na servis Tipsarevića, ali su naši teniseri uspeli da dobiju tri poena zaredom i izjednače na 5:5.
Velika borba u drugom setu
Srbija je uspela da izjednači na 4:4, očekivao se pritisak u narednom servis gemu Japana, međutim naš protivnik bez izgubljenog poena dolazi do 5:4.
Krajinović je Srbiji doneo prvi poen

Photo by Alex Pantling/Getty Images
Ekspresan ribrejk Tipsarevića i Troickog!
Fantastičan gem Tipsarevića i Troickog.

Naši teniser sa dva odlična riterna dolaze do ribrejka!
Japanci oduzimaju servis Troickom i Tipsareviću
Slab gem odigrali su naši teniseri. Učijama i Meklahlan prave brejk i sada serviraju za potvrdu.
Bez brejka u drugom setu
Posle pet odigranih gemova nismo videli nijednu brejk loptu. Za sada su teniseri sigurni na svojim servisima.
Japanci ponovo vode
Lako dolaze do gema Japanci, kojima servis i dalje funkcioniše. I dalje nije viđena ni jedna brejk lopta u meču, 1:2.
Reakcija srpskog tabora na Tipsarevićev viner
Dobar početak na obe strane
Obe ekipe lako osvajaju prvi gem u drugom setu. Tipsarević nastavlja da igra fenomenalno, beleži i vinere i asove – 1:1.
Srbija osvojila taj-brejk!
Igralo se sigurno za servere, kao što je bio slučaj u celom setu do tada, sve do 3:2 za Srbiju, kada je as odservirao Tipsarević.

Usledila su dva servisa Meklahlana, koji je briljirao u početnom udarcu do tada, a onda su usledile dve bombe iz riterna Troickog i Tipsarevića za 5:2.

Srbija je imala šansu da završi meč Viktorovim servisima, ali je pretrpela dva-mini brejka i Japan se vratio u igru na 5:4.

Nije bilo spasa kod prvog servisa Učijame, ali kod drugog jeste posle novog fenomenalnog riterna za 6:5.

Tipsa je uzeo lopticu u ruke i forhend vinerom doneo prvi set Srbiji, 7:5!
Japanci servisima rešavaju probleme
Ponovo su pripretili Srbi, ali dobrim servisima Japanaca nema kraja. Meklahlan je ponovo odservirao as kada je bilo bitno, na 30:30, a nedugo zatim se otišlo u taj-brejk, iako su i Viktor i Janko beležili atraktivne vinere – 6:6.
Janko ponovo spasao brejk
Ponovo je bilo 0:30 za japanski tandem, ali je ponovo na scenu stupio servis Janka Tipsarevića. Četiri vezana poena kasnije Srbija je povela sa 6:5.
Dobra prilika odlazi u nepovrat
Imali su šansu Janko i Viktor da priprete. Na 30:15 igrao se dug poen u kojem je inicijativu imala Srbija, ali se Učijama sjajno izvukao. Usledio je novi dobri servis, za 5:5.
Janko i Viktor na gem od I seta
Dobri servisi Troickiog i gem završen sa oko 60 sekundi. Srbija je na gem od osvajanja prvog seta, ali će im za to biti potreban brejk, koji do sada nije bio ni na vidiku – 5:4.
Meklahlan ubitačnim servisima lako rešava probleme
As, pa dupla za 15:15, ali onda još ubitačnih servisa Meklahlana koji donosi novo izjednačenje Japancima, koji na servisu nemaju nikakvih problema za sada – 4:4.
Bilo je neprijatno, ali se Janko izvukao
Bilo je neprijatno, bilo je 0:30 tokom servisa Tipsarevića. Ipak, naš par se izvukao iz problema, Janko je vezao par dobrih servisa o dišlo se do 4:3, nove prednosti, 4:3.
Nema muke za servere
Servisi reprezentativaca Srbije su odlični u ovim trenucima, a Tipsarević se ističe i u razmenama. Srbija ponovo vodi, 3:2.
Srbi od 40:0 do đusa, ali avaj
Dobrim riternima srpski duo dolazi do izjednačenja, ali Meklahlan sa dve bombe iz servisa izvlači situaciju za Japance – 2:2.
Serveri sigurni
Obe ekipe bile su sigurne na servisu. Servisom se pravi dobra razlika kojom ekipe koje započinju poene uglavnom lako dolaze do poena. Tipsarević je dobro servirao u prethodnom gemu – 2:1.
Troicki započeo duel dobrim servisima
Igralo se na razliku, ali Srbija osvaja prvi servis gem na meču. Servirao je Troicki – 1:0.
Dublovi na terenu, srpski par prvi servira
Nole delio ljubav posle pobede
Slede dublovi!
Janko Tipsarević i Viktor Troicki izaći će na teren protiv Meklahlana i Učijame.

Srbija će ovim mečom uigravati dubl-par za naredne mečeve, pošto je već zabeležila trijumf protiv Japana, ali i igrati za što bolji set-količnik zbog potencijalnih kalkulacija.
Đoković lagano do pobede!
Rutinska pobeda Novaka Đokovića, kojem je trebalo da do nje dođe tek nešto više od sat vremena.

6:1, 6:2 protiv Nišioke u njihovom prvom međusobnom duelu. Srbija je pobedila Japan i osvojila prvi bod, a na teren sada izlaze dublovi u meču bez velikog rezultatskog značaja.
Đoković lagano do pobede!
Đoković uz mnogo, mnogo sreće do novog brejka!
Loptica je zakačila mrežu, prevarila Nišioku, pa je Novak iskoristio prvu brejk loptu i došao do 5:2.
Nišioka greši li greši
Đoković bez izgubljenog poena održava brejk, a Nišioka nastavlja da greši. Naravno, greške dolaze zbog izuzetno sigurne igre srpskog tenisera koji održava veoma konstantan nivo igre – 4:2.
Japanac se "drži"
Novak je lako potvrdio brejk i poveo sa 3:1, a onda je na isti način uzvratio Nišioka. Japanac i dalje deluje usplahireno i i dalje dosta greši, a Novak to umereno koristi – 3:2.
Novaku podrška retko izostaje
Novak slomio otpor rivala u II setu!
Imao je Nišioka 40:15 na servisu, ali Novak se, kao i obično, nije predavao. Vezao je tri poena, došao do brejk lopte, ali je nije iskoristio. Nije očajavao, nastavio je da pritiska protivnika dubokim i preciznim riternima, pa su došle nove greške za novi brejk, prvi u drugom setu – 2:1!
Nišioka došao do đusa, ali to je sve
Đoković je pripretio u prvom gemu drugog seta, ali se Nišioka nije dao. Japanac je zatim došao do izjednačenja na riternu, posle par grešaka Đokovića, ali brejk lopti nije bilo – 1:1.
Zikijevi saveti su uvek dobrodošli
Đoković rutinski do prvog seta!
Nišioka stoji nekoliko metara iza osnovne linije i izgleda usplahireno. Novak to koristi, šeta protivnika po terenu i napada kada "mora". Veoma, veoma lak prvi set za Đokovića, iako je pretrpeo jedan brejk – 6:1.
Mudri Novak čeka greške, novi brejk!
Dupli brejk Đokovića koji je "samo" nije grešio, igrao duboko, ali sigurno, i čekao da Nišioka pogreši. Japanac nije bio u ritmu u ovom gemu, a servis mu svakako nije od pomoći, pa je rezultat 5:1.
Potvrda brejka!
Lako je ovoga puta Novak došao do potvrde brejka, za razliku od prethodnog. Bez izgubljenog poena – 4:1.
Brejk Đokovića!
Toplo-hladno igra Novak na početku. Od ritern vinera, do neiznuđene greške. Nišioka je prve tri brejk lopte u svom gemu spasao veoma lako, uglavnom pogađavši dobre servise, što nije njegovo najveće oružje.

Ovaj gem je trajao preko 10 minuta, viđeno je po nekoliko gem i brejk lopti, ali na kraju je srpski teniser oduzeo servis rivalu i ponovo poveo – 3:1!
Nije za šalu
Užasan gem Đokovića
Ne smemo Nišioki oduzimati zasluge za ovaj ri-brejk, ali je Novak odigrao užasno. Nekoliko grešaka, bez odgovora na izuzetnu brzinu Japanca... 2:1.
Brejk Đokovića!
Novak ne pokazuje umor posle napornih nekoliko nedejla u Parizu i Londonu i pritiska protivnika od samog starta. Dolazi do brejk lopte, ali greši.

Nišioka je uspeo da dođe i do gem lopte, ali je ušao u seriju grešaka protiv stamenog protivnika i pretrpeo prvi od verovatno mnogobrojnih brejkova u meču – 2:0!
Dobar početak za Novaka
Srpski teniser odlično servira i lako konvertuje stečenu prednost – 1:0.
Đoković na terenu, prvi servira
Kraj! Sjajni Krajinović ispisao istoriju
Pobedom protiv Sugite od 6:2, 6:4, Filip Krajinović je doneo Srbiji prvu pobedu u novom formatu Dejvis kupa, u finalu u Madridu.

Srbija protiv Japana vodi sa 1-0, a sledeći meč igraju Đoković i Nišioka.
Filip servira za pobedu
Bez problema Krajinović dolazi do novog gema, ponovo ne dopustivši Sugiti ni da pomisli da može do brejka, uz par sjajnih udaraca što forhendom što bekhendom, za 5:3.

Filip je imao priliku da završi meč u narednom gemu, na 30:30, ali je Sugiti ponovo proradio servis, pa je smanjio na 5:4.
Nova brejk lopta otišla u nepovrat
Posle 0:30 na riternu Filip dolazi do "samo" jedne brejk lopte. Sugiti opet radi servis, a Krajinović gubi koncentraciju i propušta novu priliku za dupli brejk. Bilo kako bilo, prednost je na strani Srbije – 4:3.
Brejk lopta misaona imenica za Sugitu
Krajinović ne dopušta Sugiti ni da pomisli da dođe do brejk lopte – 4:2.
Krajinović propustio tri brejk prilike
Imao je šansu Krajinović da završi ovaj meč sa duplim brejkom i u drugom setu, ali ju je propustio. Sugita je sjajno servirao i to mu je donelo novi gem, 3:2.
Potvrđen brejk
Servis je bio najveći adut Krajinovića u ovom gemu, pa je brejk potvrđen – 3:1.
Brejk Krajinovića!
Kakav gem srpskog tenisera! Posle neiznueđene greške Japanca usledila su dva fenomenalna poena Krajinovića, koji je prvo naterao protivnika da pogreši svojom izdržljivošću, a onda pogodio munjevit viner iz forhenda.

Filip je došao do tri vezane brejk lopte, a Sugita se potpuno raspao i pogrešio – 2:1!
Izjednačenje
Na 30:15 desio se bitan i veoma neizvestan poen koji je osvojio Krajinović posle nekoliko jednoručnih bekhenda igrača koji igraju dvoručni bekhend. Dobrim napadom Filip završava gem i ponovo dolazi do izjednačenja - 1:1.
Podrška za Japance
Sugita ponovo bio pod pritiskom
Filip ponovo pritiska, dolazi do 30:30, ali Sugita beleži drugi as, a zatim i čeka grešku srpskog tenisera – 0:1.
Prvi set "u džaku"
Krajinović osvaja prvi set izuzetno lako, verovatno lakše nego što se očekivalo. U poslednjem gemu gubi tek jedan poen, a nije morao ni taj, pa završava prvi deo igre sa 6:2.
Po gem na obe strane, Krajinović servira za set
Krajinović je lako došao do 5:1, usput osvojivši najlepši poen meča u kojem je nadigrao Japanca. Sugita je u narednom gemu lako došao do 40:15, Filip uspeo da fenomenalnim forhend pasing-šotom smanji na 40:30, ali je poen kasnije ipak na semaforu pisalo 5:2.
Vidi se da je Filip trenirao sa Novakom, najviše po riternu. Agresivno, precizno, neodbranjivo riternira srpski teniser više nego uobičajeno, a kada oseti da je potrebno da sačeka grešku - to i radi.

Došao je do brejk lopte, nije je iskoristio, ali je Sugita pogrešio u dva sledeća poena za novi brejk – 4:1!
Filip u naletu

Photo by Alex Pantling/Getty Images
Lako do potvrde brejka
Krajinović lako dolazi do potvrde brejka. Posle jedne greške za 15:15 vezuje tri dobra poena i sada vodi 3:1.
Brejk Krajinovića!
Ovo je bilo za očekivati! Furiozan start Krajinovića mu se isplatio. Napada Sugitu, ne da mu da "diše", i tera ga na greške, ali i pogađa vinere. Brejk, 2:1!
Filip dobro igra na startu
Odlično igra Filip na početku. Gubi prvi poen u svom servis gemu, ali nastavlja da napada, uglavnom forhendima. Bekhend vinerom dolazi do izjednačenja, 1:1.
Krajinović propustio brejk loptu
Igra Krajinović dosta agresivno od početka. Od 30:0 dolazi do brejk lopte, ali Sugita to spasava asom. Filip igra loše u naredna dva poena i gubi prvi gem na meču, na riternu – 0:1.
Igra i Endi Mari
Mari predstavlja Britaniju u prvom meču Dejvis kupa, a njegov meč možete pratiti OVDE.
Krajinović dobio bacanje novčića, meč uskoro počinje
Srpski teniser je odabrao da prima servis u prvom gemu.
Srbija – Japan, raspored/rezultati:
Rezultat: 3-0
Krajinović – Sugita (6:2, 6:4)
Đoković – Nišioka (6:1, 6:2)
Tipsarević/Troicki – Meklahlan/Učijama (7:6 (5), 7:6 (4))
Japan poražen u utorak:
Opširnije: Francuska uz dosta muke slomila otpor Japana
Raspored:

Možda vas zanima

Podeli: