Nova vest
Auto-moto

Petak, 13.06.2014.

15:24

Espargaro najbrži na "Katalunji"

Vozač NGM Forvard rejsinga Aleš Espargaro zabeležio je najbolje vreme na prvim treninzima pred sedmu trku Moto GP šampionata, Veliku nagradu Katalonije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Mladi Španacje bio najbrži na prvom treningu, kada je krug na stazi „Katalunja“ kompletirao u vremenu od 1:41.672 minuta.

Najbliži Espargaru tada je bio vozač Jamahe Horhe Lorenco, koji je imao sedam desetinki zaostatka, dok je treći bio Andrea Janone na Pramak Dukatiju.

Najbolju trojicu sledio je devetostruki svetski šampion Valentino Rosi, a unutar jedne sekunde od Espargara bili su i Štefan Bradl na LCR Hondi i vozač Repsol Honde Dani Pedrosa. Mark Markes, koji je ostvario šest uzastopnih trijumfa od početka sezone, bio je sedmi, a prvu desetoricu kompletirali su Alvaro Bautista na Gresini Hondi, drugi vozača Pramak Dukatija Joni Ernandes i mlađi od braće Espargaro Pol Espargaro.

Na drugom treningu, najbrži je bio Bredli Smit na Jamahi ekipe Teh 3, krugom od 1:42.123 minuta, sa samo sedam hiljaditinki prednosti u odnosu na Bradla. Markes je na trećem mestu imao jednu i po desetinku zaostatka, ispred Lorenca, mlađeg Espargara, Rosija, Dovicioza i Ernandesa. Među prvom desetoricom našli su se i Janone i Pedrosa, koji su imali manje od sekunde zaostatka u odnosu na Smita na čelu.

Treći trening kraljevske klase vozi se u subotu u 9.55, dok je četvrti na programu u 13.30. Kvalifikacije počinju u 14.10, dok je trka za Veliku nagradu Katalonije zakazana za nedelju od 14.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Volf nije odustao od Ferstapena

Direktor Mercedesa Toto Volf nije odbacio mogućnost sastanka sa trostrukim svetskim šampionom Formule 1 Maksom Verstapenom iz Red Bula o angažmanu i dolasku u nemačku ekipu.

Beta

22:45

20 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu