Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 20.06.2021.

14:15

Drama u Francuskoj – maestralni Ferstapen odneo pobedu!

Vozač Red Bula, Maks Ferstapen, ostvario je pobedu na trci za Veliku nagradu Francuske.

Izvor: SN

Autor: SN

Drama u Francuskoj – maestralni Ferstapen odneo pobedu!
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Bila je ovo sjajna trka u kojoj smo gledali nadmudrivanje Red Bula i Mercedesa i trijumf je na kraju pripao Maksu Ferstapenu.

Taktički sjajno zamišljeno, a Ferstapen je plan sproveo poput pravog šampiona i u pretposlednjem krugu obilazi Hamiltona bez većih problema.

Serhio Peres je potvrdio sjajan plan Red Bula tako što je obišao Valterija Botasa i popeo se na poziciju broj 3, pošto je bilo evidentno da se muči na pneumaticima.

Botas je bio veoma ljut zbog toga što nisu prihvatili njegov predlog za dva menjanja pneumatika:

"Zašto me je***o ne slušate?! Znao sam da će biti dva stajanja", rekao je Botas u 46. krugu.

Kada pogledamo početak trke, videćemo da je Maks imao veliku grešku i da je tada izgubio prvo mesto od Luisa Hamiltona, ali je Red Bul prvo otišao pre Mercedesa na zamenu guma i tako stekli ogromnu prednost.

Mercedes nije išao odmah za njima, već su čekali svoj momenat i to ih je verovatno koštalo. Onda ide iznenađenje i nova promena Red Bula, iako je Ferstapen bio najbrži na stazi, što je pomalo bilo iznenađenje.

Upravo je to donelo trijumf, kada je u pretposlednjem krugu Ferstapen obišao Hamiltona bez većih problema. Ne samo trijumf Ferstapena ispred Hamiltona, već i treće mesto Peresa.

Fertapen je takođe imenovan za najboljeg vozača danas.

Kada pogledamo ostale vozače, videćemo katastrofalne rezultate Ferarija. Karlos Sajnc je bio tek 11. dok je Šarl Lekler trku na domaćem terenu završio kao 16. na stazi, a setimo se da je prvi otišao na zamenu pneumatika.

Iza Ferstapena, Hamiltona i Peresa redom idu Botas, Noris, Rikardo, Gasli, Alonso, Fetel i Strol.

Naredne dve trke biće u Austriji na Red Bul Ringu i tu nas čeka pravi spektakl.

Mogli ste da je pratite uživo putem našeg LIVE BLOG-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d