Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 24.12.2020.

13:00

Niko je pobeđivao obojicu, koji je GOAT – Šumaher ili Hamilton?

Protekla sezona Formule 1 ostaće upamćena po sedmoj tituli Luisa Hamiltona, kojom se Britanac izjednačio sa rekorderom Mihaelom Šumaherom.

Izvor: B92

Autor:B92

Niko je pobeđivao obojicu, koji je GOAT – Šumaher ili Hamilton?
Photo by Mark Thompson/Getty Images

Stoga su sada još naglašenija poređenja dvojice vozača i diskusije o tome koji je od njih najveći svih vremena, takozvani GOAT.

Poslednji u nizu koji se oglasio o ovoj temi je Šumaherov zemljak Niko Rozberg, šampion iz 2016, koji je tokom karijere bio timski kolega obojici i pobeđivao obojicu.

"Šumaher je, bez ikakve dileme, bio najkompletniji vozač. Način na koji je doživljavao ovaj sport, motivacija da napreduje, motivisanje cele ekipe... To je bilo nešto nezamislivo i nešto po čemu je on bio poseban. Mislim da se to više neće ponoviti u Formuli 1", rekao je 35-godišnji Rozberg.

Rozberg se penzionisao odmah pošto je osvojio titulu 2016. posle žestoke borbe sa timskim kolegom Hamiltonom.

"I Hamilton je impresivan. Dovoljno je da samo sedi u bolidu i već je brz. Čovek je prirodni talenat, vozač s druge planete. Uspeo sam da ga pobedim 2016. godine i tek sad shvatam kakav je to uspeh bio", kaže Nemac.

Na kraju, ko je bolji – Šumaher ili Hamilton?

"Nezahvalno je o tome govoriti. Izdvojio bih četiri imena kad govorimo o najvećima svih vremena. To su Hamilton, Šumaher, (Aerton) Sena i (Huan Manuel) Fanđo. Nemoguće je odabrati najboljeg, svi su bili neverovatni", zaključio je Rozberg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Volf nije odustao od Ferstapena

Direktor Mercedesa Toto Volf nije odbacio mogućnost sastanka sa trostrukim svetskim šampionom Formule 1 Maksom Verstapenom iz Red Bula o angažmanu i dolasku u nemačku ekipu.

Beta

22:45

23 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu