Sreda, 17.01.2024.

13:57

Neuništivi Đoković preživeo novu "golgotu" u Melburnu VIDEO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Australijan opena pobedom nad domaćim teniserom Aleksejem Popirinom.

Izvor: SS

Neuništivi Đoković preživeo novu
Foto: Profimedia

U meču koji je trajao više od tri sata desetostruki šampion u Melburnu slavio je trijumf rezultatom 3:1 (6:3, 4:6, 7:6, 6:3).

Ponovo je bilo drame, neizvesnosti i spasavanja set lopti u nizu, ali je Đoković još jednom preživeo golgotu i izvukao se uspešno.

U narednoj rundi rival će mu biti Tomas Martin Ečeveri iz Argentine, koji je u tri seta nadigrao francuskog veterana Gaela Monfilsa rezultatom 6:4, 6:4, 6:4.
Krenulo je očekivano, kao i pre tri dana, sigurnim prvim setom prelomljenim brejkom u osmom gemu. U pravi čas.

Onako, baš u Novakovom stilu, "lomio" je protivnika, ali Popirin se ovog popodneva nije dao tako lako slomiti.

Naprotiv, 24-godišnji Australijanac se potpuno razigrao i od starta drugog seta pogađao vinere, servirao izuzetno i "napadao" servis Đokovića.

Uspeo je da ga osvoji već u četvrtom gemu i kada je potvrdio brejk već je imao 4:1. Ubrzo i 5:2.

Novak je to i reakcija je stigla onda kada je bio sateran u ćošak, uzvratio je brejkom i stigao do 5:4, ali ponovo dozvolio pad.

Nešto slabije servise Popirin je iskoristio, napao i sjajnim lob udarcem završio drugi set u svoju korist. Treći set je bio ključan. Popirin je prvi servirao i konstantno bio u prednosti, a Đoković je uvek pratio i bez mnogo poteškoća uvek stizao do izjednačenja.

Sve do 10. gema kada se Srbin susreo sa tri vezane, a potom i četvrtom set loptom. I sve ih je spasao!

Odveo je set u taj-brejk i rešio ga u svom stilu – serijom od 2:2 do 5:2, te je taj jedan mini-brejk bio dovoljan za volšebno osvajanje trećeg seta. Tu je meč prelomljen, pošto je Popirin za nijansu posustao, a Đoković se rasprčao, ali i razigrao.

Novim brejkom je slomio Australijanca i u osmom gemu imai tri vezane meč-lopte.

Popirin je to spasao poslednjim trzajmia, ali u narednom nije mogao ništa i najbolji igrač sveta je rutinski priveo meč kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: