Ponedeljak, 23.01.2023.

08:00

Đoković nadmoćno do četvrtfinala VIDEO

Novak Đoković suvereno se plasirao u četvrtfinale Australijan opena.

Izvor: B92

Ðokoviæ nadmoæno do èetvrtfinala VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

262 Komentari

Sortiraj po:

Tako je

pre 1 godinu

Djokovic je počeo bolje igrati tek kad je ATP od 2010 zbog publike odlucijo da smanji brzinu teniskih loptica što odgovara njegovom stilu igre.I sa sporim lopticama sakupio 20 od 21 GS.Da se nisu samanjle brzine teniskih loptica nikad ne bi bio u GOAT trci.I sam je rekao poslje meča sa Dimitrovom da mu ponoći odgovara da igra zbog njegovog stila tenisa,a svi znam da ponocu kad su temperatura nize loptice su sporije.I to mu nije bilo dovoljno pa je još i redovno laziro povrede I pravijo Toalet pauze da bi narusijo ritam protivnika.I imamo je najslabiju konkurenciju zato što je Del potro operisao zglob,Andy Mary kičmu i Nadal je imao više povreda pa nije tako vise brz kao prije i Rafa je imao prije povredu ramena servis 135 pmh ,a Federer je bio vec deda.

bmiles

pre 1 godinu

Izjava dana danas u reprizi meca na Tenis Kanalu gde Pol Anakonda u analizi meca pita kolegu:
Da li znas ko moze da pobedi Novaka na AO!? A onda iz topa odgovori: Jedino povreda! Neprocenjivo!

Stex

pre 1 godinu

(Vlada, 23. januar 2023 13:45)

Slažem se u potpunosti. Ovo danas je bila rapsodija.
Nisam bio u mogućnosti gledati meč od početka. Pratio sam rezultat, a počeo sam gledati na kraju drugog seta.
Ali treći set... Remek-djelo, to već dugo nisam vidio - Nole iz 2011... koje dijagonale i paralele, a tek bekend paralele. Lakoća i preciznost kojom je danas igrao je zadivljujuća, a za protivnike zastrašujuća.

Irving

pre 1 godinu

Jedino mi je zao sto ovo danas predstavljaju kao njegov bogovski mod... Ovo nije bilo ni 30% njegovih mogucnosti, jednostavno je onaj klipan toliko los i bez ikakvog oruzja da mu naudi. Ali dobro, prema svecu i tropar.

Kakva igra

pre 1 godinu

NO1E kralju caru,kakva igra
Kad se setim ovog malog puvala kako se smejao Noletu prošle godine
Pozd za SVE naše ljude u Australiji
Posebno g Goranu i Lili Kljajiću iz NSada koji sada žive u Sidneju. Pogledajte Instagram. Javite se. MS Novi Sad

very best

pre 1 godinu

Kako Novak igra ,ovo je bruka.
Najviše volim kad izadje na teren onako ladan
ko spritzer i oduči od tenisa neke ljige kao ovaj mali danas.Da Si nam živ i zdrav.

srđan

pre 1 godinu

"Nisam napisao jednom, ako želiet da shvatite Novakovu veličinu, otiđite na neki fjučers turnir, gdje igraju momci, rangirani od 300-tog mesta naniže, neki i bez rankinga, pa pogledajte kako ti moci, serviraju, udaraju loptu i trče i sanjaju da jednog dana igraju makar kvalifikacije za GS turnir.
(Predo, 23. januar 2023 11:36)"

100% tačno! Kao student, nisam propuštao Davis Cup mečeve u Pioniru. Zbog Bobe Životinje, naravno. Sine, kako ta loptica leti... Jednom, nije bilo mesta "po širini" pa sam morao da sednem igraču iza leđa. Jeste tu zaštitna mreža, ali džaba, refleksno sam se saginjao...

khm

pre 1 godinu

Secam se da ga je rutinski dobijao na finalnom turniru oba puta, Rubljov ima dobre udarce ali na srecu, samo to i ima, nema igru za Novaka, plus mentalno nestabilan totalno. Dobio ga u Bg prosle godine u finalu kada je Novak jos bio van forme zbog svih desavanja i nije mogao ni da dodje do daha u poslednjem kad se nije srusio.

mlekadžijа

pre 1 godinu

Честитке Новаче на победи! Још један тежак дан за све његове мрзитеље....а биће их још....

Beobrad

pre 1 godinu

De minoran igrac ovaj Kengur, latino korena.
Ne znam ko i sta mu je ulilo hrabrost da preti najvecem teniseru ikada.
Rubljov je daleko realniji i skromniji, iako dosta bolji od ovog prosecnog tenisera.

kokodakač

pre 1 godinu

Sa kakvim zadovoljstvom ćemo čitati ove komentare posle meča protiv Rubljova!

Upamtite ovo: Rubljov dobija povređenog 3:1. Novak uzima prvi set, pa doviđenja!

Vlada

pre 1 godinu

To je uzbudljiv mec, ali sta si me tu osporio u mojoj tvrdnji da Novak ne igra atraktivan tenis? To je bio uzbudljiv mec rezultatski, tu nema dileme, jedan od najboljih ikad uz onaj sa Nadalom na AO 2012. i ovo sto si pomenuo Vimbldon Federer 2019. Ali to sto su mecevi uzbudljivi, ne nadomestava Novakov manjak harizme i te neke dublje note o kojoj pricam.
(black_mirror, 23. januar 2023 12:42)

Nedostatak harizma nije isto što i lični animozitet, a samo neko ko gaji lični animozitet prema Novaku može da izjavi da on igra dosadan tenis.

Ali hajde, da ti dokažem to i brojkama na osnovu poslednjih par mečeva:

Vinera 26 naspram samo 9 De Minaura. Izlazaka na mrežu 21 naspram opet samo 9 De Minaura. Najviše 10 poena za redom. Konverzija brejk lopti 6/12, naspram 0/0 De Minaura. I da, samo 4 asa, što će reći da je većinu svojih poena uzeo na svoje vinere (De Minaur je imao 28 neiznuđenih grešaka, dakle samo dve više nego Nole vinera).

Hajde da pogledamo meč protiv Dimitrova. Opet 28 vinera, 20 izlazaka na mrežu, 5/12 konverzija brejk lopti.

Kuako, 63 vinera, 31/35 izlasci na mrežu.

Čovek igra atraktivno, napadački, ne znaš da li je jači forhend ili bekhend, drop šot mrtav ladan odigra na meč loptu, najbolji riterner u istoriji, stiže sve živo i neživo, a sada i servira kao nikada pre. I ti tvrdiš da on igra dosadan tenis. Pa šta još treba da uradi?

Priznaj lepo da mrziš Noleta i da se ne razumeš u tenis.

Cika toni

pre 1 godinu

Veliki strumf ...... Rodio se vec, samo je jos mali. Ako je nasledio tatine gene, s sva je prilika da jeste, bice jos srpskih zastava svuda po svetu.

Куп је битан

pre 1 godinu

Ако Новак не буде имао проблема са повредом Рубљов нема шта да тражи.

Jaoj tebra

pre 1 godinu

Kad u nedelju bude 22=22, a na RG 23:22 za Srbina i onda mucenici izmisle novu kategoriju da je najbolji onaj koji je osvojio 13 GS na istom GS. Pa samounisticete se od zlobe.

Laki

pre 1 godinu

Novak je mentalna gromada a drži tenis u malom prstu. Pobediti Novaka zavisi od Novaka. Ove junoše još mnogo moraju da treniraju i uče. Tenis je šah.. Novak ako je fizički spreman 100% i pored povrede ne može mu niko ništa. A izgleda da je spreman. Meč kratko trajao sada odmor, fizikalni tretman i nema brige. Šapovalov se namučio u pet setova

Knezevic Zoran

pre 1 godinu

Koliko god da je genijalan teniser,toliko je karakter za izbegavanje.

Ponos i dika nacije u tenisu,a bruka po primitivizmu. Zna da priča, reći će neko... Da, zna, ali samo o udaranju loptice.


(kokodakač, 23. januar 2023 13:13)
-----
Trebali ste da ostavite jos vece prorede. Tekst bi Vam izgledao mnogo ozbiljnije?! Meni su najjadniji ljudi, koji u svom zivotu nisu postigli nista, koji nikome nisu poklonili "ni cvrno ispod nokta", koji nisu tetki u selo kupili ni 100 grama kafe i kutiju ratluka, govore o necijem karakteru i, sto je jos gore obrazovanju?! Novak, gospodine, pored "udaranja loptice", sto je pretpostavljam posao za nizu kategoriju ljudi, govori 4-5 jezika. Neke dobro a neke "postapajuci se" ali, govori?! U cemu ste videli njegov primitivizam? U tome sto stalno istice da je Srbin i ne stidi se svoje drzave, svoje nacije i svojih predaka? Vi biste sve to zamenili za jedan "zeleni karton" ili status "gastarbajtera"?! Novak i primitivizam?! To sto nece da se vakcinise, predstavlja njegovo gradjansko pravo. Ja sam se vakcinisao ali, sumnjam u efiksanost ovih vakcina protiv "Korona" virusa. Mislim da je kreirana "preko noci" i da nije imala vremena da prodje sva testiranja. Rekao bih da su sve stvari jasne samo budalama i onima, koji nisu bili na svim casovima. Oni sve znaju i nikada ne posumnjaju u svoje "znanje". Oni najobrazovaniji, posebno naucnici, uvek vide ono koliko ne znaju za razliku od onoga sto znaju.

kokodakač

pre 1 godinu

Koliko god da je genijalan teniser,toliko je karakter za izbegavanje.

Ponos i dika nacije u tenisu,a bruka po primitivizmu. Zna da priča, reći će neko... Da, zna, ali samo o udaranju loptice.

Za većinu drugih stvari ga treba skloniti da ne odaje koliko ne zna.

Udaranje loptice neće vakcinu učiniti baukom, niti će Zemlja da se spljošti u ploču.

Milan

pre 1 godinu

Kaže komentator da teniseri najčešće biraju da primaju servis kad dobiju žreb. Ako serviraš prvi, sa jednim brejkom završavaš ser u devet gemova 6:3, ako primaš onda 6:4, tj igraš jedan gem više. Zna li neko zašto?
(Соко сиви, 23. januar 2023 10:01)
protivnik servira pravis brejk 0-1 serviras 0-2 i onda svako drzi svoj do kraja 1-2 ,1-3,2-3,2-4,3-4,3-5,4-5 i 4-6

zemunski kej

pre 1 godinu

Pogodili smo jos juce sa komentarima ,mali izgoreo! Dobro je da je noga ok za sada .Kako god cini se da je najveci favorit za AO. Jedino da se ne desi nesto neplanrano jer u sportu se nikad ne zna. Ajmo Nole najveci si svih vremena ,jos ces ti da haras iako ce pokusati da ti to ugroze i ospore.

Rules are rules

pre 1 godinu

Totalna, brutalna dominacija. Pomalo mi žao ovog momka.
(n, 23. januar 2023 10:42) # Link komentara

I meni je na momente bilo zao, koveli mlad momak naprzen, otud onakve izjave i przenje.. Ali onda se samo setim onog zlobnog smejanja Novaku na konferenciji prosle godine i da je mali neopevani olos.

Za njega je bila i info da je medju teniserima sa laziranim kovis pasosima za Spaniju koja je brzo gurnuta pod tepih, dok je Novak lincovan.

нс бој

pre 1 godinu

Овакав меч му је требао,што због повреде,што због самопоуздања,што због одмора.Рубљев није лош ни мало,ал највеће питање је Ђоковићева повреда.Против Рубљева неће моћи да се штеди,мораће да уложи много већи напор,што за повреду није добро.

milan

pre 1 godinu

Bravo ali očigledno se De Minor stegao. Tako je kada osrednji igrači igraju protiv najvećih na najvećim takmičenjima. Da se nije stegao opet bi Đoković pobedio ali bi barem pokazao veći otpor i pomalo neizvesnosti. Verujem da De Minor može daleko bolje da odigra. Bravo za Đokovića. Nadam se da je noga sve bolje i bolje. Relativno je brzo i lako ovo završio i sada ima 24 časa za oporavak noge. Samo napred, bez treninga, mirovanje, blaga relaks masaža noge i biće to ok nadamo se.

Nole=GOAT

pre 1 godinu

Idemoooooo majstore samo gazi do kraja!
Odlično je što mu noga nije pravila apsolutno nikakvih problema danas, neka tako bude i do kraja turnira, do 10ke! Daće Bog!

Gde ja živim

pre 1 godinu

Rasturi ga ko Panta pitu. Nije loš Rubljev kad se naloži, ali mislim da će i to lagano. Jedino Cipiripi može da napravi ozbiljniji problem. Idemo dalje. Onaj što gravira već pripremio alat za ista slova po 10. put :)

Banjaluka man

pre 1 godinu

Ovaj covjek je unistio mnogo teniskih karijera. Zamislite sad ovaj De Minotaur koji je kao nesto igrao dobro ove prethodne meceve...kako se osjeca jadno. I kome se nakon toga igra tenis? Ali sta se moze. Samo ih delji! Nole sigurno se sjecas ove poruke licem u lice (Sarajevo 2022) :-)

Gotiva

pre 1 godinu

Djokovic iz 2011 ili 2015 u ovoj konkurenciji ne da bi osvajao grand slam bez izgubljenog seta nego tesko da bi mogli da mu uzmu i gejm.

Gledalac

pre 1 godinu

Kakva osveta, i to bas nad domacem igracu, za sve neugodnosti, ponizenja
i proterivanje Djokovica prosle godine u Australiji.
Vec sam pre dve godine rekao, da glavni stadion treba promeniti u ime
NOVAK DJOKOVIC!

black_mirror

pre 1 godinu

US open, 40:15i dve meč lopte za tada važećeg “goat-a” u tenisu, na njegov servis. Ceo stadion na nogama, a Đoković, kao robot, samo klima glavom i vraća najbolji ritern u istoriji sporta, diže ruke u vis i klima glavom ka publici, sa još jednom meč loptom pred sobom, poručujući im “are you not entertained”.


To je uzbudljiv mec, ali sta si me tu osporio u mojoj tvrdnji da Novak ne igra atraktivan tenis? To je bio uzbudljiv mec rezultatski, tu nema dileme, jedan od najboljih ikad uz onaj sa Nadalom na AO 2012. i ovo sto si pomenuo Vimbldon Federer 2019. Ali to sto su mecevi uzbudljivi, ne nadomestava Novakov manjak harizme i te neke dublje note o kojoj pricam.

veliki strumf

pre 1 godinu

Kad vidim srpske zastave po tribinama srce mi puno. Molim i one koje ne vole Novaka da se suzdrze od komentara. Pitanje je kada cemo ponovo imati cast da ovo gledamo kada on zavrsi profesionalnu karijeru
(Nikola, 23. januar 2023 11:24). Никада, реално! Новак је један једини у историји тениса! Такав тешко да ће се родити било где, а имати наду да ће се родити баш у Србији још један сличан - то је готово па невероватно! Улепшао нам је ових 15 година, усрећио нас (успут нам, бар мени, покидао све живце, али опраштам му наравно). Биће велика празним кад заврши каријеру, али тако је то у сваком спорту. Ни у Швајцарској се никад неће родити један Федерер.

nice

pre 1 godinu

Dobro je mali...
Igrao si protiv najveceg ikada...
Pružio si ruku najvecem ikada...
Dodirnuo si najveceg ikada...
Dobio si aplauz od najveceg ikada...
Mislim da bolji poklon nisi mogao da poželiš....

lol

pre 1 godinu

Prošle godine. kad su Novaka zatvorili Melbournu, De Minor se podsmijavao Novaku, radovao se. I to javno.
Sad mu Novak zašio usta. I mnogima koji su se pridružili hajci na Novaka.
Nole, legendo, još malo, da srećom!

KO sme da se kladi

pre 1 godinu

Nakon wimblodona Novak postaje GOAT po broju GS i tesko da ga Rafa moze opet stici. Kada to postigne, sledece godine moze lagano sva 4 da osvoji, jer nece vise imati taj teret. Mislim da Nole moze do 30 GS lagano, samo da se na to foluira i da mu mastersi budu samo trening za GS

Paul

pre 1 godinu

Novak se probudio i pitao sa kim igram? Australijanac?!
I onda pomislio, odlično! Da plati i on i publika za onu sramotu od prošle godine!
Jedan od najboljih Novakovih mečeva ikada!!!
Obožavam kad igra hladne glave kao danas!!
IDEMO BRE!

Nikola

pre 1 godinu

2:2 na pocetku i 2:2 na kraju, ako se ne varam, a izmedju toga 14:1 u gemovima.
Mali je izjavljivao kako ce uciniti sve da Noletu ucini mec sto tezim.
Dominacija moci i znanja. Svaka cast Rafi i Federeru, ali je kralj jedan jedini.

sve je relativno

pre 1 godinu

Završi legendo pa Rubljov pa Cici.Oni su već u svlačionici izgubili.
(Suspicious minds, 23. januar 2023 09:36)

Cici u finalu ? Uhh, čekaj, polako, ne bih ja odbacio ovog čeha Lehečku baš tako, igra dečko i to odlično u ovom momentu…
(JPR24, 23. januar 2023 11:50)

A Korda? Ako prođe Čeha, ide na pobednika Korda-Kačanov. Korda je u odličnoj formi i sada je jasno zašto se Novak namučio sa njim u Adelejdu. Cicipas se namučio sa Sinerom i ne izgleda da je u top formi.

Inače, Cici može tek u finalu, jer će u polufinalu Novak imati lagani trening sa nekim od Amerikanaca.

Toza

pre 1 godinu

Secam se kako je pravio ponizavajuce sale prosle godine na konferenciji kada je Novak deportovan, verovatno je i zbog toga dodatno motivisan da ga pobedi. Realno bili su bas odvratni i nekolegijalni na toj konferenciji, ismevali su. Sada doslo vreme da se stane na teren i ovaj nije imao milosti...

goblin

pre 1 godinu

Čim je ovaj lik iz Australije počeo sa onim Cicipasovim forama pre meča tipa "imam plan,znam šta treba da radim protiv Novaka" znao sam da će biti pregažen. Bravo za naše ljude u Melburnu koji su isto tako rasturili na tribinama.

Del Boj

pre 1 godinu

Koja euforija koje tenzije pred ovaj mec. Ovaj De Minaur je pretio Novaku da zna kako ce sa njim da ce ga pobediti da ce Australija slaviti. A Novak ga istrese kao beba zvecku. I bas u inat Australijancima za njihovo proslogodisnje ponašanje i postupak protiv njega. Pisali su da ce publika napraviti takvu atmosferu u grotlu arene ali nista od toga. Ovo je lagani trening za Djokovica a veliki bol za nadobudnu i prepotentnu publiku Australije. ovako je najbolje da počisti i ponizi njihovog igrača na turu. Idemo Nole kralju.

aaauuu bree

pre 1 godinu

i lepo juče Minor kaže isteraću ga na čistac da li je povređen ili ne i ovaj stvarno zagrize sada se vidi koliki je folirant do meča sa Rubljovom ako ne bude išlo eto opet glume da se protivnik izbaci iz ritma poz neću više moram da radim za razliku od mnogih nolomana koji imaju vremena na pretek

zelezni

pre 1 godinu

Bitno da je izjavio da je noga u redu i da nije osjecao bol, dalje znamo sta slijedi. Sljedeci je najbitniji jer masina ne gubi polufinale i finale u Melburnu. Idemooo

Darko

pre 1 godinu

De Minor je uhvatio pet minuta slave kad je negativno govorio o Noletu lani u onom cirkusu u Australiji.I ne samo on,kad je svaki anonimac mogao pljunutu na Noleta.Ovo sad mu je suceljavanje sa realnoscu.

Kole

pre 1 godinu

Djokovica ako posluži zdravlje, lagano karijeru može završiti sa jedno 12 AO i 10ak Wimbldona. Realno on to može, al glavni uslov za to je da ostane zdrav. Znaci zdravlje je ključ.

Krle

pre 1 godinu

Ako su taj Wawrinka i Marej tolike teniske veličine, sto onda potpune zdrave i prave Federera i Nadala nikad nisu dobili u polufinalu i finalu GS? U takvim mečevima skor protiv Federera i Nadala im je oko 0:12 0:13, tako nešto. A Djokovic brat opušteno izgubi 4 GS finala od njih dvojice. Prije će biti da je Djokovic Mareja i Wawrinku učinio slavnim, nego što su njih dvojica zaista toliko dobri.
(Filip, 23. januar 2023 11:03)

Sten je pobedio Rafu u finalu GS, a Feda u polufinalu

besan ker

pre 1 godinu

Ovaj ozijevac je platio ceh za ono maltretiranje od prošle godine. Publika nije dobila šansu ni da se pošteno "uspali", sasekao ih Nole u korenu... Swiftly and with style.

Neverovatno

pre 1 godinu

Koliko trebaš da imaš volje i posvećenosti da komplet promeniš način udaranja loptice,i da sa skoro 36 godina igraš najbolji tenis u karijeri,i ladno bi dobio samog sebe od pre deset godina.Mwni je to fascinantno.Po ko zna koji put,naklon do poda Novače.

aa

pre 1 godinu

Noletov nivo (s povredom) bio je nekako dovoljan za prethodna kola, ali mislim da neće biti protiv Australijanca danas.
(Robert, 23. januar 2023 09:39)

U pravu si, nije baš najbolje odigrao Novak, ipak je ovaj uspeo da uzme koji gem...

JPR24

pre 1 godinu

Završi legendo pa Rubljov pa Cici.Oni su već u svlačionici izgubili.
(Suspicious minds, 23. januar 2023 09:36)

Cici u finalu ? Uhh, čekaj, polako, ne bih ja odbacio ovog čeha Lehečku baš tako, igra dečko i to odlično u ovom momentu…

posmatrač

pre 1 godinu

Ne može se protiv Novaka bez izuzetnog servisa, i niko jednostavno nema šanse protiv njega u tom slučaju. Odlično je što se sve završilo brzo, i što je Novak izgledao bolje nego u prethodnim mečevima.

tennis fan

pre 1 godinu

Ma ima da ga setam, rastrcavam, da mu napravim pakao od meca. Ima da mu otezam ima....
Milmane tako mi je legao ovaj rucak i pivce da mi se ucinilo da mogu sve.

yu

pre 1 godinu

Planirao De Minor da isprovocira Novakovu povredu. Navodno, najbrži teniser? Pa još prijeti, i on i mediji Australije. Nije se moglo živjeti.
A on ga uništio, uništio mu karijeru.
Garantirano!

Filip

pre 1 godinu

Pa ne bih rekao da je to teniska boranija, Vavrinka je recimo imao momente gde je bukvalno bio kao zid, loptice nenormalno brze, covek dobije dodatnu motivaciju kada je preko mreze Novak i jbg, isto tako i Endi Mari je na nekom svom vrhuncu znao da dobije Novaka sve je to sport !!!
(MARKO, 23. januar 2023 10:40)

Ako su taj Wawrinka i Marej tolike teniske veličine, sto onda potpune zdrave i prave Federera i Nadala nikad nisu dobili u polufinalu i finalu GS? U takvim mečevima skor protiv Federera i Nadala im je oko 0:12 0:13, tako nešto. A Djokovic brat opušteno izgubi 4 GS finala od njih dvojice. Prije će biti da je Djokovic Mareja i Wawrinku učinio slavnim, nego što su njih dvojica zaista toliko dobri.

Aleksandar

pre 1 godinu

Od kada se to teniseri vrednuju po ucinku na Olimpijskim igrama ? Neka nova fora Marejevaca , Rozerista i Nadalovaca ? Vrednost priblizna olimpijskom fudbalu koji kao i prvopomenuti ima svoju davno uspostavljenu hijerarhiju velikih turnira ( 4 Slema , turnire 1000 , turnire 500 , pa cak i one koji donose 250 ATP poena ).

kvisko

pre 1 godinu

Ja skoro pa u bocu pogodi rezultat duela Djokovic vs De Minor.
Zasto, Novak ponekad ima problema sa dobrim serverima na betonskoj podlozi i to samo kad oni imaju svoj dan u suprotnom je i za njih neprevazidjena prepreka.
Sa igracima kojima servis nije jaca strana on se naprosto poigrava na betonu, kao u danasnjem slucaju.

Aqua Viva demo

pre 1 godinu

Kaže juče onaj Australijanac da De Minaur ima velike šanse da dobije Noleta ......a on uzeo 5 gema za ceo meč ! Nole ga vratio na fabrička podešavanja......

Aqua Viva demo

pre 1 godinu

Nole može ovde da izgubi samo ako ga opet proteraju iz Australije ......čovek se sa 35 godina sprda sa svima a ove mladje ubija u pojam.....

Neđo Valderama

pre 1 godinu

Juče sam napisao da će mu dati 4 gema u muču i evo promašio sam za jedan gem iako je Nole imao šansu treći set da završi sa 6-1.. Nebitno je...Novak je veliki šampion i naš najveći SRPSKI sportista i sin.

Комша

pre 1 godinu

Како је овај стигао уопште довде? Еј осмина финала једног ГС, а овај као да не постоји на терену.

Kaiser

pre 1 godinu

I opet komentari jedne iste osobe koja menja ime u sumnju da li je povredjen? Ama ljudi distorzija zadnjeg butnog mišića nije ruptura (pucanje) mišića. Bolno i neprijatno jeste. Analgetici, bandažiranje butine i fizikalni tretman. Profesionalno sam se bavio sportom. Imao sam sijaset povreda zadnje lože. Neki put sam mirovao 3 nedelje neki put ne.

Zoran

pre 1 godinu

Zar je iko normalan mislio da neki de Minora može da "ogrebe" Novaka ? Ovo je za njega jači trening i ništa preko toga, budimo realni.

Mili

pre 1 godinu

) # Link komentara
Preporučujem(+29)Ne preporučujem (-3)
Забрињавајуће је колико су људи овде ограничени и после 15 година још не могу да схвате да је Ноле не друга, него трећа димензије за овакве ликове. Можда могу да га изненаде на неком мањем турниру, кад му није стало, али на ГС немају никакве шансе. Пумпају медији, дају им наду (као и у политици) а онда дође дан Д и следи гажење. Новак је галаксија за себе. Овде му Рафа и Роџер у свом прајму нису могли сет да узму.


Dobar komentar, ali nisu ogorčeni, evo o čemu se radi svi smo prije Novaka gledali federera divili se pa Nadal se pojavio pa neko zavoleo Rogera neko Nadala, niko nije verovao da na ovim prostorima moze da se pojavi neko ko moze 2,3 GS da osvoji i to u eri ove dvojice i onda se desi nesto bizarno pojavi se Novak, i tu nastaje histerija oni koji nisu gledali tenis sad ga gledaju a oni ljubitelji tenisa koji su gledali od ranije i navijali za federera samprasa nadala doziveli su šok i u tom stanju šoka valjda nesvesno poceli da navijaju protiv Noleta naravno govorim o 0,001% posto ljudi u srbiji i regiji koji najvise i komentarisu ovde, e sad oni nisu ni mogli da sanjaju da ce Novak imati 5 GS a sad kad je najbolji u jos vecem stanju šoka ubedjuju sebe da nije, a verujte mi ja znam jednog takvog koji je na bensadinima kad novak igra kad je prestigao njegovog Samprasa nije mesec dana izlazio iz kuće, velike su to muke, za mene Novak moze danas da zavrsi karijeru on ce biti najveći uprkos svemu!!!

Filip

pre 1 godinu

Nadal - Marej GS polufinala: 6:0.
Nadal - Wawrinka GS polufinala i finala: 1:1 (Nadal izgubio zbog povrede)

Federer - Marej GS polufinala i finala: 4:0
Federer - Wawrinka: 2:0

Eto vam ti vaši Wawrinke i Marejovi. Realno dva najobicnija luzera. To kako je Djokovic od njih dvojice uspio da izgubi 4 GS finala, to je jedna od najvećih misterija u istoriji modernog sporta. Aj da je izgubio 1 finale, al 4 finala, to je vec za ozbiljno posmatranje.

Nikola

pre 1 godinu

Kad vidim srpske zastave po tribinama srce mi puno. Molim i one koje ne vole Novaka da se suzdrze od komentara. Pitanje je kada cemo ponovo imati cast da ovo gledamo kada on zavrsi profesionalnu karijeru

mafijaska_pudlica

pre 1 godinu

Imao 23 winera i 26 neiznudjenih gresaka do poslednjeg gema i ovako ubedljivo pobedio..
Koliko je onda ocajan bio ovaj DeMinor?

black_mirror

pre 1 godinu

Goat, ali najdosadniji GOAT u svom zanatu. Nema leprsavosti kakvu Jordan ima u kosarci, nema te harizme. O Muhammad Aliju i njegovoj gracioznosti ne treba trositi reci. Nema onaj boziji dodir koji Messi/Maradona imaju u fudbalu.. Nema to nesto pored rezultata sto ga odvaja. Samo rezultat. Sto je dovoljno da bude GOAT samo po sebi naravno.
Ali, totalno nezanimljivo, bez harizme i neke dublje niti.

Pseudoharms

pre 1 godinu

Goat, ali najdosadniji GOAT u svom zanatu. Nema leprsavosti kakvu Jordan ima u kosarci, nema te harizme. O Muhammad Aliju i njegovoj gracioznosti ne treba trositi reci. Nema onaj boziji dodir koji Messi/Maradona imaju u fudbalu.. Nema to nesto pored rezultata sto ga odvaja. Samo rezultat. Sto je dovoljno da bude GOAT samo po sebi naravno.
Ali, totalno nezanimljivo, bez harizme i neke dublje niti.
(black_mirror, 23. januar 2023 11:17)

US open, 40:15i dve meč lopte za tada važećeg “goat-a” u tenisu, na njegov servis. Ceo stadion na nogama, a Đoković, kao robot, samo klima glavom i vraća najbolji ritern u istoriji sporta, diže ruke u vis i klima glavom ka publici, sa još jednom meč loptom pred sobom, poručujući im “are you not entertained”.

Ako je ikada postojao filmski momenat u sportu, to je taj.

Pa da te priupitam - are you not entertained?

P.S. Malo posle toga ponovio isto na Vimbldonu, čisto da ne bude da je tref.

Eto ti magija, bratac.

gloria

pre 1 godinu

Znam da će moj komentar da bocne Novakove hejtere, pa da ponovim:
Ako neko može i povrijeđen da uzme GS, onda Novak!
A ja mu i dalje držim fige za to i želim dobro zdravlje i duuug život!

se

pre 1 godinu

@black_mirror jordan nije goat dok je jabbara i russela, messi nije ni blizu peleu, pa cak ni maradona mu nije ni blizu, a maradona je tri klase iznad mesija... za kleja se slazem donekle ali bilo je tu isto velikih imena u proslosti kao marcano i ostali... a u tenisu nema sta da se diskutuje - novak pa par praznih mesta. sve je osvojio po dva puta dok ova dvojica jos nisu ni uzeli sve te masterse i gs po jednom...

JPR24

pre 1 godinu

Šta reče ono DeMinaur ?? Nole ga isprašio… Verujem da je Nole trenirao sa umornim Murray-em da bi se više namučio na terenu nego protiv ovog lika.

Jovan

pre 1 godinu

Pametnije je bilo da je ćutao i bez pritiska izašao na teren. Svakako bi ga Nole razbio, ali bi bar pruzio kakav takav otpor. Ovako je bespotrebnim prdenjem nabio sebi pritisak i ispao smešan. Pametnije je ćutati, provereno.

Dragan

pre 1 godinu

Auuu koja dominacija.Doktorski čas tenisa. Novak igra povredjen,na nekih 40% svojih mogućnosti i ovoliko je dominantan. Ludilo. Bravo Novače. Idemo do 22 trofeja.

dush

pre 1 godinu

Djokovic doveo igru na visok nivo, turnir je zavrsen. Steta samo sto Runne nije prosao,da Novak izjednaci skor ali dobro svejedno
(Petersen, 23. januar 2023 11:03)
Djokovic nema negativan skor sa Rune
1:1 je skor. Novak ga je pobedio na US open 2021.

Gordana

pre 1 godinu

Moj Filipe, nemaš ti pojma. Vavrinka je dobio Nadala u finalu Australijan Opena 2014 3:1. Marej je dobio Federera u finalu Olimpijskih igara 2012 i u polufinalu AO 2015, a Nadala u polufinalu US opena 2008 i cetvrtfinalu AO 2010.

smeh

pre 1 godinu

Najveći i nepremostiv problem današnjeg Đokovićevog protivnika je to što je Australijanac. Da je iz bilo koje druge zemlje verujem da bi se Đoković štedeo i rutinski odradio meč. Ovako sledi brijanje na suvo.

Predo

pre 1 godinu

Što se tiče tenisa, žao mi je što se ne razumem tenis u većoj meri, da mogu u potpusnosoti da razumem Novakovu veličinu. Čovek je živo otelotvorenje ovog sporta. Držim mu palčeve za još jedan GS. Srećno.
(ironija, 23. januar 2023 10:16

Jedan od najljepših i najiskrenijih komentara, koje sam uopšte pročitao ovde. Obično su najžešći komentatori, oni, koji nikada nisu uzeli reket u ruke i nikada nisu vdeli tenis meč uživo. Nisam napisao jednom, ako želiet da shvatite Novakovu veličinu, otiđite na neki fjučers turnir, gdje igraju momci, rangirani od 300-tog mesta naniže, neki i bez rankinga, pa pogledajte kako ti moci, serviraju, udaraju loptu i trče i sanjaju da jednog dana igraju makar kvalifikacije za GS turnir. Ulaz je obično besplatan i ima ih mnogo u Srbiji i na Balkanu.

Stanje stvari

pre 1 godinu

De Minor je mlad,željan slave ali prosto mora da pazi šta priča.Kaže "maksimalno ću da mu otežam".Al si mu otežao svaka ti čast.Pre neki dan sam napisao i ispostavlja se tačno,da su ona dva momka iz prvog i drugog kola sjajno odigrali protiv Novaka.Jesu na kraju ubedljivo izgubili ali igrački su se nosili sjajno sa Novakom.Protiv ovog lika,Novak je komotno mogao da nosi Ivaniševića na leđima i tako "otežan" bi ga opet pobedio.

Vlajzi

pre 1 godinu

Ovo je Australijancima Djokovicev fiskalni račun za ono maltretiranje od proslu godinu. Hoce da ih natera da osete kako su bacili 300+ dolara za večerašnji meč.

123

pre 1 godinu

Nema proklizavanja sto Novak jedini radi na turu na betonu. To dovoljno govori da igra sa povredom. Ni na jednom mecu do sada to nije radio..

Milan

pre 1 godinu

Nadal i Federer zajedno imaju 1:6 protiv Djokovica na AO. I tu jednu pobedu je Federer iscupao kad je Djokovic imao 19 godina.
Kad su ova dvojica ovako prolazila sta mislite kako ce ostala konkurencija?

hip, hip, yeah

pre 1 godinu

Ono kad Novak cetvrtu rundu AO ucini da izgleda kao da igra protiv Challenger igraca. Nema dalje. Ne zanosim se, ipak. Svaki mec je nova prica i sve je moguce. Ako bude i dalje u redu zbog povrede i ovih 70% bice dovoljno za 22 GS.

Александар

pre 1 godinu

Чини ми се да је овде разлика у класи,присутна и те како.Гази,Ноле,док не промене закон.

kvisko

pre 1 godinu

Eve ga moja prognoza, Djokovic vs De Minor 6:3, 6:2, 6:3
Vi se prepucavajte kako vi milo i drago, ja sam ubedjen u laganu pobedu najveceg ikada.

Posmatrač

pre 1 godinu

Oj Novače ajde, ajde
Od De Minora pravi gajde 👏💪🥇

Pokaži nadobudnom i nevaspitanom klincu kako Musa dere jarca. On će da preti da će učiniti sve da ti oteža povredu 🤯🙄 Nesportski i neljudski, onako kako to Australijanci vole da rade 🤮

Kraljevcanin

pre 1 godinu

Za razliku od prethodnih meceva, dobro se krece. Da ga ne ureknem. Izgleda da je uspeo da sanira. Imao je verovatno neko blago istegnuce. I igra dobro, evo 4:2 je sad u prvom setu. Ajmo No1e!

Соко сиви

pre 1 godinu

Zato sto je pritisak na onome ko prvi servira
(Xman, 23. januar 2023 10:10)

@ markovo objašnjenje pije vodu, ovo gore ne deluje logično i nije tačno.
I u tenisu ( i fudbalu kad pucaju penale) je uvek pritisak na onome ko servira za ostanak u meču, tj ko servira ili šutira drugi jer znaš da nema popravnog.

pop

pre 1 godinu

Nole će osvojiti Australiju sa samo jednim izgubljenim setom na celom turniru.. Ove godine uzima još 2 GS .. do kraja karijere mu predviđam oko 30 GS i preko 120 osvojenih turnira tako da će porušiti sve moguće rekorde koji postoje u tenisu!

Mile

pre 1 godinu

Zato što onaj ko drugi servira uvijek izlazi na svoj servis svežiji poslije pauze (neparni gemovi).
(marko, 23. januar 2023 10:24)

Ali onaj koji prvi servira je još sveziji jer izlazi na servis na samom početku, potpuno odmoran.

Optimista pripravnik

pre 1 godinu

'Ajde u sto marke da, ako krene da gubi, predaje meč zbog povrede...
(Monden, 23. januar 2023 09:34)

'Alde u sto marke da nece ni da krene da gubi...
Covek razbija na terenu trenutno.
Mnogo ovde toga jos treba da se desi da bi dosao u poziciju da GUBI.
A tebi, prijatelju (ako tako opste mogu da te nazovem): prijatan dan.
Ipak, mislim da ce dan da ti bude NEPRIJATAN.

Paradox

pre 1 godinu

Jel se neko seca perioda 2011 kada je Novak kidao redom, nizale se pobede i trofeji Grend Slemovi i Mastersi?
E tako je osigrao ovaj prvi set!

Idemo Noleeeeee???

Joe

pre 1 godinu

Ako Rubljov bude igrao kao danas i on ce kuci sa repom izmedju nogu kao ovaj deminer. A tek polufinale ..ko su ti ljudi, stvarno? Ako ga noga bude sluzila, Novak ne bi trebalo da da vise od 3,4 gema u devet setova do finala.

dush

pre 1 godinu

Slusam komentare kako je Novak gubio od boranije Murray I Wawrinka. Pa oni su mu bili veca konkurencija izmedju 2011 I 2017(ne racunajuci 2017) kad su se Novak,Murray i Wawrinka povredili. Marry osvojio 3 GS, Wawrinka 3 GS(jedan na sljaci) u tom periodu. Federer 1 Wimbledon Nadal 1 US open. Nadal je samo na sljaci bio dominantan u tom periodu kao I uvek.

Levi ulaz

pre 1 godinu

Fascinantno je da Novak u 35 godini promeni totalno stil igre, verovatno i zbog povrede, i da opet dominira. Čini se i lakše nego pre. Jak servis. Agresivno i jako u napadu. Ravni jaki udarci. De minauru najjače oružje je trčanje i odbrana a ovde ne zna šta ga snašlo. Iskreno, lepši Novakov tenis za gledanje nego dok je bio mladji. Još plus ladan kao špricer.

ironija

pre 1 godinu

Bog(ako ga uopšte ima) je dokazao da definitivno nije na Djokovicevoj strani. Nakon deportacije prošle godine, Bog mu je ove godine podario povredu(iz cista mira, i to baš pred GS). Federer i Nadal su sa ovoliko godina koliko sad Djokovic ima, obojica su bila potpuno zdrava i osvojila AO.
(billy, 23. januar 2023 09:43)

Bog (ako ga uopšte ima) ti da onoliko koliko možeš da podneseš, a Đoković je nebrojeno puta dokazao da može mnogo da podnese. Svaki put izađe jači, bilo mentalno bilo fizički. Nadam se da će nastaviti tako.

Što se tiče tenisa, žao mi je što se ne razumem tenis u većoj meri, da mogu u potpusnosoti da razumem Novakovu veličinu. Čovek je živo otelotvorenje ovog sporta. Držim mu palčeve za još jedan GS. Srećno.

Miloš

pre 1 godinu

Ako nist, sad barem vidimo kako je Nadalu tokom čitave karijere. Da nije bilo svih tih povreda, Rafica bi sad opušteno imao 27, 28 GS. Što se tiče Djokovica, Djokovic je sam kriv sto vec sad nema najmanje 28 GS(previše izgubljenih finala i polufinala od teniske boranije, i izgubljene 2 godine tenisa zbog odbijanja najobicnije operacije lakta).

marko

pre 1 godinu

Kaže komentator da teniseri najčešće biraju da primaju servis kad dobiju žreb. Ako serviraš prvi, sa jednim brejkom završavaš ser u devet gemova 6:3, ako primaš onda 6:4, tj igraš jedan gem više. Zna li neko zašto?
(Соко сиви, 23. januar 2023 10:01)

Zato što onaj ko drugi servira uvijek izlazi na svoj servis svežiji poslije pauze (neparni gemovi).

Dule Popović

pre 1 godinu

Skoro da mi je žao ovog DM...jadničak je čak napisao na torbi "Don't worry, be happy" kako bi se ohrabrio ali bolje da je napisao "Not happy,just worry" !

sin lovca na medvede

pre 1 godinu

Za ovu danasnju konkurenciju, posebno za one sa Zapada, Nole je sa druge planete!
Dominacija koja se granici sa bezobrazlukom!

Da dodam

pre 1 godinu

ende
Nešto si prevideo. Od velike trojke (četvorke) nedostaje samo jedan, što sečesto dešavalo i ranije, ali onda ti nije bio peti ešalon.

Xman

pre 1 godinu

Kaže komentator da teniseri najčešće biraju da primaju servis kad dobiju žreb. Ako serviraš prvi, sa jednim brejkom završavaš ser u devet gemova 6:3, ako primaš onda 6:4, tj igraš jedan gem više. Zna li neko zašto?
(Соко сиви, 23. januar 2023 10:01)

Zato sto je pritisak na onome ko prvi servira

Straight Outta München

pre 1 godinu

Dajte ljudi…juce sam napisao, sve osim 3-0 za Novaka bi bilo veliko iznenadjenje…

Inace Novak snima dokumentarac ove godine, zbog toga vrv malo i drame… Zamislite posle one neprijatnosti od prosle godine da osvoji turnir i ponovo bude broj 1…

всс

pre 1 godinu

Забрињавајуће је колико су људи овде ограничени и после 15 година још не могу да схвате да је Ноле не друга, него трећа димензије за овакве ликове. Можда могу да га изненаде на неком мањем турниру, кад му није стало, али на ГС немају никакве шансе. Пумпају медији, дају им наду (као и у политици) а онда дође дан Д и следи гажење. Новак је галаксија за себе. Овде му Рафа и Роџер у свом прајму нису могли сет да узму.

MARKO

pre 1 godinu

Ako nist, sad barem vidimo kako je Nadalu tokom čitave karijere. Da nije bilo svih tih povreda, Rafica bi sad opušteno imao 27, 28 GS. Što se tiče Djokovica, Djokovic je sam kriv sto vec sad nema najmanje 28 GS(previše izgubljenih finala i polufinala od teniske boranije, i izgubljene 2 godine tenisa zbog odbijanja najobicnije operacije lakta).
(Miloš, 23. januar 2023 10:12)

Pa ne bih rekao da je to teniska boranija, Vavrinka je recimo imao momente gde je bukvalno bio kao zid, loptice nenormalno brze, covek dobije dodatnu motivaciju kada je preko mreze Novak i jbg, isto tako i Endi Mari je na nekom svom vrhuncu znao da dobije Novaka sve je to sport !!!

Соко сиви

pre 1 godinu

Kaže komentator da teniseri najčešće biraju da primaju servis kad dobiju žreb. Ako serviraš prvi, sa jednim brejkom završavaš ser u devet gemova 6:3, ako primaš onda 6:4, tj igraš jedan gem više. Zna li neko zašto?

blic

pre 1 godinu

Ovo sad sto Djokovic igra, to je preslikan mec protiv Nadala iz finala AO 2019. I onda kažu da je Federer najelegantni, najgraciozni teniser. Ako ovo sto Djokovic sad igra, ako je to nije sva elegancija i gracioznost tenisa, onda stvarno ne znam sta jest.

Predo

pre 1 godinu

Ne znam kako će biti do kraja, ali računajte da je prošlo više od 2 sedmice od povrede. Ja sam uz bandaž lagano igrao nakon 2 sedmice. Pod uslovom da je nije pogoršao. A Đe Minor je očigledno brz i lagan, ali bez snage u udarcu.

Mili

pre 1 godinu

Ovo demon? Kakvu histeriju prave Kenguri da nemaju AO njihovi igraci bi bili u rangu kazahstanskih (za koje igraju odbaceni rusi) ako je ovo demon onda je Nole deveti krug pakla u pravom smislu te reči, a ovoga je već procistio pa neka mu nadima bude sada Baby angel, Pa veći je demon Rublev sa onom hladnom facom mislis da ce da izgubi a on ladno dobije demonski!!

zex

pre 1 godinu

Novak igra svoj najbolji tenis, ofanzivni, da nema pobrede sigurmo bi taktizirao a ovako je pustio ruku, raspaljuje po uglovima i to je to.On je najbolji ofanzivni igrac sa osnovne linije.

Trockene Tucher

pre 1 godinu

Reko je Leskovchanac---izlazi nakon ovog mecha Nole suhatog pechkirceta...evo ga vec je dao sve peskire organizatorima, samo jednu je upotrebio---za brisanje poda ovog koji trci...trcio mali, ovo je tennis bre nije 400 m sa preponama, trci mali trci...ako si Laytona uzeo sa trenera, ostace ti na kraju samo jedno---trchanje u eter

billy

pre 1 godinu

Bog(ako ga uopšte ima) je dokazao da definitivno nije na Djokovicevoj strani. Nakon deportacije prošle godine, Bog mu je ove godine podario povredu(iz cista mira, i to baš pred GS). Federer i Nadal su sa ovoliko godina koliko sad Djokovic ima, obojica su bila potpuno zdrava i osvojila AO.

Alex

pre 1 godinu

Rune je izgubio u pet setova od Andreja Rubljova - prava drama ! ( 12-10 u poslednjem setu kroz taj brejk ) . Ako danas pobedi otvara mu se laksi put .
Videcemo ...uskoro pocinje . Novace - majstore - ne daj se .

basketaš

pre 1 godinu

Kakav je srećković ovaj Đoković. Nakon svega prošlogodišnjeg, naleti mu Australijanac u koga domaći polažu velike nade, tip koji nije bio baš prijateljski nastrojen kada se sve to dešavalo...i onaj koji prilično čvrsto, na granici arogancije daje izjave sada...odvalice ga ovaj naš, znamo koliko je gadan kada ga iznervira. Osveta je danas spakovana!

Lik

pre 1 godinu

Ako i prodje ovo kolo, nece biti lako, uz to naravno da bude "dovoljno" zdrav...ide na Runea, sto je po meni finale pre finala.
(majstor, 22. januar 2023 22:21) 

Jel to onoj mali što se pravi važan pa redovno ispada od malo jačih protivnika?
Eno opet ispade čim je krenuo da se puva.

basketaš

pre 1 godinu

Kakav je srećković ovaj Đoković. Nakon svega prošlogodišnjeg, naleti mu Australijanac u koga domaći polažu velike nade, tip koji nije bio baš prijateljski nastrojen kada se sve to dešavalo...i onaj koji prilično čvrsto, na granici arogancije daje izjave sada...odvalice ga ovaj naš, znamo koliko je gadan kada ga iznervira. Osveta je danas spakovana!

Pseudoharms

pre 1 godinu

Goat, ali najdosadniji GOAT u svom zanatu. Nema leprsavosti kakvu Jordan ima u kosarci, nema te harizme. O Muhammad Aliju i njegovoj gracioznosti ne treba trositi reci. Nema onaj boziji dodir koji Messi/Maradona imaju u fudbalu.. Nema to nesto pored rezultata sto ga odvaja. Samo rezultat. Sto je dovoljno da bude GOAT samo po sebi naravno.
Ali, totalno nezanimljivo, bez harizme i neke dublje niti.
(black_mirror, 23. januar 2023 11:17)

US open, 40:15i dve meč lopte za tada važećeg “goat-a” u tenisu, na njegov servis. Ceo stadion na nogama, a Đoković, kao robot, samo klima glavom i vraća najbolji ritern u istoriji sporta, diže ruke u vis i klima glavom ka publici, sa još jednom meč loptom pred sobom, poručujući im “are you not entertained”.

Ako je ikada postojao filmski momenat u sportu, to je taj.

Pa da te priupitam - are you not entertained?

P.S. Malo posle toga ponovio isto na Vimbldonu, čisto da ne bude da je tref.

Eto ti magija, bratac.

nice

pre 1 godinu

Dobro je mali...
Igrao si protiv najveceg ikada...
Pružio si ruku najvecem ikada...
Dodirnuo si najveceg ikada...
Dobio si aplauz od najveceg ikada...
Mislim da bolji poklon nisi mogao da poželiš....

sin lovca na medvede

pre 1 godinu

Za ovu danasnju konkurenciju, posebno za one sa Zapada, Nole je sa druge planete!
Dominacija koja se granici sa bezobrazlukom!

Neverovatno

pre 1 godinu

Koliko trebaš da imaš volje i posvećenosti da komplet promeniš način udaranja loptice,i da sa skoro 36 godina igraš najbolji tenis u karijeri,i ladno bi dobio samog sebe od pre deset godina.Mwni je to fascinantno.Po ko zna koji put,naklon do poda Novače.

goblin

pre 1 godinu

Čim je ovaj lik iz Australije počeo sa onim Cicipasovim forama pre meča tipa "imam plan,znam šta treba da radim protiv Novaka" znao sam da će biti pregažen. Bravo za naše ljude u Melburnu koji su isto tako rasturili na tribinama.

Darko

pre 1 godinu

De Minor je uhvatio pet minuta slave kad je negativno govorio o Noletu lani u onom cirkusu u Australiji.I ne samo on,kad je svaki anonimac mogao pljunutu na Noleta.Ovo sad mu je suceljavanje sa realnoscu.

Vlajzi

pre 1 godinu

Ovo je Australijancima Djokovicev fiskalni račun za ono maltretiranje od proslu godinu. Hoce da ih natera da osete kako su bacili 300+ dolara za večerašnji meč.

Lik

pre 1 godinu

Ako i prodje ovo kolo, nece biti lako, uz to naravno da bude "dovoljno" zdrav...ide na Runea, sto je po meni finale pre finala.
(majstor, 22. januar 2023 22:21) 

Jel to onoj mali što se pravi važan pa redovno ispada od malo jačih protivnika?
Eno opet ispade čim je krenuo da se puva.

blic

pre 1 godinu

Ovo sad sto Djokovic igra, to je preslikan mec protiv Nadala iz finala AO 2019. I onda kažu da je Federer najelegantni, najgraciozni teniser. Ako ovo sto Djokovic sad igra, ako je to nije sva elegancija i gracioznost tenisa, onda stvarno ne znam sta jest.

Aqua Viva demo

pre 1 godinu

Kaže juče onaj Australijanac da De Minaur ima velike šanse da dobije Noleta ......a on uzeo 5 gema za ceo meč ! Nole ga vratio na fabrička podešavanja......

smeh

pre 1 godinu

Najveći i nepremostiv problem današnjeg Đokovićevog protivnika je to što je Australijanac. Da je iz bilo koje druge zemlje verujem da bi se Đoković štedeo i rutinski odradio meč. Ovako sledi brijanje na suvo.

Gde ja živim

pre 1 godinu

Rasturi ga ko Panta pitu. Nije loš Rubljev kad se naloži, ali mislim da će i to lagano. Jedino Cipiripi može da napravi ozbiljniji problem. Idemo dalje. Onaj što gravira već pripremio alat za ista slova po 10. put :)

Posmatrač

pre 1 godinu

Oj Novače ajde, ajde
Od De Minora pravi gajde 👏💪🥇

Pokaži nadobudnom i nevaspitanom klincu kako Musa dere jarca. On će da preti da će učiniti sve da ti oteža povredu 🤯🙄 Nesportski i neljudski, onako kako to Australijanci vole da rade 🤮

Neđo Valderama

pre 1 godinu

Juče sam napisao da će mu dati 4 gema u muču i evo promašio sam za jedan gem iako je Nole imao šansu treći set da završi sa 6-1.. Nebitno je...Novak je veliki šampion i naš najveći SRPSKI sportista i sin.

Del Boj

pre 1 godinu

Koja euforija koje tenzije pred ovaj mec. Ovaj De Minaur je pretio Novaku da zna kako ce sa njim da ce ga pobediti da ce Australija slaviti. A Novak ga istrese kao beba zvecku. I bas u inat Australijancima za njihovo proslogodisnje ponašanje i postupak protiv njega. Pisali su da ce publika napraviti takvu atmosferu u grotlu arene ali nista od toga. Ovo je lagani trening za Djokovica a veliki bol za nadobudnu i prepotentnu publiku Australije. ovako je najbolje da počisti i ponizi njihovog igrača na turu. Idemo Nole kralju.

zelezni

pre 1 godinu

Bitno da je izjavio da je noga u redu i da nije osjecao bol, dalje znamo sta slijedi. Sljedeci je najbitniji jer masina ne gubi polufinale i finale u Melburnu. Idemooo

Jovan

pre 1 godinu

Pametnije je bilo da je ćutao i bez pritiska izašao na teren. Svakako bi ga Nole razbio, ali bi bar pruzio kakav takav otpor. Ovako je bespotrebnim prdenjem nabio sebi pritisak i ispao smešan. Pametnije je ćutati, provereno.

Predo

pre 1 godinu

Što se tiče tenisa, žao mi je što se ne razumem tenis u većoj meri, da mogu u potpusnosoti da razumem Novakovu veličinu. Čovek je živo otelotvorenje ovog sporta. Držim mu palčeve za još jedan GS. Srećno.
(ironija, 23. januar 2023 10:16

Jedan od najljepših i najiskrenijih komentara, koje sam uopšte pročitao ovde. Obično su najžešći komentatori, oni, koji nikada nisu uzeli reket u ruke i nikada nisu vdeli tenis meč uživo. Nisam napisao jednom, ako želiet da shvatite Novakovu veličinu, otiđite na neki fjučers turnir, gdje igraju momci, rangirani od 300-tog mesta naniže, neki i bez rankinga, pa pogledajte kako ti moci, serviraju, udaraju loptu i trče i sanjaju da jednog dana igraju makar kvalifikacije za GS turnir. Ulaz je obično besplatan i ima ih mnogo u Srbiji i na Balkanu.

Toza

pre 1 godinu

Secam se kako je pravio ponizavajuce sale prosle godine na konferenciji kada je Novak deportovan, verovatno je i zbog toga dodatno motivisan da ga pobedi. Realno bili su bas odvratni i nekolegijalni na toj konferenciji, ismevali su. Sada doslo vreme da se stane na teren i ovaj nije imao milosti...

Rules are rules

pre 1 godinu

Totalna, brutalna dominacija. Pomalo mi žao ovog momka.
(n, 23. januar 2023 10:42) # Link komentara

I meni je na momente bilo zao, koveli mlad momak naprzen, otud onakve izjave i przenje.. Ali onda se samo setim onog zlobnog smejanja Novaku na konferenciji prosle godine i da je mali neopevani olos.

Za njega je bila i info da je medju teniserima sa laziranim kovis pasosima za Spaniju koja je brzo gurnuta pod tepih, dok je Novak lincovan.

MARKO

pre 1 godinu

Ako nist, sad barem vidimo kako je Nadalu tokom čitave karijere. Da nije bilo svih tih povreda, Rafica bi sad opušteno imao 27, 28 GS. Što se tiče Djokovica, Djokovic je sam kriv sto vec sad nema najmanje 28 GS(previše izgubljenih finala i polufinala od teniske boranije, i izgubljene 2 godine tenisa zbog odbijanja najobicnije operacije lakta).
(Miloš, 23. januar 2023 10:12)

Pa ne bih rekao da je to teniska boranija, Vavrinka je recimo imao momente gde je bukvalno bio kao zid, loptice nenormalno brze, covek dobije dodatnu motivaciju kada je preko mreze Novak i jbg, isto tako i Endi Mari je na nekom svom vrhuncu znao da dobije Novaka sve je to sport !!!

Kole

pre 1 godinu

Djokovica ako posluži zdravlje, lagano karijeru može završiti sa jedno 12 AO i 10ak Wimbldona. Realno on to može, al glavni uslov za to je da ostane zdrav. Znaci zdravlje je ključ.

всс

pre 1 godinu

Забрињавајуће је колико су људи овде ограничени и после 15 година још не могу да схвате да је Ноле не друга, него трећа димензије за овакве ликове. Можда могу да га изненаде на неком мањем турниру, кад му није стало, али на ГС немају никакве шансе. Пумпају медији, дају им наду (као и у политици) а онда дође дан Д и следи гажење. Новак је галаксија за себе. Овде му Рафа и Роџер у свом прајму нису могли сет да узму.

Nikola

pre 1 godinu

Kad vidim srpske zastave po tribinama srce mi puno. Molim i one koje ne vole Novaka da se suzdrze od komentara. Pitanje je kada cemo ponovo imati cast da ovo gledamo kada on zavrsi profesionalnu karijeru

Stanje stvari

pre 1 godinu

De Minor je mlad,željan slave ali prosto mora da pazi šta priča.Kaže "maksimalno ću da mu otežam".Al si mu otežao svaka ti čast.Pre neki dan sam napisao i ispostavlja se tačno,da su ona dva momka iz prvog i drugog kola sjajno odigrali protiv Novaka.Jesu na kraju ubedljivo izgubili ali igrački su se nosili sjajno sa Novakom.Protiv ovog lika,Novak je komotno mogao da nosi Ivaniševića na leđima i tako "otežan" bi ga opet pobedio.

veliki strumf

pre 1 godinu

Kad vidim srpske zastave po tribinama srce mi puno. Molim i one koje ne vole Novaka da se suzdrze od komentara. Pitanje je kada cemo ponovo imati cast da ovo gledamo kada on zavrsi profesionalnu karijeru
(Nikola, 23. januar 2023 11:24). Никада, реално! Новак је један једини у историји тениса! Такав тешко да ће се родити било где, а имати наду да ће се родити баш у Србији још један сличан - то је готово па невероватно! Улепшао нам је ових 15 година, усрећио нас (успут нам, бар мени, покидао све живце, али опраштам му наравно). Биће велика празним кад заврши каријеру, али тако је то у сваком спорту. Ни у Швајцарској се никад неће родити један Федерер.

Aqua Viva demo

pre 1 godinu

Nole može ovde da izgubi samo ako ga opet proteraju iz Australije ......čovek se sa 35 godina sprda sa svima a ove mladje ubija u pojam.....

Mili

pre 1 godinu

) # Link komentara
Preporučujem(+29)Ne preporučujem (-3)
Забрињавајуће је колико су људи овде ограничени и после 15 година још не могу да схвате да је Ноле не друга, него трећа димензије за овакве ликове. Можда могу да га изненаде на неком мањем турниру, кад му није стало, али на ГС немају никакве шансе. Пумпају медији, дају им наду (као и у политици) а онда дође дан Д и следи гажење. Новак је галаксија за себе. Овде му Рафа и Роџер у свом прајму нису могли сет да узму.


Dobar komentar, ali nisu ogorčeni, evo o čemu se radi svi smo prije Novaka gledali federera divili se pa Nadal se pojavio pa neko zavoleo Rogera neko Nadala, niko nije verovao da na ovim prostorima moze da se pojavi neko ko moze 2,3 GS da osvoji i to u eri ove dvojice i onda se desi nesto bizarno pojavi se Novak, i tu nastaje histerija oni koji nisu gledali tenis sad ga gledaju a oni ljubitelji tenisa koji su gledali od ranije i navijali za federera samprasa nadala doziveli su šok i u tom stanju šoka valjda nesvesno poceli da navijaju protiv Noleta naravno govorim o 0,001% posto ljudi u srbiji i regiji koji najvise i komentarisu ovde, e sad oni nisu ni mogli da sanjaju da ce Novak imati 5 GS a sad kad je najbolji u jos vecem stanju šoka ubedjuju sebe da nije, a verujte mi ja znam jednog takvog koji je na bensadinima kad novak igra kad je prestigao njegovog Samprasa nije mesec dana izlazio iz kuće, velike su to muke, za mene Novak moze danas da zavrsi karijeru on ce biti najveći uprkos svemu!!!

hip, hip, yeah

pre 1 godinu

Ono kad Novak cetvrtu rundu AO ucini da izgleda kao da igra protiv Challenger igraca. Nema dalje. Ne zanosim se, ipak. Svaki mec je nova prica i sve je moguce. Ako bude i dalje u redu zbog povrede i ovih 70% bice dovoljno za 22 GS.

besan ker

pre 1 godinu

Ovaj ozijevac je platio ceh za ono maltretiranje od prošle godine. Publika nije dobila šansu ni da se pošteno "uspali", sasekao ih Nole u korenu... Swiftly and with style.

posmatrač

pre 1 godinu

Ne može se protiv Novaka bez izuzetnog servisa, i niko jednostavno nema šanse protiv njega u tom slučaju. Odlično je što se sve završilo brzo, i što je Novak izgledao bolje nego u prethodnim mečevima.

Dragan

pre 1 godinu

Auuu koja dominacija.Doktorski čas tenisa. Novak igra povredjen,na nekih 40% svojih mogućnosti i ovoliko je dominantan. Ludilo. Bravo Novače. Idemo do 22 trofeja.

yu

pre 1 godinu

Planirao De Minor da isprovocira Novakovu povredu. Navodno, najbrži teniser? Pa još prijeti, i on i mediji Australije. Nije se moglo živjeti.
A on ga uništio, uništio mu karijeru.
Garantirano!

tennis fan

pre 1 godinu

Ma ima da ga setam, rastrcavam, da mu napravim pakao od meca. Ima da mu otezam ima....
Milmane tako mi je legao ovaj rucak i pivce da mi se ucinilo da mogu sve.

sve je relativno

pre 1 godinu

Završi legendo pa Rubljov pa Cici.Oni su već u svlačionici izgubili.
(Suspicious minds, 23. januar 2023 09:36)

Cici u finalu ? Uhh, čekaj, polako, ne bih ja odbacio ovog čeha Lehečku baš tako, igra dečko i to odlično u ovom momentu…
(JPR24, 23. januar 2023 11:50)

A Korda? Ako prođe Čeha, ide na pobednika Korda-Kačanov. Korda je u odličnoj formi i sada je jasno zašto se Novak namučio sa njim u Adelejdu. Cicipas se namučio sa Sinerom i ne izgleda da je u top formi.

Inače, Cici može tek u finalu, jer će u polufinalu Novak imati lagani trening sa nekim od Amerikanaca.

Kraljevcanin

pre 1 godinu

Za razliku od prethodnih meceva, dobro se krece. Da ga ne ureknem. Izgleda da je uspeo da sanira. Imao je verovatno neko blago istegnuce. I igra dobro, evo 4:2 je sad u prvom setu. Ajmo No1e!

Milan

pre 1 godinu

Nadal i Federer zajedno imaju 1:6 protiv Djokovica na AO. I tu jednu pobedu je Federer iscupao kad je Djokovic imao 19 godina.
Kad su ova dvojica ovako prolazila sta mislite kako ce ostala konkurencija?

aa

pre 1 godinu

Noletov nivo (s povredom) bio je nekako dovoljan za prethodna kola, ali mislim da neće biti protiv Australijanca danas.
(Robert, 23. januar 2023 09:39)

U pravu si, nije baš najbolje odigrao Novak, ipak je ovaj uspeo da uzme koji gem...

123

pre 1 godinu

Nema proklizavanja sto Novak jedini radi na turu na betonu. To dovoljno govori da igra sa povredom. Ni na jednom mecu do sada to nije radio..

Kaiser

pre 1 godinu

I opet komentari jedne iste osobe koja menja ime u sumnju da li je povredjen? Ama ljudi distorzija zadnjeg butnog mišića nije ruptura (pucanje) mišića. Bolno i neprijatno jeste. Analgetici, bandažiranje butine i fizikalni tretman. Profesionalno sam se bavio sportom. Imao sam sijaset povreda zadnje lože. Neki put sam mirovao 3 nedelje neki put ne.

kvisko

pre 1 godinu

Ja skoro pa u bocu pogodi rezultat duela Djokovic vs De Minor.
Zasto, Novak ponekad ima problema sa dobrim serverima na betonskoj podlozi i to samo kad oni imaju svoj dan u suprotnom je i za njih neprevazidjena prepreka.
Sa igracima kojima servis nije jaca strana on se naprosto poigrava na betonu, kao u danasnjem slucaju.

JPR24

pre 1 godinu

Šta reče ono DeMinaur ?? Nole ga isprašio… Verujem da je Nole trenirao sa umornim Murray-em da bi se više namučio na terenu nego protiv ovog lika.

Zoran

pre 1 godinu

Zar je iko normalan mislio da neki de Minora može da "ogrebe" Novaka ? Ovo je za njega jači trening i ništa preko toga, budimo realni.

Aleksandar

pre 1 godinu

Od kada se to teniseri vrednuju po ucinku na Olimpijskim igrama ? Neka nova fora Marejevaca , Rozerista i Nadalovaca ? Vrednost priblizna olimpijskom fudbalu koji kao i prvopomenuti ima svoju davno uspostavljenu hijerarhiju velikih turnira ( 4 Slema , turnire 1000 , turnire 500 , pa cak i one koji donose 250 ATP poena ).

ironija

pre 1 godinu

Bog(ako ga uopšte ima) je dokazao da definitivno nije na Djokovicevoj strani. Nakon deportacije prošle godine, Bog mu je ove godine podario povredu(iz cista mira, i to baš pred GS). Federer i Nadal su sa ovoliko godina koliko sad Djokovic ima, obojica su bila potpuno zdrava i osvojila AO.
(billy, 23. januar 2023 09:43)

Bog (ako ga uopšte ima) ti da onoliko koliko možeš da podneseš, a Đoković je nebrojeno puta dokazao da može mnogo da podnese. Svaki put izađe jači, bilo mentalno bilo fizički. Nadam se da će nastaviti tako.

Što se tiče tenisa, žao mi je što se ne razumem tenis u većoj meri, da mogu u potpusnosoti da razumem Novakovu veličinu. Čovek je živo otelotvorenje ovog sporta. Držim mu palčeve za još jedan GS. Srećno.

Alex

pre 1 godinu

Rune je izgubio u pet setova od Andreja Rubljova - prava drama ! ( 12-10 u poslednjem setu kroz taj brejk ) . Ako danas pobedi otvara mu se laksi put .
Videcemo ...uskoro pocinje . Novace - majstore - ne daj se .

Levi ulaz

pre 1 godinu

Fascinantno je da Novak u 35 godini promeni totalno stil igre, verovatno i zbog povrede, i da opet dominira. Čini se i lakše nego pre. Jak servis. Agresivno i jako u napadu. Ravni jaki udarci. De minauru najjače oružje je trčanje i odbrana a ovde ne zna šta ga snašlo. Iskreno, lepši Novakov tenis za gledanje nego dok je bio mladji. Još plus ladan kao špricer.

Optimista pripravnik

pre 1 godinu

'Ajde u sto marke da, ako krene da gubi, predaje meč zbog povrede...
(Monden, 23. januar 2023 09:34)

'Alde u sto marke da nece ni da krene da gubi...
Covek razbija na terenu trenutno.
Mnogo ovde toga jos treba da se desi da bi dosao u poziciju da GUBI.
A tebi, prijatelju (ako tako opste mogu da te nazovem): prijatan dan.
Ipak, mislim da ce dan da ti bude NEPRIJATAN.

gloria

pre 1 godinu

Znam da će moj komentar da bocne Novakove hejtere, pa da ponovim:
Ako neko može i povrijeđen da uzme GS, onda Novak!
A ja mu i dalje držim fige za to i želim dobro zdravlje i duuug život!

dush

pre 1 godinu

Slusam komentare kako je Novak gubio od boranije Murray I Wawrinka. Pa oni su mu bili veca konkurencija izmedju 2011 I 2017(ne racunajuci 2017) kad su se Novak,Murray i Wawrinka povredili. Marry osvojio 3 GS, Wawrinka 3 GS(jedan na sljaci) u tom periodu. Federer 1 Wimbledon Nadal 1 US open. Nadal je samo na sljaci bio dominantan u tom periodu kao I uvek.

pop

pre 1 godinu

Nole će osvojiti Australiju sa samo jednim izgubljenim setom na celom turniru.. Ove godine uzima još 2 GS .. do kraja karijere mu predviđam oko 30 GS i preko 120 osvojenih turnira tako da će porušiti sve moguće rekorde koji postoje u tenisu!

Александар

pre 1 godinu

Чини ми се да је овде разлика у класи,присутна и те како.Гази,Ноле,док не промене закон.

Комша

pre 1 godinu

Како је овај стигао уопште довде? Еј осмина финала једног ГС, а овај као да не постоји на терену.

milan

pre 1 godinu

Bravo ali očigledno se De Minor stegao. Tako je kada osrednji igrači igraju protiv najvećih na najvećim takmičenjima. Da se nije stegao opet bi Đoković pobedio ali bi barem pokazao veći otpor i pomalo neizvesnosti. Verujem da De Minor može daleko bolje da odigra. Bravo za Đokovića. Nadam se da je noga sve bolje i bolje. Relativno je brzo i lako ovo završio i sada ima 24 časa za oporavak noge. Samo napred, bez treninga, mirovanje, blaga relaks masaža noge i biće to ok nadamo se.

Paradox

pre 1 godinu

Jel se neko seca perioda 2011 kada je Novak kidao redom, nizale se pobede i trofeji Grend Slemovi i Mastersi?
E tako je osigrao ovaj prvi set!

Idemo Noleeeeee???

Jaoj tebra

pre 1 godinu

Kad u nedelju bude 22=22, a na RG 23:22 za Srbina i onda mucenici izmisle novu kategoriju da je najbolji onaj koji je osvojio 13 GS na istom GS. Pa samounisticete se od zlobe.

Vlada

pre 1 godinu

To je uzbudljiv mec, ali sta si me tu osporio u mojoj tvrdnji da Novak ne igra atraktivan tenis? To je bio uzbudljiv mec rezultatski, tu nema dileme, jedan od najboljih ikad uz onaj sa Nadalom na AO 2012. i ovo sto si pomenuo Vimbldon Federer 2019. Ali to sto su mecevi uzbudljivi, ne nadomestava Novakov manjak harizme i te neke dublje note o kojoj pricam.
(black_mirror, 23. januar 2023 12:42)

Nedostatak harizma nije isto što i lični animozitet, a samo neko ko gaji lični animozitet prema Novaku može da izjavi da on igra dosadan tenis.

Ali hajde, da ti dokažem to i brojkama na osnovu poslednjih par mečeva:

Vinera 26 naspram samo 9 De Minaura. Izlazaka na mrežu 21 naspram opet samo 9 De Minaura. Najviše 10 poena za redom. Konverzija brejk lopti 6/12, naspram 0/0 De Minaura. I da, samo 4 asa, što će reći da je većinu svojih poena uzeo na svoje vinere (De Minaur je imao 28 neiznuđenih grešaka, dakle samo dve više nego Nole vinera).

Hajde da pogledamo meč protiv Dimitrova. Opet 28 vinera, 20 izlazaka na mrežu, 5/12 konverzija brejk lopti.

Kuako, 63 vinera, 31/35 izlasci na mrežu.

Čovek igra atraktivno, napadački, ne znaš da li je jači forhend ili bekhend, drop šot mrtav ladan odigra na meč loptu, najbolji riterner u istoriji, stiže sve živo i neživo, a sada i servira kao nikada pre. I ti tvrdiš da on igra dosadan tenis. Pa šta još treba da uradi?

Priznaj lepo da mrziš Noleta i da se ne razumeš u tenis.

JPR24

pre 1 godinu

Završi legendo pa Rubljov pa Cici.Oni su već u svlačionici izgubili.
(Suspicious minds, 23. januar 2023 09:36)

Cici u finalu ? Uhh, čekaj, polako, ne bih ja odbacio ovog čeha Lehečku baš tako, igra dečko i to odlično u ovom momentu…

dush

pre 1 godinu

Djokovic doveo igru na visok nivo, turnir je zavrsen. Steta samo sto Runne nije prosao,da Novak izjednaci skor ali dobro svejedno
(Petersen, 23. januar 2023 11:03)
Djokovic nema negativan skor sa Rune
1:1 je skor. Novak ga je pobedio na US open 2021.

Beobrad

pre 1 godinu

De minoran igrac ovaj Kengur, latino korena.
Ne znam ko i sta mu je ulilo hrabrost da preti najvecem teniseru ikada.
Rubljov je daleko realniji i skromniji, iako dosta bolji od ovog prosecnog tenisera.

Dule Popović

pre 1 godinu

Skoro da mi je žao ovog DM...jadničak je čak napisao na torbi "Don't worry, be happy" kako bi se ohrabrio ali bolje da je napisao "Not happy,just worry" !

Куп је битан

pre 1 godinu

Ако Новак не буде имао проблема са повредом Рубљов нема шта да тражи.

kvisko

pre 1 godinu

Eve ga moja prognoza, Djokovic vs De Minor 6:3, 6:2, 6:3
Vi se prepucavajte kako vi milo i drago, ja sam ubedjen u laganu pobedu najveceg ikada.

Krle

pre 1 godinu

Ako su taj Wawrinka i Marej tolike teniske veličine, sto onda potpune zdrave i prave Federera i Nadala nikad nisu dobili u polufinalu i finalu GS? U takvim mečevima skor protiv Federera i Nadala im je oko 0:12 0:13, tako nešto. A Djokovic brat opušteno izgubi 4 GS finala od njih dvojice. Prije će biti da je Djokovic Mareja i Wawrinku učinio slavnim, nego što su njih dvojica zaista toliko dobri.
(Filip, 23. januar 2023 11:03)

Sten je pobedio Rafu u finalu GS, a Feda u polufinalu

Gordana

pre 1 godinu

Moj Filipe, nemaš ti pojma. Vavrinka je dobio Nadala u finalu Australijan Opena 2014 3:1. Marej je dobio Federera u finalu Olimpijskih igara 2012 i u polufinalu AO 2015, a Nadala u polufinalu US opena 2008 i cetvrtfinalu AO 2010.

se

pre 1 godinu

@black_mirror jordan nije goat dok je jabbara i russela, messi nije ni blizu peleu, pa cak ni maradona mu nije ni blizu, a maradona je tri klase iznad mesija... za kleja se slazem donekle ali bilo je tu isto velikih imena u proslosti kao marcano i ostali... a u tenisu nema sta da se diskutuje - novak pa par praznih mesta. sve je osvojio po dva puta dok ova dvojica jos nisu ni uzeli sve te masterse i gs po jednom...

lol

pre 1 godinu

Prošle godine. kad su Novaka zatvorili Melbournu, De Minor se podsmijavao Novaku, radovao se. I to javno.
Sad mu Novak zašio usta. I mnogima koji su se pridružili hajci na Novaka.
Nole, legendo, još malo, da srećom!

Gledalac

pre 1 godinu

Kakva osveta, i to bas nad domacem igracu, za sve neugodnosti, ponizenja
i proterivanje Djokovica prosle godine u Australiji.
Vec sam pre dve godine rekao, da glavni stadion treba promeniti u ime
NOVAK DJOKOVIC!

Nikola

pre 1 godinu

2:2 na pocetku i 2:2 na kraju, ako se ne varam, a izmedju toga 14:1 u gemovima.
Mali je izjavljivao kako ce uciniti sve da Noletu ucini mec sto tezim.
Dominacija moci i znanja. Svaka cast Rafi i Federeru, ali je kralj jedan jedini.

Straight Outta München

pre 1 godinu

Dajte ljudi…juce sam napisao, sve osim 3-0 za Novaka bi bilo veliko iznenadjenje…

Inace Novak snima dokumentarac ove godine, zbog toga vrv malo i drame… Zamislite posle one neprijatnosti od prosle godine da osvoji turnir i ponovo bude broj 1…

Predo

pre 1 godinu

Ne znam kako će biti do kraja, ali računajte da je prošlo više od 2 sedmice od povrede. Ja sam uz bandaž lagano igrao nakon 2 sedmice. Pod uslovom da je nije pogoršao. A Đe Minor je očigledno brz i lagan, ali bez snage u udarcu.

Joe

pre 1 godinu

Ako Rubljov bude igrao kao danas i on ce kuci sa repom izmedju nogu kao ovaj deminer. A tek polufinale ..ko su ti ljudi, stvarno? Ako ga noga bude sluzila, Novak ne bi trebalo da da vise od 3,4 gema u devet setova do finala.

mafijaska_pudlica

pre 1 godinu

Imao 23 winera i 26 neiznudjenih gresaka do poslednjeg gema i ovako ubedljivo pobedio..
Koliko je onda ocajan bio ovaj DeMinor?

Nole=GOAT

pre 1 godinu

Idemoooooo majstore samo gazi do kraja!
Odlično je što mu noga nije pravila apsolutno nikakvih problema danas, neka tako bude i do kraja turnira, do 10ke! Daće Bog!

marko

pre 1 godinu

Kaže komentator da teniseri najčešće biraju da primaju servis kad dobiju žreb. Ako serviraš prvi, sa jednim brejkom završavaš ser u devet gemova 6:3, ako primaš onda 6:4, tj igraš jedan gem više. Zna li neko zašto?
(Соко сиви, 23. januar 2023 10:01)

Zato što onaj ko drugi servira uvijek izlazi na svoj servis svežiji poslije pauze (neparni gemovi).

mlekadžijа

pre 1 godinu

Честитке Новаче на победи! Још један тежак дан за све његове мрзитеље....а биће их још....

Xman

pre 1 godinu

Kaže komentator da teniseri najčešće biraju da primaju servis kad dobiju žreb. Ako serviraš prvi, sa jednim brejkom završavaš ser u devet gemova 6:3, ako primaš onda 6:4, tj igraš jedan gem više. Zna li neko zašto?
(Соко сиви, 23. januar 2023 10:01)

Zato sto je pritisak na onome ko prvi servira

Paul

pre 1 godinu

Novak se probudio i pitao sa kim igram? Australijanac?!
I onda pomislio, odlično! Da plati i on i publika za onu sramotu od prošle godine!
Jedan od najboljih Novakovih mečeva ikada!!!
Obožavam kad igra hladne glave kao danas!!
IDEMO BRE!

Knezevic Zoran

pre 1 godinu

Koliko god da je genijalan teniser,toliko je karakter za izbegavanje.

Ponos i dika nacije u tenisu,a bruka po primitivizmu. Zna da priča, reći će neko... Da, zna, ali samo o udaranju loptice.


(kokodakač, 23. januar 2023 13:13)
-----
Trebali ste da ostavite jos vece prorede. Tekst bi Vam izgledao mnogo ozbiljnije?! Meni su najjadniji ljudi, koji u svom zivotu nisu postigli nista, koji nikome nisu poklonili "ni cvrno ispod nokta", koji nisu tetki u selo kupili ni 100 grama kafe i kutiju ratluka, govore o necijem karakteru i, sto je jos gore obrazovanju?! Novak, gospodine, pored "udaranja loptice", sto je pretpostavljam posao za nizu kategoriju ljudi, govori 4-5 jezika. Neke dobro a neke "postapajuci se" ali, govori?! U cemu ste videli njegov primitivizam? U tome sto stalno istice da je Srbin i ne stidi se svoje drzave, svoje nacije i svojih predaka? Vi biste sve to zamenili za jedan "zeleni karton" ili status "gastarbajtera"?! Novak i primitivizam?! To sto nece da se vakcinise, predstavlja njegovo gradjansko pravo. Ja sam se vakcinisao ali, sumnjam u efiksanost ovih vakcina protiv "Korona" virusa. Mislim da je kreirana "preko noci" i da nije imala vremena da prodje sva testiranja. Rekao bih da su sve stvari jasne samo budalama i onima, koji nisu bili na svim casovima. Oni sve znaju i nikada ne posumnjaju u svoje "znanje". Oni najobrazovaniji, posebno naucnici, uvek vide ono koliko ne znaju za razliku od onoga sto znaju.

zex

pre 1 godinu

Novak igra svoj najbolji tenis, ofanzivni, da nema pobrede sigurmo bi taktizirao a ovako je pustio ruku, raspaljuje po uglovima i to je to.On je najbolji ofanzivni igrac sa osnovne linije.

Mili

pre 1 godinu

Ovo demon? Kakvu histeriju prave Kenguri da nemaju AO njihovi igraci bi bili u rangu kazahstanskih (za koje igraju odbaceni rusi) ako je ovo demon onda je Nole deveti krug pakla u pravom smislu te reči, a ovoga je već procistio pa neka mu nadima bude sada Baby angel, Pa veći je demon Rublev sa onom hladnom facom mislis da ce da izgubi a on ladno dobije demonski!!

нс бој

pre 1 godinu

Овакав меч му је требао,што због повреде,што због самопоуздања,што због одмора.Рубљев није лош ни мало,ал највеће питање је Ђоковићева повреда.Против Рубљева неће моћи да се штеди,мораће да уложи много већи напор,што за повреду није добро.

Соко сиви

pre 1 godinu

Zato sto je pritisak na onome ko prvi servira
(Xman, 23. januar 2023 10:10)

@ markovo objašnjenje pije vodu, ovo gore ne deluje logično i nije tačno.
I u tenisu ( i fudbalu kad pucaju penale) je uvek pritisak na onome ko servira za ostanak u meču, tj ko servira ili šutira drugi jer znaš da nema popravnog.

Cika toni

pre 1 godinu

Veliki strumf ...... Rodio se vec, samo je jos mali. Ako je nasledio tatine gene, s sva je prilika da jeste, bice jos srpskih zastava svuda po svetu.

very best

pre 1 godinu

Kako Novak igra ,ovo je bruka.
Najviše volim kad izadje na teren onako ladan
ko spritzer i oduči od tenisa neke ljige kao ovaj mali danas.Da Si nam živ i zdrav.

KO sme da se kladi

pre 1 godinu

Nakon wimblodona Novak postaje GOAT po broju GS i tesko da ga Rafa moze opet stici. Kada to postigne, sledece godine moze lagano sva 4 da osvoji, jer nece vise imati taj teret. Mislim da Nole moze do 30 GS lagano, samo da se na to foluira i da mu mastersi budu samo trening za GS

Laki

pre 1 godinu

Novak je mentalna gromada a drži tenis u malom prstu. Pobediti Novaka zavisi od Novaka. Ove junoše još mnogo moraju da treniraju i uče. Tenis je šah.. Novak ako je fizički spreman 100% i pored povrede ne može mu niko ništa. A izgleda da je spreman. Meč kratko trajao sada odmor, fizikalni tretman i nema brige. Šapovalov se namučio u pet setova

Trockene Tucher

pre 1 godinu

Reko je Leskovchanac---izlazi nakon ovog mecha Nole suhatog pechkirceta...evo ga vec je dao sve peskire organizatorima, samo jednu je upotrebio---za brisanje poda ovog koji trci...trcio mali, ovo je tennis bre nije 400 m sa preponama, trci mali trci...ako si Laytona uzeo sa trenera, ostace ti na kraju samo jedno---trchanje u eter

zemunski kej

pre 1 godinu

Pogodili smo jos juce sa komentarima ,mali izgoreo! Dobro je da je noga ok za sada .Kako god cini se da je najveci favorit za AO. Jedino da se ne desi nesto neplanrano jer u sportu se nikad ne zna. Ajmo Nole najveci si svih vremena ,jos ces ti da haras iako ce pokusati da ti to ugroze i ospore.

Da dodam

pre 1 godinu

ende
Nešto si prevideo. Od velike trojke (četvorke) nedostaje samo jedan, što sečesto dešavalo i ranije, ali onda ti nije bio peti ešalon.

Gotiva

pre 1 godinu

Djokovic iz 2011 ili 2015 u ovoj konkurenciji ne da bi osvajao grand slam bez izgubljenog seta nego tesko da bi mogli da mu uzmu i gejm.

Banjaluka man

pre 1 godinu

Ovaj covjek je unistio mnogo teniskih karijera. Zamislite sad ovaj De Minotaur koji je kao nesto igrao dobro ove prethodne meceve...kako se osjeca jadno. I kome se nakon toga igra tenis? Ali sta se moze. Samo ih delji! Nole sigurno se sjecas ove poruke licem u lice (Sarajevo 2022) :-)

srđan

pre 1 godinu

"Nisam napisao jednom, ako želiet da shvatite Novakovu veličinu, otiđite na neki fjučers turnir, gdje igraju momci, rangirani od 300-tog mesta naniže, neki i bez rankinga, pa pogledajte kako ti moci, serviraju, udaraju loptu i trče i sanjaju da jednog dana igraju makar kvalifikacije za GS turnir.
(Predo, 23. januar 2023 11:36)"

100% tačno! Kao student, nisam propuštao Davis Cup mečeve u Pioniru. Zbog Bobe Životinje, naravno. Sine, kako ta loptica leti... Jednom, nije bilo mesta "po širini" pa sam morao da sednem igraču iza leđa. Jeste tu zaštitna mreža, ali džaba, refleksno sam se saginjao...

khm

pre 1 godinu

Secam se da ga je rutinski dobijao na finalnom turniru oba puta, Rubljov ima dobre udarce ali na srecu, samo to i ima, nema igru za Novaka, plus mentalno nestabilan totalno. Dobio ga u Bg prosle godine u finalu kada je Novak jos bio van forme zbog svih desavanja i nije mogao ni da dodje do daha u poslednjem kad se nije srusio.

Filip

pre 1 godinu

Pa ne bih rekao da je to teniska boranija, Vavrinka je recimo imao momente gde je bukvalno bio kao zid, loptice nenormalno brze, covek dobije dodatnu motivaciju kada je preko mreze Novak i jbg, isto tako i Endi Mari je na nekom svom vrhuncu znao da dobije Novaka sve je to sport !!!
(MARKO, 23. januar 2023 10:40)

Ako su taj Wawrinka i Marej tolike teniske veličine, sto onda potpune zdrave i prave Federera i Nadala nikad nisu dobili u polufinalu i finalu GS? U takvim mečevima skor protiv Federera i Nadala im je oko 0:12 0:13, tako nešto. A Djokovic brat opušteno izgubi 4 GS finala od njih dvojice. Prije će biti da je Djokovic Mareja i Wawrinku učinio slavnim, nego što su njih dvojica zaista toliko dobri.

Miloš

pre 1 godinu

Ako nist, sad barem vidimo kako je Nadalu tokom čitave karijere. Da nije bilo svih tih povreda, Rafica bi sad opušteno imao 27, 28 GS. Što se tiče Djokovica, Djokovic je sam kriv sto vec sad nema najmanje 28 GS(previše izgubljenih finala i polufinala od teniske boranije, i izgubljene 2 godine tenisa zbog odbijanja najobicnije operacije lakta).

Mile

pre 1 godinu

Zato što onaj ko drugi servira uvijek izlazi na svoj servis svežiji poslije pauze (neparni gemovi).
(marko, 23. januar 2023 10:24)

Ali onaj koji prvi servira je još sveziji jer izlazi na servis na samom početku, potpuno odmoran.

Stex

pre 1 godinu

(Vlada, 23. januar 2023 13:45)

Slažem se u potpunosti. Ovo danas je bila rapsodija.
Nisam bio u mogućnosti gledati meč od početka. Pratio sam rezultat, a počeo sam gledati na kraju drugog seta.
Ali treći set... Remek-djelo, to već dugo nisam vidio - Nole iz 2011... koje dijagonale i paralele, a tek bekend paralele. Lakoća i preciznost kojom je danas igrao je zadivljujuća, a za protivnike zastrašujuća.

Filip

pre 1 godinu

Nadal - Marej GS polufinala: 6:0.
Nadal - Wawrinka GS polufinala i finala: 1:1 (Nadal izgubio zbog povrede)

Federer - Marej GS polufinala i finala: 4:0
Federer - Wawrinka: 2:0

Eto vam ti vaši Wawrinke i Marejovi. Realno dva najobicnija luzera. To kako je Djokovic od njih dvojice uspio da izgubi 4 GS finala, to je jedna od najvećih misterija u istoriji modernog sporta. Aj da je izgubio 1 finale, al 4 finala, to je vec za ozbiljno posmatranje.

Irving

pre 1 godinu

Jedino mi je zao sto ovo danas predstavljaju kao njegov bogovski mod... Ovo nije bilo ni 30% njegovih mogucnosti, jednostavno je onaj klipan toliko los i bez ikakvog oruzja da mu naudi. Ali dobro, prema svecu i tropar.

aaauuu bree

pre 1 godinu

i lepo juče Minor kaže isteraću ga na čistac da li je povređen ili ne i ovaj stvarno zagrize sada se vidi koliki je folirant do meča sa Rubljovom ako ne bude išlo eto opet glume da se protivnik izbaci iz ritma poz neću više moram da radim za razliku od mnogih nolomana koji imaju vremena na pretek

bmiles

pre 1 godinu

Izjava dana danas u reprizi meca na Tenis Kanalu gde Pol Anakonda u analizi meca pita kolegu:
Da li znas ko moze da pobedi Novaka na AO!? A onda iz topa odgovori: Jedino povreda! Neprocenjivo!

Milan

pre 1 godinu

Kaže komentator da teniseri najčešće biraju da primaju servis kad dobiju žreb. Ako serviraš prvi, sa jednim brejkom završavaš ser u devet gemova 6:3, ako primaš onda 6:4, tj igraš jedan gem više. Zna li neko zašto?
(Соко сиви, 23. januar 2023 10:01)
protivnik servira pravis brejk 0-1 serviras 0-2 i onda svako drzi svoj do kraja 1-2 ,1-3,2-3,2-4,3-4,3-5,4-5 i 4-6

Соко сиви

pre 1 godinu

Kaže komentator da teniseri najčešće biraju da primaju servis kad dobiju žreb. Ako serviraš prvi, sa jednim brejkom završavaš ser u devet gemova 6:3, ako primaš onda 6:4, tj igraš jedan gem više. Zna li neko zašto?

Kakva igra

pre 1 godinu

NO1E kralju caru,kakva igra
Kad se setim ovog malog puvala kako se smejao Noletu prošle godine
Pozd za SVE naše ljude u Australiji
Posebno g Goranu i Lili Kljajiću iz NSada koji sada žive u Sidneju. Pogledajte Instagram. Javite se. MS Novi Sad

billy

pre 1 godinu

Bog(ako ga uopšte ima) je dokazao da definitivno nije na Djokovicevoj strani. Nakon deportacije prošle godine, Bog mu je ove godine podario povredu(iz cista mira, i to baš pred GS). Federer i Nadal su sa ovoliko godina koliko sad Djokovic ima, obojica su bila potpuno zdrava i osvojila AO.

black_mirror

pre 1 godinu

Goat, ali najdosadniji GOAT u svom zanatu. Nema leprsavosti kakvu Jordan ima u kosarci, nema te harizme. O Muhammad Aliju i njegovoj gracioznosti ne treba trositi reci. Nema onaj boziji dodir koji Messi/Maradona imaju u fudbalu.. Nema to nesto pored rezultata sto ga odvaja. Samo rezultat. Sto je dovoljno da bude GOAT samo po sebi naravno.
Ali, totalno nezanimljivo, bez harizme i neke dublje niti.

kokodakač

pre 1 godinu

Koliko god da je genijalan teniser,toliko je karakter za izbegavanje.

Ponos i dika nacije u tenisu,a bruka po primitivizmu. Zna da priča, reći će neko... Da, zna, ali samo o udaranju loptice.

Za većinu drugih stvari ga treba skloniti da ne odaje koliko ne zna.

Udaranje loptice neće vakcinu učiniti baukom, niti će Zemlja da se spljošti u ploču.

kokodakač

pre 1 godinu

Sa kakvim zadovoljstvom ćemo čitati ove komentare posle meča protiv Rubljova!

Upamtite ovo: Rubljov dobija povređenog 3:1. Novak uzima prvi set, pa doviđenja!

black_mirror

pre 1 godinu

US open, 40:15i dve meč lopte za tada važećeg “goat-a” u tenisu, na njegov servis. Ceo stadion na nogama, a Đoković, kao robot, samo klima glavom i vraća najbolji ritern u istoriji sporta, diže ruke u vis i klima glavom ka publici, sa još jednom meč loptom pred sobom, poručujući im “are you not entertained”.


To je uzbudljiv mec, ali sta si me tu osporio u mojoj tvrdnji da Novak ne igra atraktivan tenis? To je bio uzbudljiv mec rezultatski, tu nema dileme, jedan od najboljih ikad uz onaj sa Nadalom na AO 2012. i ovo sto si pomenuo Vimbldon Federer 2019. Ali to sto su mecevi uzbudljivi, ne nadomestava Novakov manjak harizme i te neke dublje note o kojoj pricam.

Tako je

pre 1 godinu

Djokovic je počeo bolje igrati tek kad je ATP od 2010 zbog publike odlucijo da smanji brzinu teniskih loptica što odgovara njegovom stilu igre.I sa sporim lopticama sakupio 20 od 21 GS.Da se nisu samanjle brzine teniskih loptica nikad ne bi bio u GOAT trci.I sam je rekao poslje meča sa Dimitrovom da mu ponoći odgovara da igra zbog njegovog stila tenisa,a svi znam da ponocu kad su temperatura nize loptice su sporije.I to mu nije bilo dovoljno pa je još i redovno laziro povrede I pravijo Toalet pauze da bi narusijo ritam protivnika.I imamo je najslabiju konkurenciju zato što je Del potro operisao zglob,Andy Mary kičmu i Nadal je imao više povreda pa nije tako vise brz kao prije i Rafa je imao prije povredu ramena servis 135 pmh ,a Federer je bio vec deda.

black_mirror

pre 1 godinu

Goat, ali najdosadniji GOAT u svom zanatu. Nema leprsavosti kakvu Jordan ima u kosarci, nema te harizme. O Muhammad Aliju i njegovoj gracioznosti ne treba trositi reci. Nema onaj boziji dodir koji Messi/Maradona imaju u fudbalu.. Nema to nesto pored rezultata sto ga odvaja. Samo rezultat. Sto je dovoljno da bude GOAT samo po sebi naravno.
Ali, totalno nezanimljivo, bez harizme i neke dublje niti.

billy

pre 1 godinu

Bog(ako ga uopšte ima) je dokazao da definitivno nije na Djokovicevoj strani. Nakon deportacije prošle godine, Bog mu je ove godine podario povredu(iz cista mira, i to baš pred GS). Federer i Nadal su sa ovoliko godina koliko sad Djokovic ima, obojica su bila potpuno zdrava i osvojila AO.

Miloš

pre 1 godinu

Ako nist, sad barem vidimo kako je Nadalu tokom čitave karijere. Da nije bilo svih tih povreda, Rafica bi sad opušteno imao 27, 28 GS. Što se tiče Djokovica, Djokovic je sam kriv sto vec sad nema najmanje 28 GS(previše izgubljenih finala i polufinala od teniske boranije, i izgubljene 2 godine tenisa zbog odbijanja najobicnije operacije lakta).

aaauuu bree

pre 1 godinu

i lepo juče Minor kaže isteraću ga na čistac da li je povređen ili ne i ovaj stvarno zagrize sada se vidi koliki je folirant do meča sa Rubljovom ako ne bude išlo eto opet glume da se protivnik izbaci iz ritma poz neću više moram da radim za razliku od mnogih nolomana koji imaju vremena na pretek

kokodakač

pre 1 godinu

Sa kakvim zadovoljstvom ćemo čitati ove komentare posle meča protiv Rubljova!

Upamtite ovo: Rubljov dobija povređenog 3:1. Novak uzima prvi set, pa doviđenja!

kokodakač

pre 1 godinu

Koliko god da je genijalan teniser,toliko je karakter za izbegavanje.

Ponos i dika nacije u tenisu,a bruka po primitivizmu. Zna da priča, reći će neko... Da, zna, ali samo o udaranju loptice.

Za većinu drugih stvari ga treba skloniti da ne odaje koliko ne zna.

Udaranje loptice neće vakcinu učiniti baukom, niti će Zemlja da se spljošti u ploču.

Filip

pre 1 godinu

Nadal - Marej GS polufinala: 6:0.
Nadal - Wawrinka GS polufinala i finala: 1:1 (Nadal izgubio zbog povrede)

Federer - Marej GS polufinala i finala: 4:0
Federer - Wawrinka: 2:0

Eto vam ti vaši Wawrinke i Marejovi. Realno dva najobicnija luzera. To kako je Djokovic od njih dvojice uspio da izgubi 4 GS finala, to je jedna od najvećih misterija u istoriji modernog sporta. Aj da je izgubio 1 finale, al 4 finala, to je vec za ozbiljno posmatranje.

black_mirror

pre 1 godinu

US open, 40:15i dve meč lopte za tada važećeg “goat-a” u tenisu, na njegov servis. Ceo stadion na nogama, a Đoković, kao robot, samo klima glavom i vraća najbolji ritern u istoriji sporta, diže ruke u vis i klima glavom ka publici, sa još jednom meč loptom pred sobom, poručujući im “are you not entertained”.


To je uzbudljiv mec, ali sta si me tu osporio u mojoj tvrdnji da Novak ne igra atraktivan tenis? To je bio uzbudljiv mec rezultatski, tu nema dileme, jedan od najboljih ikad uz onaj sa Nadalom na AO 2012. i ovo sto si pomenuo Vimbldon Federer 2019. Ali to sto su mecevi uzbudljivi, ne nadomestava Novakov manjak harizme i te neke dublje note o kojoj pricam.

Filip

pre 1 godinu

Pa ne bih rekao da je to teniska boranija, Vavrinka je recimo imao momente gde je bukvalno bio kao zid, loptice nenormalno brze, covek dobije dodatnu motivaciju kada je preko mreze Novak i jbg, isto tako i Endi Mari je na nekom svom vrhuncu znao da dobije Novaka sve je to sport !!!
(MARKO, 23. januar 2023 10:40)

Ako su taj Wawrinka i Marej tolike teniske veličine, sto onda potpune zdrave i prave Federera i Nadala nikad nisu dobili u polufinalu i finalu GS? U takvim mečevima skor protiv Federera i Nadala im je oko 0:12 0:13, tako nešto. A Djokovic brat opušteno izgubi 4 GS finala od njih dvojice. Prije će biti da je Djokovic Mareja i Wawrinku učinio slavnim, nego što su njih dvojica zaista toliko dobri.

mafijaska_pudlica

pre 1 godinu

Imao 23 winera i 26 neiznudjenih gresaka do poslednjeg gema i ovako ubedljivo pobedio..
Koliko je onda ocajan bio ovaj DeMinor?

Соко сиви

pre 1 godinu

Kaže komentator da teniseri najčešće biraju da primaju servis kad dobiju žreb. Ako serviraš prvi, sa jednim brejkom završavaš ser u devet gemova 6:3, ako primaš onda 6:4, tj igraš jedan gem više. Zna li neko zašto?

se

pre 1 godinu

@black_mirror jordan nije goat dok je jabbara i russela, messi nije ni blizu peleu, pa cak ni maradona mu nije ni blizu, a maradona je tri klase iznad mesija... za kleja se slazem donekle ali bilo je tu isto velikih imena u proslosti kao marcano i ostali... a u tenisu nema sta da se diskutuje - novak pa par praznih mesta. sve je osvojio po dva puta dok ova dvojica jos nisu ni uzeli sve te masterse i gs po jednom...

basketaš

pre 1 godinu

Kakav je srećković ovaj Đoković. Nakon svega prošlogodišnjeg, naleti mu Australijanac u koga domaći polažu velike nade, tip koji nije bio baš prijateljski nastrojen kada se sve to dešavalo...i onaj koji prilično čvrsto, na granici arogancije daje izjave sada...odvalice ga ovaj naš, znamo koliko je gadan kada ga iznervira. Osveta je danas spakovana!

Posmatrač

pre 1 godinu

Oj Novače ajde, ajde
Od De Minora pravi gajde 👏💪🥇

Pokaži nadobudnom i nevaspitanom klincu kako Musa dere jarca. On će da preti da će učiniti sve da ti oteža povredu 🤯🙄 Nesportski i neljudski, onako kako to Australijanci vole da rade 🤮

Tako je

pre 1 godinu

Djokovic je počeo bolje igrati tek kad je ATP od 2010 zbog publike odlucijo da smanji brzinu teniskih loptica što odgovara njegovom stilu igre.I sa sporim lopticama sakupio 20 od 21 GS.Da se nisu samanjle brzine teniskih loptica nikad ne bi bio u GOAT trci.I sam je rekao poslje meča sa Dimitrovom da mu ponoći odgovara da igra zbog njegovog stila tenisa,a svi znam da ponocu kad su temperatura nize loptice su sporije.I to mu nije bilo dovoljno pa je još i redovno laziro povrede I pravijo Toalet pauze da bi narusijo ritam protivnika.I imamo je najslabiju konkurenciju zato što je Del potro operisao zglob,Andy Mary kičmu i Nadal je imao više povreda pa nije tako vise brz kao prije i Rafa je imao prije povredu ramena servis 135 pmh ,a Federer je bio vec deda.

nice

pre 1 godinu

Dobro je mali...
Igrao si protiv najveceg ikada...
Pružio si ruku najvecem ikada...
Dodirnuo si najveceg ikada...
Dobio si aplauz od najveceg ikada...
Mislim da bolji poklon nisi mogao da poželiš....

Lik

pre 1 godinu

Ako i prodje ovo kolo, nece biti lako, uz to naravno da bude "dovoljno" zdrav...ide na Runea, sto je po meni finale pre finala.
(majstor, 22. januar 2023 22:21) 

Jel to onoj mali što se pravi važan pa redovno ispada od malo jačih protivnika?
Eno opet ispade čim je krenuo da se puva.

Alex

pre 1 godinu

Rune je izgubio u pet setova od Andreja Rubljova - prava drama ! ( 12-10 u poslednjem setu kroz taj brejk ) . Ako danas pobedi otvara mu se laksi put .
Videcemo ...uskoro pocinje . Novace - majstore - ne daj se .

pop

pre 1 godinu

Nole će osvojiti Australiju sa samo jednim izgubljenim setom na celom turniru.. Ove godine uzima još 2 GS .. do kraja karijere mu predviđam oko 30 GS i preko 120 osvojenih turnira tako da će porušiti sve moguće rekorde koji postoje u tenisu!

blic

pre 1 godinu

Ovo sad sto Djokovic igra, to je preslikan mec protiv Nadala iz finala AO 2019. I onda kažu da je Federer najelegantni, najgraciozni teniser. Ako ovo sto Djokovic sad igra, ako je to nije sva elegancija i gracioznost tenisa, onda stvarno ne znam sta jest.

Jovan

pre 1 godinu

Pametnije je bilo da je ćutao i bez pritiska izašao na teren. Svakako bi ga Nole razbio, ali bi bar pruzio kakav takav otpor. Ovako je bespotrebnim prdenjem nabio sebi pritisak i ispao smešan. Pametnije je ćutati, provereno.

Pseudoharms

pre 1 godinu

Goat, ali najdosadniji GOAT u svom zanatu. Nema leprsavosti kakvu Jordan ima u kosarci, nema te harizme. O Muhammad Aliju i njegovoj gracioznosti ne treba trositi reci. Nema onaj boziji dodir koji Messi/Maradona imaju u fudbalu.. Nema to nesto pored rezultata sto ga odvaja. Samo rezultat. Sto je dovoljno da bude GOAT samo po sebi naravno.
Ali, totalno nezanimljivo, bez harizme i neke dublje niti.
(black_mirror, 23. januar 2023 11:17)

US open, 40:15i dve meč lopte za tada važećeg “goat-a” u tenisu, na njegov servis. Ceo stadion na nogama, a Đoković, kao robot, samo klima glavom i vraća najbolji ritern u istoriji sporta, diže ruke u vis i klima glavom ka publici, sa još jednom meč loptom pred sobom, poručujući im “are you not entertained”.

Ako je ikada postojao filmski momenat u sportu, to je taj.

Pa da te priupitam - are you not entertained?

P.S. Malo posle toga ponovio isto na Vimbldonu, čisto da ne bude da je tref.

Eto ti magija, bratac.

ironija

pre 1 godinu

Bog(ako ga uopšte ima) je dokazao da definitivno nije na Djokovicevoj strani. Nakon deportacije prošle godine, Bog mu je ove godine podario povredu(iz cista mira, i to baš pred GS). Federer i Nadal su sa ovoliko godina koliko sad Djokovic ima, obojica su bila potpuno zdrava i osvojila AO.
(billy, 23. januar 2023 09:43)

Bog (ako ga uopšte ima) ti da onoliko koliko možeš da podneseš, a Đoković je nebrojeno puta dokazao da može mnogo da podnese. Svaki put izađe jači, bilo mentalno bilo fizički. Nadam se da će nastaviti tako.

Što se tiče tenisa, žao mi je što se ne razumem tenis u većoj meri, da mogu u potpusnosoti da razumem Novakovu veličinu. Čovek je živo otelotvorenje ovog sporta. Držim mu palčeve za još jedan GS. Srećno.

Krle

pre 1 godinu

Ako su taj Wawrinka i Marej tolike teniske veličine, sto onda potpune zdrave i prave Federera i Nadala nikad nisu dobili u polufinalu i finalu GS? U takvim mečevima skor protiv Federera i Nadala im je oko 0:12 0:13, tako nešto. A Djokovic brat opušteno izgubi 4 GS finala od njih dvojice. Prije će biti da je Djokovic Mareja i Wawrinku učinio slavnim, nego što su njih dvojica zaista toliko dobri.
(Filip, 23. januar 2023 11:03)

Sten je pobedio Rafu u finalu GS, a Feda u polufinalu

zelezni

pre 1 godinu

Bitno da je izjavio da je noga u redu i da nije osjecao bol, dalje znamo sta slijedi. Sljedeci je najbitniji jer masina ne gubi polufinale i finale u Melburnu. Idemooo

Xman

pre 1 godinu

Kaže komentator da teniseri najčešće biraju da primaju servis kad dobiju žreb. Ako serviraš prvi, sa jednim brejkom završavaš ser u devet gemova 6:3, ako primaš onda 6:4, tj igraš jedan gem više. Zna li neko zašto?
(Соко сиви, 23. januar 2023 10:01)

Zato sto je pritisak na onome ko prvi servira

sin lovca na medvede

pre 1 godinu

Za ovu danasnju konkurenciju, posebno za one sa Zapada, Nole je sa druge planete!
Dominacija koja se granici sa bezobrazlukom!

Mile

pre 1 godinu

Zato što onaj ko drugi servira uvijek izlazi na svoj servis svežiji poslije pauze (neparni gemovi).
(marko, 23. januar 2023 10:24)

Ali onaj koji prvi servira je još sveziji jer izlazi na servis na samom početku, potpuno odmoran.

Kole

pre 1 godinu

Djokovica ako posluži zdravlje, lagano karijeru može završiti sa jedno 12 AO i 10ak Wimbldona. Realno on to može, al glavni uslov za to je da ostane zdrav. Znaci zdravlje je ključ.

Predo

pre 1 godinu

Ne znam kako će biti do kraja, ali računajte da je prošlo više od 2 sedmice od povrede. Ja sam uz bandaž lagano igrao nakon 2 sedmice. Pod uslovom da je nije pogoršao. A Đe Minor je očigledno brz i lagan, ali bez snage u udarcu.

Dragan

pre 1 godinu

Auuu koja dominacija.Doktorski čas tenisa. Novak igra povredjen,na nekih 40% svojih mogućnosti i ovoliko je dominantan. Ludilo. Bravo Novače. Idemo do 22 trofeja.

Комша

pre 1 godinu

Како је овај стигао уопште довде? Еј осмина финала једног ГС, а овај као да не постоји на терену.

Predo

pre 1 godinu

Što se tiče tenisa, žao mi je što se ne razumem tenis u većoj meri, da mogu u potpusnosoti da razumem Novakovu veličinu. Čovek je živo otelotvorenje ovog sporta. Držim mu palčeve za još jedan GS. Srećno.
(ironija, 23. januar 2023 10:16

Jedan od najljepših i najiskrenijih komentara, koje sam uopšte pročitao ovde. Obično su najžešći komentatori, oni, koji nikada nisu uzeli reket u ruke i nikada nisu vdeli tenis meč uživo. Nisam napisao jednom, ako želiet da shvatite Novakovu veličinu, otiđite na neki fjučers turnir, gdje igraju momci, rangirani od 300-tog mesta naniže, neki i bez rankinga, pa pogledajte kako ti moci, serviraju, udaraju loptu i trče i sanjaju da jednog dana igraju makar kvalifikacije za GS turnir. Ulaz je obično besplatan i ima ih mnogo u Srbiji i na Balkanu.

JPR24

pre 1 godinu

Završi legendo pa Rubljov pa Cici.Oni su već u svlačionici izgubili.
(Suspicious minds, 23. januar 2023 09:36)

Cici u finalu ? Uhh, čekaj, polako, ne bih ja odbacio ovog čeha Lehečku baš tako, igra dečko i to odlično u ovom momentu…

Neverovatno

pre 1 godinu

Koliko trebaš da imaš volje i posvećenosti da komplet promeniš način udaranja loptice,i da sa skoro 36 godina igraš najbolji tenis u karijeri,i ladno bi dobio samog sebe od pre deset godina.Mwni je to fascinantno.Po ko zna koji put,naklon do poda Novače.

Vlajzi

pre 1 godinu

Ovo je Australijancima Djokovicev fiskalni račun za ono maltretiranje od proslu godinu. Hoce da ih natera da osete kako su bacili 300+ dolara za večerašnji meč.

Gordana

pre 1 godinu

Moj Filipe, nemaš ti pojma. Vavrinka je dobio Nadala u finalu Australijan Opena 2014 3:1. Marej je dobio Federera u finalu Olimpijskih igara 2012 i u polufinalu AO 2015, a Nadala u polufinalu US opena 2008 i cetvrtfinalu AO 2010.

Neđo Valderama

pre 1 godinu

Juče sam napisao da će mu dati 4 gema u muču i evo promašio sam za jedan gem iako je Nole imao šansu treći set da završi sa 6-1.. Nebitno je...Novak je veliki šampion i naš najveći SRPSKI sportista i sin.

kvisko

pre 1 godinu

Ja skoro pa u bocu pogodi rezultat duela Djokovic vs De Minor.
Zasto, Novak ponekad ima problema sa dobrim serverima na betonskoj podlozi i to samo kad oni imaju svoj dan u suprotnom je i za njih neprevazidjena prepreka.
Sa igracima kojima servis nije jaca strana on se naprosto poigrava na betonu, kao u danasnjem slucaju.

Gde ja živim

pre 1 godinu

Rasturi ga ko Panta pitu. Nije loš Rubljev kad se naloži, ali mislim da će i to lagano. Jedino Cipiripi može da napravi ozbiljniji problem. Idemo dalje. Onaj što gravira već pripremio alat za ista slova po 10. put :)

Kraljevcanin

pre 1 godinu

Za razliku od prethodnih meceva, dobro se krece. Da ga ne ureknem. Izgleda da je uspeo da sanira. Imao je verovatno neko blago istegnuce. I igra dobro, evo 4:2 je sad u prvom setu. Ajmo No1e!

Dule Popović

pre 1 godinu

Skoro da mi je žao ovog DM...jadničak je čak napisao na torbi "Don't worry, be happy" kako bi se ohrabrio ali bolje da je napisao "Not happy,just worry" !

Mili

pre 1 godinu

Ovo demon? Kakvu histeriju prave Kenguri da nemaju AO njihovi igraci bi bili u rangu kazahstanskih (za koje igraju odbaceni rusi) ako je ovo demon onda je Nole deveti krug pakla u pravom smislu te reči, a ovoga je već procistio pa neka mu nadima bude sada Baby angel, Pa veći je demon Rublev sa onom hladnom facom mislis da ce da izgubi a on ladno dobije demonski!!

smeh

pre 1 godinu

Najveći i nepremostiv problem današnjeg Đokovićevog protivnika je to što je Australijanac. Da je iz bilo koje druge zemlje verujem da bi se Đoković štedeo i rutinski odradio meč. Ovako sledi brijanje na suvo.

gloria

pre 1 godinu

Znam da će moj komentar da bocne Novakove hejtere, pa da ponovim:
Ako neko može i povrijeđen da uzme GS, onda Novak!
A ja mu i dalje držim fige za to i želim dobro zdravlje i duuug život!

tennis fan

pre 1 godinu

Ma ima da ga setam, rastrcavam, da mu napravim pakao od meca. Ima da mu otezam ima....
Milmane tako mi je legao ovaj rucak i pivce da mi se ucinilo da mogu sve.

Del Boj

pre 1 godinu

Koja euforija koje tenzije pred ovaj mec. Ovaj De Minaur je pretio Novaku da zna kako ce sa njim da ce ga pobediti da ce Australija slaviti. A Novak ga istrese kao beba zvecku. I bas u inat Australijancima za njihovo proslogodisnje ponašanje i postupak protiv njega. Pisali su da ce publika napraviti takvu atmosferu u grotlu arene ali nista od toga. Ovo je lagani trening za Djokovica a veliki bol za nadobudnu i prepotentnu publiku Australije. ovako je najbolje da počisti i ponizi njihovog igrača na turu. Idemo Nole kralju.

нс бој

pre 1 godinu

Овакав меч му је требао,што због повреде,што због самопоуздања,што због одмора.Рубљев није лош ни мало,ал највеће питање је Ђоковићева повреда.Против Рубљева неће моћи да се штеди,мораће да уложи много већи напор,што за повреду није добро.

kvisko

pre 1 godinu

Eve ga moja prognoza, Djokovic vs De Minor 6:3, 6:2, 6:3
Vi se prepucavajte kako vi milo i drago, ja sam ubedjen u laganu pobedu najveceg ikada.

marko

pre 1 godinu

Kaže komentator da teniseri najčešće biraju da primaju servis kad dobiju žreb. Ako serviraš prvi, sa jednim brejkom završavaš ser u devet gemova 6:3, ako primaš onda 6:4, tj igraš jedan gem više. Zna li neko zašto?
(Соко сиви, 23. januar 2023 10:01)

Zato što onaj ko drugi servira uvijek izlazi na svoj servis svežiji poslije pauze (neparni gemovi).

dush

pre 1 godinu

Slusam komentare kako je Novak gubio od boranije Murray I Wawrinka. Pa oni su mu bili veca konkurencija izmedju 2011 I 2017(ne racunajuci 2017) kad su se Novak,Murray i Wawrinka povredili. Marry osvojio 3 GS, Wawrinka 3 GS(jedan na sljaci) u tom periodu. Federer 1 Wimbledon Nadal 1 US open. Nadal je samo na sljaci bio dominantan u tom periodu kao I uvek.

Mili

pre 1 godinu

) # Link komentara
Preporučujem(+29)Ne preporučujem (-3)
Забрињавајуће је колико су људи овде ограничени и после 15 година још не могу да схвате да је Ноле не друга, него трећа димензије за овакве ликове. Можда могу да га изненаде на неком мањем турниру, кад му није стало, али на ГС немају никакве шансе. Пумпају медији, дају им наду (као и у политици) а онда дође дан Д и следи гажење. Новак је галаксија за себе. Овде му Рафа и Роџер у свом прајму нису могли сет да узму.


Dobar komentar, ali nisu ogorčeni, evo o čemu se radi svi smo prije Novaka gledali federera divili se pa Nadal se pojavio pa neko zavoleo Rogera neko Nadala, niko nije verovao da na ovim prostorima moze da se pojavi neko ko moze 2,3 GS da osvoji i to u eri ove dvojice i onda se desi nesto bizarno pojavi se Novak, i tu nastaje histerija oni koji nisu gledali tenis sad ga gledaju a oni ljubitelji tenisa koji su gledali od ranije i navijali za federera samprasa nadala doziveli su šok i u tom stanju šoka valjda nesvesno poceli da navijaju protiv Noleta naravno govorim o 0,001% posto ljudi u srbiji i regiji koji najvise i komentarisu ovde, e sad oni nisu ni mogli da sanjaju da ce Novak imati 5 GS a sad kad je najbolji u jos vecem stanju šoka ubedjuju sebe da nije, a verujte mi ja znam jednog takvog koji je na bensadinima kad novak igra kad je prestigao njegovog Samprasa nije mesec dana izlazio iz kuće, velike su to muke, za mene Novak moze danas da zavrsi karijeru on ce biti najveći uprkos svemu!!!

Darko

pre 1 godinu

De Minor je uhvatio pet minuta slave kad je negativno govorio o Noletu lani u onom cirkusu u Australiji.I ne samo on,kad je svaki anonimac mogao pljunutu na Noleta.Ovo sad mu je suceljavanje sa realnoscu.

Nikola

pre 1 godinu

Kad vidim srpske zastave po tribinama srce mi puno. Molim i one koje ne vole Novaka da se suzdrze od komentara. Pitanje je kada cemo ponovo imati cast da ovo gledamo kada on zavrsi profesionalnu karijeru

hip, hip, yeah

pre 1 godinu

Ono kad Novak cetvrtu rundu AO ucini da izgleda kao da igra protiv Challenger igraca. Nema dalje. Ne zanosim se, ipak. Svaki mec je nova prica i sve je moguce. Ako bude i dalje u redu zbog povrede i ovih 70% bice dovoljno za 22 GS.

Levi ulaz

pre 1 godinu

Fascinantno je da Novak u 35 godini promeni totalno stil igre, verovatno i zbog povrede, i da opet dominira. Čini se i lakše nego pre. Jak servis. Agresivno i jako u napadu. Ravni jaki udarci. De minauru najjače oružje je trčanje i odbrana a ovde ne zna šta ga snašlo. Iskreno, lepši Novakov tenis za gledanje nego dok je bio mladji. Još plus ladan kao špricer.

Straight Outta München

pre 1 godinu

Dajte ljudi…juce sam napisao, sve osim 3-0 za Novaka bi bilo veliko iznenadjenje…

Inace Novak snima dokumentarac ove godine, zbog toga vrv malo i drame… Zamislite posle one neprijatnosti od prosle godine da osvoji turnir i ponovo bude broj 1…

Соко сиви

pre 1 godinu

Zato sto je pritisak na onome ko prvi servira
(Xman, 23. januar 2023 10:10)

@ markovo objašnjenje pije vodu, ovo gore ne deluje logično i nije tačno.
I u tenisu ( i fudbalu kad pucaju penale) je uvek pritisak na onome ko servira za ostanak u meču, tj ko servira ili šutira drugi jer znaš da nema popravnog.

123

pre 1 godinu

Nema proklizavanja sto Novak jedini radi na turu na betonu. To dovoljno govori da igra sa povredom. Ni na jednom mecu do sada to nije radio..

Kaiser

pre 1 godinu

I opet komentari jedne iste osobe koja menja ime u sumnju da li je povredjen? Ama ljudi distorzija zadnjeg butnog mišića nije ruptura (pucanje) mišića. Bolno i neprijatno jeste. Analgetici, bandažiranje butine i fizikalni tretman. Profesionalno sam se bavio sportom. Imao sam sijaset povreda zadnje lože. Neki put sam mirovao 3 nedelje neki put ne.

Aqua Viva demo

pre 1 godinu

Kaže juče onaj Australijanac da De Minaur ima velike šanse da dobije Noleta ......a on uzeo 5 gema za ceo meč ! Nole ga vratio na fabrička podešavanja......

JPR24

pre 1 godinu

Šta reče ono DeMinaur ?? Nole ga isprašio… Verujem da je Nole trenirao sa umornim Murray-em da bi se više namučio na terenu nego protiv ovog lika.

Aleksandar

pre 1 godinu

Od kada se to teniseri vrednuju po ucinku na Olimpijskim igrama ? Neka nova fora Marejevaca , Rozerista i Nadalovaca ? Vrednost priblizna olimpijskom fudbalu koji kao i prvopomenuti ima svoju davno uspostavljenu hijerarhiju velikih turnira ( 4 Slema , turnire 1000 , turnire 500 , pa cak i one koji donose 250 ATP poena ).

aa

pre 1 godinu

Noletov nivo (s povredom) bio je nekako dovoljan za prethodna kola, ali mislim da neće biti protiv Australijanca danas.
(Robert, 23. januar 2023 09:39)

U pravu si, nije baš najbolje odigrao Novak, ipak je ovaj uspeo da uzme koji gem...

veliki strumf

pre 1 godinu

Kad vidim srpske zastave po tribinama srce mi puno. Molim i one koje ne vole Novaka da se suzdrze od komentara. Pitanje je kada cemo ponovo imati cast da ovo gledamo kada on zavrsi profesionalnu karijeru
(Nikola, 23. januar 2023 11:24). Никада, реално! Новак је један једини у историји тениса! Такав тешко да ће се родити било где, а имати наду да ће се родити баш у Србији још један сличан - то је готово па невероватно! Улепшао нам је ових 15 година, усрећио нас (успут нам, бар мени, покидао све живце, али опраштам му наравно). Биће велика празним кад заврши каријеру, али тако је то у сваком спорту. Ни у Швајцарској се никад неће родити један Федерер.

milan

pre 1 godinu

Bravo ali očigledno se De Minor stegao. Tako je kada osrednji igrači igraju protiv najvećih na najvećim takmičenjima. Da se nije stegao opet bi Đoković pobedio ali bi barem pokazao veći otpor i pomalo neizvesnosti. Verujem da De Minor može daleko bolje da odigra. Bravo za Đokovića. Nadam se da je noga sve bolje i bolje. Relativno je brzo i lako ovo završio i sada ima 24 časa za oporavak noge. Samo napred, bez treninga, mirovanje, blaga relaks masaža noge i biće to ok nadamo se.

sve je relativno

pre 1 godinu

Završi legendo pa Rubljov pa Cici.Oni su već u svlačionici izgubili.
(Suspicious minds, 23. januar 2023 09:36)

Cici u finalu ? Uhh, čekaj, polako, ne bih ja odbacio ovog čeha Lehečku baš tako, igra dečko i to odlično u ovom momentu…
(JPR24, 23. januar 2023 11:50)

A Korda? Ako prođe Čeha, ide na pobednika Korda-Kačanov. Korda je u odličnoj formi i sada je jasno zašto se Novak namučio sa njim u Adelejdu. Cicipas se namučio sa Sinerom i ne izgleda da je u top formi.

Inače, Cici može tek u finalu, jer će u polufinalu Novak imati lagani trening sa nekim od Amerikanaca.

Gotiva

pre 1 godinu

Djokovic iz 2011 ili 2015 u ovoj konkurenciji ne da bi osvajao grand slam bez izgubljenog seta nego tesko da bi mogli da mu uzmu i gejm.

Paradox

pre 1 godinu

Jel se neko seca perioda 2011 kada je Novak kidao redom, nizale se pobede i trofeji Grend Slemovi i Mastersi?
E tako je osigrao ovaj prvi set!

Idemo Noleeeeee???

zex

pre 1 godinu

Novak igra svoj najbolji tenis, ofanzivni, da nema pobrede sigurmo bi taktizirao a ovako je pustio ruku, raspaljuje po uglovima i to je to.On je najbolji ofanzivni igrac sa osnovne linije.

всс

pre 1 godinu

Забрињавајуће је колико су људи овде ограничени и после 15 година још не могу да схвате да је Ноле не друга, него трећа димензије за овакве ликове. Можда могу да га изненаде на неком мањем турниру, кад му није стало, али на ГС немају никакве шансе. Пумпају медији, дају им наду (као и у политици) а онда дође дан Д и следи гажење. Новак је галаксија за себе. Овде му Рафа и Роџер у свом прајму нису могли сет да узму.

Optimista pripravnik

pre 1 godinu

'Ajde u sto marke da, ako krene da gubi, predaje meč zbog povrede...
(Monden, 23. januar 2023 09:34)

'Alde u sto marke da nece ni da krene da gubi...
Covek razbija na terenu trenutno.
Mnogo ovde toga jos treba da se desi da bi dosao u poziciju da GUBI.
A tebi, prijatelju (ako tako opste mogu da te nazovem): prijatan dan.
Ipak, mislim da ce dan da ti bude NEPRIJATAN.

MARKO

pre 1 godinu

Ako nist, sad barem vidimo kako je Nadalu tokom čitave karijere. Da nije bilo svih tih povreda, Rafica bi sad opušteno imao 27, 28 GS. Što se tiče Djokovica, Djokovic je sam kriv sto vec sad nema najmanje 28 GS(previše izgubljenih finala i polufinala od teniske boranije, i izgubljene 2 godine tenisa zbog odbijanja najobicnije operacije lakta).
(Miloš, 23. januar 2023 10:12)

Pa ne bih rekao da je to teniska boranija, Vavrinka je recimo imao momente gde je bukvalno bio kao zid, loptice nenormalno brze, covek dobije dodatnu motivaciju kada je preko mreze Novak i jbg, isto tako i Endi Mari je na nekom svom vrhuncu znao da dobije Novaka sve je to sport !!!

Milan

pre 1 godinu

Nadal i Federer zajedno imaju 1:6 protiv Djokovica na AO. I tu jednu pobedu je Federer iscupao kad je Djokovic imao 19 godina.
Kad su ova dvojica ovako prolazila sta mislite kako ce ostala konkurencija?

dush

pre 1 godinu

Djokovic doveo igru na visok nivo, turnir je zavrsen. Steta samo sto Runne nije prosao,da Novak izjednaci skor ali dobro svejedno
(Petersen, 23. januar 2023 11:03)
Djokovic nema negativan skor sa Rune
1:1 je skor. Novak ga je pobedio na US open 2021.

Toza

pre 1 godinu

Secam se kako je pravio ponizavajuce sale prosle godine na konferenciji kada je Novak deportovan, verovatno je i zbog toga dodatno motivisan da ga pobedi. Realno bili su bas odvratni i nekolegijalni na toj konferenciji, ismevali su. Sada doslo vreme da se stane na teren i ovaj nije imao milosti...

Stanje stvari

pre 1 godinu

De Minor je mlad,željan slave ali prosto mora da pazi šta priča.Kaže "maksimalno ću da mu otežam".Al si mu otežao svaka ti čast.Pre neki dan sam napisao i ispostavlja se tačno,da su ona dva momka iz prvog i drugog kola sjajno odigrali protiv Novaka.Jesu na kraju ubedljivo izgubili ali igrački su se nosili sjajno sa Novakom.Protiv ovog lika,Novak je komotno mogao da nosi Ivaniševića na leđima i tako "otežan" bi ga opet pobedio.

Zoran

pre 1 godinu

Zar je iko normalan mislio da neki de Minora može da "ogrebe" Novaka ? Ovo je za njega jači trening i ništa preko toga, budimo realni.

goblin

pre 1 godinu

Čim je ovaj lik iz Australije počeo sa onim Cicipasovim forama pre meča tipa "imam plan,znam šta treba da radim protiv Novaka" znao sam da će biti pregažen. Bravo za naše ljude u Melburnu koji su isto tako rasturili na tribinama.

besan ker

pre 1 godinu

Ovaj ozijevac je platio ceh za ono maltretiranje od prošle godine. Publika nije dobila šansu ni da se pošteno "uspali", sasekao ih Nole u korenu... Swiftly and with style.

yu

pre 1 godinu

Planirao De Minor da isprovocira Novakovu povredu. Navodno, najbrži teniser? Pa još prijeti, i on i mediji Australije. Nije se moglo živjeti.
A on ga uništio, uništio mu karijeru.
Garantirano!

posmatrač

pre 1 godinu

Ne može se protiv Novaka bez izuzetnog servisa, i niko jednostavno nema šanse protiv njega u tom slučaju. Odlično je što se sve završilo brzo, i što je Novak izgledao bolje nego u prethodnim mečevima.

Aqua Viva demo

pre 1 godinu

Nole može ovde da izgubi samo ako ga opet proteraju iz Australije ......čovek se sa 35 godina sprda sa svima a ove mladje ubija u pojam.....

Rules are rules

pre 1 godinu

Totalna, brutalna dominacija. Pomalo mi žao ovog momka.
(n, 23. januar 2023 10:42) # Link komentara

I meni je na momente bilo zao, koveli mlad momak naprzen, otud onakve izjave i przenje.. Ali onda se samo setim onog zlobnog smejanja Novaku na konferenciji prosle godine i da je mali neopevani olos.

Za njega je bila i info da je medju teniserima sa laziranim kovis pasosima za Spaniju koja je brzo gurnuta pod tepih, dok je Novak lincovan.

Nikola

pre 1 godinu

2:2 na pocetku i 2:2 na kraju, ako se ne varam, a izmedju toga 14:1 u gemovima.
Mali je izjavljivao kako ce uciniti sve da Noletu ucini mec sto tezim.
Dominacija moci i znanja. Svaka cast Rafi i Federeru, ali je kralj jedan jedini.

Laki

pre 1 godinu

Novak je mentalna gromada a drži tenis u malom prstu. Pobediti Novaka zavisi od Novaka. Ove junoše još mnogo moraju da treniraju i uče. Tenis je šah.. Novak ako je fizički spreman 100% i pored povrede ne može mu niko ništa. A izgleda da je spreman. Meč kratko trajao sada odmor, fizikalni tretman i nema brige. Šapovalov se namučio u pet setova

Knezevic Zoran

pre 1 godinu

Koliko god da je genijalan teniser,toliko je karakter za izbegavanje.

Ponos i dika nacije u tenisu,a bruka po primitivizmu. Zna da priča, reći će neko... Da, zna, ali samo o udaranju loptice.


(kokodakač, 23. januar 2023 13:13)
-----
Trebali ste da ostavite jos vece prorede. Tekst bi Vam izgledao mnogo ozbiljnije?! Meni su najjadniji ljudi, koji u svom zivotu nisu postigli nista, koji nikome nisu poklonili "ni cvrno ispod nokta", koji nisu tetki u selo kupili ni 100 grama kafe i kutiju ratluka, govore o necijem karakteru i, sto je jos gore obrazovanju?! Novak, gospodine, pored "udaranja loptice", sto je pretpostavljam posao za nizu kategoriju ljudi, govori 4-5 jezika. Neke dobro a neke "postapajuci se" ali, govori?! U cemu ste videli njegov primitivizam? U tome sto stalno istice da je Srbin i ne stidi se svoje drzave, svoje nacije i svojih predaka? Vi biste sve to zamenili za jedan "zeleni karton" ili status "gastarbajtera"?! Novak i primitivizam?! To sto nece da se vakcinise, predstavlja njegovo gradjansko pravo. Ja sam se vakcinisao ali, sumnjam u efiksanost ovih vakcina protiv "Korona" virusa. Mislim da je kreirana "preko noci" i da nije imala vremena da prodje sva testiranja. Rekao bih da su sve stvari jasne samo budalama i onima, koji nisu bili na svim casovima. Oni sve znaju i nikada ne posumnjaju u svoje "znanje". Oni najobrazovaniji, posebno naucnici, uvek vide ono koliko ne znaju za razliku od onoga sto znaju.

srđan

pre 1 godinu

"Nisam napisao jednom, ako želiet da shvatite Novakovu veličinu, otiđite na neki fjučers turnir, gdje igraju momci, rangirani od 300-tog mesta naniže, neki i bez rankinga, pa pogledajte kako ti moci, serviraju, udaraju loptu i trče i sanjaju da jednog dana igraju makar kvalifikacije za GS turnir.
(Predo, 23. januar 2023 11:36)"

100% tačno! Kao student, nisam propuštao Davis Cup mečeve u Pioniru. Zbog Bobe Životinje, naravno. Sine, kako ta loptica leti... Jednom, nije bilo mesta "po širini" pa sam morao da sednem igraču iza leđa. Jeste tu zaštitna mreža, ali džaba, refleksno sam se saginjao...

mlekadžijа

pre 1 godinu

Честитке Новаче на победи! Још један тежак дан за све његове мрзитеље....а биће их још....

very best

pre 1 godinu

Kako Novak igra ,ovo je bruka.
Najviše volim kad izadje na teren onako ladan
ko spritzer i oduči od tenisa neke ljige kao ovaj mali danas.Da Si nam živ i zdrav.

Joe

pre 1 godinu

Ako Rubljov bude igrao kao danas i on ce kuci sa repom izmedju nogu kao ovaj deminer. A tek polufinale ..ko su ti ljudi, stvarno? Ako ga noga bude sluzila, Novak ne bi trebalo da da vise od 3,4 gema u devet setova do finala.

Trockene Tucher

pre 1 godinu

Reko je Leskovchanac---izlazi nakon ovog mecha Nole suhatog pechkirceta...evo ga vec je dao sve peskire organizatorima, samo jednu je upotrebio---za brisanje poda ovog koji trci...trcio mali, ovo je tennis bre nije 400 m sa preponama, trci mali trci...ako si Laytona uzeo sa trenera, ostace ti na kraju samo jedno---trchanje u eter

Александар

pre 1 godinu

Чини ми се да је овде разлика у класи,присутна и те како.Гази,Ноле,док не промене закон.

Nole=GOAT

pre 1 godinu

Idemoooooo majstore samo gazi do kraja!
Odlično je što mu noga nije pravila apsolutno nikakvih problema danas, neka tako bude i do kraja turnira, do 10ke! Daće Bog!

Cika toni

pre 1 godinu

Veliki strumf ...... Rodio se vec, samo je jos mali. Ako je nasledio tatine gene, s sva je prilika da jeste, bice jos srpskih zastava svuda po svetu.

Jaoj tebra

pre 1 godinu

Kad u nedelju bude 22=22, a na RG 23:22 za Srbina i onda mucenici izmisle novu kategoriju da je najbolji onaj koji je osvojio 13 GS na istom GS. Pa samounisticete se od zlobe.

Milan

pre 1 godinu

Kaže komentator da teniseri najčešće biraju da primaju servis kad dobiju žreb. Ako serviraš prvi, sa jednim brejkom završavaš ser u devet gemova 6:3, ako primaš onda 6:4, tj igraš jedan gem više. Zna li neko zašto?
(Соко сиви, 23. januar 2023 10:01)
protivnik servira pravis brejk 0-1 serviras 0-2 i onda svako drzi svoj do kraja 1-2 ,1-3,2-3,2-4,3-4,3-5,4-5 i 4-6

Vlada

pre 1 godinu

To je uzbudljiv mec, ali sta si me tu osporio u mojoj tvrdnji da Novak ne igra atraktivan tenis? To je bio uzbudljiv mec rezultatski, tu nema dileme, jedan od najboljih ikad uz onaj sa Nadalom na AO 2012. i ovo sto si pomenuo Vimbldon Federer 2019. Ali to sto su mecevi uzbudljivi, ne nadomestava Novakov manjak harizme i te neke dublje note o kojoj pricam.
(black_mirror, 23. januar 2023 12:42)

Nedostatak harizma nije isto što i lični animozitet, a samo neko ko gaji lični animozitet prema Novaku može da izjavi da on igra dosadan tenis.

Ali hajde, da ti dokažem to i brojkama na osnovu poslednjih par mečeva:

Vinera 26 naspram samo 9 De Minaura. Izlazaka na mrežu 21 naspram opet samo 9 De Minaura. Najviše 10 poena za redom. Konverzija brejk lopti 6/12, naspram 0/0 De Minaura. I da, samo 4 asa, što će reći da je većinu svojih poena uzeo na svoje vinere (De Minaur je imao 28 neiznuđenih grešaka, dakle samo dve više nego Nole vinera).

Hajde da pogledamo meč protiv Dimitrova. Opet 28 vinera, 20 izlazaka na mrežu, 5/12 konverzija brejk lopti.

Kuako, 63 vinera, 31/35 izlasci na mrežu.

Čovek igra atraktivno, napadački, ne znaš da li je jači forhend ili bekhend, drop šot mrtav ladan odigra na meč loptu, najbolji riterner u istoriji, stiže sve živo i neživo, a sada i servira kao nikada pre. I ti tvrdiš da on igra dosadan tenis. Pa šta još treba da uradi?

Priznaj lepo da mrziš Noleta i da se ne razumeš u tenis.

Irving

pre 1 godinu

Jedino mi je zao sto ovo danas predstavljaju kao njegov bogovski mod... Ovo nije bilo ni 30% njegovih mogucnosti, jednostavno je onaj klipan toliko los i bez ikakvog oruzja da mu naudi. Ali dobro, prema svecu i tropar.

Da dodam

pre 1 godinu

ende
Nešto si prevideo. Od velike trojke (četvorke) nedostaje samo jedan, što sečesto dešavalo i ranije, ali onda ti nije bio peti ešalon.

KO sme da se kladi

pre 1 godinu

Nakon wimblodona Novak postaje GOAT po broju GS i tesko da ga Rafa moze opet stici. Kada to postigne, sledece godine moze lagano sva 4 da osvoji, jer nece vise imati taj teret. Mislim da Nole moze do 30 GS lagano, samo da se na to foluira i da mu mastersi budu samo trening za GS

Banjaluka man

pre 1 godinu

Ovaj covjek je unistio mnogo teniskih karijera. Zamislite sad ovaj De Minotaur koji je kao nesto igrao dobro ove prethodne meceve...kako se osjeca jadno. I kome se nakon toga igra tenis? Ali sta se moze. Samo ih delji! Nole sigurno se sjecas ove poruke licem u lice (Sarajevo 2022) :-)

Paul

pre 1 godinu

Novak se probudio i pitao sa kim igram? Australijanac?!
I onda pomislio, odlično! Da plati i on i publika za onu sramotu od prošle godine!
Jedan od najboljih Novakovih mečeva ikada!!!
Obožavam kad igra hladne glave kao danas!!
IDEMO BRE!

lol

pre 1 godinu

Prošle godine. kad su Novaka zatvorili Melbournu, De Minor se podsmijavao Novaku, radovao se. I to javno.
Sad mu Novak zašio usta. I mnogima koji su se pridružili hajci na Novaka.
Nole, legendo, još malo, da srećom!

Gledalac

pre 1 godinu

Kakva osveta, i to bas nad domacem igracu, za sve neugodnosti, ponizenja
i proterivanje Djokovica prosle godine u Australiji.
Vec sam pre dve godine rekao, da glavni stadion treba promeniti u ime
NOVAK DJOKOVIC!

Куп је битан

pre 1 godinu

Ако Новак не буде имао проблема са повредом Рубљов нема шта да тражи.

khm

pre 1 godinu

Secam se da ga je rutinski dobijao na finalnom turniru oba puta, Rubljov ima dobre udarce ali na srecu, samo to i ima, nema igru za Novaka, plus mentalno nestabilan totalno. Dobio ga u Bg prosle godine u finalu kada je Novak jos bio van forme zbog svih desavanja i nije mogao ni da dodje do daha u poslednjem kad se nije srusio.

zemunski kej

pre 1 godinu

Pogodili smo jos juce sa komentarima ,mali izgoreo! Dobro je da je noga ok za sada .Kako god cini se da je najveci favorit za AO. Jedino da se ne desi nesto neplanrano jer u sportu se nikad ne zna. Ajmo Nole najveci si svih vremena ,jos ces ti da haras iako ce pokusati da ti to ugroze i ospore.

Beobrad

pre 1 godinu

De minoran igrac ovaj Kengur, latino korena.
Ne znam ko i sta mu je ulilo hrabrost da preti najvecem teniseru ikada.
Rubljov je daleko realniji i skromniji, iako dosta bolji od ovog prosecnog tenisera.

Kakva igra

pre 1 godinu

NO1E kralju caru,kakva igra
Kad se setim ovog malog puvala kako se smejao Noletu prošle godine
Pozd za SVE naše ljude u Australiji
Posebno g Goranu i Lili Kljajiću iz NSada koji sada žive u Sidneju. Pogledajte Instagram. Javite se. MS Novi Sad

bmiles

pre 1 godinu

Izjava dana danas u reprizi meca na Tenis Kanalu gde Pol Anakonda u analizi meca pita kolegu:
Da li znas ko moze da pobedi Novaka na AO!? A onda iz topa odgovori: Jedino povreda! Neprocenjivo!

Stex

pre 1 godinu

(Vlada, 23. januar 2023 13:45)

Slažem se u potpunosti. Ovo danas je bila rapsodija.
Nisam bio u mogućnosti gledati meč od početka. Pratio sam rezultat, a počeo sam gledati na kraju drugog seta.
Ali treći set... Remek-djelo, to već dugo nisam vidio - Nole iz 2011... koje dijagonale i paralele, a tek bekend paralele. Lakoća i preciznost kojom je danas igrao je zadivljujuća, a za protivnike zastrašujuća.