Nova vest
Tenis

Nedelja, 30.01.2022.

15:52

Rafa: Ne bih sebi oprostio da se nisam borio do kraja

Rafael Nadal je jedva stajao na nogama posle pet sati i 24 minuta igre i pobede u finalu Australijan opena.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Rafa: Ne bih sebi oprostio da se nisam borio do kraja
Foto: Profimedia

Španac je posle velikog preokreta savladao Danila Medvedeva u pet setova, 2:6, 6:7 )5), 6:4, 6:4, 7:5.

U studiju Eurosporta, u razgovuru sa Alize Lim, Timom Henmanom i Matsom Vilanderom, priznao je da ni sam ne zna kako je stigao do trijumfa.

"Ne znam kako sam uspeo, stvarno. Uništen sam, razoren, ali i super srećan. Ne mogu ni da objasnim šta je bilo. Ne mogu da verujem da sam izdržao ovakav meč posle svega kroz šta sam prošao. Nisam mnogo trenirao, ali zadržao sam duh i veru, i ovo mi je bio jedan od najemotivnijih mečeva u karijeri", kaže Nadal.

On je po drugi put slavio u Australiji.

"Bio sam u teškoj poziciji, gubio sam i 2012, 2014, 2017. godine, imao sam prilike da pobedim ovde. Nisam uspeo, znam kako se Danil sada oseća. Žao mi je zbog njega. Bilo je žestoko", dodao je.

Na pitanje šta to uradi posle 0-2 u setovima da preokrene, nije mogao da da precizan odgovor osim toga da se borio.

"Bio sma umoran posle dva seta, mada sam imao veliku šansu i u drugom. Bio sam malo nervozan, ali protiv Danila je sve teško, jer je pametan, vraća uvek loptu više. Menja dinamiku meča, nalazi rešenja. Neverovatan je šampion i osvojiće mnogo slemova. Šta sam radio? Pokušavao sam da nastavim da verujem. Rekao sam sebi, Ok, izgubio si mnogo puta ovde. Idi do kraja, bori se. Rekao sam, biće možda nemoguće, ali neću opriostiti sebi ako se ne borim do kraja", poručio je šampion Melburna koji se penje na peto mesto na ATP listi.

Sada želi samo da se odmori.

"Imao sam sreće, mislim da sam odigrao fantastičan gem na kraju. Umor i sreća, ali dobro, na kraju sasvim luda kombinacija", zaključio je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve