Utorak, 18.01.2022.

14:08

"Novače, druže, ti si budala – trebalo je da ostaneš sa ženom i decom"

Italijanka Flavija Peneta iznela je svoje viđenje situacije oko Novaka Đokoivća.

Izvor: MS

"Novaèe, druže, ti si budala – trebalo je da ostaneš sa ženom i decom" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

Marijana

pre 2 godine

Svako ima pravo na izbor.Australijanci ne daju pravo izbora,ni sto se tice vakcinacije,ni sto se tice izbora vakcina.
Ovim sto su uradili Djokovicu,samo su otvorili Pandorinu kutiju,za
njima slede i ostali...

Sanja

pre 2 godine

Ne znam kakve su to price da se potpisuje da se osoba vakcinise na sopstvenu odgovornost. U Francuskoj sem provere identiteta nema nikakvih drugih admin procedura i NISTA se ne potpisuje. Tako je za sve vakcine.
Forsira se uvek ona koje na trzistu najvise ima. U mojoj okolini (a radim undve skole) niko od Fajzera mije imao nikkave posledice. Neke simptome tipa umora i bola unruci su imali oni koji su mesali vakcine.
Inace, oko mene se samo nepismeni i/ili narcisoidni nisu vakcinisali po sopstvenom izboru.

Ivana

pre 2 godine

Ova osoba ima neodoljivu potrebu da o svemu da svoj stav.Muka mi je vise od takvih.Ali o svemu se ona izjasnjava,totalno nebitna likusa.

Bob

pre 2 godine

Drago mi je sto vidim da ovde ima i normalnih osoba koje podrzavaju moj stav!Cenim da oni nikada nece popustiti pod pritiskom zla jer to je ono sto odvaja zito od kukolja a u danasnje vreme kukolja nazalost ima vise nego zita!

ljud

pre 2 godine

Sim69
I, rekao bih, da ipak neko mora njegovom ocu da naredi (npr. ozbiljan PR, ili Nole lično), da ne naziva ljude skotovima i Noleta herojem uporedivim sa Hristom.
Poštujem Srđanovu, i Dijaninu, žrtvu i samoodricanje za svoju decu, ali skrati brate jezik.

CATAPA

pre 2 godine

Što se lično nije obratio federalnom sudu Australije(a imao je priliku) i rekao upravo to, da nije antivakser i da sa njima nema ništa?
(ajemsasa, 18. januar 2022 18:06)
Ta vakcina izgleda deluje kao hemijska lobotomija. Na federalnom sudu se odlučivalo o federalnom problemu: da li je ministar prekoračio ovlašćenja ukidanjem vize i nepoštovanjem odluke Entonija Kelija. Ni na tom tročlanom veću nije oborena Kelijeva presuda, nego je aminovano da ministar nije dužan da promeni odluku. Zapravo niko nije doveo u pitanje Novakovu vizu i argumentaciju za izuzeće: Keli je presudio da je viza data korektno, Hoks uopšte nije ni argumentovao suprotno, federalno veće se nije ni bavilo vizom i izuzećem nego Hoksovom odlukom. Oni su mogli jedino da konstatuju da je takva odluka po zakonu Australije. Sudije niti donose, niti fabrikuju zakone, to rade političari. Sud odlučuje da li je zakon ispoštovan u svakom pojedinačnom slučaju. Nigde u normalnom svetu NIKO ne može da poništava odluku suda. Izvršna vlast (obično predsednik države ili guverner federalne jedinice) može da abolira nekoga od izvršenja sankcije ili kazne, ali NE MOŽE da menja odluku suda ni težom, ni blažom kaznom. Niti da prekida pokrenut sudski postupak, odnosno na taj način osujeti donošenje presude. Da li je moguće da neko to ne može da razume?

milan

pre 2 godine

Novakova greska je sto se nije vakcinisao kao sav normalan svet.
a to antivakseri nece da prihvate.

A vecina tih antivaksera je vakcinisan kao dete.
I osecaju neke psihicke tegobe. Mozda im to nije od vakcine.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Kad je čovek u problemu tad se pokažu pravi prijatelji ako imaš samo jednog ti si sretan čovek .videli smo kako večina tenisera čast izuzecima nesme da zucne zbog maltretiranja gde su namamili Novaka u Australiu i samo čekali da stigne da ga uhapse i maltretiraju kao da je ubio čoveka a ne da su ga sami pozvali i samo čekali trenutak da se pojavi sve je bilo unapred dogovorteno šta i kako čak verujem da je namešteno i suđenje ovako nešto mogu da prirede jedino pravi satanisti.

Stabljika

pre 2 godine

U Singapuru su uveli pravilo: ako se razboliš, a nisi vakcinisan, plaćaš sam sve troškove lečenja. E, to treba uvesti za one koje brine sloboda izbora

Ovako svi se prave pametni, jer ih to ništa ne košta.

zlo

pre 2 godine

Samo se nadam da ce biti par ljudi vise koji ce konacno ukapirati da ova cela prica nema veze s bezbenoscu vec iskljucivo pokornoscu. Dve godine i vecina i dalje ponavlja ono sto im serviraju mediji.

Sim69

pre 2 godine

@Josarian
Istina je da je imao posla sa nečasnim ljudima, ali je činjenica da je sam napravio tri velike greške i dao im priliku, koju oni nisu propustili. Prvo, što se sa pozitivnim testom pojavljivao u javnosti. Drugo, što je putovao u Španiju, pre isteka karantina i treće, što je na Instagramu objavio da je dobio med. izuzeće. Jednostavno, čekali su ga i nažalost, dočekali. Bez obzira na sve, nije zaslužio da se prema njemu ponašaju kao da je terorista.

Novak je naš guru

pre 2 godine

Peneta je hrišćankia, pripada rimokatoličkoj kulturi, a ti si Đole naš guru, zaštitnik ljubavi i mira među ljudima, ti Srbima približavaš istočnjačke molitve, kojima se otrovna voda može pročistiti.

Tatjana

pre 2 godine

Nije pametna žena. Ona bi prkosila i igrala na terenu? Pa da je Djokovic to uradio, dobio bi 3 godine zabranu na posetu Au, a ovako neće dobiti zabranu. On je poštovao pravila i sve radio po propisu tamo.

What's Eating Gilbert Grape

pre 2 godine

Sve te priče, "ne bi proputovao pola sveta da nije dobio vizu" i "dobio je sud" možete komotno da okačite mačku o rep. Da je Novak imao bar elementarno poimanje logike ili bar nekog sa autoritetom da ga posavetuje, ne bi ni polazio na put. Ili bi se prvo vakcinisao... Pazite, devetomesečni karantin za državu u koju ide na teniski turnir, 92% vakcinisanih ne sa jednom već sa OBE DOZE, zabrana dolaska u zemlju državljanima Australije ako nisu vakcinisani i ne pokažu validan negativni test na ulasku u zemlju... I PLUS, na konto svega toga, idu izbori u toj zemlji ove godine. Čekajte, pa zar vi stvarno mislite da bi oni pustili Novaka nakon toga što su potpuno ubili u pojam svoje glasače..?! Pa zar ankete od preko 70% Australijanaca koji su želeli Novaku da vide leđa ne govore o raspoloženju javnosti prema njemu..? Pa sve i da je učestvuje na turniru, možda bi sve eskaliralo jer bi ga neki razgnevljeni Australijanac napao. Novak je sam sebi pucao u nogu sa svojim alternativnim ubeđenjima. Niko njega ne može da natera da se vakciniše. Ali ako ostane pri svom stavu, sudeći po svemu moraće u prevremenu tenisku penziju.
(Djoksa, 18. januar 2022 16:04)

Da u Austarliji toliko brinu o zdravlju ne bi ni organizovali turnir zato sto i vakcinisani prenose virus, pa makar primili i cetiri doze...

ajemsasa

pre 2 godine

"...Neka kaže ,npr.da ne voli vakcine,da ih se boji,ili ne voli iglu,,ali ,"Ja ću se ipak vakcinisati",Mislim da bi to bio svetski preokret za vakcine...
(googolo, 18. januar 2022 16:54)"
Za početak bi mogao da izađe i jasno i glasno kaže ja nisam antivakser i ne podržavam tu ideju jer nema uporište u nauci. A onda može da priča o slobodnom izboru do ujutro. Što se lično nije obratio federalnom sudu Australije(a imao je priliku) i rekao upravo to, da nije antivakser i da sa njima nema ništa? E, rođaci, pa niko ovde nije sisao vesla, sve je jasno. Upleo se kao pile u kučine, i ako se vakciniše i ako to ne uradi, ne valja!

stefan

pre 2 godine

Iako sam vakcinisan, ne podržavam licemerje kampanje za vakcinaciju. Ako nauka može empiriski da dokaže da je vakcinacina bezbedna i vakcinacija spas iz pandemije, onda neka vakcine učini javnim dobrom, ne primorava građane da odustanu od prava da tuže ukoliko se jave posledice i neka vakcinaciju proglase obaveznom! U svetu se međutim događa sledeće: Fajzer štiti svoju vakcinu i tretira je pre svega kao investicijski instrument, pa tek onda kao lek. Vakcine se kroz prizmu politike proglašavaju za podobne i nepodobne do stepen da i vaša vakcinisanost zavisi od zemlje u koju ulazite. Vakcinisani Sputnikom V smatraju se nevakcinisanim u Nemačkoj. Konačno prefidni je pokušaj da se glumi demokratija i pravo izbora kada svodite izbor na jedan-jedini i sebi po volji; pa ne vređajte mi zdravi razum. Jedino se slažem sa onim da je Novak trebao da stvar okonča jednom pres konferencijom. Sa druge strane ne bi smo videli "vladavinu prava" na delu u demokratskom svetu, pa i to je valjda nešto...

vido je

pre 2 godine

"Peneta je stala uz prvog tenisera sveta posle deportacije iz Australije, rečima da će uvek biti uz svog prijatelja"

Nije tacno! Ona samo nije protiv. A to je ogromna razlika.

googolo

pre 2 godine

Samo sedno znam.Antivakserski pokret postoji i to veoma perfidno i organizovano ispira mozak ljudima.A antivakserizam je umotan u plašt čiste poslušnosti "nekome".A "virus",neka me i dalje blokira.

Valter

pre 2 godine

Licnu slobodu izbora ima pojedinac samo onda kada njena sliboda izbora ne ugrozava slobodu drugoga. To nije slucaj u pandemiji jer izbor da se ne vakcinises direktno ugrozava zdravlje pa i zivot drugoga. Pokusa se lepo prvo, sa argumentima baziranim na nauci, dokazima, i logici. Razumni poslusaju. Za ostale mora motka posle nekog vremena. Tako ce i biti sada i planeta ce nastaviti da se okrece. Vakcinisite se, nastavite normalno da zivite i dozvolite to pravo i drugima.

Realan

pre 2 godine

Moj kolega koji do juce maltene nije ni cuo za vakcine,od kada se ozenio i dobio decu postao zadrti antivakser.Ajd sto je takav u svojoj glavi nego je uzasno agresivan prema drugima koji misle drugacije.Jedan inace blag covek se izoblici kad krene prica o vakcinama,ja ostao zapanjen.I onda odete na facebook i vidite odakle vetar duva i ko mu je napunio glavu.

Djenka

pre 2 godine

Sve je to ok ali ..posto vise ne igra i sad joj je svejedno..Novak treba da misli o sebi , sta dalje:..neka se on prvo odmori u krugu svoje familije i dobro razmisli o svemum jer glavno pitanje njegovih sponzora ce biti upravo to ,,sta planira dalje,,

The Eye of the Beholder

pre 2 godine

O izjavi dotične može se reći i ovako i onako, ali prava tema je: Zašto Ambasador Australije u Srbiji nije izbačen napolje odavde, i zasto nije uslovljena Ambasada u Čika Ljubinoj da plati kaznu od 500 000 dolara, jer su oni, u dogovoru sa svojim nadredjenim, namestili igru Djokoviću.

Djoksa

pre 2 godine

Sve te priče, "ne bi proputovao pola sveta da nije dobio vizu" i "dobio je sud" možete komotno da okačite mačku o rep. Da je Novak imao bar elementarno poimanje logike ili bar nekog sa autoritetom da ga posavetuje, ne bi ni polazio na put. Ili bi se prvo vakcinisao... Pazite, devetomesečni karantin za državu u koju ide na teniski turnir, 92% vakcinisanih ne sa jednom već sa OBE DOZE, zabrana dolaska u zemlju državljanima Australije ako nisu vakcinisani i ne pokažu validan negativni test na ulasku u zemlju... I PLUS, na konto svega toga, idu izbori u toj zemlji ove godine. Čekajte, pa zar vi stvarno mislite da bi oni pustili Novaka nakon toga što su potpuno ubili u pojam svoje glasače..?! Pa zar ankete od preko 70% Australijanaca koji su želeli Novaku da vide leđa ne govore o raspoloženju javnosti prema njemu..? Pa sve i da je učestvuje na turniru, možda bi sve eskaliralo jer bi ga neki razgnevljeni Australijanac napao. Novak je sam sebi pucao u nogu sa svojim alternativnim ubeđenjima. Niko njega ne može da natera da se vakciniše. Ali ako ostane pri svom stavu, sudeći po svemu moraće u prevremenu tenisku penziju.

Pantagruel

pre 2 godine

Ову жену сам знао само по имену и лику. Нисам пратио њене резултате ни живот. Сад сам је мало прогуглао из радозналости и одушевио се колико је паметна. Одиграла своју каријеру на високом нивоу. Освојила два грендслема (један у синглу, а други у дублу), зарадила само од награда око 15 милиона долара, а вероватно од спонзора бар још два пута више. Смувала колегу тенисера и свог земљака Фабиа Фоњина који је 5 година млађи од ње, притом тип јако добро изгледа, а зарадио је исто колико и она. Удала се за њега и родила троје деце. Све то до 39 година. Шта ћеш боље? Уз то је и лепа.

googolo

pre 2 godine

Pa i od familije zavisi.Valjda oni najbolje znaju kakl ga privolimeti da se vakciniše Samo mu treba iz glane izbaciti negativan inat,i preusmeriti mu pažnju na nešto drugo ili je završio.Neka kaže ,npr.da ne voli vakcine,da ih se boji,ili ne voli iglu,,ali ,"Ja ću se ipak vakcinisati",Mislim da bi to bio svetski preokret za vakcine.Ne idi uz vetar,Noleee.Nemojte mi zabraniti komentar,hvala.

sasa

pre 2 godine

Da li vi pojedinci shvatate sta znaci rec izuzece?! Novaka Djokovica su isterali iz zemlje jer su se prevarili u davanju izuzeca. Nema nikakve veze sa "pravnom drzavom", i "postovanjem pravila". Novaku (i drugima) je drzava dala izuzece pa kada su culi gnev gradjana shvatili su da to nece biti dobro za dolazece izbore. Okrenuli su pricu da je Novak vodja antivaksera, jer tako pise u BBC clanku!!! Novakova greska je sto se nije javno distancirao od toga. Zato sto javno nije rekao "ja nisam vodja antivaksera". On i njegov tim se nisu oglasavali uopste tih 11 dana i zato je izgubio na sudu. Bukvalno je to na sudjenju receno!
Vi se hvatate u neke sporedne price, koje se vode na internetu a ne sustine, zbog koje se vodio sudski spor. A da prica bude jos gora, Novak i danas cuti!!! Alo?

Da mi je samo znati koji "strucnjak" njega savetuje...

Bojan Petkovic

pre 2 godine

# Link komentara Da li u tom slučaju i po toj analogiji kojom se služiš a uzimajući u obzir kako se stvari u u kom pravcu očigledno odvijaju, sutra ti uslove pravo na rad samim tim i egzistenciju, vakcinom, da li ćeš i tada reći da sloboda izbora ima svoju cenu? I ostaneš bez posla jer to je cena slobodnog izbora Ili malo treba da se razgovara i o nekim ljudskim pravima u ovom kovid narativu.

123

pre 2 godine

Flavija dušo, Novak je seo u avion tek kada je dobio vizu i medicinsko izuzeće, što će reći sve potrebno da uđe u Australiju, prema zahtevima zemlje domaćina. I ne samo on, nego još igrača koji su, usput budi rečeno, ušli u Australiju.
Potom je dobio i sud.
Šta nije mogao?
Nije mogao protiv diskrecionog prava ministra. Čak i da ga ministar nije obrazložio opet bi bilo validno.
Kao kada ti policija odbije zahtev za dobijanje dozvole za držanje revolvera i ne mora ništa da objasni i ne vredi to da se tužiš.
Šta je tu Novakova krivica, šta je tu ekstravagantno, neobično, čudno, nastranio, posebno?
Baš ništa Flavija dušo. Naišao je na budale.
(Nixon II Pečatorezac, 18. januar 2022 14:53)


Smesno je o tome pricati. Jednostavno je navucen da dodje i cim se pojavio na carini u zatvor. Zasto mu odmah nisu rekli da nije vakcinisan i ne moze da dobije vizu? I svi koji sada i ovde i po svetu pricaju neke druge stvari se prave glupi ili su glupi? Nisu oni glupi osim ovih ovde sa svojim komentarima, vec su to planirano uradili i SPRECILI Novaka da ucestvuje na AO. Pa to je jasno i detetu..Pa ko bi presao pola sveta da mu ta zemlja nije odobrila potrebnu dokumentaciju? I onda organizatori kao priznaju svoju gresku ali ne mozes da ucestvjes jer nisi vakcinisan?? Strah vlade zbog negativnog uticaja jer nije vakcinisan i ostale nebuloze su posledica jer su mu DOZVOLILI da uopste doputuje u Australiju..Pa ko je ovde naivan? A ko je kao pametan i ne moze da ukapira o cemu se radi?

jovan

pre 2 godine

Lako je Peneti da mudruje iz penzije, pitanje je šta bi pričala da je aktivna teniserka. U pitanju je verovatno karijera Novaka, nekog ko treba da verifikuje da je najbolji svih vremena, a ne da upropasti karijeru, zarada vakcine koju su primili svi vrhunski sportisti.

OPRM OK

pre 2 godine

Kriv ili ne, sada nije ni bitno! Novak mora da suocava sa velikim posljedicima u buducoj karijeri?
(Mujo11, 18. januar 2022 14:24)

Nisu ove teme za tebe Mujo,suvise su kompleksne,da bi ih ti razumeo...prifati se ti Fate,mozda tu bude vise uspeha...

miodrag

pre 2 godine

Bravo. doslovce je rekla to sto sam ja pisao u komentarima posle prve odluke suda. Ali, samo ON zna zasto je isao do kraja. Vlada nije mogla da dozvoli sebi da bude i drugi put porazena. Morali su da pobede makar rekli da ga deportuju jer ima patike koje nisu po njihovom ukusu. Brago Flavija jos jednom.

Bl

pre 2 godine

Zašto je rizikovao nakon vraćanja vize? Pretpostavljam da mu nije ni na kraj pameti bila mogućnost da je ministar deportacije običan bjesni pas, koji nikako nije mogao dozvoliti da gazda(sudija) pored njega živog i zdravog, pusti mačku da se šeta po dvorištu. Njegova je morala biti posljednja. Nisu uzalud rekli da, ako hoćeš da nekog upoznaš, daj mu vlast.

Nixon II Pečatorezac

pre 2 godine

Flavija dušo, Novak je seo u avion tek kada je dobio vizu i medicinsko izuzeće, što će reći sve potrebno da uđe u Australiju, prema zahtevima zemlje domaćina. I ne samo on, nego još igrača koji su, usput budi rečeno, ušli u Australiju.
Potom je dobio i sud.
Šta nije mogao?
Nije mogao protiv diskrecionog prava ministra. Čak i da ga ministar nije obrazložio opet bi bilo validno.
Kao kada ti policija odbije zahtev za dobijanje dozvole za držanje revolvera i ne mora ništa da objasni i ne vredi to da se tužiš.
Šta je tu Novakova krivica, šta je tu ekstravagantno, neobično, čudno, nastranio, posebno?
Baš ništa Flavija dušo. Naišao je na budale.

miodrag

pre 2 godine

Bravo. doslovce je rekla to sto sam ja pisao u komentarima posle prve odluke suda. Ali, samo ON zna zasto je isao do kraja. Vlada nije mogla da dozvoli sebi da bude i drugi put porazena. Morali su da pobede makar rekli da ga deportuju jer ima patike koje nisu po njihovom ukusu. Brago Flavija jos jednom.

Negativni

pre 2 godine

Ne predstavlja opasnost za javnost osoba koja zna da je zarazena i pored toga ide medju decu i ljude, koja organizuje turnir u sred pandemije? Bice da je Flavija stimulisana da prica ove gluposti za prevaranta!

Splavar

pre 2 godine

Najlepsa teniserka zadnjih par decenija, a deluje i kao inteligentna dama. Gledao sam prenos finala GS kad je pobedila, mislim da se tad i povukla

Aleksandar

pre 2 godine

On je ostao tamo zato sto je njemu, njegovim recima, duhovno bitno a nista materijalno. To je razlog zasto je otisao u Australiju, a ne ostao sa porodicom da proslavi najveci hriscanski praznik, Bozic.

miodrag

pre 2 godine

Bravo. doslovce je rekla to sto sam ja pisao u komentarima posle prve odluke suda. Ali, samo ON zna zasto je isao do kraja. Vlada nije mogla da dozvoli sebi da bude i drugi put porazena. Morali su da pobede makar rekli da ga deportuju jer ima patike koje nisu po njihovom ukusu. Brago Flavija jos jednom.

grobAR

pre 2 godine

"Nevakcinisanima će biti pakao" zaključuje Peneta. Toliko o slobodi izbora.
(mile, 18. januar 2022 14:24)

Naravno da sloboda izbora postoji. Kao što imaš slobodu izbora da li ćeš da kupiš kartu za bioskop ili ne. Ako izabereš da je kupiš, ideš i gledaš film. Ako izabereš da je ne kupiš, ne možeš da gledaš film i to nije diskriminacija. Svaki lični izbor vuče sa sobom i neke posledice. Novak je izabrao da se ne vakciniše i to je njegovo apsolutno pravo. Ipak, on je samim svojim izborom eliminisao sebe sa turnira na kojima je neophodna vakcinacija. Prosto rečeno, nije kupio kartu za te turnire. I da ne bude zabune, nisam vakcinisan i veliki sam Noletov fan.

Nixon II Pečatorezac

pre 2 godine

Flavija dušo, Novak je seo u avion tek kada je dobio vizu i medicinsko izuzeće, što će reći sve potrebno da uđe u Australiju, prema zahtevima zemlje domaćina. I ne samo on, nego još igrača koji su, usput budi rečeno, ušli u Australiju.
Potom je dobio i sud.
Šta nije mogao?
Nije mogao protiv diskrecionog prava ministra. Čak i da ga ministar nije obrazložio opet bi bilo validno.
Kao kada ti policija odbije zahtev za dobijanje dozvole za držanje revolvera i ne mora ništa da objasni i ne vredi to da se tužiš.
Šta je tu Novakova krivica, šta je tu ekstravagantno, neobično, čudno, nastranio, posebno?
Baš ništa Flavija dušo. Naišao je na budale.

Pantagruel

pre 2 godine

Ову жену сам знао само по имену и лику. Нисам пратио њене резултате ни живот. Сад сам је мало прогуглао из радозналости и одушевио се колико је паметна. Одиграла своју каријеру на високом нивоу. Освојила два грендслема (један у синглу, а други у дублу), зарадила само од награда око 15 милиона долара, а вероватно од спонзора бар још два пута више. Смувала колегу тенисера и свог земљака Фабиа Фоњина који је 5 година млађи од ње, притом тип јако добро изгледа, а зарадио је исто колико и она. Удала се за њега и родила троје деце. Све то до 39 година. Шта ћеш боље? Уз то је и лепа.

Bl

pre 2 godine

Zašto je rizikovao nakon vraćanja vize? Pretpostavljam da mu nije ni na kraj pameti bila mogućnost da je ministar deportacije običan bjesni pas, koji nikako nije mogao dozvoliti da gazda(sudija) pored njega živog i zdravog, pusti mačku da se šeta po dvorištu. Njegova je morala biti posljednja. Nisu uzalud rekli da, ako hoćeš da nekog upoznaš, daj mu vlast.

123

pre 2 godine

Flavija dušo, Novak je seo u avion tek kada je dobio vizu i medicinsko izuzeće, što će reći sve potrebno da uđe u Australiju, prema zahtevima zemlje domaćina. I ne samo on, nego još igrača koji su, usput budi rečeno, ušli u Australiju.
Potom je dobio i sud.
Šta nije mogao?
Nije mogao protiv diskrecionog prava ministra. Čak i da ga ministar nije obrazložio opet bi bilo validno.
Kao kada ti policija odbije zahtev za dobijanje dozvole za držanje revolvera i ne mora ništa da objasni i ne vredi to da se tužiš.
Šta je tu Novakova krivica, šta je tu ekstravagantno, neobično, čudno, nastranio, posebno?
Baš ništa Flavija dušo. Naišao je na budale.
(Nixon II Pečatorezac, 18. januar 2022 14:53)


Smesno je o tome pricati. Jednostavno je navucen da dodje i cim se pojavio na carini u zatvor. Zasto mu odmah nisu rekli da nije vakcinisan i ne moze da dobije vizu? I svi koji sada i ovde i po svetu pricaju neke druge stvari se prave glupi ili su glupi? Nisu oni glupi osim ovih ovde sa svojim komentarima, vec su to planirano uradili i SPRECILI Novaka da ucestvuje na AO. Pa to je jasno i detetu..Pa ko bi presao pola sveta da mu ta zemlja nije odobrila potrebnu dokumentaciju? I onda organizatori kao priznaju svoju gresku ali ne mozes da ucestvjes jer nisi vakcinisan?? Strah vlade zbog negativnog uticaja jer nije vakcinisan i ostale nebuloze su posledica jer su mu DOZVOLILI da uopste doputuje u Australiju..Pa ko je ovde naivan? A ko je kao pametan i ne moze da ukapira o cemu se radi?

grobAR

pre 2 godine

"Nevakcinisanima će biti pakao" zaključuje Peneta. Toliko o slobodi izbora.
(mile, 18. januar 2022 14:24)

Naravno da sloboda izbora postoji. Kao što imaš slobodu izbora da li ćeš da kupiš kartu za bioskop ili ne. Ako izabereš da je kupiš, ideš i gledaš film. Ako izabereš da je ne kupiš, ne možeš da gledaš film i to nije diskriminacija. Svaki lični izbor vuče sa sobom i neke posledice. Novak je izabrao da se ne vakciniše i to je njegovo apsolutno pravo. Ipak, on je samim svojim izborom eliminisao sebe sa turnira na kojima je neophodna vakcinacija. Prosto rečeno, nije kupio kartu za te turnire. I da ne bude zabune, nisam vakcinisan i veliki sam Noletov fan.

miodrag

pre 2 godine

Bravo. doslovce je rekla to sto sam ja pisao u komentarima posle prve odluke suda. Ali, samo ON zna zasto je isao do kraja. Vlada nije mogla da dozvoli sebi da bude i drugi put porazena. Morali su da pobede makar rekli da ga deportuju jer ima patike koje nisu po njihovom ukusu. Brago Flavija jos jednom.

Djoksa

pre 2 godine

Sve te priče, "ne bi proputovao pola sveta da nije dobio vizu" i "dobio je sud" možete komotno da okačite mačku o rep. Da je Novak imao bar elementarno poimanje logike ili bar nekog sa autoritetom da ga posavetuje, ne bi ni polazio na put. Ili bi se prvo vakcinisao... Pazite, devetomesečni karantin za državu u koju ide na teniski turnir, 92% vakcinisanih ne sa jednom već sa OBE DOZE, zabrana dolaska u zemlju državljanima Australije ako nisu vakcinisani i ne pokažu validan negativni test na ulasku u zemlju... I PLUS, na konto svega toga, idu izbori u toj zemlji ove godine. Čekajte, pa zar vi stvarno mislite da bi oni pustili Novaka nakon toga što su potpuno ubili u pojam svoje glasače..?! Pa zar ankete od preko 70% Australijanaca koji su želeli Novaku da vide leđa ne govore o raspoloženju javnosti prema njemu..? Pa sve i da je učestvuje na turniru, možda bi sve eskaliralo jer bi ga neki razgnevljeni Australijanac napao. Novak je sam sebi pucao u nogu sa svojim alternativnim ubeđenjima. Niko njega ne može da natera da se vakciniše. Ali ako ostane pri svom stavu, sudeći po svemu moraće u prevremenu tenisku penziju.

What's Eating Gilbert Grape

pre 2 godine

Sve te priče, "ne bi proputovao pola sveta da nije dobio vizu" i "dobio je sud" možete komotno da okačite mačku o rep. Da je Novak imao bar elementarno poimanje logike ili bar nekog sa autoritetom da ga posavetuje, ne bi ni polazio na put. Ili bi se prvo vakcinisao... Pazite, devetomesečni karantin za državu u koju ide na teniski turnir, 92% vakcinisanih ne sa jednom već sa OBE DOZE, zabrana dolaska u zemlju državljanima Australije ako nisu vakcinisani i ne pokažu validan negativni test na ulasku u zemlju... I PLUS, na konto svega toga, idu izbori u toj zemlji ove godine. Čekajte, pa zar vi stvarno mislite da bi oni pustili Novaka nakon toga što su potpuno ubili u pojam svoje glasače..?! Pa zar ankete od preko 70% Australijanaca koji su želeli Novaku da vide leđa ne govore o raspoloženju javnosti prema njemu..? Pa sve i da je učestvuje na turniru, možda bi sve eskaliralo jer bi ga neki razgnevljeni Australijanac napao. Novak je sam sebi pucao u nogu sa svojim alternativnim ubeđenjima. Niko njega ne može da natera da se vakciniše. Ali ako ostane pri svom stavu, sudeći po svemu moraće u prevremenu tenisku penziju.
(Djoksa, 18. januar 2022 16:04)

Da u Austarliji toliko brinu o zdravlju ne bi ni organizovali turnir zato sto i vakcinisani prenose virus, pa makar primili i cetiri doze...

The Eye of the Beholder

pre 2 godine

O izjavi dotične može se reći i ovako i onako, ali prava tema je: Zašto Ambasador Australije u Srbiji nije izbačen napolje odavde, i zasto nije uslovljena Ambasada u Čika Ljubinoj da plati kaznu od 500 000 dolara, jer su oni, u dogovoru sa svojim nadredjenim, namestili igru Djokoviću.

stefan

pre 2 godine

Iako sam vakcinisan, ne podržavam licemerje kampanje za vakcinaciju. Ako nauka može empiriski da dokaže da je vakcinacina bezbedna i vakcinacija spas iz pandemije, onda neka vakcine učini javnim dobrom, ne primorava građane da odustanu od prava da tuže ukoliko se jave posledice i neka vakcinaciju proglase obaveznom! U svetu se međutim događa sledeće: Fajzer štiti svoju vakcinu i tretira je pre svega kao investicijski instrument, pa tek onda kao lek. Vakcine se kroz prizmu politike proglašavaju za podobne i nepodobne do stepen da i vaša vakcinisanost zavisi od zemlje u koju ulazite. Vakcinisani Sputnikom V smatraju se nevakcinisanim u Nemačkoj. Konačno prefidni je pokušaj da se glumi demokratija i pravo izbora kada svodite izbor na jedan-jedini i sebi po volji; pa ne vređajte mi zdravi razum. Jedino se slažem sa onim da je Novak trebao da stvar okonča jednom pres konferencijom. Sa druge strane ne bi smo videli "vladavinu prava" na delu u demokratskom svetu, pa i to je valjda nešto...

Realan

pre 2 godine

Moj kolega koji do juce maltene nije ni cuo za vakcine,od kada se ozenio i dobio decu postao zadrti antivakser.Ajd sto je takav u svojoj glavi nego je uzasno agresivan prema drugima koji misle drugacije.Jedan inace blag covek se izoblici kad krene prica o vakcinama,ja ostao zapanjen.I onda odete na facebook i vidite odakle vetar duva i ko mu je napunio glavu.

sasa

pre 2 godine

Da li vi pojedinci shvatate sta znaci rec izuzece?! Novaka Djokovica su isterali iz zemlje jer su se prevarili u davanju izuzeca. Nema nikakve veze sa "pravnom drzavom", i "postovanjem pravila". Novaku (i drugima) je drzava dala izuzece pa kada su culi gnev gradjana shvatili su da to nece biti dobro za dolazece izbore. Okrenuli su pricu da je Novak vodja antivaksera, jer tako pise u BBC clanku!!! Novakova greska je sto se nije javno distancirao od toga. Zato sto javno nije rekao "ja nisam vodja antivaksera". On i njegov tim se nisu oglasavali uopste tih 11 dana i zato je izgubio na sudu. Bukvalno je to na sudjenju receno!
Vi se hvatate u neke sporedne price, koje se vode na internetu a ne sustine, zbog koje se vodio sudski spor. A da prica bude jos gora, Novak i danas cuti!!! Alo?

Da mi je samo znati koji "strucnjak" njega savetuje...

Splavar

pre 2 godine

Najlepsa teniserka zadnjih par decenija, a deluje i kao inteligentna dama. Gledao sam prenos finala GS kad je pobedila, mislim da se tad i povukla

Valter

pre 2 godine

Licnu slobodu izbora ima pojedinac samo onda kada njena sliboda izbora ne ugrozava slobodu drugoga. To nije slucaj u pandemiji jer izbor da se ne vakcinises direktno ugrozava zdravlje pa i zivot drugoga. Pokusa se lepo prvo, sa argumentima baziranim na nauci, dokazima, i logici. Razumni poslusaju. Za ostale mora motka posle nekog vremena. Tako ce i biti sada i planeta ce nastaviti da se okrece. Vakcinisite se, nastavite normalno da zivite i dozvolite to pravo i drugima.

OPRM OK

pre 2 godine

Kriv ili ne, sada nije ni bitno! Novak mora da suocava sa velikim posljedicima u buducoj karijeri?
(Mujo11, 18. januar 2022 14:24)

Nisu ove teme za tebe Mujo,suvise su kompleksne,da bi ih ti razumeo...prifati se ti Fate,mozda tu bude vise uspeha...

Stabljika

pre 2 godine

U Singapuru su uveli pravilo: ako se razboliš, a nisi vakcinisan, plaćaš sam sve troškove lečenja. E, to treba uvesti za one koje brine sloboda izbora

Ovako svi se prave pametni, jer ih to ništa ne košta.

miodrag

pre 2 godine

Bravo. doslovce je rekla to sto sam ja pisao u komentarima posle prve odluke suda. Ali, samo ON zna zasto je isao do kraja. Vlada nije mogla da dozvoli sebi da bude i drugi put porazena. Morali su da pobede makar rekli da ga deportuju jer ima patike koje nisu po njihovom ukusu. Brago Flavija jos jednom.

Negativni

pre 2 godine

Ne predstavlja opasnost za javnost osoba koja zna da je zarazena i pored toga ide medju decu i ljude, koja organizuje turnir u sred pandemije? Bice da je Flavija stimulisana da prica ove gluposti za prevaranta!

Sim69

pre 2 godine

@Josarian
Istina je da je imao posla sa nečasnim ljudima, ali je činjenica da je sam napravio tri velike greške i dao im priliku, koju oni nisu propustili. Prvo, što se sa pozitivnim testom pojavljivao u javnosti. Drugo, što je putovao u Španiju, pre isteka karantina i treće, što je na Instagramu objavio da je dobio med. izuzeće. Jednostavno, čekali su ga i nažalost, dočekali. Bez obzira na sve, nije zaslužio da se prema njemu ponašaju kao da je terorista.

miodrag

pre 2 godine

Bravo. doslovce je rekla to sto sam ja pisao u komentarima posle prve odluke suda. Ali, samo ON zna zasto je isao do kraja. Vlada nije mogla da dozvoli sebi da bude i drugi put porazena. Morali su da pobede makar rekli da ga deportuju jer ima patike koje nisu po njihovom ukusu. Brago Flavija jos jednom.

zlo

pre 2 godine

Samo se nadam da ce biti par ljudi vise koji ce konacno ukapirati da ova cela prica nema veze s bezbenoscu vec iskljucivo pokornoscu. Dve godine i vecina i dalje ponavlja ono sto im serviraju mediji.

ljud

pre 2 godine

Sim69
I, rekao bih, da ipak neko mora njegovom ocu da naredi (npr. ozbiljan PR, ili Nole lično), da ne naziva ljude skotovima i Noleta herojem uporedivim sa Hristom.
Poštujem Srđanovu, i Dijaninu, žrtvu i samoodricanje za svoju decu, ali skrati brate jezik.

vido je

pre 2 godine

"Peneta je stala uz prvog tenisera sveta posle deportacije iz Australije, rečima da će uvek biti uz svog prijatelja"

Nije tacno! Ona samo nije protiv. A to je ogromna razlika.

Aleksandar

pre 2 godine

On je ostao tamo zato sto je njemu, njegovim recima, duhovno bitno a nista materijalno. To je razlog zasto je otisao u Australiju, a ne ostao sa porodicom da proslavi najveci hriscanski praznik, Bozic.

jovan

pre 2 godine

Lako je Peneti da mudruje iz penzije, pitanje je šta bi pričala da je aktivna teniserka. U pitanju je verovatno karijera Novaka, nekog ko treba da verifikuje da je najbolji svih vremena, a ne da upropasti karijeru, zarada vakcine koju su primili svi vrhunski sportisti.

Djenka

pre 2 godine

Sve je to ok ali ..posto vise ne igra i sad joj je svejedno..Novak treba da misli o sebi , sta dalje:..neka se on prvo odmori u krugu svoje familije i dobro razmisli o svemum jer glavno pitanje njegovih sponzora ce biti upravo to ,,sta planira dalje,,

CATAPA

pre 2 godine

Što se lično nije obratio federalnom sudu Australije(a imao je priliku) i rekao upravo to, da nije antivakser i da sa njima nema ništa?
(ajemsasa, 18. januar 2022 18:06)
Ta vakcina izgleda deluje kao hemijska lobotomija. Na federalnom sudu se odlučivalo o federalnom problemu: da li je ministar prekoračio ovlašćenja ukidanjem vize i nepoštovanjem odluke Entonija Kelija. Ni na tom tročlanom veću nije oborena Kelijeva presuda, nego je aminovano da ministar nije dužan da promeni odluku. Zapravo niko nije doveo u pitanje Novakovu vizu i argumentaciju za izuzeće: Keli je presudio da je viza data korektno, Hoks uopšte nije ni argumentovao suprotno, federalno veće se nije ni bavilo vizom i izuzećem nego Hoksovom odlukom. Oni su mogli jedino da konstatuju da je takva odluka po zakonu Australije. Sudije niti donose, niti fabrikuju zakone, to rade političari. Sud odlučuje da li je zakon ispoštovan u svakom pojedinačnom slučaju. Nigde u normalnom svetu NIKO ne može da poništava odluku suda. Izvršna vlast (obično predsednik države ili guverner federalne jedinice) može da abolira nekoga od izvršenja sankcije ili kazne, ali NE MOŽE da menja odluku suda ni težom, ni blažom kaznom. Niti da prekida pokrenut sudski postupak, odnosno na taj način osujeti donošenje presude. Da li je moguće da neko to ne može da razume?

Bojan Petkovic

pre 2 godine

# Link komentara Da li u tom slučaju i po toj analogiji kojom se služiš a uzimajući u obzir kako se stvari u u kom pravcu očigledno odvijaju, sutra ti uslove pravo na rad samim tim i egzistenciju, vakcinom, da li ćeš i tada reći da sloboda izbora ima svoju cenu? I ostaneš bez posla jer to je cena slobodnog izbora Ili malo treba da se razgovara i o nekim ljudskim pravima u ovom kovid narativu.

ajemsasa

pre 2 godine

"...Neka kaže ,npr.da ne voli vakcine,da ih se boji,ili ne voli iglu,,ali ,"Ja ću se ipak vakcinisati",Mislim da bi to bio svetski preokret za vakcine...
(googolo, 18. januar 2022 16:54)"
Za početak bi mogao da izađe i jasno i glasno kaže ja nisam antivakser i ne podržavam tu ideju jer nema uporište u nauci. A onda može da priča o slobodnom izboru do ujutro. Što se lično nije obratio federalnom sudu Australije(a imao je priliku) i rekao upravo to, da nije antivakser i da sa njima nema ništa? E, rođaci, pa niko ovde nije sisao vesla, sve je jasno. Upleo se kao pile u kučine, i ako se vakciniše i ako to ne uradi, ne valja!

milan

pre 2 godine

Novakova greska je sto se nije vakcinisao kao sav normalan svet.
a to antivakseri nece da prihvate.

A vecina tih antivaksera je vakcinisan kao dete.
I osecaju neke psihicke tegobe. Mozda im to nije od vakcine.

googolo

pre 2 godine

Samo sedno znam.Antivakserski pokret postoji i to veoma perfidno i organizovano ispira mozak ljudima.A antivakserizam je umotan u plašt čiste poslušnosti "nekome".A "virus",neka me i dalje blokira.

googolo

pre 2 godine

Pa i od familije zavisi.Valjda oni najbolje znaju kakl ga privolimeti da se vakciniše Samo mu treba iz glane izbaciti negativan inat,i preusmeriti mu pažnju na nešto drugo ili je završio.Neka kaže ,npr.da ne voli vakcine,da ih se boji,ili ne voli iglu,,ali ,"Ja ću se ipak vakcinisati",Mislim da bi to bio svetski preokret za vakcine.Ne idi uz vetar,Noleee.Nemojte mi zabraniti komentar,hvala.

Novak je naš guru

pre 2 godine

Peneta je hrišćankia, pripada rimokatoličkoj kulturi, a ti si Đole naš guru, zaštitnik ljubavi i mira među ljudima, ti Srbima približavaš istočnjačke molitve, kojima se otrovna voda može pročistiti.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Kad je čovek u problemu tad se pokažu pravi prijatelji ako imaš samo jednog ti si sretan čovek .videli smo kako večina tenisera čast izuzecima nesme da zucne zbog maltretiranja gde su namamili Novaka u Australiu i samo čekali da stigne da ga uhapse i maltretiraju kao da je ubio čoveka a ne da su ga sami pozvali i samo čekali trenutak da se pojavi sve je bilo unapred dogovorteno šta i kako čak verujem da je namešteno i suđenje ovako nešto mogu da prirede jedino pravi satanisti.

Tatjana

pre 2 godine

Nije pametna žena. Ona bi prkosila i igrala na terenu? Pa da je Djokovic to uradio, dobio bi 3 godine zabranu na posetu Au, a ovako neće dobiti zabranu. On je poštovao pravila i sve radio po propisu tamo.

Bob

pre 2 godine

Drago mi je sto vidim da ovde ima i normalnih osoba koje podrzavaju moj stav!Cenim da oni nikada nece popustiti pod pritiskom zla jer to je ono sto odvaja zito od kukolja a u danasnje vreme kukolja nazalost ima vise nego zita!

Sanja

pre 2 godine

Ne znam kakve su to price da se potpisuje da se osoba vakcinise na sopstvenu odgovornost. U Francuskoj sem provere identiteta nema nikakvih drugih admin procedura i NISTA se ne potpisuje. Tako je za sve vakcine.
Forsira se uvek ona koje na trzistu najvise ima. U mojoj okolini (a radim undve skole) niko od Fajzera mije imao nikkave posledice. Neke simptome tipa umora i bola unruci su imali oni koji su mesali vakcine.
Inace, oko mene se samo nepismeni i/ili narcisoidni nisu vakcinisali po sopstvenom izboru.

Ivana

pre 2 godine

Ova osoba ima neodoljivu potrebu da o svemu da svoj stav.Muka mi je vise od takvih.Ali o svemu se ona izjasnjava,totalno nebitna likusa.

Marijana

pre 2 godine

Svako ima pravo na izbor.Australijanci ne daju pravo izbora,ni sto se tice vakcinacije,ni sto se tice izbora vakcina.
Ovim sto su uradili Djokovicu,samo su otvorili Pandorinu kutiju,za
njima slede i ostali...

Negativni

pre 2 godine

Ne predstavlja opasnost za javnost osoba koja zna da je zarazena i pored toga ide medju decu i ljude, koja organizuje turnir u sred pandemije? Bice da je Flavija stimulisana da prica ove gluposti za prevaranta!

grobAR

pre 2 godine

"Nevakcinisanima će biti pakao" zaključuje Peneta. Toliko o slobodi izbora.
(mile, 18. januar 2022 14:24)

Naravno da sloboda izbora postoji. Kao što imaš slobodu izbora da li ćeš da kupiš kartu za bioskop ili ne. Ako izabereš da je kupiš, ideš i gledaš film. Ako izabereš da je ne kupiš, ne možeš da gledaš film i to nije diskriminacija. Svaki lični izbor vuče sa sobom i neke posledice. Novak je izabrao da se ne vakciniše i to je njegovo apsolutno pravo. Ipak, on je samim svojim izborom eliminisao sebe sa turnira na kojima je neophodna vakcinacija. Prosto rečeno, nije kupio kartu za te turnire. I da ne bude zabune, nisam vakcinisan i veliki sam Noletov fan.

Valter

pre 2 godine

Licnu slobodu izbora ima pojedinac samo onda kada njena sliboda izbora ne ugrozava slobodu drugoga. To nije slucaj u pandemiji jer izbor da se ne vakcinises direktno ugrozava zdravlje pa i zivot drugoga. Pokusa se lepo prvo, sa argumentima baziranim na nauci, dokazima, i logici. Razumni poslusaju. Za ostale mora motka posle nekog vremena. Tako ce i biti sada i planeta ce nastaviti da se okrece. Vakcinisite se, nastavite normalno da zivite i dozvolite to pravo i drugima.

Realan

pre 2 godine

Moj kolega koji do juce maltene nije ni cuo za vakcine,od kada se ozenio i dobio decu postao zadrti antivakser.Ajd sto je takav u svojoj glavi nego je uzasno agresivan prema drugima koji misle drugacije.Jedan inace blag covek se izoblici kad krene prica o vakcinama,ja ostao zapanjen.I onda odete na facebook i vidite odakle vetar duva i ko mu je napunio glavu.

Djoksa

pre 2 godine

Sve te priče, "ne bi proputovao pola sveta da nije dobio vizu" i "dobio je sud" možete komotno da okačite mačku o rep. Da je Novak imao bar elementarno poimanje logike ili bar nekog sa autoritetom da ga posavetuje, ne bi ni polazio na put. Ili bi se prvo vakcinisao... Pazite, devetomesečni karantin za državu u koju ide na teniski turnir, 92% vakcinisanih ne sa jednom već sa OBE DOZE, zabrana dolaska u zemlju državljanima Australije ako nisu vakcinisani i ne pokažu validan negativni test na ulasku u zemlju... I PLUS, na konto svega toga, idu izbori u toj zemlji ove godine. Čekajte, pa zar vi stvarno mislite da bi oni pustili Novaka nakon toga što su potpuno ubili u pojam svoje glasače..?! Pa zar ankete od preko 70% Australijanaca koji su želeli Novaku da vide leđa ne govore o raspoloženju javnosti prema njemu..? Pa sve i da je učestvuje na turniru, možda bi sve eskaliralo jer bi ga neki razgnevljeni Australijanac napao. Novak je sam sebi pucao u nogu sa svojim alternativnim ubeđenjima. Niko njega ne može da natera da se vakciniše. Ali ako ostane pri svom stavu, sudeći po svemu moraće u prevremenu tenisku penziju.

Aleksandar

pre 2 godine

On je ostao tamo zato sto je njemu, njegovim recima, duhovno bitno a nista materijalno. To je razlog zasto je otisao u Australiju, a ne ostao sa porodicom da proslavi najveci hriscanski praznik, Bozic.

The Eye of the Beholder

pre 2 godine

O izjavi dotične može se reći i ovako i onako, ali prava tema je: Zašto Ambasador Australije u Srbiji nije izbačen napolje odavde, i zasto nije uslovljena Ambasada u Čika Ljubinoj da plati kaznu od 500 000 dolara, jer su oni, u dogovoru sa svojim nadredjenim, namestili igru Djokoviću.

Nixon II Pečatorezac

pre 2 godine

Flavija dušo, Novak je seo u avion tek kada je dobio vizu i medicinsko izuzeće, što će reći sve potrebno da uđe u Australiju, prema zahtevima zemlje domaćina. I ne samo on, nego još igrača koji su, usput budi rečeno, ušli u Australiju.
Potom je dobio i sud.
Šta nije mogao?
Nije mogao protiv diskrecionog prava ministra. Čak i da ga ministar nije obrazložio opet bi bilo validno.
Kao kada ti policija odbije zahtev za dobijanje dozvole za držanje revolvera i ne mora ništa da objasni i ne vredi to da se tužiš.
Šta je tu Novakova krivica, šta je tu ekstravagantno, neobično, čudno, nastranio, posebno?
Baš ništa Flavija dušo. Naišao je na budale.

OPRM OK

pre 2 godine

Kriv ili ne, sada nije ni bitno! Novak mora da suocava sa velikim posljedicima u buducoj karijeri?
(Mujo11, 18. januar 2022 14:24)

Nisu ove teme za tebe Mujo,suvise su kompleksne,da bi ih ti razumeo...prifati se ti Fate,mozda tu bude vise uspeha...

googolo

pre 2 godine

Samo sedno znam.Antivakserski pokret postoji i to veoma perfidno i organizovano ispira mozak ljudima.A antivakserizam je umotan u plašt čiste poslušnosti "nekome".A "virus",neka me i dalje blokira.

Stabljika

pre 2 godine

U Singapuru su uveli pravilo: ako se razboliš, a nisi vakcinisan, plaćaš sam sve troškove lečenja. E, to treba uvesti za one koje brine sloboda izbora

Ovako svi se prave pametni, jer ih to ništa ne košta.

googolo

pre 2 godine

Pa i od familije zavisi.Valjda oni najbolje znaju kakl ga privolimeti da se vakciniše Samo mu treba iz glane izbaciti negativan inat,i preusmeriti mu pažnju na nešto drugo ili je završio.Neka kaže ,npr.da ne voli vakcine,da ih se boji,ili ne voli iglu,,ali ,"Ja ću se ipak vakcinisati",Mislim da bi to bio svetski preokret za vakcine.Ne idi uz vetar,Noleee.Nemojte mi zabraniti komentar,hvala.

jovan

pre 2 godine

Lako je Peneti da mudruje iz penzije, pitanje je šta bi pričala da je aktivna teniserka. U pitanju je verovatno karijera Novaka, nekog ko treba da verifikuje da je najbolji svih vremena, a ne da upropasti karijeru, zarada vakcine koju su primili svi vrhunski sportisti.

Tatjana

pre 2 godine

Nije pametna žena. Ona bi prkosila i igrala na terenu? Pa da je Djokovic to uradio, dobio bi 3 godine zabranu na posetu Au, a ovako neće dobiti zabranu. On je poštovao pravila i sve radio po propisu tamo.

ajemsasa

pre 2 godine

"...Neka kaže ,npr.da ne voli vakcine,da ih se boji,ili ne voli iglu,,ali ,"Ja ću se ipak vakcinisati",Mislim da bi to bio svetski preokret za vakcine...
(googolo, 18. januar 2022 16:54)"
Za početak bi mogao da izađe i jasno i glasno kaže ja nisam antivakser i ne podržavam tu ideju jer nema uporište u nauci. A onda može da priča o slobodnom izboru do ujutro. Što se lično nije obratio federalnom sudu Australije(a imao je priliku) i rekao upravo to, da nije antivakser i da sa njima nema ništa? E, rođaci, pa niko ovde nije sisao vesla, sve je jasno. Upleo se kao pile u kučine, i ako se vakciniše i ako to ne uradi, ne valja!

Novak je naš guru

pre 2 godine

Peneta je hrišćankia, pripada rimokatoličkoj kulturi, a ti si Đole naš guru, zaštitnik ljubavi i mira među ljudima, ti Srbima približavaš istočnjačke molitve, kojima se otrovna voda može pročistiti.

milan

pre 2 godine

Novakova greska je sto se nije vakcinisao kao sav normalan svet.
a to antivakseri nece da prihvate.

A vecina tih antivaksera je vakcinisan kao dete.
I osecaju neke psihicke tegobe. Mozda im to nije od vakcine.

What's Eating Gilbert Grape

pre 2 godine

Sve te priče, "ne bi proputovao pola sveta da nije dobio vizu" i "dobio je sud" možete komotno da okačite mačku o rep. Da je Novak imao bar elementarno poimanje logike ili bar nekog sa autoritetom da ga posavetuje, ne bi ni polazio na put. Ili bi se prvo vakcinisao... Pazite, devetomesečni karantin za državu u koju ide na teniski turnir, 92% vakcinisanih ne sa jednom već sa OBE DOZE, zabrana dolaska u zemlju državljanima Australije ako nisu vakcinisani i ne pokažu validan negativni test na ulasku u zemlju... I PLUS, na konto svega toga, idu izbori u toj zemlji ove godine. Čekajte, pa zar vi stvarno mislite da bi oni pustili Novaka nakon toga što su potpuno ubili u pojam svoje glasače..?! Pa zar ankete od preko 70% Australijanaca koji su želeli Novaku da vide leđa ne govore o raspoloženju javnosti prema njemu..? Pa sve i da je učestvuje na turniru, možda bi sve eskaliralo jer bi ga neki razgnevljeni Australijanac napao. Novak je sam sebi pucao u nogu sa svojim alternativnim ubeđenjima. Niko njega ne može da natera da se vakciniše. Ali ako ostane pri svom stavu, sudeći po svemu moraće u prevremenu tenisku penziju.
(Djoksa, 18. januar 2022 16:04)

Da u Austarliji toliko brinu o zdravlju ne bi ni organizovali turnir zato sto i vakcinisani prenose virus, pa makar primili i cetiri doze...

Bl

pre 2 godine

Zašto je rizikovao nakon vraćanja vize? Pretpostavljam da mu nije ni na kraj pameti bila mogućnost da je ministar deportacije običan bjesni pas, koji nikako nije mogao dozvoliti da gazda(sudija) pored njega živog i zdravog, pusti mačku da se šeta po dvorištu. Njegova je morala biti posljednja. Nisu uzalud rekli da, ako hoćeš da nekog upoznaš, daj mu vlast.

Ivana

pre 2 godine

Ova osoba ima neodoljivu potrebu da o svemu da svoj stav.Muka mi je vise od takvih.Ali o svemu se ona izjasnjava,totalno nebitna likusa.

vido je

pre 2 godine

"Peneta je stala uz prvog tenisera sveta posle deportacije iz Australije, rečima da će uvek biti uz svog prijatelja"

Nije tacno! Ona samo nije protiv. A to je ogromna razlika.

sasa

pre 2 godine

Da li vi pojedinci shvatate sta znaci rec izuzece?! Novaka Djokovica su isterali iz zemlje jer su se prevarili u davanju izuzeca. Nema nikakve veze sa "pravnom drzavom", i "postovanjem pravila". Novaku (i drugima) je drzava dala izuzece pa kada su culi gnev gradjana shvatili su da to nece biti dobro za dolazece izbore. Okrenuli su pricu da je Novak vodja antivaksera, jer tako pise u BBC clanku!!! Novakova greska je sto se nije javno distancirao od toga. Zato sto javno nije rekao "ja nisam vodja antivaksera". On i njegov tim se nisu oglasavali uopste tih 11 dana i zato je izgubio na sudu. Bukvalno je to na sudjenju receno!
Vi se hvatate u neke sporedne price, koje se vode na internetu a ne sustine, zbog koje se vodio sudski spor. A da prica bude jos gora, Novak i danas cuti!!! Alo?

Da mi je samo znati koji "strucnjak" njega savetuje...

123

pre 2 godine

Flavija dušo, Novak je seo u avion tek kada je dobio vizu i medicinsko izuzeće, što će reći sve potrebno da uđe u Australiju, prema zahtevima zemlje domaćina. I ne samo on, nego još igrača koji su, usput budi rečeno, ušli u Australiju.
Potom je dobio i sud.
Šta nije mogao?
Nije mogao protiv diskrecionog prava ministra. Čak i da ga ministar nije obrazložio opet bi bilo validno.
Kao kada ti policija odbije zahtev za dobijanje dozvole za držanje revolvera i ne mora ništa da objasni i ne vredi to da se tužiš.
Šta je tu Novakova krivica, šta je tu ekstravagantno, neobično, čudno, nastranio, posebno?
Baš ništa Flavija dušo. Naišao je na budale.
(Nixon II Pečatorezac, 18. januar 2022 14:53)


Smesno je o tome pricati. Jednostavno je navucen da dodje i cim se pojavio na carini u zatvor. Zasto mu odmah nisu rekli da nije vakcinisan i ne moze da dobije vizu? I svi koji sada i ovde i po svetu pricaju neke druge stvari se prave glupi ili su glupi? Nisu oni glupi osim ovih ovde sa svojim komentarima, vec su to planirano uradili i SPRECILI Novaka da ucestvuje na AO. Pa to je jasno i detetu..Pa ko bi presao pola sveta da mu ta zemlja nije odobrila potrebnu dokumentaciju? I onda organizatori kao priznaju svoju gresku ali ne mozes da ucestvjes jer nisi vakcinisan?? Strah vlade zbog negativnog uticaja jer nije vakcinisan i ostale nebuloze su posledica jer su mu DOZVOLILI da uopste doputuje u Australiju..Pa ko je ovde naivan? A ko je kao pametan i ne moze da ukapira o cemu se radi?

zlo

pre 2 godine

Samo se nadam da ce biti par ljudi vise koji ce konacno ukapirati da ova cela prica nema veze s bezbenoscu vec iskljucivo pokornoscu. Dve godine i vecina i dalje ponavlja ono sto im serviraju mediji.

Bojan Petkovic

pre 2 godine

# Link komentara Da li u tom slučaju i po toj analogiji kojom se služiš a uzimajući u obzir kako se stvari u u kom pravcu očigledno odvijaju, sutra ti uslove pravo na rad samim tim i egzistenciju, vakcinom, da li ćeš i tada reći da sloboda izbora ima svoju cenu? I ostaneš bez posla jer to je cena slobodnog izbora Ili malo treba da se razgovara i o nekim ljudskim pravima u ovom kovid narativu.

miodrag

pre 2 godine

Bravo. doslovce je rekla to sto sam ja pisao u komentarima posle prve odluke suda. Ali, samo ON zna zasto je isao do kraja. Vlada nije mogla da dozvoli sebi da bude i drugi put porazena. Morali su da pobede makar rekli da ga deportuju jer ima patike koje nisu po njihovom ukusu. Brago Flavija jos jednom.

stefan

pre 2 godine

Iako sam vakcinisan, ne podržavam licemerje kampanje za vakcinaciju. Ako nauka može empiriski da dokaže da je vakcinacina bezbedna i vakcinacija spas iz pandemije, onda neka vakcine učini javnim dobrom, ne primorava građane da odustanu od prava da tuže ukoliko se jave posledice i neka vakcinaciju proglase obaveznom! U svetu se međutim događa sledeće: Fajzer štiti svoju vakcinu i tretira je pre svega kao investicijski instrument, pa tek onda kao lek. Vakcine se kroz prizmu politike proglašavaju za podobne i nepodobne do stepen da i vaša vakcinisanost zavisi od zemlje u koju ulazite. Vakcinisani Sputnikom V smatraju se nevakcinisanim u Nemačkoj. Konačno prefidni je pokušaj da se glumi demokratija i pravo izbora kada svodite izbor na jedan-jedini i sebi po volji; pa ne vređajte mi zdravi razum. Jedino se slažem sa onim da je Novak trebao da stvar okonča jednom pres konferencijom. Sa druge strane ne bi smo videli "vladavinu prava" na delu u demokratskom svetu, pa i to je valjda nešto...

miodrag

pre 2 godine

Bravo. doslovce je rekla to sto sam ja pisao u komentarima posle prve odluke suda. Ali, samo ON zna zasto je isao do kraja. Vlada nije mogla da dozvoli sebi da bude i drugi put porazena. Morali su da pobede makar rekli da ga deportuju jer ima patike koje nisu po njihovom ukusu. Brago Flavija jos jednom.

Sanja

pre 2 godine

Ne znam kakve su to price da se potpisuje da se osoba vakcinise na sopstvenu odgovornost. U Francuskoj sem provere identiteta nema nikakvih drugih admin procedura i NISTA se ne potpisuje. Tako je za sve vakcine.
Forsira se uvek ona koje na trzistu najvise ima. U mojoj okolini (a radim undve skole) niko od Fajzera mije imao nikkave posledice. Neke simptome tipa umora i bola unruci su imali oni koji su mesali vakcine.
Inace, oko mene se samo nepismeni i/ili narcisoidni nisu vakcinisali po sopstvenom izboru.

miodrag

pre 2 godine

Bravo. doslovce je rekla to sto sam ja pisao u komentarima posle prve odluke suda. Ali, samo ON zna zasto je isao do kraja. Vlada nije mogla da dozvoli sebi da bude i drugi put porazena. Morali su da pobede makar rekli da ga deportuju jer ima patike koje nisu po njihovom ukusu. Brago Flavija jos jednom.

Splavar

pre 2 godine

Najlepsa teniserka zadnjih par decenija, a deluje i kao inteligentna dama. Gledao sam prenos finala GS kad je pobedila, mislim da se tad i povukla

Sim69

pre 2 godine

@Josarian
Istina je da je imao posla sa nečasnim ljudima, ali je činjenica da je sam napravio tri velike greške i dao im priliku, koju oni nisu propustili. Prvo, što se sa pozitivnim testom pojavljivao u javnosti. Drugo, što je putovao u Španiju, pre isteka karantina i treće, što je na Instagramu objavio da je dobio med. izuzeće. Jednostavno, čekali su ga i nažalost, dočekali. Bez obzira na sve, nije zaslužio da se prema njemu ponašaju kao da je terorista.

Bob

pre 2 godine

Drago mi je sto vidim da ovde ima i normalnih osoba koje podrzavaju moj stav!Cenim da oni nikada nece popustiti pod pritiskom zla jer to je ono sto odvaja zito od kukolja a u danasnje vreme kukolja nazalost ima vise nego zita!

Djenka

pre 2 godine

Sve je to ok ali ..posto vise ne igra i sad joj je svejedno..Novak treba da misli o sebi , sta dalje:..neka se on prvo odmori u krugu svoje familije i dobro razmisli o svemum jer glavno pitanje njegovih sponzora ce biti upravo to ,,sta planira dalje,,

Pantagruel

pre 2 godine

Ову жену сам знао само по имену и лику. Нисам пратио њене резултате ни живот. Сад сам је мало прогуглао из радозналости и одушевио се колико је паметна. Одиграла своју каријеру на високом нивоу. Освојила два грендслема (један у синглу, а други у дублу), зарадила само од награда око 15 милиона долара, а вероватно од спонзора бар још два пута више. Смувала колегу тенисера и свог земљака Фабиа Фоњина који је 5 година млађи од ње, притом тип јако добро изгледа, а зарадио је исто колико и она. Удала се за њега и родила троје деце. Све то до 39 година. Шта ћеш боље? Уз то је и лепа.

CATAPA

pre 2 godine

Što se lično nije obratio federalnom sudu Australije(a imao je priliku) i rekao upravo to, da nije antivakser i da sa njima nema ništa?
(ajemsasa, 18. januar 2022 18:06)
Ta vakcina izgleda deluje kao hemijska lobotomija. Na federalnom sudu se odlučivalo o federalnom problemu: da li je ministar prekoračio ovlašćenja ukidanjem vize i nepoštovanjem odluke Entonija Kelija. Ni na tom tročlanom veću nije oborena Kelijeva presuda, nego je aminovano da ministar nije dužan da promeni odluku. Zapravo niko nije doveo u pitanje Novakovu vizu i argumentaciju za izuzeće: Keli je presudio da je viza data korektno, Hoks uopšte nije ni argumentovao suprotno, federalno veće se nije ni bavilo vizom i izuzećem nego Hoksovom odlukom. Oni su mogli jedino da konstatuju da je takva odluka po zakonu Australije. Sudije niti donose, niti fabrikuju zakone, to rade političari. Sud odlučuje da li je zakon ispoštovan u svakom pojedinačnom slučaju. Nigde u normalnom svetu NIKO ne može da poništava odluku suda. Izvršna vlast (obično predsednik države ili guverner federalne jedinice) može da abolira nekoga od izvršenja sankcije ili kazne, ali NE MOŽE da menja odluku suda ni težom, ni blažom kaznom. Niti da prekida pokrenut sudski postupak, odnosno na taj način osujeti donošenje presude. Da li je moguće da neko to ne može da razume?

slaviša šmigič

pre 2 godine

Kad je čovek u problemu tad se pokažu pravi prijatelji ako imaš samo jednog ti si sretan čovek .videli smo kako večina tenisera čast izuzecima nesme da zucne zbog maltretiranja gde su namamili Novaka u Australiu i samo čekali da stigne da ga uhapse i maltretiraju kao da je ubio čoveka a ne da su ga sami pozvali i samo čekali trenutak da se pojavi sve je bilo unapred dogovorteno šta i kako čak verujem da je namešteno i suđenje ovako nešto mogu da prirede jedino pravi satanisti.

ljud

pre 2 godine

Sim69
I, rekao bih, da ipak neko mora njegovom ocu da naredi (npr. ozbiljan PR, ili Nole lično), da ne naziva ljude skotovima i Noleta herojem uporedivim sa Hristom.
Poštujem Srđanovu, i Dijaninu, žrtvu i samoodricanje za svoju decu, ali skrati brate jezik.

Marijana

pre 2 godine

Svako ima pravo na izbor.Australijanci ne daju pravo izbora,ni sto se tice vakcinacije,ni sto se tice izbora vakcina.
Ovim sto su uradili Djokovicu,samo su otvorili Pandorinu kutiju,za
njima slede i ostali...