Nedelja, 21.02.2021.

11:51

Vilander: Ta Novakova izjava je bila savršena – i nama i celom svetu

Analitičar Eurosporta Mats Vilander očaran je nastupom Novaka Đokovića u finalu Melburna.

Izvor: MT

Vilander: Ta Novakova izjava je bila savršena – i nama i celom svetu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

ja

pre 3 godine

"Moj SAN je da Novak u jednoj kalendarskoj godini:

1. Osvoji AO
2. počisti Rafu u finalu RG
3. Počisti Rodžera u finalu Wimbledona
4. Osvoji USO
(Još uvek sanjam, ..., 21. februar 2021 16:32)"

I zlato na olimpijskim igrama da dodam

No name

pre 3 godine

Ne znam, smijese se sva 4 Noletu ove god. Nadal pada fizicki.
(Rafa30, 21. februar 2021 15:07)

Auu brate, em iz Hrvatske, em se potpisuješ kao Rafa, em si noloman.
Koja je to priča? Eto opet ruganje, eto i ja ne znam stvarno!

Cole

pre 3 godine

Bice to neprevazidjena trojka tenisa- jedini koji su po dest puta osvajali turnire-
Rafa Rolan Garos
Novak Australian Open

i Fedja- 10 puta Bazel !
(Drndo maroje, 21. februar 2021 15:20)

Svaka cas' za komentar.
Malo si Fekici dao prc
sa Bazelom, ova dvojica
GS-ove, a Rodjeni ATP 250.

Kukuruz kokicar

pre 3 godine

Citajuci izjave Vilandera u zadnje vreme, shvatio sam da je isao onom starom, ako ne mozes da ih pobedis, pridruzi im se. Bravo Vilanderu, bravo. Nesto pametno i od tebe.

Zrki

pre 3 godine

Federer redovno gubi u finalima WB od Noleta. Mada ono 2019, meni i dalje nije jasno kako je Nole pobedio. Igrao je tek toliko da se dovuče do tiebreak-ova, mrcvario se, živce mi pokidao. Još ono tolika ladovina na licu, kao da radi neki trening, u nekom Zaječaru. To je bio meč da se ne zaboravi.

Još uvek sanjam, ...

pre 3 godine

Moj SAN je da Novak u jednoj kalendarskoj godini:

1. Osvoji AO
2. počisti Rafu u finalu RG
3. Počisti Rodžera u finalu Wimbledona
4. Osvoji USO

Pljuvac svih stilova

pre 3 godine

Federer na Vimbldonu? Pa i tamo je Novakov teren. To sto ga je Rodja osvajao protiv Soderlinga i Bagdatisa, ne znaci da je to njegov teren!

NemanjaBL

pre 3 godine

Ne znam ko prevodi ovo ali Vilander nije rekao da je Vimbldon domaci teren Federeru, samo je rekao za Nadala i Djokovica
(Vidak, 21. februar 2021 14:3

Rekao je i za Federera i Wimbledon.

Drndo maroje

pre 3 godine

Bice to neprevazidjena trojka tenisa- jedini koji su po dest puta osvajali turnire-
Rafa Rolan Garos
Novak Australian Open

i Fedja- 10 puta Bazel !

Pokondirena tikvica

pre 3 godine

Ajde sad onako skromno.Rafa neka uzme RG to mu je 21,Novak W i Us to mu je 20.Na kraju godine bice 21-20-20. Na kraju 2022.lagano 22 Novak 21 Rafa 20 Rodzer i to je onako skromno,realno.Te godine neka RG i Us uzme neko od mladjih.

kk

pre 3 godine

Kako nije fer, do pre par godina se pisalo o NEVEROVATNOM uspehu po broju nedelja prvog na listi. Brujala je o tome svetska stampa.
Sad se uglavnom cuti, kao da to i nije bas toliko vazno, ono u fazonu to i nije neki uspeh i parametar za najboljeg.
E, pa jeste vazno, i to bas bas vazno, svi teniseri se bore da budu broj jedan na listi i da ostanu sto duze, i svima je to jako vazno. Uostalom, najbolji je onaj ko je prvi!

mlekadžija

pre 3 godine

Како се све више приближава дан кад ће Новак да престигне Роџера по броју недеља на месту бр 1 АТП листе тако 9 недостижних освојених Базела добија на значају...

Svetolik

pre 3 godine

Žao mi je Matse, ali Federer nije domaći u Wimbledonu. Iako je rekorder sa 8 titula, izgubio je 3 puta u finalima što se Novaku i Rafi nije desilo na turnirima gdje su oni rekorderi.

Pantagruel

pre 3 godine

Кључно је да освоји овогодишњи Ролан Гарос и тиме по други пут у каријери наниже 4 највећа турнира заредом. То би му страховито подигло самопоуздање пред Вимблдон који је већ пет пута освајао, а остале уплашило. И већ у Лондону могао би да се изједначи са овом двојицом, по освојених 20, титула. А иза тога, има ли већег мотива него да се у Америци, једним тријумфом постигну три успеха: 1. Престигне Роџера и Рафу, освајањем 21. титуле, 2 једини од њих тројице освоји календарски слем и 3. исправи неправду од прошле године, када је дисквалификован због погађања судије. Успе ли све то, на мора више ништа ни да осваја. Довољно је само да до пензије пази на Рафу, да га не стигне. Али, знајући какав је, сигурно не би ту стао.

Djed Gavrilo

pre 3 godine

Vilander ne bi bio Vilander da ne pomene bar 2x Nadala i Federera dok priča o Novakovoj pobedi.
(Lawyer, 21. februar 2021 14:02)
Pazi,veoma je vazno,za nas Srbe,da prepoznamo šta je diskusija a šta šikaniranje.
Vilander ,od početka,diskutuje.Ispravno to radi,jer ima pravo na svoj ugao gledanja,a mi mu zameramo sto nije pristrasan kao i mi.
Odličan je komentator i analiticar.
Federer i Nadal su obavezali Vilandera da ih pominje i uporedjuje sa Novakom.
Oba imaju rezultat.
U sportu Nebi bilo sporta da nije rivala i nadmetanja.
Novakovi rivali su ova dva i imaju po dva GS više od Novaka.
PS.
Ubedljivo najdobronamernije komentare i upute Vilander je upravo slao Novaku.Prvi put kad je Novak bio u sukobu sam sa sobom(svima nam se to dogadja i sreca je da te neko tada cacne i vrati na kolosek)16 i 17. I sad pred AO,kad su se obrusili na njega ,a Vilander porucio:Novak bi trebao da se fokusira na sebe i ostavi diskutante po strani(mislio je na ATP,Kirjosa,Kokinakisa....).
Setite se komentara na U.S openu.I tada je skriveno porucio da se moglo progledati kroz prste,jer bi tako učinjeno Rodzeru i Rafi.
Naravoucenije:
Dozvolimo da Novak odradi,a da mi ne zaboravimo da je sport plemenita veština i da ne trebamo poleteti zbog njegovog uspeha.Nije pomeo Medvedeva,nego ga je viteški pobedio.
Veći ćemo biti i mi i Novak,ako ne ponavljamo ono sto svet vidi.Ako prkosimo onda pokazujemo nasu neizgradjenost.
Pročitaj sto je jedan srpski major rekao zarobljenom turskom generalu u Balkanskim ratovima.
Videćeš da imamo viteštvo u korenima,ali ga ponekad zaboravimo pokazati.

Ispravka

pre 3 godine

@ Svetolik. Federer je izgubio i od Rafe finale Vimbldona + tri od Novaka. Uzgred izgubio je na istom terenu OI u Londonu od Endija.

Caja

pre 3 godine

Mislim da bi bilo fer da svi završe sa po jednkaim brojem GS titula. Oni jesu i ostaće trojka koja je obeležila tenis i sport uopšte.
(Boris, 21. februar 2021 13:40)
@
Fer je da Djokovic zavrsi sa najvecim brojem GS titula. On to zasluzuje kao najbolji teniser u istoriji ove igre. Trojka je obelezila sport i bila velika ali je Novak najveci.

zzbz

pre 3 godine

Kao Rodja na W, pa Nole ga ubio 3x u finalu tamo. i ko je onda kralj W i AO? Pa Novak naravno, ako vec nije goat bice kroz godinu dve kad obidje obojicu po broju GS, sto im je jedini izgovor da nije..

Boris

pre 3 godine

Mislim da bi bilo fer da svi završe sa po jednkaim brojem GS titula. Oni jesu i ostaće trojka koja je obeležila tenis i sport uopšte.

dominus

pre 3 godine

znanje-imanje

Ovaj put ipak bi pravolinijski 😉

I zaista, ta paralela Cicipas-Nadal/Nadal-Novak...iz ove perspektive, više nego jasno.
Dajem ipak još jednu priliku Novaku - samo da bude zdrav i pametno sabere prioritete pred RG 2021, u slučaju potencijalnog finala sa Nadalom...ali, otom potom.
Najbitnije da je ovo uzeo.

ljubitelj tenisa.

pre 3 godine

"Ovo je njegov domaći teren, kao što Rafa ima u Parizu, a Federer na Vimbldonu." Aloo ee a Federer na Vimbldonu,pa Federer je tri puta u finalu Vimbldona gubio od Novaka,dokle se vise forsira da je Federer najbolji na travi kad nije ni na jednoj jedinoj podlozi???
(Loading..., 21. februar 2021 12:18)

Ovo je vreme slavlja za sve Novakove navijače, što smo i nas dvojica, pretpostavljam. Ipak, moram reći da grešiš u pogledu Federera. Suviše su to paušalne i subjektivne ocene. RF je osvojio 8 GS titula na Wimbldonu, tu je rekorder po broju titula i sve dok je tako on je tu najbolji. Gledati stvari isključivo kroz head to head mečeve je vrlo klizav teren. Tako ćemo stići do toga da je npr. Kirijos bolji od Đokovića, kao i Rodik, Safin itd. Da ne kažem da će i ovi mladi dosta popraviti skor sa Novakom što duže bude igrao. To je zakon prirode. Da li će oni zbog toga biti bolji i veći od Noleta? Ne verujem.
RF je all round igrač i treba ga poštovati. Uostalom, da nije bilo Nadala imao bi 5 - 6 Rolan Garosa. Novaka obožavam ali se trudim biti realan.

Za žgaravicu šefe.....slave mi - reko mi doktor!

pre 3 godine

Neverovatan je!
Samleo je nesrećnog Danila psihički, promenama ritma i iskustvom.
Nije Medvedev bio na svom nivou, ali i da je igrao 30% bolje - izgubio bi.
Još će se Nole nauzimati trofeja nije ni malo sporno!

znanje-imanje

pre 3 godine

Lakše od očekivanog. Ipak je Medvedeva psihološki finale malo pojelo. A ni Novak na 100% nije dao prostor da se presabere. Nije Medvedev servirao kako zna. A čim je Novak našao način i na ovom ne terenu nego hokejaškom da plasira skraćene sve je bilo drugačije.
Čudna je to trojna promena, svaka neočekivana. Federer je ojačao i unapredio bekend. Po cenu i povreda; ali, nakon što 10 godina nije imao rešenje za Nadala počeo je pod stare dane da ga dobija.
Nadal je prešao na dubinske loptice i što-češće (čim ima smisla) ravne udarce. Da skrati mečeve - može još da pobedi svakog ali ga dosadašnji stil preskupo košta. Ko je gledao meč Cicipas - Nadal video je kako je Novak, čak i na loš dan, bio 2-3 lopte da dobije finale RG. Ali Rafa je kupio vreme folirajući se, u onoj situaciji bez okolnoh skupljača loptica. To ovde nije mogao i njegov novi stil - ravni, jaki udarci, došao je na AO na naplatu.
I najzad tu je i izmena Novaka: od "ajde-da-se-igramo" do ovog "nećemo-da-se-igramo". Do ovog serviram-fantastično-precizno.
Novak kao ne-prirodan igrač (mislim izvorno i levoruk) nikad nije imao osnovne udarce: servis, smeč, slajs kako treba. Nalik je ovo onim koji kao mladi nemaju dobar šut na basketu. Ali 10 godina kasnije ruka im sazri i počnu da sa svojih pozicija ubacuju u serijama. Ne može biti bolje nego da je Goran sada tu (a šteta za izgubljeno vreme sa Bekerom). Bez napretka servisa (iza 30 godine, kad mu malne vreme nije) ne bi više bio br. 1.
Igraće Nole i Danil još...

Jack Sparrow

pre 3 godine

Covek je pokazao da kada igra najbolje nema mu ravnog i nikad nece biti u ovoj igri. Ni nova ni stara ni svaka sledeca generacija nikad nece inati ovakvog tenisera. Najveci svih vremena. Steta za US open i zenu koja se folirala jer bi vec bilo 19 ali mozda je ocako i bolje u inat svemu i uprkos svemu ce prestici tih 20 mozda vec ove sezone.

BBR

pre 3 godine

"Ovo je njegov domaći teren, kao što Rafa ima u Parizu, a Federer na Vimbldonu."

Prestanite da velicate Federera na Vimbldonu... 3 puta ga je Novak pobedjivao tamo, a onaj poslednji je bio i najsladji - 15:40.

Okej ima 8 trofeja tamo, ali ne moze taj uspeh da se poredi sa Nadalovim pobedama 100-2 i Noletovim 9/9 finala...

potterhead

pre 3 godine

S tim što Federerov Wimbledon ne može da se poredi sa Novakovim AO i Rafinim RG. Oni nikada nisu gubili finala. Da ne beše korone, Đoković je lako mogao da ima već sada 6 W, samo dva daleko pd Rodžera. Mada, i ovako ima vremena ;)

Cole

pre 3 godine

Pa da li je moguce, Medvedev je
"mlada" nada, a decko napunio 25 godina.

P.S.
I dalje ne mogu da prezalim otkazan
Vimbldon i onu oskarovku na USO.
Sada bi pao u najgorem slucaju 19 GS. A i ovo sto upravo ide na ES,
finale RG gde Rafa dominira nad
Djoletom, pa stvarno ga preterase.

sarkazam

pre 3 godine

Novak je kao Roki u filmu, na pocetku uci da trpi udarce jer tako mora da bi pobedjivao, zatim uci brzinu jer tako mora da bi pobedjivao na kraju Roki vezba masu,snagu jer brzina polako nestaje a Novak uci servis... fenomen je covek, kao heroj iz filma a ne stvaran covek

Moljac

pre 3 godine

"Ovo je njegov domaći teren, kao što Rafa ima u Parizu, a Federer na Vimbldonu."

Ala me nervira taj mit o Federerovoj dominaciji na Vimbldonu. To što je on ranih 2000tih radio tamo bilo je zbog (ne)konkurencije na travi. Ali, od kad se Nole tamo pojavio, 2011, osvojio je titule 2012. i 2017, prvi put zato što je imao sreće a drugi put zato što je Nole bio povređen. Ali zato, 2014, 2015. i naročito 2019. videlo se ko je car Vimbldona. Onaj koji je jedini tri puta pobedio upravo Federera na tom terenu, i to ne bilo koji meč, nego sva tri puta u finalu!

Zuja

pre 3 godine

Bogme kako Novak igra na servis volej nije isključeno da će osvojizi još barem jednu Wimbledonsku titulu. Stvarno se spremao za dugu karijeru. Novaka više ne zanima prvo mesto pošto je taj rekord oboren, sam je to najavio da sada sledi drugačiji pristup turnirima i prioritet su Gren Slemovi. Dakle vežite se polećemo!

Loading...

pre 3 godine

"Ovo je njegov domaći teren, kao što Rafa ima u Parizu, a Federer na Vimbldonu." Aloo ee a Federer na Vimbldonu,pa Federer je tri puta u finalu Vimbldona gubio od Novaka,dokle se vise forsira da je Federer najbolji na travi kad nije ni na jednoj jedinoj podlozi???

NikolaKG80

pre 3 godine

@Deli, ne bi uzeo US Open prošle godine u svakom slučaju, nije na tom turniru imao mentalitet pobednika i otuda tolika nervoza zbog koje je toliko ošinuo lopticu

matori

pre 3 godine

@"Kada gledate kako Novak igra Melburn kao što je teško dobiti Rafu na Rolan Garosu. Stabilan je, ne znam šta možete da uradite da biste ga mogli. Ovo je njegov domaći teren, kao što Rafa ima u Parizu, a Federer na Vimbldonu


sa tim da je Novak tri puta u finalu pobedio Federera.
a za prošlu godinu su ga bukvalno uskratili za titulu, jer turnir nije održan.
Novak je kralj i Vimbldona.

Blagoje i Punisa resavaju

pre 3 godine

Pa moze se reci i da je i Novakov Vimbldon.6 finala,5 titula,sva 3 puta pobedio Federera u finalu.Prosle godine Vimbldon nije igran,ove godine i narednih nekoliko je Nole favorit ako bude spreman i u formi.
Meni je licno zao US Opena,8 finala,prosle godine onaj peh sa sudijom,poraz u polufinalu od Nisikorija,porazi u finalima od Vavrinke,Mareja.Mislim da je uz Australiju i US Open mogao biti Novakov plus napad na Vimbldon.

Jose

pre 3 godine

Puno se sada pričati o svemu i svačemu ali nekako ostaje dojam da stvarno treba pustiti vremenu da pokaže kokiko titula će na kraju osvojit...
Nekako imam dojam da ce doci na 20 ...

pitanje je sta bi bilo da je Thiem dosao u polufinale a ne Karatsev...

Za žgaravicu šefe.....slave mi - reko mi doktor!

pre 3 godine

Neverovatan je!
Samleo je nesrećnog Danila psihički, promenama ritma i iskustvom.
Nije Medvedev bio na svom nivou, ali i da je igrao 30% bolje - izgubio bi.
Još će se Nole nauzimati trofeja nije ni malo sporno!

matori

pre 3 godine

@"Kada gledate kako Novak igra Melburn kao što je teško dobiti Rafu na Rolan Garosu. Stabilan je, ne znam šta možete da uradite da biste ga mogli. Ovo je njegov domaći teren, kao što Rafa ima u Parizu, a Federer na Vimbldonu


sa tim da je Novak tri puta u finalu pobedio Federera.
a za prošlu godinu su ga bukvalno uskratili za titulu, jer turnir nije održan.
Novak je kralj i Vimbldona.

Moljac

pre 3 godine

"Ovo je njegov domaći teren, kao što Rafa ima u Parizu, a Federer na Vimbldonu."

Ala me nervira taj mit o Federerovoj dominaciji na Vimbldonu. To što je on ranih 2000tih radio tamo bilo je zbog (ne)konkurencije na travi. Ali, od kad se Nole tamo pojavio, 2011, osvojio je titule 2012. i 2017, prvi put zato što je imao sreće a drugi put zato što je Nole bio povređen. Ali zato, 2014, 2015. i naročito 2019. videlo se ko je car Vimbldona. Onaj koji je jedini tri puta pobedio upravo Federera na tom terenu, i to ne bilo koji meč, nego sva tri puta u finalu!

sarkazam

pre 3 godine

Novak je kao Roki u filmu, na pocetku uci da trpi udarce jer tako mora da bi pobedjivao, zatim uci brzinu jer tako mora da bi pobedjivao na kraju Roki vezba masu,snagu jer brzina polako nestaje a Novak uci servis... fenomen je covek, kao heroj iz filma a ne stvaran covek

Zuja

pre 3 godine

Bogme kako Novak igra na servis volej nije isključeno da će osvojizi još barem jednu Wimbledonsku titulu. Stvarno se spremao za dugu karijeru. Novaka više ne zanima prvo mesto pošto je taj rekord oboren, sam je to najavio da sada sledi drugačiji pristup turnirima i prioritet su Gren Slemovi. Dakle vežite se polećemo!

Cole

pre 3 godine

Pa da li je moguce, Medvedev je
"mlada" nada, a decko napunio 25 godina.

P.S.
I dalje ne mogu da prezalim otkazan
Vimbldon i onu oskarovku na USO.
Sada bi pao u najgorem slucaju 19 GS. A i ovo sto upravo ide na ES,
finale RG gde Rafa dominira nad
Djoletom, pa stvarno ga preterase.

Blagoje i Punisa resavaju

pre 3 godine

Pa moze se reci i da je i Novakov Vimbldon.6 finala,5 titula,sva 3 puta pobedio Federera u finalu.Prosle godine Vimbldon nije igran,ove godine i narednih nekoliko je Nole favorit ako bude spreman i u formi.
Meni je licno zao US Opena,8 finala,prosle godine onaj peh sa sudijom,poraz u polufinalu od Nisikorija,porazi u finalima od Vavrinke,Mareja.Mislim da je uz Australiju i US Open mogao biti Novakov plus napad na Vimbldon.

BBR

pre 3 godine

"Ovo je njegov domaći teren, kao što Rafa ima u Parizu, a Federer na Vimbldonu."

Prestanite da velicate Federera na Vimbldonu... 3 puta ga je Novak pobedjivao tamo, a onaj poslednji je bio i najsladji - 15:40.

Okej ima 8 trofeja tamo, ali ne moze taj uspeh da se poredi sa Nadalovim pobedama 100-2 i Noletovim 9/9 finala...

potterhead

pre 3 godine

S tim što Federerov Wimbledon ne može da se poredi sa Novakovim AO i Rafinim RG. Oni nikada nisu gubili finala. Da ne beše korone, Đoković je lako mogao da ima već sada 6 W, samo dva daleko pd Rodžera. Mada, i ovako ima vremena ;)

Caja

pre 3 godine

Mislim da bi bilo fer da svi završe sa po jednkaim brojem GS titula. Oni jesu i ostaće trojka koja je obeležila tenis i sport uopšte.
(Boris, 21. februar 2021 13:40)
@
Fer je da Djokovic zavrsi sa najvecim brojem GS titula. On to zasluzuje kao najbolji teniser u istoriji ove igre. Trojka je obelezila sport i bila velika ali je Novak najveci.

Jack Sparrow

pre 3 godine

Covek je pokazao da kada igra najbolje nema mu ravnog i nikad nece biti u ovoj igri. Ni nova ni stara ni svaka sledeca generacija nikad nece inati ovakvog tenisera. Najveci svih vremena. Steta za US open i zenu koja se folirala jer bi vec bilo 19 ali mozda je ocako i bolje u inat svemu i uprkos svemu ce prestici tih 20 mozda vec ove sezone.

Loading...

pre 3 godine

"Ovo je njegov domaći teren, kao što Rafa ima u Parizu, a Federer na Vimbldonu." Aloo ee a Federer na Vimbldonu,pa Federer je tri puta u finalu Vimbldona gubio od Novaka,dokle se vise forsira da je Federer najbolji na travi kad nije ni na jednoj jedinoj podlozi???

znanje-imanje

pre 3 godine

Lakše od očekivanog. Ipak je Medvedeva psihološki finale malo pojelo. A ni Novak na 100% nije dao prostor da se presabere. Nije Medvedev servirao kako zna. A čim je Novak našao način i na ovom ne terenu nego hokejaškom da plasira skraćene sve je bilo drugačije.
Čudna je to trojna promena, svaka neočekivana. Federer je ojačao i unapredio bekend. Po cenu i povreda; ali, nakon što 10 godina nije imao rešenje za Nadala počeo je pod stare dane da ga dobija.
Nadal je prešao na dubinske loptice i što-češće (čim ima smisla) ravne udarce. Da skrati mečeve - može još da pobedi svakog ali ga dosadašnji stil preskupo košta. Ko je gledao meč Cicipas - Nadal video je kako je Novak, čak i na loš dan, bio 2-3 lopte da dobije finale RG. Ali Rafa je kupio vreme folirajući se, u onoj situaciji bez okolnoh skupljača loptica. To ovde nije mogao i njegov novi stil - ravni, jaki udarci, došao je na AO na naplatu.
I najzad tu je i izmena Novaka: od "ajde-da-se-igramo" do ovog "nećemo-da-se-igramo". Do ovog serviram-fantastično-precizno.
Novak kao ne-prirodan igrač (mislim izvorno i levoruk) nikad nije imao osnovne udarce: servis, smeč, slajs kako treba. Nalik je ovo onim koji kao mladi nemaju dobar šut na basketu. Ali 10 godina kasnije ruka im sazri i počnu da sa svojih pozicija ubacuju u serijama. Ne može biti bolje nego da je Goran sada tu (a šteta za izgubljeno vreme sa Bekerom). Bez napretka servisa (iza 30 godine, kad mu malne vreme nije) ne bi više bio br. 1.
Igraće Nole i Danil još...

Djed Gavrilo

pre 3 godine

Vilander ne bi bio Vilander da ne pomene bar 2x Nadala i Federera dok priča o Novakovoj pobedi.
(Lawyer, 21. februar 2021 14:02)
Pazi,veoma je vazno,za nas Srbe,da prepoznamo šta je diskusija a šta šikaniranje.
Vilander ,od početka,diskutuje.Ispravno to radi,jer ima pravo na svoj ugao gledanja,a mi mu zameramo sto nije pristrasan kao i mi.
Odličan je komentator i analiticar.
Federer i Nadal su obavezali Vilandera da ih pominje i uporedjuje sa Novakom.
Oba imaju rezultat.
U sportu Nebi bilo sporta da nije rivala i nadmetanja.
Novakovi rivali su ova dva i imaju po dva GS više od Novaka.
PS.
Ubedljivo najdobronamernije komentare i upute Vilander je upravo slao Novaku.Prvi put kad je Novak bio u sukobu sam sa sobom(svima nam se to dogadja i sreca je da te neko tada cacne i vrati na kolosek)16 i 17. I sad pred AO,kad su se obrusili na njega ,a Vilander porucio:Novak bi trebao da se fokusira na sebe i ostavi diskutante po strani(mislio je na ATP,Kirjosa,Kokinakisa....).
Setite se komentara na U.S openu.I tada je skriveno porucio da se moglo progledati kroz prste,jer bi tako učinjeno Rodzeru i Rafi.
Naravoucenije:
Dozvolimo da Novak odradi,a da mi ne zaboravimo da je sport plemenita veština i da ne trebamo poleteti zbog njegovog uspeha.Nije pomeo Medvedeva,nego ga je viteški pobedio.
Veći ćemo biti i mi i Novak,ako ne ponavljamo ono sto svet vidi.Ako prkosimo onda pokazujemo nasu neizgradjenost.
Pročitaj sto je jedan srpski major rekao zarobljenom turskom generalu u Balkanskim ratovima.
Videćeš da imamo viteštvo u korenima,ali ga ponekad zaboravimo pokazati.

Drndo maroje

pre 3 godine

Bice to neprevazidjena trojka tenisa- jedini koji su po dest puta osvajali turnire-
Rafa Rolan Garos
Novak Australian Open

i Fedja- 10 puta Bazel !

kk

pre 3 godine

Kako nije fer, do pre par godina se pisalo o NEVEROVATNOM uspehu po broju nedelja prvog na listi. Brujala je o tome svetska stampa.
Sad se uglavnom cuti, kao da to i nije bas toliko vazno, ono u fazonu to i nije neki uspeh i parametar za najboljeg.
E, pa jeste vazno, i to bas bas vazno, svi teniseri se bore da budu broj jedan na listi i da ostanu sto duze, i svima je to jako vazno. Uostalom, najbolji je onaj ko je prvi!

Svetolik

pre 3 godine

Žao mi je Matse, ali Federer nije domaći u Wimbledonu. Iako je rekorder sa 8 titula, izgubio je 3 puta u finalima što se Novaku i Rafi nije desilo na turnirima gdje su oni rekorderi.

Pantagruel

pre 3 godine

Кључно је да освоји овогодишњи Ролан Гарос и тиме по други пут у каријери наниже 4 највећа турнира заредом. То би му страховито подигло самопоуздање пред Вимблдон који је већ пет пута освајао, а остале уплашило. И већ у Лондону могао би да се изједначи са овом двојицом, по освојених 20, титула. А иза тога, има ли већег мотива него да се у Америци, једним тријумфом постигну три успеха: 1. Престигне Роџера и Рафу, освајањем 21. титуле, 2 једини од њих тројице освоји календарски слем и 3. исправи неправду од прошле године, када је дисквалификован због погађања судије. Успе ли све то, на мора више ништа ни да осваја. Довољно је само да до пензије пази на Рафу, да га не стигне. Али, знајући какав је, сигурно не би ту стао.

Pljuvac svih stilova

pre 3 godine

Federer na Vimbldonu? Pa i tamo je Novakov teren. To sto ga je Rodja osvajao protiv Soderlinga i Bagdatisa, ne znaci da je to njegov teren!

mlekadžija

pre 3 godine

Како се све више приближава дан кад ће Новак да престигне Роџера по броју недеља на месту бр 1 АТП листе тако 9 недостижних освојених Базела добија на значају...

dominus

pre 3 godine

znanje-imanje

Ovaj put ipak bi pravolinijski 😉

I zaista, ta paralela Cicipas-Nadal/Nadal-Novak...iz ove perspektive, više nego jasno.
Dajem ipak još jednu priliku Novaku - samo da bude zdrav i pametno sabere prioritete pred RG 2021, u slučaju potencijalnog finala sa Nadalom...ali, otom potom.
Najbitnije da je ovo uzeo.

Još uvek sanjam, ...

pre 3 godine

Moj SAN je da Novak u jednoj kalendarskoj godini:

1. Osvoji AO
2. počisti Rafu u finalu RG
3. Počisti Rodžera u finalu Wimbledona
4. Osvoji USO

zzbz

pre 3 godine

Kao Rodja na W, pa Nole ga ubio 3x u finalu tamo. i ko je onda kralj W i AO? Pa Novak naravno, ako vec nije goat bice kroz godinu dve kad obidje obojicu po broju GS, sto im je jedini izgovor da nije..

Ispravka

pre 3 godine

@ Svetolik. Federer je izgubio i od Rafe finale Vimbldona + tri od Novaka. Uzgred izgubio je na istom terenu OI u Londonu od Endija.

ljubitelj tenisa.

pre 3 godine

"Ovo je njegov domaći teren, kao što Rafa ima u Parizu, a Federer na Vimbldonu." Aloo ee a Federer na Vimbldonu,pa Federer je tri puta u finalu Vimbldona gubio od Novaka,dokle se vise forsira da je Federer najbolji na travi kad nije ni na jednoj jedinoj podlozi???
(Loading..., 21. februar 2021 12:18)

Ovo je vreme slavlja za sve Novakove navijače, što smo i nas dvojica, pretpostavljam. Ipak, moram reći da grešiš u pogledu Federera. Suviše su to paušalne i subjektivne ocene. RF je osvojio 8 GS titula na Wimbldonu, tu je rekorder po broju titula i sve dok je tako on je tu najbolji. Gledati stvari isključivo kroz head to head mečeve je vrlo klizav teren. Tako ćemo stići do toga da je npr. Kirijos bolji od Đokovića, kao i Rodik, Safin itd. Da ne kažem da će i ovi mladi dosta popraviti skor sa Novakom što duže bude igrao. To je zakon prirode. Da li će oni zbog toga biti bolji i veći od Noleta? Ne verujem.
RF je all round igrač i treba ga poštovati. Uostalom, da nije bilo Nadala imao bi 5 - 6 Rolan Garosa. Novaka obožavam ali se trudim biti realan.

Zrki

pre 3 godine

Federer redovno gubi u finalima WB od Noleta. Mada ono 2019, meni i dalje nije jasno kako je Nole pobedio. Igrao je tek toliko da se dovuče do tiebreak-ova, mrcvario se, živce mi pokidao. Još ono tolika ladovina na licu, kao da radi neki trening, u nekom Zaječaru. To je bio meč da se ne zaboravi.

Pokondirena tikvica

pre 3 godine

Ajde sad onako skromno.Rafa neka uzme RG to mu je 21,Novak W i Us to mu je 20.Na kraju godine bice 21-20-20. Na kraju 2022.lagano 22 Novak 21 Rafa 20 Rodzer i to je onako skromno,realno.Te godine neka RG i Us uzme neko od mladjih.

NemanjaBL

pre 3 godine

Ne znam ko prevodi ovo ali Vilander nije rekao da je Vimbldon domaci teren Federeru, samo je rekao za Nadala i Djokovica
(Vidak, 21. februar 2021 14:3

Rekao je i za Federera i Wimbledon.

Boris

pre 3 godine

Mislim da bi bilo fer da svi završe sa po jednkaim brojem GS titula. Oni jesu i ostaće trojka koja je obeležila tenis i sport uopšte.

Cole

pre 3 godine

Bice to neprevazidjena trojka tenisa- jedini koji su po dest puta osvajali turnire-
Rafa Rolan Garos
Novak Australian Open

i Fedja- 10 puta Bazel !
(Drndo maroje, 21. februar 2021 15:20)

Svaka cas' za komentar.
Malo si Fekici dao prc
sa Bazelom, ova dvojica
GS-ove, a Rodjeni ATP 250.

Kukuruz kokicar

pre 3 godine

Citajuci izjave Vilandera u zadnje vreme, shvatio sam da je isao onom starom, ako ne mozes da ih pobedis, pridruzi im se. Bravo Vilanderu, bravo. Nesto pametno i od tebe.

Jose

pre 3 godine

Puno se sada pričati o svemu i svačemu ali nekako ostaje dojam da stvarno treba pustiti vremenu da pokaže kokiko titula će na kraju osvojit...
Nekako imam dojam da ce doci na 20 ...

pitanje je sta bi bilo da je Thiem dosao u polufinale a ne Karatsev...

ja

pre 3 godine

"Moj SAN je da Novak u jednoj kalendarskoj godini:

1. Osvoji AO
2. počisti Rafu u finalu RG
3. Počisti Rodžera u finalu Wimbledona
4. Osvoji USO
(Još uvek sanjam, ..., 21. februar 2021 16:32)"

I zlato na olimpijskim igrama da dodam

NikolaKG80

pre 3 godine

@Deli, ne bi uzeo US Open prošle godine u svakom slučaju, nije na tom turniru imao mentalitet pobednika i otuda tolika nervoza zbog koje je toliko ošinuo lopticu

No name

pre 3 godine

Ne znam, smijese se sva 4 Noletu ove god. Nadal pada fizicki.
(Rafa30, 21. februar 2021 15:07)

Auu brate, em iz Hrvatske, em se potpisuješ kao Rafa, em si noloman.
Koja je to priča? Eto opet ruganje, eto i ja ne znam stvarno!

Jose

pre 3 godine

Puno se sada pričati o svemu i svačemu ali nekako ostaje dojam da stvarno treba pustiti vremenu da pokaže kokiko titula će na kraju osvojit...
Nekako imam dojam da ce doci na 20 ...

pitanje je sta bi bilo da je Thiem dosao u polufinale a ne Karatsev...

NikolaKG80

pre 3 godine

@Deli, ne bi uzeo US Open prošle godine u svakom slučaju, nije na tom turniru imao mentalitet pobednika i otuda tolika nervoza zbog koje je toliko ošinuo lopticu

Boris

pre 3 godine

Mislim da bi bilo fer da svi završe sa po jednkaim brojem GS titula. Oni jesu i ostaće trojka koja je obeležila tenis i sport uopšte.

ljubitelj tenisa.

pre 3 godine

"Ovo je njegov domaći teren, kao što Rafa ima u Parizu, a Federer na Vimbldonu." Aloo ee a Federer na Vimbldonu,pa Federer je tri puta u finalu Vimbldona gubio od Novaka,dokle se vise forsira da je Federer najbolji na travi kad nije ni na jednoj jedinoj podlozi???
(Loading..., 21. februar 2021 12:18)

Ovo je vreme slavlja za sve Novakove navijače, što smo i nas dvojica, pretpostavljam. Ipak, moram reći da grešiš u pogledu Federera. Suviše su to paušalne i subjektivne ocene. RF je osvojio 8 GS titula na Wimbldonu, tu je rekorder po broju titula i sve dok je tako on je tu najbolji. Gledati stvari isključivo kroz head to head mečeve je vrlo klizav teren. Tako ćemo stići do toga da je npr. Kirijos bolji od Đokovića, kao i Rodik, Safin itd. Da ne kažem da će i ovi mladi dosta popraviti skor sa Novakom što duže bude igrao. To je zakon prirode. Da li će oni zbog toga biti bolji i veći od Noleta? Ne verujem.
RF je all round igrač i treba ga poštovati. Uostalom, da nije bilo Nadala imao bi 5 - 6 Rolan Garosa. Novaka obožavam ali se trudim biti realan.

No name

pre 3 godine

Ne znam, smijese se sva 4 Noletu ove god. Nadal pada fizicki.
(Rafa30, 21. februar 2021 15:07)

Auu brate, em iz Hrvatske, em se potpisuješ kao Rafa, em si noloman.
Koja je to priča? Eto opet ruganje, eto i ja ne znam stvarno!

Moljac

pre 3 godine

"Ovo je njegov domaći teren, kao što Rafa ima u Parizu, a Federer na Vimbldonu."

Ala me nervira taj mit o Federerovoj dominaciji na Vimbldonu. To što je on ranih 2000tih radio tamo bilo je zbog (ne)konkurencije na travi. Ali, od kad se Nole tamo pojavio, 2011, osvojio je titule 2012. i 2017, prvi put zato što je imao sreće a drugi put zato što je Nole bio povređen. Ali zato, 2014, 2015. i naročito 2019. videlo se ko je car Vimbldona. Onaj koji je jedini tri puta pobedio upravo Federera na tom terenu, i to ne bilo koji meč, nego sva tri puta u finalu!

Pokondirena tikvica

pre 3 godine

Ajde sad onako skromno.Rafa neka uzme RG to mu je 21,Novak W i Us to mu je 20.Na kraju godine bice 21-20-20. Na kraju 2022.lagano 22 Novak 21 Rafa 20 Rodzer i to je onako skromno,realno.Te godine neka RG i Us uzme neko od mladjih.

Pantagruel

pre 3 godine

Кључно је да освоји овогодишњи Ролан Гарос и тиме по други пут у каријери наниже 4 највећа турнира заредом. То би му страховито подигло самопоуздање пред Вимблдон који је већ пет пута освајао, а остале уплашило. И већ у Лондону могао би да се изједначи са овом двојицом, по освојених 20, титула. А иза тога, има ли већег мотива него да се у Америци, једним тријумфом постигну три успеха: 1. Престигне Роџера и Рафу, освајањем 21. титуле, 2 једини од њих тројице освоји календарски слем и 3. исправи неправду од прошле године, када је дисквалификован због погађања судије. Успе ли све то, на мора више ништа ни да осваја. Довољно је само да до пензије пази на Рафу, да га не стигне. Али, знајући какав је, сигурно не би ту стао.

Blagoje i Punisa resavaju

pre 3 godine

Pa moze se reci i da je i Novakov Vimbldon.6 finala,5 titula,sva 3 puta pobedio Federera u finalu.Prosle godine Vimbldon nije igran,ove godine i narednih nekoliko je Nole favorit ako bude spreman i u formi.
Meni je licno zao US Opena,8 finala,prosle godine onaj peh sa sudijom,poraz u polufinalu od Nisikorija,porazi u finalima od Vavrinke,Mareja.Mislim da je uz Australiju i US Open mogao biti Novakov plus napad na Vimbldon.

znanje-imanje

pre 3 godine

Lakše od očekivanog. Ipak je Medvedeva psihološki finale malo pojelo. A ni Novak na 100% nije dao prostor da se presabere. Nije Medvedev servirao kako zna. A čim je Novak našao način i na ovom ne terenu nego hokejaškom da plasira skraćene sve je bilo drugačije.
Čudna je to trojna promena, svaka neočekivana. Federer je ojačao i unapredio bekend. Po cenu i povreda; ali, nakon što 10 godina nije imao rešenje za Nadala počeo je pod stare dane da ga dobija.
Nadal je prešao na dubinske loptice i što-češće (čim ima smisla) ravne udarce. Da skrati mečeve - može još da pobedi svakog ali ga dosadašnji stil preskupo košta. Ko je gledao meč Cicipas - Nadal video je kako je Novak, čak i na loš dan, bio 2-3 lopte da dobije finale RG. Ali Rafa je kupio vreme folirajući se, u onoj situaciji bez okolnoh skupljača loptica. To ovde nije mogao i njegov novi stil - ravni, jaki udarci, došao je na AO na naplatu.
I najzad tu je i izmena Novaka: od "ajde-da-se-igramo" do ovog "nećemo-da-se-igramo". Do ovog serviram-fantastično-precizno.
Novak kao ne-prirodan igrač (mislim izvorno i levoruk) nikad nije imao osnovne udarce: servis, smeč, slajs kako treba. Nalik je ovo onim koji kao mladi nemaju dobar šut na basketu. Ali 10 godina kasnije ruka im sazri i počnu da sa svojih pozicija ubacuju u serijama. Ne može biti bolje nego da je Goran sada tu (a šteta za izgubljeno vreme sa Bekerom). Bez napretka servisa (iza 30 godine, kad mu malne vreme nije) ne bi više bio br. 1.
Igraće Nole i Danil još...

Pljuvac svih stilova

pre 3 godine

Federer na Vimbldonu? Pa i tamo je Novakov teren. To sto ga je Rodja osvajao protiv Soderlinga i Bagdatisa, ne znaci da je to njegov teren!

Jack Sparrow

pre 3 godine

Covek je pokazao da kada igra najbolje nema mu ravnog i nikad nece biti u ovoj igri. Ni nova ni stara ni svaka sledeca generacija nikad nece inati ovakvog tenisera. Najveci svih vremena. Steta za US open i zenu koja se folirala jer bi vec bilo 19 ali mozda je ocako i bolje u inat svemu i uprkos svemu ce prestici tih 20 mozda vec ove sezone.

Cole

pre 3 godine

Pa da li je moguce, Medvedev je
"mlada" nada, a decko napunio 25 godina.

P.S.
I dalje ne mogu da prezalim otkazan
Vimbldon i onu oskarovku na USO.
Sada bi pao u najgorem slucaju 19 GS. A i ovo sto upravo ide na ES,
finale RG gde Rafa dominira nad
Djoletom, pa stvarno ga preterase.

Caja

pre 3 godine

Mislim da bi bilo fer da svi završe sa po jednkaim brojem GS titula. Oni jesu i ostaće trojka koja je obeležila tenis i sport uopšte.
(Boris, 21. februar 2021 13:40)
@
Fer je da Djokovic zavrsi sa najvecim brojem GS titula. On to zasluzuje kao najbolji teniser u istoriji ove igre. Trojka je obelezila sport i bila velika ali je Novak najveci.

Drndo maroje

pre 3 godine

Bice to neprevazidjena trojka tenisa- jedini koji su po dest puta osvajali turnire-
Rafa Rolan Garos
Novak Australian Open

i Fedja- 10 puta Bazel !

BBR

pre 3 godine

"Ovo je njegov domaći teren, kao što Rafa ima u Parizu, a Federer na Vimbldonu."

Prestanite da velicate Federera na Vimbldonu... 3 puta ga je Novak pobedjivao tamo, a onaj poslednji je bio i najsladji - 15:40.

Okej ima 8 trofeja tamo, ali ne moze taj uspeh da se poredi sa Nadalovim pobedama 100-2 i Noletovim 9/9 finala...

matori

pre 3 godine

@"Kada gledate kako Novak igra Melburn kao što je teško dobiti Rafu na Rolan Garosu. Stabilan je, ne znam šta možete da uradite da biste ga mogli. Ovo je njegov domaći teren, kao što Rafa ima u Parizu, a Federer na Vimbldonu


sa tim da je Novak tri puta u finalu pobedio Federera.
a za prošlu godinu su ga bukvalno uskratili za titulu, jer turnir nije održan.
Novak je kralj i Vimbldona.

Za žgaravicu šefe.....slave mi - reko mi doktor!

pre 3 godine

Neverovatan je!
Samleo je nesrećnog Danila psihički, promenama ritma i iskustvom.
Nije Medvedev bio na svom nivou, ali i da je igrao 30% bolje - izgubio bi.
Još će se Nole nauzimati trofeja nije ni malo sporno!

Loading...

pre 3 godine

"Ovo je njegov domaći teren, kao što Rafa ima u Parizu, a Federer na Vimbldonu." Aloo ee a Federer na Vimbldonu,pa Federer je tri puta u finalu Vimbldona gubio od Novaka,dokle se vise forsira da je Federer najbolji na travi kad nije ni na jednoj jedinoj podlozi???

Djed Gavrilo

pre 3 godine

Vilander ne bi bio Vilander da ne pomene bar 2x Nadala i Federera dok priča o Novakovoj pobedi.
(Lawyer, 21. februar 2021 14:02)
Pazi,veoma je vazno,za nas Srbe,da prepoznamo šta je diskusija a šta šikaniranje.
Vilander ,od početka,diskutuje.Ispravno to radi,jer ima pravo na svoj ugao gledanja,a mi mu zameramo sto nije pristrasan kao i mi.
Odličan je komentator i analiticar.
Federer i Nadal su obavezali Vilandera da ih pominje i uporedjuje sa Novakom.
Oba imaju rezultat.
U sportu Nebi bilo sporta da nije rivala i nadmetanja.
Novakovi rivali su ova dva i imaju po dva GS više od Novaka.
PS.
Ubedljivo najdobronamernije komentare i upute Vilander je upravo slao Novaku.Prvi put kad je Novak bio u sukobu sam sa sobom(svima nam se to dogadja i sreca je da te neko tada cacne i vrati na kolosek)16 i 17. I sad pred AO,kad su se obrusili na njega ,a Vilander porucio:Novak bi trebao da se fokusira na sebe i ostavi diskutante po strani(mislio je na ATP,Kirjosa,Kokinakisa....).
Setite se komentara na U.S openu.I tada je skriveno porucio da se moglo progledati kroz prste,jer bi tako učinjeno Rodzeru i Rafi.
Naravoucenije:
Dozvolimo da Novak odradi,a da mi ne zaboravimo da je sport plemenita veština i da ne trebamo poleteti zbog njegovog uspeha.Nije pomeo Medvedeva,nego ga je viteški pobedio.
Veći ćemo biti i mi i Novak,ako ne ponavljamo ono sto svet vidi.Ako prkosimo onda pokazujemo nasu neizgradjenost.
Pročitaj sto je jedan srpski major rekao zarobljenom turskom generalu u Balkanskim ratovima.
Videćeš da imamo viteštvo u korenima,ali ga ponekad zaboravimo pokazati.

mlekadžija

pre 3 godine

Како се све више приближава дан кад ће Новак да престигне Роџера по броју недеља на месту бр 1 АТП листе тако 9 недостижних освојених Базела добија на значају...

Zuja

pre 3 godine

Bogme kako Novak igra na servis volej nije isključeno da će osvojizi još barem jednu Wimbledonsku titulu. Stvarno se spremao za dugu karijeru. Novaka više ne zanima prvo mesto pošto je taj rekord oboren, sam je to najavio da sada sledi drugačiji pristup turnirima i prioritet su Gren Slemovi. Dakle vežite se polećemo!

Svetolik

pre 3 godine

Žao mi je Matse, ali Federer nije domaći u Wimbledonu. Iako je rekorder sa 8 titula, izgubio je 3 puta u finalima što se Novaku i Rafi nije desilo na turnirima gdje su oni rekorderi.

Cole

pre 3 godine

Bice to neprevazidjena trojka tenisa- jedini koji su po dest puta osvajali turnire-
Rafa Rolan Garos
Novak Australian Open

i Fedja- 10 puta Bazel !
(Drndo maroje, 21. februar 2021 15:20)

Svaka cas' za komentar.
Malo si Fekici dao prc
sa Bazelom, ova dvojica
GS-ove, a Rodjeni ATP 250.

potterhead

pre 3 godine

S tim što Federerov Wimbledon ne može da se poredi sa Novakovim AO i Rafinim RG. Oni nikada nisu gubili finala. Da ne beše korone, Đoković je lako mogao da ima već sada 6 W, samo dva daleko pd Rodžera. Mada, i ovako ima vremena ;)

sarkazam

pre 3 godine

Novak je kao Roki u filmu, na pocetku uci da trpi udarce jer tako mora da bi pobedjivao, zatim uci brzinu jer tako mora da bi pobedjivao na kraju Roki vezba masu,snagu jer brzina polako nestaje a Novak uci servis... fenomen je covek, kao heroj iz filma a ne stvaran covek

zzbz

pre 3 godine

Kao Rodja na W, pa Nole ga ubio 3x u finalu tamo. i ko je onda kralj W i AO? Pa Novak naravno, ako vec nije goat bice kroz godinu dve kad obidje obojicu po broju GS, sto im je jedini izgovor da nije..

kk

pre 3 godine

Kako nije fer, do pre par godina se pisalo o NEVEROVATNOM uspehu po broju nedelja prvog na listi. Brujala je o tome svetska stampa.
Sad se uglavnom cuti, kao da to i nije bas toliko vazno, ono u fazonu to i nije neki uspeh i parametar za najboljeg.
E, pa jeste vazno, i to bas bas vazno, svi teniseri se bore da budu broj jedan na listi i da ostanu sto duze, i svima je to jako vazno. Uostalom, najbolji je onaj ko je prvi!

NemanjaBL

pre 3 godine

Ne znam ko prevodi ovo ali Vilander nije rekao da je Vimbldon domaci teren Federeru, samo je rekao za Nadala i Djokovica
(Vidak, 21. februar 2021 14:3

Rekao je i za Federera i Wimbledon.

Zrki

pre 3 godine

Federer redovno gubi u finalima WB od Noleta. Mada ono 2019, meni i dalje nije jasno kako je Nole pobedio. Igrao je tek toliko da se dovuče do tiebreak-ova, mrcvario se, živce mi pokidao. Još ono tolika ladovina na licu, kao da radi neki trening, u nekom Zaječaru. To je bio meč da se ne zaboravi.

Još uvek sanjam, ...

pre 3 godine

Moj SAN je da Novak u jednoj kalendarskoj godini:

1. Osvoji AO
2. počisti Rafu u finalu RG
3. Počisti Rodžera u finalu Wimbledona
4. Osvoji USO

dominus

pre 3 godine

znanje-imanje

Ovaj put ipak bi pravolinijski 😉

I zaista, ta paralela Cicipas-Nadal/Nadal-Novak...iz ove perspektive, više nego jasno.
Dajem ipak još jednu priliku Novaku - samo da bude zdrav i pametno sabere prioritete pred RG 2021, u slučaju potencijalnog finala sa Nadalom...ali, otom potom.
Najbitnije da je ovo uzeo.

Kukuruz kokicar

pre 3 godine

Citajuci izjave Vilandera u zadnje vreme, shvatio sam da je isao onom starom, ako ne mozes da ih pobedis, pridruzi im se. Bravo Vilanderu, bravo. Nesto pametno i od tebe.

Ispravka

pre 3 godine

@ Svetolik. Federer je izgubio i od Rafe finale Vimbldona + tri od Novaka. Uzgred izgubio je na istom terenu OI u Londonu od Endija.

ja

pre 3 godine

"Moj SAN je da Novak u jednoj kalendarskoj godini:

1. Osvoji AO
2. počisti Rafu u finalu RG
3. Počisti Rodžera u finalu Wimbledona
4. Osvoji USO
(Još uvek sanjam, ..., 21. februar 2021 16:32)"

I zlato na olimpijskim igrama da dodam