Nova vest
Tenis

Četvrtak, 30.01.2020.

14:09

Vilander čestitao Novaku: Nije lako protiv GOAT

Teniski ekspret Mats Vilander je prokomentarisao duel Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Izvor: LN

Autor: LN

Vilander čestitao Novaku: Nije lako protiv GOAT
EPA-EFE/Manuel Bruque

Šveđanin je analizirao polufinalni duel na Australijan openu, koji je Đoković bez izgubljenog seta rešio u svoju korist.

"Mnogo smo vremena posvetili govoreći o Rodžeru Federeru, ali potrebno je reći da Novaku Đokoviću nije bilo lako pripremiti se za ovaj meč, znati koliko snažno mora da pritiska u razmenama, šta da očekuje od Federera... To se videlo na početku meča jer tada uopšte nije ličio na sebe, a Federer je domah napravio brejk", rekao je Vilander u emisiji "Game, Schett & Mats" na Eurosportu.

Vilander ističe da Novaku nije bilo lako.

"Novak se jeste smirio, na trenutke je izgledao uznemireno, ali se to dalo očekivati. Nije lako ostati miran kada igrate protiv GOAT-a. Danas je morao duboko da zađe u svoj arsenal i zaslužio je plasman u finale", analizira Vilander.

On veruje da je srpski teniser osetio povredu Švajcarca.

"Delovalo je kao da je Novak osetio da Rodžer ne može dobro da se kreće sa kraja na kraj terena, pa je pokušavao da produži razmene i da Federera istera sa terena na bekhend ili forhend strani, a Rodžer je pokušavao da ga spreči. Rodžer nije dobro servirao u taj-brejku prvog seta i tada sam prvi put video da nešto nije u redu. Jasno je da je Rodžer bio dovoljno dobro da pruži otpor, prva dva seta su bila neizvesna, ali ali da nisam mislio da je povređen pre meča to ne bih primetio na ovom".

Vilander je pomenuo i značaj dobrog dela publike naklonjenog Srbinu.

"Mislim da činjenica da je Novak sedmostruki šampion i da svaki put u Australiji daje sve od sebe, da je savršeno spreman. Postoji veliki broj srpskog naroda koji je ovde mnogo duže nego što Novak dolazi, a sada, odjednom, imaju za koga da navijaju. Deo publike je navijao za autsajdera, što je večeras bio Federer. Novak je dosta popularan ovde jer ljudi dolaze na mečeve očekujući da vide nešto zauzvrat, a Novak im to konstantno donosi", zaključio je Vilander na televiziji Eurosport.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve