Tenis 110

Četvrtak, 30.01.2020.

14:09

Vilander čestitao Novaku: Nije lako protiv GOAT

Teniski ekspret Mats Vilander je prokomentarisao duel Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Vilander èestitao Novaku: Nije lako protiv GOAT IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

110 Komentari

Sortiraj po:

Simens

pre 4 godine

@Vukašin
Ipak četiri puta. Finale Sinsinatija 2-0 za Novaka, polufinale Pariza 2-1 za Novaka, finale Vimbldona 3-2 za Novaka, polufinale Londona 2-0 za Federera i polufinale AO 3-0 za Novaka. Skor: četiri pobede i jedan poraz. Ipak ti ne pratiš dobro statistiku.

Robinson

pre 4 godine

Kakav crni GOAT? Federer nije imao šanse. Na Vimbldonu Nole nije igrao svoj najbolji tenis. Ovaj Vilander kaže i nešto pametno, ali kada lupi lupi. Kako možeš reći za nekoga da je GOAT, a za nekoga da nije, ako ti isti još igraju tenis. Pa ako ćemo pošteno Novak je puno puta pokazao da je GOAT. Niko nikada u istoriji nije dostigao njegov nivo tenisa na kojem je nepobediv! Za Samprasa se i moglo reći da je GOAT, jer samo je čini mi se Emerson imao 12 gren slemova i Borg 11 kad je Sampras osvojio 14-ti na US OPENU i povukao se. A ovde se radi o trojici najvećih i još se ne zna ko će biti GOAT. Pa Rafa će verovatno ove godine stići Federera. A ja još uvek verujem da ako postoji čovek koji može da ima 4 gren slem pehara u istoj kalendarskoj godini to je Novak. A već je imao sva četiri u vitrini. Samo mi recite ko će ga zaustaviti na gren slemovima u 2020 godini?! Federer više ne može, Nafal je sve rovitiji, a ovi klinci su osrednji.

Tom Waits

pre 4 godine

@Jumko...a znaš li ti da je Novak pobedio Rafu u četvrtfinalu RG? Da li ti je poznato da je Novak tek od 2011-e u punoj snazi, kada je izbacio gluten iz ishrane i kad je rešio problem sa disanjem?
Lično mislim broj osvojenih GS ne može biti jedini parametar u odredjivanju ko je GOAT. Ja ne znam da li je Novak, bolji od recimo, Samprasa, Lendla, Konorsa..., ali sigurno znam da je bolji od Federera i Nadala.

Misim stvarno

pre 4 godine

A ovaj Tim, na srbskom Theam, od pet poslednjih mečeva protiv "srbskog goata" dobio četiri. Odvratno. A ovaj Zverev DESET godina mlađi od Srbina Novaka.

Redondo

pre 4 godine

Banjaluka A zasto je bolji od Rafe na travi? Da li znas njihove h2h duele na travi? Nije to bas prednost da ga proglasis boljim... A vidim da medjusobne duele gledas. A da li znas da je Rafa Djokovicu "uzeo" 5 Slemova na betonu kada je ovaj igrao, a ovaj njemu na sljaci 1, kada se Rafa povukao? A da li znas da u onoj Rodzerovoj eri Djokovic u punoj snazi nije uzeo Slem 3 godine, pored Rodika i Safina? A znas li da je samo u Srbiji Djokovic Goat, i bukvalno nigde vise...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 30. januar 2020 20:13)

А Федерер није узео ГС пет пуних година!

Hahahhahah

pre 4 godine

A neka pohvala za Pepea i Novakov jelovnik? Hahahahahah ovaj narod je smesan. Nedao bog da Novak izgubi . Pola od vas "strucnjaka" ce se setiti Imaza. I naravno nedostatka slanine i kavurme.

Jumko

pre 4 godine

@Banjaluka A zasto je bolji od Rafe na travi? Da li znas njihove h2h duele na travi? Nije to bas prednost da ga proglasis boljim... A vidim da medjusobne duele gledas. A da li znas da je Rafa Djokovicu "uzeo" 5 Slemova na betonu kada je ovaj igrao, a ovaj njemu na sljaci 1, kada se Rafa povukao? A da li znas da u onoj Rodzerovoj eri Djokovic u punoj snazi nije uzeo Slem 3 godine, pored Rodika i Safina? A znas li da je samo u Srbiji Djokovic Goat, i bukvalno nigde vise...

Miloš Radunović

pre 4 godine

Kakav "crni" deo publike, koji je navijao za outsidera, odnosno Federera, šta si gledao? Razumem da svako navija za koga želi, ali 7-mostruki šampion Melburna, legenda upravo tog turnira je bila večeras tretirana od strane 95% publike, sramotno, bez ikakvog respekta. Čak i onda kada je Novak izvodio takve bravure koje su po lepoti i snazi pravo remek delo, i onda nije bilo makar osnovne kulture, da makar tada dobije zaslužen aplauz. Maske su pale još jednom. Za njih je Novak samo jedan čovek sa Balkana, iz neke tamo Srbije, koju mnogi i često mešaju sa Siberia, ili Sibirom, i jedino što će od njih dobiti jeste, kada se priča o statistici, pominjanje broja titula. Toliko je očigledna njihova pristrasnost da su već i neki medju njima uvideli sve Ovo, i javno rekli kolika je nepravda učinjena prema Novaku, jednom od najboljih svih vremena. Stidi se Australijo, i tzv.zapadu, kolevko "pravde i demokratije".

Simens

pre 4 godine

Novak je protiv tog GOAT-a igrao 50 puta i pobedio 27 puta. U poslednjih 10 godina ne verujem da Federer ima više od 5-6 pobeda nad Novakom, tako da je i ova Vilanderova izjava obično lupetanje. Jefnostavno, Novaku nisu više izazov Nadal i Federer. Njemu su sad problem Medvedev, Cicipas, Tim i Zverev.

Banjaluka

pre 4 godine

Ne moze Rodzer biti GOAT, a sad cu da elaboriram. Majkl Dzordan kaze da ne postoji GOAT iz razloga sto se ne mogu porediti razlicite ere. Obzirom da je tenis individualni sport i sad se vjerovatno igra na nivou koji nije nikad vidjen, mozemo reci da su Rafa, Fedeks i Djokovic trojica najvecih ikad. Vecinu titula Fedeks je osvojio protiv Filipusisa, Rodika, Hjuita, Bagdadisa, a onda se pojavio Rafa koji je sa 17 uzeo prvi gren slem i bukvalno ga ponizavao na RG, a onda mu uzeo titulu na Wimbldonu njegovom terenu i Australiji i bolji je u medjusobnom skoru. Nakon toga dolazi Novak koji poslije pocetnih neuspjeha pocinje da dominira protiv obojice. Znaci u trku za najveceg mogu samo Rafa i Novak, s tim sto Rafa koji je najbolji igrac sljake ikad ne moze biti GOAT obzirom da je Novak bolji i na travi i betonu znaci na dvije podloge. Takodje bolji je od obojice u medjusobnom skoru. Izvinite Matse, ko je GOAT?

Mare

pre 4 godine

Neka izbroji koliko je Federer osvojio titula u direktim duelima protiv Djokovica, Nadala i Mareja a koliko je Djokovic osvojio titula protiv njih u duelima.Federer je najvise osvajao titule dok su Novak i Rafa bili tek u usponu.Ne moze afederer biti najbolji svih vremena, jer ima negativan skor protiv dva konkurenta, Nadala i Djokovica.

Crnogorac

pre 4 godine

Kako ovaj covek mrzi Novaka, tj vidi se da ima kompleks od njega. Naravno Fedex nije GOAT, ne moze biti sve dok ima negativan skor sa Novakom. Tokom karijere je pobjedjivao sve starije tenisere.

Branko

pre 4 godine

Da bi neko bio GOAT (dakle najbolji od najbojih) mora da bude bolji od svih. Trenutno imamo 27-23 u korist Djokovica. Novak trenutno drzi 7 rekorda koje Rodzer nikako ne moze da obori. Tu je prici o Federeru kao GOAT-u kraj. Moze da prica ko sta hoce, ali semafor i statistika nikad ne lažu. Dakle sto se toga tice, Novak je bolji od Federera ali ne mozemo reci ni da je Nole GOAT. Tek kad se obojca penzionisu moze da se povuce linija. Do tad, ni jedan ni drugi nisu GOAT.

neko iz mase

pre 4 godine

Ubeđen sam da Vilander opasno voli noleta i namerno ga omaložava da bi ovaj bio što uporniji da prestigne sve i da baš on bude taj goat.

pingvin s' Madagaskara

pre 4 godine

Sad je Novak povećao prednost u međusobnom odnosu prema Federeru i nebitno je da li će uzeti titulu ili ne.

Tako mi razmišljamo i briga nas što ceo teniski svet broji te grend slem titule - nemaju oni pojma, a svi pametni znaju da se samo međusobni skor gleda.

...pa i treba da se broje...samo sto su i Nadal i Djokovic jos aktivni igraci...kad prestanu da igraju sva trojca onda pobroji sve i stavi na vagu,ovako ne uzdizi nekog u nebesa samo zato sto ti se svidja kako neko udara lopticu...za Brazilce u fudbalu velika vecina strucnjaka tvrdi da igraju najlepse a sa Nemcima odigrali 0:7 ili 1:7 (nebitno)...

lignjoslav

pre 4 godine

Naravno da je Federer GOAT. Kao sto je i Sampras bio Goat dok ga nije Federer pretekao po broju GS titula.
Tenis je individualni sport i ko je najbolji igrač je stvar rezultata a ne licnog utiska..Zna se da GS ubedljivo navazniji trofej, kao i da svi istali kriterijumi (broj nedelja na 1. mestu, ukupan broj titula, međisobni skor) su relativni i ulaze u obzir tek ako 2 igraca imaju isti broj onih najvaznijih GS titula.
Sve ostalo su navijacka prepucavanja i licni utisci.
Federer je GOAT jer je osvojio najveci broj GS titula. Verovatno ce vec u Parizu da ga stigne Rafa i cini mi se da celoj priči je on i najvise zapostavljen i potcenjen od dve polarizovane navijača.
A zaboravi se brzo kako se stvari okrenu, pogotovo jer vise nema snage niko od njih da dominira celu godinu (posto su svi 30+) .
Tako da sretno Novaku u finalu, svakako ima sanse da na kraju karijere bude Goat, ali nije ni mali zaostatak, a nije vise ni toliko mlad da dominira kao 2011.

Dada

pre 4 godine

Meni je utisak da sav ostali svet ima “srpski mentalitet” u svom teskom priznanju da je Federer na zalasku vec duze, da jednostavno vise ne parira Novakovoj superiornoj igri. Drze se strogo svojih predrasuda i ne zele da priznaju ono sto je ocigledno. Ali Novak nikako ne sme na to da se ikad vise obazire, jer njegova igra dovoljno govori sama za sebe, dakle tesko je gledati koliko je pametan i koliko je dominantan. Bravo genije!

Princeza

pre 4 godine

Novak je najbolji! Veliko postovanje i za Nadala i za Federera ali Novak je najbolji ! Razog zasto na sva usta toliko hvale ovu dvojicu je jer sirom sveta imaju veliki broj navijaca i donose prevelike pare ovom sportu. Ne kazem da Nole ne donosi ali on sa sobom nosi breme zemlje Srbije i proslosti koje imamo. Ali zato je i svaka njegova pobeda sladja i nadam se sa ce do kraja svoje karijere imati najvise GS titula da mu Vilander i njemu slicni ne bi trazili dlaku u jajetu.

HrvojeMalmö

pre 4 godine

Izgleda da i Vilander je dobio suncanicu jer zbrkao je Noleta s Federera. Naravno je Nole GOAT. Svako drugo mislenje je glupo. Pozdrav iz Svedske

War Inside My Head

pre 4 godine

Dajte narode da se ne ložimo!Činjenica je da Federer ima više GS,više nedjelja na prvom mjestu ATP liste.Svim srcem se nadam,ustvari želim da Novak na kraju karijera njih trojice bude uspješniji po svim parametrima.Međutim,plašim se,da iako se to desi,znajući zapadni svijet,koji je Federera digao na nivo božanstva,da će opet naći neki razlog tipa reket,patike,vjetar,berza,u pokušaju da obezvrijede Noletove uspjehe!?

Ludi Milojko

pre 4 godine

Od 2008.g. Đoković i Nadal po 16 GS titula, Federer 8 GS. 12 titula je imao pre nego što su ova dvojica krenula da dominiraju. Ima negativan skor sa obojicom tako daleko od toga da je GOAT. Da se nisu pojavila ova dvojica sigurno bi bio i to sa 30+ GS titula, ovako ne.

cee

pre 4 godine

Realno govoreci, da su sva trojica u isto vreme pocela karijeru odnos Gs titula bio daleko Nole 25-27 Nadal 22-24 Federer 16-18. Jednostavno Federer se ne moze smatrati GOATOM iz prostog razloga sto ima smesan medjusobni bilans sa ovom dvojicom. Sa druge strane Nadal je prilicno limitiran tom sljakom tako da je jedini istinski GOAT - No1e.

veljo gegelj

pre 4 godine

da se odmah ogradim, nisam neki zagrizeni novakofil,imam respekt za svu trojicu njih,ali ovo da je federer goat me toliko iritira. na osnovu čega? titula? pa dobro i ako jeste, ali kako onda nazvati nekog ko te pobedi 27 puta?

zbg

pre 4 godine

Nemojmo da se lazemo ljudi. Nole je pokazao svoju velicinu danas igrajuci koliko je potrebno protiv GOATa. Pa da je hteo samleo bi ga 6-2 6-2 6-1.

Sinki

pre 4 godine

Bogami je toliko puta Novak bukvalno topredovao Federera i Nadala,da se vise nikako ne moze reci da je Federer goat i bolji teniser...Moze nekome da se vizuelno vise dopada Rodzerova igra,ali jednostavno ne moze biti bolji teniser od Novaka.

Иду дани...

pre 4 godine

Могао је без овог епитета ГОАТ...Иначе сасвим коректна и реална оцјена свега што се дешавало на терену.

Матс-дипломата,навијач,интересџија,лажни

pre 4 godine

У имену сам све објаснио,него погледао сам статистику и открио да је Новаков најбржи сервис био 206 км а Роцеров 200 км.Просечна брзина првог сервиса Ноле-193 км а Роџер 182 км.Радује ме тај податак да је лакат у реду а сервис унапређен.

Lone

pre 4 godine

Ne razumem ove komentare, veliki sam fan Novaka i Federer jeste GOAT trenutno, pa brojke ne lažu valjda. Na stranu što Đoković ima bolji skor u međusobnim susretima i što je Federer većinu trofeja uzeo u eri kada nije imao Nadala i Novaka za protivnike, ali tako je za sada što ne znači da Novak to uskoro ne može da promeni. Počnite sa minusima..

Pajser

pre 4 godine

Nešto najsmešnije je zvati Federera G.O.A.T.om hahahahahhahhahahahahahahah
(dnevna doza prosecnog Srbende, 30. januar 2020 15:02) # Link

A kad se smeje nečemu što nije istina to je još smešnije.

veliki strumf

pre 4 godine

Federer i jeste GOAT trenutno, nije mi teško da to kažem gledajući parametre kao sto su broj GS titula i broj nedelja na prvom mestu. Medjutim, jadan je GOAT koji ni u svojoj eri nije najbolji! Čudno zvuci ali je tako, jer je on slabiji od svojih najvećih rivala. A Novak... On se tek zagreva. Najviše za 2 godine za sva vremena će se zameniti titula GOAT-a po svim parametrima.

UŠATI i mali partizai

pre 4 godine

Zapad na sve načine pokušava da No1e ne bude proglašen za G.O.A.T.-a. U tim nastojanju su ubacili parametar dužinu vremena u najboljih 5 na ATP listi, gde Federer skuplja najviše poena!? To im je poslednja nada, jer najveće šanse ima No1e, pa Nadal. Federer drži prvo mesto u broju GS titula i statistikom podatku o broju nedelja na prvom mestu ATP liste, gde se zanemaruje da je šampion godine mnogo važnija stavka, jer za taj uspeh se dobija pehar i milionska nagrada, a za broj nedelja, apsolutno ništa. Bliska budućnost će ostaviti Federeru rekord Bazela i ništa više. U idealnom trenutku, kada tri najuspešnija tenisera igraju istovremeno, da bi se ustanovilo ko je najbolji, ima li išta lepše i preciznije od međusobnog dvoboja!?

sinisa33

pre 4 godine

A komentari ovde - pa pobogu ljudi, pročitajte tekst pre nego komentarišete. Čovek lepo kaže Federer je GOAT (činjenično po statistici trenutno i jeste), ali je Novak bolji od njega.
Šta ovde nije tačno? Ovaj Vilander ne štedi reči da nahvali Novakovu igru, dok se kod ostalih Eurosport komentatora ne može ništa drugo čuti nego kako je Federer igrao i zato je izgubio... Navijam od srca za Novaka, jasno da ga na eurosportu ne vole, ali malo realnosti nije na odmet, posebno ako se uzme u obzir da je Vilander jedini uzeo da konkretno priča u superlativu o Novaku...

Voo Doo Instalater

pre 4 godine

The Greatest Of All Time? Perhaps the Best at the beginning of the twentieth century is true?

Od 2010. Federer nije ni blizu najboljeg. Ali ni blizu. Osvojio je dosta, nesporno. Ali što se GS tiče, daleko od fascinanatnog.

Ljubba

pre 4 godine

Sad je Novak povećao prednost u međusobnom odnosu prema Federeru i nebitno je da li će uzeti titulu ili ne.

Tako mi razmišljamo i briga nas što ceo teniski svet broji te grend slem titule - nemaju oni pojma, a svi pametni znaju da se samo međusobni skor gleda.

Dott

pre 4 godine

Neverovatna je potreba zapada da umanje Novakove pobede i njihov značaj. Oni ne prezaju staviti se jasno u stranu Federera u njihovoj direktnoj emisiji, koja je siguran sam vrlo gledana. Na taj način utiču na mišljenje jednog prosečnog gledaoca i prenose upravo tu energiju svima. Postavljaju jedni drgima pitanja, šta je potrebno da se dobije Novak, čak nije ni Federer toliko bitan, bitno je skinuti Novaka, pa nek pobedi bilo ko drugi. Isto pitanje postaviće i pred finale, svako je poželjniji na tronu od Novaka, što je najgore, dobar broj i Srba je inficirano tima, mnogo je nepristalica Novaka na ovim prostorima, sve su to neinteligentni ljudi, na žalost među nama su.

fil

pre 4 godine

Roger GOAT.?? Veliko veliko nepostovanje Vilandera prema Djokovicu i Nadalu koji imaju 20:10 protiv tog "GOAT-a" na Slemovima. Ustvari moras biti opasan zaludjenik Federera da bi pored zivog Nadala i Djokovica tako nesto izjavio. Kakvo nepostovanje prema takvoj dvojici sampiona !!

sinisa33

pre 4 godine

Ne znam zašto je u prošlosti postojalo mišljenje da Vilander ne voli Novaka ili da navija protiv njega. Čoveku je apsolutno svaka na mestu. Realan, analitičan, normalan. Možda jeste pre nekad favorizovao druge, ali mislim da trenutno od eurosportovih komentatora jedini on baca fokus na Novaka i nije opterećen slepim navijanjem za Rodžera.

srle

pre 4 godine

Па јесте Мац, најтеже је Новаку да игра против самог себе јер је он ГОАТ. Ове остале тенисере добија кад год стигне!

LjutaKrajina

pre 4 godine

Nesto oni zadnje vrijeme cesto Federera nazivaju Goat. Izgleda uhvatila frka pa sad samo to forsiraju. Uzivajte jos malo u tom nazivu.

coi

pre 4 godine

To je ono sto ovde cesto potenciramo.Novaku je najteze da pobedi sebe samog.Sam je sebi najveci protivnik.Apsolutno je u pravu Vilander ovog puta.Kad Novak pobedi sebe kao najboljeg svih vremena onda Federer, Nadal i ostala kompanija nema sta da trazi.Pravo u metu Mats

srle

pre 4 godine

Па јесте Мац, најтеже је Новаку да игра против самог себе јер је он ГОАТ. Ове остале тенисере добија кад год стигне!

Dott

pre 4 godine

Neverovatna je potreba zapada da umanje Novakove pobede i njihov značaj. Oni ne prezaju staviti se jasno u stranu Federera u njihovoj direktnoj emisiji, koja je siguran sam vrlo gledana. Na taj način utiču na mišljenje jednog prosečnog gledaoca i prenose upravo tu energiju svima. Postavljaju jedni drgima pitanja, šta je potrebno da se dobije Novak, čak nije ni Federer toliko bitan, bitno je skinuti Novaka, pa nek pobedi bilo ko drugi. Isto pitanje postaviće i pred finale, svako je poželjniji na tronu od Novaka, što je najgore, dobar broj i Srba je inficirano tima, mnogo je nepristalica Novaka na ovim prostorima, sve su to neinteligentni ljudi, na žalost među nama su.

LjutaKrajina

pre 4 godine

Nesto oni zadnje vrijeme cesto Federera nazivaju Goat. Izgleda uhvatila frka pa sad samo to forsiraju. Uzivajte jos malo u tom nazivu.

UŠATI i mali partizai

pre 4 godine

Zapad na sve načine pokušava da No1e ne bude proglašen za G.O.A.T.-a. U tim nastojanju su ubacili parametar dužinu vremena u najboljih 5 na ATP listi, gde Federer skuplja najviše poena!? To im je poslednja nada, jer najveće šanse ima No1e, pa Nadal. Federer drži prvo mesto u broju GS titula i statistikom podatku o broju nedelja na prvom mestu ATP liste, gde se zanemaruje da je šampion godine mnogo važnija stavka, jer za taj uspeh se dobija pehar i milionska nagrada, a za broj nedelja, apsolutno ništa. Bliska budućnost će ostaviti Federeru rekord Bazela i ništa više. U idealnom trenutku, kada tri najuspešnija tenisera igraju istovremeno, da bi se ustanovilo ko je najbolji, ima li išta lepše i preciznije od međusobnog dvoboja!?

Матс-дипломата,навијач,интересџија,лажни

pre 4 godine

У имену сам све објаснио,него погледао сам статистику и открио да је Новаков најбржи сервис био 206 км а Роцеров 200 км.Просечна брзина првог сервиса Ноле-193 км а Роџер 182 км.Радује ме тај податак да је лакат у реду а сервис унапређен.

fil

pre 4 godine

Roger GOAT.?? Veliko veliko nepostovanje Vilandera prema Djokovicu i Nadalu koji imaju 20:10 protiv tog "GOAT-a" na Slemovima. Ustvari moras biti opasan zaludjenik Federera da bi pored zivog Nadala i Djokovica tako nesto izjavio. Kakvo nepostovanje prema takvoj dvojici sampiona !!

Ludi Milojko

pre 4 godine

Od 2008.g. Đoković i Nadal po 16 GS titula, Federer 8 GS. 12 titula je imao pre nego što su ova dvojica krenula da dominiraju. Ima negativan skor sa obojicom tako daleko od toga da je GOAT. Da se nisu pojavila ova dvojica sigurno bi bio i to sa 30+ GS titula, ovako ne.

veliki strumf

pre 4 godine

Federer i jeste GOAT trenutno, nije mi teško da to kažem gledajući parametre kao sto su broj GS titula i broj nedelja na prvom mestu. Medjutim, jadan je GOAT koji ni u svojoj eri nije najbolji! Čudno zvuci ali je tako, jer je on slabiji od svojih najvećih rivala. A Novak... On se tek zagreva. Najviše za 2 godine za sva vremena će se zameniti titula GOAT-a po svim parametrima.

cee

pre 4 godine

Realno govoreci, da su sva trojica u isto vreme pocela karijeru odnos Gs titula bio daleko Nole 25-27 Nadal 22-24 Federer 16-18. Jednostavno Federer se ne moze smatrati GOATOM iz prostog razloga sto ima smesan medjusobni bilans sa ovom dvojicom. Sa druge strane Nadal je prilicno limitiran tom sljakom tako da je jedini istinski GOAT - No1e.

Voo Doo Instalater

pre 4 godine

The Greatest Of All Time? Perhaps the Best at the beginning of the twentieth century is true?

Od 2010. Federer nije ni blizu najboljeg. Ali ni blizu. Osvojio je dosta, nesporno. Ali što se GS tiče, daleko od fascinanatnog.

HrvojeMalmö

pre 4 godine

Izgleda da i Vilander je dobio suncanicu jer zbrkao je Noleta s Federera. Naravno je Nole GOAT. Svako drugo mislenje je glupo. Pozdrav iz Svedske

veljo gegelj

pre 4 godine

da se odmah ogradim, nisam neki zagrizeni novakofil,imam respekt za svu trojicu njih,ali ovo da je federer goat me toliko iritira. na osnovu čega? titula? pa dobro i ako jeste, ali kako onda nazvati nekog ko te pobedi 27 puta?

Sinki

pre 4 godine

Bogami je toliko puta Novak bukvalno topredovao Federera i Nadala,da se vise nikako ne moze reci da je Federer goat i bolji teniser...Moze nekome da se vizuelno vise dopada Rodzerova igra,ali jednostavno ne moze biti bolji teniser od Novaka.

coi

pre 4 godine

To je ono sto ovde cesto potenciramo.Novaku je najteze da pobedi sebe samog.Sam je sebi najveci protivnik.Apsolutno je u pravu Vilander ovog puta.Kad Novak pobedi sebe kao najboljeg svih vremena onda Federer, Nadal i ostala kompanija nema sta da trazi.Pravo u metu Mats

War Inside My Head

pre 4 godine

Dajte narode da se ne ložimo!Činjenica je da Federer ima više GS,više nedjelja na prvom mjestu ATP liste.Svim srcem se nadam,ustvari želim da Novak na kraju karijera njih trojice bude uspješniji po svim parametrima.Međutim,plašim se,da iako se to desi,znajući zapadni svijet,koji je Federera digao na nivo božanstva,da će opet naći neki razlog tipa reket,patike,vjetar,berza,u pokušaju da obezvrijede Noletove uspjehe!?

zbg

pre 4 godine

Nemojmo da se lazemo ljudi. Nole je pokazao svoju velicinu danas igrajuci koliko je potrebno protiv GOATa. Pa da je hteo samleo bi ga 6-2 6-2 6-1.

Banjaluka

pre 4 godine

Ne moze Rodzer biti GOAT, a sad cu da elaboriram. Majkl Dzordan kaze da ne postoji GOAT iz razloga sto se ne mogu porediti razlicite ere. Obzirom da je tenis individualni sport i sad se vjerovatno igra na nivou koji nije nikad vidjen, mozemo reci da su Rafa, Fedeks i Djokovic trojica najvecih ikad. Vecinu titula Fedeks je osvojio protiv Filipusisa, Rodika, Hjuita, Bagdadisa, a onda se pojavio Rafa koji je sa 17 uzeo prvi gren slem i bukvalno ga ponizavao na RG, a onda mu uzeo titulu na Wimbldonu njegovom terenu i Australiji i bolji je u medjusobnom skoru. Nakon toga dolazi Novak koji poslije pocetnih neuspjeha pocinje da dominira protiv obojice. Znaci u trku za najveceg mogu samo Rafa i Novak, s tim sto Rafa koji je najbolji igrac sljake ikad ne moze biti GOAT obzirom da je Novak bolji i na travi i betonu znaci na dvije podloge. Takodje bolji je od obojice u medjusobnom skoru. Izvinite Matse, ko je GOAT?

Miloš Radunović

pre 4 godine

Kakav "crni" deo publike, koji je navijao za outsidera, odnosno Federera, šta si gledao? Razumem da svako navija za koga želi, ali 7-mostruki šampion Melburna, legenda upravo tog turnira je bila večeras tretirana od strane 95% publike, sramotno, bez ikakvog respekta. Čak i onda kada je Novak izvodio takve bravure koje su po lepoti i snazi pravo remek delo, i onda nije bilo makar osnovne kulture, da makar tada dobije zaslužen aplauz. Maske su pale još jednom. Za njih je Novak samo jedan čovek sa Balkana, iz neke tamo Srbije, koju mnogi i često mešaju sa Siberia, ili Sibirom, i jedino što će od njih dobiti jeste, kada se priča o statistici, pominjanje broja titula. Toliko je očigledna njihova pristrasnost da su već i neki medju njima uvideli sve Ovo, i javno rekli kolika je nepravda učinjena prema Novaku, jednom od najboljih svih vremena. Stidi se Australijo, i tzv.zapadu, kolevko "pravde i demokratije".

Иду дани...

pre 4 godine

Могао је без овог епитета ГОАТ...Иначе сасвим коректна и реална оцјена свега што се дешавало на терену.

Simens

pre 4 godine

Novak je protiv tog GOAT-a igrao 50 puta i pobedio 27 puta. U poslednjih 10 godina ne verujem da Federer ima više od 5-6 pobeda nad Novakom, tako da je i ova Vilanderova izjava obično lupetanje. Jefnostavno, Novaku nisu više izazov Nadal i Federer. Njemu su sad problem Medvedev, Cicipas, Tim i Zverev.

Lone

pre 4 godine

Ne razumem ove komentare, veliki sam fan Novaka i Federer jeste GOAT trenutno, pa brojke ne lažu valjda. Na stranu što Đoković ima bolji skor u međusobnim susretima i što je Federer većinu trofeja uzeo u eri kada nije imao Nadala i Novaka za protivnike, ali tako je za sada što ne znači da Novak to uskoro ne može da promeni. Počnite sa minusima..

Mare

pre 4 godine

Neka izbroji koliko je Federer osvojio titula u direktim duelima protiv Djokovica, Nadala i Mareja a koliko je Djokovic osvojio titula protiv njih u duelima.Federer je najvise osvajao titule dok su Novak i Rafa bili tek u usponu.Ne moze afederer biti najbolji svih vremena, jer ima negativan skor protiv dva konkurenta, Nadala i Djokovica.

sinisa33

pre 4 godine

A komentari ovde - pa pobogu ljudi, pročitajte tekst pre nego komentarišete. Čovek lepo kaže Federer je GOAT (činjenično po statistici trenutno i jeste), ali je Novak bolji od njega.
Šta ovde nije tačno? Ovaj Vilander ne štedi reči da nahvali Novakovu igru, dok se kod ostalih Eurosport komentatora ne može ništa drugo čuti nego kako je Federer igrao i zato je izgubio... Navijam od srca za Novaka, jasno da ga na eurosportu ne vole, ali malo realnosti nije na odmet, posebno ako se uzme u obzir da je Vilander jedini uzeo da konkretno priča u superlativu o Novaku...

Dada

pre 4 godine

Meni je utisak da sav ostali svet ima “srpski mentalitet” u svom teskom priznanju da je Federer na zalasku vec duze, da jednostavno vise ne parira Novakovoj superiornoj igri. Drze se strogo svojih predrasuda i ne zele da priznaju ono sto je ocigledno. Ali Novak nikako ne sme na to da se ikad vise obazire, jer njegova igra dovoljno govori sama za sebe, dakle tesko je gledati koliko je pametan i koliko je dominantan. Bravo genije!

Redondo

pre 4 godine

Banjaluka A zasto je bolji od Rafe na travi? Da li znas njihove h2h duele na travi? Nije to bas prednost da ga proglasis boljim... A vidim da medjusobne duele gledas. A da li znas da je Rafa Djokovicu "uzeo" 5 Slemova na betonu kada je ovaj igrao, a ovaj njemu na sljaci 1, kada se Rafa povukao? A da li znas da u onoj Rodzerovoj eri Djokovic u punoj snazi nije uzeo Slem 3 godine, pored Rodika i Safina? A znas li da je samo u Srbiji Djokovic Goat, i bukvalno nigde vise...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 30. januar 2020 20:13)

А Федерер није узео ГС пет пуних година!

Tom Waits

pre 4 godine

@Jumko...a znaš li ti da je Novak pobedio Rafu u četvrtfinalu RG? Da li ti je poznato da je Novak tek od 2011-e u punoj snazi, kada je izbacio gluten iz ishrane i kad je rešio problem sa disanjem?
Lično mislim broj osvojenih GS ne može biti jedini parametar u odredjivanju ko je GOAT. Ja ne znam da li je Novak, bolji od recimo, Samprasa, Lendla, Konorsa..., ali sigurno znam da je bolji od Federera i Nadala.

Robinson

pre 4 godine

Kakav crni GOAT? Federer nije imao šanse. Na Vimbldonu Nole nije igrao svoj najbolji tenis. Ovaj Vilander kaže i nešto pametno, ali kada lupi lupi. Kako možeš reći za nekoga da je GOAT, a za nekoga da nije, ako ti isti još igraju tenis. Pa ako ćemo pošteno Novak je puno puta pokazao da je GOAT. Niko nikada u istoriji nije dostigao njegov nivo tenisa na kojem je nepobediv! Za Samprasa se i moglo reći da je GOAT, jer samo je čini mi se Emerson imao 12 gren slemova i Borg 11 kad je Sampras osvojio 14-ti na US OPENU i povukao se. A ovde se radi o trojici najvećih i još se ne zna ko će biti GOAT. Pa Rafa će verovatno ove godine stići Federera. A ja još uvek verujem da ako postoji čovek koji može da ima 4 gren slem pehara u istoj kalendarskoj godini to je Novak. A već je imao sva četiri u vitrini. Samo mi recite ko će ga zaustaviti na gren slemovima u 2020 godini?! Federer više ne može, Nafal je sve rovitiji, a ovi klinci su osrednji.

Crnogorac

pre 4 godine

Kako ovaj covek mrzi Novaka, tj vidi se da ima kompleks od njega. Naravno Fedex nije GOAT, ne moze biti sve dok ima negativan skor sa Novakom. Tokom karijere je pobjedjivao sve starije tenisere.

Princeza

pre 4 godine

Novak je najbolji! Veliko postovanje i za Nadala i za Federera ali Novak je najbolji ! Razog zasto na sva usta toliko hvale ovu dvojicu je jer sirom sveta imaju veliki broj navijaca i donose prevelike pare ovom sportu. Ne kazem da Nole ne donosi ali on sa sobom nosi breme zemlje Srbije i proslosti koje imamo. Ali zato je i svaka njegova pobeda sladja i nadam se sa ce do kraja svoje karijere imati najvise GS titula da mu Vilander i njemu slicni ne bi trazili dlaku u jajetu.

neko iz mase

pre 4 godine

Ubeđen sam da Vilander opasno voli noleta i namerno ga omaložava da bi ovaj bio što uporniji da prestigne sve i da baš on bude taj goat.

Branko

pre 4 godine

Da bi neko bio GOAT (dakle najbolji od najbojih) mora da bude bolji od svih. Trenutno imamo 27-23 u korist Djokovica. Novak trenutno drzi 7 rekorda koje Rodzer nikako ne moze da obori. Tu je prici o Federeru kao GOAT-u kraj. Moze da prica ko sta hoce, ali semafor i statistika nikad ne lažu. Dakle sto se toga tice, Novak je bolji od Federera ali ne mozemo reci ni da je Nole GOAT. Tek kad se obojca penzionisu moze da se povuce linija. Do tad, ni jedan ni drugi nisu GOAT.

sinisa33

pre 4 godine

Ne znam zašto je u prošlosti postojalo mišljenje da Vilander ne voli Novaka ili da navija protiv njega. Čoveku je apsolutno svaka na mestu. Realan, analitičan, normalan. Možda jeste pre nekad favorizovao druge, ali mislim da trenutno od eurosportovih komentatora jedini on baca fokus na Novaka i nije opterećen slepim navijanjem za Rodžera.

lignjoslav

pre 4 godine

Naravno da je Federer GOAT. Kao sto je i Sampras bio Goat dok ga nije Federer pretekao po broju GS titula.
Tenis je individualni sport i ko je najbolji igrač je stvar rezultata a ne licnog utiska..Zna se da GS ubedljivo navazniji trofej, kao i da svi istali kriterijumi (broj nedelja na 1. mestu, ukupan broj titula, međisobni skor) su relativni i ulaze u obzir tek ako 2 igraca imaju isti broj onih najvaznijih GS titula.
Sve ostalo su navijacka prepucavanja i licni utisci.
Federer je GOAT jer je osvojio najveci broj GS titula. Verovatno ce vec u Parizu da ga stigne Rafa i cini mi se da celoj priči je on i najvise zapostavljen i potcenjen od dve polarizovane navijača.
A zaboravi se brzo kako se stvari okrenu, pogotovo jer vise nema snage niko od njih da dominira celu godinu (posto su svi 30+) .
Tako da sretno Novaku u finalu, svakako ima sanse da na kraju karijere bude Goat, ali nije ni mali zaostatak, a nije vise ni toliko mlad da dominira kao 2011.

Ljubba

pre 4 godine

Sad je Novak povećao prednost u međusobnom odnosu prema Federeru i nebitno je da li će uzeti titulu ili ne.

Tako mi razmišljamo i briga nas što ceo teniski svet broji te grend slem titule - nemaju oni pojma, a svi pametni znaju da se samo međusobni skor gleda.

pingvin s' Madagaskara

pre 4 godine

Sad je Novak povećao prednost u međusobnom odnosu prema Federeru i nebitno je da li će uzeti titulu ili ne.

Tako mi razmišljamo i briga nas što ceo teniski svet broji te grend slem titule - nemaju oni pojma, a svi pametni znaju da se samo međusobni skor gleda.

...pa i treba da se broje...samo sto su i Nadal i Djokovic jos aktivni igraci...kad prestanu da igraju sva trojca onda pobroji sve i stavi na vagu,ovako ne uzdizi nekog u nebesa samo zato sto ti se svidja kako neko udara lopticu...za Brazilce u fudbalu velika vecina strucnjaka tvrdi da igraju najlepse a sa Nemcima odigrali 0:7 ili 1:7 (nebitno)...

Hahahhahah

pre 4 godine

A neka pohvala za Pepea i Novakov jelovnik? Hahahahahah ovaj narod je smesan. Nedao bog da Novak izgubi . Pola od vas "strucnjaka" ce se setiti Imaza. I naravno nedostatka slanine i kavurme.

Pajser

pre 4 godine

Nešto najsmešnije je zvati Federera G.O.A.T.om hahahahahhahhahahahahahahah
(dnevna doza prosecnog Srbende, 30. januar 2020 15:02) # Link

A kad se smeje nečemu što nije istina to je još smešnije.

Misim stvarno

pre 4 godine

A ovaj Tim, na srbskom Theam, od pet poslednjih mečeva protiv "srbskog goata" dobio četiri. Odvratno. A ovaj Zverev DESET godina mlađi od Srbina Novaka.

Jumko

pre 4 godine

@Banjaluka A zasto je bolji od Rafe na travi? Da li znas njihove h2h duele na travi? Nije to bas prednost da ga proglasis boljim... A vidim da medjusobne duele gledas. A da li znas da je Rafa Djokovicu "uzeo" 5 Slemova na betonu kada je ovaj igrao, a ovaj njemu na sljaci 1, kada se Rafa povukao? A da li znas da u onoj Rodzerovoj eri Djokovic u punoj snazi nije uzeo Slem 3 godine, pored Rodika i Safina? A znas li da je samo u Srbiji Djokovic Goat, i bukvalno nigde vise...

Simens

pre 4 godine

@Vukašin
Ipak četiri puta. Finale Sinsinatija 2-0 za Novaka, polufinale Pariza 2-1 za Novaka, finale Vimbldona 3-2 za Novaka, polufinale Londona 2-0 za Federera i polufinale AO 3-0 za Novaka. Skor: četiri pobede i jedan poraz. Ipak ti ne pratiš dobro statistiku.

Ljubba

pre 4 godine

Sad je Novak povećao prednost u međusobnom odnosu prema Federeru i nebitno je da li će uzeti titulu ili ne.

Tako mi razmišljamo i briga nas što ceo teniski svet broji te grend slem titule - nemaju oni pojma, a svi pametni znaju da se samo međusobni skor gleda.

sinisa33

pre 4 godine

Ne znam zašto je u prošlosti postojalo mišljenje da Vilander ne voli Novaka ili da navija protiv njega. Čoveku je apsolutno svaka na mestu. Realan, analitičan, normalan. Možda jeste pre nekad favorizovao druge, ali mislim da trenutno od eurosportovih komentatora jedini on baca fokus na Novaka i nije opterećen slepim navijanjem za Rodžera.

Pajser

pre 4 godine

Nešto najsmešnije je zvati Federera G.O.A.T.om hahahahahhahhahahahahahahah
(dnevna doza prosecnog Srbende, 30. januar 2020 15:02) # Link

A kad se smeje nečemu što nije istina to je još smešnije.

Misim stvarno

pre 4 godine

A ovaj Tim, na srbskom Theam, od pet poslednjih mečeva protiv "srbskog goata" dobio četiri. Odvratno. A ovaj Zverev DESET godina mlađi od Srbina Novaka.

Lone

pre 4 godine

Ne razumem ove komentare, veliki sam fan Novaka i Federer jeste GOAT trenutno, pa brojke ne lažu valjda. Na stranu što Đoković ima bolji skor u međusobnim susretima i što je Federer većinu trofeja uzeo u eri kada nije imao Nadala i Novaka za protivnike, ali tako je za sada što ne znači da Novak to uskoro ne može da promeni. Počnite sa minusima..

Jumko

pre 4 godine

@Banjaluka A zasto je bolji od Rafe na travi? Da li znas njihove h2h duele na travi? Nije to bas prednost da ga proglasis boljim... A vidim da medjusobne duele gledas. A da li znas da je Rafa Djokovicu "uzeo" 5 Slemova na betonu kada je ovaj igrao, a ovaj njemu na sljaci 1, kada se Rafa povukao? A da li znas da u onoj Rodzerovoj eri Djokovic u punoj snazi nije uzeo Slem 3 godine, pored Rodika i Safina? A znas li da je samo u Srbiji Djokovic Goat, i bukvalno nigde vise...

Hahahhahah

pre 4 godine

A neka pohvala za Pepea i Novakov jelovnik? Hahahahahah ovaj narod je smesan. Nedao bog da Novak izgubi . Pola od vas "strucnjaka" ce se setiti Imaza. I naravno nedostatka slanine i kavurme.

Dott

pre 4 godine

Neverovatna je potreba zapada da umanje Novakove pobede i njihov značaj. Oni ne prezaju staviti se jasno u stranu Federera u njihovoj direktnoj emisiji, koja je siguran sam vrlo gledana. Na taj način utiču na mišljenje jednog prosečnog gledaoca i prenose upravo tu energiju svima. Postavljaju jedni drgima pitanja, šta je potrebno da se dobije Novak, čak nije ni Federer toliko bitan, bitno je skinuti Novaka, pa nek pobedi bilo ko drugi. Isto pitanje postaviće i pred finale, svako je poželjniji na tronu od Novaka, što je najgore, dobar broj i Srba je inficirano tima, mnogo je nepristalica Novaka na ovim prostorima, sve su to neinteligentni ljudi, na žalost među nama su.

cee

pre 4 godine

Realno govoreci, da su sva trojica u isto vreme pocela karijeru odnos Gs titula bio daleko Nole 25-27 Nadal 22-24 Federer 16-18. Jednostavno Federer se ne moze smatrati GOATOM iz prostog razloga sto ima smesan medjusobni bilans sa ovom dvojicom. Sa druge strane Nadal je prilicno limitiran tom sljakom tako da je jedini istinski GOAT - No1e.

UŠATI i mali partizai

pre 4 godine

Zapad na sve načine pokušava da No1e ne bude proglašen za G.O.A.T.-a. U tim nastojanju su ubacili parametar dužinu vremena u najboljih 5 na ATP listi, gde Federer skuplja najviše poena!? To im je poslednja nada, jer najveće šanse ima No1e, pa Nadal. Federer drži prvo mesto u broju GS titula i statistikom podatku o broju nedelja na prvom mestu ATP liste, gde se zanemaruje da je šampion godine mnogo važnija stavka, jer za taj uspeh se dobija pehar i milionska nagrada, a za broj nedelja, apsolutno ništa. Bliska budućnost će ostaviti Federeru rekord Bazela i ništa više. U idealnom trenutku, kada tri najuspešnija tenisera igraju istovremeno, da bi se ustanovilo ko je najbolji, ima li išta lepše i preciznije od međusobnog dvoboja!?

zbg

pre 4 godine

Nemojmo da se lazemo ljudi. Nole je pokazao svoju velicinu danas igrajuci koliko je potrebno protiv GOATa. Pa da je hteo samleo bi ga 6-2 6-2 6-1.

LjutaKrajina

pre 4 godine

Nesto oni zadnje vrijeme cesto Federera nazivaju Goat. Izgleda uhvatila frka pa sad samo to forsiraju. Uzivajte jos malo u tom nazivu.

War Inside My Head

pre 4 godine

Dajte narode da se ne ložimo!Činjenica je da Federer ima više GS,više nedjelja na prvom mjestu ATP liste.Svim srcem se nadam,ustvari želim da Novak na kraju karijera njih trojice bude uspješniji po svim parametrima.Međutim,plašim se,da iako se to desi,znajući zapadni svijet,koji je Federera digao na nivo božanstva,da će opet naći neki razlog tipa reket,patike,vjetar,berza,u pokušaju da obezvrijede Noletove uspjehe!?

fil

pre 4 godine

Roger GOAT.?? Veliko veliko nepostovanje Vilandera prema Djokovicu i Nadalu koji imaju 20:10 protiv tog "GOAT-a" na Slemovima. Ustvari moras biti opasan zaludjenik Federera da bi pored zivog Nadala i Djokovica tako nesto izjavio. Kakvo nepostovanje prema takvoj dvojici sampiona !!

srle

pre 4 godine

Па јесте Мац, најтеже је Новаку да игра против самог себе јер је он ГОАТ. Ове остале тенисере добија кад год стигне!

veliki strumf

pre 4 godine

Federer i jeste GOAT trenutno, nije mi teško da to kažem gledajući parametre kao sto su broj GS titula i broj nedelja na prvom mestu. Medjutim, jadan je GOAT koji ni u svojoj eri nije najbolji! Čudno zvuci ali je tako, jer je on slabiji od svojih najvećih rivala. A Novak... On se tek zagreva. Najviše za 2 godine za sva vremena će se zameniti titula GOAT-a po svim parametrima.

sinisa33

pre 4 godine

A komentari ovde - pa pobogu ljudi, pročitajte tekst pre nego komentarišete. Čovek lepo kaže Federer je GOAT (činjenično po statistici trenutno i jeste), ali je Novak bolji od njega.
Šta ovde nije tačno? Ovaj Vilander ne štedi reči da nahvali Novakovu igru, dok se kod ostalih Eurosport komentatora ne može ništa drugo čuti nego kako je Federer igrao i zato je izgubio... Navijam od srca za Novaka, jasno da ga na eurosportu ne vole, ali malo realnosti nije na odmet, posebno ako se uzme u obzir da je Vilander jedini uzeo da konkretno priča u superlativu o Novaku...

Crnogorac

pre 4 godine

Kako ovaj covek mrzi Novaka, tj vidi se da ima kompleks od njega. Naravno Fedex nije GOAT, ne moze biti sve dok ima negativan skor sa Novakom. Tokom karijere je pobjedjivao sve starije tenisere.

Redondo

pre 4 godine

Banjaluka A zasto je bolji od Rafe na travi? Da li znas njihove h2h duele na travi? Nije to bas prednost da ga proglasis boljim... A vidim da medjusobne duele gledas. A da li znas da je Rafa Djokovicu "uzeo" 5 Slemova na betonu kada je ovaj igrao, a ovaj njemu na sljaci 1, kada se Rafa povukao? A da li znas da u onoj Rodzerovoj eri Djokovic u punoj snazi nije uzeo Slem 3 godine, pored Rodika i Safina? A znas li da je samo u Srbiji Djokovic Goat, i bukvalno nigde vise...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 30. januar 2020 20:13)

А Федерер није узео ГС пет пуних година!

Voo Doo Instalater

pre 4 godine

The Greatest Of All Time? Perhaps the Best at the beginning of the twentieth century is true?

Od 2010. Federer nije ni blizu najboljeg. Ali ni blizu. Osvojio je dosta, nesporno. Ali što se GS tiče, daleko od fascinanatnog.

Ludi Milojko

pre 4 godine

Od 2008.g. Đoković i Nadal po 16 GS titula, Federer 8 GS. 12 titula je imao pre nego što su ova dvojica krenula da dominiraju. Ima negativan skor sa obojicom tako daleko od toga da je GOAT. Da se nisu pojavila ova dvojica sigurno bi bio i to sa 30+ GS titula, ovako ne.

HrvojeMalmö

pre 4 godine

Izgleda da i Vilander je dobio suncanicu jer zbrkao je Noleta s Federera. Naravno je Nole GOAT. Svako drugo mislenje je glupo. Pozdrav iz Svedske

veljo gegelj

pre 4 godine

da se odmah ogradim, nisam neki zagrizeni novakofil,imam respekt za svu trojicu njih,ali ovo da je federer goat me toliko iritira. na osnovu čega? titula? pa dobro i ako jeste, ali kako onda nazvati nekog ko te pobedi 27 puta?

lignjoslav

pre 4 godine

Naravno da je Federer GOAT. Kao sto je i Sampras bio Goat dok ga nije Federer pretekao po broju GS titula.
Tenis je individualni sport i ko je najbolji igrač je stvar rezultata a ne licnog utiska..Zna se da GS ubedljivo navazniji trofej, kao i da svi istali kriterijumi (broj nedelja na 1. mestu, ukupan broj titula, međisobni skor) su relativni i ulaze u obzir tek ako 2 igraca imaju isti broj onih najvaznijih GS titula.
Sve ostalo su navijacka prepucavanja i licni utisci.
Federer je GOAT jer je osvojio najveci broj GS titula. Verovatno ce vec u Parizu da ga stigne Rafa i cini mi se da celoj priči je on i najvise zapostavljen i potcenjen od dve polarizovane navijača.
A zaboravi se brzo kako se stvari okrenu, pogotovo jer vise nema snage niko od njih da dominira celu godinu (posto su svi 30+) .
Tako da sretno Novaku u finalu, svakako ima sanse da na kraju karijere bude Goat, ali nije ni mali zaostatak, a nije vise ni toliko mlad da dominira kao 2011.

Robinson

pre 4 godine

Kakav crni GOAT? Federer nije imao šanse. Na Vimbldonu Nole nije igrao svoj najbolji tenis. Ovaj Vilander kaže i nešto pametno, ali kada lupi lupi. Kako možeš reći za nekoga da je GOAT, a za nekoga da nije, ako ti isti još igraju tenis. Pa ako ćemo pošteno Novak je puno puta pokazao da je GOAT. Niko nikada u istoriji nije dostigao njegov nivo tenisa na kojem je nepobediv! Za Samprasa se i moglo reći da je GOAT, jer samo je čini mi se Emerson imao 12 gren slemova i Borg 11 kad je Sampras osvojio 14-ti na US OPENU i povukao se. A ovde se radi o trojici najvećih i još se ne zna ko će biti GOAT. Pa Rafa će verovatno ove godine stići Federera. A ja još uvek verujem da ako postoji čovek koji može da ima 4 gren slem pehara u istoj kalendarskoj godini to je Novak. A već je imao sva četiri u vitrini. Samo mi recite ko će ga zaustaviti na gren slemovima u 2020 godini?! Federer više ne može, Nafal je sve rovitiji, a ovi klinci su osrednji.

coi

pre 4 godine

To je ono sto ovde cesto potenciramo.Novaku je najteze da pobedi sebe samog.Sam je sebi najveci protivnik.Apsolutno je u pravu Vilander ovog puta.Kad Novak pobedi sebe kao najboljeg svih vremena onda Federer, Nadal i ostala kompanija nema sta da trazi.Pravo u metu Mats

Иду дани...

pre 4 godine

Могао је без овог епитета ГОАТ...Иначе сасвим коректна и реална оцјена свега што се дешавало на терену.

Матс-дипломата,навијач,интересџија,лажни

pre 4 godine

У имену сам све објаснио,него погледао сам статистику и открио да је Новаков најбржи сервис био 206 км а Роцеров 200 км.Просечна брзина првог сервиса Ноле-193 км а Роџер 182 км.Радује ме тај податак да је лакат у реду а сервис унапређен.

Sinki

pre 4 godine

Bogami je toliko puta Novak bukvalno topredovao Federera i Nadala,da se vise nikako ne moze reci da je Federer goat i bolji teniser...Moze nekome da se vizuelno vise dopada Rodzerova igra,ali jednostavno ne moze biti bolji teniser od Novaka.

Banjaluka

pre 4 godine

Ne moze Rodzer biti GOAT, a sad cu da elaboriram. Majkl Dzordan kaze da ne postoji GOAT iz razloga sto se ne mogu porediti razlicite ere. Obzirom da je tenis individualni sport i sad se vjerovatno igra na nivou koji nije nikad vidjen, mozemo reci da su Rafa, Fedeks i Djokovic trojica najvecih ikad. Vecinu titula Fedeks je osvojio protiv Filipusisa, Rodika, Hjuita, Bagdadisa, a onda se pojavio Rafa koji je sa 17 uzeo prvi gren slem i bukvalno ga ponizavao na RG, a onda mu uzeo titulu na Wimbldonu njegovom terenu i Australiji i bolji je u medjusobnom skoru. Nakon toga dolazi Novak koji poslije pocetnih neuspjeha pocinje da dominira protiv obojice. Znaci u trku za najveceg mogu samo Rafa i Novak, s tim sto Rafa koji je najbolji igrac sljake ikad ne moze biti GOAT obzirom da je Novak bolji i na travi i betonu znaci na dvije podloge. Takodje bolji je od obojice u medjusobnom skoru. Izvinite Matse, ko je GOAT?

Simens

pre 4 godine

Novak je protiv tog GOAT-a igrao 50 puta i pobedio 27 puta. U poslednjih 10 godina ne verujem da Federer ima više od 5-6 pobeda nad Novakom, tako da je i ova Vilanderova izjava obično lupetanje. Jefnostavno, Novaku nisu više izazov Nadal i Federer. Njemu su sad problem Medvedev, Cicipas, Tim i Zverev.

Miloš Radunović

pre 4 godine

Kakav "crni" deo publike, koji je navijao za outsidera, odnosno Federera, šta si gledao? Razumem da svako navija za koga želi, ali 7-mostruki šampion Melburna, legenda upravo tog turnira je bila večeras tretirana od strane 95% publike, sramotno, bez ikakvog respekta. Čak i onda kada je Novak izvodio takve bravure koje su po lepoti i snazi pravo remek delo, i onda nije bilo makar osnovne kulture, da makar tada dobije zaslužen aplauz. Maske su pale još jednom. Za njih je Novak samo jedan čovek sa Balkana, iz neke tamo Srbije, koju mnogi i često mešaju sa Siberia, ili Sibirom, i jedino što će od njih dobiti jeste, kada se priča o statistici, pominjanje broja titula. Toliko je očigledna njihova pristrasnost da su već i neki medju njima uvideli sve Ovo, i javno rekli kolika je nepravda učinjena prema Novaku, jednom od najboljih svih vremena. Stidi se Australijo, i tzv.zapadu, kolevko "pravde i demokratije".

Princeza

pre 4 godine

Novak je najbolji! Veliko postovanje i za Nadala i za Federera ali Novak je najbolji ! Razog zasto na sva usta toliko hvale ovu dvojicu je jer sirom sveta imaju veliki broj navijaca i donose prevelike pare ovom sportu. Ne kazem da Nole ne donosi ali on sa sobom nosi breme zemlje Srbije i proslosti koje imamo. Ali zato je i svaka njegova pobeda sladja i nadam se sa ce do kraja svoje karijere imati najvise GS titula da mu Vilander i njemu slicni ne bi trazili dlaku u jajetu.

pingvin s' Madagaskara

pre 4 godine

Sad je Novak povećao prednost u međusobnom odnosu prema Federeru i nebitno je da li će uzeti titulu ili ne.

Tako mi razmišljamo i briga nas što ceo teniski svet broji te grend slem titule - nemaju oni pojma, a svi pametni znaju da se samo međusobni skor gleda.

...pa i treba da se broje...samo sto su i Nadal i Djokovic jos aktivni igraci...kad prestanu da igraju sva trojca onda pobroji sve i stavi na vagu,ovako ne uzdizi nekog u nebesa samo zato sto ti se svidja kako neko udara lopticu...za Brazilce u fudbalu velika vecina strucnjaka tvrdi da igraju najlepse a sa Nemcima odigrali 0:7 ili 1:7 (nebitno)...

Branko

pre 4 godine

Da bi neko bio GOAT (dakle najbolji od najbojih) mora da bude bolji od svih. Trenutno imamo 27-23 u korist Djokovica. Novak trenutno drzi 7 rekorda koje Rodzer nikako ne moze da obori. Tu je prici o Federeru kao GOAT-u kraj. Moze da prica ko sta hoce, ali semafor i statistika nikad ne lažu. Dakle sto se toga tice, Novak je bolji od Federera ali ne mozemo reci ni da je Nole GOAT. Tek kad se obojca penzionisu moze da se povuce linija. Do tad, ni jedan ni drugi nisu GOAT.

Mare

pre 4 godine

Neka izbroji koliko je Federer osvojio titula u direktim duelima protiv Djokovica, Nadala i Mareja a koliko je Djokovic osvojio titula protiv njih u duelima.Federer je najvise osvajao titule dok su Novak i Rafa bili tek u usponu.Ne moze afederer biti najbolji svih vremena, jer ima negativan skor protiv dva konkurenta, Nadala i Djokovica.

Tom Waits

pre 4 godine

@Jumko...a znaš li ti da je Novak pobedio Rafu u četvrtfinalu RG? Da li ti je poznato da je Novak tek od 2011-e u punoj snazi, kada je izbacio gluten iz ishrane i kad je rešio problem sa disanjem?
Lično mislim broj osvojenih GS ne može biti jedini parametar u odredjivanju ko je GOAT. Ja ne znam da li je Novak, bolji od recimo, Samprasa, Lendla, Konorsa..., ali sigurno znam da je bolji od Federera i Nadala.

Dada

pre 4 godine

Meni je utisak da sav ostali svet ima “srpski mentalitet” u svom teskom priznanju da je Federer na zalasku vec duze, da jednostavno vise ne parira Novakovoj superiornoj igri. Drze se strogo svojih predrasuda i ne zele da priznaju ono sto je ocigledno. Ali Novak nikako ne sme na to da se ikad vise obazire, jer njegova igra dovoljno govori sama za sebe, dakle tesko je gledati koliko je pametan i koliko je dominantan. Bravo genije!

neko iz mase

pre 4 godine

Ubeđen sam da Vilander opasno voli noleta i namerno ga omaložava da bi ovaj bio što uporniji da prestigne sve i da baš on bude taj goat.

Simens

pre 4 godine

@Vukašin
Ipak četiri puta. Finale Sinsinatija 2-0 za Novaka, polufinale Pariza 2-1 za Novaka, finale Vimbldona 3-2 za Novaka, polufinale Londona 2-0 za Federera i polufinale AO 3-0 za Novaka. Skor: četiri pobede i jedan poraz. Ipak ti ne pratiš dobro statistiku.