Nova vest
Tenis

Sreda, 23.01.2019.

10:58

Serenin rezultatski kolaps ili nije gotovo dok se ne završi

Koliko jedan detalj promeni sve u meču najbolje se videlo u četvrtfinalnom duelu između Serene Vilijams i Karoline Pliškove.

Izvor: Zoran Kecman

Autor: Zoran Kecman

Serenin rezultatski kolaps ili nije gotovo dok se ne završi
Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Imala je Vilijamsova 1:1 u setovima i 5:1 u setu odluke, praktično, trebalo je samo da dotuče protivnicu, a onda je krenulo sve po zlu.

U tom sedmom gemu, dogodile su se dve stvari, u pokušaju da krene u bekhend stranu, proklizala je i iskrenula zglob leve noge.

Posle toga, sudije su joj na meč lopti dosudile fut folt, i od tog momenta krenula je neverovatna drama. Izgubila je taj servis gem, potom i narednih pet pritom neiskoristivši ukupno četiri meč lopte. Nešto što se Vilijamsovoj, tokom karijere, zaista retko dešavalo.

Nema sumnje da je Pliškova, zbog pozicije u kojoj je bila, zaslužila sve pohvale za načinjen preokret, ali pitanje je koliko joj je pomoglo to što se Amerikanka povredila.

Mislima sam već bila u svlačionici, ali srećom, telom nisam. Prosto ne mogu da verujem da sam uspela da pobedim“, poručila je Pliškova neposredni po završetku meča u „Rod Lejver areni“.

Serena nije želela da oduzme pet minjta slave protivnici. Kaže da povreda nije razlog što je izgubila.

Ta povreda nema veze s tim što sam izgubila. Jednostavno, Karolina je od te meč lopte na 5:1 igrala zaista neverovatno. Pogađala je linije, ne mogu sebi ništa da zamerim, jer nisam uradila ništa što je bilo loše“, izjavila je Amerikanka.

Rekla je da joj nimalo nije lakše to što zna posle ovoga može opet da ide kući i bude sa svojom ćerkicom.

Ništa mi neće biti lakše, ja jednostavno ne volim da gubim, i to je to. Biće mi ovo jedno veliko iskustvo, da kad sledeći put budem u ovakvoj situaciji, ne napravim isto“, rekla je Serena.

Ovaj susret je pokazao da u tenisu nema unapred upisanih pobeda i da se svaki poen mora odraditi do kraja. Čak i kad ste na ivici pobede, ambis nije daleko, ako ste neoprezni.

Vilijamsovoj su se dešavale razne stvari u karijeri, ali ovo je već drugi Grend slem na kojem ne uspava da ostvari svoj cilj, da osvoji 24. Grend slem pehar u karijeri.

Za Pliškovu, posle dve godina četvrtfinala u Melburnu, konačno iskorak, prvo polufinale. Ali sada je na redu polufinale sa šampionkom US Opena, Naomi Osakom. A nismo tako daleko ni od češkog finala ženskog singla, koje će se dogoditi ako Karolina pobedi Japanku, a Petra Kvitova Amerikanku Danijel Kolins.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve