Utorak, 29.01.2019.

13:40

Toni Nadal: Rafin napad služio Novaku kao hrana

Bivši trener Rafaela Nadala, njegov stric Toni bio je brutalno iskren u vezi sa nemoći koju je Španac pokazao protiv Novaka Đokovića u finalu Australijan opena.

Izvor: AK

Toni Nadal: Rafin napad služio Novaku kao hrana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

артиљерац

pre 5 godina

@ King Roger Данас,око 13.30,случајно налетим на снимак меча Федерер-Циципас.
Нисам гледао директно.Па,твој "Краљ" како је играо против Циципаса,не би против Новака 5 гемова добио у 3 сета.А вероватно би предао.И сад се спрема за
Вимблдон.А Вимблдон у јулу.Да није поранио?

anica

pre 5 godina

Nadal je veliki sportista, i mislim da nije korektno govoriti kako nije bio 100odsto spreman u Australiji, prosao je vrlo lako do finala, mnogo ubedljivu igru je imao.
Ono sto je meni zapalo za oko je promena u igri, dosta skracuje poene i ocigledno da je pokusao nesto da menja ali ne ide protiv Noleta, poznaju se u dusu sto se kaze. Kako god, na sljaci je Nadal opet prvi favorit ruku na srce, Novak ce morati ozbiljno da ga shvati.

Građanin Kejn

pre 5 godina

Nije tačno da Nadal nije bio spreman 100%, bio je, jer to govore rezultati sve do finala-bez izgubljenog seta!!!
Sve je imao i napad i odbranu sve!!!
Novak je jednostavnim rečnikom bolji i kompletniji teniser!!!! Ima igru, ima kretanje ima želju,volju za pobedom ima sve!!!
Naročito je bolji u mentalnom smislu, jer je "ušao u glavu i uši" Nadalu i ovaj ne može da igra protiv njega jer ima straha!!!!

izhlapjeli starac

pre 5 godina

Rezultat je realan. Tokom meča sam imao utisak da Rafa na svoj servis redovno "visi", da je na ivici brejka. Naprotiv, Novak je svoje servis gemove zavrsavao sa lakoćom. Stvarno sam imao utisak da se nije pošteno oznojio. Igrao je više šah nego tenis.

King Roger

pre 5 godina

(King Roger, 29. januar 2019 14:40) 

Kako neko ko nije spreman i u formi dođe bez izgubljenog seta do finala GS ?! 


Nadal je u savrsenoj formi i seti sevda si bas ti najavljivao da ce Nadal da oduva Novaka u finalu.... he he he ... A Novak je i duze bio povredjen i van forme od Nadala, olerisan pre manje od godinu dana......ali.... GOAT je GOAT.
(Rocky, 29. januar 2019 15:46)

Kakvo izmisljanje.Nikad nisam rekao da ce Nadal da pobedi Nola.Znao sam da ce ovaj da ga pobedi.A kao sto mozes da procitas na prethodnim mojim komentarima videces da sam cak navijao da Nole pobedi jer Nadal uopste ne volim a i blizi je Federeru.A Nole ga nece nikad sustici.Zato malo procitaj pa onda kazi nesto.A i Nadal od 2013 nije vise ista osoba sto se tice betona.

petar-nbg

pre 5 godina

Nema još uvek snage i ritma da bi mogao da parira Novaku, ali da je loš i da neume, to je bar dokazao mnogo puta. Sada mislim da tek izlazo iz povrede i da će tek na RG da bude onaj pravi i tu će se pokazati pravo stanje. Mislim da je Nole najbolji teniser koji je ikad igrao, jer je Federera tukao sa "njegovom" gracioznošću, a Nadala sa snagom koje su i jednom i drugom donele sve u ovom sportu.

CroFed

pre 5 godina

Možda je španjolski Bik shvatio da nema dovoljno snage za mučne izmjene od 30+ udaraca protiv Srbina, pa je htio "na silu" sve riješiti nakon 4-5 udaraca. E pa obio mu se o glavu takav pristup!

Realno

pre 5 godina

"Pa iz aviona se bre videlo nolovcu jedan da Nadal nije ni upola u svoju formu.Covek 6 meseci nije igrao vrhunski tenis dok je Nolo u nikad bolju formu i ti ocekujes da Nadal pobedi i da Toni kaze kako ga je pobedio kad je ovaj bio u najjacoj formi.Da li vi nolovci imate mozga da razmisljate iz svih uglova.Ne volim Nadal niti sam ocekivao njegovu pobedu mada nisam ocekivao 3:0 ali budite malo realni kakva crna forma Nadala.Nikad ga u zivotu nisam video da se ovako vuce po terenu.Nolo odavno nema konkurenciju ali vama to odgovara ali kad Kralj Federer igrao vi ste govorili da je to slaba konkurencija.Pa dogovorite se nolovci.Jer se onda i Nolove zadnje titule ne vaze jer nije imalo konkurencije.Nije dovoljno da su na turu Federer i Nadal da bi se reklo da je jaka konkurencina vec u kakvoj su formi.A to je zadnje bilo 2013 godine i tek 2017 a do 2013 svi znamo koliko je Nolo imao GS.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (King Roger, 29. januar 2019 14:40) # Link komentara"

@"Zavist je najlepsi oblik priznanja"! Hvala na tome :-)

One

pre 5 godina

Ne treba se zavaravati sa tim koliko je neki bio perfektan kada je igrao sa Cicipasom ili Pujom. Koliko si dobar moze se oceniti samo ako igras sa nekim iz svoje lige. Sve ostalo je nepotrebno mlacenje.

Jumko

pre 5 godina

@fortissimo Ja sam sasvim nesto drugo citao npr... "Kakvi su to rivali do finala"!? "Svi slabi, tek ce u finalu videti...! "Cicipas smesan iako je izbacio Rodzera" , "Rafi nikad laksi zreb" itd itd.

fortissimo

pre 5 godina

Do finala, Rafa nije izgubio set. Sve protivnike je unistavao na terenu. Svi su komentarisali kako se krece, o servisu koji je promenio da ne pricam? Da na betonu odavno nisu videli da ovako igra. Da li je to pisalo?? Uz to imao je dan vise odmora od Novaka. Zar ne? E sada citam, kako se u finalu vukao po terenu, bez snage, da nije u kondiciji?? Da li znaju ti pojedinci sta pisu? Shvatite, neko igra onoliko koliko mu dozvolite. Novak ga je razbio. Sve sto je Rafa pokusao nije moglo da prodje, sve. Od servisa, udaraca, reterna, igrom na mrezi, pogadjanje linija i uglova,reli razmena, nista nije moglo da prodje. O Novakovom servisu, as udarcima, o DRUGOM servisu, necu da pricam. Rafa je u ovaj mec usao, veoma spreman i odmoran. Smesno je da se uvek neko nadje koji hoce da umanji Novakovu pobedu i ovaj debakl Rafe. Pa se onda nalaze neki razlozi koji jednostavno NE postoje. A vrlo brzo se zaboravi da je Rafa obrisao teren sa Cicipasom, istim onim koji je razbio Federera? Da je u finalu igrao Medvedev, pobedio bi Rafu, ne rezultatom kao Novak ali bi dobio mec. U to sam siguran.U ovom trenutku, Novak je za klasu iznad ostalih sa tura. Nije vam to jasno??

sasa jokic

pre 5 godina

Nema potrebe da se filozofira. Nadalova promena igre, drugaciji, brzi servis i agresivnija igra (blize osnovnoj liniji) dali su super rezultate protiv igrca iz nize kategorije. Kada je dosao Nole, najboljo riterner na planeti, anulirao je tu promenu servisa u momentu, a onda je brutalno kaznjavao Nadalovu blizinu osnovnoj liniji, hvatajuci loptice u penjanju, i nedajuci mu vremena da podigne reket. Kada je stajao 4m iza osnovne lakse je stizao, zato mislim da je napravio veliku gresku sto nine prilagodio igru Noletu.

Realno

pre 5 godina

"Do finala, Rafa nije izgubio set. Sve protivnike je unistavao na terenu. Svi su komentarisali kako se krece, o servisu koji je promenio da ne pricam? Da na betonu odavno nisu videli da ovako igra. Da li je to pisalo?? Uz to imao je dan vise odmora od Novaka. Zar ne? E sada citam, kako se u finalu vukao po terenu, bez snage, da nije u kondiciji?? Da li znaju ti pojedinci sta pisu? Shvatite, neko igra onoliko koliko mu dozvolite. Novak ga je razbio. Sve sto je Rafa pokusao nije moglo da prodje, sve. Od servisa, udaraca, reterna, igrom na mrezi, pogadjanje linija i uglova,reli razmena, nista nije moglo da prodje. O Novakovom servisu, as udarcima, o DRUGOM servisu, necu da pricam. Rafa je u ovaj mec usao, veoma spreman i odmoran. Smesno je da se uvek neko nadje koji hoce da umanji Novakovu pobedu i ovaj debakl Rafe. Pa se onda nalaze neki razlozi koji jednostavno NE postoje. A vrlo brzo se zaboravi da je Rafa obrisao teren sa Cicipasom, istim onim koji je
(fortissimo, 29. januar 2019 16:34)"

Upravo tako fortissimo! I jos da napomenem: Nadal je sam priznao kada su ga pitali sta je razlog, jel nervoza ili nesto drugo, odmah je sportski odgovorio i priznao da nije mogao da isprati Noleta, njegov tempo je od pocetka bio veoma visok, imao je malo vremena sa udarac, precizni i dugacki riterni, vise puta je ponovio da je Nole igrao fantasticno!
I onda se ovde nadju neki amateri da traze razloge za Nadalov poraz.
Noletu mogu "hejteri" izgleda sve oprostiti ali ne i njegove uspehe!

Rocky

pre 5 godina

(King Roger, 29. januar 2019 14:40)

Kako neko ko nije spreman i u formi dođe bez izgubljenog seta do finala GS ?!


Nadal je u savrsenoj formi i seti sevda si bas ti najavljivao da ce Nadal da oduva Novaka u finalu.... he he he ... A Novak je i duze bio povredjen i van forme od Nadala, olerisan pre manje od godinu dana......ali.... GOAT je GOAT.

Robert

pre 5 godina

Zbog cega se "brutalno iskrenim" okarakterisu samo ljudi koji pozitivno govore o Noletu? Otkud ideja da je uopste iskren, kao i to da je neko neiskren samo zato sto nam se njegovo/njeno misljenje ne dopada?

Jumko

pre 5 godina

Hahaha, sta je tu brutalno iskreno!? Sto je Rafa trebalo da igra po sredini i sto nije bio na nivou? Nolomani ako ipak procitaju ceo tekst, nece bas biti srecni procitanim...

Kosta

pre 5 godina

ne verujem da nole ima 8 uzastopnih pobeda na tvrdoj podlozi
u torontu ga je pojeo nadal 2:0
(kalcokera, 29. januar 2019 15:10)

U Torontu ga je pojeo Cicipas a ne nadal.

zlaja

pre 5 godina

do finala niko ni jednom nije spomenuo povredu nadala ili da nije u formi.....bio je bik bez izgubljenog seta....sad ispalo da je igrao na 20% i povređen.....
naravno.....
videće se sve na rg....
do tada.....

šetač

pre 5 godina

Jeste ima taktike ali na kraju uvek gubiš meč. Rekao je to i Wilander. Kao Simon, mrtve lopte u sredinu i u BH. Ali to može neko vreme da muči Novaka, ne sve vreme. Novak napravi 100 neiznuđenih grešaka i dobija meč. Inače u finalu je Novak neiznuđenih grešaka imao 9 a u polufinalu 5! Protiv ovakvog Novaka nadahnutog, ispirisanog, svežeg i bez povrede nema protiv igre.

srle

pre 5 godina

Moraće Rafa da vrati Tonija u stručni tim. Dok mu je tu bio stric, imao je neka rešenja za Novaka. Sad mu je upitan i Rolan Garos gde je neprikosnoven, komforna zona je prošlost za Rafu na šljaci stadiona Filip Šatrije. Šanse u Parizu su sada bar 50:50.

Vlada

pre 5 godina

Te star Nadal te ster Federer. Novak je jedini od njih trojice koji dominira nad drugom dvojicom. On je domintan nad njima zadnjih 10 godina. Malo li je. To je pravi Goat, a ne Federer koji sebi dozvoli da je neko bolji od njega, a to mislim na Nadala i Đokovića koji su sve bitne mečeve protiv njega dobili a uz to je Đoković pored živog Goata dominira zadnjom dekadom. Pozdrav

Kosta

pre 5 godina

ne verujem da nole ima 8 uzastopnih pobeda na tvrdoj podlozi
u torontu ga je pojeo nadal 2:0
(kalcokera, 29. januar 2019 15:10)

U Torontu ga je pojeo Cicipas a ne nadal.

Nebojša

pre 5 godina

Ne znam dali može Novak do Rolland Garossa ove godine ali sigurno može ponovo do Wimbledona i US opena sa dodatna dva trofeja imao bi 17 isto ili jedan do Nadala ukoliko on osvoji RG.

milutin

pre 5 godina

Kritički se osvrće Toni na Rafinu igru protiv Novaka.
Možda je tu kamen spoticanja jenostavno to što on nije više Rafin trener.
Ističe se rezultat od 16:3 od 2013. god. u korist Novaka...
ali i dok je Toni radio sa Rafom rezultat nije bio bolji.
A to znači da je rezultat izmađu ove dvojice za isti vremenski period, dok je Toni bio trener,
isto tako katastrofalan po Rafu, jer iznosi 14:3 u korist Novaka Đokovića

room 1408

pre 5 godina

“Mislim da konačan rezultat pokazuje veću razliku nego sto je stvarno.Djokovic je odigrao savršeno,a Rafa je bio manje uspesan nego u predhodnim mečevima”dodao je stariji Nadal.Znaci neki ljudi ne mogu biti dostojanstveni ni u porazu...Toni logično je da izgubi onaj koji je slabiji...Ni protiv Tajsona nije svako hteo u ring ako nije zarada u milionima dolara...

O.T.A.N.

pre 5 godina

@Djido

E moj Đido, prestigao ga sa 15:15? A Davis cup 4:1, zlata sa OI 1:0.

PS: Jedino si Nolovo ime napisao sa početnim malim slovom.

King Roger

pre 5 godina

Mislim da konačan rezultat pokazuje veću razliku nego sto je stvarno.Djokovic je odigrao savršeno,a Rafa je bio manje uspesan nego u predhodnim mečevima”dodao je stariji Nadal.Znaci neki ljudi ne mogu biti dostojanstveni ni u porazu...Toni logično je da izgubi onaj koji je slabiji...Ni protiv Tajsona nije svako hteo u ring ako nije zarada u milionima dolara...
(room 1408, 29. januar 2019 14:19)

Pa iz aviona se bre videlo nolovcu jedan da Nadal nije ni upola u svoju formu.Covek 6 meseci nije igrao vrhunski tenis dok je Nolo u nikad bolju formu i ti ocekujes da Nadal pobedi i da Toni kaze kako ga je pobedio kad je ovaj bio u najjacoj formi.Da li vi nolovci imate mozga da razmisljate iz svih uglova.Ne volim Nadal niti sam ocekivao njegovu pobedu mada nisam ocekivao 3:0 ali budite malo realni kakva crna forma Nadala.Nikad ga u zivotu nisam video da se ovako vuce po terenu.Nolo odavno nema konkurenciju ali vama to odgovara ali kad Kralj Federer igrao vi ste govorili da je to slaba konkurencija.Pa dogovorite se nolovci.Jer se onda i Nolove zadnje titule ne vaze jer nije imalo konkurencije.Nije dovoljno da su na turu Federer i Nadal da bi se reklo da je jaka konkurencina vec u kakvoj su formi.A to je zadnje bilo 2013 godine i tek 2017 a do 2013 svi znamo koliko je Nolo imao GS.

Djido

pre 5 godina

Toni je do prekjuče bio najuspešniji teniski trener svih vremea, GOAT kako ovde vole da kažu. Sa Rafaelom je osvojio 15 GS titula.

Međutim, to više nije, pre dva dana sustigao ga je Vajda, jer je Novak sa njim osvoji svih svojih 15 GS titula. Takođe i sve masterse u čemu je Vajda još ubedljiviji. Ima 32 titule osvojene sa Novakom, a Toni manje od 30 osvojenih sa RAfom.

Dakle, Vajda je već prestigao Tonija Nadala. Čeka se još da novak to uradi sa Rafaelom Nadalom. Nećemo dugo čekati. To će se desiti već ove godine, 2019. i to se ne može sprečiti.

Xnodeh

pre 5 godina

Toni Nadal mi je otkad je aktuelan Rafa u svetu tenisa,kao i njegova rivalstva sa placljivkom iz Bazela i Novakom,oduvek delovao kao miran,stalozen,realan covek,posvecen iskljucivo radu sa njim.Koliko se secam,i kada ga je kamera hvatala na tribinama tokom meceva,nikad nije davao ni znakove neke radosti,a pogotovo ne neke nervoze i besa.Ono sto je Novak uradio juce,zaista je nesto,pa prakticno nevidjeno u teniskoj Open eri.Pogotovo kad imamo u vidu da je Rafa do finala stigao bez izgubljenog seta i u fantasticnoj formi.Bice jos sigurno mnogo price na tu temu,sto je i logicno,ali je vec sada jasno da je Novak prosto naterao gotovo sve velikane da pokazu prema njemu,ono sto prema nikom nikad u tolikom broju nisu.A to vec sve govori.Djokovic je bez ikakve sumnje,sa svojih 100% najbolji ikad,vec sada.Ako uporedimo 100% drugih velikana,Novakovih 100% je iznad njihovih 100%.I to se vidi,to je toliko puta potvrdjeno,tu nema nikakve dileme.Ostaju ti Grend Slemovi i broj nedelja na prvom mestu,kao papirni dokaz da je neko najbolji ikad.Djokovic to moze,ova 3 vezana GS su verovatno presudna za to,jer su mu pokazala posle one krize,zbog cega god da je sve bila,da on moze jos bolje nego pre toga.Time je prakticno sam sebe uverio da su i 20 GS dostizna,i da posle onoga juce vise to nije sporno.Samo pametno Novace,nemoj molim te dozvoliti novu glupost,Imaze,Gmaze,Mamlaze,vec veruj svom timu na celu sa doktorom Vajdom,veruj sebi.Mi verujemo tebi,bices najbolji ikad i zvanicno,za 3-5 godina

Mravojed

pre 5 godina

Budimo još jednom brutalno iskreni: na ovom nivou na kome je Djole odigrao polufinale i finale AO nijedan teniser u ovom trenutku nebi pobedio istog. Ne zaboravite da Novak poseduje još dve brzine, a to su svetlosna i WORP. Ovo što ste videli u Australiji u zadnja dva nastupa su 5 i 7 brzina. Welcome to the machine.

Djido

pre 5 godina

Toni je do prekjuče bio najuspešniji teniski trener svih vremea, GOAT kako ovde vole da kažu. Sa Rafaelom je osvojio 15 GS titula.

Međutim, to više nije, pre dva dana sustigao ga je Vajda, jer je Novak sa njim osvoji svih svojih 15 GS titula. Takođe i sve masterse u čemu je Vajda još ubedljiviji. Ima 32 titule osvojene sa Novakom, a Toni manje od 30 osvojenih sa RAfom.

Dakle, Vajda je već prestigao Tonija Nadala. Čeka se još da novak to uradi sa Rafaelom Nadalom. Nećemo dugo čekati. To će se desiti već ove godine, 2019. i to se ne može sprečiti.

Mravojed

pre 5 godina

Budimo još jednom brutalno iskreni: na ovom nivou na kome je Djole odigrao polufinale i finale AO nijedan teniser u ovom trenutku nebi pobedio istog. Ne zaboravite da Novak poseduje još dve brzine, a to su svetlosna i WORP. Ovo što ste videli u Australiji u zadnja dva nastupa su 5 i 7 brzina. Welcome to the machine.

Xnodeh

pre 5 godina

Toni Nadal mi je otkad je aktuelan Rafa u svetu tenisa,kao i njegova rivalstva sa placljivkom iz Bazela i Novakom,oduvek delovao kao miran,stalozen,realan covek,posvecen iskljucivo radu sa njim.Koliko se secam,i kada ga je kamera hvatala na tribinama tokom meceva,nikad nije davao ni znakove neke radosti,a pogotovo ne neke nervoze i besa.Ono sto je Novak uradio juce,zaista je nesto,pa prakticno nevidjeno u teniskoj Open eri.Pogotovo kad imamo u vidu da je Rafa do finala stigao bez izgubljenog seta i u fantasticnoj formi.Bice jos sigurno mnogo price na tu temu,sto je i logicno,ali je vec sada jasno da je Novak prosto naterao gotovo sve velikane da pokazu prema njemu,ono sto prema nikom nikad u tolikom broju nisu.A to vec sve govori.Djokovic je bez ikakve sumnje,sa svojih 100% najbolji ikad,vec sada.Ako uporedimo 100% drugih velikana,Novakovih 100% je iznad njihovih 100%.I to se vidi,to je toliko puta potvrdjeno,tu nema nikakve dileme.Ostaju ti Grend Slemovi i broj nedelja na prvom mestu,kao papirni dokaz da je neko najbolji ikad.Djokovic to moze,ova 3 vezana GS su verovatno presudna za to,jer su mu pokazala posle one krize,zbog cega god da je sve bila,da on moze jos bolje nego pre toga.Time je prakticno sam sebe uverio da su i 20 GS dostizna,i da posle onoga juce vise to nije sporno.Samo pametno Novace,nemoj molim te dozvoliti novu glupost,Imaze,Gmaze,Mamlaze,vec veruj svom timu na celu sa doktorom Vajdom,veruj sebi.Mi verujemo tebi,bices najbolji ikad i zvanicno,za 3-5 godina

šetač

pre 5 godina

Jeste ima taktike ali na kraju uvek gubiš meč. Rekao je to i Wilander. Kao Simon, mrtve lopte u sredinu i u BH. Ali to može neko vreme da muči Novaka, ne sve vreme. Novak napravi 100 neiznuđenih grešaka i dobija meč. Inače u finalu je Novak neiznuđenih grešaka imao 9 a u polufinalu 5! Protiv ovakvog Novaka nadahnutog, ispirisanog, svežeg i bez povrede nema protiv igre.

Realno

pre 5 godina

"Do finala, Rafa nije izgubio set. Sve protivnike je unistavao na terenu. Svi su komentarisali kako se krece, o servisu koji je promenio da ne pricam? Da na betonu odavno nisu videli da ovako igra. Da li je to pisalo?? Uz to imao je dan vise odmora od Novaka. Zar ne? E sada citam, kako se u finalu vukao po terenu, bez snage, da nije u kondiciji?? Da li znaju ti pojedinci sta pisu? Shvatite, neko igra onoliko koliko mu dozvolite. Novak ga je razbio. Sve sto je Rafa pokusao nije moglo da prodje, sve. Od servisa, udaraca, reterna, igrom na mrezi, pogadjanje linija i uglova,reli razmena, nista nije moglo da prodje. O Novakovom servisu, as udarcima, o DRUGOM servisu, necu da pricam. Rafa je u ovaj mec usao, veoma spreman i odmoran. Smesno je da se uvek neko nadje koji hoce da umanji Novakovu pobedu i ovaj debakl Rafe. Pa se onda nalaze neki razlozi koji jednostavno NE postoje. A vrlo brzo se zaboravi da je Rafa obrisao teren sa Cicipasom, istim onim koji je
(fortissimo, 29. januar 2019 16:34)"

Upravo tako fortissimo! I jos da napomenem: Nadal je sam priznao kada su ga pitali sta je razlog, jel nervoza ili nesto drugo, odmah je sportski odgovorio i priznao da nije mogao da isprati Noleta, njegov tempo je od pocetka bio veoma visok, imao je malo vremena sa udarac, precizni i dugacki riterni, vise puta je ponovio da je Nole igrao fantasticno!
I onda se ovde nadju neki amateri da traze razloge za Nadalov poraz.
Noletu mogu "hejteri" izgleda sve oprostiti ali ne i njegove uspehe!

Kosta

pre 5 godina

ne verujem da nole ima 8 uzastopnih pobeda na tvrdoj podlozi
u torontu ga je pojeo nadal 2:0
(kalcokera, 29. januar 2019 15:10)

U Torontu ga je pojeo Cicipas a ne nadal.

fortissimo

pre 5 godina

Do finala, Rafa nije izgubio set. Sve protivnike je unistavao na terenu. Svi su komentarisali kako se krece, o servisu koji je promenio da ne pricam? Da na betonu odavno nisu videli da ovako igra. Da li je to pisalo?? Uz to imao je dan vise odmora od Novaka. Zar ne? E sada citam, kako se u finalu vukao po terenu, bez snage, da nije u kondiciji?? Da li znaju ti pojedinci sta pisu? Shvatite, neko igra onoliko koliko mu dozvolite. Novak ga je razbio. Sve sto je Rafa pokusao nije moglo da prodje, sve. Od servisa, udaraca, reterna, igrom na mrezi, pogadjanje linija i uglova,reli razmena, nista nije moglo da prodje. O Novakovom servisu, as udarcima, o DRUGOM servisu, necu da pricam. Rafa je u ovaj mec usao, veoma spreman i odmoran. Smesno je da se uvek neko nadje koji hoce da umanji Novakovu pobedu i ovaj debakl Rafe. Pa se onda nalaze neki razlozi koji jednostavno NE postoje. A vrlo brzo se zaboravi da je Rafa obrisao teren sa Cicipasom, istim onim koji je razbio Federera? Da je u finalu igrao Medvedev, pobedio bi Rafu, ne rezultatom kao Novak ali bi dobio mec. U to sam siguran.U ovom trenutku, Novak je za klasu iznad ostalih sa tura. Nije vam to jasno??

zlaja

pre 5 godina

do finala niko ni jednom nije spomenuo povredu nadala ili da nije u formi.....bio je bik bez izgubljenog seta....sad ispalo da je igrao na 20% i povređen.....
naravno.....
videće se sve na rg....
do tada.....

sasa jokic

pre 5 godina

Nema potrebe da se filozofira. Nadalova promena igre, drugaciji, brzi servis i agresivnija igra (blize osnovnoj liniji) dali su super rezultate protiv igrca iz nize kategorije. Kada je dosao Nole, najboljo riterner na planeti, anulirao je tu promenu servisa u momentu, a onda je brutalno kaznjavao Nadalovu blizinu osnovnoj liniji, hvatajuci loptice u penjanju, i nedajuci mu vremena da podigne reket. Kada je stajao 4m iza osnovne lakse je stizao, zato mislim da je napravio veliku gresku sto nine prilagodio igru Noletu.

Vlada

pre 5 godina

Te star Nadal te ster Federer. Novak je jedini od njih trojice koji dominira nad drugom dvojicom. On je domintan nad njima zadnjih 10 godina. Malo li je. To je pravi Goat, a ne Federer koji sebi dozvoli da je neko bolji od njega, a to mislim na Nadala i Đokovića koji su sve bitne mečeve protiv njega dobili a uz to je Đoković pored živog Goata dominira zadnjom dekadom. Pozdrav

Rocky

pre 5 godina

(King Roger, 29. januar 2019 14:40)

Kako neko ko nije spreman i u formi dođe bez izgubljenog seta do finala GS ?!


Nadal je u savrsenoj formi i seti sevda si bas ti najavljivao da ce Nadal da oduva Novaka u finalu.... he he he ... A Novak je i duze bio povredjen i van forme od Nadala, olerisan pre manje od godinu dana......ali.... GOAT je GOAT.

srle

pre 5 godina

Moraće Rafa da vrati Tonija u stručni tim. Dok mu je tu bio stric, imao je neka rešenja za Novaka. Sad mu je upitan i Rolan Garos gde je neprikosnoven, komforna zona je prošlost za Rafu na šljaci stadiona Filip Šatrije. Šanse u Parizu su sada bar 50:50.

CroFed

pre 5 godina

Možda je španjolski Bik shvatio da nema dovoljno snage za mučne izmjene od 30+ udaraca protiv Srbina, pa je htio "na silu" sve riješiti nakon 4-5 udaraca. E pa obio mu se o glavu takav pristup!

Realno

pre 5 godina

"Pa iz aviona se bre videlo nolovcu jedan da Nadal nije ni upola u svoju formu.Covek 6 meseci nije igrao vrhunski tenis dok je Nolo u nikad bolju formu i ti ocekujes da Nadal pobedi i da Toni kaze kako ga je pobedio kad je ovaj bio u najjacoj formi.Da li vi nolovci imate mozga da razmisljate iz svih uglova.Ne volim Nadal niti sam ocekivao njegovu pobedu mada nisam ocekivao 3:0 ali budite malo realni kakva crna forma Nadala.Nikad ga u zivotu nisam video da se ovako vuce po terenu.Nolo odavno nema konkurenciju ali vama to odgovara ali kad Kralj Federer igrao vi ste govorili da je to slaba konkurencija.Pa dogovorite se nolovci.Jer se onda i Nolove zadnje titule ne vaze jer nije imalo konkurencije.Nije dovoljno da su na turu Federer i Nadal da bi se reklo da je jaka konkurencina vec u kakvoj su formi.A to je zadnje bilo 2013 godine i tek 2017 a do 2013 svi znamo koliko je Nolo imao GS.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (King Roger, 29. januar 2019 14:40) # Link komentara"

@"Zavist je najlepsi oblik priznanja"! Hvala na tome :-)

izhlapjeli starac

pre 5 godina

Rezultat je realan. Tokom meča sam imao utisak da Rafa na svoj servis redovno "visi", da je na ivici brejka. Naprotiv, Novak je svoje servis gemove zavrsavao sa lakoćom. Stvarno sam imao utisak da se nije pošteno oznojio. Igrao je više šah nego tenis.

One

pre 5 godina

Ne treba se zavaravati sa tim koliko je neki bio perfektan kada je igrao sa Cicipasom ili Pujom. Koliko si dobar moze se oceniti samo ako igras sa nekim iz svoje lige. Sve ostalo je nepotrebno mlacenje.

Građanin Kejn

pre 5 godina

Nije tačno da Nadal nije bio spreman 100%, bio je, jer to govore rezultati sve do finala-bez izgubljenog seta!!!
Sve je imao i napad i odbranu sve!!!
Novak je jednostavnim rečnikom bolji i kompletniji teniser!!!! Ima igru, ima kretanje ima želju,volju za pobedom ima sve!!!
Naročito je bolji u mentalnom smislu, jer je "ušao u glavu i uši" Nadalu i ovaj ne može da igra protiv njega jer ima straha!!!!

anica

pre 5 godina

Nadal je veliki sportista, i mislim da nije korektno govoriti kako nije bio 100odsto spreman u Australiji, prosao je vrlo lako do finala, mnogo ubedljivu igru je imao.
Ono sto je meni zapalo za oko je promena u igri, dosta skracuje poene i ocigledno da je pokusao nesto da menja ali ne ide protiv Noleta, poznaju se u dusu sto se kaze. Kako god, na sljaci je Nadal opet prvi favorit ruku na srce, Novak ce morati ozbiljno da ga shvati.

room 1408

pre 5 godina

“Mislim da konačan rezultat pokazuje veću razliku nego sto je stvarno.Djokovic je odigrao savršeno,a Rafa je bio manje uspesan nego u predhodnim mečevima”dodao je stariji Nadal.Znaci neki ljudi ne mogu biti dostojanstveni ni u porazu...Toni logično je da izgubi onaj koji je slabiji...Ni protiv Tajsona nije svako hteo u ring ako nije zarada u milionima dolara...

Nebojša

pre 5 godina

Ne znam dali može Novak do Rolland Garossa ove godine ali sigurno može ponovo do Wimbledona i US opena sa dodatna dva trofeja imao bi 17 isto ili jedan do Nadala ukoliko on osvoji RG.

Kosta

pre 5 godina

ne verujem da nole ima 8 uzastopnih pobeda na tvrdoj podlozi
u torontu ga je pojeo nadal 2:0
(kalcokera, 29. januar 2019 15:10)

U Torontu ga je pojeo Cicipas a ne nadal.

petar-nbg

pre 5 godina

Nema još uvek snage i ritma da bi mogao da parira Novaku, ali da je loš i da neume, to je bar dokazao mnogo puta. Sada mislim da tek izlazo iz povrede i da će tek na RG da bude onaj pravi i tu će se pokazati pravo stanje. Mislim da je Nole najbolji teniser koji je ikad igrao, jer je Federera tukao sa "njegovom" gracioznošću, a Nadala sa snagom koje su i jednom i drugom donele sve u ovom sportu.

Robert

pre 5 godina

Zbog cega se "brutalno iskrenim" okarakterisu samo ljudi koji pozitivno govore o Noletu? Otkud ideja da je uopste iskren, kao i to da je neko neiskren samo zato sto nam se njegovo/njeno misljenje ne dopada?

milutin

pre 5 godina

Kritički se osvrće Toni na Rafinu igru protiv Novaka.
Možda je tu kamen spoticanja jenostavno to što on nije više Rafin trener.
Ističe se rezultat od 16:3 od 2013. god. u korist Novaka...
ali i dok je Toni radio sa Rafom rezultat nije bio bolji.
A to znači da je rezultat izmađu ove dvojice za isti vremenski period, dok je Toni bio trener,
isto tako katastrofalan po Rafu, jer iznosi 14:3 u korist Novaka Đokovića

артиљерац

pre 5 godina

@ King Roger Данас,око 13.30,случајно налетим на снимак меча Федерер-Циципас.
Нисам гледао директно.Па,твој "Краљ" како је играо против Циципаса,не би против Новака 5 гемова добио у 3 сета.А вероватно би предао.И сад се спрема за
Вимблдон.А Вимблдон у јулу.Да није поранио?

King Roger

pre 5 godina

Mislim da konačan rezultat pokazuje veću razliku nego sto je stvarno.Djokovic je odigrao savršeno,a Rafa je bio manje uspesan nego u predhodnim mečevima”dodao je stariji Nadal.Znaci neki ljudi ne mogu biti dostojanstveni ni u porazu...Toni logično je da izgubi onaj koji je slabiji...Ni protiv Tajsona nije svako hteo u ring ako nije zarada u milionima dolara...
(room 1408, 29. januar 2019 14:19)

Pa iz aviona se bre videlo nolovcu jedan da Nadal nije ni upola u svoju formu.Covek 6 meseci nije igrao vrhunski tenis dok je Nolo u nikad bolju formu i ti ocekujes da Nadal pobedi i da Toni kaze kako ga je pobedio kad je ovaj bio u najjacoj formi.Da li vi nolovci imate mozga da razmisljate iz svih uglova.Ne volim Nadal niti sam ocekivao njegovu pobedu mada nisam ocekivao 3:0 ali budite malo realni kakva crna forma Nadala.Nikad ga u zivotu nisam video da se ovako vuce po terenu.Nolo odavno nema konkurenciju ali vama to odgovara ali kad Kralj Federer igrao vi ste govorili da je to slaba konkurencija.Pa dogovorite se nolovci.Jer se onda i Nolove zadnje titule ne vaze jer nije imalo konkurencije.Nije dovoljno da su na turu Federer i Nadal da bi se reklo da je jaka konkurencina vec u kakvoj su formi.A to je zadnje bilo 2013 godine i tek 2017 a do 2013 svi znamo koliko je Nolo imao GS.

Jumko

pre 5 godina

Hahaha, sta je tu brutalno iskreno!? Sto je Rafa trebalo da igra po sredini i sto nije bio na nivou? Nolomani ako ipak procitaju ceo tekst, nece bas biti srecni procitanim...

King Roger

pre 5 godina

(King Roger, 29. januar 2019 14:40) 

Kako neko ko nije spreman i u formi dođe bez izgubljenog seta do finala GS ?! 


Nadal je u savrsenoj formi i seti sevda si bas ti najavljivao da ce Nadal da oduva Novaka u finalu.... he he he ... A Novak je i duze bio povredjen i van forme od Nadala, olerisan pre manje od godinu dana......ali.... GOAT je GOAT.
(Rocky, 29. januar 2019 15:46)

Kakvo izmisljanje.Nikad nisam rekao da ce Nadal da pobedi Nola.Znao sam da ce ovaj da ga pobedi.A kao sto mozes da procitas na prethodnim mojim komentarima videces da sam cak navijao da Nole pobedi jer Nadal uopste ne volim a i blizi je Federeru.A Nole ga nece nikad sustici.Zato malo procitaj pa onda kazi nesto.A i Nadal od 2013 nije vise ista osoba sto se tice betona.

Jumko

pre 5 godina

@fortissimo Ja sam sasvim nesto drugo citao npr... "Kakvi su to rivali do finala"!? "Svi slabi, tek ce u finalu videti...! "Cicipas smesan iako je izbacio Rodzera" , "Rafi nikad laksi zreb" itd itd.

O.T.A.N.

pre 5 godina

@Djido

E moj Đido, prestigao ga sa 15:15? A Davis cup 4:1, zlata sa OI 1:0.

PS: Jedino si Nolovo ime napisao sa početnim malim slovom.

King Roger

pre 5 godina

Mislim da konačan rezultat pokazuje veću razliku nego sto je stvarno.Djokovic je odigrao savršeno,a Rafa je bio manje uspesan nego u predhodnim mečevima”dodao je stariji Nadal.Znaci neki ljudi ne mogu biti dostojanstveni ni u porazu...Toni logično je da izgubi onaj koji je slabiji...Ni protiv Tajsona nije svako hteo u ring ako nije zarada u milionima dolara...
(room 1408, 29. januar 2019 14:19)

Pa iz aviona se bre videlo nolovcu jedan da Nadal nije ni upola u svoju formu.Covek 6 meseci nije igrao vrhunski tenis dok je Nolo u nikad bolju formu i ti ocekujes da Nadal pobedi i da Toni kaze kako ga je pobedio kad je ovaj bio u najjacoj formi.Da li vi nolovci imate mozga da razmisljate iz svih uglova.Ne volim Nadal niti sam ocekivao njegovu pobedu mada nisam ocekivao 3:0 ali budite malo realni kakva crna forma Nadala.Nikad ga u zivotu nisam video da se ovako vuce po terenu.Nolo odavno nema konkurenciju ali vama to odgovara ali kad Kralj Federer igrao vi ste govorili da je to slaba konkurencija.Pa dogovorite se nolovci.Jer se onda i Nolove zadnje titule ne vaze jer nije imalo konkurencije.Nije dovoljno da su na turu Federer i Nadal da bi se reklo da je jaka konkurencina vec u kakvoj su formi.A to je zadnje bilo 2013 godine i tek 2017 a do 2013 svi znamo koliko je Nolo imao GS.

room 1408

pre 5 godina

“Mislim da konačan rezultat pokazuje veću razliku nego sto je stvarno.Djokovic je odigrao savršeno,a Rafa je bio manje uspesan nego u predhodnim mečevima”dodao je stariji Nadal.Znaci neki ljudi ne mogu biti dostojanstveni ni u porazu...Toni logično je da izgubi onaj koji je slabiji...Ni protiv Tajsona nije svako hteo u ring ako nije zarada u milionima dolara...

King Roger

pre 5 godina

(King Roger, 29. januar 2019 14:40) 

Kako neko ko nije spreman i u formi dođe bez izgubljenog seta do finala GS ?! 


Nadal je u savrsenoj formi i seti sevda si bas ti najavljivao da ce Nadal da oduva Novaka u finalu.... he he he ... A Novak je i duze bio povredjen i van forme od Nadala, olerisan pre manje od godinu dana......ali.... GOAT je GOAT.
(Rocky, 29. januar 2019 15:46)

Kakvo izmisljanje.Nikad nisam rekao da ce Nadal da pobedi Nola.Znao sam da ce ovaj da ga pobedi.A kao sto mozes da procitas na prethodnim mojim komentarima videces da sam cak navijao da Nole pobedi jer Nadal uopste ne volim a i blizi je Federeru.A Nole ga nece nikad sustici.Zato malo procitaj pa onda kazi nesto.A i Nadal od 2013 nije vise ista osoba sto se tice betona.

O.T.A.N.

pre 5 godina

@Djido

E moj Đido, prestigao ga sa 15:15? A Davis cup 4:1, zlata sa OI 1:0.

PS: Jedino si Nolovo ime napisao sa početnim malim slovom.

Jumko

pre 5 godina

Hahaha, sta je tu brutalno iskreno!? Sto je Rafa trebalo da igra po sredini i sto nije bio na nivou? Nolomani ako ipak procitaju ceo tekst, nece bas biti srecni procitanim...

Djido

pre 5 godina

Toni je do prekjuče bio najuspešniji teniski trener svih vremea, GOAT kako ovde vole da kažu. Sa Rafaelom je osvojio 15 GS titula.

Međutim, to više nije, pre dva dana sustigao ga je Vajda, jer je Novak sa njim osvoji svih svojih 15 GS titula. Takođe i sve masterse u čemu je Vajda još ubedljiviji. Ima 32 titule osvojene sa Novakom, a Toni manje od 30 osvojenih sa RAfom.

Dakle, Vajda je već prestigao Tonija Nadala. Čeka se još da novak to uradi sa Rafaelom Nadalom. Nećemo dugo čekati. To će se desiti već ove godine, 2019. i to se ne može sprečiti.

Jumko

pre 5 godina

@fortissimo Ja sam sasvim nesto drugo citao npr... "Kakvi su to rivali do finala"!? "Svi slabi, tek ce u finalu videti...! "Cicipas smesan iako je izbacio Rodzera" , "Rafi nikad laksi zreb" itd itd.

Mravojed

pre 5 godina

Budimo još jednom brutalno iskreni: na ovom nivou na kome je Djole odigrao polufinale i finale AO nijedan teniser u ovom trenutku nebi pobedio istog. Ne zaboravite da Novak poseduje još dve brzine, a to su svetlosna i WORP. Ovo što ste videli u Australiji u zadnja dva nastupa su 5 i 7 brzina. Welcome to the machine.

Robert

pre 5 godina

Zbog cega se "brutalno iskrenim" okarakterisu samo ljudi koji pozitivno govore o Noletu? Otkud ideja da je uopste iskren, kao i to da je neko neiskren samo zato sto nam se njegovo/njeno misljenje ne dopada?

Xnodeh

pre 5 godina

Toni Nadal mi je otkad je aktuelan Rafa u svetu tenisa,kao i njegova rivalstva sa placljivkom iz Bazela i Novakom,oduvek delovao kao miran,stalozen,realan covek,posvecen iskljucivo radu sa njim.Koliko se secam,i kada ga je kamera hvatala na tribinama tokom meceva,nikad nije davao ni znakove neke radosti,a pogotovo ne neke nervoze i besa.Ono sto je Novak uradio juce,zaista je nesto,pa prakticno nevidjeno u teniskoj Open eri.Pogotovo kad imamo u vidu da je Rafa do finala stigao bez izgubljenog seta i u fantasticnoj formi.Bice jos sigurno mnogo price na tu temu,sto je i logicno,ali je vec sada jasno da je Novak prosto naterao gotovo sve velikane da pokazu prema njemu,ono sto prema nikom nikad u tolikom broju nisu.A to vec sve govori.Djokovic je bez ikakve sumnje,sa svojih 100% najbolji ikad,vec sada.Ako uporedimo 100% drugih velikana,Novakovih 100% je iznad njihovih 100%.I to se vidi,to je toliko puta potvrdjeno,tu nema nikakve dileme.Ostaju ti Grend Slemovi i broj nedelja na prvom mestu,kao papirni dokaz da je neko najbolji ikad.Djokovic to moze,ova 3 vezana GS su verovatno presudna za to,jer su mu pokazala posle one krize,zbog cega god da je sve bila,da on moze jos bolje nego pre toga.Time je prakticno sam sebe uverio da su i 20 GS dostizna,i da posle onoga juce vise to nije sporno.Samo pametno Novace,nemoj molim te dozvoliti novu glupost,Imaze,Gmaze,Mamlaze,vec veruj svom timu na celu sa doktorom Vajdom,veruj sebi.Mi verujemo tebi,bices najbolji ikad i zvanicno,za 3-5 godina

Realno

pre 5 godina

"Pa iz aviona se bre videlo nolovcu jedan da Nadal nije ni upola u svoju formu.Covek 6 meseci nije igrao vrhunski tenis dok je Nolo u nikad bolju formu i ti ocekujes da Nadal pobedi i da Toni kaze kako ga je pobedio kad je ovaj bio u najjacoj formi.Da li vi nolovci imate mozga da razmisljate iz svih uglova.Ne volim Nadal niti sam ocekivao njegovu pobedu mada nisam ocekivao 3:0 ali budite malo realni kakva crna forma Nadala.Nikad ga u zivotu nisam video da se ovako vuce po terenu.Nolo odavno nema konkurenciju ali vama to odgovara ali kad Kralj Federer igrao vi ste govorili da je to slaba konkurencija.Pa dogovorite se nolovci.Jer se onda i Nolove zadnje titule ne vaze jer nije imalo konkurencije.Nije dovoljno da su na turu Federer i Nadal da bi se reklo da je jaka konkurencina vec u kakvoj su formi.A to je zadnje bilo 2013 godine i tek 2017 a do 2013 svi znamo koliko je Nolo imao GS.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (King Roger, 29. januar 2019 14:40) # Link komentara"

@"Zavist je najlepsi oblik priznanja"! Hvala na tome :-)

артиљерац

pre 5 godina

@ King Roger Данас,око 13.30,случајно налетим на снимак меча Федерер-Циципас.
Нисам гледао директно.Па,твој "Краљ" како је играо против Циципаса,не би против Новака 5 гемова добио у 3 сета.А вероватно би предао.И сад се спрема за
Вимблдон.А Вимблдон у јулу.Да није поранио?

Realno

pre 5 godina

"Do finala, Rafa nije izgubio set. Sve protivnike je unistavao na terenu. Svi su komentarisali kako se krece, o servisu koji je promenio da ne pricam? Da na betonu odavno nisu videli da ovako igra. Da li je to pisalo?? Uz to imao je dan vise odmora od Novaka. Zar ne? E sada citam, kako se u finalu vukao po terenu, bez snage, da nije u kondiciji?? Da li znaju ti pojedinci sta pisu? Shvatite, neko igra onoliko koliko mu dozvolite. Novak ga je razbio. Sve sto je Rafa pokusao nije moglo da prodje, sve. Od servisa, udaraca, reterna, igrom na mrezi, pogadjanje linija i uglova,reli razmena, nista nije moglo da prodje. O Novakovom servisu, as udarcima, o DRUGOM servisu, necu da pricam. Rafa je u ovaj mec usao, veoma spreman i odmoran. Smesno je da se uvek neko nadje koji hoce da umanji Novakovu pobedu i ovaj debakl Rafe. Pa se onda nalaze neki razlozi koji jednostavno NE postoje. A vrlo brzo se zaboravi da je Rafa obrisao teren sa Cicipasom, istim onim koji je
(fortissimo, 29. januar 2019 16:34)"

Upravo tako fortissimo! I jos da napomenem: Nadal je sam priznao kada su ga pitali sta je razlog, jel nervoza ili nesto drugo, odmah je sportski odgovorio i priznao da nije mogao da isprati Noleta, njegov tempo je od pocetka bio veoma visok, imao je malo vremena sa udarac, precizni i dugacki riterni, vise puta je ponovio da je Nole igrao fantasticno!
I onda se ovde nadju neki amateri da traze razloge za Nadalov poraz.
Noletu mogu "hejteri" izgleda sve oprostiti ali ne i njegove uspehe!

Nebojša

pre 5 godina

Ne znam dali može Novak do Rolland Garossa ove godine ali sigurno može ponovo do Wimbledona i US opena sa dodatna dva trofeja imao bi 17 isto ili jedan do Nadala ukoliko on osvoji RG.

Građanin Kejn

pre 5 godina

Nije tačno da Nadal nije bio spreman 100%, bio je, jer to govore rezultati sve do finala-bez izgubljenog seta!!!
Sve je imao i napad i odbranu sve!!!
Novak je jednostavnim rečnikom bolji i kompletniji teniser!!!! Ima igru, ima kretanje ima želju,volju za pobedom ima sve!!!
Naročito je bolji u mentalnom smislu, jer je "ušao u glavu i uši" Nadalu i ovaj ne može da igra protiv njega jer ima straha!!!!

Rocky

pre 5 godina

(King Roger, 29. januar 2019 14:40)

Kako neko ko nije spreman i u formi dođe bez izgubljenog seta do finala GS ?!


Nadal je u savrsenoj formi i seti sevda si bas ti najavljivao da ce Nadal da oduva Novaka u finalu.... he he he ... A Novak je i duze bio povredjen i van forme od Nadala, olerisan pre manje od godinu dana......ali.... GOAT je GOAT.

CroFed

pre 5 godina

Možda je španjolski Bik shvatio da nema dovoljno snage za mučne izmjene od 30+ udaraca protiv Srbina, pa je htio "na silu" sve riješiti nakon 4-5 udaraca. E pa obio mu se o glavu takav pristup!

One

pre 5 godina

Ne treba se zavaravati sa tim koliko je neki bio perfektan kada je igrao sa Cicipasom ili Pujom. Koliko si dobar moze se oceniti samo ako igras sa nekim iz svoje lige. Sve ostalo je nepotrebno mlacenje.

Kosta

pre 5 godina

ne verujem da nole ima 8 uzastopnih pobeda na tvrdoj podlozi
u torontu ga je pojeo nadal 2:0
(kalcokera, 29. januar 2019 15:10)

U Torontu ga je pojeo Cicipas a ne nadal.

zlaja

pre 5 godina

do finala niko ni jednom nije spomenuo povredu nadala ili da nije u formi.....bio je bik bez izgubljenog seta....sad ispalo da je igrao na 20% i povređen.....
naravno.....
videće se sve na rg....
do tada.....

Vlada

pre 5 godina

Te star Nadal te ster Federer. Novak je jedini od njih trojice koji dominira nad drugom dvojicom. On je domintan nad njima zadnjih 10 godina. Malo li je. To je pravi Goat, a ne Federer koji sebi dozvoli da je neko bolji od njega, a to mislim na Nadala i Đokovića koji su sve bitne mečeve protiv njega dobili a uz to je Đoković pored živog Goata dominira zadnjom dekadom. Pozdrav

anica

pre 5 godina

Nadal je veliki sportista, i mislim da nije korektno govoriti kako nije bio 100odsto spreman u Australiji, prosao je vrlo lako do finala, mnogo ubedljivu igru je imao.
Ono sto je meni zapalo za oko je promena u igri, dosta skracuje poene i ocigledno da je pokusao nesto da menja ali ne ide protiv Noleta, poznaju se u dusu sto se kaze. Kako god, na sljaci je Nadal opet prvi favorit ruku na srce, Novak ce morati ozbiljno da ga shvati.

Kosta

pre 5 godina

ne verujem da nole ima 8 uzastopnih pobeda na tvrdoj podlozi
u torontu ga je pojeo nadal 2:0
(kalcokera, 29. januar 2019 15:10)

U Torontu ga je pojeo Cicipas a ne nadal.

srle

pre 5 godina

Moraće Rafa da vrati Tonija u stručni tim. Dok mu je tu bio stric, imao je neka rešenja za Novaka. Sad mu je upitan i Rolan Garos gde je neprikosnoven, komforna zona je prošlost za Rafu na šljaci stadiona Filip Šatrije. Šanse u Parizu su sada bar 50:50.

fortissimo

pre 5 godina

Do finala, Rafa nije izgubio set. Sve protivnike je unistavao na terenu. Svi su komentarisali kako se krece, o servisu koji je promenio da ne pricam? Da na betonu odavno nisu videli da ovako igra. Da li je to pisalo?? Uz to imao je dan vise odmora od Novaka. Zar ne? E sada citam, kako se u finalu vukao po terenu, bez snage, da nije u kondiciji?? Da li znaju ti pojedinci sta pisu? Shvatite, neko igra onoliko koliko mu dozvolite. Novak ga je razbio. Sve sto je Rafa pokusao nije moglo da prodje, sve. Od servisa, udaraca, reterna, igrom na mrezi, pogadjanje linija i uglova,reli razmena, nista nije moglo da prodje. O Novakovom servisu, as udarcima, o DRUGOM servisu, necu da pricam. Rafa je u ovaj mec usao, veoma spreman i odmoran. Smesno je da se uvek neko nadje koji hoce da umanji Novakovu pobedu i ovaj debakl Rafe. Pa se onda nalaze neki razlozi koji jednostavno NE postoje. A vrlo brzo se zaboravi da je Rafa obrisao teren sa Cicipasom, istim onim koji je razbio Federera? Da je u finalu igrao Medvedev, pobedio bi Rafu, ne rezultatom kao Novak ali bi dobio mec. U to sam siguran.U ovom trenutku, Novak je za klasu iznad ostalih sa tura. Nije vam to jasno??

petar-nbg

pre 5 godina

Nema još uvek snage i ritma da bi mogao da parira Novaku, ali da je loš i da neume, to je bar dokazao mnogo puta. Sada mislim da tek izlazo iz povrede i da će tek na RG da bude onaj pravi i tu će se pokazati pravo stanje. Mislim da je Nole najbolji teniser koji je ikad igrao, jer je Federera tukao sa "njegovom" gracioznošću, a Nadala sa snagom koje su i jednom i drugom donele sve u ovom sportu.

izhlapjeli starac

pre 5 godina

Rezultat je realan. Tokom meča sam imao utisak da Rafa na svoj servis redovno "visi", da je na ivici brejka. Naprotiv, Novak je svoje servis gemove zavrsavao sa lakoćom. Stvarno sam imao utisak da se nije pošteno oznojio. Igrao je više šah nego tenis.

milutin

pre 5 godina

Kritički se osvrće Toni na Rafinu igru protiv Novaka.
Možda je tu kamen spoticanja jenostavno to što on nije više Rafin trener.
Ističe se rezultat od 16:3 od 2013. god. u korist Novaka...
ali i dok je Toni radio sa Rafom rezultat nije bio bolji.
A to znači da je rezultat izmađu ove dvojice za isti vremenski period, dok je Toni bio trener,
isto tako katastrofalan po Rafu, jer iznosi 14:3 u korist Novaka Đokovića

šetač

pre 5 godina

Jeste ima taktike ali na kraju uvek gubiš meč. Rekao je to i Wilander. Kao Simon, mrtve lopte u sredinu i u BH. Ali to može neko vreme da muči Novaka, ne sve vreme. Novak napravi 100 neiznuđenih grešaka i dobija meč. Inače u finalu je Novak neiznuđenih grešaka imao 9 a u polufinalu 5! Protiv ovakvog Novaka nadahnutog, ispirisanog, svežeg i bez povrede nema protiv igre.

sasa jokic

pre 5 godina

Nema potrebe da se filozofira. Nadalova promena igre, drugaciji, brzi servis i agresivnija igra (blize osnovnoj liniji) dali su super rezultate protiv igrca iz nize kategorije. Kada je dosao Nole, najboljo riterner na planeti, anulirao je tu promenu servisa u momentu, a onda je brutalno kaznjavao Nadalovu blizinu osnovnoj liniji, hvatajuci loptice u penjanju, i nedajuci mu vremena da podigne reket. Kada je stajao 4m iza osnovne lakse je stizao, zato mislim da je napravio veliku gresku sto nine prilagodio igru Noletu.