Nova vest
Tenis

Petak, 19.01.2018.

05:18

Edmund ne može bez pet setova, bolji i od Basilašvilija!

Britanski teniser Kajl Edmund izborio je plasman u osminu finala u Melburnu. Posle velike borbe eliminisao je Nikoloza Basilašvilija iz Gruzije.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Edmund ne može bez pet setova, bolji i od Basilašvilija!
Getty Images

Vrelo australijsko sunce kao da prija Edmundu. Ni inspirisan protivnik ni nesnosna vrućina od plus 40 stepeni nisu speli da ga spreče da stigne do novog trijumfa na Australijan Openu, i to ponovo u pet setova, 7:6, 3:6, 4:6, 6:0, 7:5.

U prethodnom kolu, takođe posle velike borbe, savladao je Denisa Istomina, a ovoga puta na terenu je proveo tri časa i 38 minuta. I nije izgledalo na početku da će biti dobro po Edmunda, naročito posle trećeg gema početnog seta kada je zatražio intervenciju fizioterapeuta zbog bolova u leđima.

Ipak, tretman je dao rezltata pa je Edmund nastavio meč i dobio početni set u taj brejku sa glatkih 7:0!

Basilašvili ne samo da je uspeo da se vrati u meč, več je osvajanjem dva naredna seta načinio preokret i činilo se da je na putu da pobedi. Međutim, teniser iz Gruzije je naglo popustio u četvrtom setu u kojem nije uzeo ni gem.

U petom setu se dobro držao, bilo je neizvesno sve do poslednjeg, 12. gema kada je Edmund uspeo da iskoristi prvu meč loptu.

"Nije bilo jednostavno igrati po ovakvom vremenu. Istina, bilo je malo i vetra, ali on je sredinom meča prestao. Kako je bilo meni, tako je bilo i njemu, najvažnije je da sam na kraju pobedio", rekao je Edmund.

Stigao je i da se našali na račun svog tena.

" U ponedeljak sam izgoreo na suncu, nisam stavio dovoljno kreme. Najgore je prošao moj vrat, znate, veoma sam svetle puti. Moram biti odgovorniji, mama me je dobro izgrdila zbog toga".

Edmundov naredni rival biće bolji iz meča Andreas Sepi - Ivo Karlović.

Rezultate svih završenih mečeva možete pogledati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu