Nedelja, 28.01.2018.

16:15

Ludo – Federer osvojio 10 odsto GS u Open eri

Rodžer Federer, jedan od najboljih tenisera u istoriji, osvajanjem Australijan opena, odnosno 20. Grend slema u karijeri, došao je do impozantnog podatka.

Izvor: B92

Ludo – Federer osvojio 10 odsto GS u Open eri IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

rogerthebest

pre 6 godina

Bravo za komentar doticnog Sandzaka..sve apsolutno podrzam..najkompletniji i najbolji tenisac
svih vremena..da ne govorim da je i najomiljeniji.
Pozdrav svim tenis fanovima posebno Rogerovim.

alkos

pre 6 godina

E, da me je Nolo pitao za savet ne bi ovako prošao!

Sećam se svoje trke na 1500 m. Zaleteo se ja kao bik i bogami cela dva kruga bio daleko ispred svih. A onda mi ponestalo snage, pa me pretrčali i oni koje sam mnogo puta pre te trke pobeđivao...

I zamislite, niko nije pričao o tome kako sam ja vodio ta dva kruga, nego su svi pričali o pobedniku trke!

U stvari, to su neznalice, jer bi im ja svima pokazao, samo da sam izdržao tim tempom! Čak mislim da je kukavički što je pobednik tako ravnomerno rasporedio snage, a nije smeo da uđe u sprinterski fajt sa mnom!

Najbolje će me razumeti navijači Novaka Đokovića, jer oni potvrđuju moju teoriju! To kad je Nole uzeo 11, a Federer u tom periodu samo četiri GS, pravi je pokazatelj ko je bolji! Nadobudni naduvenko je samo kukavički raspodelio snage, a nije mi ni za prići! Mogao sam i ja na takav nači da uzmem 20 gs! Verujte mi na reč! Tako mi moga H2H, koga ne dam, pa makar više nikad ne izašao na megdan tom račundžiji i bezdušnom raspodeljivaču snage na 15 godina. A lepo mu je savetovao tata Srđan da ode u penziju, a ne da se sramoti uzimanjem GS i posle 15 godina. Sramota!!!

sakupljac minusa

pre 6 godina

Auh
U ovom tekstu se govori o nekim procentima i rekordima RF. Pa kad je tako, onda hocu da napomenem kolko je Rafa odigrao manje GS-a a osvojio "samo" 4 manje. Stalno se apostrofiraju neki Rodzerovi rekordi, a Rafa je odigrao 16 ili kolko vec GS-a manje a ima samo 4 titule manje. Samo to govorim. I tu postoje neki procenti. Pa je mozda Rafa rekorder u tome kolko je osvojio GS-a u odnosu na kolko je odigrao.

pa

pre 6 godina

Recimo ako neko od 20 GS odigra 10 i dobije 5, a onaj drugi odigra 20 i dobije 9 naravno je da je veci procenat prvog. Samo sto je prvi odigrao duplo manje meceva pa to ne moze da se poredi.

evo

pre 6 godina

Koliko je Federer odigrao GS do 2003. to je pitanje, zato sto on tada nije bio prvi teniser sveta i nije mu bilo zagarantovano ucesce u prvom kolu. Isto tako i Rafi. Pa mozemo da trazimo i te podatke da vidimo ako te to bas toliko zanima. Medjutim od 2004. -2018. Federer je propustio 1 GS, a Rafa 3. Nisu se uopste pojavili. A za ovo drugo kad nadjem javicu ti da imas za statistiku.

auh

pre 6 godina

U cemu je razlika to sto Rafa do 2005. nije igrao ni jedan GS, odnosno propustio je 12 i to sto je Federer igrao 14 i ispadao u prvim kolima do 2003.? Mislis ovaj je igrao i nije osvojio, a ovaj nije igrao i nije osvojio?! Pa je zato Rafin procenat bolji?! Na istom su druze nisu osvojili ni jedan ni drugi. Mislis da je zato Federeru losiji procenat jer je on igrao, a Rafa nije? Ahaha pomislih da videh sve ovde, ali ocigledno nisam. Taj podatak je bitan zbog cega? I dalje zaista ne vidim poentu ovog tvog pitanja, ali ako je ti vidis ok. Meni je isto ovo sto je on izgubio 14 i ovo sto Rafa nije igrao 12. To ti dokazuje da je Rafa bolji, a 12 meceva nije igrao, kako?!

aaaaaa

pre 6 godina

@markonato treba sacekati da se novak I rafa povuku I da se vidi sta ce jos oni dodati u svoju kolekciju trofeja a I skor sa federerom im ide u korist rafa ga je jedno vreme ubijao na terenu a I nole ga je samarao I levom I desnom tokom perioda svoje dominacije tako da jeste on najbolji trenutno ali ako krene ovu dvojicu u nekom trenutku do kraja njihove karijere tek ce se tada pricati o tome ko je najbolji

Gde ja živim

pre 6 godina

Znate mene fascinira da mi tako malo koristimo statistiku u sportu s obzirom koliko smo talentovani za istu. Npr. Klipersi imaju 4 statističara, a koliko talenta vidim na ovih nekoliko vesti iz tenisa svaki naš klub u bilo kom sportu bi brat bratu mogao da ima po 5. Drastično bi smanjili nezaposlenost i možda podigli sam značaj te lepe nauke u svetu. Ne znam samo ko je gori, da li ovi koji napadaju Fedexa ili ovi koji ga brane (čast izuzecima). People, get a life.

sakupljac minusa

pre 6 godina

evo, 28. januar 2018 18:45
E sad vidi kolko je zbog povreda Rafa propustio GS-a a kolko Rodzer. Tu ti je razlika mnogo veca. Pa onda malo racunaj i vidi sta ces dobiti. Znaci ne kolko je ko godina igrao tenis, nego kolko je ko GS-a odigrao. Znam da je to prakticno nemoguce izracunati, al kad vec brojimo rekorde.....A da, ovaj verovatno ne bi bio na Rodzerovoj strani pa je nebitan. Onda u redu

???

pre 6 godina

@Hjk
Igrao protiv Berdiha, standardnog clana “zlatne ere”, zatim protiv Cunga kojem Nolo nije mogao ni set da uzme, pa protiv Cilica, jos jednog clana “zlatne ere”. Sta te jos zanima? Hoces proslu sezonu? Nalupao Nisikorija, Berdiha i Vavrinku, perjanice “zlatne ere”, pa u finalu Nadala, drugog najboljeg u istoriji, onda tokom sezone redom rusio ponovo Nadala, Vavrinku, Berdiha, Cilica, Raonica, Del Potra, Kirijosa, i slicne clanove konkurencije poznate medju botovima kao “zlatna era” tenisa. Toliko.

Hjk

pre 6 godina

Nijedan komentar koji kaže protiv koga je igrao na ovom turniru Federer,da je osvojio Novak verovatno bi svaki komentar bio s kim je igrao konkurencija nikakva nikad gora i slično.

sakupljac minusa

pre 6 godina

evo, 28. januar 2018 18:45
Rodzer je svoj prvi profesionalni mec odigrao 1998, a Rafa 2002. 4 godine. O tome ja pricam. A ne kad je ko osvojio prvi GS i kad je dosao na vrh. Znaci Rafa je odigrao mnogo manje GS-a. Em zbog kasnijeg pocetka karijere, a i to sto je bio mnogo, mnogo vise povredjen pa je odsustvovao. E to je poenta. Procenat odigranih GS-a i osvojenih GS-a. Rafa gotovo sigurno dosta ubedljiviji

Sandzak

pre 6 godina

Najveći svih vremena nezaustavljivo juri ka teniskoj besmrtnosti. Odavno nema nikakve dvojbe da je Roger Federer najveći tenisač svijeta. Ne samo zbog svih Grand Slam i ATP naslova koje je spremio u svoju riznicu, ne samo zbog rekordna 302 tjedna na 1. mjestu ATP ljestvice, ne samo zbog fantastičnog omjera pobjeda i poraza...Federer je najveći i zbog svog karaktera, svoje osobnosti, odnosa prema sportu i suparnicima, životne i sportske filozofije... Moglo bi se unedogled nabrajati sve što krasi ovog Švicarca koji suvereno gazi 37. ljetom svoga života i usput po teniskim terenima diljem svijeta iznova oduševljava svoje vjerne fanove, koji od njega žele još.

evo

pre 6 godina

Odmah cu ti odgovoriti, mada to sam mozes naci na internetu ako te zanima. Federer je prvi GS oosvojio 2003. Od 2004. Krece njegova dominacija, postaje prvi teniser sveta. Rafa je prvi GS osvojio 2005. tada postaje drugi teniser sveta. Rafa je prvi teniser sveta postao 2008. u avgustu posle W. Znaci Rafa se posle Federera pojavio samo 1 godinu kasnije, ako je to puno kasnije, onda ok.

uh

pre 6 godina

Vazno je da nisu izmisljeni NAJVECI BROJ ATP POENA, novcana nagrada na turnirima, H2H iskljucivo kad ide u korist Novaku. To su validne stvari i tesko ko ce oboriti te rekorde. Sve ostalo je izmisljeno pocev od GS titula, Mastersa, niza pobeda na jednoj podlozi, broj pobeda na odredjenim turnirima... Zato sto Novak nista od toga nema, zato su to u stvari izmisljene kategorije.

sakupljac minusa

pre 6 godina

Ako vec govorimo o procentima, trebalo bi videti kolko je Rodzer odigrao GS-a i kolko osvojio. Kolko je osvojio to znamo, al koji mu je procenat uspesnosti. E sad, Nadal se dosta kasnije pojavio, a ima 4 manje GS-a. Pa verujem da je njegov procenat veci u odnosu na Rodzerov. Al posto je danas takav dan da se samo Rodjini rekordi racunaju,traze,sabiraju...kako god. Verujem da ovaj Rafin rekord u odnosu na Rodzerov niko spomenuti nece. Pa cak ni sam autor ovog teksta.

Rocky Balboa

pre 6 godina

Čovjek je osvojio tri GSa sa 35+ godina, ajde da vidim hoće li to moći Nadal ili Novak, ili bilo tko drugi, neće vjerovatno ni igrati tenis u tim godinama, eto, toliko je velik Roger Federer.

miki

pre 6 godina

Posto vidim da od svih komentara NIJEDAN to ni ne pominje: Federeru svaka cast, covek je najveci teniser svih vremena! Ajde sad specimeni, nastavite da se valjate u blatu.

Kyle and Peel

pre 6 godina

@xcl znas li sta najvise ruzi stvari? ogradjivanje, pravdanje, upotreba ali, ja sam ovo ali cu reci ono itd.

ne moras da napises da ne volis federera, samo napisi da je najbolji.

ne moras da napises "ja sam zvezdas, ali je ovaj grobar car".

devalviras svoj stav kukavickom ogradom. devalviras vrednost onome o cemu pises takodje.

liki

pre 6 godina

Jedno pitanje za redakciju-Zasto ste ovde napisali jedam od najboljih svih vremena a u ostalim ste napisali najbokjih svih vremena? Cak ste i napisali da ako je postojala sumnja ko je najveci, nema je vise.

@

pre 6 godina

Bio bi on na 20% da ne beše Spanca i Srbima.
(Dzek Wilsir, 28. januar 2018 16:19)

Zato su se oni potrgali..jedan jedva udje u 2-3 kolo drugi jedva do polufinala..A deda istim tempom do 40-te

Madjionicari

pre 6 godina

I mesi je postigao 10% od svih golova barse koji su dati na nou kampu u istoriji .Pa vi vidite ko su genijalci u svojim sportovima, dzordan, tajson, felps, federer , mesi.Kakva plejada umetnika.Ono sto je ovim ljudima zajednicko je talenat i magija koju drugi nemaju.

aham

pre 6 godina

Volim ove sto komentarisu da nije nista osvojio u eri Djokovica i Nadala a oni na turu od 04 i 05 hahahah... A realno, ni oni nista nisu osvojili onda u njegovoj... Najveci ikad! 20!

Che

pre 6 godina

A kakve brojke ima u zlatnoj eri tenisa odnosno eri Novaka Djokovica?

Biće Nole opet nadmoćan na atp turu, samo da se oporavi i koncentrise na GS titule uz pokoji turnir Masters serije.

Dragor

pre 6 godina

Kada je Djokovic poceo da dominira svetskim tenisom Federer je imao tacno 30 godina isto koliko danas ima Novak.Pa setite se kako je igrao Federer tada a kako Novak danas.Federer je nakon 30 god osvojio 4 gren slema a videcemo koliko ce osvojiti Nadal i Djokovic

hmm

pre 6 godina

@Che
Ovo je ta zlatna era, protivnici isti, cak i jaci, a Federer dominira! Nije valjda zlatna era bila ono kada je Djokovic osvojio RG a da su i Federer i Nadal odustali od turnira?

xcl

pre 6 godina

Ne volim njegov tenis, ali ovo je neverovatno. Takav kao RF se nikada neće pojaviti. Novak i Nadal mlađi skoro deset godina a već su redovniji u bolnici nego na terenu.

Dragor

pre 6 godina

Kada je Djokovic poceo da dominira svetskim tenisom Federer je imao tacno 30 godina isto koliko danas ima Novak.Pa setite se kako je igrao Federer tada a kako Novak danas.Federer je nakon 30 god osvojio 4 gren slema a videcemo koliko ce osvojiti Nadal i Djokovic

liki

pre 6 godina

Jedno pitanje za redakciju-Zasto ste ovde napisali jedam od najboljih svih vremena a u ostalim ste napisali najbokjih svih vremena? Cak ste i napisali da ako je postojala sumnja ko je najveci, nema je vise.

aham

pre 6 godina

Volim ove sto komentarisu da nije nista osvojio u eri Djokovica i Nadala a oni na turu od 04 i 05 hahahah... A realno, ni oni nista nisu osvojili onda u njegovoj... Najveci ikad! 20!

hmm

pre 6 godina

@Che
Ovo je ta zlatna era, protivnici isti, cak i jaci, a Federer dominira! Nije valjda zlatna era bila ono kada je Djokovic osvojio RG a da su i Federer i Nadal odustali od turnira?

???

pre 6 godina

@Hjk
Igrao protiv Berdiha, standardnog clana “zlatne ere”, zatim protiv Cunga kojem Nolo nije mogao ni set da uzme, pa protiv Cilica, jos jednog clana “zlatne ere”. Sta te jos zanima? Hoces proslu sezonu? Nalupao Nisikorija, Berdiha i Vavrinku, perjanice “zlatne ere”, pa u finalu Nadala, drugog najboljeg u istoriji, onda tokom sezone redom rusio ponovo Nadala, Vavrinku, Berdiha, Cilica, Raonica, Del Potra, Kirijosa, i slicne clanove konkurencije poznate medju botovima kao “zlatna era” tenisa. Toliko.

xcl

pre 6 godina

Ne volim njegov tenis, ali ovo je neverovatno. Takav kao RF se nikada neće pojaviti. Novak i Nadal mlađi skoro deset godina a već su redovniji u bolnici nego na terenu.

@

pre 6 godina

Bio bi on na 20% da ne beše Spanca i Srbima.
(Dzek Wilsir, 28. januar 2018 16:19)

Zato su se oni potrgali..jedan jedva udje u 2-3 kolo drugi jedva do polufinala..A deda istim tempom do 40-te

Rocky Balboa

pre 6 godina

Čovjek je osvojio tri GSa sa 35+ godina, ajde da vidim hoće li to moći Nadal ili Novak, ili bilo tko drugi, neće vjerovatno ni igrati tenis u tim godinama, eto, toliko je velik Roger Federer.

miki

pre 6 godina

Posto vidim da od svih komentara NIJEDAN to ni ne pominje: Federeru svaka cast, covek je najveci teniser svih vremena! Ajde sad specimeni, nastavite da se valjate u blatu.

evo

pre 6 godina

Odmah cu ti odgovoriti, mada to sam mozes naci na internetu ako te zanima. Federer je prvi GS oosvojio 2003. Od 2004. Krece njegova dominacija, postaje prvi teniser sveta. Rafa je prvi GS osvojio 2005. tada postaje drugi teniser sveta. Rafa je prvi teniser sveta postao 2008. u avgustu posle W. Znaci Rafa se posle Federera pojavio samo 1 godinu kasnije, ako je to puno kasnije, onda ok.

Madjionicari

pre 6 godina

I mesi je postigao 10% od svih golova barse koji su dati na nou kampu u istoriji .Pa vi vidite ko su genijalci u svojim sportovima, dzordan, tajson, felps, federer , mesi.Kakva plejada umetnika.Ono sto je ovim ljudima zajednicko je talenat i magija koju drugi nemaju.

Sandzak

pre 6 godina

Najveći svih vremena nezaustavljivo juri ka teniskoj besmrtnosti. Odavno nema nikakve dvojbe da je Roger Federer najveći tenisač svijeta. Ne samo zbog svih Grand Slam i ATP naslova koje je spremio u svoju riznicu, ne samo zbog rekordna 302 tjedna na 1. mjestu ATP ljestvice, ne samo zbog fantastičnog omjera pobjeda i poraza...Federer je najveći i zbog svog karaktera, svoje osobnosti, odnosa prema sportu i suparnicima, životne i sportske filozofije... Moglo bi se unedogled nabrajati sve što krasi ovog Švicarca koji suvereno gazi 37. ljetom svoga života i usput po teniskim terenima diljem svijeta iznova oduševljava svoje vjerne fanove, koji od njega žele još.

uh

pre 6 godina

Vazno je da nisu izmisljeni NAJVECI BROJ ATP POENA, novcana nagrada na turnirima, H2H iskljucivo kad ide u korist Novaku. To su validne stvari i tesko ko ce oboriti te rekorde. Sve ostalo je izmisljeno pocev od GS titula, Mastersa, niza pobeda na jednoj podlozi, broj pobeda na odredjenim turnirima... Zato sto Novak nista od toga nema, zato su to u stvari izmisljene kategorije.

Kyle and Peel

pre 6 godina

@xcl znas li sta najvise ruzi stvari? ogradjivanje, pravdanje, upotreba ali, ja sam ovo ali cu reci ono itd.

ne moras da napises da ne volis federera, samo napisi da je najbolji.

ne moras da napises "ja sam zvezdas, ali je ovaj grobar car".

devalviras svoj stav kukavickom ogradom. devalviras vrednost onome o cemu pises takodje.

Che

pre 6 godina

A kakve brojke ima u zlatnoj eri tenisa odnosno eri Novaka Djokovica?

Biće Nole opet nadmoćan na atp turu, samo da se oporavi i koncentrise na GS titule uz pokoji turnir Masters serije.

alkos

pre 6 godina

E, da me je Nolo pitao za savet ne bi ovako prošao!

Sećam se svoje trke na 1500 m. Zaleteo se ja kao bik i bogami cela dva kruga bio daleko ispred svih. A onda mi ponestalo snage, pa me pretrčali i oni koje sam mnogo puta pre te trke pobeđivao...

I zamislite, niko nije pričao o tome kako sam ja vodio ta dva kruga, nego su svi pričali o pobedniku trke!

U stvari, to su neznalice, jer bi im ja svima pokazao, samo da sam izdržao tim tempom! Čak mislim da je kukavički što je pobednik tako ravnomerno rasporedio snage, a nije smeo da uđe u sprinterski fajt sa mnom!

Najbolje će me razumeti navijači Novaka Đokovića, jer oni potvrđuju moju teoriju! To kad je Nole uzeo 11, a Federer u tom periodu samo četiri GS, pravi je pokazatelj ko je bolji! Nadobudni naduvenko je samo kukavički raspodelio snage, a nije mi ni za prići! Mogao sam i ja na takav nači da uzmem 20 gs! Verujte mi na reč! Tako mi moga H2H, koga ne dam, pa makar više nikad ne izašao na megdan tom račundžiji i bezdušnom raspodeljivaču snage na 15 godina. A lepo mu je savetovao tata Srđan da ode u penziju, a ne da se sramoti uzimanjem GS i posle 15 godina. Sramota!!!

Gde ja živim

pre 6 godina

Znate mene fascinira da mi tako malo koristimo statistiku u sportu s obzirom koliko smo talentovani za istu. Npr. Klipersi imaju 4 statističara, a koliko talenta vidim na ovih nekoliko vesti iz tenisa svaki naš klub u bilo kom sportu bi brat bratu mogao da ima po 5. Drastično bi smanjili nezaposlenost i možda podigli sam značaj te lepe nauke u svetu. Ne znam samo ko je gori, da li ovi koji napadaju Fedexa ili ovi koji ga brane (čast izuzecima). People, get a life.

auh

pre 6 godina

U cemu je razlika to sto Rafa do 2005. nije igrao ni jedan GS, odnosno propustio je 12 i to sto je Federer igrao 14 i ispadao u prvim kolima do 2003.? Mislis ovaj je igrao i nije osvojio, a ovaj nije igrao i nije osvojio?! Pa je zato Rafin procenat bolji?! Na istom su druze nisu osvojili ni jedan ni drugi. Mislis da je zato Federeru losiji procenat jer je on igrao, a Rafa nije? Ahaha pomislih da videh sve ovde, ali ocigledno nisam. Taj podatak je bitan zbog cega? I dalje zaista ne vidim poentu ovog tvog pitanja, ali ako je ti vidis ok. Meni je isto ovo sto je on izgubio 14 i ovo sto Rafa nije igrao 12. To ti dokazuje da je Rafa bolji, a 12 meceva nije igrao, kako?!

rogerthebest

pre 6 godina

Bravo za komentar doticnog Sandzaka..sve apsolutno podrzam..najkompletniji i najbolji tenisac
svih vremena..da ne govorim da je i najomiljeniji.
Pozdrav svim tenis fanovima posebno Rogerovim.

sakupljac minusa

pre 6 godina

Ako vec govorimo o procentima, trebalo bi videti kolko je Rodzer odigrao GS-a i kolko osvojio. Kolko je osvojio to znamo, al koji mu je procenat uspesnosti. E sad, Nadal se dosta kasnije pojavio, a ima 4 manje GS-a. Pa verujem da je njegov procenat veci u odnosu na Rodzerov. Al posto je danas takav dan da se samo Rodjini rekordi racunaju,traze,sabiraju...kako god. Verujem da ovaj Rafin rekord u odnosu na Rodzerov niko spomenuti nece. Pa cak ni sam autor ovog teksta.

sakupljac minusa

pre 6 godina

Auh
U ovom tekstu se govori o nekim procentima i rekordima RF. Pa kad je tako, onda hocu da napomenem kolko je Rafa odigrao manje GS-a a osvojio "samo" 4 manje. Stalno se apostrofiraju neki Rodzerovi rekordi, a Rafa je odigrao 16 ili kolko vec GS-a manje a ima samo 4 titule manje. Samo to govorim. I tu postoje neki procenti. Pa je mozda Rafa rekorder u tome kolko je osvojio GS-a u odnosu na kolko je odigrao.

sakupljac minusa

pre 6 godina

evo, 28. januar 2018 18:45
Rodzer je svoj prvi profesionalni mec odigrao 1998, a Rafa 2002. 4 godine. O tome ja pricam. A ne kad je ko osvojio prvi GS i kad je dosao na vrh. Znaci Rafa je odigrao mnogo manje GS-a. Em zbog kasnijeg pocetka karijere, a i to sto je bio mnogo, mnogo vise povredjen pa je odsustvovao. E to je poenta. Procenat odigranih GS-a i osvojenih GS-a. Rafa gotovo sigurno dosta ubedljiviji

Hjk

pre 6 godina

Nijedan komentar koji kaže protiv koga je igrao na ovom turniru Federer,da je osvojio Novak verovatno bi svaki komentar bio s kim je igrao konkurencija nikakva nikad gora i slično.

sakupljac minusa

pre 6 godina

evo, 28. januar 2018 18:45
E sad vidi kolko je zbog povreda Rafa propustio GS-a a kolko Rodzer. Tu ti je razlika mnogo veca. Pa onda malo racunaj i vidi sta ces dobiti. Znaci ne kolko je ko godina igrao tenis, nego kolko je ko GS-a odigrao. Znam da je to prakticno nemoguce izracunati, al kad vec brojimo rekorde.....A da, ovaj verovatno ne bi bio na Rodzerovoj strani pa je nebitan. Onda u redu

aaaaaa

pre 6 godina

@markonato treba sacekati da se novak I rafa povuku I da se vidi sta ce jos oni dodati u svoju kolekciju trofeja a I skor sa federerom im ide u korist rafa ga je jedno vreme ubijao na terenu a I nole ga je samarao I levom I desnom tokom perioda svoje dominacije tako da jeste on najbolji trenutno ali ako krene ovu dvojicu u nekom trenutku do kraja njihove karijere tek ce se tada pricati o tome ko je najbolji

evo

pre 6 godina

Koliko je Federer odigrao GS do 2003. to je pitanje, zato sto on tada nije bio prvi teniser sveta i nije mu bilo zagarantovano ucesce u prvom kolu. Isto tako i Rafi. Pa mozemo da trazimo i te podatke da vidimo ako te to bas toliko zanima. Medjutim od 2004. -2018. Federer je propustio 1 GS, a Rafa 3. Nisu se uopste pojavili. A za ovo drugo kad nadjem javicu ti da imas za statistiku.

pa

pre 6 godina

Recimo ako neko od 20 GS odigra 10 i dobije 5, a onaj drugi odigra 20 i dobije 9 naravno je da je veci procenat prvog. Samo sto je prvi odigrao duplo manje meceva pa to ne moze da se poredi.

Che

pre 6 godina

A kakve brojke ima u zlatnoj eri tenisa odnosno eri Novaka Djokovica?

Biće Nole opet nadmoćan na atp turu, samo da se oporavi i koncentrise na GS titule uz pokoji turnir Masters serije.

sakupljac minusa

pre 6 godina

evo, 28. januar 2018 18:45
Rodzer je svoj prvi profesionalni mec odigrao 1998, a Rafa 2002. 4 godine. O tome ja pricam. A ne kad je ko osvojio prvi GS i kad je dosao na vrh. Znaci Rafa je odigrao mnogo manje GS-a. Em zbog kasnijeg pocetka karijere, a i to sto je bio mnogo, mnogo vise povredjen pa je odsustvovao. E to je poenta. Procenat odigranih GS-a i osvojenih GS-a. Rafa gotovo sigurno dosta ubedljiviji

sakupljac minusa

pre 6 godina

Auh
U ovom tekstu se govori o nekim procentima i rekordima RF. Pa kad je tako, onda hocu da napomenem kolko je Rafa odigrao manje GS-a a osvojio "samo" 4 manje. Stalno se apostrofiraju neki Rodzerovi rekordi, a Rafa je odigrao 16 ili kolko vec GS-a manje a ima samo 4 titule manje. Samo to govorim. I tu postoje neki procenti. Pa je mozda Rafa rekorder u tome kolko je osvojio GS-a u odnosu na kolko je odigrao.

aaaaaa

pre 6 godina

@markonato treba sacekati da se novak I rafa povuku I da se vidi sta ce jos oni dodati u svoju kolekciju trofeja a I skor sa federerom im ide u korist rafa ga je jedno vreme ubijao na terenu a I nole ga je samarao I levom I desnom tokom perioda svoje dominacije tako da jeste on najbolji trenutno ali ako krene ovu dvojicu u nekom trenutku do kraja njihove karijere tek ce se tada pricati o tome ko je najbolji

sakupljac minusa

pre 6 godina

Ako vec govorimo o procentima, trebalo bi videti kolko je Rodzer odigrao GS-a i kolko osvojio. Kolko je osvojio to znamo, al koji mu je procenat uspesnosti. E sad, Nadal se dosta kasnije pojavio, a ima 4 manje GS-a. Pa verujem da je njegov procenat veci u odnosu na Rodzerov. Al posto je danas takav dan da se samo Rodjini rekordi racunaju,traze,sabiraju...kako god. Verujem da ovaj Rafin rekord u odnosu na Rodzerov niko spomenuti nece. Pa cak ni sam autor ovog teksta.

sakupljac minusa

pre 6 godina

evo, 28. januar 2018 18:45
E sad vidi kolko je zbog povreda Rafa propustio GS-a a kolko Rodzer. Tu ti je razlika mnogo veca. Pa onda malo racunaj i vidi sta ces dobiti. Znaci ne kolko je ko godina igrao tenis, nego kolko je ko GS-a odigrao. Znam da je to prakticno nemoguce izracunati, al kad vec brojimo rekorde.....A da, ovaj verovatno ne bi bio na Rodzerovoj strani pa je nebitan. Onda u redu

aham

pre 6 godina

Volim ove sto komentarisu da nije nista osvojio u eri Djokovica i Nadala a oni na turu od 04 i 05 hahahah... A realno, ni oni nista nisu osvojili onda u njegovoj... Najveci ikad! 20!

@

pre 6 godina

Bio bi on na 20% da ne beše Spanca i Srbima.
(Dzek Wilsir, 28. januar 2018 16:19)

Zato su se oni potrgali..jedan jedva udje u 2-3 kolo drugi jedva do polufinala..A deda istim tempom do 40-te

Hjk

pre 6 godina

Nijedan komentar koji kaže protiv koga je igrao na ovom turniru Federer,da je osvojio Novak verovatno bi svaki komentar bio s kim je igrao konkurencija nikakva nikad gora i slično.

xcl

pre 6 godina

Ne volim njegov tenis, ali ovo je neverovatno. Takav kao RF se nikada neće pojaviti. Novak i Nadal mlađi skoro deset godina a već su redovniji u bolnici nego na terenu.

hmm

pre 6 godina

@Che
Ovo je ta zlatna era, protivnici isti, cak i jaci, a Federer dominira! Nije valjda zlatna era bila ono kada je Djokovic osvojio RG a da su i Federer i Nadal odustali od turnira?

pa

pre 6 godina

Recimo ako neko od 20 GS odigra 10 i dobije 5, a onaj drugi odigra 20 i dobije 9 naravno je da je veci procenat prvog. Samo sto je prvi odigrao duplo manje meceva pa to ne moze da se poredi.

Rocky Balboa

pre 6 godina

Čovjek je osvojio tri GSa sa 35+ godina, ajde da vidim hoće li to moći Nadal ili Novak, ili bilo tko drugi, neće vjerovatno ni igrati tenis u tim godinama, eto, toliko je velik Roger Federer.

evo

pre 6 godina

Koliko je Federer odigrao GS do 2003. to je pitanje, zato sto on tada nije bio prvi teniser sveta i nije mu bilo zagarantovano ucesce u prvom kolu. Isto tako i Rafi. Pa mozemo da trazimo i te podatke da vidimo ako te to bas toliko zanima. Medjutim od 2004. -2018. Federer je propustio 1 GS, a Rafa 3. Nisu se uopste pojavili. A za ovo drugo kad nadjem javicu ti da imas za statistiku.

uh

pre 6 godina

Vazno je da nisu izmisljeni NAJVECI BROJ ATP POENA, novcana nagrada na turnirima, H2H iskljucivo kad ide u korist Novaku. To su validne stvari i tesko ko ce oboriti te rekorde. Sve ostalo je izmisljeno pocev od GS titula, Mastersa, niza pobeda na jednoj podlozi, broj pobeda na odredjenim turnirima... Zato sto Novak nista od toga nema, zato su to u stvari izmisljene kategorije.

Madjionicari

pre 6 godina

I mesi je postigao 10% od svih golova barse koji su dati na nou kampu u istoriji .Pa vi vidite ko su genijalci u svojim sportovima, dzordan, tajson, felps, federer , mesi.Kakva plejada umetnika.Ono sto je ovim ljudima zajednicko je talenat i magija koju drugi nemaju.

liki

pre 6 godina

Jedno pitanje za redakciju-Zasto ste ovde napisali jedam od najboljih svih vremena a u ostalim ste napisali najbokjih svih vremena? Cak ste i napisali da ako je postojala sumnja ko je najveci, nema je vise.

Sandzak

pre 6 godina

Najveći svih vremena nezaustavljivo juri ka teniskoj besmrtnosti. Odavno nema nikakve dvojbe da je Roger Federer najveći tenisač svijeta. Ne samo zbog svih Grand Slam i ATP naslova koje je spremio u svoju riznicu, ne samo zbog rekordna 302 tjedna na 1. mjestu ATP ljestvice, ne samo zbog fantastičnog omjera pobjeda i poraza...Federer je najveći i zbog svog karaktera, svoje osobnosti, odnosa prema sportu i suparnicima, životne i sportske filozofije... Moglo bi se unedogled nabrajati sve što krasi ovog Švicarca koji suvereno gazi 37. ljetom svoga života i usput po teniskim terenima diljem svijeta iznova oduševljava svoje vjerne fanove, koji od njega žele još.

miki

pre 6 godina

Posto vidim da od svih komentara NIJEDAN to ni ne pominje: Federeru svaka cast, covek je najveci teniser svih vremena! Ajde sad specimeni, nastavite da se valjate u blatu.

evo

pre 6 godina

Odmah cu ti odgovoriti, mada to sam mozes naci na internetu ako te zanima. Federer je prvi GS oosvojio 2003. Od 2004. Krece njegova dominacija, postaje prvi teniser sveta. Rafa je prvi GS osvojio 2005. tada postaje drugi teniser sveta. Rafa je prvi teniser sveta postao 2008. u avgustu posle W. Znaci Rafa se posle Federera pojavio samo 1 godinu kasnije, ako je to puno kasnije, onda ok.

alkos

pre 6 godina

E, da me je Nolo pitao za savet ne bi ovako prošao!

Sećam se svoje trke na 1500 m. Zaleteo se ja kao bik i bogami cela dva kruga bio daleko ispred svih. A onda mi ponestalo snage, pa me pretrčali i oni koje sam mnogo puta pre te trke pobeđivao...

I zamislite, niko nije pričao o tome kako sam ja vodio ta dva kruga, nego su svi pričali o pobedniku trke!

U stvari, to su neznalice, jer bi im ja svima pokazao, samo da sam izdržao tim tempom! Čak mislim da je kukavički što je pobednik tako ravnomerno rasporedio snage, a nije smeo da uđe u sprinterski fajt sa mnom!

Najbolje će me razumeti navijači Novaka Đokovića, jer oni potvrđuju moju teoriju! To kad je Nole uzeo 11, a Federer u tom periodu samo četiri GS, pravi je pokazatelj ko je bolji! Nadobudni naduvenko je samo kukavički raspodelio snage, a nije mi ni za prići! Mogao sam i ja na takav nači da uzmem 20 gs! Verujte mi na reč! Tako mi moga H2H, koga ne dam, pa makar više nikad ne izašao na megdan tom račundžiji i bezdušnom raspodeljivaču snage na 15 godina. A lepo mu je savetovao tata Srđan da ode u penziju, a ne da se sramoti uzimanjem GS i posle 15 godina. Sramota!!!

rogerthebest

pre 6 godina

Bravo za komentar doticnog Sandzaka..sve apsolutno podrzam..najkompletniji i najbolji tenisac
svih vremena..da ne govorim da je i najomiljeniji.
Pozdrav svim tenis fanovima posebno Rogerovim.

Dragor

pre 6 godina

Kada je Djokovic poceo da dominira svetskim tenisom Federer je imao tacno 30 godina isto koliko danas ima Novak.Pa setite se kako je igrao Federer tada a kako Novak danas.Federer je nakon 30 god osvojio 4 gren slema a videcemo koliko ce osvojiti Nadal i Djokovic

???

pre 6 godina

@Hjk
Igrao protiv Berdiha, standardnog clana “zlatne ere”, zatim protiv Cunga kojem Nolo nije mogao ni set da uzme, pa protiv Cilica, jos jednog clana “zlatne ere”. Sta te jos zanima? Hoces proslu sezonu? Nalupao Nisikorija, Berdiha i Vavrinku, perjanice “zlatne ere”, pa u finalu Nadala, drugog najboljeg u istoriji, onda tokom sezone redom rusio ponovo Nadala, Vavrinku, Berdiha, Cilica, Raonica, Del Potra, Kirijosa, i slicne clanove konkurencije poznate medju botovima kao “zlatna era” tenisa. Toliko.

Kyle and Peel

pre 6 godina

@xcl znas li sta najvise ruzi stvari? ogradjivanje, pravdanje, upotreba ali, ja sam ovo ali cu reci ono itd.

ne moras da napises da ne volis federera, samo napisi da je najbolji.

ne moras da napises "ja sam zvezdas, ali je ovaj grobar car".

devalviras svoj stav kukavickom ogradom. devalviras vrednost onome o cemu pises takodje.

Gde ja živim

pre 6 godina

Znate mene fascinira da mi tako malo koristimo statistiku u sportu s obzirom koliko smo talentovani za istu. Npr. Klipersi imaju 4 statističara, a koliko talenta vidim na ovih nekoliko vesti iz tenisa svaki naš klub u bilo kom sportu bi brat bratu mogao da ima po 5. Drastično bi smanjili nezaposlenost i možda podigli sam značaj te lepe nauke u svetu. Ne znam samo ko je gori, da li ovi koji napadaju Fedexa ili ovi koji ga brane (čast izuzecima). People, get a life.

auh

pre 6 godina

U cemu je razlika to sto Rafa do 2005. nije igrao ni jedan GS, odnosno propustio je 12 i to sto je Federer igrao 14 i ispadao u prvim kolima do 2003.? Mislis ovaj je igrao i nije osvojio, a ovaj nije igrao i nije osvojio?! Pa je zato Rafin procenat bolji?! Na istom su druze nisu osvojili ni jedan ni drugi. Mislis da je zato Federeru losiji procenat jer je on igrao, a Rafa nije? Ahaha pomislih da videh sve ovde, ali ocigledno nisam. Taj podatak je bitan zbog cega? I dalje zaista ne vidim poentu ovog tvog pitanja, ali ako je ti vidis ok. Meni je isto ovo sto je on izgubio 14 i ovo sto Rafa nije igrao 12. To ti dokazuje da je Rafa bolji, a 12 meceva nije igrao, kako?!