Nedelja, 29.01.2017.

16:00

Suze koje znače istoriju

Pre osam godina na istom mestu zaplakao je posle poraza od Rafaela Nadala i čuvenog "Rodžer, sori for tudej" na ne baš sjajnom engleskom.

Izvor: Nikola Ðukiæ

Suze koje znaèe istoriju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

103 Komentari

Sortiraj po:

18

pre 7 godina

Hvala ti Bože što živim u eri ovog neverovatnog čoveka i što imam tu privilegiju da ga gledam, jer se on ne može prepričati! Kakav tenis! Kakva borba! Bravo za obojicu, veliko bravo! Zaista, jedan je Rodžer Federer dame i gospodo!

323

pre 7 godina

bolje je sto je rf osvojio ao nego nadar. logicno je da novak ima vece sanse da stigne rn nego rf...ali ako se ovako ponasa kao u poslednje vreme, nema sanse. ostace tu gde je a i to je veliki uspeh. steta ako ne zeli vise od tenisa ali to je njegova stvar.

Hoho

pre 7 godina

Pace ne pravi se pametan, kad nisi ni razumeo sta decko hteo da kaze. Da, jesu poceli karijere, ali jos nisu bili na visokom nivou tenisa, onog trenutka kad su dosli do top forme Federer nije imao sansi osim jos koju godinu na travi...

monden

pre 7 godina

Svaka čast i Rođi i Rafi, ali, bez obzira na veliki uspeh, njima je, igrački, Novak najveći izazov, a Novaku su najveći izazov njegove "bubice", njegova nafurana ženica i, naravno, Pepe.

Jumko

pre 7 godina

Ceo svet se divi, cestita, hvali dvojicu najvecih ikada, tvituju legende, navijaci... A samo jedan veliki, najpametniji narod, pati li pati... Prijatno.

Ivan

pre 7 godina

ANICE svaka ti cast za tekst, kojim si opisala osnovni razlog NOLETOVIH neuspeha. U PRAVU SI 100% !! Iza svakog uspesnog muskarca stoji STABILNA ZENA.

Milance

pre 7 godina

Izgubio je finale te 2009. godine ci me je Rafa osvojio jedini Ao, ali je te iste godine osvojio dugo cekani Rg i Wb, naravno, kompletirao slem. Takodje, poslednja dva duela dobio Federer, Bazel pa ovde.

Pace

pre 7 godina

Svaka čast za 18 slemova (12 je osvojio od 2004-2007) kad ova trojica (novak,rafa,marej) nisu ni postojala u svetu tenisa..najbolji je ali u drugoj eri igre van ove konkurecije novaka nadala i mareja
(dejan, 29. januar 2017 16:20)

Moracu da te korektujem jer vidim da si dezinformisan. do pojave Nadala Federer je imao samo 4 GS,..imas internet,odes na gugl i nadjes bez problema. E sad, ajde da vidimo kakav si s matemtikom. ako je Federer pre Nadala/Novaka/Maria imao 4GS, a ukupno ima 18, koliko je onda osvojio za vreme ove trojice?

nenad

pre 7 godina

koje omalovazavanje Novaka sine moj....a npr ako se Novak sutra a vrati a sansa za to je 99% ima da bude pa znas ali kada je Federer...Mrs bre...Hrvati msm da vise slave sto mu je Ljubicic trener nego mi sve ovo sto je novak uradio i postigao...alo i dalje zaboravljate da dolazi Novak iz zemlje koju ceo zapad i amerika mrze

blabla

pre 7 godina

Vi tardovi sto mislite da gs turnir moze da se namesti trebalo da stavite iljadu jura na feda na startu turnira bila kvota 12 da ce da osvoji
#idioti

Mikii

pre 7 godina

Srbin sam veliki, obozavam Noleta, svi u porodici tesko podnosimo kada gubi, lete case po sobi i mladji brat dobije batina ponekada
let15@

Prosecni pripadnik Djokovicevih svedoka.

Ivan

pre 7 godina

Nemojte me shvatiti pogresno, ne zelim da umanjim uspeh Federera pogotovo sto su ga svi otpisali, svima je zapusio usta, ali on je u ovim godinama sada igrac kome niko nece zameriti ako ispadne u trecem kolu, a itekako i dalje moze da osvaja trofeje. Ako bude osvojio jos neku titulu pricace se kako je on neverovatan i nemoguc igrac, a ako ispadne na sledeca 2 od 3 gren slema, onda ce se glorifikovati njegova proslost. Poenta je da nema nikakav pritisak velikih rezultata i moze sebi da priusti da prekosci po koji turnir, i onda da se pojavi na gren slemovima spreman kao zmaj, i opet napada titulu iz drugog plana. Isto vazi i za Nadala. Takav luksuz Djokovic nema vec 5-6 godina. Svako njegovo ispadanje je gubitak 2000 bodova.

Dragan

pre 7 godina

Rodzer je danas pomerio granice istorije.Iskreno mu cestitam, iako sam vatreni navijac Novaka.Netreba Fedexa otpisivati, on jos igra na turu.Moze tu jos svasta da se desi.Uzivajmo u ovakvim mecevima dok ih jos ima.Svaka cast na ovom podvigu.

podmukli-kojot

pre 7 godina

Pricajte sta god hoceste ali Roger nikako ne moze da bude najbolji svih vremena kada mu je negativan skor protiv najvecih rivala Novaka i Rafe ... Svaka cast njemu ali Novak i Rafa su ga dobijali vise puta nego on njih...

DPb

pre 7 godina

Baš sam bio u dilemi za koga da navijam, da li za Nadala, koji bi u slučaju pobede bio jedini igrač koji je osvojio neki Gren slem barem po dva puta, ili za Federera kojem bi to bio 18. Gren slem turnir, čime bi značajnije otežao put našem asu da ga stigne po broju Gren slemova..

bronson

pre 7 godina

Srbin sam veliki, obozavam Noleta, svi u porodici tesko podnosimo kada gubi, lete case po sobi i mladji brat dobije batina ponekada let15@

 Prosecni pripadnik Djokovicevih svedoka.
(Mikii, 29. januar 2017 18:37)

ispodprosecni o prosecnima.

anica

pre 7 godina

Покондирена Веган Тиква, 29. januar 2017 16:49)
Hvala sto me razumete. Zasto stalno pisem o suprugama, zato sto ima primera koliko hocete gde su muzevi procvetali a ima i gde su propali. Nazalost, nas Novak spada u ovu drugu grupu. Sta je bitno, bitno je da svako od nas zna da je individua za sebe...i da je covek sam sebi najveci prijatelj. Ne moze mene moj decko da natera da uradim nesto ako ja to iz duse ne osecam da zelim. Ne moze neko da vam lako ljulja karakter, ako ste stabilni. Svi se mi menjamo fizicki, ali obraz je nesto sto ne bi trebalo da se menja...nailazimo na svakakve ljude, ali ih prihvatimo ili ne. Mislim da je kod Noleta izbila neka druga strana licnosti koju ja iskreno nisam primecivala...labilnost i foliranje.
Nazalost, zena je stub, ali moze biti jako dzanrizava dosadna i naporna pojava, ako se to ustukne tolerancijom ok, ako ne...molim lepo...niko nije osudjen ikoga da trpi. Gospodine, kad zena dodje do muzevih para, postaje najpametnija na svetu, najsrecnija, razume se u sve, i prestaje da postuje muza.

Baki

pre 7 godina

Citam sve ove komentare i nemogu da verujem na koji nacin se uporedjuju Rodzer i Novak. Cinjenica je da RF 5 god. igra duze od Novaka, tako da igrace mozemo uporedjivati tek posto zavrse svoje karijere. Ipak je to dug period da se uzme dosta titula.

fun facts

pre 7 godina

Osim sto je Sampras poslednji svoj grand slam osvojio kao 17.nosliac i sto je Federer bio 17.noslilac ovde, od poslednjeg Rodzerovog trijumfa (Wimbledon 2012.) odigrana su 17. grand slam turnira, Federer je bio vlasnik 17 GS titula do ove danas i godina je 2017.

boro drljaca

pre 7 godina

od brata nola svim botinama druge smene sretan rad uz: drz' se mala , drz' se , dobro mi se pazi staaaaaaari vuk je jos u punoj snaaaaaaaaaaaziiiiiiiiii......

СЕНОВИЋ

pre 7 godina

Да ли је породица биљождера посматрала меч. Мада је намештаљка јасна као дан.

Aleksandar

pre 7 godina

Svaka mu cast, za sada je najbolji svih vremena, ali ne moze nista da ,,zacementira" dok Nole i Rafa jos uvek igraju. 18-14-12, idemo dalje. Pozdrav.

ИксОкс

pre 7 godina

Свака част људима који су испратили овај турнир и који верују да је све ово случајност. Може и филм да се сними какву су нам причу спаковали. Од овог турнира дефинитивно разочаран у тенис. Ко је гледао његове мечеве, а пре свега са Вавринком зна о чему причам.

No no no

pre 7 godina

Da je nas Nole bio pametan ko Rafa i Federer pa da kaze da je bio povrijedjen, a ne da je izgubio motivaciju, al dobro, na greskama se uci.

Petar

pre 7 godina

Federer bi bio bolji od Novaka i da mu je ovo 11 GS!
Sa 35 godina, 4 dece, i punom vitrinom pehara i trofeja, sa toliko rekorda, pored toliko mladih nadolazećih nada željnih slave i para; - ON osvaja svoj 18 GS!!!
Pa mene bi bio blam da sam na mestu Novaka, Endija, a posebno Zvereva, Kirgijosa i ostalih ''mladića'' u punoj snazi.
Zbog toga RF jeste najbolji svih vremena, zbog te strasti koju ima za tenis, zbog te borbenosti i vere u sebe, zbog ljubavi da pobedi, da uvek proba da pobedi i kada je sve protiv njega.
Nije to nikakva patetika, koja prati RF fanove; - ovo su činjenice.
Da je spustio nos iz neba, Novak je mogao da se prošeta do 13-te GS titule.
Međutim on je nastranio skroz, više nije pitanje teorije zavere jer je svima jasno da je psihički poblesavio 100%.
Kakva šteta za takav talenat. Verujem da je Nole talentovaniji i od RF, ali nema srce kao Rođa, nema te strasti i tog šampionskig ponosa i gena u njemu.
Voleo bih da Novak ispadne iz top 10 do kraja sezone. Samo zato što se ponaša kao razmažena diva i zasitio se tenisa sa 30 god. i mnogo manje trofeja od RF i Nadala!

Ben Gurion

pre 7 godina

Najbolji je u istoriji, to se znalo i ranije danas je to dodatno zacementirao. Sa 36 godina igra sa neverovatnim zarom i energijom, mnogi su ga prerano otpisali i niko nije verovao da moze da uzme jos jedan Slem. Umesto sto se raspravljate ovde trebali ste da uzivate u igri dvojice velikana koji mozda poslednji put igraju u finalu jednog Slema. Pitanje je da li ce ga u skorijom istoriji neko stici po Slemovima, tesko. Dolaze mladji jaci i zeljniji, samo Rodzer traje ovoliko dugo na ovom nivou, to se nece ponoviti. A ovde u Srbiji u svakom njegovom potezu se trazi mana, najvise zbog Novaka, umesto jednostavno da se uziva u njegovoj leprsavoj igri koju nikada nije imao nijedan teniser

Marko

pre 7 godina

Koji smo mi kompleksaši.." Na ne baš sjajnom engleskom"
Ne znam zašto vam to toliko smeta?
Pa one sramotne reklame za onaj sok...Pa ja nisam mogao da verujem kada sam video prvi put.

A osuli biste paljbu da se tako nesto piše o Djokovicu ili da se snimaju reklame o njemu? Ita kako ima materijala.

dejan

pre 7 godina

Svaka čast za 18 slemova (12 je osvojio od 2004-2007) kad ova trojica (novak,rafa,marej) nisu ni postojala u svetu tenisa..najbolji je ali u drugoj eri igre van ove konkurecije novaka nadala i mareja

Beograd

pre 7 godina

Treba biti realan Nole je nas i svaka mu cast na postignutim uspesima ali ovaj covek je definitivno najveci ikada. Sa koliko volje zelje i srcanosti igrati u 35 godini za svaku je pohvalu i naklon. sumnjam da ce ga iko oboriti u GS titulama. Novak je imao najvise sansi ali mislim da je kod njega doslo do zasicenja tenisa vec prerano u 29. Na zalost.

Bojan B

pre 7 godina

Znao sam da će i Federer i Nadal da stignu do završnice.I, meni ovo nije nikakvo iznenađenje, što je jedan od njih dvojice osvojio turnir.Pametno su uradili, što su se povukli na 6 meseci, i za to vreme vredno radili.Svi ostali su bili mrtvi umorni, a naročiti Mari, zbog teške sezone.Federer je pokazao da je klasa, i to naročito u 5 setu.Svaka mu čast!
Samo malo je nekorektno da se govori da je najbolji svih vremena, zbog takvih veličina kao što su Sampras, Beker, Edberg, Mekinro, Lendl.....
Posle se možda pojavi neki klinac, koji će nadmašiti Federera po broju grend slemova.Ko se nadao da će neko da prestigne Štefi Graf ili Samprasa.

mister x

pre 7 godina

Sto je legendarni Sampras rekao u jednom intervju nakon Federerovog 15. GS na Vimbldonu 2009. Federer ce kada zavrsi karijeru imati 18-19 GS titula. I za sada je pogodio.

let15

pre 7 godina

Srbin sam veliki, obozavam Noleta, svi u porodici tesko podnosimo kada gubi, lete case po sobi i mladji brat dobije batina ponekada, ali on ako sa ovakvom ishranom nastavi, bice drugi najbolji u istoriji (sto nije lose, hvala Bogu), ali ovaj covek je definitivno GOAT, Bog tenisa, on je ono sto je MJ u kosarci , zasluzio je, svaka mu cast , kad se penzionise tenis nece biti isti (takodje i za Noleta i Rafu vazi), zato cenimo i uzivajmo dok mozemo...

Србин3

pre 7 godina

Питање је минута кад ће рећи да се повлачи пошто и сам зна да овакву шансу за освајање неког турнира, а поготово ГС-а ,неће више имати.

anica

pre 7 godina

Mene fascinira kako ima volju da i dalje radi...kako se krece, kako razmislja, ali nije ni cudo kako stabilnu suprugu ima uz sebe, plus cetvoro dece. Trenirao je dosta, zivi covek punim plucima vidi se.
Bravo Rodzer. Nisi mi omiljen, ali ti skidam kapu i kad ti vidim stomace, sve zaboravim.
Lep si covek Rodjo!

veliki strumf

pre 7 godina

Polako sa istorijom! Istorija tenisa, bar za prvu cetvrtinu 21. veka bice ispisana kada Nole okonca karijeru. Tada ce se podvuci crta i videcemo ko je ko i ko je gde. Federer je za sada u velikoj prednosti, ali tek ima da se igra. Nole ima bar jos 5 velikih sezona ispred sebe, neka niko ne sumnja da ce se vratiti i da ce tek osvajati GS titule i masterse. 6 GS nije malo, ali ima realne sanse. Siguran sam i da ce Nole biti prvi teniser koji ce svaki GS osvojiti bar po 2 puta, i da ce u kolekciji imati sve masterse. Zivi bili pa videli.

Ivan

pre 7 godina

Da je Rođa veliki, veliki je, to se ne može dovoditi u pitanje, ali da je najveći svih vremena, e to je diskutabilno, ali NE zbog njegovog kvaliteta koji je NESPORAN i veoma velik, štaviše najraznovrsniji tenis možda u istoriji tenisa je Rođina igra, ali je ćinjenica da se ne mogu porediti različite ere tenisa, baš kao ni fudbala, recimo danas porediti Mesija ili Ronalda sa Peleom i Maradonom nemoguće je, jer se fudbal promenio u međuvremenu, neuporedivo je! Tako i ovo sa tenisom, juedan Bjer Borg npr recimo, igrao je u jednoj sasvim drugoj eri, osvajao je GS-ove kao od šale, i to samo RG i WB jer ga drugi GS-i nisu mnogo zanimali, osvojio ih je 11, 6 RG i 5 WB i potom veoma veoma rano napustio tenis negde u polovini svojih dvadesetih! Šta mislite šta bi sve još uradio da je odlučio da igra poput Rođe do svoje maltene 40.godine? Još 10 godina da je nastavio da igra šta mislite koliko bi još GS-a osvojio? Sigurno još 11 MINIMUM i dakle imao bi ih nedostižnih najmanje 22! Prema tome svaka teniska era je priča za sebe i ima svoje šampione i velikane!

Realista

pre 7 godina

I jos jedan dokaz da ljudi sa losim karakterom i osobinama budu uspesni u onome sto rade... to nazalost mnogo govori o svetu u kojem zivimo... a o fanovima takvih ljudi da i ne pricam...

Nele

pre 7 godina

Навијао сам за Рафу,ал свака част Федереру,заслужио је. Само кад се сетим какве су мечеве играли Новак и Рафа...најежим се. Остаје ми само да се надам да ће се Ноле пробудити и наставити где је стао,па да гледамо још мечева ове фантастичне тројке.

GM

pre 7 godina

Suze koje znace to, kao i ... Da svi ovi ostali sto su u top 10 ili 20 treba da placu koliko su tuzni, a vecina i netalentovana i zalutala u tenis samo zbog miliona koji su ulozeni u njih, a covek 'pred' penziju i posle odmora od pola godine uzima GS.

U dva meca 10 setova.

Jumko

pre 7 godina

U nekim stvarima je najbolji, ali biti najbolji znaci stvarno biti najbolji. On je toliko puta bio unisten od svoja 2 najveca rivala da jednostavno se ne moze tvrditi da je najbolji.
Po postignutim rezultatima najveci, ali ne i najbolji teniser.

Djole*

pre 7 godina

Ko je mogao da pretpostavi da ce on uzeti AO... 6 mjeseci pauze, neubjedljiv Hopman kup, njegovo licno razmisljanje i zelja da dodje do QF, brejk zaostatka u odlucujucem setu.. Onda skor sa Rafom do ovog meca, 11-23, na Slemovima 2-9, u finalima Slemova 2-6... Stvarno je fenomen, ikona nad ikonama. Hejteri ce reci da nije pobjedio ni Mareja ni Djokovica. Da, a dobio u pet setova Keija, Stana, sada Rafu, onda ranije Tomasa Berdiha i to u 36 godini zivota?! Meni frapantno. Neki podatak bio prije, ovo je jedini GS gdje je Federer igrao 3 meca u 5 setova i na kraju osvojio? Nevjerovatan je. Dokazao i pokazao da je GOAT, ponovo. Nadam se da je Djokovicu nesto uslo u glavu sada. Ja ne znam za vas ljudi, ali ja vec sada jedva cekam IW. Auu, treba tamo ocekivati svasta.


Pozdrav!

FT

pre 7 godina

2012 pa 2017 - znaci osvaja na svakih 5 godina! Haha~ Jadno rodjo, jadno! A i nivo tenisa im je bio kao da smo se vratili u 2007. godinu. Jednostavno nisu evoluirali ni jedan ni drugi za razliku od nekih drugih igraca!!!

dostojevski

pre 7 godina

Svaka čast za 18 slemova (12 je osvojio od 2004-2007) kad ova trojica (novak,rafa,marej) nisu ni postojala u svetu tenisa..najbolji je ali u drugoj eri igre van ove konkurecije novaka nadala i mareja
(dejan, 29. januar 2017 16:20)

ne mogu nolovci da dođu sebi danas haahah hvala ti rodjo, toliko si ti im kompleksa nabio, neće moći nikada da se oporave

Jan

pre 7 godina

Hvala za tekst. Hvala Bogu za ovaj meč. Hvala obojici što su ovaj meč učinili onakvim kakav je i trebao biti - fantastičan.
I na kraju - hvala Rodžerovoj majci što je rodila najboljeg svih vremena!

Tara

pre 7 godina

Ok, osvojio je. Ali zasto opet place??? Ja ne znam sta je s tim covekom. On ima neke ozbiljne frustracije. Njemu se na licu vidi bes i mrznja tokom citavog meca sa bilo kojim protivnikom. A onda na kraju place kada osvoji??? Zaista slucaj za psihijatra.

Čečenac

pre 7 godina

Rodja kralj pauzurao vratio se i izdominirao i to protiv koga rivala koji ga je deceniju uništavao u finalima i u medjusobnim borbama ..Gde ćeš lepše svaka mu čast zalnam da to njemu i nije najbutnije ali i nagradni fond je bio nikad veći u istoriji Austaliyan open turnira ....3,7 miliona dolara ....Šta reći

Valentino Rossi

pre 7 godina

Najveći svih vremena !!! Milina je gledati ga...Danas je presudila glava, suvi kvalitet i stabilaniji bekend u odnosu na prethodne meceve sa Nadalom...!!! Volimo te Rogere !!!

Partizan

pre 7 godina

Bravo za tekst! RF treba da udje u zive legende sporta, pored Jordana, Sumahera i Rosija.

P.S. Trebamo biti zadovoljni sto imamo priliku da gledamo najboljeg tenisera ikada!

Mikii

pre 7 godina

Pre osam godina na istom mestu zaplakao je posle poraza od Rafaela Nadala i čuvenog "Rodžer, sori for tudej" na ne baš sjajnom engleskom.

Au, covece, koliko tebe boli taj Nadal, neverovatno. Daj malo smiri dozivljaj, tebra :))

WTA

pre 7 godina

Fenomenalni Roger. Bravo i za Nadala, bilo bi mi drago zbog obojice, ali sam ipak osećao da je ovo Rogeru potrebnije jer je verovatno bila jedna od poslednjih šansi da još jednom osvoji GS. Verujem da će imati vrlo pristojne šanse i na Vimbldonu, ali ko zna da li će tada biti zdrav i odigrati dve nedelje na nivou. Svakako, ova i možda eventualno sledeća godina su njegove završne reči na ATP turu i svakako mi je drago, takva karijera je zaslužila još jedan GS 'pod stare dane', iako sam siguran da će se on potruditi još negde da zasija, a svakako Vimbldon je njegova najbolja šansa. A Nadalu svaka čast, ako je zdrav, oslobodio se povreda konačno i ako želi, on svakako može da igra još nekoliko godina i imaće još šansi da osvaja gren slemove. Jednostavno, ovo je prikladno za Rogera. :)

Докон поп

pre 7 godina

Cista klasa nad svima. Ako je ovo i bude zadnji GS, privilegija je bilo odgledati. Bravo Federer, bravo Serena. Dugo godina nedostizni

Tanja

pre 7 godina

Bravo Nikola, pravi si novinar kad držiš do objektivnosti i diviš se legendama! Kompkeksaši počinju tekstove sa 'jedan od najboljih tenisera...'

Aleksandar

pre 7 godina

Današnji meč je pokazao zašto je rivalstvo Federera i Nadala najveće u istoriji tenisa.
Očekivali smo Novaka danas na pobedničkom postolju ali nažalost on je prerano i neočekivano pokazao slabosti koje mu nisu bile svojstvene do sada.
Možda današnji meč pomogne novaku da izađe iz velike krize u koju je upao možda ne zbog samo sportskih razloga.

Advokat svih Srba

pre 7 godina

Ovaj čovek prosto voli da igra tenis i to je cela mudrost!Kod Novaka je pak stvar čistog takmičenja, izazova i motivacije. S obzirom da je sve osvojio što se može osvojiti presušila je i njegova želja za igrom. Uživajmo dok traje zlatna era tenisa.

Danijela

pre 7 godina

Valjda je presudna zelja i strast koju on oseca a koju neki gube ranije, drugi kasnije a neki nikada. Dugo pratim tenis, nisam neko ko se opredeljuje za ovog ili onog ali danas mi je ovaj covek, kao i juče Serena, izazvao da se posvecenosti divim, da poštujem to sto su živote posvetili svom poslu i pronasli odličnu podrsku u svojim timovima. Od roditelja je dobiješ ili ne ali timom se sam okruzis pa je prepoznati posvecenost tima zapravo deo njihove posvecenosti zadacima. Duboko postovanje.

ddd

pre 7 godina

Ma bravoooo..neki trebaju da se ugledaju na tebe i tvoju suprugu i cetvoro dece..ovaj nas grli drvece,siri ljubav,salje srcad toliko javno eksponira koliko voli zenu..hm tu nesto smrducka..nadam se da ceno jednog dana saznati.

Покондирена Веган Тиква

pre 7 godina

(anica, 29. januar 2017 16:04)
Стабилна супруга и јака сложна породица. То недостаје Нолету у овом тренутку. Хоће ли се вратити? Хоће - ако растера непријатеље у својим редовима. Дошли су му главе. A глава затрована и пуна којештарија. Надам се да и није сасвим затворена и запечаћена Пепеовим печатом.

lorenzo

pre 7 godina

koliko volim nešto kada gledam Federera onako hladnog dok igra, tek po neki komentar, mala nervoza i kada igra dobro ona stegnuta pesnica...ali zato kada uzme titulu u tih nekoliko sekundi dok se ne pozdravi sa protivnikom izbaci sve, smijeh, suze, skakanje...to mi se mnogo sviđa, to kontrolisanje...nevjerovatan je i stvarno ga je milima gledati...i koliko lijepe izjave na kraju sa njegove ali i sa Rafine strane...

Beograd

pre 7 godina

Treba biti realan Nole je nas i svaka mu cast na postignutim uspesima ali ovaj covek je definitivno najveci ikada. Sa koliko volje zelje i srcanosti igrati u 35 godini za svaku je pohvalu i naklon. sumnjam da ce ga iko oboriti u GS titulama. Novak je imao najvise sansi ali mislim da je kod njega doslo do zasicenja tenisa vec prerano u 29. Na zalost.

Djole*

pre 7 godina

Ko je mogao da pretpostavi da ce on uzeti AO... 6 mjeseci pauze, neubjedljiv Hopman kup, njegovo licno razmisljanje i zelja da dodje do QF, brejk zaostatka u odlucujucem setu.. Onda skor sa Rafom do ovog meca, 11-23, na Slemovima 2-9, u finalima Slemova 2-6... Stvarno je fenomen, ikona nad ikonama. Hejteri ce reci da nije pobjedio ni Mareja ni Djokovica. Da, a dobio u pet setova Keija, Stana, sada Rafu, onda ranije Tomasa Berdiha i to u 36 godini zivota?! Meni frapantno. Neki podatak bio prije, ovo je jedini GS gdje je Federer igrao 3 meca u 5 setova i na kraju osvojio? Nevjerovatan je. Dokazao i pokazao da je GOAT, ponovo. Nadam se da je Djokovicu nesto uslo u glavu sada. Ja ne znam za vas ljudi, ali ja vec sada jedva cekam IW. Auu, treba tamo ocekivati svasta.


Pozdrav!

anica

pre 7 godina

Mene fascinira kako ima volju da i dalje radi...kako se krece, kako razmislja, ali nije ni cudo kako stabilnu suprugu ima uz sebe, plus cetvoro dece. Trenirao je dosta, zivi covek punim plucima vidi se.
Bravo Rodzer. Nisi mi omiljen, ali ti skidam kapu i kad ti vidim stomace, sve zaboravim.
Lep si covek Rodjo!

Ben Gurion

pre 7 godina

Najbolji je u istoriji, to se znalo i ranije danas je to dodatno zacementirao. Sa 36 godina igra sa neverovatnim zarom i energijom, mnogi su ga prerano otpisali i niko nije verovao da moze da uzme jos jedan Slem. Umesto sto se raspravljate ovde trebali ste da uzivate u igri dvojice velikana koji mozda poslednji put igraju u finalu jednog Slema. Pitanje je da li ce ga u skorijom istoriji neko stici po Slemovima, tesko. Dolaze mladji jaci i zeljniji, samo Rodzer traje ovoliko dugo na ovom nivou, to se nece ponoviti. A ovde u Srbiji u svakom njegovom potezu se trazi mana, najvise zbog Novaka, umesto jednostavno da se uziva u njegovoj leprsavoj igri koju nikada nije imao nijedan teniser

Partizan

pre 7 godina

Bravo za tekst! RF treba da udje u zive legende sporta, pored Jordana, Sumahera i Rosija.

P.S. Trebamo biti zadovoljni sto imamo priliku da gledamo najboljeg tenisera ikada!

Докон поп

pre 7 godina

Cista klasa nad svima. Ako je ovo i bude zadnji GS, privilegija je bilo odgledati. Bravo Federer, bravo Serena. Dugo godina nedostizni

mister x

pre 7 godina

Sto je legendarni Sampras rekao u jednom intervju nakon Federerovog 15. GS na Vimbldonu 2009. Federer ce kada zavrsi karijeru imati 18-19 GS titula. I za sada je pogodio.

GM

pre 7 godina

Suze koje znace to, kao i ... Da svi ovi ostali sto su u top 10 ili 20 treba da placu koliko su tuzni, a vecina i netalentovana i zalutala u tenis samo zbog miliona koji su ulozeni u njih, a covek 'pred' penziju i posle odmora od pola godine uzima GS.

U dva meca 10 setova.

Jan

pre 7 godina

Hvala za tekst. Hvala Bogu za ovaj meč. Hvala obojici što su ovaj meč učinili onakvim kakav je i trebao biti - fantastičan.
I na kraju - hvala Rodžerovoj majci što je rodila najboljeg svih vremena!

Покондирена Веган Тиква

pre 7 godina

(anica, 29. januar 2017 16:04)
Стабилна супруга и јака сложна породица. То недостаје Нолету у овом тренутку. Хоће ли се вратити? Хоће - ако растера непријатеље у својим редовима. Дошли су му главе. A глава затрована и пуна којештарија. Надам се да и није сасвим затворена и запечаћена Пепеовим печатом.

lorenzo

pre 7 godina

koliko volim nešto kada gledam Federera onako hladnog dok igra, tek po neki komentar, mala nervoza i kada igra dobro ona stegnuta pesnica...ali zato kada uzme titulu u tih nekoliko sekundi dok se ne pozdravi sa protivnikom izbaci sve, smijeh, suze, skakanje...to mi se mnogo sviđa, to kontrolisanje...nevjerovatan je i stvarno ga je milima gledati...i koliko lijepe izjave na kraju sa njegove ali i sa Rafine strane...

fun facts

pre 7 godina

Osim sto je Sampras poslednji svoj grand slam osvojio kao 17.nosliac i sto je Federer bio 17.noslilac ovde, od poslednjeg Rodzerovog trijumfa (Wimbledon 2012.) odigrana su 17. grand slam turnira, Federer je bio vlasnik 17 GS titula do ove danas i godina je 2017.

Petar

pre 7 godina

Federer bi bio bolji od Novaka i da mu je ovo 11 GS!
Sa 35 godina, 4 dece, i punom vitrinom pehara i trofeja, sa toliko rekorda, pored toliko mladih nadolazećih nada željnih slave i para; - ON osvaja svoj 18 GS!!!
Pa mene bi bio blam da sam na mestu Novaka, Endija, a posebno Zvereva, Kirgijosa i ostalih ''mladića'' u punoj snazi.
Zbog toga RF jeste najbolji svih vremena, zbog te strasti koju ima za tenis, zbog te borbenosti i vere u sebe, zbog ljubavi da pobedi, da uvek proba da pobedi i kada je sve protiv njega.
Nije to nikakva patetika, koja prati RF fanove; - ovo su činjenice.
Da je spustio nos iz neba, Novak je mogao da se prošeta do 13-te GS titule.
Međutim on je nastranio skroz, više nije pitanje teorije zavere jer je svima jasno da je psihički poblesavio 100%.
Kakva šteta za takav talenat. Verujem da je Nole talentovaniji i od RF, ali nema srce kao Rođa, nema te strasti i tog šampionskig ponosa i gena u njemu.
Voleo bih da Novak ispadne iz top 10 do kraja sezone. Samo zato što se ponaša kao razmažena diva i zasitio se tenisa sa 30 god. i mnogo manje trofeja od RF i Nadala!

dejan

pre 7 godina

Svaka čast za 18 slemova (12 je osvojio od 2004-2007) kad ova trojica (novak,rafa,marej) nisu ni postojala u svetu tenisa..najbolji je ali u drugoj eri igre van ove konkurecije novaka nadala i mareja

Pace

pre 7 godina

Svaka čast za 18 slemova (12 je osvojio od 2004-2007) kad ova trojica (novak,rafa,marej) nisu ni postojala u svetu tenisa..najbolji je ali u drugoj eri igre van ove konkurecije novaka nadala i mareja
(dejan, 29. januar 2017 16:20)

Moracu da te korektujem jer vidim da si dezinformisan. do pojave Nadala Federer je imao samo 4 GS,..imas internet,odes na gugl i nadjes bez problema. E sad, ajde da vidimo kakav si s matemtikom. ako je Federer pre Nadala/Novaka/Maria imao 4GS, a ukupno ima 18, koliko je onda osvojio za vreme ove trojice?

Valentino Rossi

pre 7 godina

Najveći svih vremena !!! Milina je gledati ga...Danas je presudila glava, suvi kvalitet i stabilaniji bekend u odnosu na prethodne meceve sa Nadalom...!!! Volimo te Rogere !!!

Baki

pre 7 godina

Citam sve ove komentare i nemogu da verujem na koji nacin se uporedjuju Rodzer i Novak. Cinjenica je da RF 5 god. igra duze od Novaka, tako da igrace mozemo uporedjivati tek posto zavrse svoje karijere. Ipak je to dug period da se uzme dosta titula.

Marko

pre 7 godina

Koji smo mi kompleksaši.." Na ne baš sjajnom engleskom"
Ne znam zašto vam to toliko smeta?
Pa one sramotne reklame za onaj sok...Pa ja nisam mogao da verujem kada sam video prvi put.

A osuli biste paljbu da se tako nesto piše o Djokovicu ili da se snimaju reklame o njemu? Ita kako ima materijala.

Mikii

pre 7 godina

Srbin sam veliki, obozavam Noleta, svi u porodici tesko podnosimo kada gubi, lete case po sobi i mladji brat dobije batina ponekada
let15@

Prosecni pripadnik Djokovicevih svedoka.

Tara

pre 7 godina

Ok, osvojio je. Ali zasto opet place??? Ja ne znam sta je s tim covekom. On ima neke ozbiljne frustracije. Njemu se na licu vidi bes i mrznja tokom citavog meca sa bilo kojim protivnikom. A onda na kraju place kada osvoji??? Zaista slucaj za psihijatra.

Advokat svih Srba

pre 7 godina

Ovaj čovek prosto voli da igra tenis i to je cela mudrost!Kod Novaka je pak stvar čistog takmičenja, izazova i motivacije. S obzirom da je sve osvojio što se može osvojiti presušila je i njegova želja za igrom. Uživajmo dok traje zlatna era tenisa.

Aleksandar

pre 7 godina

Današnji meč je pokazao zašto je rivalstvo Federera i Nadala najveće u istoriji tenisa.
Očekivali smo Novaka danas na pobedničkom postolju ali nažalost on je prerano i neočekivano pokazao slabosti koje mu nisu bile svojstvene do sada.
Možda današnji meč pomogne novaku da izađe iz velike krize u koju je upao možda ne zbog samo sportskih razloga.

dostojevski

pre 7 godina

Svaka čast za 18 slemova (12 je osvojio od 2004-2007) kad ova trojica (novak,rafa,marej) nisu ni postojala u svetu tenisa..najbolji je ali u drugoj eri igre van ove konkurecije novaka nadala i mareja
(dejan, 29. januar 2017 16:20)

ne mogu nolovci da dođu sebi danas haahah hvala ti rodjo, toliko si ti im kompleksa nabio, neće moći nikada da se oporave

Dragan

pre 7 godina

Rodzer je danas pomerio granice istorije.Iskreno mu cestitam, iako sam vatreni navijac Novaka.Netreba Fedexa otpisivati, on jos igra na turu.Moze tu jos svasta da se desi.Uzivajmo u ovakvim mecevima dok ih jos ima.Svaka cast na ovom podvigu.

Danijela

pre 7 godina

Valjda je presudna zelja i strast koju on oseca a koju neki gube ranije, drugi kasnije a neki nikada. Dugo pratim tenis, nisam neko ko se opredeljuje za ovog ili onog ali danas mi je ovaj covek, kao i juče Serena, izazvao da se posvecenosti divim, da poštujem to sto su živote posvetili svom poslu i pronasli odličnu podrsku u svojim timovima. Od roditelja je dobiješ ili ne ali timom se sam okruzis pa je prepoznati posvecenost tima zapravo deo njihove posvecenosti zadacima. Duboko postovanje.

Tanja

pre 7 godina

Bravo Nikola, pravi si novinar kad držiš do objektivnosti i diviš se legendama! Kompkeksaši počinju tekstove sa 'jedan od najboljih tenisera...'

Jumko

pre 7 godina

Ceo svet se divi, cestita, hvali dvojicu najvecih ikada, tvituju legende, navijaci... A samo jedan veliki, najpametniji narod, pati li pati... Prijatno.

anica

pre 7 godina

Покондирена Веган Тиква, 29. januar 2017 16:49)
Hvala sto me razumete. Zasto stalno pisem o suprugama, zato sto ima primera koliko hocete gde su muzevi procvetali a ima i gde su propali. Nazalost, nas Novak spada u ovu drugu grupu. Sta je bitno, bitno je da svako od nas zna da je individua za sebe...i da je covek sam sebi najveci prijatelj. Ne moze mene moj decko da natera da uradim nesto ako ja to iz duse ne osecam da zelim. Ne moze neko da vam lako ljulja karakter, ako ste stabilni. Svi se mi menjamo fizicki, ali obraz je nesto sto ne bi trebalo da se menja...nailazimo na svakakve ljude, ali ih prihvatimo ili ne. Mislim da je kod Noleta izbila neka druga strana licnosti koju ja iskreno nisam primecivala...labilnost i foliranje.
Nazalost, zena je stub, ali moze biti jako dzanrizava dosadna i naporna pojava, ako se to ustukne tolerancijom ok, ako ne...molim lepo...niko nije osudjen ikoga da trpi. Gospodine, kad zena dodje do muzevih para, postaje najpametnija na svetu, najsrecnija, razume se u sve, i prestaje da postuje muza.

blabla

pre 7 godina

Vi tardovi sto mislite da gs turnir moze da se namesti trebalo da stavite iljadu jura na feda na startu turnira bila kvota 12 da ce da osvoji
#idioti

ddd

pre 7 godina

Ma bravoooo..neki trebaju da se ugledaju na tebe i tvoju suprugu i cetvoro dece..ovaj nas grli drvece,siri ljubav,salje srcad toliko javno eksponira koliko voli zenu..hm tu nesto smrducka..nadam se da ceno jednog dana saznati.

let15

pre 7 godina

Srbin sam veliki, obozavam Noleta, svi u porodici tesko podnosimo kada gubi, lete case po sobi i mladji brat dobije batina ponekada, ali on ako sa ovakvom ishranom nastavi, bice drugi najbolji u istoriji (sto nije lose, hvala Bogu), ali ovaj covek je definitivno GOAT, Bog tenisa, on je ono sto je MJ u kosarci , zasluzio je, svaka mu cast , kad se penzionise tenis nece biti isti (takodje i za Noleta i Rafu vazi), zato cenimo i uzivajmo dok mozemo...

monden

pre 7 godina

Svaka čast i Rođi i Rafi, ali, bez obzira na veliki uspeh, njima je, igrački, Novak najveći izazov, a Novaku su najveći izazov njegove "bubice", njegova nafurana ženica i, naravno, Pepe.

WTA

pre 7 godina

Fenomenalni Roger. Bravo i za Nadala, bilo bi mi drago zbog obojice, ali sam ipak osećao da je ovo Rogeru potrebnije jer je verovatno bila jedna od poslednjih šansi da još jednom osvoji GS. Verujem da će imati vrlo pristojne šanse i na Vimbldonu, ali ko zna da li će tada biti zdrav i odigrati dve nedelje na nivou. Svakako, ova i možda eventualno sledeća godina su njegove završne reči na ATP turu i svakako mi je drago, takva karijera je zaslužila još jedan GS 'pod stare dane', iako sam siguran da će se on potruditi još negde da zasija, a svakako Vimbldon je njegova najbolja šansa. A Nadalu svaka čast, ako je zdrav, oslobodio se povreda konačno i ako želi, on svakako može da igra još nekoliko godina i imaće još šansi da osvaja gren slemove. Jednostavno, ovo je prikladno za Rogera. :)

Aleksandar

pre 7 godina

Svaka mu cast, za sada je najbolji svih vremena, ali ne moze nista da ,,zacementira" dok Nole i Rafa jos uvek igraju. 18-14-12, idemo dalje. Pozdrav.

FT

pre 7 godina

2012 pa 2017 - znaci osvaja na svakih 5 godina! Haha~ Jadno rodjo, jadno! A i nivo tenisa im je bio kao da smo se vratili u 2007. godinu. Jednostavno nisu evoluirali ni jedan ni drugi za razliku od nekih drugih igraca!!!

Jumko

pre 7 godina

U nekim stvarima je najbolji, ali biti najbolji znaci stvarno biti najbolji. On je toliko puta bio unisten od svoja 2 najveca rivala da jednostavno se ne moze tvrditi da je najbolji.
Po postignutim rezultatima najveci, ali ne i najbolji teniser.

Nele

pre 7 godina

Навијао сам за Рафу,ал свака част Федереру,заслужио је. Само кад се сетим какве су мечеве играли Новак и Рафа...најежим се. Остаје ми само да се надам да ће се Ноле пробудити и наставити где је стао,па да гледамо још мечева ове фантастичне тројке.

Čečenac

pre 7 godina

Rodja kralj pauzurao vratio se i izdominirao i to protiv koga rivala koji ga je deceniju uništavao u finalima i u medjusobnim borbama ..Gde ćeš lepše svaka mu čast zalnam da to njemu i nije najbutnije ali i nagradni fond je bio nikad veći u istoriji Austaliyan open turnira ....3,7 miliona dolara ....Šta reći

Ivan

pre 7 godina

Nemojte me shvatiti pogresno, ne zelim da umanjim uspeh Federera pogotovo sto su ga svi otpisali, svima je zapusio usta, ali on je u ovim godinama sada igrac kome niko nece zameriti ako ispadne u trecem kolu, a itekako i dalje moze da osvaja trofeje. Ako bude osvojio jos neku titulu pricace se kako je on neverovatan i nemoguc igrac, a ako ispadne na sledeca 2 od 3 gren slema, onda ce se glorifikovati njegova proslost. Poenta je da nema nikakav pritisak velikih rezultata i moze sebi da priusti da prekosci po koji turnir, i onda da se pojavi na gren slemovima spreman kao zmaj, i opet napada titulu iz drugog plana. Isto vazi i za Nadala. Takav luksuz Djokovic nema vec 5-6 godina. Svako njegovo ispadanje je gubitak 2000 bodova.

СЕНОВИЋ

pre 7 godina

Да ли је породица биљождера посматрала меч. Мада је намештаљка јасна као дан.

boro drljaca

pre 7 godina

od brata nola svim botinama druge smene sretan rad uz: drz' se mala , drz' se , dobro mi se pazi staaaaaaari vuk je jos u punoj snaaaaaaaaaaaziiiiiiiiii......

18

pre 7 godina

Hvala ti Bože što živim u eri ovog neverovatnog čoveka i što imam tu privilegiju da ga gledam, jer se on ne može prepričati! Kakav tenis! Kakva borba! Bravo za obojicu, veliko bravo! Zaista, jedan je Rodžer Federer dame i gospodo!

ИксОкс

pre 7 godina

Свака част људима који су испратили овај турнир и који верују да је све ово случајност. Може и филм да се сними какву су нам причу спаковали. Од овог турнира дефинитивно разочаран у тенис. Ко је гледао његове мечеве, а пре свега са Вавринком зна о чему причам.

nenad

pre 7 godina

koje omalovazavanje Novaka sine moj....a npr ako se Novak sutra a vrati a sansa za to je 99% ima da bude pa znas ali kada je Federer...Mrs bre...Hrvati msm da vise slave sto mu je Ljubicic trener nego mi sve ovo sto je novak uradio i postigao...alo i dalje zaboravljate da dolazi Novak iz zemlje koju ceo zapad i amerika mrze

Ivan

pre 7 godina

ANICE svaka ti cast za tekst, kojim si opisala osnovni razlog NOLETOVIH neuspeha. U PRAVU SI 100% !! Iza svakog uspesnog muskarca stoji STABILNA ZENA.

Mikii

pre 7 godina

Pre osam godina na istom mestu zaplakao je posle poraza od Rafaela Nadala i čuvenog "Rodžer, sori for tudej" na ne baš sjajnom engleskom.

Au, covece, koliko tebe boli taj Nadal, neverovatno. Daj malo smiri dozivljaj, tebra :))

Milance

pre 7 godina

Izgubio je finale te 2009. godine ci me je Rafa osvojio jedini Ao, ali je te iste godine osvojio dugo cekani Rg i Wb, naravno, kompletirao slem. Takodje, poslednja dva duela dobio Federer, Bazel pa ovde.

Ivan

pre 7 godina

Da je Rođa veliki, veliki je, to se ne može dovoditi u pitanje, ali da je najveći svih vremena, e to je diskutabilno, ali NE zbog njegovog kvaliteta koji je NESPORAN i veoma velik, štaviše najraznovrsniji tenis možda u istoriji tenisa je Rođina igra, ali je ćinjenica da se ne mogu porediti različite ere tenisa, baš kao ni fudbala, recimo danas porediti Mesija ili Ronalda sa Peleom i Maradonom nemoguće je, jer se fudbal promenio u međuvremenu, neuporedivo je! Tako i ovo sa tenisom, juedan Bjer Borg npr recimo, igrao je u jednoj sasvim drugoj eri, osvajao je GS-ove kao od šale, i to samo RG i WB jer ga drugi GS-i nisu mnogo zanimali, osvojio ih je 11, 6 RG i 5 WB i potom veoma veoma rano napustio tenis negde u polovini svojih dvadesetih! Šta mislite šta bi sve još uradio da je odlučio da igra poput Rođe do svoje maltene 40.godine? Još 10 godina da je nastavio da igra šta mislite koliko bi još GS-a osvojio? Sigurno još 11 MINIMUM i dakle imao bi ih nedostižnih najmanje 22! Prema tome svaka teniska era je priča za sebe i ima svoje šampione i velikane!

veliki strumf

pre 7 godina

Polako sa istorijom! Istorija tenisa, bar za prvu cetvrtinu 21. veka bice ispisana kada Nole okonca karijeru. Tada ce se podvuci crta i videcemo ko je ko i ko je gde. Federer je za sada u velikoj prednosti, ali tek ima da se igra. Nole ima bar jos 5 velikih sezona ispred sebe, neka niko ne sumnja da ce se vratiti i da ce tek osvajati GS titule i masterse. 6 GS nije malo, ali ima realne sanse. Siguran sam i da ce Nole biti prvi teniser koji ce svaki GS osvojiti bar po 2 puta, i da ce u kolekciji imati sve masterse. Zivi bili pa videli.

podmukli-kojot

pre 7 godina

Pricajte sta god hoceste ali Roger nikako ne moze da bude najbolji svih vremena kada mu je negativan skor protiv najvecih rivala Novaka i Rafe ... Svaka cast njemu ali Novak i Rafa su ga dobijali vise puta nego on njih...

Realista

pre 7 godina

I jos jedan dokaz da ljudi sa losim karakterom i osobinama budu uspesni u onome sto rade... to nazalost mnogo govori o svetu u kojem zivimo... a o fanovima takvih ljudi da i ne pricam...

Bojan B

pre 7 godina

Znao sam da će i Federer i Nadal da stignu do završnice.I, meni ovo nije nikakvo iznenađenje, što je jedan od njih dvojice osvojio turnir.Pametno su uradili, što su se povukli na 6 meseci, i za to vreme vredno radili.Svi ostali su bili mrtvi umorni, a naročiti Mari, zbog teške sezone.Federer je pokazao da je klasa, i to naročito u 5 setu.Svaka mu čast!
Samo malo je nekorektno da se govori da je najbolji svih vremena, zbog takvih veličina kao što su Sampras, Beker, Edberg, Mekinro, Lendl.....
Posle se možda pojavi neki klinac, koji će nadmašiti Federera po broju grend slemova.Ko se nadao da će neko da prestigne Štefi Graf ili Samprasa.

No no no

pre 7 godina

Da je nas Nole bio pametan ko Rafa i Federer pa da kaze da je bio povrijedjen, a ne da je izgubio motivaciju, al dobro, na greskama se uci.

323

pre 7 godina

bolje je sto je rf osvojio ao nego nadar. logicno je da novak ima vece sanse da stigne rn nego rf...ali ako se ovako ponasa kao u poslednje vreme, nema sanse. ostace tu gde je a i to je veliki uspeh. steta ako ne zeli vise od tenisa ali to je njegova stvar.

DPb

pre 7 godina

Baš sam bio u dilemi za koga da navijam, da li za Nadala, koji bi u slučaju pobede bio jedini igrač koji je osvojio neki Gren slem barem po dva puta, ili za Federera kojem bi to bio 18. Gren slem turnir, čime bi značajnije otežao put našem asu da ga stigne po broju Gren slemova..

bronson

pre 7 godina

Srbin sam veliki, obozavam Noleta, svi u porodici tesko podnosimo kada gubi, lete case po sobi i mladji brat dobije batina ponekada let15@

 Prosecni pripadnik Djokovicevih svedoka.
(Mikii, 29. januar 2017 18:37)

ispodprosecni o prosecnima.

Србин3

pre 7 godina

Питање је минута кад ће рећи да се повлачи пошто и сам зна да овакву шансу за освајање неког турнира, а поготово ГС-а ,неће више имати.

Hoho

pre 7 godina

Pace ne pravi se pametan, kad nisi ni razumeo sta decko hteo da kaze. Da, jesu poceli karijere, ali jos nisu bili na visokom nivou tenisa, onog trenutka kad su dosli do top forme Federer nije imao sansi osim jos koju godinu na travi...

Tara

pre 7 godina

Ok, osvojio je. Ali zasto opet place??? Ja ne znam sta je s tim covekom. On ima neke ozbiljne frustracije. Njemu se na licu vidi bes i mrznja tokom citavog meca sa bilo kojim protivnikom. A onda na kraju place kada osvoji??? Zaista slucaj za psihijatra.

FT

pre 7 godina

2012 pa 2017 - znaci osvaja na svakih 5 godina! Haha~ Jadno rodjo, jadno! A i nivo tenisa im je bio kao da smo se vratili u 2007. godinu. Jednostavno nisu evoluirali ni jedan ni drugi za razliku od nekih drugih igraca!!!

dejan

pre 7 godina

Svaka čast za 18 slemova (12 je osvojio od 2004-2007) kad ova trojica (novak,rafa,marej) nisu ni postojala u svetu tenisa..najbolji je ali u drugoj eri igre van ove konkurecije novaka nadala i mareja

ИксОкс

pre 7 godina

Свака част људима који су испратили овај турнир и који верују да је све ово случајност. Може и филм да се сними какву су нам причу спаковали. Од овог турнира дефинитивно разочаран у тенис. Ко је гледао његове мечеве, а пре свега са Вавринком зна о чему причам.

Mikii

pre 7 godina

Pre osam godina na istom mestu zaplakao je posle poraza od Rafaela Nadala i čuvenog "Rodžer, sori for tudej" na ne baš sjajnom engleskom.

Au, covece, koliko tebe boli taj Nadal, neverovatno. Daj malo smiri dozivljaj, tebra :))

Jumko

pre 7 godina

U nekim stvarima je najbolji, ali biti najbolji znaci stvarno biti najbolji. On je toliko puta bio unisten od svoja 2 najveca rivala da jednostavno se ne moze tvrditi da je najbolji.
Po postignutim rezultatima najveci, ali ne i najbolji teniser.

СЕНОВИЋ

pre 7 godina

Да ли је породица биљождера посматрала меч. Мада је намештаљка јасна као дан.

podmukli-kojot

pre 7 godina

Pricajte sta god hoceste ali Roger nikako ne moze da bude najbolji svih vremena kada mu je negativan skor protiv najvecih rivala Novaka i Rafe ... Svaka cast njemu ali Novak i Rafa su ga dobijali vise puta nego on njih...

Realista

pre 7 godina

I jos jedan dokaz da ljudi sa losim karakterom i osobinama budu uspesni u onome sto rade... to nazalost mnogo govori o svetu u kojem zivimo... a o fanovima takvih ljudi da i ne pricam...

No no no

pre 7 godina

Da je nas Nole bio pametan ko Rafa i Federer pa da kaze da je bio povrijedjen, a ne da je izgubio motivaciju, al dobro, na greskama se uci.

Србин3

pre 7 godina

Питање је минута кад ће рећи да се повлачи пошто и сам зна да овакву шансу за освајање неког турнира, а поготово ГС-а ,неће више имати.

nenad

pre 7 godina

koje omalovazavanje Novaka sine moj....a npr ako se Novak sutra a vrati a sansa za to je 99% ima da bude pa znas ali kada je Federer...Mrs bre...Hrvati msm da vise slave sto mu je Ljubicic trener nego mi sve ovo sto je novak uradio i postigao...alo i dalje zaboravljate da dolazi Novak iz zemlje koju ceo zapad i amerika mrze

Bojan B

pre 7 godina

Znao sam da će i Federer i Nadal da stignu do završnice.I, meni ovo nije nikakvo iznenađenje, što je jedan od njih dvojice osvojio turnir.Pametno su uradili, što su se povukli na 6 meseci, i za to vreme vredno radili.Svi ostali su bili mrtvi umorni, a naročiti Mari, zbog teške sezone.Federer je pokazao da je klasa, i to naročito u 5 setu.Svaka mu čast!
Samo malo je nekorektno da se govori da je najbolji svih vremena, zbog takvih veličina kao što su Sampras, Beker, Edberg, Mekinro, Lendl.....
Posle se možda pojavi neki klinac, koji će nadmašiti Federera po broju grend slemova.Ko se nadao da će neko da prestigne Štefi Graf ili Samprasa.

veliki strumf

pre 7 godina

Polako sa istorijom! Istorija tenisa, bar za prvu cetvrtinu 21. veka bice ispisana kada Nole okonca karijeru. Tada ce se podvuci crta i videcemo ko je ko i ko je gde. Federer je za sada u velikoj prednosti, ali tek ima da se igra. Nole ima bar jos 5 velikih sezona ispred sebe, neka niko ne sumnja da ce se vratiti i da ce tek osvajati GS titule i masterse. 6 GS nije malo, ali ima realne sanse. Siguran sam i da ce Nole biti prvi teniser koji ce svaki GS osvojiti bar po 2 puta, i da ce u kolekciji imati sve masterse. Zivi bili pa videli.

Baki

pre 7 godina

Citam sve ove komentare i nemogu da verujem na koji nacin se uporedjuju Rodzer i Novak. Cinjenica je da RF 5 god. igra duze od Novaka, tako da igrace mozemo uporedjivati tek posto zavrse svoje karijere. Ipak je to dug period da se uzme dosta titula.

dostojevski

pre 7 godina

Svaka čast za 18 slemova (12 je osvojio od 2004-2007) kad ova trojica (novak,rafa,marej) nisu ni postojala u svetu tenisa..najbolji je ali u drugoj eri igre van ove konkurecije novaka nadala i mareja
(dejan, 29. januar 2017 16:20)

ne mogu nolovci da dođu sebi danas haahah hvala ti rodjo, toliko si ti im kompleksa nabio, neće moći nikada da se oporave

Ivan

pre 7 godina

Da je Rođa veliki, veliki je, to se ne može dovoditi u pitanje, ali da je najveći svih vremena, e to je diskutabilno, ali NE zbog njegovog kvaliteta koji je NESPORAN i veoma velik, štaviše najraznovrsniji tenis možda u istoriji tenisa je Rođina igra, ali je ćinjenica da se ne mogu porediti različite ere tenisa, baš kao ni fudbala, recimo danas porediti Mesija ili Ronalda sa Peleom i Maradonom nemoguće je, jer se fudbal promenio u međuvremenu, neuporedivo je! Tako i ovo sa tenisom, juedan Bjer Borg npr recimo, igrao je u jednoj sasvim drugoj eri, osvajao je GS-ove kao od šale, i to samo RG i WB jer ga drugi GS-i nisu mnogo zanimali, osvojio ih je 11, 6 RG i 5 WB i potom veoma veoma rano napustio tenis negde u polovini svojih dvadesetih! Šta mislite šta bi sve još uradio da je odlučio da igra poput Rođe do svoje maltene 40.godine? Još 10 godina da je nastavio da igra šta mislite koliko bi još GS-a osvojio? Sigurno još 11 MINIMUM i dakle imao bi ih nedostižnih najmanje 22! Prema tome svaka teniska era je priča za sebe i ima svoje šampione i velikane!

Petar

pre 7 godina

Federer bi bio bolji od Novaka i da mu je ovo 11 GS!
Sa 35 godina, 4 dece, i punom vitrinom pehara i trofeja, sa toliko rekorda, pored toliko mladih nadolazećih nada željnih slave i para; - ON osvaja svoj 18 GS!!!
Pa mene bi bio blam da sam na mestu Novaka, Endija, a posebno Zvereva, Kirgijosa i ostalih ''mladića'' u punoj snazi.
Zbog toga RF jeste najbolji svih vremena, zbog te strasti koju ima za tenis, zbog te borbenosti i vere u sebe, zbog ljubavi da pobedi, da uvek proba da pobedi i kada je sve protiv njega.
Nije to nikakva patetika, koja prati RF fanove; - ovo su činjenice.
Da je spustio nos iz neba, Novak je mogao da se prošeta do 13-te GS titule.
Međutim on je nastranio skroz, više nije pitanje teorije zavere jer je svima jasno da je psihički poblesavio 100%.
Kakva šteta za takav talenat. Verujem da je Nole talentovaniji i od RF, ali nema srce kao Rođa, nema te strasti i tog šampionskig ponosa i gena u njemu.
Voleo bih da Novak ispadne iz top 10 do kraja sezone. Samo zato što se ponaša kao razmažena diva i zasitio se tenisa sa 30 god. i mnogo manje trofeja od RF i Nadala!

Jan

pre 7 godina

Hvala za tekst. Hvala Bogu za ovaj meč. Hvala obojici što su ovaj meč učinili onakvim kakav je i trebao biti - fantastičan.
I na kraju - hvala Rodžerovoj majci što je rodila najboljeg svih vremena!

Ivan

pre 7 godina

Nemojte me shvatiti pogresno, ne zelim da umanjim uspeh Federera pogotovo sto su ga svi otpisali, svima je zapusio usta, ali on je u ovim godinama sada igrac kome niko nece zameriti ako ispadne u trecem kolu, a itekako i dalje moze da osvaja trofeje. Ako bude osvojio jos neku titulu pricace se kako je on neverovatan i nemoguc igrac, a ako ispadne na sledeca 2 od 3 gren slema, onda ce se glorifikovati njegova proslost. Poenta je da nema nikakav pritisak velikih rezultata i moze sebi da priusti da prekosci po koji turnir, i onda da se pojavi na gren slemovima spreman kao zmaj, i opet napada titulu iz drugog plana. Isto vazi i za Nadala. Takav luksuz Djokovic nema vec 5-6 godina. Svako njegovo ispadanje je gubitak 2000 bodova.

monden

pre 7 godina

Svaka čast i Rođi i Rafi, ali, bez obzira na veliki uspeh, njima je, igrački, Novak najveći izazov, a Novaku su najveći izazov njegove "bubice", njegova nafurana ženica i, naravno, Pepe.

Valentino Rossi

pre 7 godina

Najveći svih vremena !!! Milina je gledati ga...Danas je presudila glava, suvi kvalitet i stabilaniji bekend u odnosu na prethodne meceve sa Nadalom...!!! Volimo te Rogere !!!

Beograd

pre 7 godina

Treba biti realan Nole je nas i svaka mu cast na postignutim uspesima ali ovaj covek je definitivno najveci ikada. Sa koliko volje zelje i srcanosti igrati u 35 godini za svaku je pohvalu i naklon. sumnjam da ce ga iko oboriti u GS titulama. Novak je imao najvise sansi ali mislim da je kod njega doslo do zasicenja tenisa vec prerano u 29. Na zalost.

Partizan

pre 7 godina

Bravo za tekst! RF treba da udje u zive legende sporta, pored Jordana, Sumahera i Rosija.

P.S. Trebamo biti zadovoljni sto imamo priliku da gledamo najboljeg tenisera ikada!

Hoho

pre 7 godina

Pace ne pravi se pametan, kad nisi ni razumeo sta decko hteo da kaze. Da, jesu poceli karijere, ali jos nisu bili na visokom nivou tenisa, onog trenutka kad su dosli do top forme Federer nije imao sansi osim jos koju godinu na travi...

Mikii

pre 7 godina

Srbin sam veliki, obozavam Noleta, svi u porodici tesko podnosimo kada gubi, lete case po sobi i mladji brat dobije batina ponekada
let15@

Prosecni pripadnik Djokovicevih svedoka.

bronson

pre 7 godina

Srbin sam veliki, obozavam Noleta, svi u porodici tesko podnosimo kada gubi, lete case po sobi i mladji brat dobije batina ponekada let15@

 Prosecni pripadnik Djokovicevih svedoka.
(Mikii, 29. januar 2017 18:37)

ispodprosecni o prosecnima.

anica

pre 7 godina

Mene fascinira kako ima volju da i dalje radi...kako se krece, kako razmislja, ali nije ni cudo kako stabilnu suprugu ima uz sebe, plus cetvoro dece. Trenirao je dosta, zivi covek punim plucima vidi se.
Bravo Rodzer. Nisi mi omiljen, ali ti skidam kapu i kad ti vidim stomace, sve zaboravim.
Lep si covek Rodjo!

Покондирена Веган Тиква

pre 7 godina

(anica, 29. januar 2017 16:04)
Стабилна супруга и јака сложна породица. То недостаје Нолету у овом тренутку. Хоће ли се вратити? Хоће - ако растера непријатеље у својим редовима. Дошли су му главе. A глава затрована и пуна којештарија. Надам се да и није сасвим затворена и запечаћена Пепеовим печатом.

Jumko

pre 7 godina

Ceo svet se divi, cestita, hvali dvojicu najvecih ikada, tvituju legende, navijaci... A samo jedan veliki, najpametniji narod, pati li pati... Prijatno.

Tanja

pre 7 godina

Bravo Nikola, pravi si novinar kad držiš do objektivnosti i diviš se legendama! Kompkeksaši počinju tekstove sa 'jedan od najboljih tenisera...'

Pace

pre 7 godina

Svaka čast za 18 slemova (12 je osvojio od 2004-2007) kad ova trojica (novak,rafa,marej) nisu ni postojala u svetu tenisa..najbolji je ali u drugoj eri igre van ove konkurecije novaka nadala i mareja
(dejan, 29. januar 2017 16:20)

Moracu da te korektujem jer vidim da si dezinformisan. do pojave Nadala Federer je imao samo 4 GS,..imas internet,odes na gugl i nadjes bez problema. E sad, ajde da vidimo kakav si s matemtikom. ako je Federer pre Nadala/Novaka/Maria imao 4GS, a ukupno ima 18, koliko je onda osvojio za vreme ove trojice?

anica

pre 7 godina

Покондирена Веган Тиква, 29. januar 2017 16:49)
Hvala sto me razumete. Zasto stalno pisem o suprugama, zato sto ima primera koliko hocete gde su muzevi procvetali a ima i gde su propali. Nazalost, nas Novak spada u ovu drugu grupu. Sta je bitno, bitno je da svako od nas zna da je individua za sebe...i da je covek sam sebi najveci prijatelj. Ne moze mene moj decko da natera da uradim nesto ako ja to iz duse ne osecam da zelim. Ne moze neko da vam lako ljulja karakter, ako ste stabilni. Svi se mi menjamo fizicki, ali obraz je nesto sto ne bi trebalo da se menja...nailazimo na svakakve ljude, ali ih prihvatimo ili ne. Mislim da je kod Noleta izbila neka druga strana licnosti koju ja iskreno nisam primecivala...labilnost i foliranje.
Nazalost, zena je stub, ali moze biti jako dzanrizava dosadna i naporna pojava, ako se to ustukne tolerancijom ok, ako ne...molim lepo...niko nije osudjen ikoga da trpi. Gospodine, kad zena dodje do muzevih para, postaje najpametnija na svetu, najsrecnija, razume se u sve, i prestaje da postuje muza.

Ben Gurion

pre 7 godina

Najbolji je u istoriji, to se znalo i ranije danas je to dodatno zacementirao. Sa 36 godina igra sa neverovatnim zarom i energijom, mnogi su ga prerano otpisali i niko nije verovao da moze da uzme jos jedan Slem. Umesto sto se raspravljate ovde trebali ste da uzivate u igri dvojice velikana koji mozda poslednji put igraju u finalu jednog Slema. Pitanje je da li ce ga u skorijom istoriji neko stici po Slemovima, tesko. Dolaze mladji jaci i zeljniji, samo Rodzer traje ovoliko dugo na ovom nivou, to se nece ponoviti. A ovde u Srbiji u svakom njegovom potezu se trazi mana, najvise zbog Novaka, umesto jednostavno da se uziva u njegovoj leprsavoj igri koju nikada nije imao nijedan teniser

Djole*

pre 7 godina

Ko je mogao da pretpostavi da ce on uzeti AO... 6 mjeseci pauze, neubjedljiv Hopman kup, njegovo licno razmisljanje i zelja da dodje do QF, brejk zaostatka u odlucujucem setu.. Onda skor sa Rafom do ovog meca, 11-23, na Slemovima 2-9, u finalima Slemova 2-6... Stvarno je fenomen, ikona nad ikonama. Hejteri ce reci da nije pobjedio ni Mareja ni Djokovica. Da, a dobio u pet setova Keija, Stana, sada Rafu, onda ranije Tomasa Berdiha i to u 36 godini zivota?! Meni frapantno. Neki podatak bio prije, ovo je jedini GS gdje je Federer igrao 3 meca u 5 setova i na kraju osvojio? Nevjerovatan je. Dokazao i pokazao da je GOAT, ponovo. Nadam se da je Djokovicu nesto uslo u glavu sada. Ja ne znam za vas ljudi, ali ja vec sada jedva cekam IW. Auu, treba tamo ocekivati svasta.


Pozdrav!

let15

pre 7 godina

Srbin sam veliki, obozavam Noleta, svi u porodici tesko podnosimo kada gubi, lete case po sobi i mladji brat dobije batina ponekada, ali on ako sa ovakvom ishranom nastavi, bice drugi najbolji u istoriji (sto nije lose, hvala Bogu), ali ovaj covek je definitivno GOAT, Bog tenisa, on je ono sto je MJ u kosarci , zasluzio je, svaka mu cast , kad se penzionise tenis nece biti isti (takodje i za Noleta i Rafu vazi), zato cenimo i uzivajmo dok mozemo...

DPb

pre 7 godina

Baš sam bio u dilemi za koga da navijam, da li za Nadala, koji bi u slučaju pobede bio jedini igrač koji je osvojio neki Gren slem barem po dva puta, ili za Federera kojem bi to bio 18. Gren slem turnir, čime bi značajnije otežao put našem asu da ga stigne po broju Gren slemova..

Aleksandar

pre 7 godina

Svaka mu cast, za sada je najbolji svih vremena, ali ne moze nista da ,,zacementira" dok Nole i Rafa jos uvek igraju. 18-14-12, idemo dalje. Pozdrav.

Докон поп

pre 7 godina

Cista klasa nad svima. Ako je ovo i bude zadnji GS, privilegija je bilo odgledati. Bravo Federer, bravo Serena. Dugo godina nedostizni

Aleksandar

pre 7 godina

Današnji meč je pokazao zašto je rivalstvo Federera i Nadala najveće u istoriji tenisa.
Očekivali smo Novaka danas na pobedničkom postolju ali nažalost on je prerano i neočekivano pokazao slabosti koje mu nisu bile svojstvene do sada.
Možda današnji meč pomogne novaku da izađe iz velike krize u koju je upao možda ne zbog samo sportskih razloga.

boro drljaca

pre 7 godina

od brata nola svim botinama druge smene sretan rad uz: drz' se mala , drz' se , dobro mi se pazi staaaaaaari vuk je jos u punoj snaaaaaaaaaaaziiiiiiiiii......

18

pre 7 godina

Hvala ti Bože što živim u eri ovog neverovatnog čoveka i što imam tu privilegiju da ga gledam, jer se on ne može prepričati! Kakav tenis! Kakva borba! Bravo za obojicu, veliko bravo! Zaista, jedan je Rodžer Federer dame i gospodo!

lorenzo

pre 7 godina

koliko volim nešto kada gledam Federera onako hladnog dok igra, tek po neki komentar, mala nervoza i kada igra dobro ona stegnuta pesnica...ali zato kada uzme titulu u tih nekoliko sekundi dok se ne pozdravi sa protivnikom izbaci sve, smijeh, suze, skakanje...to mi se mnogo sviđa, to kontrolisanje...nevjerovatan je i stvarno ga je milima gledati...i koliko lijepe izjave na kraju sa njegove ali i sa Rafine strane...

ddd

pre 7 godina

Ma bravoooo..neki trebaju da se ugledaju na tebe i tvoju suprugu i cetvoro dece..ovaj nas grli drvece,siri ljubav,salje srcad toliko javno eksponira koliko voli zenu..hm tu nesto smrducka..nadam se da ceno jednog dana saznati.

Ivan

pre 7 godina

ANICE svaka ti cast za tekst, kojim si opisala osnovni razlog NOLETOVIH neuspeha. U PRAVU SI 100% !! Iza svakog uspesnog muskarca stoji STABILNA ZENA.

Dragan

pre 7 godina

Rodzer je danas pomerio granice istorije.Iskreno mu cestitam, iako sam vatreni navijac Novaka.Netreba Fedexa otpisivati, on jos igra na turu.Moze tu jos svasta da se desi.Uzivajmo u ovakvim mecevima dok ih jos ima.Svaka cast na ovom podvigu.

Marko

pre 7 godina

Koji smo mi kompleksaši.." Na ne baš sjajnom engleskom"
Ne znam zašto vam to toliko smeta?
Pa one sramotne reklame za onaj sok...Pa ja nisam mogao da verujem kada sam video prvi put.

A osuli biste paljbu da se tako nesto piše o Djokovicu ili da se snimaju reklame o njemu? Ita kako ima materijala.

323

pre 7 godina

bolje je sto je rf osvojio ao nego nadar. logicno je da novak ima vece sanse da stigne rn nego rf...ali ako se ovako ponasa kao u poslednje vreme, nema sanse. ostace tu gde je a i to je veliki uspeh. steta ako ne zeli vise od tenisa ali to je njegova stvar.

mister x

pre 7 godina

Sto je legendarni Sampras rekao u jednom intervju nakon Federerovog 15. GS na Vimbldonu 2009. Federer ce kada zavrsi karijeru imati 18-19 GS titula. I za sada je pogodio.

Nele

pre 7 godina

Навијао сам за Рафу,ал свака част Федереру,заслужио је. Само кад се сетим какве су мечеве играли Новак и Рафа...најежим се. Остаје ми само да се надам да ће се Ноле пробудити и наставити где је стао,па да гледамо још мечева ове фантастичне тројке.

blabla

pre 7 godina

Vi tardovi sto mislite da gs turnir moze da se namesti trebalo da stavite iljadu jura na feda na startu turnira bila kvota 12 da ce da osvoji
#idioti

Čečenac

pre 7 godina

Rodja kralj pauzurao vratio se i izdominirao i to protiv koga rivala koji ga je deceniju uništavao u finalima i u medjusobnim borbama ..Gde ćeš lepše svaka mu čast zalnam da to njemu i nije najbutnije ali i nagradni fond je bio nikad veći u istoriji Austaliyan open turnira ....3,7 miliona dolara ....Šta reći

WTA

pre 7 godina

Fenomenalni Roger. Bravo i za Nadala, bilo bi mi drago zbog obojice, ali sam ipak osećao da je ovo Rogeru potrebnije jer je verovatno bila jedna od poslednjih šansi da još jednom osvoji GS. Verujem da će imati vrlo pristojne šanse i na Vimbldonu, ali ko zna da li će tada biti zdrav i odigrati dve nedelje na nivou. Svakako, ova i možda eventualno sledeća godina su njegove završne reči na ATP turu i svakako mi je drago, takva karijera je zaslužila još jedan GS 'pod stare dane', iako sam siguran da će se on potruditi još negde da zasija, a svakako Vimbldon je njegova najbolja šansa. A Nadalu svaka čast, ako je zdrav, oslobodio se povreda konačno i ako želi, on svakako može da igra još nekoliko godina i imaće još šansi da osvaja gren slemove. Jednostavno, ovo je prikladno za Rogera. :)

Milance

pre 7 godina

Izgubio je finale te 2009. godine ci me je Rafa osvojio jedini Ao, ali je te iste godine osvojio dugo cekani Rg i Wb, naravno, kompletirao slem. Takodje, poslednja dva duela dobio Federer, Bazel pa ovde.

GM

pre 7 godina

Suze koje znace to, kao i ... Da svi ovi ostali sto su u top 10 ili 20 treba da placu koliko su tuzni, a vecina i netalentovana i zalutala u tenis samo zbog miliona koji su ulozeni u njih, a covek 'pred' penziju i posle odmora od pola godine uzima GS.

U dva meca 10 setova.

Advokat svih Srba

pre 7 godina

Ovaj čovek prosto voli da igra tenis i to je cela mudrost!Kod Novaka je pak stvar čistog takmičenja, izazova i motivacije. S obzirom da je sve osvojio što se može osvojiti presušila je i njegova želja za igrom. Uživajmo dok traje zlatna era tenisa.

fun facts

pre 7 godina

Osim sto je Sampras poslednji svoj grand slam osvojio kao 17.nosliac i sto je Federer bio 17.noslilac ovde, od poslednjeg Rodzerovog trijumfa (Wimbledon 2012.) odigrana su 17. grand slam turnira, Federer je bio vlasnik 17 GS titula do ove danas i godina je 2017.

Danijela

pre 7 godina

Valjda je presudna zelja i strast koju on oseca a koju neki gube ranije, drugi kasnije a neki nikada. Dugo pratim tenis, nisam neko ko se opredeljuje za ovog ili onog ali danas mi je ovaj covek, kao i juče Serena, izazvao da se posvecenosti divim, da poštujem to sto su živote posvetili svom poslu i pronasli odličnu podrsku u svojim timovima. Od roditelja je dobiješ ili ne ali timom se sam okruzis pa je prepoznati posvecenost tima zapravo deo njihove posvecenosti zadacima. Duboko postovanje.