Nova vest
Atletika

Nedelja, 04.03.2018.

23:25

Političari uglas: Bravo, Ivana!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je atletičarki Ivani Španović osvajanje zlatne medalje na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Birmingemu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Političari uglas: Bravo, Ivana!
Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Dunham

Španovićeva je osvojila zlato u skoku u dalj na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Birmingemu rezultatom šest metara i 96 centimetara.

"Danas ste zabeležili istorijski rezultat za Srbiju i postali prvakinja sveta u skoku u dalj. Ovo je prvo zlato u istoriji svetskih prvenstava u atletici za Srbiju i danas su svi naši građani ponosni na Vaš uspeh. U ime Vlade Srbije i svoje lično ime, još jednom upućujem iskrene čestitke za osvajanje zlatne medalje i želim Vam još mnogo uspeha u Vašoj sportskoj karijeri", navodi se u čestitki premijerke Brnabić.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da reči ne mogu da opišu ponos na rezultate Ivane Španović.

"Posle godina odricanja, rada, upornosti, naša velika šampionka, sportistkinja koja je Srbiji donela prvo svetsko atletsko zlato je Ivana Španović. Naša Ivana zaslužila je da joj ime ostane upisano zlatnim slovima ne samo u istoriji srpske, već i svetske atletike i ja joj na tome od srca čestitam. Ponos koji si nam donela, san koji si ostvarila, toliki su i takvi da ne staju u reči. Svaka čast šampionko. Na ovom najvećem uspehu u istoriji srpske atletike čestitam, pored Ivane, i njenom treneru i celom stručnom štabu i Atletskom savezu Srbije", navodi se u čestitki Udovičića.

Čestitku je uputila i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

"Upućujem iskrene čestitke našoj zlatnoj Ivani Španović, povodom osvajanja najsjajnijeg odličja na Svetskom prvenstvu u Birmingemu. Draga Ivana, današnjim uspehom pričinila si nam svima veliku radost i dokazala da jedino predan rad, vera u sebe i želja za postignućem definišu naše granice. Strpljivo, uz puno zalaganja, osvojila si još jedno zlato", navela je Mihajlovićeva u saopštenju.

Ona je dodala da su rezultati Španovićeve pokazatelj svim ženama da nema nesavladivih prepreka.

"Svojim rezultatima i brojnim odličjima predstavljaš najbolji primer svim devojčicama i ženama u Srbiji da nema nesavladivih prepreka ni staklenih plafona. Uverena da ćeš nas i ubuduće činiti ponosnima, želim ti uspeh u nastavku karijere", dodala je Mihajlovićeva.

Na najboljem rezultatu u istoriji srpske atletike Ivani Španović čestitala je i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković.

"Upućujem Vаm nаjiskrenije čestitke nа osvаjаnju nаjsjаnijeg odličjа i ispisivаnju nove strаnice istorije nа Svetskom prvenstvu. Još jednom ste rаdom i posvećenošću došli do velikog uspehа i nа nаjbolji nаčin predstаvili Srbiju. Svаkа čаst", navela je Gojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu