English | Shqip

Proces TV na B92

Projekat unapredjivanja demokratije i sprecavanja korupcije

 
B92SpecijaliLokalni izbori 2004Istraživanja javnog mnjenja
     
 

utorak 30. 11. 2004. 20:32 CET

Naslovna strana specijala

Galerija fotografija parlamentarnih izbora 2004
Beograd, 06. 10. 2004.
Predsednik pokreta Snaga Srbije Bogoljub Karic na konferenciji za novinare (FoNet)

Analize i komentari

 
 
 

Istraživanja javnog mnjenja

 
 
 

B92 o izborima

Intervjui

Enciklopedija izbora

Izborne vesti

Vode Bogdanović i Vučić | "Galup", 16. septembar
Prognozira se da će Bogdanović osvojiti 26,8 odsto glasova, a Vučić 25,5 odsto. Na trećem mestu je kandidat Demokratske stranke Srbije Zoran Drakulić s 12,5 odsto, a na četvrtom kandidat Pokreta snaga Srbije Jasmina Mitrović Marić s 11,6 odsto. Kandidat Socijaldemokratske partije Nebojša Čović dobiće 8,4 odsto glasova, kandidat G17 plus Branka Bošnjak 5,2, kandidat Socijalističke partije Srbije Žarko Obradović 3,2, kandidat Srpskog pokreta obnove Dragan Kojadinović 2,8, a kandidat Narodne demokratske stranke Slobodan Vuksanović dva odsto glasova.

Preuzmite kompletno istraživanjeSRS i DS vode u Srbiji i u Beogradu

16. septembar 2004. | "Faktor plus"
Srpska radikalna stranka i Demokratska stranka osvojile bi ubedljivo najviše glasova na lokalnim izborima u Beogradu i u Srbiji ako bi oni bili održani danas, pokazuje istraživanje javnog mnjenja agencije “Faktor plus”.

Bogdanović i Vučić u drugom krugu

15. septembar 2004. | MBI
Istraživanje agencije Marten bord internešenel pokazuje da će u drugi krug izbora za gradonačelnika Beograda ući kandidati DS i SRS.

Istraživanje stranačke opredeljenosti

09. septembar 2004. | "Medijum Galup"
Agencija „Medim Galup“ je od 8. do 15. jula sprovela istraživanje o stranačkom opredeljenju u Srbiji uoči lokalnih izbora. Istraživanje je sprovedeno na višeetapnom slučajnom uzorku od 1.500 ispitanika. Uzorak reprezentuje punoletne građane Srbije, bez Kosova i Metohije.

Istraživanje raspoloženja prema političarima

07. septembar 2004. | MBI
Činjenica da građani ovoga puta direktno biraju gradonačelnike utiče na kampanje kandidata. Zbog toga su, ovog puta, kampanje mnogo agresivnije, kandidati su svakodnevno na ulicama gradova, gde u direktnom kontaktu s građanima obećavaju rešavanje osnovnih problema.

Imaju li takve kampanje uspeha i kakvo je raspoloženje građana prema učesnicima političkog života? Neke odgovore sadrži istraživanje koje je sproveo Marten bord internešenel.

Preuzmite Power Point prezentaciju u zip formatu [500kb].

Lokalni izbori 2004

05. septembar 2004. | "Faktor plus"
Lokalni izbori se bliže i sve su češća tema, koja zaokuplja javnost u Srbiji, Kako će se građani opredeliti kada je u pitanju gradonačelnik Beograda i kako je uopšte raspoloženje birača, pokušali su da saznaju list “Politika” i Agencija za ispitivanje javnog mnenja i istraživanje tržišta “Faktor Plus” u dva odvojena istraživanja, od kojih je jedno obuhvatilo građane Beograda(1000 ispitanika) a drugo građane cele Srbije (1500 ispitanika). Ispitani su punoletni građani oba pola, svih starosnih i obrazovnih struktura a projekat je realizovan u periodu od 10 do 20 avgusta 2004. godine.