Ponedeljak, 27.11.2023.

14:02

Praznična putovanja u ove gradove će vas oduševiti: Italijanska mesta koja vredi posetiti FOTO

Pitate se u kom italijanskom mestu možete uživati tokom adventa?

Izvor: pun kufer

Praznična putovanja u ove gradove će vas oduševiti: Italijanska mesta koja vredi posetiti FOTO
Foto: Shutterstock/Vivida Photo PC

Od nekih od najboljih destinacija u Evropi za romantični odmor u gradu do najboljih gradova u Evropi za gurmane, Italija nikada ne prestaje da zadivljuje svet svojim mestima. Naravno, ni božićna sezona nije izuzetak, a ovo su samo neki od gradova i mesta u kojima je uživanje zagarantovano!

Torino

Ako još niste bili i ne uspete da ga vidite ove godine, obavezno ga dodajte na svoju listu destinacija za 2024. Međutim, ako odlučite da odete negde sada, imaćete razna iskustva u kojima ćete uživati tokom praznične sezone. Poseban doživljaj predstavlja šetnja ulicama koje krasi barokna arhitektura ovog doba ukrašena uz pomoć lampica, jelki i drugih prazničnih ukrasa.

Božićna pijaca u Torinu na Trgu Kastelo (Piazza Castello), koja se održava od 8. decembra do 8. januara, obavezna je za svakog turistu. Ovaj godišnji događaj uključuje ogromnu božićnu jelku i neverovatne izložbe na kojima se prodaju sezonski proizvodi, uključujući hranu i ukrase.

Bruniko

Smešten u srcu doline Pusterija, gradić nedaleko od austrijske granice poznat je po autentičnom iskustvu i nizu aktivnosti za turiste svih uzrasta i interesovanja. Naravno, poznato je po skijalištu Kronplac (Kronplatz), ali Bruniko nudi i još mnogo toga. Turisti mogu da provedu vreme istražujući jedinstveno uređene ulice starog grada, probaju neke od najukusnijih kulinarskih delicija i kupuju razne rukotvorine.

Dobro mesto za pronalaženje unikatnih poklona i ukusne hrane je Božićna pijaca u Bruniku između 24. novembra i 6. januara, pa ako tada odete na skijanje, znajte da će vas pored skijanja dočekati i potrošačke radosti...
Foto: depositphotos/Leonid_Andronov
Rim

Znamo da svi putevi vode u Rim, a ni u ovom trenutku nije drugačije, tako da turistima neće nedostajati stvari za uživanje. Želite da istražite rimske božićne tradicije? Ne propustite da provedete vreme na nekim od svetski poznatih božićnih pijaca u gradu, uključujući Navonu (Piazza Navona) (1. decembar – 6. januar), koji se smatra jednim od najlepših baroknih trgova na svetu. Još jedno božićno tržište kroz koje možete prošetati je Macini (Piazza Mazzini) (8–24. decembar).

Ove pijace se mogu pohvaliti ukusnom hranom, neverovatnim izborom vina i raznim božićnim ukrasima. U ovo doba godine šarmantne ulice su osvetljene i ukrašene unikatnim prazničnim ukrasima. Da, Rim je uvek dobar izbor, bez obzira na doba godine.
Foto: Shutterstock/Pani Garrnyder
Venecija

Poznata po svojim fantastičnim vožnjama gondolama, koje su, na sreću, dostupne i tokom sezone praznika, Venecija je jedan od najpoželjnijih gradova na svetu tokom cele godine. U ovo vreme uređen je na svakom koraku, a turisti će uživati u šetnji njegovim šarmantnim ulicama.

Drugi načini da uživate u magiji Božića uključuju ispijanje šolje tople čokolade i posetu božićnim pijacama. Šetnja oko Trga Svetog Marka je jedna od najboljih stvari u Veneciji za Božić. Osvetljen velikom jelkom i ukrašen zlatnim prazničnim ukrasima, na pravi način predstavlja božićni duh Venecije.
Foto: Shutterstock/leoks
Gubio

Ovaj srednjovekovni grad ne samo da se može pohvaliti ogromnom božićnom jelkom, možda i najvećom na svetu, već ima i neke od najživljih tržnih centara u Umbriji.

Stablo je impresivnih dimenzija od 750 metara visine i 450 metara širine, a zapravo se radi o lampicama na brdu koje čine oblik stabla.

Piazza dei Quaranta Martiri, koja omogućuje pristup ChristmasLandu, božićnom sajmu u nemačkom stilu ispunjenom aktivnostima i atrakcijama, mesto je koje morate da posetite.

Panoramski kotač Severnog pola i Međunarodna izložba jasličke umetnosti neke su od zanimljivosti koje treba videti na trgu.
Foto: Shutterstock/Alessandro Tortora
Napulj

Od impresivnih četvrti i ukusnih plodova mora do prekrasne napuljske arhitekture, Napulj ima mnogo toga, bez obzira na godišnje doba.

Ali božićni blagdani nude neka od najnezaboravnijih iskustava u gradu. Vreme je da probate neke od najboljih sezonskih poslastica, poput struffola, rokokoa i kasate.

Ulice postaju najživlje u vreme Božića, zahvaljujući predivnim svetlima i živahnim meštanima. Božićni sajam u Napulju, koji počinje 6. decembra i završava 6. januara, nešto je što ne smete da propustite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: