Majami Bič Foto: Profimedia
Majami Bič Foto: Profimedia

Noćenje od 365 dolara – najskuplja destinacija na svetu za Novu godinu

Podeli

Grad u američkoj saveznoj državi Florida Majami BIč je najskuplja destinacija na svetu za Novu godinu, prema istraživanju koje je sproveo sajt CheapHotels.org. Među 10 najskupljih gradova nalazi se i jedan evropski grad.

Pročitajte i:

Raj za hedoniste, pakao za novčanik: 10 najskupljih gradova u Evropi

Gurmanluci po pristupačnim cenama: 10 najjeftinijih gradova u Evropi

Kako izgleda hotel u kome je noćenje 400 dinara? VIDEO

U okviru istraživanja su upoređivane cene hotela u 50 velikih gradova širom sveta.

Za svaku destinaciju evidentirana je cena najjeftinije dvokrevetne sobe za boravak od 3 noćenja od 30. decembra do 2. januara. U obzir su uzeti samo hoteli koji se nalaze u centru grada, koji imaju najmanje tri zvezdice i čije su recenzije gostiju generalno pozitivne.

Na vrhu liste se nalazi Majami Bič, sa cenom noćenja od 365 dolara za najjeftiniju sobu, Odmah iza njega se nalaze Nju Orleans (304 dolara) i Nešvil (284 dolara).

Slede gradovi Njujork Siti (275 dolara) i Honolulu (264 dolara).

Van granica SAD, najskuplji grad je Kankun sa cenom od 228 dolara za noćenje, što ga čini 6. najskupljom destinacijom. Nakon njega sledi Las Vegas (225 dolara), potom najskuplja evropska destinacija Edinburg (221 dolar).

Na devetom i desetom mestu se nalaze najskuplji grad u Latinskoj Americi Rio de Žaneiro (206 dolara) i Los Anđeles (205 dolara).

Autori istraživanja takođe naglašavaju kako pandemija kovida 19 i dalje znatno utiče na cene hotela na globalnom nivou.

Na primer, u Dubaiju i Sidneju, koji su bili među najskupljim destinacijama za novogodišnji smeštaj još 2019. godine, ove godine su stope niže između 40 i 50 odsto, dok su na primer u Hongkongu cene još niže, i do neverovatnih 70 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5354 idi na stranu