Sreda, 03.01.2024.

15:22

Barcino turs i dalje blokiran: Kako putnici da naplate štetu?

Turistička agencija "Barcino tours" od kraja oktobra je u blokadi i to zbog 128.271.387 dinara duga, odnosno oko 1,09 miliona evra, što se moglo videti i na sajtu Narodne banke Srbije (NBS).

Izvor: B92

Barcino turs i dalje blokiran: Kako putnici da naplate štetu?
Foto: Shutterstock/VGstockstudio

Nakon svega, Milenijum osiguranje obavestilo je sva oštećena lica-putnike, da je u skladu sa Dopisom Ministarstva turizma i omladine Republike Srbije od danas,3. januara 2024. godine proglašena insolventnost turističke agencije "Barcino tours" d.o.o.

"U želji da se proces prijave, likvidacije i isplate odštetnih zahteva sprovede blagovremeno u skladu sa važećim polisama i uslovima osiguranja, Milenijum osiguranje poziva sva oštećena lica-putnike da prikupe i kompletiraju dokaznu dokumentaciju neophodnu za isplatu naknade iz osiguranja", navelo je Milenijum osiguranje.

Kompletnu dokumentaciju, uz detaljno popunjen Obrazac za prijavu štete i Upitnik, potrebno je dostaviti na imejl adresu: prijava@milenijum-osiguranje.rs ili putem preporučene pošte na adresu: Bulevar Milutina Milankovića 3b, Novi Beograd.

Spisak dokumentacije koju treba dostaviti uz zahtev:
  • pisani ugovor o turističkom putovanju,
  • opšti uslovi putovanja,
  • program turističkog putovanja,
  • potvrda o garanciji putovanja,
  • dokazi o plaćanju ugovorene cene putovanja u celosti ili delimično (fiskalni računi, avansni računi uz fiskalni račun, izvod iz banke),
  • očitana lična karta,
  • kopija kartice sa tekućim računom oštećenog lica.


Osiguravač, kako je navedeno, zadržava pravo da zatraži i drugu neophodnu dokumentaciju, u zavisnosti od konkretnog slučaja.

Neophodna dokumentacija može da se preuzme sa sajta Milenijum osiguranja. Podsetimo, "Barcino“ je dospeo u javnosti u septembru, upravo jer su se građani žalili da su im otkazana letovanja, a potom nisu mogli da povrate novac koji su uplatili.

Jedan od putnika tada je rekao da agencija nije izmirila troškove boravka u hotelu u Egiptu, te da moraju boravak da izmire svojim sredstvima, iako su letovanje unapred isplatili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: