Voz "Nostalgija" od srede u dva termina šarganskom "Osmicom"

Jedinstvena železničko-muzejska atrakcija Šarganska “Osmica”, deo pruge stare gotovo 100 godina koja je nekada povezivala Beograd sa Jadranskim morem, ušuškana u prirodno bogatstvo Mokre Gore, spremna je za prolećnu sezonu, tokom koje će voz "Nostalgija" od srede svakodnevno kretati u dva termina, a ako bude interesovanja, u još jednom.

Izvor: Tanjug

Petak, 24.03.2023.

15:17

Voz
Foto: Shutterstock/ Senu Scape

Voz “Nostalgija” će, od srede sa stanice Mokra Gora ka stanici Šargan Vitasi svakodnevno kretati u 10.30 i 13.30, a izuzetno, ukoliko postoji interesovanje, i u 8 časova. Iz stanice Šargan Vitasi, voz “Nostalgija” ka stanici Mokra Gora svakodnevno polazi u 11:27 i 14:27, a ukoliko je potrebno i u 8:57.

Pored redovnih, shodno interesovanju putnika, moguće je organizovati i dodatne polaske voza. Šarganska "Osmica" je muzejski kompleks na otvorenom jedinstven u Evropi, a autentično rekonstruisani vagoni, parna mašina i železnički objekti privlače pažnju turista iz celog sveta.

S početkom proleća, Srbija Voz, kako je navedeno u saopštenju, obaveštava putnike da za popularni voz “Nostalgija” na parni pogon uvodi nove polaske, prateći očekivani rast broja turističkih poseta području Mokre Gore.

Cena vozne karte na relaciji Mokra Gora–Šargan Vitasi je za odrasle 1.000 dinara, a za decu do 14 godina 500 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: