Tri mesta iz regiona među 25 najlepših u Evropi VIDEO

Turistički magazin Travel + Leisure je predstavio listu 25 najlepših destinacija u Evropi. Na listi se nalaze kako mali gradovi, tako i destinacije sa skrivenim plažama ili predivnom prirodom. Interesantno je navesti da se na listi nalaze i tri destinacije iz našeg regiona.

Izvor: TU Magazin

Petak, 24.03.2023.

10:58

Tri mesta iz regiona među 25 najlepših u Evropi VIDEO
Foto: Aleksei Kornev/Shutterstock

Travel + Leisure u svojoj reportaži navodi da se širom Starog kontinenta nalazi bezbroj destinacija sa puno interesantnih sadržaja. Od šarenih malih gradova, veličanstvenih dvoraca, srednjovekovnih građevina, sve do svetlucavih laguna i skrovitih plaža, Evropa je zaista neiscrpan izvor inspiracije. Čak tri destinacije iz regiona se nalaze među najlepšim u Evropi.

Definisanje najlepših mesta u Evropi je dosta teško, jer destinacija ima zaista puno, a sadržaja koje nude takođe. Magazin je pokušao da bar delimično pomogne putnicima kako bi im olakšao putovanja. Kompletnu listu možete pronaći na zvaničnoj internet stranici.

Prvo mesto na listi zauzela je Villa Rufolo u gradiću Amalfi na obali, dok se na drugom nalazi plaža Egremni na Lefkadi. Treće mesto je zauzela Palata Pena koja se nalazi u Portugalu. Na visokom četvrtom mestu se nalazi Gospa od Škrpjela u Crnoj Gori. Magazin o ovom ostrvu kaže da ne postoji nijedan predeo u celoj Boki kotorskoj koji više zaslužuje da se zaustavite i fotografišete ga, koji se sa pravom često izdvaja kao jedan od najlepših u Crnoj Gori. Pored Gospe od Škrpjela, najlepšim u Evropi se smatraju i Plitvička jezera, kao i Dubrovnik, obe destinacije iz Hrvatske. Nacionalni park Plitvička jezera svake godine poseti više od milion turista koje oduševi svojim kristalnim jezerima, slapovima i bujnim šumama. Dubrovnik je već profilisan kao jedna od najpoznatijih svetskih destinacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: