Još jedna zemlja ukida obavezan karantin za vakcinisane turiste

Poslednja zemlja koja je ukinula karantin po dolasku za vakcinisane turiste jeste Čile.

Izvor: B92

Sreda, 13.10.2021.

16:23

Još jedna zemlja ukida obavezan karantin za vakcinisane turiste
Foto: Shutterstock/kavram

Pravilo karantina za potpuno vakcinisane putnike će biti ukinuto od 1. novembra ukoliko PCR test po dolasku u ovu zemlju bude negativan.

Posetioci moraju da budu potpuno imunizovani protiv kovid 19 vakcinama koje su priznate u Čileu (Fajzer, CanSino, Džonson i Džonson, AstraZeneka, Sinovac i Gamaleya).

Još uvek je potreban dokaz negativnog PCR testa, koji nije star više od 72 sata pre putovanja. PCR test se radio na aerodromu u Čileu.

Ljudi koji ulaze u zemlju idu direktno u poseban smeštaj, u kojem čekaju rezultate PCR testa, koji mogu da budu gotovi i 24 sata kasnije.

Trenutno, 48 sati pre polaska je potrebno da se popuni i elektronski obrazac, a putnici koji ulaze u ČIle moraju da imaju zdravstveno osiguranje sa minimalnim pokrićem od 30.000 dolara.

Odluka o ukidanju karantina dolazi uoči letnje sezone na južnoj hemisferi i potencijalnog ponovnog otvaranja udaljene čileanske teritorije Uskršnjeg ostrva u decembru ili januaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: