Grad na Balkanu proglašen rajem za penzionere: Očuvana priroda, pristupačne cene...

Ugledni nemački portal Fokus, uvrstio je Trebinje na listu top-10 svetskih gradova za život u penzionerskim danima

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.11.2020.

10:30

Grad na Balkanu proglašen rajem za penzionere: Očuvana priroda, pristupačne cene...
Foto: Depositphotos / ljsphotography

Ocenjujući više parametara, portal svojim sunarodnicma trećeg doba, kao drugi najbolji izbor, preporučuje upravo Trebinje, preneo je sinoć RTRS.

Prijatna klima, lepote grada, očuvana priroda, zdrava hrana i pristupačne cene, samo su neki od razloga koji su Trebinje pozicionirali u sam vrh svetske top-liste najboljih gradova za život posle šezdesete, po izboru nemačkog portala.

Nemci su, precizno, matematički, ocenjivali parametre koji utiču na kvalitet života i od maksimalnih 100 bodova u tom testu, Trebinju dali 80,8 bodova i visoko drugo mesto.
Foto: Depositphotos/ master78
To nije slučajno, ako uzmemo u obzir kriterijume za treću dob, jer imamo odličnu klimu, položaj, dobru saobraćajnu poveznost, pristupačan troškovnik u odnosu na njihove penzije, zdravu hranu, piće, očuvanu pririodu. To se sve uzimalo u obzir.

Gde je tu Srbija? Deset najboljih država za život u 2020. godini

Ispod Trebinja su ostali gradovi iz Turske, Indije, Brazila... Hrvatski Osijek je na 10. mestu, rekao je Žarko Vico, stručni saradnik Turističke organizacije Trebinje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: