Hurgada predstavlja pravo bogatstvo egipatske obale, ovaj grad nalazi se na Crvenom moru, koje često nazivaju "more sa sedam boja".

Brojni, novoizgrađeni hoteli od kojih zastaje dah, u kombinaciji sa lokalnim stilom života, prava su slika ovog letovališta. Hurgada je najbolja opcija za one koji se profesionalno ili amaterski bave ronjenjem, a njegova idealna pozicija ostavlja mogućnost i drugih raznovrsnih izleta. Međutim, mnogi se pitaju koji period godine je najbolji za posetu Hurgade? Mi ćemo vam pomoći da razrešite tu dilemu.

Hurgada i vremenska prognoza

Hurgada je mesto koje je aktivno za turiste tokom cele godine. Za Hurgadu važi pravilo da su zime tople, a leta ekstremno topla gde temperatura prelazi 40 stepeni celzijusa. Vetar je ovde prisutan i on pravi dosta prijatniji osećaj u odnosu na realnu spoljnu temperaturu.

Najtopliji period je između juna i septembra, dok je najhladniji period je od novembra do februara.

Letnje temperature u proseku dostižu maksimalnih 40 °C. Tokom noći temperatura u Hurgadi opada do prosečnih 28,5°C. Padavine su veoma veoma retke. U Hurgadi dani najčešće prolaze bez ijedne kapi kiše, meštani kažu da kiša nije padala preko dvadeset godina.

Iako je najtopliji period godine od aprila do novembra, Hurgadu tada poseti najveći broj turista. Osveženje turisti pronalaze u velikom broju vodenih aktivnosti.

Hurgada i Nova godina

Vreme u Hurgadi u decembru je veoma toplo, sa prosečnom temperaturom od oko 25°C. Pored visokih dnevnih temperatura vazduha bitno je spomenuti i temperaturu vode. Ona se kreće oko 24°C. Slični vremenski uslovi za Hurgadu važe i u periodu Nove godine. Taj period postaje sve popularniji za posetu.

Hurgada oktobar i novmbar

Na samom kraju dolazimo do perioda kada je najbolje vreme za posetu ovog bisera Crvenog mora. Nepodnošljive vrućine su prošle i kraj septembra, oktobar i novembar postaju idealni za letnji odmor u Egiptu. Standardnih 27-30°C privući će mnoge putnike da se relaksiraju i poprave svoju boju na ovoj fenomenalnoj destinaciji.

Podeli: