Ponedeljak, 31.12.2018.

18:00

Da li Kopaonik opravdava evropske cene? Evo koliko će vas koštati zimovanje

Izvor: B92

Da li Kopaonik opravdava evropske cene? Evo koliko æe vas koštati zimovanje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

149 Komentari

Sortiraj po:

jovan

pre 5 godina

ako vam je skupo, izaberete apartman u vikend naselju, malo sami spremate i jeftinije prodjete.. ne moze luksuz u hotelu pored staze, a da se ne plati.. ne razumem o cemu svi pisu, skupo pice, kupi koka kolu i sedi kuci.. jel ides na skijanje ili na blejanje po kaficima..

XXS-iq

pre 5 godina

@(Posmatrač rasula, 1. januar 2019 21:59)

Osim starijih skijalista u At i Ch sve ostalo je prakticno ski in ski out ili do 300m, a psebno Fr i novija u It. i skoro sve su apartmani, a hoteli su zaista veoma skupi. Takodje su veoma skupe i vile uglavnom udaljene od zicara. Ali do zabave si udaljen oko 1000 km, (Jahorina, Kop ...) ako ti nije ideal zabave Arosa Lenzerhide. Vrhunac zabave im je yeti pecina - solidan lanac klubica, a OK je samo parti posle skijanja 17-23h, napolju u nekim mestima Fr U prevodu nikad nisaam bio dalje do zice kao recima od Jat apt do zice a to se na Kopu smatra blizu. Jedina za NG kad je dosta skuplje u Fr uzmemo apt u nekoj selendri i idemo kolima do maleckih Fr skijalista po 1 dan , a svako je kao Kop ili vece, a sva su uglavnom preko 2300 m i sa minimum 800 m visinske razlike
1. queyras 4 skijalista, u blizini Pelvoux i eventualno le Chazelet.
2. Ubae : les super suze, sainte anne, sain jean montclar, crevoux
3 od Gap-a Réallon, correncon en vercors *vece skijaliste*, alpe du grand serre
, le Collet d’Allevard
4 kroz tunel ALBIEZ MONTROND, Les Karellis, Pralognan, SAINTE FOY, ARECHES BEAUFORT


,

XXS-iq

pre 5 godina

02.-09.02
KOP smestaj 2 ad + 2 kid jat apt.625 E
ski pass 6 dana 365 E
prevoz 80E
ukuupno 1070E
sa ski skolom 4h 470, ukupno 1540E

Valimine skifun, prevoz, ski pass + smestaj + ski skola 2x6x4h 1641 E, i sve je bolje dvosobni apartman
Isola skibus , ski pass + smestaj + ski skola 2x6x4h 1641 E 1386E apartman je malo bolji a sve ostalo dosta bolje
Puy S.V. skibus isto ali apartman dosta bolji 1410 E
Kop je lep ali porediti ga sa Fr nema smisla, a u Fr su januarski termini 05-12.01, prilicno jeftiniji
1295, 1226, odnosno 1305 E, a kop je 1345 E

Posmatrač rasula

pre 5 godina

Ne branim Kop ( znam ga od dana kada je gore bio 1 - 2 hotela ) , ali bio sam i u većini ovde nabrojanih skijališta po Evropi.
Povoljan ( cenovno ) smeštaj bilo gde na Zapadu je obično 5 - 10 km. od zabave i nekada i više od skijališta ! U poznatim skijalištima Evrope , smeštaj "na stazi " je papreno skup ( 500 - 1500 Eura / dan ) , nešto je jeftinije u mestims gde ima zabave ( sela, gradići ) .
" Normalan " ( cenovno ) smeštaj je pandan Vikend naselju na Kopu. Dakle , problem Kopaonika nije cena u centru , već prljavština , odsustvo urbanizma , buka bez kontrole i politički kadrovi koji vode Skijališta i više služe za pranje para ( političara i njihovih gradjevinaca ) kroz razne nepotrebne radove ...sve je gore i gore ( oni Dinkićevi kadrovi su bili suvo zlato ) .

Aleks

pre 5 godina

Nigde nisam doziveo to sto sam doziveo prosle zime na Kopu. Racun 980din dajem 1000 i kazem u redu je, konobar mi baci 20din i kaze ne treba! Pa svi su besni na tom Kopaoniku, od konobara, ugostitelja do hotelijera.
(Ned, 1. januar 2019 06:31)
Baksis sluzi da na neki nacin nagradi njegovog primaoca a ne da ga ponizi! Mada ja mislim da ti to dobro znas, ali se pravis "Englez"...

Neko iz mase

pre 5 godina

Nikako. Ni u ludilu. Puna cena dnevnog skipasa 3900, a ne radi 2/3 staza. Uzas sa cenama i na stazi i van. Konaci vise nemaju skijašnicu pa skije čuvate po sobi...
Put ne čiste ni 30. Decembra, a da ga obnove i srede... Motorne sanke voze ko i gde stigne. Ali zato parking 500din dnevno, ulaz u nacionalni park 600... UŽAS I .

Alcale

pre 5 godina

Cena dnevnog ski pasa je 3500.. i po km staze to je OK ali su staze kratke i slabe a kapacitet skijasa veoma mali... zato je za lagani odmor i uzivanje u ponudi pored skijanja a ne skijanje da bude kao dodadak..
Za skijanje ... francuska je mnogo mnogo povoljnija i bolja

misko

pre 5 godina

ne znam da li je skupo al ja znam da ni pocetkom marta ne mogu da nadjem smestaj. i da je skuplje bilo bi sve puno jer je kop mali za sve ljude iz srbije koji imaju para.

mali

pre 5 godina

Al ste snizili cene, svaka vam cast! Da ste mi ove informacije javili u oktobru ne bih isao u Francusku da skijam :)
Sa ovim cenama su zaista povoljniji

Rade

pre 5 godina

Cena ski pasa za pedesetak km staza 150 eura za 6 dana.Bansko 87 km staza 180 e 6 dana. Saalbach - Hinterglemm 270 km staza 240 eura 6 dana. Tignes + Val d Isere(Espace Killi) 360 km staza 330 e 6 dana. Tri doline 600 km staza 350e. Ove cene su u fulu ako odete na blagajnu da kupite ski pas. Za organizovana grupna putovanja cene se drastično koriguju. Cene apartmana u ovim ski centrima je oko 25 e po glavi dnevno. Sada imate predstavu jel Kop skup ili nije.

nije nego

pre 5 godina

apsolutno ne jer cena ski pasa i ukupne duzine staza je nerealno visoka. iskreno radije skijam u austriji italiji gde je skijanje mnogo kvalitetnije a i smeštaj je jeftiniji. uz samo skijanje treba birati destinacije koje imaju i terme kako bi uživanje bilo potpuno. uvek uzimam apartman kako bih mogao sam da spremam jelo iako je jeftinija ugostiteljska ponuda nego na kopi. a da ne spominjem da nema silikonki i nabildovanih tipova.

Lega

pre 5 godina

Ma sve je to izvrsno. U Srbiji smještaj ne može biti loš, gastro ponuda isto tako (štoviše) ali brate do Kopaonika je tri dana jahanja. Naravno s trenutnom cestovnom infrastrukturom.

Голди

pre 5 godina

Банско је кева за Коп, идем већ неколико година, мада ни Коп не заобилазим, али предност дајем Банском

Mile

pre 5 godina

Kad se saberu troškovi, to bude minimum 500 eur po osobi. Može jeftinije, al' da ponesete svoju opremu, ne koristite žičare i spavate u kolima. Naravno, hranu nosite od kuće, kao kad idete na more u Grčku.

sasa

pre 5 godina

opravdava u svakom smislu cak je i jeftino za ono sta mozete da dozivite npr.mozete sve piliticare da sretnete i celokupan estradno kriminalni milje nase lepe srbije pa na Kopu su svi koji ne smeju da napuste drzavu tu im je lepo i zasticeni su maksimalno

Rasha

pre 5 godina

Cena jednodnevne ski karte kosta od 3.300 do 3.900, tako da nije tacan iznos kojo ste vi napisali. I ski centar ne opravdava iznose koje placamo. Jahorina opravdava, ali Kop ne.

Bio nakon 5 godina

pre 5 godina

I fala lepo. Za moje pare (koje uopšte nisu male za naš standard) idem gde su organizovani. Inače ski pas je 3900 dnevni za odrasle

Sasa

pre 5 godina

Trista puta sam rekao, ne dao Bog da se mora u Srbiju ici na more! A sve Crna Gora skupa, a ona jeftinija nego da odes, ne u BG, Zlatibor i Kop, nego u Jagodinu u privatni smestaj i bazene npr...

Lakmus papir

pre 5 godina

Proverite popunjenost kapaciteta. Ako je sve rasprodato, opravdava. Ako ima dosta praznog smeštaja, ne! To su ekonomske zakonitosti, nemaju veze sa sadržajem koji se nudi.

whitelines

pre 5 godina

Napisacu svoje misljenje kao visedecenijski rekreativni skijas i kao neko ko obilazi nekoliko skijalista po sezoni.
Ski pass je korektne cene s obzirom na broj i kvalitet staza.
Cene smestaja su visoke, u skladu sa malim smestajnim kapacitetima.
Parking za posetioce je katastrofalan, cak u jednu ruku ponizavajuc.
I na kraju, poslednjih godina, neki novi ljudi su krenuli na planinu, te su 10 pravila FIS-a zamenili sa svojom bahatoscu i bezobzirnoscu. Kulturu i tolerantnost su zamenile guzve, svadje i prepirke.
I dok su na par staza i zicara guzve sve vece, ostale staze stoje polupopunjene.
Jos se ne dozvoljava voznja 'offpiste' i Kop tu dosta zaostaje za drugim skijalistima.

leskovacki mason

pre 5 godina

svakako da ne opravdava, klasicno preterivnje za "dzek set". Dovoljno je pogledati ponude iz okruzenja. Lep je Kop, ali brate cene su ...

Hombre

pre 5 godina

Cena ski pasa treba da bude procentualno usklađena sa procentom staza koje su taj dan u funkciji, a ne da plaćaš punu cenu ski pasa a rade Karamani i Pančić.

Bole

pre 5 godina

Prosle nedelje Kicbil, nekoliko dana, ne da bih se hvalio nego samo da uporedim cene. Smestaj oko 50 evra dnevno PP, skipas 50 e dnevno, cas skijanja 70-100 evra, individualni, oprema oko 30 evra dnevno, rucak na stazi oko 20 evra po osobi, pivo 4 evra pola litre. Ozbiljnost i raznovranost staza i blizina ostalih skijalista ne moze da ss poredi sa Kopom, na koji isto rado odem na vikend.

Deki

pre 5 godina

Cene hrane i pica su preterane na pojedinim mestima 4500din 1kg teletine, prasetina 3000din pasulj 600din itd cedjena pomorandza 450din itd . Sa 40 evra po osobi teško da se prodje dan.

AN

pre 5 godina

Teško.
Pre svega - čistoća. Užasan smrad između Konaka i Olge Dedijer. Ovo je nacionalni park??? Naplaćuju ulaz / prolaz navodno zbog ekologije a smrdi kao da ste u kanalizaciji.
Lopatari: komunalna policija hapsi sirotu babu koja prodaje 3 jabuke i par glavica crnog luka.
A lopatari - oni su jači od države. Raška ćuti. Neka zaradi narod. Nelegalno, naravno. Biju se, deru, komunalne iz Raške - nigde. Nikada niti jedanput nisam video ni jednog komunalnog policajca.
Kada pitate obične - kažu nismo mi nadležni.
Standardni odgovor u državi koja ne postoji.

Boro iz Pobede

pre 5 godina

U evropskim skijalistima kosta sve najmanje duplo vise! Smestaj u hotelu (nista ekstra) za dve osobe sa doruckom i vecerom 150€ po danu, ski-pas 95€ po danu za dve osobe, lagani rucak na stazi za dve osobe 50€ na dan. Znaci po osobi 150€ a gde je jos iznajmljivanje skija da nemamo svoje?

Doktor

pre 5 godina

Preskupo. Pritom, previše toga je izgrađeno ili se gradi, a kapacitet skijalista je ograničen, pa su velike gužve na stazama, a žica se čeka i po 15-20 minuta... Nije to više to. Austrija je zakon. Kop je dobar da klinci nauče da skijaju, i onda auf wiedersehen.

Rastko

pre 5 godina

Greska, ski pass kosta 3500din. Kopaonik je izjednacio cene sa Alpskim skijalistima, ali nisam siguran da pruza ekvivalentnu uslugu.

Ned

pre 5 godina

Nigde nisam doziveo to sto sam doziveo prosle zime na Kopu. Racun 980din dajem 1000 i kazem u redu je, konobar mi baci 20din i kaze ne treba! Pa svi su besni na tom Kopaoniku, od konobara, ugostitelja do hotelijera.

Mikele

pre 5 godina

Naravno da ne opravdava visoke cene, ja i puno njih koje poznajem idemo ja Jahirinu gde se osecam isto kao kod svoje kuce, prava olimpijska lepotica.

andrak

pre 5 godina

... neq... Kopaonik je, na žalost, postao mesto kampanjskog turizma... ovde dolazi elita koja misli da je elita, srednji sloj koji nema uslova da ode drugde i ugostiteljsko turistička mafija koja mora da čuva dobro razrađen biznis... sve to zajedno, uništilo je šmek Kopaonika... leglo prostakluka i seljanije...

Genije

pre 5 godina

Cena smeštaja je danak kratkoj sezoni, malom kapacitetu i lošem snabdevanju.
Ali naplata parkinga je otimačina, cena ski pass-a bez obzira na broj i stanje staza u funkciji je tek bezobrazluk. I rad i energenti su jeftiniji, zašto je ski pass tako skup?!
Ostalo je ok, ali na Kop idem samo na vikend skijanje.

Stryker

pre 5 godina

U kaliforniji skijanje jedan dan $150, ski lekcija sat vremena $70, rent skije I cizme jedan dan $70, spavanje jednu noc $250-$1000, e sada usporedite cjene

Dusan

pre 5 godina

Za 50€ nema smestaja blizu ski staza duplo vise pa na gore.Cene na Kopaoniku su kao Svajcarskoj a ko neveruje neka ode pa ce da vidi.

J.

pre 5 godina

Ipak su cene koje navodite znatno niže od, npr, italijanskih. Cena časa skijanja je 45-50 €, hoteli su znatno skuplji, kao i vanpansionska potrošnja (pića, hrana).

turbo

pre 5 godina

Ko skija preporucujem Jahorinu ..dnevni ski pas 43km ,jeste skupo ali je predivno ..od Jahorine trenutno samo su bolja slijalista u austriji...

Ивке

pre 5 godina

Копаоник је одличан. Стазе добре и припремају се квалитетно, лифтови модерни, ресторани и храна најбољи, услуга добра, близу је итд. У центру је проблем паркирање јер је прегусто изграђен. То треба решити и уклонити дивље лопатаре који трче испред аутомобила. Као што сте и сами написали скупо је али је пун што је закон понуде и потражње. Скијање је скуп спорт, а са друге стране постоје опције за јефтинији смештај.

ja

pre 5 godina

Kopaonik je u rangu evropskih ski centara sa ponudom, cene su 30ak % niže nego na alpima. Šteta što je relativno mali pa vikend i raspust prenatrpani.

Eto!

pre 5 godina

Glupo pitanje. NIŠTA u Srbiji niti zaslužuje, niti opravdavavevropsku cenu, a naročito u turizmu, ali eto, narod ne zna za bolje, pa plaća ko lud.

beliks

pre 5 godina

Odgovor će dati ljudi koji su videli druga skijališta i ponude. Francuska je zakon, samo se treba pokrenuti.
Neću da omalovažavam ljubitelje planine i sporta koji nisu imali novca za bolje, ali Kopaonik je upropašćen u poslednjih nekoliko godina. Tragično je na šta to liči sada, kao i sve drugo čega se dočepali neuki i gramzivi.
Svakako srećno skijanje gde god.
Prelep, a skup sport.

Maja

pre 5 godina

Idem samo zato sto mi je blizu imam malo dete, ako Bog da malo poraste Francuska, svo drustvo ide tu i kazu da ih izadje jeftinije nego Kopaonik.

Equalizer

pre 5 godina

Dok Hrvatska, ah ta mala i jedna od najlepsih zemalja na svetu, nije usla u EU zimovao sam na Jahorini i Bjelasnici, a letovao, naravno, "kod kuce". Kopaonik me nikada nije privlacio zbog strukture ljudi koja tamo zimuje.

Lars

pre 5 godina

Nikad zimovanje, barem ne na ovaj nacin(da mi naplacuju skijanje dnevno po 3000 dinara???). To bi bilo kao da nam na moru naplacuju plivanje.

Reziel

pre 5 godina

Na Kop idu Crnogorci i pokondirene tikve iz Srbije da piju kuvano vino, rakiju i da žderu i sve to obajve na Fejsu ili Insta. Koga zanima skijanje, kvalitetan provod i usluga ide u Francusku, Austriju i Italiju. Kop je dobar za ski-vikende početkom i krajem sezone kad nema elite iz unutrašnjosti i milogoraca.

Okrugla KockA

pre 5 godina

Kopaonik je za ljude iz inostranstva san bozji, sto finansijski to i za generalno uzivanje. Ovde u USA generalno ski pas dnevni 8000 din pa na gore..na nekim vecim centrima ide i do 10 000 - 12 000 din. Rentiranje ski opreme prosecno 5 000 - 7 000 din za jedan dan. a jedno nocenje u bungalovima u ski sezoni oko $200 do $250 . Kad se to pomnozi sa 7 dana.

Antshunter

pre 5 godina

l3po je sredjeno ali staze su za rekreativce i blejacku omladinu (tatine cerane i sinove da budu vidjeni).
Za nas profi samo alpi.
A cene su ok, za blejace.

Porucnik Drebin

pre 5 godina

Ima lepih kafica, bez tekuce vode, prodaju po 3-4 hiljade vise ski pass karti, divlja gradnja procvetala, ako se neko usput zaglavi sve stoji, cene hrane kao u Madoni a kvalitet bolji u Aleksandrovcu 3x.
U A, It skijalistima ko presece ski skolu ili divlja, ostaje bez ski passa, stavile budale radar na neobezbedjenu stazu i ljudi da izginu.
Ko voli, samo napred..?

eto 'nako

pre 5 godina

Moraju nocne staze da udju u cenu skipass-a. Jako je mali kapacitet staza i zicara na toliki broj hotela i apartmana koji je izgradjen u zadnje 3 godine.

Oftamolog

pre 5 godina

Bio jednom i nikad vise potrosili smo vise nego da smo bili u Majamiju na letovanju a provod katastrofa - na Kop se dolazi da bi se pricalo da si bio.....

noproblem

pre 5 godina

Naravno da ne. Za iste pare mozes da skijas u Francuskoj. Jedino ako zelis da gledas napucene starlete kako se slikaju u bundicama

Govinda

pre 5 godina

Svako ko je bio u Sloveniji, zna da je Kopaonik skuplji. O skijalištima ne treba polemisati, nisu uporediva. Jedino je skipas skuplji ali u SLO možete da skijate i u AT i IT u pograničnim skijalištima. Srbija, zemlja gde je sve jasno.

Igor

pre 5 godina

Vredi svaki dinar! Kopaonik je ispred mnogih evropskih i svetskih poznatih ski i zimskih centara. Na primer, Garmisch-Partenkirchen je mnogo lošiji centar u svakom zamislivom smislu, a osetno skuplji nego Kopaonik. Kopaonik je vrh, i ponosan sam što je baš u Srbiji.

mozaks

pre 5 godina

imao sam priliku da boravim kopaoniku..vazduh i priroda su zaista posebni,dobri za zdravlje.medjutim cene su paprene..za prosecnog gradjanina Srbije.mozda za nekih 5 god ako bi standard se podigao..

El chupacabra

pre 5 godina

Naravno da NE, ski pass jeste povoljniji ali sve drugo
je potpuno besmisleno za one koji prvenstveno vole skijanje
i planinu.
Od parkinga, organizacije pa do cena.
Volim KOP, skijam decenijama ali nije ni u prvih 5 kad trosim novce.

amerikano

pre 5 godina

14.800 petodnevni ski pas danas placen, doduse oko NG je i najskuplji, 500 din dnevni parking u centru blizu staze, smestaj za 3-4 ljudu ispod 50e u vikend naselju tesko, mozda neka rupa.. guzve samo takve, sto je i najveca mana kada se daju ovolike pare.

Yoka

pre 5 godina

I naravno, tekst ne daje odgovor na pitanje iz naslova!? Na našu žalost, plašim se da je odgovor, kao i uvek kada smo mi u pitanju, da na Kopu za mnogo više novca, dobijamo znatno manje kvaliteta...

miksa

pre 5 godina

Bez parkinga nema ni ozbiljnog skijalista. A Kop u tom smislu je divlji zapad. Likovi na divlje naplacuju parking, parking u blatu do kolena.

Stratos PartizanGaziOglu

pre 5 godina

S obzirom da je prosecna plata u Sebiji nesto vise od 20.000 dinara, cene su taman za Austrijance, Nemce, Svajcarce i slicne drzave...

Marko

pre 5 godina

Trenutno sam na Kopu, ono što je od Boga je divno (tereni, sneg), ali skijalište je zakazalo: pored ovakvog "berićeta" mnoge staze ne rade, a i one koje rade delimično su sređene, te se bespotrebno prave guŸve. S obzirom da su dani praznika, cene su još "evropskije" nego inače; ipak, neću da dozvolim da mi nečiji nemar pokvari osećaj koji ova prelepa planina stvara, zato svima srećna i zdrava 2019!

Rade

pre 5 godina

Ajde ne dramatizirajtejiš još uvek ste jeftiniji nego kod nas u Sloveniji, gde dnevna ski karta košta od 30 evra pa nagore , a u Austriji od 42 evra pa nagore.

student

pre 5 godina

Bio sam nedavno ali nisam skijao, jer nemam novca. Da biste otišli na 10 dana, računajući sve troškove, ski pass, skije, koji čas, trebaju vam 3-4 prosečne srpske plate. Iako jeste prelepa zimska idila, ali baš iz razloga jer je prepuno snobova, mesto je izvikano.
Što se tiče ishrane po pabovima, sasvim su pristupačne cene, čak i onima sa plićim džepom, ali da su najbolje opremljeni žičarama, to je činjenica.
Za 1000 I kusur e se može bez problema otići na Alpe sa sve ski pasom ako ste istinski ljubitelj skijanja, a ne selfija i Instagrama.

Mare

pre 5 godina

Za ono što nudi Kop je OK tokom cele sezone osim u nedeljama raspusta. Tada postaje skuplji od Austrijskih i Francuskih skijališta. Ej, raspali Jat apartman 3+1 (za roditelje sa malo starijom decom) košta 115.000 za 7 dana za vreme raspusta!?!?!? Tu ni niža cena ski pasa nego u Austriji ili Francuskoj ne vadi stvari. I sve to za skijanje između 1500 i 1950 mnm..

V. B

pre 5 godina

Oduvek je potražnja diktirala cenu. Znam da će sada mnogi porediti Kopaonik sa morskim destinacijama, ali zimski turizam je oduvek bio znatno skuplji od letnjeg.

Meraklija

pre 5 godina

Sasvim normalno, potraznja diktira cene, da je nema dvokrevetna soba bi bila 20e. Ko nece Kop ima Staru tamo su cene manje a i poduda manja. Za iste pare moze da se ide 7 dana u Francusku autobusom ali...

lukic

pre 5 godina

cena za ski pass nije tacna...jedino ako se misli za decu ili period od pre x godina....inace..Kopaonik je preskup...za taj novac bi trebao vise da ponudi ili da daje...

xyd

pre 5 godina

Ja sam rezervisao februara jat apartmane za oko 600e, za 5 osoba od toga dva mala deteta do 3.5 god, u cenu nije nista uracunato osim tople vode i lezaja ali sam morao da bi dete ucilo da skija sa instruktorima na srpskom jeziku i zbog toga jer mi je kop na 2h voznje kolima. U Banskom bih za te iste pare dobio hotel 4 zvezdice sa bazenom, saunom, masazom i doruckom i vecerom i bolje staze ali sta da radim kad ne mogu da putujem toliko daleko zimi sa malom decom... Nadam se da ce biti dobro skijanje i bez magle. Poz

nikola

pre 5 godina

Treba da bude Jos skuplje,kad praziluk jet set ne zna ni jedan svetski jezik da ode u jeftinije svetske centre,a I onako prosti I nenormalni bi samo bili tamo smesni I jadni.

Nadezda Spasic

pre 5 godina

Autor teksta prvo nek ode na Booking, pogleda kako se krecu cene po evropskim ski centrima, pa onda nek napise tekst ponovo. Kopaonik je sasvim korektan sa cenama.

derion

pre 5 godina

Ne znam otkud ovi podaci o cenama ski karata,kada je dnevni ski pas za odrasle izmedju 3300 i 3900,u zavisnosti u kom periodu sezone kupijete.Inace,naravno da ne vredi tih para,centar je jos daleko od evropskih ili americkih ski centara,gotovo po svemu,ali to je sustini pravljeno za domace skorojevice,koji za bolje i ne znaju.

Igor

pre 5 godina

nemozete porediti babe i žabe, skijanje u Fr, spavanje u studentskom domu, sobe PD 17m2 i vožnju busom 30min do staze. Ako u Fr ili bilo gde na alpe odete u deo koji je ski in-ski our, to mnogo više košta. ski pas je na alpima između 200 i 300e, u Bg je 170e. Kopaonik je skup ali ne toliko

sofronije

pre 5 godina

dve reci: "Ne opravdava!"
ne radi se ni o visini cene, koja je previsoka za nas standard, vec o tome sto se ne dobija nikakva usluga spram cena. npr.cene u jednom od kosticevih hotela idu i na preko 100e na noc, a soba velicine spajza. svedski sto u nivou hotela sa 3*. to placa samo onaj ko nije nigde putovao ili voli da se razbacuje novcem. bio jednom i nikad vise.

Ned

pre 5 godina

Nigde nisam doziveo to sto sam doziveo prosle zime na Kopu. Racun 980din dajem 1000 i kazem u redu je, konobar mi baci 20din i kaze ne treba! Pa svi su besni na tom Kopaoniku, od konobara, ugostitelja do hotelijera.

sasa

pre 5 godina

opravdava u svakom smislu cak je i jeftino za ono sta mozete da dozivite npr.mozete sve piliticare da sretnete i celokupan estradno kriminalni milje nase lepe srbije pa na Kopu su svi koji ne smeju da napuste drzavu tu im je lepo i zasticeni su maksimalno

Neko iz mase

pre 5 godina

Nikako. Ni u ludilu. Puna cena dnevnog skipasa 3900, a ne radi 2/3 staza. Uzas sa cenama i na stazi i van. Konaci vise nemaju skijašnicu pa skije čuvate po sobi...
Put ne čiste ni 30. Decembra, a da ga obnove i srede... Motorne sanke voze ko i gde stigne. Ali zato parking 500din dnevno, ulaz u nacionalni park 600... UŽAS I .

Rasha

pre 5 godina

Cena jednodnevne ski karte kosta od 3.300 do 3.900, tako da nije tacan iznos kojo ste vi napisali. I ski centar ne opravdava iznose koje placamo. Jahorina opravdava, ali Kop ne.

AN

pre 5 godina

Teško.
Pre svega - čistoća. Užasan smrad između Konaka i Olge Dedijer. Ovo je nacionalni park??? Naplaćuju ulaz / prolaz navodno zbog ekologije a smrdi kao da ste u kanalizaciji.
Lopatari: komunalna policija hapsi sirotu babu koja prodaje 3 jabuke i par glavica crnog luka.
A lopatari - oni su jači od države. Raška ćuti. Neka zaradi narod. Nelegalno, naravno. Biju se, deru, komunalne iz Raške - nigde. Nikada niti jedanput nisam video ni jednog komunalnog policajca.
Kada pitate obične - kažu nismo mi nadležni.
Standardni odgovor u državi koja ne postoji.

Alcale

pre 5 godina

Cena dnevnog ski pasa je 3500.. i po km staze to je OK ali su staze kratke i slabe a kapacitet skijasa veoma mali... zato je za lagani odmor i uzivanje u ponudi pored skijanja a ne skijanje da bude kao dodadak..
Za skijanje ... francuska je mnogo mnogo povoljnija i bolja

misko

pre 5 godina

ne znam da li je skupo al ja znam da ni pocetkom marta ne mogu da nadjem smestaj. i da je skuplje bilo bi sve puno jer je kop mali za sve ljude iz srbije koji imaju para.

nikola

pre 5 godina

Treba da bude Jos skuplje,kad praziluk jet set ne zna ni jedan svetski jezik da ode u jeftinije svetske centre,a I onako prosti I nenormalni bi samo bili tamo smesni I jadni.

Eto!

pre 5 godina

Glupo pitanje. NIŠTA u Srbiji niti zaslužuje, niti opravdavavevropsku cenu, a naročito u turizmu, ali eto, narod ne zna za bolje, pa plaća ko lud.

andrak

pre 5 godina

... neq... Kopaonik je, na žalost, postao mesto kampanjskog turizma... ovde dolazi elita koja misli da je elita, srednji sloj koji nema uslova da ode drugde i ugostiteljsko turistička mafija koja mora da čuva dobro razrađen biznis... sve to zajedno, uništilo je šmek Kopaonika... leglo prostakluka i seljanije...

Rade

pre 5 godina

Cena ski pasa za pedesetak km staza 150 eura za 6 dana.Bansko 87 km staza 180 e 6 dana. Saalbach - Hinterglemm 270 km staza 240 eura 6 dana. Tignes + Val d Isere(Espace Killi) 360 km staza 330 e 6 dana. Tri doline 600 km staza 350e. Ove cene su u fulu ako odete na blagajnu da kupite ski pas. Za organizovana grupna putovanja cene se drastično koriguju. Cene apartmana u ovim ski centrima je oko 25 e po glavi dnevno. Sada imate predstavu jel Kop skup ili nije.

Reziel

pre 5 godina

Na Kop idu Crnogorci i pokondirene tikve iz Srbije da piju kuvano vino, rakiju i da žderu i sve to obajve na Fejsu ili Insta. Koga zanima skijanje, kvalitetan provod i usluga ide u Francusku, Austriju i Italiju. Kop je dobar za ski-vikende početkom i krajem sezone kad nema elite iz unutrašnjosti i milogoraca.

Mile

pre 5 godina

Kad se saberu troškovi, to bude minimum 500 eur po osobi. Može jeftinije, al' da ponesete svoju opremu, ne koristite žičare i spavate u kolima. Naravno, hranu nosite od kuće, kao kad idete na more u Grčku.

Sasa

pre 5 godina

Trista puta sam rekao, ne dao Bog da se mora u Srbiju ici na more! A sve Crna Gora skupa, a ona jeftinija nego da odes, ne u BG, Zlatibor i Kop, nego u Jagodinu u privatni smestaj i bazene npr...

Rastko

pre 5 godina

Greska, ski pass kosta 3500din. Kopaonik je izjednacio cene sa Alpskim skijalistima, ali nisam siguran da pruza ekvivalentnu uslugu.

whitelines

pre 5 godina

Napisacu svoje misljenje kao visedecenijski rekreativni skijas i kao neko ko obilazi nekoliko skijalista po sezoni.
Ski pass je korektne cene s obzirom na broj i kvalitet staza.
Cene smestaja su visoke, u skladu sa malim smestajnim kapacitetima.
Parking za posetioce je katastrofalan, cak u jednu ruku ponizavajuc.
I na kraju, poslednjih godina, neki novi ljudi su krenuli na planinu, te su 10 pravila FIS-a zamenili sa svojom bahatoscu i bezobzirnoscu. Kulturu i tolerantnost su zamenile guzve, svadje i prepirke.
I dok su na par staza i zicara guzve sve vece, ostale staze stoje polupopunjene.
Jos se ne dozvoljava voznja 'offpiste' i Kop tu dosta zaostaje za drugim skijalistima.

nije nego

pre 5 godina

apsolutno ne jer cena ski pasa i ukupne duzine staza je nerealno visoka. iskreno radije skijam u austriji italiji gde je skijanje mnogo kvalitetnije a i smeštaj je jeftiniji. uz samo skijanje treba birati destinacije koje imaju i terme kako bi uživanje bilo potpuno. uvek uzimam apartman kako bih mogao sam da spremam jelo iako je jeftinija ugostiteljska ponuda nego na kopi. a da ne spominjem da nema silikonki i nabildovanih tipova.

Deki

pre 5 godina

Cene hrane i pica su preterane na pojedinim mestima 4500din 1kg teletine, prasetina 3000din pasulj 600din itd cedjena pomorandza 450din itd . Sa 40 evra po osobi teško da se prodje dan.

Голди

pre 5 godina

Банско је кева за Коп, идем већ неколико година, мада ни Коп не заобилазим, али предност дајем Банском

Oftamolog

pre 5 godina

Bio jednom i nikad vise potrosili smo vise nego da smo bili u Majamiju na letovanju a provod katastrofa - na Kop se dolazi da bi se pricalo da si bio.....

beliks

pre 5 godina

Odgovor će dati ljudi koji su videli druga skijališta i ponude. Francuska je zakon, samo se treba pokrenuti.
Neću da omalovažavam ljubitelje planine i sporta koji nisu imali novca za bolje, ali Kopaonik je upropašćen u poslednjih nekoliko godina. Tragično je na šta to liči sada, kao i sve drugo čega se dočepali neuki i gramzivi.
Svakako srećno skijanje gde god.
Prelep, a skup sport.

Lakmus papir

pre 5 godina

Proverite popunjenost kapaciteta. Ako je sve rasprodato, opravdava. Ako ima dosta praznog smeštaja, ne! To su ekonomske zakonitosti, nemaju veze sa sadržajem koji se nudi.

Marko

pre 5 godina

Trenutno sam na Kopu, ono što je od Boga je divno (tereni, sneg), ali skijalište je zakazalo: pored ovakvog "berićeta" mnoge staze ne rade, a i one koje rade delimično su sređene, te se bespotrebno prave guŸve. S obzirom da su dani praznika, cene su još "evropskije" nego inače; ipak, neću da dozvolim da mi nečiji nemar pokvari osećaj koji ova prelepa planina stvara, zato svima srećna i zdrava 2019!

Doktor

pre 5 godina

Preskupo. Pritom, previše toga je izgrađeno ili se gradi, a kapacitet skijalista je ograničen, pa su velike gužve na stazama, a žica se čeka i po 15-20 minuta... Nije to više to. Austrija je zakon. Kop je dobar da klinci nauče da skijaju, i onda auf wiedersehen.

Hombre

pre 5 godina

Cena ski pasa treba da bude procentualno usklađena sa procentom staza koje su taj dan u funkciji, a ne da plaćaš punu cenu ski pasa a rade Karamani i Pančić.

derion

pre 5 godina

Ne znam otkud ovi podaci o cenama ski karata,kada je dnevni ski pas za odrasle izmedju 3300 i 3900,u zavisnosti u kom periodu sezone kupijete.Inace,naravno da ne vredi tih para,centar je jos daleko od evropskih ili americkih ski centara,gotovo po svemu,ali to je sustini pravljeno za domace skorojevice,koji za bolje i ne znaju.

leskovacki mason

pre 5 godina

svakako da ne opravdava, klasicno preterivnje za "dzek set". Dovoljno je pogledati ponude iz okruzenja. Lep je Kop, ali brate cene su ...

Equalizer

pre 5 godina

Dok Hrvatska, ah ta mala i jedna od najlepsih zemalja na svetu, nije usla u EU zimovao sam na Jahorini i Bjelasnici, a letovao, naravno, "kod kuce". Kopaonik me nikada nije privlacio zbog strukture ljudi koja tamo zimuje.

Bole

pre 5 godina

Prosle nedelje Kicbil, nekoliko dana, ne da bih se hvalio nego samo da uporedim cene. Smestaj oko 50 evra dnevno PP, skipas 50 e dnevno, cas skijanja 70-100 evra, individualni, oprema oko 30 evra dnevno, rucak na stazi oko 20 evra po osobi, pivo 4 evra pola litre. Ozbiljnost i raznovranost staza i blizina ostalih skijalista ne moze da ss poredi sa Kopom, na koji isto rado odem na vikend.

Bio nakon 5 godina

pre 5 godina

I fala lepo. Za moje pare (koje uopšte nisu male za naš standard) idem gde su organizovani. Inače ski pas je 3900 dnevni za odrasle

Porucnik Drebin

pre 5 godina

Ima lepih kafica, bez tekuce vode, prodaju po 3-4 hiljade vise ski pass karti, divlja gradnja procvetala, ako se neko usput zaglavi sve stoji, cene hrane kao u Madoni a kvalitet bolji u Aleksandrovcu 3x.
U A, It skijalistima ko presece ski skolu ili divlja, ostaje bez ski passa, stavile budale radar na neobezbedjenu stazu i ljudi da izginu.
Ko voli, samo napred..?

sofronije

pre 5 godina

dve reci: "Ne opravdava!"
ne radi se ni o visini cene, koja je previsoka za nas standard, vec o tome sto se ne dobija nikakva usluga spram cena. npr.cene u jednom od kosticevih hotela idu i na preko 100e na noc, a soba velicine spajza. svedski sto u nivou hotela sa 3*. to placa samo onaj ko nije nigde putovao ili voli da se razbacuje novcem. bio jednom i nikad vise.

Mikele

pre 5 godina

Naravno da ne opravdava visoke cene, ja i puno njih koje poznajem idemo ja Jahirinu gde se osecam isto kao kod svoje kuce, prava olimpijska lepotica.

mali

pre 5 godina

Al ste snizili cene, svaka vam cast! Da ste mi ove informacije javili u oktobru ne bih isao u Francusku da skijam :)
Sa ovim cenama su zaista povoljniji

turbo

pre 5 godina

Ko skija preporucujem Jahorinu ..dnevni ski pas 43km ,jeste skupo ali je predivno ..od Jahorine trenutno samo su bolja slijalista u austriji...

Posmatrač rasula

pre 5 godina

Ne branim Kop ( znam ga od dana kada je gore bio 1 - 2 hotela ) , ali bio sam i u većini ovde nabrojanih skijališta po Evropi.
Povoljan ( cenovno ) smeštaj bilo gde na Zapadu je obično 5 - 10 km. od zabave i nekada i više od skijališta ! U poznatim skijalištima Evrope , smeštaj "na stazi " je papreno skup ( 500 - 1500 Eura / dan ) , nešto je jeftinije u mestims gde ima zabave ( sela, gradići ) .
" Normalan " ( cenovno ) smeštaj je pandan Vikend naselju na Kopu. Dakle , problem Kopaonika nije cena u centru , već prljavština , odsustvo urbanizma , buka bez kontrole i politički kadrovi koji vode Skijališta i više služe za pranje para ( političara i njihovih gradjevinaca ) kroz razne nepotrebne radove ...sve je gore i gore ( oni Dinkićevi kadrovi su bili suvo zlato ) .

miksa

pre 5 godina

Bez parkinga nema ni ozbiljnog skijalista. A Kop u tom smislu je divlji zapad. Likovi na divlje naplacuju parking, parking u blatu do kolena.

Maja

pre 5 godina

Idem samo zato sto mi je blizu imam malo dete, ako Bog da malo poraste Francuska, svo drustvo ide tu i kazu da ih izadje jeftinije nego Kopaonik.

Genije

pre 5 godina

Cena smeštaja je danak kratkoj sezoni, malom kapacitetu i lošem snabdevanju.
Ali naplata parkinga je otimačina, cena ski pass-a bez obzira na broj i stanje staza u funkciji je tek bezobrazluk. I rad i energenti su jeftiniji, zašto je ski pass tako skup?!
Ostalo je ok, ali na Kop idem samo na vikend skijanje.

Lega

pre 5 godina

Ma sve je to izvrsno. U Srbiji smještaj ne može biti loš, gastro ponuda isto tako (štoviše) ali brate do Kopaonika je tri dana jahanja. Naravno s trenutnom cestovnom infrastrukturom.

xyd

pre 5 godina

Ja sam rezervisao februara jat apartmane za oko 600e, za 5 osoba od toga dva mala deteta do 3.5 god, u cenu nije nista uracunato osim tople vode i lezaja ali sam morao da bi dete ucilo da skija sa instruktorima na srpskom jeziku i zbog toga jer mi je kop na 2h voznje kolima. U Banskom bih za te iste pare dobio hotel 4 zvezdice sa bazenom, saunom, masazom i doruckom i vecerom i bolje staze ali sta da radim kad ne mogu da putujem toliko daleko zimi sa malom decom... Nadam se da ce biti dobro skijanje i bez magle. Poz

Igor

pre 5 godina

nemozete porediti babe i žabe, skijanje u Fr, spavanje u studentskom domu, sobe PD 17m2 i vožnju busom 30min do staze. Ako u Fr ili bilo gde na alpe odete u deo koji je ski in-ski our, to mnogo više košta. ski pas je na alpima između 200 i 300e, u Bg je 170e. Kopaonik je skup ali ne toliko

El chupacabra

pre 5 godina

Naravno da NE, ski pass jeste povoljniji ali sve drugo
je potpuno besmisleno za one koji prvenstveno vole skijanje
i planinu.
Od parkinga, organizacije pa do cena.
Volim KOP, skijam decenijama ali nije ni u prvih 5 kad trosim novce.

Govinda

pre 5 godina

Svako ko je bio u Sloveniji, zna da je Kopaonik skuplji. O skijalištima ne treba polemisati, nisu uporediva. Jedino je skipas skuplji ali u SLO možete da skijate i u AT i IT u pograničnim skijalištima. Srbija, zemlja gde je sve jasno.

Stratos PartizanGaziOglu

pre 5 godina

S obzirom da je prosecna plata u Sebiji nesto vise od 20.000 dinara, cene su taman za Austrijance, Nemce, Svajcarce i slicne drzave...

Dusan

pre 5 godina

Za 50€ nema smestaja blizu ski staza duplo vise pa na gore.Cene na Kopaoniku su kao Svajcarskoj a ko neveruje neka ode pa ce da vidi.

Mare

pre 5 godina

Za ono što nudi Kop je OK tokom cele sezone osim u nedeljama raspusta. Tada postaje skuplji od Austrijskih i Francuskih skijališta. Ej, raspali Jat apartman 3+1 (za roditelje sa malo starijom decom) košta 115.000 za 7 dana za vreme raspusta!?!?!? Tu ni niža cena ski pasa nego u Austriji ili Francuskoj ne vadi stvari. I sve to za skijanje između 1500 i 1950 mnm..

noproblem

pre 5 godina

Naravno da ne. Za iste pare mozes da skijas u Francuskoj. Jedino ako zelis da gledas napucene starlete kako se slikaju u bundicama

amerikano

pre 5 godina

14.800 petodnevni ski pas danas placen, doduse oko NG je i najskuplji, 500 din dnevni parking u centru blizu staze, smestaj za 3-4 ljudu ispod 50e u vikend naselju tesko, mozda neka rupa.. guzve samo takve, sto je i najveca mana kada se daju ovolike pare.

Antshunter

pre 5 godina

l3po je sredjeno ali staze su za rekreativce i blejacku omladinu (tatine cerane i sinove da budu vidjeni).
Za nas profi samo alpi.
A cene su ok, za blejace.

student

pre 5 godina

Bio sam nedavno ali nisam skijao, jer nemam novca. Da biste otišli na 10 dana, računajući sve troškove, ski pass, skije, koji čas, trebaju vam 3-4 prosečne srpske plate. Iako jeste prelepa zimska idila, ali baš iz razloga jer je prepuno snobova, mesto je izvikano.
Što se tiče ishrane po pabovima, sasvim su pristupačne cene, čak i onima sa plićim džepom, ali da su najbolje opremljeni žičarama, to je činjenica.
Za 1000 I kusur e se može bez problema otići na Alpe sa sve ski pasom ako ste istinski ljubitelj skijanja, a ne selfija i Instagrama.

V. B

pre 5 godina

Oduvek je potražnja diktirala cenu. Znam da će sada mnogi porediti Kopaonik sa morskim destinacijama, ali zimski turizam je oduvek bio znatno skuplji od letnjeg.

Lars

pre 5 godina

Nikad zimovanje, barem ne na ovaj nacin(da mi naplacuju skijanje dnevno po 3000 dinara???). To bi bilo kao da nam na moru naplacuju plivanje.

lukic

pre 5 godina

cena za ski pass nije tacna...jedino ako se misli za decu ili period od pre x godina....inace..Kopaonik je preskup...za taj novac bi trebao vise da ponudi ili da daje...

Boro iz Pobede

pre 5 godina

U evropskim skijalistima kosta sve najmanje duplo vise! Smestaj u hotelu (nista ekstra) za dve osobe sa doruckom i vecerom 150€ po danu, ski-pas 95€ po danu za dve osobe, lagani rucak na stazi za dve osobe 50€ na dan. Znaci po osobi 150€ a gde je jos iznajmljivanje skija da nemamo svoje?

jovan

pre 5 godina

ako vam je skupo, izaberete apartman u vikend naselju, malo sami spremate i jeftinije prodjete.. ne moze luksuz u hotelu pored staze, a da se ne plati.. ne razumem o cemu svi pisu, skupo pice, kupi koka kolu i sedi kuci.. jel ides na skijanje ili na blejanje po kaficima..

mozaks

pre 5 godina

imao sam priliku da boravim kopaoniku..vazduh i priroda su zaista posebni,dobri za zdravlje.medjutim cene su paprene..za prosecnog gradjanina Srbije.mozda za nekih 5 god ako bi standard se podigao..

Yoka

pre 5 godina

I naravno, tekst ne daje odgovor na pitanje iz naslova!? Na našu žalost, plašim se da je odgovor, kao i uvek kada smo mi u pitanju, da na Kopu za mnogo više novca, dobijamo znatno manje kvaliteta...

eto 'nako

pre 5 godina

Moraju nocne staze da udju u cenu skipass-a. Jako je mali kapacitet staza i zicara na toliki broj hotela i apartmana koji je izgradjen u zadnje 3 godine.

Nadezda Spasic

pre 5 godina

Autor teksta prvo nek ode na Booking, pogleda kako se krecu cene po evropskim ski centrima, pa onda nek napise tekst ponovo. Kopaonik je sasvim korektan sa cenama.

Okrugla KockA

pre 5 godina

Kopaonik je za ljude iz inostranstva san bozji, sto finansijski to i za generalno uzivanje. Ovde u USA generalno ski pas dnevni 8000 din pa na gore..na nekim vecim centrima ide i do 10 000 - 12 000 din. Rentiranje ski opreme prosecno 5 000 - 7 000 din za jedan dan. a jedno nocenje u bungalovima u ski sezoni oko $200 do $250 . Kad se to pomnozi sa 7 dana.

XXS-iq

pre 5 godina

02.-09.02
KOP smestaj 2 ad + 2 kid jat apt.625 E
ski pass 6 dana 365 E
prevoz 80E
ukuupno 1070E
sa ski skolom 4h 470, ukupno 1540E

Valimine skifun, prevoz, ski pass + smestaj + ski skola 2x6x4h 1641 E, i sve je bolje dvosobni apartman
Isola skibus , ski pass + smestaj + ski skola 2x6x4h 1641 E 1386E apartman je malo bolji a sve ostalo dosta bolje
Puy S.V. skibus isto ali apartman dosta bolji 1410 E
Kop je lep ali porediti ga sa Fr nema smisla, a u Fr su januarski termini 05-12.01, prilicno jeftiniji
1295, 1226, odnosno 1305 E, a kop je 1345 E

Rade

pre 5 godina

Ajde ne dramatizirajtejiš još uvek ste jeftiniji nego kod nas u Sloveniji, gde dnevna ski karta košta od 30 evra pa nagore , a u Austriji od 42 evra pa nagore.

J.

pre 5 godina

Ipak su cene koje navodite znatno niže od, npr, italijanskih. Cena časa skijanja je 45-50 €, hoteli su znatno skuplji, kao i vanpansionska potrošnja (pića, hrana).

Meraklija

pre 5 godina

Sasvim normalno, potraznja diktira cene, da je nema dvokrevetna soba bi bila 20e. Ko nece Kop ima Staru tamo su cene manje a i poduda manja. Za iste pare moze da se ide 7 dana u Francusku autobusom ali...

Ивке

pre 5 godina

Копаоник је одличан. Стазе добре и припремају се квалитетно, лифтови модерни, ресторани и храна најбољи, услуга добра, близу је итд. У центру је проблем паркирање јер је прегусто изграђен. То треба решити и уклонити дивље лопатаре који трче испред аутомобила. Као што сте и сами написали скупо је али је пун што је закон понуде и потражње. Скијање је скуп спорт, а са друге стране постоје опције за јефтинији смештај.

Aleks

pre 5 godina

Nigde nisam doziveo to sto sam doziveo prosle zime na Kopu. Racun 980din dajem 1000 i kazem u redu je, konobar mi baci 20din i kaze ne treba! Pa svi su besni na tom Kopaoniku, od konobara, ugostitelja do hotelijera.
(Ned, 1. januar 2019 06:31)
Baksis sluzi da na neki nacin nagradi njegovog primaoca a ne da ga ponizi! Mada ja mislim da ti to dobro znas, ali se pravis "Englez"...

Stryker

pre 5 godina

U kaliforniji skijanje jedan dan $150, ski lekcija sat vremena $70, rent skije I cizme jedan dan $70, spavanje jednu noc $250-$1000, e sada usporedite cjene

XXS-iq

pre 5 godina

@(Posmatrač rasula, 1. januar 2019 21:59)

Osim starijih skijalista u At i Ch sve ostalo je prakticno ski in ski out ili do 300m, a psebno Fr i novija u It. i skoro sve su apartmani, a hoteli su zaista veoma skupi. Takodje su veoma skupe i vile uglavnom udaljene od zicara. Ali do zabave si udaljen oko 1000 km, (Jahorina, Kop ...) ako ti nije ideal zabave Arosa Lenzerhide. Vrhunac zabave im je yeti pecina - solidan lanac klubica, a OK je samo parti posle skijanja 17-23h, napolju u nekim mestima Fr U prevodu nikad nisaam bio dalje do zice kao recima od Jat apt do zice a to se na Kopu smatra blizu. Jedina za NG kad je dosta skuplje u Fr uzmemo apt u nekoj selendri i idemo kolima do maleckih Fr skijalista po 1 dan , a svako je kao Kop ili vece, a sva su uglavnom preko 2300 m i sa minimum 800 m visinske razlike
1. queyras 4 skijalista, u blizini Pelvoux i eventualno le Chazelet.
2. Ubae : les super suze, sainte anne, sain jean montclar, crevoux
3 od Gap-a Réallon, correncon en vercors *vece skijaliste*, alpe du grand serre
, le Collet d’Allevard
4 kroz tunel ALBIEZ MONTROND, Les Karellis, Pralognan, SAINTE FOY, ARECHES BEAUFORT


,

Igor

pre 5 godina

Vredi svaki dinar! Kopaonik je ispred mnogih evropskih i svetskih poznatih ski i zimskih centara. Na primer, Garmisch-Partenkirchen je mnogo lošiji centar u svakom zamislivom smislu, a osetno skuplji nego Kopaonik. Kopaonik je vrh, i ponosan sam što je baš u Srbiji.

ja

pre 5 godina

Kopaonik je u rangu evropskih ski centara sa ponudom, cene su 30ak % niže nego na alpima. Šteta što je relativno mali pa vikend i raspust prenatrpani.

Igor

pre 5 godina

Vredi svaki dinar! Kopaonik je ispred mnogih evropskih i svetskih poznatih ski i zimskih centara. Na primer, Garmisch-Partenkirchen je mnogo lošiji centar u svakom zamislivom smislu, a osetno skuplji nego Kopaonik. Kopaonik je vrh, i ponosan sam što je baš u Srbiji.

Aleks

pre 5 godina

Nigde nisam doziveo to sto sam doziveo prosle zime na Kopu. Racun 980din dajem 1000 i kazem u redu je, konobar mi baci 20din i kaze ne treba! Pa svi su besni na tom Kopaoniku, od konobara, ugostitelja do hotelijera.
(Ned, 1. januar 2019 06:31)
Baksis sluzi da na neki nacin nagradi njegovog primaoca a ne da ga ponizi! Mada ja mislim da ti to dobro znas, ali se pravis "Englez"...

Ивке

pre 5 godina

Копаоник је одличан. Стазе добре и припремају се квалитетно, лифтови модерни, ресторани и храна најбољи, услуга добра, близу је итд. У центру је проблем паркирање јер је прегусто изграђен. То треба решити и уклонити дивље лопатаре који трче испред аутомобила. Као што сте и сами написали скупо је али је пун што је закон понуде и потражње. Скијање је скуп спорт, а са друге стране постоје опције за јефтинији смештај.

Stryker

pre 5 godina

U kaliforniji skijanje jedan dan $150, ski lekcija sat vremena $70, rent skije I cizme jedan dan $70, spavanje jednu noc $250-$1000, e sada usporedite cjene

Boro iz Pobede

pre 5 godina

U evropskim skijalistima kosta sve najmanje duplo vise! Smestaj u hotelu (nista ekstra) za dve osobe sa doruckom i vecerom 150€ po danu, ski-pas 95€ po danu za dve osobe, lagani rucak na stazi za dve osobe 50€ na dan. Znaci po osobi 150€ a gde je jos iznajmljivanje skija da nemamo svoje?

ja

pre 5 godina

Kopaonik je u rangu evropskih ski centara sa ponudom, cene su 30ak % niže nego na alpima. Šteta što je relativno mali pa vikend i raspust prenatrpani.

Equalizer

pre 5 godina

Dok Hrvatska, ah ta mala i jedna od najlepsih zemalja na svetu, nije usla u EU zimovao sam na Jahorini i Bjelasnici, a letovao, naravno, "kod kuce". Kopaonik me nikada nije privlacio zbog strukture ljudi koja tamo zimuje.

J.

pre 5 godina

Ipak su cene koje navodite znatno niže od, npr, italijanskih. Cena časa skijanja je 45-50 €, hoteli su znatno skuplji, kao i vanpansionska potrošnja (pića, hrana).

Nadezda Spasic

pre 5 godina

Autor teksta prvo nek ode na Booking, pogleda kako se krecu cene po evropskim ski centrima, pa onda nek napise tekst ponovo. Kopaonik je sasvim korektan sa cenama.

Okrugla KockA

pre 5 godina

Kopaonik je za ljude iz inostranstva san bozji, sto finansijski to i za generalno uzivanje. Ovde u USA generalno ski pas dnevni 8000 din pa na gore..na nekim vecim centrima ide i do 10 000 - 12 000 din. Rentiranje ski opreme prosecno 5 000 - 7 000 din za jedan dan. a jedno nocenje u bungalovima u ski sezoni oko $200 do $250 . Kad se to pomnozi sa 7 dana.

mali

pre 5 godina

Al ste snizili cene, svaka vam cast! Da ste mi ove informacije javili u oktobru ne bih isao u Francusku da skijam :)
Sa ovim cenama su zaista povoljniji

Голди

pre 5 godina

Банско је кева за Коп, идем већ неколико година, мада ни Коп не заобилазим, али предност дајем Банском

jovan

pre 5 godina

ako vam je skupo, izaberete apartman u vikend naselju, malo sami spremate i jeftinije prodjete.. ne moze luksuz u hotelu pored staze, a da se ne plati.. ne razumem o cemu svi pisu, skupo pice, kupi koka kolu i sedi kuci.. jel ides na skijanje ili na blejanje po kaficima..

Rade

pre 5 godina

Ajde ne dramatizirajtejiš još uvek ste jeftiniji nego kod nas u Sloveniji, gde dnevna ski karta košta od 30 evra pa nagore , a u Austriji od 42 evra pa nagore.

Dusan

pre 5 godina

Za 50€ nema smestaja blizu ski staza duplo vise pa na gore.Cene na Kopaoniku su kao Svajcarskoj a ko neveruje neka ode pa ce da vidi.

Igor

pre 5 godina

nemozete porediti babe i žabe, skijanje u Fr, spavanje u studentskom domu, sobe PD 17m2 i vožnju busom 30min do staze. Ako u Fr ili bilo gde na alpe odete u deo koji je ski in-ski our, to mnogo više košta. ski pas je na alpima između 200 i 300e, u Bg je 170e. Kopaonik je skup ali ne toliko

Oftamolog

pre 5 godina

Bio jednom i nikad vise potrosili smo vise nego da smo bili u Majamiju na letovanju a provod katastrofa - na Kop se dolazi da bi se pricalo da si bio.....

Bole

pre 5 godina

Prosle nedelje Kicbil, nekoliko dana, ne da bih se hvalio nego samo da uporedim cene. Smestaj oko 50 evra dnevno PP, skipas 50 e dnevno, cas skijanja 70-100 evra, individualni, oprema oko 30 evra dnevno, rucak na stazi oko 20 evra po osobi, pivo 4 evra pola litre. Ozbiljnost i raznovranost staza i blizina ostalih skijalista ne moze da ss poredi sa Kopom, na koji isto rado odem na vikend.

Sasa

pre 5 godina

Trista puta sam rekao, ne dao Bog da se mora u Srbiju ici na more! A sve Crna Gora skupa, a ona jeftinija nego da odes, ne u BG, Zlatibor i Kop, nego u Jagodinu u privatni smestaj i bazene npr...

Neko iz mase

pre 5 godina

Nikako. Ni u ludilu. Puna cena dnevnog skipasa 3900, a ne radi 2/3 staza. Uzas sa cenama i na stazi i van. Konaci vise nemaju skijašnicu pa skije čuvate po sobi...
Put ne čiste ni 30. Decembra, a da ga obnove i srede... Motorne sanke voze ko i gde stigne. Ali zato parking 500din dnevno, ulaz u nacionalni park 600... UŽAS I .

xyd

pre 5 godina

Ja sam rezervisao februara jat apartmane za oko 600e, za 5 osoba od toga dva mala deteta do 3.5 god, u cenu nije nista uracunato osim tople vode i lezaja ali sam morao da bi dete ucilo da skija sa instruktorima na srpskom jeziku i zbog toga jer mi je kop na 2h voznje kolima. U Banskom bih za te iste pare dobio hotel 4 zvezdice sa bazenom, saunom, masazom i doruckom i vecerom i bolje staze ali sta da radim kad ne mogu da putujem toliko daleko zimi sa malom decom... Nadam se da ce biti dobro skijanje i bez magle. Poz

Lars

pre 5 godina

Nikad zimovanje, barem ne na ovaj nacin(da mi naplacuju skijanje dnevno po 3000 dinara???). To bi bilo kao da nam na moru naplacuju plivanje.

Ned

pre 5 godina

Nigde nisam doziveo to sto sam doziveo prosle zime na Kopu. Racun 980din dajem 1000 i kazem u redu je, konobar mi baci 20din i kaze ne treba! Pa svi su besni na tom Kopaoniku, od konobara, ugostitelja do hotelijera.

nije nego

pre 5 godina

apsolutno ne jer cena ski pasa i ukupne duzine staza je nerealno visoka. iskreno radije skijam u austriji italiji gde je skijanje mnogo kvalitetnije a i smeštaj je jeftiniji. uz samo skijanje treba birati destinacije koje imaju i terme kako bi uživanje bilo potpuno. uvek uzimam apartman kako bih mogao sam da spremam jelo iako je jeftinija ugostiteljska ponuda nego na kopi. a da ne spominjem da nema silikonki i nabildovanih tipova.

Rade

pre 5 godina

Cena ski pasa za pedesetak km staza 150 eura za 6 dana.Bansko 87 km staza 180 e 6 dana. Saalbach - Hinterglemm 270 km staza 240 eura 6 dana. Tignes + Val d Isere(Espace Killi) 360 km staza 330 e 6 dana. Tri doline 600 km staza 350e. Ove cene su u fulu ako odete na blagajnu da kupite ski pas. Za organizovana grupna putovanja cene se drastično koriguju. Cene apartmana u ovim ski centrima je oko 25 e po glavi dnevno. Sada imate predstavu jel Kop skup ili nije.

Alcale

pre 5 godina

Cena dnevnog ski pasa je 3500.. i po km staze to je OK ali su staze kratke i slabe a kapacitet skijasa veoma mali... zato je za lagani odmor i uzivanje u ponudi pored skijanja a ne skijanje da bude kao dodadak..
Za skijanje ... francuska je mnogo mnogo povoljnija i bolja

nikola

pre 5 godina

Treba da bude Jos skuplje,kad praziluk jet set ne zna ni jedan svetski jezik da ode u jeftinije svetske centre,a I onako prosti I nenormalni bi samo bili tamo smesni I jadni.

Eto!

pre 5 godina

Glupo pitanje. NIŠTA u Srbiji niti zaslužuje, niti opravdavavevropsku cenu, a naročito u turizmu, ali eto, narod ne zna za bolje, pa plaća ko lud.

turbo

pre 5 godina

Ko skija preporucujem Jahorinu ..dnevni ski pas 43km ,jeste skupo ali je predivno ..od Jahorine trenutno samo su bolja slijalista u austriji...

AN

pre 5 godina

Teško.
Pre svega - čistoća. Užasan smrad između Konaka i Olge Dedijer. Ovo je nacionalni park??? Naplaćuju ulaz / prolaz navodno zbog ekologije a smrdi kao da ste u kanalizaciji.
Lopatari: komunalna policija hapsi sirotu babu koja prodaje 3 jabuke i par glavica crnog luka.
A lopatari - oni su jači od države. Raška ćuti. Neka zaradi narod. Nelegalno, naravno. Biju se, deru, komunalne iz Raške - nigde. Nikada niti jedanput nisam video ni jednog komunalnog policajca.
Kada pitate obične - kažu nismo mi nadležni.
Standardni odgovor u državi koja ne postoji.

Rasha

pre 5 godina

Cena jednodnevne ski karte kosta od 3.300 do 3.900, tako da nije tacan iznos kojo ste vi napisali. I ski centar ne opravdava iznose koje placamo. Jahorina opravdava, ali Kop ne.

Posmatrač rasula

pre 5 godina

Ne branim Kop ( znam ga od dana kada je gore bio 1 - 2 hotela ) , ali bio sam i u većini ovde nabrojanih skijališta po Evropi.
Povoljan ( cenovno ) smeštaj bilo gde na Zapadu je obično 5 - 10 km. od zabave i nekada i više od skijališta ! U poznatim skijalištima Evrope , smeštaj "na stazi " je papreno skup ( 500 - 1500 Eura / dan ) , nešto je jeftinije u mestims gde ima zabave ( sela, gradići ) .
" Normalan " ( cenovno ) smeštaj je pandan Vikend naselju na Kopu. Dakle , problem Kopaonika nije cena u centru , već prljavština , odsustvo urbanizma , buka bez kontrole i politički kadrovi koji vode Skijališta i više služe za pranje para ( političara i njihovih gradjevinaca ) kroz razne nepotrebne radove ...sve je gore i gore ( oni Dinkićevi kadrovi su bili suvo zlato ) .

lukic

pre 5 godina

cena za ski pass nije tacna...jedino ako se misli za decu ili period od pre x godina....inace..Kopaonik je preskup...za taj novac bi trebao vise da ponudi ili da daje...

derion

pre 5 godina

Ne znam otkud ovi podaci o cenama ski karata,kada je dnevni ski pas za odrasle izmedju 3300 i 3900,u zavisnosti u kom periodu sezone kupijete.Inace,naravno da ne vredi tih para,centar je jos daleko od evropskih ili americkih ski centara,gotovo po svemu,ali to je sustini pravljeno za domace skorojevice,koji za bolje i ne znaju.

Govinda

pre 5 godina

Svako ko je bio u Sloveniji, zna da je Kopaonik skuplji. O skijalištima ne treba polemisati, nisu uporediva. Jedino je skipas skuplji ali u SLO možete da skijate i u AT i IT u pograničnim skijalištima. Srbija, zemlja gde je sve jasno.

noproblem

pre 5 godina

Naravno da ne. Za iste pare mozes da skijas u Francuskoj. Jedino ako zelis da gledas napucene starlete kako se slikaju u bundicama

Maja

pre 5 godina

Idem samo zato sto mi je blizu imam malo dete, ako Bog da malo poraste Francuska, svo drustvo ide tu i kazu da ih izadje jeftinije nego Kopaonik.

Doktor

pre 5 godina

Preskupo. Pritom, previše toga je izgrađeno ili se gradi, a kapacitet skijalista je ograničen, pa su velike gužve na stazama, a žica se čeka i po 15-20 minuta... Nije to više to. Austrija je zakon. Kop je dobar da klinci nauče da skijaju, i onda auf wiedersehen.

Deki

pre 5 godina

Cene hrane i pica su preterane na pojedinim mestima 4500din 1kg teletine, prasetina 3000din pasulj 600din itd cedjena pomorandza 450din itd . Sa 40 evra po osobi teško da se prodje dan.

Lakmus papir

pre 5 godina

Proverite popunjenost kapaciteta. Ako je sve rasprodato, opravdava. Ako ima dosta praznog smeštaja, ne! To su ekonomske zakonitosti, nemaju veze sa sadržajem koji se nudi.

leskovacki mason

pre 5 godina

svakako da ne opravdava, klasicno preterivnje za "dzek set". Dovoljno je pogledati ponude iz okruzenja. Lep je Kop, ali brate cene su ...

sasa

pre 5 godina

opravdava u svakom smislu cak je i jeftino za ono sta mozete da dozivite npr.mozete sve piliticare da sretnete i celokupan estradno kriminalni milje nase lepe srbije pa na Kopu su svi koji ne smeju da napuste drzavu tu im je lepo i zasticeni su maksimalno

Bio nakon 5 godina

pre 5 godina

I fala lepo. Za moje pare (koje uopšte nisu male za naš standard) idem gde su organizovani. Inače ski pas je 3900 dnevni za odrasle

Lega

pre 5 godina

Ma sve je to izvrsno. U Srbiji smještaj ne može biti loš, gastro ponuda isto tako (štoviše) ali brate do Kopaonika je tri dana jahanja. Naravno s trenutnom cestovnom infrastrukturom.

Mile

pre 5 godina

Kad se saberu troškovi, to bude minimum 500 eur po osobi. Može jeftinije, al' da ponesete svoju opremu, ne koristite žičare i spavate u kolima. Naravno, hranu nosite od kuće, kao kad idete na more u Grčku.

XXS-iq

pre 5 godina

@(Posmatrač rasula, 1. januar 2019 21:59)

Osim starijih skijalista u At i Ch sve ostalo je prakticno ski in ski out ili do 300m, a psebno Fr i novija u It. i skoro sve su apartmani, a hoteli su zaista veoma skupi. Takodje su veoma skupe i vile uglavnom udaljene od zicara. Ali do zabave si udaljen oko 1000 km, (Jahorina, Kop ...) ako ti nije ideal zabave Arosa Lenzerhide. Vrhunac zabave im je yeti pecina - solidan lanac klubica, a OK je samo parti posle skijanja 17-23h, napolju u nekim mestima Fr U prevodu nikad nisaam bio dalje do zice kao recima od Jat apt do zice a to se na Kopu smatra blizu. Jedina za NG kad je dosta skuplje u Fr uzmemo apt u nekoj selendri i idemo kolima do maleckih Fr skijalista po 1 dan , a svako je kao Kop ili vece, a sva su uglavnom preko 2300 m i sa minimum 800 m visinske razlike
1. queyras 4 skijalista, u blizini Pelvoux i eventualno le Chazelet.
2. Ubae : les super suze, sainte anne, sain jean montclar, crevoux
3 od Gap-a Réallon, correncon en vercors *vece skijaliste*, alpe du grand serre
, le Collet d’Allevard
4 kroz tunel ALBIEZ MONTROND, Les Karellis, Pralognan, SAINTE FOY, ARECHES BEAUFORT


,

sofronije

pre 5 godina

dve reci: "Ne opravdava!"
ne radi se ni o visini cene, koja je previsoka za nas standard, vec o tome sto se ne dobija nikakva usluga spram cena. npr.cene u jednom od kosticevih hotela idu i na preko 100e na noc, a soba velicine spajza. svedski sto u nivou hotela sa 3*. to placa samo onaj ko nije nigde putovao ili voli da se razbacuje novcem. bio jednom i nikad vise.

Meraklija

pre 5 godina

Sasvim normalno, potraznja diktira cene, da je nema dvokrevetna soba bi bila 20e. Ko nece Kop ima Staru tamo su cene manje a i poduda manja. Za iste pare moze da se ide 7 dana u Francusku autobusom ali...

student

pre 5 godina

Bio sam nedavno ali nisam skijao, jer nemam novca. Da biste otišli na 10 dana, računajući sve troškove, ski pass, skije, koji čas, trebaju vam 3-4 prosečne srpske plate. Iako jeste prelepa zimska idila, ali baš iz razloga jer je prepuno snobova, mesto je izvikano.
Što se tiče ishrane po pabovima, sasvim su pristupačne cene, čak i onima sa plićim džepom, ali da su najbolje opremljeni žičarama, to je činjenica.
Za 1000 I kusur e se može bez problema otići na Alpe sa sve ski pasom ako ste istinski ljubitelj skijanja, a ne selfija i Instagrama.

V. B

pre 5 godina

Oduvek je potražnja diktirala cenu. Znam da će sada mnogi porediti Kopaonik sa morskim destinacijama, ali zimski turizam je oduvek bio znatno skuplji od letnjeg.

amerikano

pre 5 godina

14.800 petodnevni ski pas danas placen, doduse oko NG je i najskuplji, 500 din dnevni parking u centru blizu staze, smestaj za 3-4 ljudu ispod 50e u vikend naselju tesko, mozda neka rupa.. guzve samo takve, sto je i najveca mana kada se daju ovolike pare.

Yoka

pre 5 godina

I naravno, tekst ne daje odgovor na pitanje iz naslova!? Na našu žalost, plašim se da je odgovor, kao i uvek kada smo mi u pitanju, da na Kopu za mnogo više novca, dobijamo znatno manje kvaliteta...

Mare

pre 5 godina

Za ono što nudi Kop je OK tokom cele sezone osim u nedeljama raspusta. Tada postaje skuplji od Austrijskih i Francuskih skijališta. Ej, raspali Jat apartman 3+1 (za roditelje sa malo starijom decom) košta 115.000 za 7 dana za vreme raspusta!?!?!? Tu ni niža cena ski pasa nego u Austriji ili Francuskoj ne vadi stvari. I sve to za skijanje između 1500 i 1950 mnm..

mozaks

pre 5 godina

imao sam priliku da boravim kopaoniku..vazduh i priroda su zaista posebni,dobri za zdravlje.medjutim cene su paprene..za prosecnog gradjanina Srbije.mozda za nekih 5 god ako bi standard se podigao..

Stratos PartizanGaziOglu

pre 5 godina

S obzirom da je prosecna plata u Sebiji nesto vise od 20.000 dinara, cene su taman za Austrijance, Nemce, Svajcarce i slicne drzave...

Reziel

pre 5 godina

Na Kop idu Crnogorci i pokondirene tikve iz Srbije da piju kuvano vino, rakiju i da žderu i sve to obajve na Fejsu ili Insta. Koga zanima skijanje, kvalitetan provod i usluga ide u Francusku, Austriju i Italiju. Kop je dobar za ski-vikende početkom i krajem sezone kad nema elite iz unutrašnjosti i milogoraca.

Porucnik Drebin

pre 5 godina

Ima lepih kafica, bez tekuce vode, prodaju po 3-4 hiljade vise ski pass karti, divlja gradnja procvetala, ako se neko usput zaglavi sve stoji, cene hrane kao u Madoni a kvalitet bolji u Aleksandrovcu 3x.
U A, It skijalistima ko presece ski skolu ili divlja, ostaje bez ski passa, stavile budale radar na neobezbedjenu stazu i ljudi da izginu.
Ko voli, samo napred..?

Genije

pre 5 godina

Cena smeštaja je danak kratkoj sezoni, malom kapacitetu i lošem snabdevanju.
Ali naplata parkinga je otimačina, cena ski pass-a bez obzira na broj i stanje staza u funkciji je tek bezobrazluk. I rad i energenti su jeftiniji, zašto je ski pass tako skup?!
Ostalo je ok, ali na Kop idem samo na vikend skijanje.

Mikele

pre 5 godina

Naravno da ne opravdava visoke cene, ja i puno njih koje poznajem idemo ja Jahirinu gde se osecam isto kao kod svoje kuce, prava olimpijska lepotica.

Rastko

pre 5 godina

Greska, ski pass kosta 3500din. Kopaonik je izjednacio cene sa Alpskim skijalistima, ali nisam siguran da pruza ekvivalentnu uslugu.

whitelines

pre 5 godina

Napisacu svoje misljenje kao visedecenijski rekreativni skijas i kao neko ko obilazi nekoliko skijalista po sezoni.
Ski pass je korektne cene s obzirom na broj i kvalitet staza.
Cene smestaja su visoke, u skladu sa malim smestajnim kapacitetima.
Parking za posetioce je katastrofalan, cak u jednu ruku ponizavajuc.
I na kraju, poslednjih godina, neki novi ljudi su krenuli na planinu, te su 10 pravila FIS-a zamenili sa svojom bahatoscu i bezobzirnoscu. Kulturu i tolerantnost su zamenile guzve, svadje i prepirke.
I dok su na par staza i zicara guzve sve vece, ostale staze stoje polupopunjene.
Jos se ne dozvoljava voznja 'offpiste' i Kop tu dosta zaostaje za drugim skijalistima.

XXS-iq

pre 5 godina

02.-09.02
KOP smestaj 2 ad + 2 kid jat apt.625 E
ski pass 6 dana 365 E
prevoz 80E
ukuupno 1070E
sa ski skolom 4h 470, ukupno 1540E

Valimine skifun, prevoz, ski pass + smestaj + ski skola 2x6x4h 1641 E, i sve je bolje dvosobni apartman
Isola skibus , ski pass + smestaj + ski skola 2x6x4h 1641 E 1386E apartman je malo bolji a sve ostalo dosta bolje
Puy S.V. skibus isto ali apartman dosta bolji 1410 E
Kop je lep ali porediti ga sa Fr nema smisla, a u Fr su januarski termini 05-12.01, prilicno jeftiniji
1295, 1226, odnosno 1305 E, a kop je 1345 E

Marko

pre 5 godina

Trenutno sam na Kopu, ono što je od Boga je divno (tereni, sneg), ali skijalište je zakazalo: pored ovakvog "berićeta" mnoge staze ne rade, a i one koje rade delimično su sređene, te se bespotrebno prave guŸve. S obzirom da su dani praznika, cene su još "evropskije" nego inače; ipak, neću da dozvolim da mi nečiji nemar pokvari osećaj koji ova prelepa planina stvara, zato svima srećna i zdrava 2019!

El chupacabra

pre 5 godina

Naravno da NE, ski pass jeste povoljniji ali sve drugo
je potpuno besmisleno za one koji prvenstveno vole skijanje
i planinu.
Od parkinga, organizacije pa do cena.
Volim KOP, skijam decenijama ali nije ni u prvih 5 kad trosim novce.

miksa

pre 5 godina

Bez parkinga nema ni ozbiljnog skijalista. A Kop u tom smislu je divlji zapad. Likovi na divlje naplacuju parking, parking u blatu do kolena.

eto 'nako

pre 5 godina

Moraju nocne staze da udju u cenu skipass-a. Jako je mali kapacitet staza i zicara na toliki broj hotela i apartmana koji je izgradjen u zadnje 3 godine.

Antshunter

pre 5 godina

l3po je sredjeno ali staze su za rekreativce i blejacku omladinu (tatine cerane i sinove da budu vidjeni).
Za nas profi samo alpi.
A cene su ok, za blejace.

beliks

pre 5 godina

Odgovor će dati ljudi koji su videli druga skijališta i ponude. Francuska je zakon, samo se treba pokrenuti.
Neću da omalovažavam ljubitelje planine i sporta koji nisu imali novca za bolje, ali Kopaonik je upropašćen u poslednjih nekoliko godina. Tragično je na šta to liči sada, kao i sve drugo čega se dočepali neuki i gramzivi.
Svakako srećno skijanje gde god.
Prelep, a skup sport.

andrak

pre 5 godina

... neq... Kopaonik je, na žalost, postao mesto kampanjskog turizma... ovde dolazi elita koja misli da je elita, srednji sloj koji nema uslova da ode drugde i ugostiteljsko turistička mafija koja mora da čuva dobro razrađen biznis... sve to zajedno, uništilo je šmek Kopaonika... leglo prostakluka i seljanije...

Hombre

pre 5 godina

Cena ski pasa treba da bude procentualno usklađena sa procentom staza koje su taj dan u funkciji, a ne da plaćaš punu cenu ski pasa a rade Karamani i Pančić.

misko

pre 5 godina

ne znam da li je skupo al ja znam da ni pocetkom marta ne mogu da nadjem smestaj. i da je skuplje bilo bi sve puno jer je kop mali za sve ljude iz srbije koji imaju para.