Seničić o dodatnim troškovima turističkih agencija; "Cene maltene identične kao prošle godine"

Srbija ove sezone ima ugovorene čarter-letove koji bi na razne destinacije trebalo da prevezu putnike iz naše zemlje. Kako je cena goriva u avio-industriji, zbog globalne krize izazvane ratom u Ukrajini, nekoliko puta povećana u odnosu na period kada su čarteri ugovarani, očekivano je da će putnike cene aranžmana koštati više. Šta o ovoj temi kaže direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbija Aleksandar Seničić - da li su ovi dodatni troškovi opravdani?

Izvor: RTS
Pošaljite komentar
 1. Cene za letovanje u Tursku su više nego prošle godine.Svake godine su cene za T više u odnosu na prethodnu godinu.Bolji Thoteli postaju preskupi za Srbe.
  (James, 24. maj 2022 19:13)

  # Link komentara

 2. "Kako je cena goriva u avio-industriji, zbog globalne krize izazvane ratom u Ukrajini, nekoliko puta povećana u odnosu na period kada su čarteri ugovarani..."

  Ima li bilo koga ko može da objasni konkretne razloge za povećanje cene goriva? Cena nafte nije otišla 20, 30 ili 50%, pa da cene goriva budu ovoliko povećane!

  Kad cena nafte na berzama padne, onda čujemo kako cena nafte u krajnjoj ceni goriva učestvuje sa 5-10%, a kad cena nafte skoči za 10%, onda cene goriva ne skoče za 1%, nego za 10%.
  (Veliki brat, 24. maj 2022 18:50)

  # Link komentara

 3. "maltene", đavo je u detaljima
  (djoni, 24. maj 2022 18:49)

  # Link komentara