1. Prelepa Slovenija:)
  (Smuleco, 27. januar 2022 11:32)

  # Link komentara

 2. (onako, 26. januar 2022 23:15)

  Divno ovo, divno ono, sta je to toliko divno tamo? Bio sam, video sam taj dvorac u poprilicno raspadnutom stanju i osim lepe okoline ne videh da je tamo jos nesto divno. O ljudima, domacinima kod kojih uvek prisutnu dozu podmuklosti osecas ne bih da duzim, a da bih svoju tvrdnju potkrepio reci cu samo da sam 1981 u Ljubljani sluzio vojni rok, dok se vojnik JNA tamo jos kao u svojoj drzavi osecao, a onda posle vojske i ostao tamo iskoristivsi mogucnost dobijanja posla. 10 godina sam tamo proveo tako da znam o cemu pricam kad su Slovenci u pitanju. Generalno, za mene, daleko im lepa kuca bila. Najbolje su sebe sami 1991 opisali ubijajuci one neduzne vojnike JNA birajuci pri tome iskljucivo vojnike srpske nacionalnosti. Ti vojnici nisu bili cak ni naoruzani.
  (Nikola N., 27. januar 2022 08:24)

  # Link komentara

 3. Прелепо планине у значи јел ово филмови Божји оклоп (1986) за Jackie Chan кунг фу. Занимљиво у Словенију.
  (uki, 27. januar 2022 05:17)

  # Link komentara

 4. pa ne "visi", jer ispod njega nije vazduh tj rupa, vec vidijmo da je isto stena baza na kojoj stoji.
  (didi, 26. januar 2022 23:23)

  # Link komentara

 5. Divno mesto, apsolutno vredno posete! Nekih 9km od Postojne (koju je godišnje pre COVID-a posećivalo 750.000 gostiju), gde se samo deo gostiju odluči i za posetu Predjamskom dvorcu.

  Možda je baš tako i dobro, zapravo. Dvorac je divan, a audio vodič koji postoji i na srpskom/hrvatskom (tražite, na listi jezika nije naveden) je jednostavno odličan. Do Zamka od POstojne možete svojim kolima, parking postoji, a možete i turističkim autobusom koji saobraća između.

  Kada se vratite u Postojnu, na još par km je selo Rakitnik i aerodrom Postojna - travnata poletno-sletna staza sa manjim avionima i jedrilicama. Na letališču mali Avio Pub - picerija sa puno šarma i prelepim pogledom na stazu/pistu.

  Ko je iz Srbije i spreman je da se nakon prethodnog uživanja malo i iznervira, na 10km dalje je Vojno istorijski muzej u mestu Pivka koji je sam po sebi zanimljiv (ako volite tematiku), ali naravno prilagođen slovenačkim shvatanjima kako se se "oslobodili okupatora".

  Kao neko ko je imao školske drugare na redovnom odsluženju roka u Sloveniji, opkoljene u kasarnama u koje su smešteni verujući da su u svojoj državi, a na koje je hrabro pucano, nisam našao tu časnu i hrabru oslobodilačku notu u muzeju Pivka.
  (onako, 26. januar 2022 23:15)

  # Link komentara

 6. ... k'o na Ostrogu... samo, mnogo čistije, mnogo pristojnije, i daleko kulturnije... od onog seljačkog biznis hodočašća za neobrazovani balkanski svet...
  (SilaN, 26. januar 2022 22:31)

  # Link komentara