Grčka želi da produži rok za neiskorišćene vaučere za letovanje

Većina grčkih hotelijera je voljna da turistima iz Srbije produži rok za korišćenje vaučera za zamenska putovanja i odmor u toj zemlji i na sezonu 2022. godine, a na vraćanje novca ih ne može naterati grčka država, jer ugovori za zakup kapaciteta nisu sklapani sa njom, već sa vlasnicima turističkih objekata po tržišnim uslovima, rekao je danas član UO Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) Vladimir Vlaho.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Umesto da se izvinjavaju svaki dan po 1000 puta što nisu vratile novac ovih skoro 2 godine, umesto da se izvinjavaju svaki dan po 1000 puta što su nekome davale tuđe pare unapred bez obezbeđenja za slučaj da usluga ne bude pružena (bankarske garancije, depoziti, založna prava, itd.), one po svim medijima krenule u žestoku kampanju kako još godinu dana da mrcvare ljude (zakonsku zateznu kamatu ne pominju), kao nesvesni da svi oni koji nisu uzeli ili iskoristili vaučere ne mogu očima da ih vide i ne pada im na pamet da iskoriste vaučere nikada, već ljudi hoće nazad svoj novac zgroženi spoznajom da su svoj novac dali kockarima koji njihov novac daju po belom svetu bez ikakvih garancija. Ako ne vrate novac do 15. januara nadam se da će sve propasti, da ću 10% dobiti od osiguranja, a za ostatak tužiti državu do Strazbura zbog donošenja kriminogene Uredbe. Gubitak novca može da se podnese, ponižavanje ne.
  (Zbunjen, 27. oktobar 2021 21:21)

  # Link komentara

 2. Tuzbica 16.01 ako se ne vrati lova... Bas me briga, veci troskovi postupka nego lova koju treba da mi vrate...
  (Tor, 27. oktobar 2021 17:45)

  # Link komentara

 3. Srpski turista je dao novac srpskoj agenciji. Nije dobio uslugu i potražuje novac od srpske agencije. I to je to. Ako je srpska agencija dala novac "grčkim partnerima" neka ga traži od njih, srpski turista nema ništa sa tim.
  Zamislite da platite frižider u Tehnomaniji, oni ga ne isporuče jer im "strani partner" nije poslao frižider i ne vrate vam novac. Neće da može, rođaci. Tako da domaće agencije treba da prestanu da kukaju, da mešetare, da love u mutnom, svake godine neka od njih prevari gomilu turista, bankrotira, ostavi ljude u sred nedođije i šta sve ne.
  Sve ih treba privesti k poznaniju prava, ko ne može da izdrži tržišnu utakmicu neka prestane sa radom, a ne stalno da slušamo neke izgovore. Legalizovali su korupciju u obrazovanju preko preskupih ekskurzija, vreme je da im se jednom stane na put.
  (kandžija, 27. oktobar 2021 17:13)

  # Link komentara