Kako izbeći karantin prilikom dolaska u Sloveniju?

PCR testovi na koronavirus urađeni u Srbiji priznaće se kao validni kako bi se izbegao karantin prilikom dolaska u Sloveniju, a isto važi i za turske testove, javlja agencija STA.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Оtišla sam u Sloveniju 01.05., a vratila se sinoć. Znači, najsvežija informacija. Imala sam doka o vakcinaciji (vakcina Fajzer I i II doza), izjavu (garantno pismo) ćerke koja je slovenačka državljanka; izvod iz njenog pasoša i zdravstveno osiguranje. Na granici sa Hrvatskom su mi sve to tražili, a pri ulasku u Sloveniju samo dokaz o vakcinisanju. Znači ambasada Slovenije u Beogradu mi je dala informaciju da uopšte ne mogu da uđem u Sloveniju, a naša ambasada u Ljubljani i policijska uprava u LJubljani su mi rekli da bez problema, sa ovim dokumentima, mogu da uđem u Sloveniju, što se i ostvarilo. Znači, proverite informacije na više mesta, pre odluke o putovanju!
  (Ljubica, 6. maj 2021 10:18)

  # Link komentara

 2. Оtišla sam u Sloveniju 01.05., a vratila se sinoć. Znači, najsvežija informacija. Imala sam doka o vakcinaciji (vakcina Fajzer I i II doza), izjavu (garantno pismo) ćerke koja je slovenačka državljanka; izvod iz njenog pasoša i zdravstveno osiguranje. Na granici sa Hrvatskom su mi sve to tražili, a pri ulasku u Sloveniju samo dokaz o vakcinisanju. Znači ambasada Slovenije u Beogradu mi je dala informaciju da uopšte ne mogu da uđem u Sloveniju, a naša ambasada u Ljubljani i policijska uprava u LJubljani su mi rekli da bez problema, sa ovim dokumentima, mogu da uđem u Sloveniju, što se i ostvarilo. Znači, proverite informacije na više mesta, pre odluke o putovanju!
  (Ljubica, 6. maj 2021 10:14)

  # Link komentara

 3. Lako. Pobeći!
  (Alex, 6. maj 2021 08:22)

  # Link komentara

 4. Do aprila je moglo da Torlakovim testom a od aprila nije moglo,probao pa znam.
  (caki, 5. maj 2021 20:01)

  # Link komentara

 5. I ja u martu sam dosla, trenutno ne prohvataju nase testove. Oseba pa v karanteno ne bo napotena, če ob prehodu meje predloži:

  dokazilo o negativnem rezultatu PCR testa na virus SARS-CoV-2, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa, če je izdano v državi članici Evropske unije ali schengenskega območja, Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske, Združenih državah Amerike, Avstraliji, Novi Zelandiji, Kanadi, Izraelu ali Rusiji, na kontrolnih točkah kategorije A na letalskih povezavah za mednarodni zračni promet pa tudi, če je izdano v Srbiji ali Turčiji,
  (maloblesavo, 5. maj 2021 15:42)

  # Link komentara

 6. Meni pre jedno mesec dana nisu priznali negativan PCR test iz Srbije.
  (Siniša, 5. maj 2021 14:38)

  # Link komentara

 7. Pcr test iz Srbije za Sloveniju je priznat samo ako dolazite avionom..
  (slobo, 5. maj 2021 13:28)

  # Link komentara

 8. Vazi samo ako se dolazio avionom.
  (Bojan, 5. maj 2021 13:25)

  # Link komentara

 9. @Djoka Marta i Februara sam isao u SLO sa Torlakovim PCR testom, nije bio nikakav problem.

  Ne mlati. Od marta i februara promenili su uslove za ulazak jedno 17 puta.
  (Nenad, 5. maj 2021 13:18)

  # Link komentara

 10. Marta i Februara sam isao u SLO sa Torlakovim PCR testom, nije bio nikakav problem.
  (Djoka, 5. maj 2021 12:42)

  # Link komentara