1. Jovane vidim da si sinhrozovan sa ovim tvojim jaranom aonom. Znas li sta je pogresno posto vidim da ne nadolazis sam pojasnicu ti. Greska je etiketirati grad po vjeroispovjesti, boji koze gradjana i I takvim nabulozama. Ko je ikad rekao Beograd je pravoslavi grad.. Rim je lijep katolicki grad.. itd.. To ne stoji ni na nebu ni na zemlji. Mostar je ovo ljeto bio pun pravoslavaca tj Srbijanaca (govorim jezikom koji ti I taj aon razumijete) . Jedan od najdrazih mojih glumaca je pravoslavac Dragan Nikolic, a u Mostaru omiljeni pjevac pravoslavac Toma Zdravkovic pokoj im dusi.. Volim I naseg pravoslavca Duska Bajevica itd. Tebi je izgleda normalno da neko ovako govori stavljajuci akcenat, davati vaznost religiji ili boji koze gradjana. Bolan' ne bio izadji malo. Prosetaj psa oko zgrade,, opusti se. Ne slusaj pravoslavca Kacavedu I njemu slicne. To ti je ko' Bronhi,, lakse de dise..
  (Mostar - mostarcima, 3. novembar 2020 00:36)

  # Link komentara

 2. Od 87- 91 tada kao dete, svake godine minimum jedared boravio sam u Sarajevu na Ali Pašinom polju.
  Taj narod, šmek, kultura, bilo je gotovo kao bajka, posebno zimi.
  Posle rata nisam odlazio sve do 2009, od tada opet odem jednom godišnje u nadi da ću opet pronaći ono "izgubljeno". Međutim, ni Ali Pašino, ni Baš Čaršija, ni vrelo Bosne, ništa više nije isto.
  Narod nije isti, odviše su se (nažalost) okrenuli radikalnom islamu.
  Može sada svako da priča šta hoće ali svi mi nemuslimani nismo više dobrodošli tamo, nemali broj puta sam naišao na pasivnu agresiju, a Srpsko(istočno) Sarajevo nema bog zna šta da ponudi.
  U Sarajevu su nekada živeli srećni ljudi(Jugosloveni).
   (Agnostik, 2. novembar 2020 19:16)

  # Link komentara

 3. Jednostavno, sjajna priča!
  (prolaznik, 2. novembar 2020 18:49)

  # Link komentara

 4. @(Mostar - mostarcima, 2. novembar 2020 12:21)

  A sta je rekao pogresno? Pa jer nije sad islamski grad? Pa jer nije zagadjen, cak najzagedjeniji po podacima koji su dostupni?
  (Jovan, 2. novembar 2020 18:23)

  # Link komentara

 5. A neko ko je rodjena i odrasla u njemu Sarajevo nikada ne moze da romantizuje ovoliko kao ovi ljudi sto dodju i prodju. Za mene je to mjesto gdje si se gusio od najveceg smoga na svijetu, prljavstine i smrada sto se i dan i noc siri iz Miljacke za koju mi nije jasno zasto je zovu rijeka kada je to kanalizacijski odtok iz ovog grada. A te cevape i pite bog ti jadan vise dizu do neba kao da je svjetska umjetnost isprziti sacicu mesa i pojesti sa lukom ili ga uviti u tijesto da dobijes burek i istovremeno ponavljanje mantre ovo je nase a tursko
  (Oslobodite me vasih gluposti, 2. novembar 2020 17:13)

  # Link komentara

 6. sta je problem sa mojim komentarom,,???
  (dare, 2. novembar 2020 12:26)

  # Link komentara

 7. Najzagadjeniji Islamski grad napisa neki ljigavac aon ! Koliko isfrustriran moras biti da bi svoje komplekse, strahove I tugu zbog uskogrudnosti morao izrazavati kroz ono klasicno - hajde da I ja nesto kazem. Nego ljubitelju Dare Bubamare, Ajfonke I neke Kije kockar jedan savjet. Vise voca I povrca, koju knjigu nije naodmet I procitat sem dnevnog TV programa te ranije u besiku, nana. Mozda I bude nesto od tebe. Tesko da u tvom slucaju nesto moze I pomoci ali makar pokusaj, budi uporan.. I nadaj se. Do tada svaki dan mrkvu spucaj' jer kazu razvija mozdane vijuge. Ko ce ga znati,, nego ti probaj. Ne steti nista a iskreno gore od ovog kakav si tesko da I postoji gore.
  (Mostar - mostarcima, 2. novembar 2020 12:21)

  # Link komentara

 8. Starac Fočo

  Nismo mi bivše sarajlije! To je naš grad i onda i sada! To što su nas otjerali iz njega ne čini njih sarajlijama a nas ne!
   (Sarajka, 2. novembar 2020 12:19)

  # Link komentara

 9. Divan grad, i meni jako drag. Proveo sam u njemu divnih godinu dana 1988/1989. Nije se osećala ni trunka netrpeljivosti, niko me nije popreko pogledao jer sam pričao ekavski. Upoznao sam divne ljude Bošnjake, Srbe, Hrvate koji su me prihvatili kao svoga. Nezaboravni burek na Baščaršiji, ćevapi "kod Želje", koncerti u Skenderiji. Zaista puno lepih uspomena. Vraćao sam se kasnijih godina u Sarajevo iz raznih razloga, poslednji put 2014. godine, to je sada suštinski podeljen grad, ali još uvek ima dušu, i imaće posebno mesto u mom srcu.
   (objektivan, 2. novembar 2020 12:01)

  # Link komentara

 10. Sretoh moga komsiju Gorana Bregovica,,u (bivsoj) Nemanjinoj ulici,,i onako usput ga zapitah : Sta mislis majstore, imam jedan prijedlog,,,,Dali bih mogao poslije svih ovih godina da promijenis tekst ,,starog hita,,,On me pogleda,,,:hajde da cujem: ,,,,Vise se puta vracam u svoj rodni grad ,,,i tamo me neceka niko ,samo neka druga lica,imena im neznam,,,itd ,a Goran ce: onda isto a danas jos gore u pravu si komso ,,,mozda razmislim otome ,,vozdra i zivio,,,,??????
  (dare, 2. novembar 2020 11:58)

  # Link komentara

 11. A sunce polako zalazi i nestaju njegovi zraci,ostane samo crveni balon,pa pola pa zadnja kriška,hvata se suton,pa mrak,tama,svuda tama,nema coveka,nema nostalgije,ostaše samo bleda slova na starom papiru :(
   (cobo, 2. novembar 2020 11:50)

  # Link komentara

 12. Sjećanja.
  Na neku ljepšu mladost, koja je prošla.
  Na neka bolja vremena, kojih neće biti.
  Na neke dobre i drage ljude, kojih više nema.

  I uvijek je prošlost bolja.
  Jer je svaka sadašnjost odvratna.
  Zato što ima svoju bolju prošlost.

  I tako nizom...
  (gost, 2. novembar 2020 11:49)

  # Link komentara

 13. Grad koji je protjerao, mucio i ubijao svoje gradjane samo zato sto nisu muslimani. Suvisno je uopste pominjati taj grad i njegove danasnje stanovnike i stavljati ga u kontekst danasnje civilizacije. Mrznja se osjeti na svakom koraku.. kako 91 i 92 tako i danas. Iskljucivo prema srbima.. iz istih razloga kao i 91.
   (abraham, 2. novembar 2020 11:38)

  # Link komentara

 14. najzagadjeniji islamski grad
   (aon, 2. novembar 2020 11:35)

  # Link komentara

 15. U potrazi za (izgubljenom) prosloscu,kad je covek bio mio, bilo koje vere bio.
  A gde smo dana svi mi...
   (alek, 2. novembar 2020 10:07)

  # Link komentara

 16. Лијепа цртица за нас бивше сарајлије...А много нас је, баш много...
   (Старац Фочо, 2. novembar 2020 10:03)

  # Link komentara

 17. Odlično! Galija je i dalje na istom mjestu.
   (071, 2. novembar 2020 09:46)

  # Link komentara

 18. Predivna prica....

  Kako bi se zvala?
  Nostalgija...Nostalgija za dragim mestima, za proslim, nestalim vremenima, za nama nekadašnjma u njima......
  "Što te nema...."
   (Seta...., 2. novembar 2020 09:42)

  # Link komentara

 19. Ah, bljutave nostalgije... Fuj...
  (LimanacNS, 2. novembar 2020 09:32)

  # Link komentara