"Grad svetlosti": Pariz u punom sjaju

Svi oni koji budu želeli da se upuste u šetnju prostranom avenijom ka Trijumfalnoj kapiji, moći će da dožive svetlost Pariza o kojoj svi govore.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Pariz nekome legne a nekome ne al u sustini niko ne ostane ravnodusan. Nemojte ocekivati srednjevekovnu bajku, za to idite u neko manje mesto, vec svetsku metropolu od 12 miliona zvanicnih stanovnika svih rasa i veroispovesti + nekoliko miliona nezvanicnih stanovnika (bogatasa, umetnika, politicara, radnika, prosjaka i imigranata), turista, ljudi u tranzitu i onih koji samo zavrsavaju neki posao. Gradovi poput Njujorka, Londona i Pariza imaju specifican vajb centra sveta. Sa druge strane grad ima veoma veliku fantasticnu arhitekturu ususkanu u haos metropole. Metropola kao i svaka ima svoje prednosti i mane pa tako ne mozete ocekivati da sve bude cisto, da svi budu ljubazni i da nema sumnjivih i opasnih ljudi. Sa jedne strane cete videti najvece svetske milijardere koji parkiraju svoje ferarije ispred skupocenih radnji a sa druge strane sumnjive imigrante. Pariz je generalno veoma cist al su problem glavne turisticke rute jer njima 24 casa svaki dan prolaze horde turista. Grad koji se mora videti i osetiti bar jednom u zivotu.
   (max, 27. novembar 2019 16:58)

  # Link komentara

 2. Bio prosle nedelje... Jelisejska polja ok, ali posetite Place Vendome i pogotovo Galeries Lafayette - spolja i unutra, sa ogromnom jelkom... Praznik za oci!
  (Aman Zaman, 27. novembar 2019 14:23)

  # Link komentara

 3. Prošetajte se noću ulicama Pariza, uživajte u lepoti grada.

  NE ČINITE TO.
  (sturmmann, 27. novembar 2019 11:17)
  Šetao sam i noću i nikad nijednu neprijatnost nisam doživeo. Doduše, nisam išao do Sent Denija, Montreja, Pantena ali nisam siguran ni da bi u nekim beogradskim naseljima bilo sigurno šetati se u to vreme... Inače u Parizu i njegovoj neposrednoj okolini živi preko 10 miliona ljudi, preko 100 različitih nacija, nije to lako sve uskladiti ali nekako funkcionišu, a mi u Beogradu ne možemo jedni sa drugima.
  (celtic, 27. novembar 2019 13:46)

  # Link komentara

 4. Nije grad svetlosti jer sija kao Palanka.
  (Ddd, 27. novembar 2019 13:08)

  # Link komentara

 5. Do 8.januara a kod nas do 8.aprila! Ipak smo mi malo bogatiji.
   (dax, 27. novembar 2019 12:46)

  # Link komentara

 6. Prošetajte se noću ulicama Pariza, uživajte u lepoti grada.

  NE ČINITE TO.
  (sturmmann, 27. novembar 2019 11:17)

  # Link komentara

 7. Čitao sam mnoge kritike na račun Jelisejskih polja pre nego što sam posetio Pariz. Po meni sasvim pristojan i lep bulevar. Priča se da je previše fensi i to uopšte nije tačno jer ima dosta prodavnica i usluga za srednju nam klasu. Pravi građanski bulevar, namenjen svima za uživanje.
   (Slavko, 27. novembar 2019 10:23)

  # Link komentara

 8. Bio sam, ne svidja mi se ni malo. Bezveze.
  (Grof, 27. novembar 2019 10:02)

  # Link komentara