Nedelja, 19.05.2019.

13:00

Najjeftinija tura na svetu: Kako obići Lisabon za manje od 3 evra? VIDEO

Izvor: B92

Najjeftinija tura na svetu: Kako obiæi Lisabon za manje od 3 evra? VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

Goran M

pre 4 godine

00
Problem su avio karte. Bez 350 - 400 evra je gotovo nemoguće otići. Videh ovde komentare da ima za 250 evra pa se ponadah ali kad pogledaš na bilo kojom pretraživaču ili avio kompaniji nema ni blizu. Kad pitate naše agencije, koje se bave ovom temom odgovor je isti... Ko nađe ispod 400e je odlično prošao.
(Petar, 20. maj 2019 13:15)
Hvala vam na glasu.Ovo zapazanje nije tacno,bio sam u Lisabonu pocetkom aprila,leteo sam sa Wizair-om,karta sam kupio 2 mes ranije i kostala je oko 110€(povratna),sa prtljagom malim od 8kg,tako da se uz malo angazovanja moze dosta povoljno otputovati u taj zaista divan grad

wiener

pre 4 godine

posto znam da ponude za letove iz beograda cesto nisu najpovoljnije pogledao sam na internetu i nasao povratne karte za lisabon od beograda za septembar i nasao ponude za manje od 200€. to je po osobi, naravno. od budimpeste ih ima i za 160€. za isti mesec sam nasao i apartman prilicno centralan (kod avenida de libertade) za 255€ za 5 noci. znaci, moguce je otici i iz beograda relativno jeftino, a koliko se novca onda tamo trosi zavisi od toga sta kome odgovara.

Petar

pre 4 godine

Problem su avio karte. Bez 350 - 400 evra je gotovo nemoguće otići. Videh ovde komentare da ima za 250 evra pa se ponadah ali kad pogledaš na bilo kojom pretraživaču ili avio kompaniji nema ni blizu. Kad pitate naše agencije, koje se bave ovom temom odgovor je isti... Ko nađe ispod 400e je odlično prošao.

kako da ne

pre 4 godine

@Anon
Mi i Portugalci smo baš razliciti. Nisam video prljaviji i nekulturniji narod od Portugalaca. Mi smo za njih Islandjani. Trebate ih bolje upoznati pa da pričate :)

Milos

pre 4 godine

Putujem prilično, i prošao sam puno toga. Stalno se priča o nekim nemoguće jeftinim aranžmanima, cenama karata, itd,itd...Lisabon je predivan grad, ali ako hocete da se lepo provedete, da imate dobar smeštaj, da izlazite u dobre restorane...košta tek nešto manje nego u nekim drugim gradovime evrope. Dobar hotel, 2 puta jesti napolju, ne na ulici, obilaziti poznata mesta, najmanje 200 evra dnevno za dve osobe. Nemojte da se varate da je moguće lepo sd provoditi za 30-50 evra dnevno, To nije moguće ni u Beogradu.

wiener

pre 4 godine

ne kosta lisabon za troclanu porodicu ni 2000€ ni 1500€. jeftinih letova ima, smestaj u apartmanima od 30€. ja sam svoje prvo putovanje po portugalu platio samo nekih 500-600€, 18 dana, doduse sam, ali sam isao od lisabona do porta i brage preko koimbre, nocio po hostelima, avion od beca je bio za 40€ u jednom pravcu. portugal je neverovatno pristupacna zemlje sto se tice cena, najveca stavka je let do tamo, ali dobrih ponuda ima uvek.

i ne, lisabon se ne moze obici samo pesaka, mada je setnja pored reke do belema lepa, ali tramvajem je lakse. preci reku i odvesti se do statue isusa isto vredi zbog fantasticnog pogleda na grad. i naravno sintra sa zamkovima.

SS

pre 4 godine

Pre 5 godina isla preko Milana do Lisabona...cekala 1,5h izmedju letova. Karte zajedno, povratne, kostale 87e, naravno kupljene ranije i sa velikim popustom.
Znaci moze se naci, malo cekati povoljan trenutak i uzeti tranije.
prica za 2000e je preterana.

laki

pre 4 godine

jest lep grad i moze se ako ste u kondiciji i pesaka obici, voleli il ne probajte pivo i vino, a nocu kad setate mozete videti oci u mraku ...e to su neki njini afrikaneri zift crni da nemoz' bit crnji tanki i visoki a ako je kelner garant ce vam prosuti kafu il sta drugo jer imaju gumu u kolenima sve mislis sad ce da skokne dok hoda, portugalci su totalno drugaciji od spanaca malo uzdrzaniji ponosnijeg stava ali su skroz ok, iznenadice vas koliko ž i š ce se cuti, oni i spanci pisu skoro isto ali izgovaraju drugacije, na primer spanci .. taho portugalci težu, sve u svemu lišboa je sjajan za posetu

Spearman

pre 4 godine

@Anon, to ti se mozda cini da smo slicni kad si tamo par dana i onda odes. Mnogo, mnogo smo razliciti. Kao prvo, oni su tihi i nenametljivi, sto je suprotno od predrasuda koje imamo o njima. Onda, mnogo vode racuna o klasnim razlikama i o tome kako oslovljavaju nekoga. Nikad ti neko nece reci "ti" ako to ne poznaje, a cak i ako te dugo poznaje. Nikad prodavcu niko nece reci: "Dacete mi jedan hleb", vec "Dobro jutro, gospodjo. Da li biste mi mogli dati jedan hleb? Puno hvala." Drze do sebe i retko ce te neko pozvati u goste, a kamoli da te ponude necim dok si kod njih. Racune svi dele u poslednji cent, nema cascenja i razbacivanja. Kod njih nema agresije, vec ce te pasivno agresivno mrzeti i gledati sa podozrenjem, ali konflikt ce uvek izbeci. U sustini, tesko bi mi bilo da nadjem jedan detalj u kojem smo slicni. Ovo ti pisem posle dugo godina provedenih tamo i braka sa Portugalkom.

Boki

pre 4 godine

U Lisabonu sam bio pre 2 godine, leteli smo iz Budimpeste. Dve povratne karte 150e, doplatili smo dodatnu torbu nekih 45e, put do Budimpeste iz BG nekih 80e i parking na aerodromu 20e. Karte smo naravno kupili unapred i prosli 2-3 puta jeftinije nego da smo putovali iz BG. Fantastican grad, imao sam osecaj kao da sam u Juznoj Americi. Magicna Alfama, fantastican pogled sa tvrdjave, raspolozeni ljudi, odlicna morska hrana, lepa ekskurzija do Cascaisa, sve preporuke za ovaj grad. Jedan od moja 3 favorita...

dan

pre 4 godine

Meni su noge otpale jer je to veoma veoma brdovit grad + sav je u kaldrmi koja nekako bude jako sklizava narocito kad je kisovito ili padne rosa. A taj tramvaj je definitivno cool ali često pun .....najbolje je pešice

E sad ja sam malo veći čovjek pa i je to imalo utjecaja.....Nama je Lisabon bio ok a naročito klima jer smo bili za Novu godinu ali moram reći da mi je Porto nekako više legao.....a pogotovo kad sam vidio gondolu kraj rijeke

:)
Definitivno jeftinija zemlja od Španije i Italije .....ali im je i standard niži i osjeti se to

rale

pre 4 godine

2.90 eura je cijena ako placate u kesu, uzmite karticu za prevoz na dopunu, onda vas izadje upola cijene. Guzva jeste u tramvaju ali ne uvijek. Moze se obici dosta pjeske ali ne sve, jer grad nije uopste mali kako pojedini pisu ovdje. Definitivno preporucujem.

Paja

pre 4 godine

Živeo sam u Lisabonu nekoliko godina, ko hoće da vidi gde, evo mu adresa - Calcada do Correio Velho 7 esq. stotinak metara od Castelo Sao Jorge. Predivan grad, prijatna klima, odlična hrana i vino, dobri ljudi.
Alfama je lepa ali ima još sjajnih delova grada. Spustiti se na reku, otići do Cais do Sodre, pa do Belema, tu u blizini je Monasteiro do Jeronimos, pa uzbrdo do stadiona Belenensesa. Ima predivan muzej kočija. Naravno Bairo Alto, tu ima klubova i diskoteka. Na drugu stranu grada obavezno do Expo. Pa onda na Anjos, odatle na Marques de Pombal, pa dole niz bulevar do Rossia.
Otići do Sintre obavezno.
Naravno, i stadion Sportinga.
Eto, ako nekome treba vodič neka se javi.
Grande abraço.

Anon

pre 4 godine

Ja idem do Lisabona svakog novembra na Web Summit, grad je divan, posebno u to vreme kada je kod nas hladno, a tamo super. Uvek uzimam smeštaj oko Martim Moniz-a, volim taj deo grada, ali tramvaj 28 definitivno nije za preporuku. Em sto je gužva, em sto kažu da se u njemu najviše džepari, a i ne deluje previše udobno. Obiđite grad fino polako peške, nije toliko velik, a mnogo toga nudi. I, najinteresantnije, nije ni mnogo skuplji od Beograda, a i po mentalitetu smo mi i Portuglaci veoma, veoma slični. Preporučujem!

Dragan

pre 4 godine

Nisu letovi za troclanu porodicu 2000 evra. Sad sam gledao imas povratne letove Bg-Lisabon za 250-300$ po osobi. Airbnb nadjes smestaj koliko hoces da platis 40-100$ ceo apartman. Letovi i smestaj nikad nisu bili jeftiniji nego sto su sad. Mnogo opcija postoji da se obidju lepa mesta.

Bruder Jakob

pre 4 godine

Pivo im je vrh a vino je savršeno...
(ja, 19. maj 2019 17:25)

Jednom prilikom sam napisao da je Super Bock najbolje pivo pa me tu neki lik popljuvao da nije najbolje ni ekipi koja cirka pred samoposlugom!

navijac

pre 4 godine

@Samo treba doći do Lisabona..a to je šurenje, mnogo je daleko od Srbije:( Za moju tročlanu porodicu, samo avion je skoro 2000 evra, a gde je tu i smeštaj i ostalo za npr. minimum sedam dana, i kinta za posetu svim muzejima i znamenitostima Lisabona, kao i za izlet do Porta koji je gr'ota propustiti. Inače, otići ću kad-tad, nisam odustao:)
(Smuleco, 19. maj 2019 16:01)

Druze ne znam da li si to biznis klasu gledao ili sta? 250e iz Beograda povratna karta, Airfrance. Mozda ima i jeftinije ovo sam pogledao na brzinu na Skyscanneru. Ko je fleksibilan sa datumima moze da nadje low cost let van sezone i za 100e povratna. E sad da kosta - kosta, za troclanu porodicu sa hotelom i svim troskovima da odete na 5 dana tesko da bi ispod 1500eur prosli.

lux

pre 4 godine

bas obidjes sve, al tramvajem, a posle pricas kako si obisao lisabon. gradovi se obilaze peske, dusa grada se jedino na taj nacin moze osetiti

ja

pre 4 godine

Tramvaji prepuni turista. Ko u tetrisu... Lep grad al dzepare ko blesavi... I sami kažu da pazimo... Pivo im je vrh a vino je savršeno... Najjeftinije od 3 evra je kao kod nas od 800 dinara pa gore...

Stefan

pre 4 godine

Ili da za,ta 3 evra kupite 3 flase jednolitarskog domaceg piva i peske za 1 dan sve lepo prodjete, zavirite u svaku interesantnu ulicu, udjete u neka lepa mesta, upoznate interesantne ljude i osetite pravu dusu grada i ljudi koji zive u njemu.

Smuleco

pre 4 godine

Samo treba doći do Lisabona..a to je šurenje, mnogo je daleko od Srbije:( Za moju tročlanu porodicu, samo avion je skoro 2000 evra, a gde je tu i smeštaj i ostalo za npr. minimum sedam dana, i kinta za posetu svim muzejima i znamenitostima Lisabona, kao i za izlet do Porta koji je gr'ota propustiti. Inače, otići ću kad-tad, nisam odustao:)

Bruder Jakob

pre 4 godine

Pih, obići Lisabon za 3 eura, ja sam došao vozom od Kopenhagena do Minhena 1000km za 0 eura, svaki put kad je kondukter radio turu ja se sakrio u WC!

goran

pre 4 godine

I pazite se džeparoša!!! U toj 28_ci te isprazne dok si rekao keks.
Ako neko hoće da obiđe Lisabon i Sintru povoljno, kvalitetno i jeftino javite se, gsumanc@gmail.com, čekamo vas!

ilke

pre 4 godine

Lisabon je magican. Najbolje ga je obici peske, lagano. Izgubite se u njemu. Tramvaj je svakako za preporuku. I u Lisabonu obratite paznju na zvukove.

Lester

pre 4 godine

jako lep grad

moze se portugalija obici povoljno ako ste stedljivi I snalazljivi lepa drzava naleteo sam na puno prijatnih ljudi iz srbije crne gore i hrvatske

бураноид

pre 4 godine

Трамвај 25 је много боља опција за обилазак центра Лисабона на оригиналан начин. 28 је увек крцат Кинезима и има доста џепароша у њему, док је 25 већински за локално становништво и празан, пролази кроз мање познате четврти али је осећај потпунији.

ilke

pre 4 godine

Lisabon je magican. Najbolje ga je obici peske, lagano. Izgubite se u njemu. Tramvaj je svakako za preporuku. I u Lisabonu obratite paznju na zvukove.

бураноид

pre 4 godine

Трамвај 25 је много боља опција за обилазак центра Лисабона на оригиналан начин. 28 је увек крцат Кинезима и има доста џепароша у њему, док је 25 већински за локално становништво и празан, пролази кроз мање познате четврти али је осећај потпунији.

Bruder Jakob

pre 4 godine

Pih, obići Lisabon za 3 eura, ja sam došao vozom od Kopenhagena do Minhena 1000km za 0 eura, svaki put kad je kondukter radio turu ja se sakrio u WC!

Stefan

pre 4 godine

Ili da za,ta 3 evra kupite 3 flase jednolitarskog domaceg piva i peske za 1 dan sve lepo prodjete, zavirite u svaku interesantnu ulicu, udjete u neka lepa mesta, upoznate interesantne ljude i osetite pravu dusu grada i ljudi koji zive u njemu.

Lester

pre 4 godine

jako lep grad

moze se portugalija obici povoljno ako ste stedljivi I snalazljivi lepa drzava naleteo sam na puno prijatnih ljudi iz srbije crne gore i hrvatske

lux

pre 4 godine

bas obidjes sve, al tramvajem, a posle pricas kako si obisao lisabon. gradovi se obilaze peske, dusa grada se jedino na taj nacin moze osetiti

Paja

pre 4 godine

Živeo sam u Lisabonu nekoliko godina, ko hoće da vidi gde, evo mu adresa - Calcada do Correio Velho 7 esq. stotinak metara od Castelo Sao Jorge. Predivan grad, prijatna klima, odlična hrana i vino, dobri ljudi.
Alfama je lepa ali ima još sjajnih delova grada. Spustiti se na reku, otići do Cais do Sodre, pa do Belema, tu u blizini je Monasteiro do Jeronimos, pa uzbrdo do stadiona Belenensesa. Ima predivan muzej kočija. Naravno Bairo Alto, tu ima klubova i diskoteka. Na drugu stranu grada obavezno do Expo. Pa onda na Anjos, odatle na Marques de Pombal, pa dole niz bulevar do Rossia.
Otići do Sintre obavezno.
Naravno, i stadion Sportinga.
Eto, ako nekome treba vodič neka se javi.
Grande abraço.

Anon

pre 4 godine

Ja idem do Lisabona svakog novembra na Web Summit, grad je divan, posebno u to vreme kada je kod nas hladno, a tamo super. Uvek uzimam smeštaj oko Martim Moniz-a, volim taj deo grada, ali tramvaj 28 definitivno nije za preporuku. Em sto je gužva, em sto kažu da se u njemu najviše džepari, a i ne deluje previše udobno. Obiđite grad fino polako peške, nije toliko velik, a mnogo toga nudi. I, najinteresantnije, nije ni mnogo skuplji od Beograda, a i po mentalitetu smo mi i Portuglaci veoma, veoma slični. Preporučujem!

ja

pre 4 godine

Tramvaji prepuni turista. Ko u tetrisu... Lep grad al dzepare ko blesavi... I sami kažu da pazimo... Pivo im je vrh a vino je savršeno... Najjeftinije od 3 evra je kao kod nas od 800 dinara pa gore...

Dragan

pre 4 godine

Nisu letovi za troclanu porodicu 2000 evra. Sad sam gledao imas povratne letove Bg-Lisabon za 250-300$ po osobi. Airbnb nadjes smestaj koliko hoces da platis 40-100$ ceo apartman. Letovi i smestaj nikad nisu bili jeftiniji nego sto su sad. Mnogo opcija postoji da se obidju lepa mesta.

Boki

pre 4 godine

U Lisabonu sam bio pre 2 godine, leteli smo iz Budimpeste. Dve povratne karte 150e, doplatili smo dodatnu torbu nekih 45e, put do Budimpeste iz BG nekih 80e i parking na aerodromu 20e. Karte smo naravno kupili unapred i prosli 2-3 puta jeftinije nego da smo putovali iz BG. Fantastican grad, imao sam osecaj kao da sam u Juznoj Americi. Magicna Alfama, fantastican pogled sa tvrdjave, raspolozeni ljudi, odlicna morska hrana, lepa ekskurzija do Cascaisa, sve preporuke za ovaj grad. Jedan od moja 3 favorita...

Smuleco

pre 4 godine

Samo treba doći do Lisabona..a to je šurenje, mnogo je daleko od Srbije:( Za moju tročlanu porodicu, samo avion je skoro 2000 evra, a gde je tu i smeštaj i ostalo za npr. minimum sedam dana, i kinta za posetu svim muzejima i znamenitostima Lisabona, kao i za izlet do Porta koji je gr'ota propustiti. Inače, otići ću kad-tad, nisam odustao:)

goran

pre 4 godine

I pazite se džeparoša!!! U toj 28_ci te isprazne dok si rekao keks.
Ako neko hoće da obiđe Lisabon i Sintru povoljno, kvalitetno i jeftino javite se, gsumanc@gmail.com, čekamo vas!

rale

pre 4 godine

2.90 eura je cijena ako placate u kesu, uzmite karticu za prevoz na dopunu, onda vas izadje upola cijene. Guzva jeste u tramvaju ali ne uvijek. Moze se obici dosta pjeske ali ne sve, jer grad nije uopste mali kako pojedini pisu ovdje. Definitivno preporucujem.

navijac

pre 4 godine

@Samo treba doći do Lisabona..a to je šurenje, mnogo je daleko od Srbije:( Za moju tročlanu porodicu, samo avion je skoro 2000 evra, a gde je tu i smeštaj i ostalo za npr. minimum sedam dana, i kinta za posetu svim muzejima i znamenitostima Lisabona, kao i za izlet do Porta koji je gr'ota propustiti. Inače, otići ću kad-tad, nisam odustao:)
(Smuleco, 19. maj 2019 16:01)

Druze ne znam da li si to biznis klasu gledao ili sta? 250e iz Beograda povratna karta, Airfrance. Mozda ima i jeftinije ovo sam pogledao na brzinu na Skyscanneru. Ko je fleksibilan sa datumima moze da nadje low cost let van sezone i za 100e povratna. E sad da kosta - kosta, za troclanu porodicu sa hotelom i svim troskovima da odete na 5 dana tesko da bi ispod 1500eur prosli.

Bruder Jakob

pre 4 godine

Pivo im je vrh a vino je savršeno...
(ja, 19. maj 2019 17:25)

Jednom prilikom sam napisao da je Super Bock najbolje pivo pa me tu neki lik popljuvao da nije najbolje ni ekipi koja cirka pred samoposlugom!

dan

pre 4 godine

Meni su noge otpale jer je to veoma veoma brdovit grad + sav je u kaldrmi koja nekako bude jako sklizava narocito kad je kisovito ili padne rosa. A taj tramvaj je definitivno cool ali često pun .....najbolje je pešice

E sad ja sam malo veći čovjek pa i je to imalo utjecaja.....Nama je Lisabon bio ok a naročito klima jer smo bili za Novu godinu ali moram reći da mi je Porto nekako više legao.....a pogotovo kad sam vidio gondolu kraj rijeke

:)
Definitivno jeftinija zemlja od Španije i Italije .....ali im je i standard niži i osjeti se to

Spearman

pre 4 godine

@Anon, to ti se mozda cini da smo slicni kad si tamo par dana i onda odes. Mnogo, mnogo smo razliciti. Kao prvo, oni su tihi i nenametljivi, sto je suprotno od predrasuda koje imamo o njima. Onda, mnogo vode racuna o klasnim razlikama i o tome kako oslovljavaju nekoga. Nikad ti neko nece reci "ti" ako to ne poznaje, a cak i ako te dugo poznaje. Nikad prodavcu niko nece reci: "Dacete mi jedan hleb", vec "Dobro jutro, gospodjo. Da li biste mi mogli dati jedan hleb? Puno hvala." Drze do sebe i retko ce te neko pozvati u goste, a kamoli da te ponude necim dok si kod njih. Racune svi dele u poslednji cent, nema cascenja i razbacivanja. Kod njih nema agresije, vec ce te pasivno agresivno mrzeti i gledati sa podozrenjem, ali konflikt ce uvek izbeci. U sustini, tesko bi mi bilo da nadjem jedan detalj u kojem smo slicni. Ovo ti pisem posle dugo godina provedenih tamo i braka sa Portugalkom.

laki

pre 4 godine

jest lep grad i moze se ako ste u kondiciji i pesaka obici, voleli il ne probajte pivo i vino, a nocu kad setate mozete videti oci u mraku ...e to su neki njini afrikaneri zift crni da nemoz' bit crnji tanki i visoki a ako je kelner garant ce vam prosuti kafu il sta drugo jer imaju gumu u kolenima sve mislis sad ce da skokne dok hoda, portugalci su totalno drugaciji od spanaca malo uzdrzaniji ponosnijeg stava ali su skroz ok, iznenadice vas koliko ž i š ce se cuti, oni i spanci pisu skoro isto ali izgovaraju drugacije, na primer spanci .. taho portugalci težu, sve u svemu lišboa je sjajan za posetu

Milos

pre 4 godine

Putujem prilično, i prošao sam puno toga. Stalno se priča o nekim nemoguće jeftinim aranžmanima, cenama karata, itd,itd...Lisabon je predivan grad, ali ako hocete da se lepo provedete, da imate dobar smeštaj, da izlazite u dobre restorane...košta tek nešto manje nego u nekim drugim gradovime evrope. Dobar hotel, 2 puta jesti napolju, ne na ulici, obilaziti poznata mesta, najmanje 200 evra dnevno za dve osobe. Nemojte da se varate da je moguće lepo sd provoditi za 30-50 evra dnevno, To nije moguće ni u Beogradu.

wiener

pre 4 godine

ne kosta lisabon za troclanu porodicu ni 2000€ ni 1500€. jeftinih letova ima, smestaj u apartmanima od 30€. ja sam svoje prvo putovanje po portugalu platio samo nekih 500-600€, 18 dana, doduse sam, ali sam isao od lisabona do porta i brage preko koimbre, nocio po hostelima, avion od beca je bio za 40€ u jednom pravcu. portugal je neverovatno pristupacna zemlje sto se tice cena, najveca stavka je let do tamo, ali dobrih ponuda ima uvek.

i ne, lisabon se ne moze obici samo pesaka, mada je setnja pored reke do belema lepa, ali tramvajem je lakse. preci reku i odvesti se do statue isusa isto vredi zbog fantasticnog pogleda na grad. i naravno sintra sa zamkovima.

Petar

pre 4 godine

Problem su avio karte. Bez 350 - 400 evra je gotovo nemoguće otići. Videh ovde komentare da ima za 250 evra pa se ponadah ali kad pogledaš na bilo kojom pretraživaču ili avio kompaniji nema ni blizu. Kad pitate naše agencije, koje se bave ovom temom odgovor je isti... Ko nađe ispod 400e je odlično prošao.

Goran M

pre 4 godine

00
Problem su avio karte. Bez 350 - 400 evra je gotovo nemoguće otići. Videh ovde komentare da ima za 250 evra pa se ponadah ali kad pogledaš na bilo kojom pretraživaču ili avio kompaniji nema ni blizu. Kad pitate naše agencije, koje se bave ovom temom odgovor je isti... Ko nađe ispod 400e je odlično prošao.
(Petar, 20. maj 2019 13:15)
Hvala vam na glasu.Ovo zapazanje nije tacno,bio sam u Lisabonu pocetkom aprila,leteo sam sa Wizair-om,karta sam kupio 2 mes ranije i kostala je oko 110€(povratna),sa prtljagom malim od 8kg,tako da se uz malo angazovanja moze dosta povoljno otputovati u taj zaista divan grad

SS

pre 4 godine

Pre 5 godina isla preko Milana do Lisabona...cekala 1,5h izmedju letova. Karte zajedno, povratne, kostale 87e, naravno kupljene ranije i sa velikim popustom.
Znaci moze se naci, malo cekati povoljan trenutak i uzeti tranije.
prica za 2000e je preterana.

kako da ne

pre 4 godine

@Anon
Mi i Portugalci smo baš razliciti. Nisam video prljaviji i nekulturniji narod od Portugalaca. Mi smo za njih Islandjani. Trebate ih bolje upoznati pa da pričate :)

wiener

pre 4 godine

posto znam da ponude za letove iz beograda cesto nisu najpovoljnije pogledao sam na internetu i nasao povratne karte za lisabon od beograda za septembar i nasao ponude za manje od 200€. to je po osobi, naravno. od budimpeste ih ima i za 160€. za isti mesec sam nasao i apartman prilicno centralan (kod avenida de libertade) za 255€ za 5 noci. znaci, moguce je otici i iz beograda relativno jeftino, a koliko se novca onda tamo trosi zavisi od toga sta kome odgovara.

Smuleco

pre 4 godine

Samo treba doći do Lisabona..a to je šurenje, mnogo je daleko od Srbije:( Za moju tročlanu porodicu, samo avion je skoro 2000 evra, a gde je tu i smeštaj i ostalo za npr. minimum sedam dana, i kinta za posetu svim muzejima i znamenitostima Lisabona, kao i za izlet do Porta koji je gr'ota propustiti. Inače, otići ću kad-tad, nisam odustao:)

Bruder Jakob

pre 4 godine

Pih, obići Lisabon za 3 eura, ja sam došao vozom od Kopenhagena do Minhena 1000km za 0 eura, svaki put kad je kondukter radio turu ja se sakrio u WC!

goran

pre 4 godine

I pazite se džeparoša!!! U toj 28_ci te isprazne dok si rekao keks.
Ako neko hoće da obiđe Lisabon i Sintru povoljno, kvalitetno i jeftino javite se, gsumanc@gmail.com, čekamo vas!

Anon

pre 4 godine

Ja idem do Lisabona svakog novembra na Web Summit, grad je divan, posebno u to vreme kada je kod nas hladno, a tamo super. Uvek uzimam smeštaj oko Martim Moniz-a, volim taj deo grada, ali tramvaj 28 definitivno nije za preporuku. Em sto je gužva, em sto kažu da se u njemu najviše džepari, a i ne deluje previše udobno. Obiđite grad fino polako peške, nije toliko velik, a mnogo toga nudi. I, najinteresantnije, nije ni mnogo skuplji od Beograda, a i po mentalitetu smo mi i Portuglaci veoma, veoma slični. Preporučujem!

Lester

pre 4 godine

jako lep grad

moze se portugalija obici povoljno ako ste stedljivi I snalazljivi lepa drzava naleteo sam na puno prijatnih ljudi iz srbije crne gore i hrvatske

kako da ne

pre 4 godine

@Anon
Mi i Portugalci smo baš razliciti. Nisam video prljaviji i nekulturniji narod od Portugalaca. Mi smo za njih Islandjani. Trebate ih bolje upoznati pa da pričate :)

Dragan

pre 4 godine

Nisu letovi za troclanu porodicu 2000 evra. Sad sam gledao imas povratne letove Bg-Lisabon za 250-300$ po osobi. Airbnb nadjes smestaj koliko hoces da platis 40-100$ ceo apartman. Letovi i smestaj nikad nisu bili jeftiniji nego sto su sad. Mnogo opcija postoji da se obidju lepa mesta.

Bruder Jakob

pre 4 godine

Pivo im je vrh a vino je savršeno...
(ja, 19. maj 2019 17:25)

Jednom prilikom sam napisao da je Super Bock najbolje pivo pa me tu neki lik popljuvao da nije najbolje ni ekipi koja cirka pred samoposlugom!

Stefan

pre 4 godine

Ili da za,ta 3 evra kupite 3 flase jednolitarskog domaceg piva i peske za 1 dan sve lepo prodjete, zavirite u svaku interesantnu ulicu, udjete u neka lepa mesta, upoznate interesantne ljude i osetite pravu dusu grada i ljudi koji zive u njemu.

бураноид

pre 4 godine

Трамвај 25 је много боља опција за обилазак центра Лисабона на оригиналан начин. 28 је увек крцат Кинезима и има доста џепароша у њему, док је 25 већински за локално становништво и празан, пролази кроз мање познате четврти али је осећај потпунији.

ilke

pre 4 godine

Lisabon je magican. Najbolje ga je obici peske, lagano. Izgubite se u njemu. Tramvaj je svakako za preporuku. I u Lisabonu obratite paznju na zvukove.

navijac

pre 4 godine

@Samo treba doći do Lisabona..a to je šurenje, mnogo je daleko od Srbije:( Za moju tročlanu porodicu, samo avion je skoro 2000 evra, a gde je tu i smeštaj i ostalo za npr. minimum sedam dana, i kinta za posetu svim muzejima i znamenitostima Lisabona, kao i za izlet do Porta koji je gr'ota propustiti. Inače, otići ću kad-tad, nisam odustao:)
(Smuleco, 19. maj 2019 16:01)

Druze ne znam da li si to biznis klasu gledao ili sta? 250e iz Beograda povratna karta, Airfrance. Mozda ima i jeftinije ovo sam pogledao na brzinu na Skyscanneru. Ko je fleksibilan sa datumima moze da nadje low cost let van sezone i za 100e povratna. E sad da kosta - kosta, za troclanu porodicu sa hotelom i svim troskovima da odete na 5 dana tesko da bi ispod 1500eur prosli.

ja

pre 4 godine

Tramvaji prepuni turista. Ko u tetrisu... Lep grad al dzepare ko blesavi... I sami kažu da pazimo... Pivo im je vrh a vino je savršeno... Najjeftinije od 3 evra je kao kod nas od 800 dinara pa gore...

lux

pre 4 godine

bas obidjes sve, al tramvajem, a posle pricas kako si obisao lisabon. gradovi se obilaze peske, dusa grada se jedino na taj nacin moze osetiti

Paja

pre 4 godine

Živeo sam u Lisabonu nekoliko godina, ko hoće da vidi gde, evo mu adresa - Calcada do Correio Velho 7 esq. stotinak metara od Castelo Sao Jorge. Predivan grad, prijatna klima, odlična hrana i vino, dobri ljudi.
Alfama je lepa ali ima još sjajnih delova grada. Spustiti se na reku, otići do Cais do Sodre, pa do Belema, tu u blizini je Monasteiro do Jeronimos, pa uzbrdo do stadiona Belenensesa. Ima predivan muzej kočija. Naravno Bairo Alto, tu ima klubova i diskoteka. Na drugu stranu grada obavezno do Expo. Pa onda na Anjos, odatle na Marques de Pombal, pa dole niz bulevar do Rossia.
Otići do Sintre obavezno.
Naravno, i stadion Sportinga.
Eto, ako nekome treba vodič neka se javi.
Grande abraço.

rale

pre 4 godine

2.90 eura je cijena ako placate u kesu, uzmite karticu za prevoz na dopunu, onda vas izadje upola cijene. Guzva jeste u tramvaju ali ne uvijek. Moze se obici dosta pjeske ali ne sve, jer grad nije uopste mali kako pojedini pisu ovdje. Definitivno preporucujem.

Milos

pre 4 godine

Putujem prilično, i prošao sam puno toga. Stalno se priča o nekim nemoguće jeftinim aranžmanima, cenama karata, itd,itd...Lisabon je predivan grad, ali ako hocete da se lepo provedete, da imate dobar smeštaj, da izlazite u dobre restorane...košta tek nešto manje nego u nekim drugim gradovime evrope. Dobar hotel, 2 puta jesti napolju, ne na ulici, obilaziti poznata mesta, najmanje 200 evra dnevno za dve osobe. Nemojte da se varate da je moguće lepo sd provoditi za 30-50 evra dnevno, To nije moguće ni u Beogradu.

SS

pre 4 godine

Pre 5 godina isla preko Milana do Lisabona...cekala 1,5h izmedju letova. Karte zajedno, povratne, kostale 87e, naravno kupljene ranije i sa velikim popustom.
Znaci moze se naci, malo cekati povoljan trenutak i uzeti tranije.
prica za 2000e je preterana.

Petar

pre 4 godine

Problem su avio karte. Bez 350 - 400 evra je gotovo nemoguće otići. Videh ovde komentare da ima za 250 evra pa se ponadah ali kad pogledaš na bilo kojom pretraživaču ili avio kompaniji nema ni blizu. Kad pitate naše agencije, koje se bave ovom temom odgovor je isti... Ko nađe ispod 400e je odlično prošao.

dan

pre 4 godine

Meni su noge otpale jer je to veoma veoma brdovit grad + sav je u kaldrmi koja nekako bude jako sklizava narocito kad je kisovito ili padne rosa. A taj tramvaj je definitivno cool ali često pun .....najbolje je pešice

E sad ja sam malo veći čovjek pa i je to imalo utjecaja.....Nama je Lisabon bio ok a naročito klima jer smo bili za Novu godinu ali moram reći da mi je Porto nekako više legao.....a pogotovo kad sam vidio gondolu kraj rijeke

:)
Definitivno jeftinija zemlja od Španije i Italije .....ali im je i standard niži i osjeti se to

laki

pre 4 godine

jest lep grad i moze se ako ste u kondiciji i pesaka obici, voleli il ne probajte pivo i vino, a nocu kad setate mozete videti oci u mraku ...e to su neki njini afrikaneri zift crni da nemoz' bit crnji tanki i visoki a ako je kelner garant ce vam prosuti kafu il sta drugo jer imaju gumu u kolenima sve mislis sad ce da skokne dok hoda, portugalci su totalno drugaciji od spanaca malo uzdrzaniji ponosnijeg stava ali su skroz ok, iznenadice vas koliko ž i š ce se cuti, oni i spanci pisu skoro isto ali izgovaraju drugacije, na primer spanci .. taho portugalci težu, sve u svemu lišboa je sjajan za posetu

Boki

pre 4 godine

U Lisabonu sam bio pre 2 godine, leteli smo iz Budimpeste. Dve povratne karte 150e, doplatili smo dodatnu torbu nekih 45e, put do Budimpeste iz BG nekih 80e i parking na aerodromu 20e. Karte smo naravno kupili unapred i prosli 2-3 puta jeftinije nego da smo putovali iz BG. Fantastican grad, imao sam osecaj kao da sam u Juznoj Americi. Magicna Alfama, fantastican pogled sa tvrdjave, raspolozeni ljudi, odlicna morska hrana, lepa ekskurzija do Cascaisa, sve preporuke za ovaj grad. Jedan od moja 3 favorita...

Spearman

pre 4 godine

@Anon, to ti se mozda cini da smo slicni kad si tamo par dana i onda odes. Mnogo, mnogo smo razliciti. Kao prvo, oni su tihi i nenametljivi, sto je suprotno od predrasuda koje imamo o njima. Onda, mnogo vode racuna o klasnim razlikama i o tome kako oslovljavaju nekoga. Nikad ti neko nece reci "ti" ako to ne poznaje, a cak i ako te dugo poznaje. Nikad prodavcu niko nece reci: "Dacete mi jedan hleb", vec "Dobro jutro, gospodjo. Da li biste mi mogli dati jedan hleb? Puno hvala." Drze do sebe i retko ce te neko pozvati u goste, a kamoli da te ponude necim dok si kod njih. Racune svi dele u poslednji cent, nema cascenja i razbacivanja. Kod njih nema agresije, vec ce te pasivno agresivno mrzeti i gledati sa podozrenjem, ali konflikt ce uvek izbeci. U sustini, tesko bi mi bilo da nadjem jedan detalj u kojem smo slicni. Ovo ti pisem posle dugo godina provedenih tamo i braka sa Portugalkom.

wiener

pre 4 godine

ne kosta lisabon za troclanu porodicu ni 2000€ ni 1500€. jeftinih letova ima, smestaj u apartmanima od 30€. ja sam svoje prvo putovanje po portugalu platio samo nekih 500-600€, 18 dana, doduse sam, ali sam isao od lisabona do porta i brage preko koimbre, nocio po hostelima, avion od beca je bio za 40€ u jednom pravcu. portugal je neverovatno pristupacna zemlje sto se tice cena, najveca stavka je let do tamo, ali dobrih ponuda ima uvek.

i ne, lisabon se ne moze obici samo pesaka, mada je setnja pored reke do belema lepa, ali tramvajem je lakse. preci reku i odvesti se do statue isusa isto vredi zbog fantasticnog pogleda na grad. i naravno sintra sa zamkovima.

wiener

pre 4 godine

posto znam da ponude za letove iz beograda cesto nisu najpovoljnije pogledao sam na internetu i nasao povratne karte za lisabon od beograda za septembar i nasao ponude za manje od 200€. to je po osobi, naravno. od budimpeste ih ima i za 160€. za isti mesec sam nasao i apartman prilicno centralan (kod avenida de libertade) za 255€ za 5 noci. znaci, moguce je otici i iz beograda relativno jeftino, a koliko se novca onda tamo trosi zavisi od toga sta kome odgovara.

Goran M

pre 4 godine

00
Problem su avio karte. Bez 350 - 400 evra je gotovo nemoguće otići. Videh ovde komentare da ima za 250 evra pa se ponadah ali kad pogledaš na bilo kojom pretraživaču ili avio kompaniji nema ni blizu. Kad pitate naše agencije, koje se bave ovom temom odgovor je isti... Ko nađe ispod 400e je odlično prošao.
(Petar, 20. maj 2019 13:15)
Hvala vam na glasu.Ovo zapazanje nije tacno,bio sam u Lisabonu pocetkom aprila,leteo sam sa Wizair-om,karta sam kupio 2 mes ranije i kostala je oko 110€(povratna),sa prtljagom malim od 8kg,tako da se uz malo angazovanja moze dosta povoljno otputovati u taj zaista divan grad