Region može da privuče više turista zajedno, ali...

Zemlje regiona zajedno mogu da privuku veći broj turista, posebno iz udaljenih destinacija, ali još nisu daleko odmakle u koncipiranju regionalnih turističkih proizvoda, rečeno je danas na panelu “Turizam-reginalna perspektiva“ na Kopaonik biznis forumu.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Kako mozemo da privucemo turiste kad imamo samo jedan medjunarodni aerodrom. Pa koji turista ce da se tumba 5 sati nepostojecim autoputem da bi stigao do Zlatibora, Vrnjacke Banje i Kopaonika. U Austriji svaka mala pokrajina ima aerodrom a Srbiji slicne velicine samo u Beogradu.
  (Dijaspora, 7. mart 2019 21:25)

  # Link komentara

 2. Ponudimo Kineskim turistima duh socijalizma u novom ruhu freelance raja :)
  (Yugoland, 7. mart 2019 07:54)

  # Link komentara

 3. sta me briga za region, mene zanima Srbija.
   (laboratorija Srbija, 6. mart 2019 18:01)

  # Link komentara

 4. pored svih problema jos nemamo ni turisticku tradiciju?(kobireko, 06. mart 2019 12:48) Šta pod time podrazumevaš? Prošle godine Vrnjačka Banja je proslavila 150 godina organizovanog turizma,a 1939-e godine je imala više noćenja nego Beograd, Dubrovnik i Bled zajedno. Turska je tek krajem 80-ih godina počela da razvija turizam, a danas je svetska sila u toj oblasti. Nije problem u tradiciji, već što su u u poslednjih 7-8 decenija značajno promenila struktura turista što je uticalo i na promene turističkih destinacija. Pre Drugog svetskog rata turisti su uglavnom bili bogati ljudi(aristokratija), a destinacije banjska lečilišta. Sa omasovljavanjem turizma došlo je i do promene destinacija i morski turizam je postao najpopularniji. Zadnjih 10-ak godina u Evropi dolazi do porasta interesovanja za banjski turizam, a sve zbog promena potreba kod turista, kojima je potreban ne samo odmor, već i rekreacija i sl. To može biti šansa za naš banjski turizam. Slovenija, Češka i Mađarska su od toga dobro profitirale, a pre svega zahvaljujući turistima iz Nemačke i Austrije. Jeste da je Srbija daleko od tih zemalja,ali možemo privući određeni broj turista, jer imamo odličan potencijal. U Srbiji na žalost ne nema ni svesti, ali ni novca za ovakva putovanja. Ipak je to skup oblik turizma, a i kod Srba se pod odmorom i dalje podrazumeva prženje na morskim plažama.
   (V. B, 6. mart 2019 17:35)

  # Link komentara

 5. pored svih problema jos nemamo ni turisticku tradiciju?
  (kobireko, 6. mart 2019 12:48)

  # Link komentara