Danas ovaj srpski grad turisti zaobilaze, ali uskoro...

Zlatiborski kraj je drugi region u Srbiji po turističkom prometu posle Beograda, a turisti se radije opredele za posetu Zlatiboru, Mokroj Gori, Tari, Zlataru i splavarenju Drinom, nego da obiđu centar regiona, Užice.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. @ww Da, Tito nam je bas puno zla nacinio. Ti sigurno imas preko 60 pa si osetio taj mucni zivot sa njim. Mrzeo sam ga jer su njegove komunjare uspele da se nose sa Nemcima, pokusali i donekle uspeli da iz jedne zaostale feudalne selendre naprave grad i jednu normalnu drzavu za koju su svi znali. Da mu nanu naninu sto smo mogli svuda bez viza pa cak i bio u mogucnosti da putujem. Ja zelim kao i ti nazadnu, konzervatvnu, bogobojazljivu Srbiju koja ce biti zatvorena prema svojoj proslosti sadasnjosti i buducnosti. Tako je, pretvorimi bistu u saht jer mi zivimo u kanalizaciji a saht nam je krov.
  (dexter, 12. oktobar 2018 16:40)

  Bravo dexter-e.
  (Radojle, 16. oktobar 2018 18:59)

  # Link komentara

 2. @ww Da, Tito nam je bas puno zla nacinio. Ti sigurno imas preko 60 pa si osetio taj mucni zivot sa njim. Mrzeo sam ga jer su njegove komunjare uspele da se nose sa Nemcima, pokusali i donekle uspeli da iz jedne zaostale feudalne selendre naprave grad i jednu normalnu drzavu za koju su svi znali. Da mu nanu naninu sto smo mogli svuda bez viza pa cak i bio u mogucnosti da putujem. Ja zelim kao i ti nazadnu, konzervatvnu, bogobojazljivu Srbiju koja ce biti zatvorena prema svojoj proslosti sadasnjosti i buducnosti. Tako je, pretvorimi bistu u saht jer mi zivimo u kanalizaciji a saht nam je krov.
   (dexter, 12. oktobar 2018 16:40)

  # Link komentara

 3. a gde ce ti turisti da prespavaju??? Mozda u 'sivonji' gde misevi (ali bukvalno) kolo vode?? Sam grad nema sta da ponudi.. ali uzicki kraj svakako da ima.
  Da se ja pitam ulozio bih u seoski turizam sa izletima u grad, shoping, vecera i divni ljudi.
   (trabant, 12. oktobar 2018 16:26)

  # Link komentara

 4. kad turist dođe kolima, treba imati gde da ih parkira. Bio sam pre koje leto u Užicu i dosta vremena potrosio trazeci parking. Nuzno bi bilo izgradjnja nekih parkinga blizu centra.
   (Dragan, 12. oktobar 2018 15:51)

  # Link komentara

 5. @ (WW-Rodoljub, 12. oktobar 2018 12:14) Ne Tita je sramota da bude na tom mestu gde je nekad bio. Treba podići spmenik slavnom KRCUNU.
  (Slobodan gradjanin, 12. oktobar 2018 15:31)

  # Link komentara

 6. Pogledom s' puta,retko ruzan grad.Krajolik narocito ruze socrealisticki soliteri.Nikad,a mnogo puta sam prolazio tuda nisam pozeleo da svratim u Uzice iako poznajem mnogo Uzicana koji su legende!
   (Putnik, 12. oktobar 2018 15:23)

  # Link komentara

 7. Što ne pomenu i galeriju poznatog slikara patriote iz ovog kraja, Mihaila Milovanovića. Umesto da renoviraju totalo orunulu kuću ovog znamenitog slikara, oni nisu ni jednu ulicu posvetili njemu.
  Čovek je zadužio ovaj kraj i ovaj narod a isti mu se odužio tako što su ga streljali za vreme Užičke republike 1941 samo zato što je lično poznavao Nemca upravnika grada za vreme okupacije 1941.
  (dušan, 12. oktobar 2018 15:22)

  # Link komentara

 8. Mali broj turista ne čudi ako se uzme u obzir da posetioci Zlatibora, Tare, Zlatara dolaze iz gradova sa ciljem da vide planine, reke, prirodu, a ne drugi grad.
   (Radisav, 12. oktobar 2018 15:09)

  # Link komentara

 9. Komplet lepinja (življa sa malo više pretopa) kod Coleta za svaku preporuku!!! Dok čekaš naručiš rolku (rol viršlu sa pretopom) i Bog da te vidi. Obavezno jogurt uz lepinju :-) Šuljaga ime ima al kvalitet za klasu ispod Coleta. Onda lepo odeš na žito sa slagom u kafe Centar i nema dalje😀😀😀
  (Nemanja, 12. oktobar 2018 14:59)

  # Link komentara

 10. Nekako zbog one uzicke republike kada su partizani pobili preko 200 civila uzicana a ovi danasnji Uzicani i dalje velicaju tog Josipa Broza ne zelim nista da znam o tom gradu. Mozda gresim, mozda nisu svi njihovi stanovnici za komunistu Broza ali ipak kada Uzicani zele da podignu tj. da vrate spimenik Brozu onda nekako ne znam sta da mislim o tom narudu tamo. Da li je moguce da oni ne razmisljaju da ti pobijeni Uzicani od strane Brozovih komunusta imaju svoje potomke i da to velicanje Josipa Broza im kida i srce i dusu.
   (Mirka, 12. oktobar 2018 14:48)

  # Link komentara

 11. Užice nema ni jedan hotel. Smeštajni kapaciteti su statistička greška. Ne možemo da smestimo jednu đačku ekskurziju sa cirka 100 dece i nastavnika, a za te stvari je Zlatibor skup. Tu je šansa. Potencijal postoji u bivšem Sloginom hotelu "Zlatibor". Pomoći vlasniku da to reši. Takođe Užice ima veliki problem gde da smesti veli broj poslovnih ljudi koji dolaze na jedan dan u Užice ili na par dana ili čak tu žive. To su veoma platežni gosti koji borave u Požezi, na Beloj Zemlji ili Zlatiboru.... Nemojmo zaboraviti i kanjon. Opština je napravila ambijent, mislim da za turizam nema preduzetničkog duha na nivou grada. Nisam "bot" i tome slično...
  (Aco, 12. oktobar 2018 14:42)

  # Link komentara

 12. Prvo naterajte vlasnike hotela da ih dovedu u pristojno stanje, jer iako su oni vlasnici, hoteli su zajedničko dobro! U Užicu već 10 godina ne postoji hotel - verovatno je jedini grad na svetu bez istog. Drastičnim povećanjem poreza na prostor koji nije aktivan i minimalno sa 3 zvezdice biste ih, ako ništa drugo, naterali da prodaju drugim ljudima koji imaju novac da ih srede ili da uđu u partnerske odnose sa renomiranim lancima. To je trenutno najbolji biznis na svetu i o isplativosti nema potrebe govoriti
   (Laki, 12. oktobar 2018 14:38)

  # Link komentara

 13. Kultura, kultura i kultura! Pa onda gondole, mostovi,... za svojih 30 godina prof.bavljenja muzikom(koja nije pink sund) - nikada nisam nastupao u Uzicu! A nisam cuo ni da je iko od mojih kolega, sto jazzera, sto klasicara. Sta mislite, da ponudite strancima, osim tvrdjave i Suljaginog kompleta koji su zaista odlicni, ali nedovoljni za turisticku ponudu. Festivali, koncerti, bogata kulturna ponuda donosi goste svuda, pa i u nasem Srbistanu.
   (tiki, 12. oktobar 2018 14:24)

  # Link komentara

 14. Normalno da zaobilaze. Ponikve ne žele da osposobe, zbog Surčina. Samo za Beograd
   (Krojač, 12. oktobar 2018 14:18)

  # Link komentara

 15. Ih,on bi da poredi zidine starog grada sa Macu Pikcu,a nije u stanju da pribavi 2miliona za gondulu.Vecina gradonacelnika je takva,odu u ministarstvo u Beograd I sta oni kazu ili koliko daju I to he to.Budi malo preduzimljiv.
  (Mile Dodik, 12. oktobar 2018 14:16)

  # Link komentara

 16. letos svratio kod prijateljice u Uzice..mogu vam reci da ima sta da se vidi..ali totalno ne iskorisceno i bez imalo energije da se to pokrene...
   (kuku&lele, 12. oktobar 2018 14:10)

  # Link komentara

 17. Te drugovi ovako ćemo, te onako ćemo. Te moglo bi, te trebalo bi. Rešenje je vrlo jednostavno. Dati odrešene ruke ekipi iz hostela Užicka republika koja je uradila više nego sve garniture tzv. Turistickih organizacija grada. Oni su pravi ambasadori Užica,
  (Karamba, 12. oktobar 2018 13:30)

  # Link komentara

 18. Za dve do pet godina bicemo centar sveta!
  (supernaut, 12. oktobar 2018 13:28)

  # Link komentara

 19. Restoran u staklu, most od 400, 500 hiljada maksimum, kineski turisti i Altomanovic. Dva miliona gospodinu vidi se da je strucnjak.
   (Nolov, 12. oktobar 2018 13:20)

  # Link komentara

 20. Kad sam bio zadnji put u Užicu, grad je bio PUN kineza. No, oni Užice koriste verovatno kao bazu za Taru, Zlatibor, Uvac, Drinu i drugo. Verovatno misli da sam grad dobije neke turističke atrakcije (iako je našminkan Stari Grad i centar) mada ih već ima-pomenuti impresivni Stari Grad, Centrala sa branom, vodopadom, divni kanjon Đetinje, stara pruga, veštačko jezero, itd., sve je to U GRADU! U Užicu stalno imaju neke manifestacije, pa dolaze bajkeri, deca iz cele Evrope na folklore, Pozorišni festival. Muzej je jako zanimljiv i ima veličanstvene legume. No sve to manje vise...daj vodu, reši grejanje i zagađenje vazduha zimi i obnovi industriju po kome je Užice bilo poznato. Mani se turizma pored Zlatibora i Tare (Zlatara, Golije, Rzava...)
  (trile, 12. oktobar 2018 13:19)

  # Link komentara

 21. dobro izgleda na obe fotke ...panorama kao da nije u srbiji..
  (tex viler, 12. oktobar 2018 13:16)

  # Link komentara

 22. tita i crkve!pametnom dosta.mozda da unesu tita u srkvu!
   (grrr, 12. oktobar 2018 13:14)

  # Link komentara

 23. Jadni smo mi Srbi/Balkanci, vecito su nam vrhunac tiristicke ponude neke zidine, neke crkve, nesto...Koga briga za to, te tvrdjave su dosadile i Bogu i narodu, setas zidovima i neko ti prica ko je tu sedio, pucao, poginuo. Super. Takodje i crkve. Bas nekog turistu zanima nasa crkva. To sto u nekim gradovima u svetu crkve ili katedrale predstavljaju turisticke atrakcije nije zato sto su to crkve, nego sto su remeka dela arhitektutre. Neke i nase jesu, ali ne svaka crkva. Tripujemo da svako mesto na svetu mora biti tiristicki aktivno. E pa nije, niti ce ikad biti. Ni u mnogo razvijenijim, lepsim i istorijski bogatijim zemljama nije svaki pedalj turisticko mesto. Svi mlate gluposti.
   (info, 12. oktobar 2018 12:48)

  # Link komentara

 24. Nemoj gradonacelnice izmestati Brozov spomemik na bolje mesto. Nemoj molim te! Toliko nam je jada zadao. Treba ga preliti za sahtove ali eto ako zelite neka ga uz muzej dalje od ulice u dubini dvorišta. Nemaju ga ni Beograd ni Zlatibor, Sarajevo... Imacete turiste i bez zlikovca, ima Uzice sta da ponudi samo to treba bolje osmisliti.
   (WW-Rodoljub, 12. oktobar 2018 12:14)

  # Link komentara

 25. Ja koliko vidim ne zaobilaze ga ima dosta nekih stranaca... E sad možda manje nego što bi trebalo ali ih ima... A Tihomir je poslednji čovek iz Užica koji bi trebao da priča o napretku jer je taj grad unazadio 30 godina svojim umećem i nestručnošću!
   (veljko, 12. oktobar 2018 12:05)

  # Link komentara

 26. NE možete decenijama da rešite pitanje pijaće vode u gradu, a okruženi ste stotinama, da ne kažem hiljadama, bistrih planinskih rečica i potoka. Vi ćete turizmom da se bavite, bitniji vam tuđin od vašeg. Sve što valja vam pobeglo u Beograd i inostranstvo, sram vas bilo.
  (Jay, 12. oktobar 2018 11:59)

  # Link komentara