Utorak, 28.08.2018.

16:00

Grad sa kojim se Beograd trka za titulu najjeftinijeg u Evropi

Izvor: B92

Grad sa kojim se Beograd trka za titulu najjeftinijeg u Evropi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

L.M.

pre 5 godina

(Huan Pablo Don Fernando, 28. avgust 2018 19:06)

U Beogradu sam uvek imala ekskluzivne provode, dok sam mogla da dolazim. Svako vece nova predstva u drugom pozoristu, obavezno po koji koncert ako se poklopilo sa mojim boravkom, i poneka izlozba. Za nedelju dana boravka u Beogradu, vise nego dosta.
Za nekog ko govori srpski vas komentar ukazuje na osobu koju u Srbiji/Beogradu interesuju samo povrsne stvari. Tuzno.

bla bla

pre 5 godina

London ,Pariz, Rim i ostali glavni gradovi nisu najjeftiniji ali su poseceniji od Beograda sto znaci ne tezite da budete najjeftiniji nego najatraktivniji. Uvedite vise istorije ,kulture ne rusite stara zdanja nego ih uredite i pokazujte turistima a ne sex i alko turizma da velicate i da se turisti ne osecaju bezbedno kod nas i bice ih vise i po skupljoj ceni.

olimpiski duh naseg rukovodstva je neunistiv

pre 5 godina

Cuj takmici se - ha ha.

Ne rekose koji se sve gradovi jos takmice ali su ispali, jer smo ih

pobedili ?

sibke

pre 5 godina

Trkamo se da budemo najjeftiniji??? Bas smo "daleko" dogurali da ne kazem napredovali
(., 28. avgust 2018 16:34)

cuti tu,zamisli jos da poskupi,jos uvek se oporavljam od raznih poskupljenja zato sto nam ide bolje nego ikad

Sheeple

pre 5 godina

Beograd je najskuplji grad Evrope. Stanovi i renta duplo skuplja od Svedske, Beca, Svajcarske, Australije. Hrani da se ne prica koja je vec mnogo jeftinija na zapadu. Jedino su plate u Beogradu jeftine, a na zapadu 6000mesecno, ovde 170e.

cukce

pre 5 godina

Sofija, Bratislava, Prag su jeftiniji od Beograda! Prag je svetska destinacija, Bratislava i Sofija imaju vise turista od Beograda! Puno pricamo i hvalimo se o nasem turizmu a sve se radi stihijski!

CG

pre 5 godina

Beograd nije skup.I najljepsi je grad na svijetu.Mozda su drugi sredjeniji,imaju ljepse zgrade,ali nemaju dušu Beograda.Pozdrav iz Crne Gore.

Dupli Standardi

pre 5 godina

@gelender
Ma da kad je žena sa strance ona je jeftina, kad je muškarac sa strankinjom onda je frajer. Samo što izgleda naše muškarce žene izbegavaju u širokom luku.

mirko

pre 5 godina

ne znam bas, ja skoro u Sofiji nisam mogao da pojeswm sve iz tanjira a vecera bila oko 40 leva po osobi (20 eura)
da ne pricam taksi do hotel, 0.7 leva po km

a posle sipah shell za 1.1 euro. do vrha

ni u nemackoj se nisam naplacao ali nismo bili u glavnom gradu .
samo Swica malo skuplja

a ovi naruceni textovi kada nema link ka originalnom textu .... ne znam da li tu racunaju i taxiste koji deru i rent-a-car koji je medju skupljima u EU ....

Vlad the Great

pre 5 godina

Beograd jeftin?!?
Molim vas.
Jeste ako odes i loces po kojekakvim kafanama na obodima grada. Siri centar je lupanje po usima.
Mada mi nikada nece biti jasno kako je pivo u diskoteci skuplje od Dzin/Tonik-a?
Samo kod nas.

kako da ne

pre 5 godina

Sta se smatra ‘vecerom za dvoje’. Sta smatraju za veceru? Uvek pominju tu ‘veceru’, a nikada da kazu sta spada u nju. Da jeste jeftinije u Bg, jeste. Tipa nas 6 sednemo u boljem restoranu u Bg-u, sve top, svako ruca po nesto, svako pice i izadje do 7-8000. Kazu mi da je to ‘poznatije’ mesto. Sta god to znacilo. U CH sve to za tri osobe u restoranu. Gde god seli jer se ne razlikuju cene nesto specijalno da li ste u Cirihu, Zenevi, Bernu, Gstaad-u itd. Dok Bg za razliku od ostatka Srbije se bas razlikuje. Negde u unutrasnjosti mozete kafu da popijete i za 80 dinara, a u Bg barem 130. To je samo primer. Za mnogo ljudi koji zive van Bg-a, Bg im je skupo mesto.

ne blamirajte se

pre 5 godina

hhahaha opet doza autosovinizma ovih pljuvaca koji nisu videli dalje od Beograda. Niti su u Beogradu zene jeftine niti su radodajke premda ima ovde isfrustriranih pljuvaca koji bi to tako zeleli

mega bot

pre 5 godina

Citajte izmedju redova. Najjeftinija destinacija za prostituciju i gde se devojke vode za dva sokica u hotel sa splava. Niko nije dosao da hrani golubove ili pse lutalice. Posto nista drugo i nema da se vidi.

mihajlo

pre 5 godina

jeftino je samo jesti smece puno gmo soje i smucati se po birtijama. za bilo sta kvalitetnije plati se dobra cena. to sto shvabe po restoranima za rucak za dve osobe daju 60+e a u srb 30ak u solidnom restoranu i nije bas vredno putovanja... bolje otici u neku normalniju zemlju

Glas Dijaspore

pre 5 godina

Živim u beču i bio sam često u beogradu ako uporedim ta cene u ta dva grada vidim da u beogradu (Ili sad konkretno za srbiju) su jedino nekretnine, cigare pa eto i pljeskavice i malo su niže cene u kafićima inače je retko šta jeftinije pa neke stvari su čak i skuplje u srbiji

a i vi moderatori ste ludi sto omogucavate objavu komentara ovoj stoki

pre 5 godina

Daj dosta vise s tim autosovinizmom ,stvarno ste stoka. Ako je tvoja sestra jeftina to je tvoj problem i problem nedostatka odgoja. Vecina ( i to velika) zena u Beogradu su normalne zene koje ne zasluju da im gelipteri kao vi nabijate svoj iskompleksirani kafanski stav.

LaleGator

pre 5 godina

Mi smo grad koji se promovise kao najjeftiniji za provod
za strance kod nas je jeftino pice jeftina droga i naravno jeftine zene...

ma fuj

pre 5 godina

Uvek se nadju "pametnjakovici" s ovim floskulama o jeftinim zenama. Valjda mislite ako lazete i pljujete da ste urbani, a u stvari seljana na kvadrat

Beograđanin

pre 5 godina

Zašto mi Srbi uvek gledamo na svaku vest kao negativnu? Pa šta ako smo najjeftinija prestonica? Blago nama što nam stranci dolaze i ostavljaju pare našim ljudima. Mene raduje kad vidim svuda oko sebe strance, na ulici, u teretani, itd, a više puta sam čuo da se ti isti stranci vraćaju u Beograd! Niste ni svesni koliko stranaca otvara firme u Beogradu i Novom Sadu gde su plate daleko veće nego naše prosečne. Samo pozitivno!

Neko Drugi

pre 5 godina

Bio u Viljnusu na jednu noć. Centar starog grada, Airbnb smeštaj bio ukupno 16 evra + gradske takse za 4 osobe. Sasvim pristojno za prespavati, ima šta da se vidi i sve je dosta čisto.

Huan Pablo Don Fernando

pre 5 godina

Vise od 15 godina zivim i radim po zemljama zapadne evrope i mogu da na osnovu svog licnog iskustva kazem dve stvari, beograd je jeftin skandinavcima, svajcarcima i gradjanima beneluksa, svima drugima je skup u italiji postoje dosta jeftiniji gradovi od beograda, evo na primer trenutno sam u grckoj, na ostrvu samos, giros 2,20 evra i to kakav giros, pa u beogradu je skuplji, vecera za dvoje sinoc na obali mora 50 evra sa vinom, za te pare u bg ne mozes da pojedes ovo sta ovde mozes! I druga stvar, 90 posto turista u beograd dolazi zbog jeftinih zena, koje za turu pica mogu da odvedu u krevet, a licno znam italijane koji su ih po beogradu vodili u krevet i bez ture pica, samo zato sto pricaju italijanski i sto su stranci, postali smo evropski tajland!! I ko je god putovao evropom, zna i video je da i beograd, a i srbija malo toga imaju da ponude, sve sto je valjalo smo unistili, prodali, porusili drzava ne vodi racuna ni o jednom zamku, tvrdjavi, spomeniku... u zemlju, a i to malo turista koji dodju budu prevareni od taksista do raznih secikesa i vacarosa po beogradu, bez da pametujem mnogo ovde, vise volim srbiju nego bilo koju drugu zemlju gde sam ziveo i koju sam obisao, ali jedno obicno selo u francuskoj ima da ponudi vise nego cela srbija od palica do prizrena!!

Pokondirena tikvica

pre 5 godina

Beograd je jeftin samo strancima sa zapada.Jeftinije im je nego da su ostali kuci.Pitajte nekog iz Surdulice kome dete studira u Bgd dali je jeftino.

Sejk

pre 5 godina

Ja sam stalno u beogradu preko vikenda a inace zivim u svedskoj. Jeste da je grad ruzan i prljav al je toliko jeftin da je nenormalno. Bio sam sa porodicom u Betonhali u restoranu Ambar i platio za bogatu veceru oko 20€ po osobi! Mislio je da je greska pa sam pitao konobaru. Beograd je raj sto se tice cena, sve ostalo tuga velika

max

pre 5 godina

Izmenilo se u zadnjih par godina barem kad je rec o turistickim delovima grada. Namirisali ugostitelji turiste. Kapucino je npr na trgu republike skoro vec na nivou zapadnoevropskih metropola, nema bez 250 dinara.

Admiral

pre 5 godina

A sa kim se trka po visini plata?? Sto to ne pisete? Pa ni sa kim,ubedljivo smo najgori u Evropi po zaradama! Vratio sam se skoro iz Grcke,kod njih su cene u marketima skuplje dvadesetak posto a plate su im vece tri puta,a Grcka vazi za slabiju zemlju u EU!

Norge

pre 5 godina

Zavisi kako se gleda, ali u suštini slične pare trebaju i za jedan i drugi grad. Bio u oba, tojest ranije i živeo u Beogradu, a sada kao turista. Bio i u Talinu koji je nešto skuplji, ali isto pristupačan.

voodoo

pre 5 godina

Ja bih voleo da mogu da idem biciklom onom internacionalnom biciklistickom stazom, Velo koji vec broj, putanja je od Grcke do Rusije, sve kroz istocnu Evropu i na kraju cak u Finskoj zavrsava, isao bi i do Viljnusa i do St. Petersburga, ali pazi cuda, kroz Srbiju nije izgradjena, iako reklamiramo da ima staze i kampova za bicikliste usput ( naravno nema kampova, poneka privatna baraka koja naplacaju kao Hilton jer znaju da nemate gde kad ste se vec zeznuli, a staza je magistralni put pun rupa i sa jedno 10 boja asfalta za one zakrpljene starije rupe). Tako da cak i kada bi nekim cudom nasao dovoljno vremena i novca, staze u Srbiji nema, a cak i da je naprave preko noci, od divljih pasa po putu u blizini sela i vikend naselja na toj trasi verovatno ne bi uspeo da izadjem iz zemlje uopste. Nismo mi dovoljno jeftina destinacija koliko smo raspad od zemlje, pritom najjeftiniji vikend u Beogradu je po ovome prakticno skoro duplo skuplji od prosecnog vikenda u Viljnusu, tako da i nije toliko jeftino, Litvanija je zemlja malo manja, a sa jacim standardom i u Eu, biti duplo skuplji od njihovog glavnog grada nije za pohvalu.

Kangrga

pre 5 godina

@kosmajac
Šta 1500 evra ? Ako si sam u BG, da bi preživeo mesec treba ti minimum 3000 evra...
Porodice sa decom moraju imati bar 7000 evra da bi preživele.

objektivno

pre 5 godina

Ne vidim da je nama potrebno da nas posećuju ljudi u potrazi za jeftinim jelom i provodom. Bolje je da radimo istraživanja i da proizvodimo nešto svoje i da su ljudi plaćeni i da sve bude što skuplje pa da nas niko od ovih ne posećuje. To je sve moguće samo da se sklone ovi svi zajedno koji se bave uništavanjem zemlje, i vlast i tzv opozicija.

Bojance

pre 5 godina

Bio sam u Viljnusu. lep gradic. ali ipak je Beograd "metropola" za Viljnus. Ne kazem ko je lepsi nego veci. Tako da treba i to treba imati na umu.

>>dreams

pre 5 godina

mozemo biti NAJJEFTINIJI samo za normalan narod koji radi za 3000 i vise eur kao kad je moj drugar iz eng dosao a plata mu TU OKO 5000eu pa opet smo zakljucili da GARDEROBA OBUCA KOMUNALIJE SU SKUPLJE NEGO KOD NJEGA U ENG A OVAJ NAROD RADI I ZA 25000din

kosmajac

pre 5 godina

beograd jeftin? mozda je bio devedesetih, kada si sa 500dm mogao fino da zivis. danas ako si sam treba 1500e, ovi sa decom kako zive , ja im se divim

jeftinoca

pre 5 godina

Bg je idealan za strance, da provedu vikend u njemu. Nauzivaju se u jeftinim zenama, hrani i pivu- i onda se tako relaksirani vrate u svoje uredjene drzave.

jeftinoca

pre 5 godina

Bg je idealan za strance, da provedu vikend u njemu. Nauzivaju se u jeftinim zenama, hrani i pivu- i onda se tako relaksirani vrate u svoje uredjene drzave.

kosmajac

pre 5 godina

beograd jeftin? mozda je bio devedesetih, kada si sa 500dm mogao fino da zivis. danas ako si sam treba 1500e, ovi sa decom kako zive , ja im se divim

bla bla

pre 5 godina

London ,Pariz, Rim i ostali glavni gradovi nisu najjeftiniji ali su poseceniji od Beograda sto znaci ne tezite da budete najjeftiniji nego najatraktivniji. Uvedite vise istorije ,kulture ne rusite stara zdanja nego ih uredite i pokazujte turistima a ne sex i alko turizma da velicate i da se turisti ne osecaju bezbedno kod nas i bice ih vise i po skupljoj ceni.

a i vi moderatori ste ludi sto omogucavate objavu komentara ovoj stoki

pre 5 godina

Daj dosta vise s tim autosovinizmom ,stvarno ste stoka. Ako je tvoja sestra jeftina to je tvoj problem i problem nedostatka odgoja. Vecina ( i to velika) zena u Beogradu su normalne zene koje ne zasluju da im gelipteri kao vi nabijate svoj iskompleksirani kafanski stav.

cukce

pre 5 godina

Sofija, Bratislava, Prag su jeftiniji od Beograda! Prag je svetska destinacija, Bratislava i Sofija imaju vise turista od Beograda! Puno pricamo i hvalimo se o nasem turizmu a sve se radi stihijski!

voodoo

pre 5 godina

Ja bih voleo da mogu da idem biciklom onom internacionalnom biciklistickom stazom, Velo koji vec broj, putanja je od Grcke do Rusije, sve kroz istocnu Evropu i na kraju cak u Finskoj zavrsava, isao bi i do Viljnusa i do St. Petersburga, ali pazi cuda, kroz Srbiju nije izgradjena, iako reklamiramo da ima staze i kampova za bicikliste usput ( naravno nema kampova, poneka privatna baraka koja naplacaju kao Hilton jer znaju da nemate gde kad ste se vec zeznuli, a staza je magistralni put pun rupa i sa jedno 10 boja asfalta za one zakrpljene starije rupe). Tako da cak i kada bi nekim cudom nasao dovoljno vremena i novca, staze u Srbiji nema, a cak i da je naprave preko noci, od divljih pasa po putu u blizini sela i vikend naselja na toj trasi verovatno ne bi uspeo da izadjem iz zemlje uopste. Nismo mi dovoljno jeftina destinacija koliko smo raspad od zemlje, pritom najjeftiniji vikend u Beogradu je po ovome prakticno skoro duplo skuplji od prosecnog vikenda u Viljnusu, tako da i nije toliko jeftino, Litvanija je zemlja malo manja, a sa jacim standardom i u Eu, biti duplo skuplji od njihovog glavnog grada nije za pohvalu.

Glas Dijaspore

pre 5 godina

Živim u beču i bio sam često u beogradu ako uporedim ta cene u ta dva grada vidim da u beogradu (Ili sad konkretno za srbiju) su jedino nekretnine, cigare pa eto i pljeskavice i malo su niže cene u kafićima inače je retko šta jeftinije pa neke stvari su čak i skuplje u srbiji

>>dreams

pre 5 godina

mozemo biti NAJJEFTINIJI samo za normalan narod koji radi za 3000 i vise eur kao kad je moj drugar iz eng dosao a plata mu TU OKO 5000eu pa opet smo zakljucili da GARDEROBA OBUCA KOMUNALIJE SU SKUPLJE NEGO KOD NJEGA U ENG A OVAJ NAROD RADI I ZA 25000din

Huan Pablo Don Fernando

pre 5 godina

Vise od 15 godina zivim i radim po zemljama zapadne evrope i mogu da na osnovu svog licnog iskustva kazem dve stvari, beograd je jeftin skandinavcima, svajcarcima i gradjanima beneluksa, svima drugima je skup u italiji postoje dosta jeftiniji gradovi od beograda, evo na primer trenutno sam u grckoj, na ostrvu samos, giros 2,20 evra i to kakav giros, pa u beogradu je skuplji, vecera za dvoje sinoc na obali mora 50 evra sa vinom, za te pare u bg ne mozes da pojedes ovo sta ovde mozes! I druga stvar, 90 posto turista u beograd dolazi zbog jeftinih zena, koje za turu pica mogu da odvedu u krevet, a licno znam italijane koji su ih po beogradu vodili u krevet i bez ture pica, samo zato sto pricaju italijanski i sto su stranci, postali smo evropski tajland!! I ko je god putovao evropom, zna i video je da i beograd, a i srbija malo toga imaju da ponude, sve sto je valjalo smo unistili, prodali, porusili drzava ne vodi racuna ni o jednom zamku, tvrdjavi, spomeniku... u zemlju, a i to malo turista koji dodju budu prevareni od taksista do raznih secikesa i vacarosa po beogradu, bez da pametujem mnogo ovde, vise volim srbiju nego bilo koju drugu zemlju gde sam ziveo i koju sam obisao, ali jedno obicno selo u francuskoj ima da ponudi vise nego cela srbija od palica do prizrena!!

Dupli Standardi

pre 5 godina

@gelender
Ma da kad je žena sa strance ona je jeftina, kad je muškarac sa strankinjom onda je frajer. Samo što izgleda naše muškarce žene izbegavaju u širokom luku.

Sheeple

pre 5 godina

Beograd je najskuplji grad Evrope. Stanovi i renta duplo skuplja od Svedske, Beca, Svajcarske, Australije. Hrani da se ne prica koja je vec mnogo jeftinija na zapadu. Jedino su plate u Beogradu jeftine, a na zapadu 6000mesecno, ovde 170e.

sibke

pre 5 godina

Trkamo se da budemo najjeftiniji??? Bas smo "daleko" dogurali da ne kazem napredovali
(., 28. avgust 2018 16:34)

cuti tu,zamisli jos da poskupi,jos uvek se oporavljam od raznih poskupljenja zato sto nam ide bolje nego ikad

Admiral

pre 5 godina

A sa kim se trka po visini plata?? Sto to ne pisete? Pa ni sa kim,ubedljivo smo najgori u Evropi po zaradama! Vratio sam se skoro iz Grcke,kod njih su cene u marketima skuplje dvadesetak posto a plate su im vece tri puta,a Grcka vazi za slabiju zemlju u EU!

Pokondirena tikvica

pre 5 godina

Beograd je jeftin samo strancima sa zapada.Jeftinije im je nego da su ostali kuci.Pitajte nekog iz Surdulice kome dete studira u Bgd dali je jeftino.

Vlad the Great

pre 5 godina

Beograd jeftin?!?
Molim vas.
Jeste ako odes i loces po kojekakvim kafanama na obodima grada. Siri centar je lupanje po usima.
Mada mi nikada nece biti jasno kako je pivo u diskoteci skuplje od Dzin/Tonik-a?
Samo kod nas.

olimpiski duh naseg rukovodstva je neunistiv

pre 5 godina

Cuj takmici se - ha ha.

Ne rekose koji se sve gradovi jos takmice ali su ispali, jer smo ih

pobedili ?

objektivno

pre 5 godina

Ne vidim da je nama potrebno da nas posećuju ljudi u potrazi za jeftinim jelom i provodom. Bolje je da radimo istraživanja i da proizvodimo nešto svoje i da su ljudi plaćeni i da sve bude što skuplje pa da nas niko od ovih ne posećuje. To je sve moguće samo da se sklone ovi svi zajedno koji se bave uništavanjem zemlje, i vlast i tzv opozicija.

mirko

pre 5 godina

ne znam bas, ja skoro u Sofiji nisam mogao da pojeswm sve iz tanjira a vecera bila oko 40 leva po osobi (20 eura)
da ne pricam taksi do hotel, 0.7 leva po km

a posle sipah shell za 1.1 euro. do vrha

ni u nemackoj se nisam naplacao ali nismo bili u glavnom gradu .
samo Swica malo skuplja

a ovi naruceni textovi kada nema link ka originalnom textu .... ne znam da li tu racunaju i taxiste koji deru i rent-a-car koji je medju skupljima u EU ....

L.M.

pre 5 godina

(Huan Pablo Don Fernando, 28. avgust 2018 19:06)

U Beogradu sam uvek imala ekskluzivne provode, dok sam mogla da dolazim. Svako vece nova predstva u drugom pozoristu, obavezno po koji koncert ako se poklopilo sa mojim boravkom, i poneka izlozba. Za nedelju dana boravka u Beogradu, vise nego dosta.
Za nekog ko govori srpski vas komentar ukazuje na osobu koju u Srbiji/Beogradu interesuju samo povrsne stvari. Tuzno.

Sejk

pre 5 godina

Ja sam stalno u beogradu preko vikenda a inace zivim u svedskoj. Jeste da je grad ruzan i prljav al je toliko jeftin da je nenormalno. Bio sam sa porodicom u Betonhali u restoranu Ambar i platio za bogatu veceru oko 20€ po osobi! Mislio je da je greska pa sam pitao konobaru. Beograd je raj sto se tice cena, sve ostalo tuga velika

Beograđanin

pre 5 godina

Zašto mi Srbi uvek gledamo na svaku vest kao negativnu? Pa šta ako smo najjeftinija prestonica? Blago nama što nam stranci dolaze i ostavljaju pare našim ljudima. Mene raduje kad vidim svuda oko sebe strance, na ulici, u teretani, itd, a više puta sam čuo da se ti isti stranci vraćaju u Beograd! Niste ni svesni koliko stranaca otvara firme u Beogradu i Novom Sadu gde su plate daleko veće nego naše prosečne. Samo pozitivno!

ma fuj

pre 5 godina

Uvek se nadju "pametnjakovici" s ovim floskulama o jeftinim zenama. Valjda mislite ako lazete i pljujete da ste urbani, a u stvari seljana na kvadrat

kako da ne

pre 5 godina

Sta se smatra ‘vecerom za dvoje’. Sta smatraju za veceru? Uvek pominju tu ‘veceru’, a nikada da kazu sta spada u nju. Da jeste jeftinije u Bg, jeste. Tipa nas 6 sednemo u boljem restoranu u Bg-u, sve top, svako ruca po nesto, svako pice i izadje do 7-8000. Kazu mi da je to ‘poznatije’ mesto. Sta god to znacilo. U CH sve to za tri osobe u restoranu. Gde god seli jer se ne razlikuju cene nesto specijalno da li ste u Cirihu, Zenevi, Bernu, Gstaad-u itd. Dok Bg za razliku od ostatka Srbije se bas razlikuje. Negde u unutrasnjosti mozete kafu da popijete i za 80 dinara, a u Bg barem 130. To je samo primer. Za mnogo ljudi koji zive van Bg-a, Bg im je skupo mesto.

CG

pre 5 godina

Beograd nije skup.I najljepsi je grad na svijetu.Mozda su drugi sredjeniji,imaju ljepse zgrade,ali nemaju dušu Beograda.Pozdrav iz Crne Gore.

Bojance

pre 5 godina

Bio sam u Viljnusu. lep gradic. ali ipak je Beograd "metropola" za Viljnus. Ne kazem ko je lepsi nego veci. Tako da treba i to treba imati na umu.

Neko Drugi

pre 5 godina

Bio u Viljnusu na jednu noć. Centar starog grada, Airbnb smeštaj bio ukupno 16 evra + gradske takse za 4 osobe. Sasvim pristojno za prespavati, ima šta da se vidi i sve je dosta čisto.

mega bot

pre 5 godina

Citajte izmedju redova. Najjeftinija destinacija za prostituciju i gde se devojke vode za dva sokica u hotel sa splava. Niko nije dosao da hrani golubove ili pse lutalice. Posto nista drugo i nema da se vidi.

mihajlo

pre 5 godina

jeftino je samo jesti smece puno gmo soje i smucati se po birtijama. za bilo sta kvalitetnije plati se dobra cena. to sto shvabe po restoranima za rucak za dve osobe daju 60+e a u srb 30ak u solidnom restoranu i nije bas vredno putovanja... bolje otici u neku normalniju zemlju

LaleGator

pre 5 godina

Mi smo grad koji se promovise kao najjeftiniji za provod
za strance kod nas je jeftino pice jeftina droga i naravno jeftine zene...

ne blamirajte se

pre 5 godina

hhahaha opet doza autosovinizma ovih pljuvaca koji nisu videli dalje od Beograda. Niti su u Beogradu zene jeftine niti su radodajke premda ima ovde isfrustriranih pljuvaca koji bi to tako zeleli

Kangrga

pre 5 godina

@kosmajac
Šta 1500 evra ? Ako si sam u BG, da bi preživeo mesec treba ti minimum 3000 evra...
Porodice sa decom moraju imati bar 7000 evra da bi preživele.

Norge

pre 5 godina

Zavisi kako se gleda, ali u suštini slične pare trebaju i za jedan i drugi grad. Bio u oba, tojest ranije i živeo u Beogradu, a sada kao turista. Bio i u Talinu koji je nešto skuplji, ali isto pristupačan.

max

pre 5 godina

Izmenilo se u zadnjih par godina barem kad je rec o turistickim delovima grada. Namirisali ugostitelji turiste. Kapucino je npr na trgu republike skoro vec na nivou zapadnoevropskih metropola, nema bez 250 dinara.

kosmajac

pre 5 godina

beograd jeftin? mozda je bio devedesetih, kada si sa 500dm mogao fino da zivis. danas ako si sam treba 1500e, ovi sa decom kako zive , ja im se divim

jeftinoca

pre 5 godina

Bg je idealan za strance, da provedu vikend u njemu. Nauzivaju se u jeftinim zenama, hrani i pivu- i onda se tako relaksirani vrate u svoje uredjene drzave.

CG

pre 5 godina

Beograd nije skup.I najljepsi je grad na svijetu.Mozda su drugi sredjeniji,imaju ljepse zgrade,ali nemaju dušu Beograda.Pozdrav iz Crne Gore.

Huan Pablo Don Fernando

pre 5 godina

Vise od 15 godina zivim i radim po zemljama zapadne evrope i mogu da na osnovu svog licnog iskustva kazem dve stvari, beograd je jeftin skandinavcima, svajcarcima i gradjanima beneluksa, svima drugima je skup u italiji postoje dosta jeftiniji gradovi od beograda, evo na primer trenutno sam u grckoj, na ostrvu samos, giros 2,20 evra i to kakav giros, pa u beogradu je skuplji, vecera za dvoje sinoc na obali mora 50 evra sa vinom, za te pare u bg ne mozes da pojedes ovo sta ovde mozes! I druga stvar, 90 posto turista u beograd dolazi zbog jeftinih zena, koje za turu pica mogu da odvedu u krevet, a licno znam italijane koji su ih po beogradu vodili u krevet i bez ture pica, samo zato sto pricaju italijanski i sto su stranci, postali smo evropski tajland!! I ko je god putovao evropom, zna i video je da i beograd, a i srbija malo toga imaju da ponude, sve sto je valjalo smo unistili, prodali, porusili drzava ne vodi racuna ni o jednom zamku, tvrdjavi, spomeniku... u zemlju, a i to malo turista koji dodju budu prevareni od taksista do raznih secikesa i vacarosa po beogradu, bez da pametujem mnogo ovde, vise volim srbiju nego bilo koju drugu zemlju gde sam ziveo i koju sam obisao, ali jedno obicno selo u francuskoj ima da ponudi vise nego cela srbija od palica do prizrena!!

a i vi moderatori ste ludi sto omogucavate objavu komentara ovoj stoki

pre 5 godina

Daj dosta vise s tim autosovinizmom ,stvarno ste stoka. Ako je tvoja sestra jeftina to je tvoj problem i problem nedostatka odgoja. Vecina ( i to velika) zena u Beogradu su normalne zene koje ne zasluju da im gelipteri kao vi nabijate svoj iskompleksirani kafanski stav.

Kangrga

pre 5 godina

@kosmajac
Šta 1500 evra ? Ako si sam u BG, da bi preživeo mesec treba ti minimum 3000 evra...
Porodice sa decom moraju imati bar 7000 evra da bi preživele.

Sejk

pre 5 godina

Ja sam stalno u beogradu preko vikenda a inace zivim u svedskoj. Jeste da je grad ruzan i prljav al je toliko jeftin da je nenormalno. Bio sam sa porodicom u Betonhali u restoranu Ambar i platio za bogatu veceru oko 20€ po osobi! Mislio je da je greska pa sam pitao konobaru. Beograd je raj sto se tice cena, sve ostalo tuga velika

mega bot

pre 5 godina

Citajte izmedju redova. Najjeftinija destinacija za prostituciju i gde se devojke vode za dva sokica u hotel sa splava. Niko nije dosao da hrani golubove ili pse lutalice. Posto nista drugo i nema da se vidi.

Sheeple

pre 5 godina

Beograd je najskuplji grad Evrope. Stanovi i renta duplo skuplja od Svedske, Beca, Svajcarske, Australije. Hrani da se ne prica koja je vec mnogo jeftinija na zapadu. Jedino su plate u Beogradu jeftine, a na zapadu 6000mesecno, ovde 170e.

ne blamirajte se

pre 5 godina

hhahaha opet doza autosovinizma ovih pljuvaca koji nisu videli dalje od Beograda. Niti su u Beogradu zene jeftine niti su radodajke premda ima ovde isfrustriranih pljuvaca koji bi to tako zeleli

Beograđanin

pre 5 godina

Zašto mi Srbi uvek gledamo na svaku vest kao negativnu? Pa šta ako smo najjeftinija prestonica? Blago nama što nam stranci dolaze i ostavljaju pare našim ljudima. Mene raduje kad vidim svuda oko sebe strance, na ulici, u teretani, itd, a više puta sam čuo da se ti isti stranci vraćaju u Beograd! Niste ni svesni koliko stranaca otvara firme u Beogradu i Novom Sadu gde su plate daleko veće nego naše prosečne. Samo pozitivno!

ma fuj

pre 5 godina

Uvek se nadju "pametnjakovici" s ovim floskulama o jeftinim zenama. Valjda mislite ako lazete i pljujete da ste urbani, a u stvari seljana na kvadrat

LaleGator

pre 5 godina

Mi smo grad koji se promovise kao najjeftiniji za provod
za strance kod nas je jeftino pice jeftina droga i naravno jeftine zene...

L.M.

pre 5 godina

(Huan Pablo Don Fernando, 28. avgust 2018 19:06)

U Beogradu sam uvek imala ekskluzivne provode, dok sam mogla da dolazim. Svako vece nova predstva u drugom pozoristu, obavezno po koji koncert ako se poklopilo sa mojim boravkom, i poneka izlozba. Za nedelju dana boravka u Beogradu, vise nego dosta.
Za nekog ko govori srpski vas komentar ukazuje na osobu koju u Srbiji/Beogradu interesuju samo povrsne stvari. Tuzno.

Bojance

pre 5 godina

Bio sam u Viljnusu. lep gradic. ali ipak je Beograd "metropola" za Viljnus. Ne kazem ko je lepsi nego veci. Tako da treba i to treba imati na umu.

>>dreams

pre 5 godina

mozemo biti NAJJEFTINIJI samo za normalan narod koji radi za 3000 i vise eur kao kad je moj drugar iz eng dosao a plata mu TU OKO 5000eu pa opet smo zakljucili da GARDEROBA OBUCA KOMUNALIJE SU SKUPLJE NEGO KOD NJEGA U ENG A OVAJ NAROD RADI I ZA 25000din

objektivno

pre 5 godina

Ne vidim da je nama potrebno da nas posećuju ljudi u potrazi za jeftinim jelom i provodom. Bolje je da radimo istraživanja i da proizvodimo nešto svoje i da su ljudi plaćeni i da sve bude što skuplje pa da nas niko od ovih ne posećuje. To je sve moguće samo da se sklone ovi svi zajedno koji se bave uništavanjem zemlje, i vlast i tzv opozicija.

Pokondirena tikvica

pre 5 godina

Beograd je jeftin samo strancima sa zapada.Jeftinije im je nego da su ostali kuci.Pitajte nekog iz Surdulice kome dete studira u Bgd dali je jeftino.

mihajlo

pre 5 godina

jeftino je samo jesti smece puno gmo soje i smucati se po birtijama. za bilo sta kvalitetnije plati se dobra cena. to sto shvabe po restoranima za rucak za dve osobe daju 60+e a u srb 30ak u solidnom restoranu i nije bas vredno putovanja... bolje otici u neku normalniju zemlju

Dupli Standardi

pre 5 godina

@gelender
Ma da kad je žena sa strance ona je jeftina, kad je muškarac sa strankinjom onda je frajer. Samo što izgleda naše muškarce žene izbegavaju u širokom luku.

cukce

pre 5 godina

Sofija, Bratislava, Prag su jeftiniji od Beograda! Prag je svetska destinacija, Bratislava i Sofija imaju vise turista od Beograda! Puno pricamo i hvalimo se o nasem turizmu a sve se radi stihijski!

voodoo

pre 5 godina

Ja bih voleo da mogu da idem biciklom onom internacionalnom biciklistickom stazom, Velo koji vec broj, putanja je od Grcke do Rusije, sve kroz istocnu Evropu i na kraju cak u Finskoj zavrsava, isao bi i do Viljnusa i do St. Petersburga, ali pazi cuda, kroz Srbiju nije izgradjena, iako reklamiramo da ima staze i kampova za bicikliste usput ( naravno nema kampova, poneka privatna baraka koja naplacaju kao Hilton jer znaju da nemate gde kad ste se vec zeznuli, a staza je magistralni put pun rupa i sa jedno 10 boja asfalta za one zakrpljene starije rupe). Tako da cak i kada bi nekim cudom nasao dovoljno vremena i novca, staze u Srbiji nema, a cak i da je naprave preko noci, od divljih pasa po putu u blizini sela i vikend naselja na toj trasi verovatno ne bi uspeo da izadjem iz zemlje uopste. Nismo mi dovoljno jeftina destinacija koliko smo raspad od zemlje, pritom najjeftiniji vikend u Beogradu je po ovome prakticno skoro duplo skuplji od prosecnog vikenda u Viljnusu, tako da i nije toliko jeftino, Litvanija je zemlja malo manja, a sa jacim standardom i u Eu, biti duplo skuplji od njihovog glavnog grada nije za pohvalu.

Admiral

pre 5 godina

A sa kim se trka po visini plata?? Sto to ne pisete? Pa ni sa kim,ubedljivo smo najgori u Evropi po zaradama! Vratio sam se skoro iz Grcke,kod njih su cene u marketima skuplje dvadesetak posto a plate su im vece tri puta,a Grcka vazi za slabiju zemlju u EU!

Neko Drugi

pre 5 godina

Bio u Viljnusu na jednu noć. Centar starog grada, Airbnb smeštaj bio ukupno 16 evra + gradske takse za 4 osobe. Sasvim pristojno za prespavati, ima šta da se vidi i sve je dosta čisto.

Glas Dijaspore

pre 5 godina

Živim u beču i bio sam često u beogradu ako uporedim ta cene u ta dva grada vidim da u beogradu (Ili sad konkretno za srbiju) su jedino nekretnine, cigare pa eto i pljeskavice i malo su niže cene u kafićima inače je retko šta jeftinije pa neke stvari su čak i skuplje u srbiji

kako da ne

pre 5 godina

Sta se smatra ‘vecerom za dvoje’. Sta smatraju za veceru? Uvek pominju tu ‘veceru’, a nikada da kazu sta spada u nju. Da jeste jeftinije u Bg, jeste. Tipa nas 6 sednemo u boljem restoranu u Bg-u, sve top, svako ruca po nesto, svako pice i izadje do 7-8000. Kazu mi da je to ‘poznatije’ mesto. Sta god to znacilo. U CH sve to za tri osobe u restoranu. Gde god seli jer se ne razlikuju cene nesto specijalno da li ste u Cirihu, Zenevi, Bernu, Gstaad-u itd. Dok Bg za razliku od ostatka Srbije se bas razlikuje. Negde u unutrasnjosti mozete kafu da popijete i za 80 dinara, a u Bg barem 130. To je samo primer. Za mnogo ljudi koji zive van Bg-a, Bg im je skupo mesto.

mirko

pre 5 godina

ne znam bas, ja skoro u Sofiji nisam mogao da pojeswm sve iz tanjira a vecera bila oko 40 leva po osobi (20 eura)
da ne pricam taksi do hotel, 0.7 leva po km

a posle sipah shell za 1.1 euro. do vrha

ni u nemackoj se nisam naplacao ali nismo bili u glavnom gradu .
samo Swica malo skuplja

a ovi naruceni textovi kada nema link ka originalnom textu .... ne znam da li tu racunaju i taxiste koji deru i rent-a-car koji je medju skupljima u EU ....

olimpiski duh naseg rukovodstva je neunistiv

pre 5 godina

Cuj takmici se - ha ha.

Ne rekose koji se sve gradovi jos takmice ali su ispali, jer smo ih

pobedili ?

sibke

pre 5 godina

Trkamo se da budemo najjeftiniji??? Bas smo "daleko" dogurali da ne kazem napredovali
(., 28. avgust 2018 16:34)

cuti tu,zamisli jos da poskupi,jos uvek se oporavljam od raznih poskupljenja zato sto nam ide bolje nego ikad

bla bla

pre 5 godina

London ,Pariz, Rim i ostali glavni gradovi nisu najjeftiniji ali su poseceniji od Beograda sto znaci ne tezite da budete najjeftiniji nego najatraktivniji. Uvedite vise istorije ,kulture ne rusite stara zdanja nego ih uredite i pokazujte turistima a ne sex i alko turizma da velicate i da se turisti ne osecaju bezbedno kod nas i bice ih vise i po skupljoj ceni.

Norge

pre 5 godina

Zavisi kako se gleda, ali u suštini slične pare trebaju i za jedan i drugi grad. Bio u oba, tojest ranije i živeo u Beogradu, a sada kao turista. Bio i u Talinu koji je nešto skuplji, ali isto pristupačan.

max

pre 5 godina

Izmenilo se u zadnjih par godina barem kad je rec o turistickim delovima grada. Namirisali ugostitelji turiste. Kapucino je npr na trgu republike skoro vec na nivou zapadnoevropskih metropola, nema bez 250 dinara.

Vlad the Great

pre 5 godina

Beograd jeftin?!?
Molim vas.
Jeste ako odes i loces po kojekakvim kafanama na obodima grada. Siri centar je lupanje po usima.
Mada mi nikada nece biti jasno kako je pivo u diskoteci skuplje od Dzin/Tonik-a?
Samo kod nas.