Ponedeljak, 23.07.2018.

16:15

Oprez: Zbog ovog postupka mogu vam oduzeti vozačku dozvolu u GR

Izvor: SRNA

Oprez: Zbog ovog postupka mogu vam oduzeti vozaèku dozvolu u GR IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

105 Komentari

Sortiraj po:

Aleksa

pre 5 godina

znsli ko da li treba medjunarodna da bi se uzeo renta car na rodosu,neko kaze da,neko ne? sta je istina?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pjana, 24. jul 2018 00:34)

Пјано, ја узео скутер 200цц и ауто 1.0 на српску без међународне.
град Родос, она улица Диакоу, велика што води од кружног тока до центра мали монтажни објекат близу парка пред крај улице, са десне стране ако гледаш од кружног, јун прошле године. Другару на ЕУ дозволу нису дали скутер од 150цц јер нема А, а мени су на српску дали све што сам хтео да узмем (бирао између јамахе ХТ660 и Скарабеа 200, узмем Скарабеа а другар узме неког кинеза од 50цц) а сутрадан смо узели неки крш ауто опет на моју дозволу. Никакав проблем, све регуларно са осигурањем, дозвола остаје код њих. Пандур на стромићу нас обиђе, ми га стигемо на семафору, ништа.....није нас погледао, а били смо гласни, и то не на грчком :)

Aleksa Pufta

pre 5 godina

U Grckoj vozim kao i u Srbiji do 20km/h preko dozvoljene brzine i to obicno kad nekog preticem.
Ne znam koliko sam puta bio ali ako popijes jedno veliko pivo i ne divljas nemas nikakav problem jer oni znaju da zive od turiste. Pisali su da skidaju tablice na Kasandri a meni nisu na Krfu iako sam bio u koloni sa jos 20 kola na mestu gde je zabranjeno i to satima. Ali nema mesta da se ubijes.
A kad vozim dalje u medjugradskoj ne pijem ni to jedno pivo a ove godine sam tempomat stavio na 110km/h iako je dozvoljeno 130km/h a moj automobil ide i 190km/h. Jednostavno bio sam preumoran i nisam hteo da drzim nivo koncetracije koji mi je potreban na 130-140km/h.
A ovo je smesno sto su kod nas skinuli 120 i stavili 130km/h ogranicenje. Ocekivao bih neke prethodne radove, makar da ofarbaju trake.

boki

pre 5 godina

Tako sam isto i ja....
Prethodnih 10 godina nigde nisam ni video policajca, možda ponekog ponegde, a onda prošle godine me zaustavio radar kod Evzonija (3 km pre granice, pravac ka Makedoniji) i još jedno 5-6 vozila iz SRB....epilog: kazna 175 EUR.
Prema tome, poštujte propise - pametnije je.

hm

pre 5 godina

Najbolji mi ovi koji kao ne vide policiju. Kao lopovi koji nervozno gledaju hoce li da nalete na 'pandure'. Pa niti ne treba da je vidite, vec ona treba da vidi vas. Samo po propisima i nema brige.

bg1

pre 5 godina

u praksi niko ne zaustavlja. ne postoje tamo "redovne kontrole" Samo bez divljanja sa brzinom i sve ok. nikad ni jedan problem sa policijom u Grčkoj

Aleksa

pre 5 godina

Није баш истина што каже Никола, али није ни неистина.
Има радара, први код прелаза Евзони где је ограничење 110 а наши "пеглају" 200, а има их и на магистралним путевима у близини градова. На аутопуту их нема. То "бос" можда, ако вас зауставе због брзине, па будете баш лоше среће.....иначе их не занимају ни дечија седишта (ни на граници). Што не значи да треба да кршите прописе, дечије седиште вам првенствено треба због ових што "пеглају".....

dule

pre 5 godina

Ovo je daleko od istine, u 90% slucajeva ce vam se desiti da cak ni ne vidite policajca za 10 dana boravka u Grckoj, a kamoli da vas neki zaustavi. Postujte propise i uzivajte.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Daleko im lepa kuca, 23. jul 2018 16:27)

Moje lično iskustvo je malo drugačije.

Ja sam ih video svaki put kad sam bio, ali doslovno svaki. Ali za razliku od naših patrola, oni ne vrše nasumičnu proveru i naravno sve šta uz to ide. Oni se jednostavno nalaze pored prometnijih puteva i tu su jednostavno da podsete vozače da paze šta rade. Cenim da će i da zaustave ponekog ko baš očigledno divlja.

Sve u svemu, mnogo bolje nego naši.

Bojan Todorovič

pre 5 godina

Ha!!! Mnogo pura sam vozio okolnim zemljama ( od Austrije i Slovenije, Mađarske, Bugarske, Rumunije, Grčke )
NIGDE, ponavljam NIGDE gotovo i ne vidim policiju. Vozim normalno, ne divljam niko me ne dira. Kad uđem u "uređenu pravnu državu" - od Subotice do Bg 6 ( ŠEST - dobro ste pročitali - ŠEST ) patrola iskače iz žbunja na najbesmislenijim mestima, počinje da jajari i gnjavi sirotinju dok pored nas tutnje džipovi i Audiji nenormalnom brzinom. Nemojte se primati. Nema gore, pokvarenije, korumpiranije i odvratnije septičke jame od ove u kojoj mi živimo.

Boki

pre 5 godina

Ne znam ko plasira ove budalaštine u sred turističke sezone. Nekome ko nikad nije bio u Grčkoj, ovo može da bude strašno, kao saveti pokojnog Alvirovića da treba poneti međunarodnu vozačku ili vatrogasni aparat u Grčku.
U teoriji, sve je to istina. U praksi, u Grčkoj nećete ni videti policajca na ulici. Ja sam prvu patrolu video kada sam u Grčkoj bio 6-ti put, a i tada me je patrola zaobišla i nagazila 100 na sat na mestu gde je dozvoljeno 80.
Nikad nisam čuo da je grčka policija nekog zaustavila, jer ih realno baš zabole za to, a i verovatno imaju direktivu da ne njakaju turiste.
Ako baš želite da vidite kakva je situacija sa saobraćajem u Grčkoj, posmatrajte njihove vozače kada voze na ring road-u oko Soluna. Više od pola vozila šiba preko 160 km/h na mestu gde je dozvoljeno 120 ili 130 nisam siguran. Na mestima gde su navodno kamere, Grci opušteno dodaju gas.
Tako da, ne bojte se, grčka je što se saobraćaja tiče 10 puta gora zemlja od Srbije.

Myguz@

pre 5 godina

Moraju li Srbi da budu vazda najgori,,gosti,,??gde god da odu.Da ostavljaju smeće,to jest kese ,otpad od hrane,pelene,pikavce da guraju u pesak,konzerve,plastične flaše,da voze u kupaćem,bosi auta.
I što je najgore da onda blate domaćine kako im je sve prljavo i još vam bude krivo što se za 10€ (DVE kutije cigara) za noć-smeštaj ne možete izživljavati i prosipati vaše fore koje nosite u vašim nekulturnim genima.Pa vi bre niste ni za šumu!!

Kraljevčanin

pre 5 godina

Ljudi, pa niko nije rekao da će da vam oduzmu dozvolu, već da to mogu da urade po važećim zakonskim propisima. A ovaj genije što jurca 200 po auto putu i time se hvali, za to tek nemam komentar!

gojko 12

pre 5 godina

Nemojte da vas plase, u grkoj mozete kako god hocete sto se saobracaja tice. Parkirate gde hocete, papuce ili bosi i slicno. Ja sam more puta bez majice vozio i pored pandura prolazio cak se i parkirao ispred njih i niko mi nikad nista nije rekao. Na uatoputu peglao 200 i niko nista.
(Nikola, 23. jul 2018 16:33)

Nadam se da ne voziš decu kada ga
" peglaš " 200 na auto putu bos ili u papučama....ako voziš sam što se mene tiče peglaj i 300 samo tako ugrožavaš i druge koji se drže ograničenja.

pera

pre 5 godina

Nemojte da vas plase, u grkoj mozete kako god hocete sto se saobracaja tice. Parkirate gde hocete, papuce ili bosi i slicno. Ja sam more puta bez majice vozio i pored pandura prolazio cak se i parkirao ispred njih i niko mi nikad nista nije rekao. Na uatoputu peglao 200 i niko nista.
(Nikola, 23. jul 2018 16:33)
iz komentara zakljucujem da nemas vise od 20 god jer tako moze samo klinac da pise

realan zr

pre 5 godina

@Daleko im lepa kuca, ne bih se slozio. Ja sam bio na 4 dana, 2x su stajali na raskrsnici i zaustavljali, jednom kasno nocu, a jednom rano ujutru kad sam polazio kuci. U pitanju je ukljucenje na autoput kod Platamona (Nei Pori)

Miki

pre 5 godina

Meni ovo liči na lobiranje nekih turističkih agencija da vas oni odbace autobusima ili suseda sa morem.
Koliko sam pročitao u zadnjih mesec dana u Grčku je nemoguće ući sa autom a da ti ne uzmu vozačku dozolu u najmanju ruku,a sa malo alkohola ili papučama bi mogao završiti i na vešalima.
Pa ko bi išao da je tako?

sanjuro

pre 5 godina

Srednje-letnja crnogorska propaganda. Da li se bilo kojoj zemlji koja u ogromnoj meri zivi od turizma praktikuje skidanje koze sa ledja turistima? U Crnoj Gori jedino. vec nedeljama prodaju price o tome kako je Grcka Alkatraz. Ovo nazivate novinarstvom? Svako ko je bar par puta autom isao u Crnu Goru zna kakva je policija tamo. Ne nasedajte na ovo.

boba

pre 5 godina

Godinama idem u Grcku, prosle sam bio dva puta na moru, nikad me u zivotu nije policija zaustavila. Moze covek da predje 100km i da ne vidi policijsko vozilo

Milan

pre 5 godina

Ja sam vozio u japankama tokom celog letovanja na Sitoniji i malo na Kasandri, patike sam tek obuo kad sam usao u Makedoniju. Policiju nisam video nigde, niti mi je bio problem da vozim u papucama :)

kole

pre 5 godina

Vozio sam u sandalama i za 12 dana sam video tri policijska auta. Kroz naseljena mesta po Sitoniji je dozvoljeno 90 km/h. Parking se nigde ne placa, a lezaljka jednom kafom. Plaze beskrajno duge, mozes da legnes na predivnu plazu i da nikog nema pored tebe na 20 metara. 14.000 km je duga grcka obala i prestanite da je uporedjujete sa smesnom, zagadjenom i prebukiranom Crnom Gorom.

Bole

pre 5 godina

Sedam zadnjih godina letujem u grckoj. Nikada me niko nije zaustavio a kamo li kaznio. Vozio I u papucama,I go do pojasa,I bez vezanog pojasa,I bez upaljenih svetala. Ali vozio sam normalno I postovao glavne saobracajne propise. Opusteno,niko te ne dira ako se ne seljacis I ako nisi maloumnik da vozis brzinom svetlosti jer mislis da si na nbg,ako prolazis na crveno jer znas nekog ko zna nekog alekovog,ako si popio dva,tri piva pa si umislio da si sumaher. E tad si ga naj..o. Jer za razliku od ove livade gde mi zivimo ,Grcka je drzava I ima zakone koji su isti za sve.

Saša

pre 5 godina

Kada sam ja polagao ( bilo je to pre mnoooogo godina ) postojao je član zakona koji je tretirao kao kažnjivo delo vožnju u neprikladnoj obući. Da li je i danas tako ne znam, ali da bi trebalo da bude to je činjenica. Papuča koja sklizne s noge i zaglavi se gde ne treba može da izazove veliku nesreću.
Takođe bi isto tako trebalo ženama zabraniti da voze u visokim štiklama.

Balkanski špijun

pre 5 godina

Glupost, ja nisam hteo da vozim u papučama, a lik koji mi je rentirao auto kaže da u Grčkoj može da se vozi tako...

likbgd

pre 5 godina

Za 12 dana voznje po grckoj (vratio se prosle nedelje) nisam video nijednu patrolu, osim jednog radara na par kilometara od evzonija na ulasku.
Budite normalni, postujte ogranicenja brzine koja su sasvim logicna za odredjene deonice (ne kao kod kod nas 60 na pravcu van naseljenog mesta da bi te snimili iz nekog zbunja i kaznili) i uzivajte u odmoru.

nikola1989

pre 5 godina

Svake godine ista priča po novinama.
A dole ustvari bezvlašće da nema veće. Osim na granici, daj Boze da jos jednom vidiš policiju u 10 dana.

BGD

pre 5 godina

Potpuno isti zakon je svuda u Svetu .U Bivšoj SFRJ,sadašnjoj Srbiji.Po komentarima,vidi se da AutoŠkole u Srbiji,NE PREDAJU,već uzimaju pare.

ItNaTi

pre 5 godina

Auuu ja sam mesec dana vozio bez majice i u papucama. Bio je pakao u autu.
Ali voziti do plaze u patikama to je ludost ali je verovatno zbog bezbednosti.

boki

pre 5 godina

Nikad ne vozite u papučama, ali nikad. Nedavno pored mene stranac probio naplatnu rampu jer mu se papuča zaglavila, polomio šajbu,skroz, auto mini kantrimem subota ponoć kod Siriga, dobro da nekog nije zgazio, a posle šta je radio, neznam, mogao je samo da plače

Sta pricas to? Dal' si pri svesti?

pre 5 godina

Mene sramota od ovih komentara. Svi do jednog za temu imaju izigravanje propisa, a svako to izigravanje moze da vas dovede u ogromnu opasnost.

infidel

pre 5 godina

Prestanite da plašite narod po nalogu crnogorske mafije. U Grčkoj vam se neće desiti ništa, nećete ni sresti policiju a iako ih sretnete neće vas pipnuti prstom jer ste turista. Naravno, treba da poštujete propise zbog sebe ali suštinski, grčka policija ne dira turiste koji ne prave probleme i ne prave ozbiljne probleme...

Ahtung

pre 5 godina

Ajd' ne lupetajte! U Grčkoj divlji zapad bio i ostao! U subotu u Solunu, umal' ne igibosmo, jer sam kočio na žuto svetlo. Da nisam pogled'o u retrovizor i otpustio kočnicu, zakuco bi me otpozadi. Izađoh kao budala na raskrsnicu, al' sam se sačuvo. Dok prođoh ulicu Egnacia jedno pet puta je neko prošao na crveno i ništa. Da to uradim na Novom Beogradu u Jurija Gagarina, snimili bi me za Beogradsku hroniku.

dejan petrovic

pre 5 godina

Ravno 10 godina letujem u Grckoj i danas viedo policiju drugi ili treci put za sve ovo vreme. Pre 3 god. sam ih video... Istina je, samo budi normalan i noko te nece popreko pogledati.

mozaks

pre 5 godina

glupo.je uopste i komentarisati,ko.god kaze,ja vozim u papucama itd..
da vozite tako,sve krsite propise pa kad ostavite zube ili ne daj.boze nekoga ubijete u saobracajki,dali biste pristali da vas obese ili ubiju injekcijom jer ste svojim neodgovornim ponasanjem druge ubili???
zabranjena je voznja u papucama svugde.vezujte se,poatujte ogranicenje..budite kulturni i savesni vozac a ne mangup,ubica za volanom,a posle se hvatati za glavu je kasno..

Maja

pre 5 godina

Zivim u Grckoj vec 7 godina i mogu samo reci da ovde policiju i ne viđate, kamoli da zaustavljaju!
Ono sto sam do sad iskusila u Grckoj je da manje vise imaju zakone kao u EU ali se to nista ne postuje!
Od nasih prijatelja niko ne uci decu preko 2-3 godine da se vezuju u autu. Do tad obicno mame drze decu u narucju. Ne retko vidim decu na prednjem sedistu a vec dva puta na prednjem sedistu ali sa spustenim staklom pa detetov trup viri napolji! Malo je reci koliko sam na to zgrozena!

Uros S

pre 5 godina

Vec 10 dana sam u Grckoj, policiju vidim samo kada prodjem pored stanice na putu do plaze.
Veca je sansa da zemlju pogodi meteor nego da dobijem kaznu u saobracaju ovde.

MnE

pre 5 godina

Koliko mi je poznato, stranim drzavljanima ne moze da se oduzme
vozacka na mjesec dana zbog u tekstu navedenog prekrsaja, ne samo u GR nego u ni jednoj drzavi. Moze da vam oduzme dokumenta i da se pojavite ispred sudije koji ce vam odrediti kaznu, kad je platite uzmete dokumenta.

nek se novinar predstavi!

pre 5 godina

i opet plasite ljude svako leto pa i ovo leto sa puno tekstova sa grckom policijom
ko putuje srecan put i uzivajte!

Aca

pre 5 godina

Tako su i crnogorci poceli ovo poceli ono i ostali bez turista. Njihovim stopama krecu polako grci koji jos nisu shvatili da zadovoljan turista moze dovuci maksimum troje novih turista, dok nezadovoljan moze odvuci bar deset.

Glas Naroda

pre 5 godina

Zasto plasite narod bez veze. Grcka policija je vrlo svesna znacaja turizma i nece maltretirati nikoga bez dobrog povoda.
Nikada jos nisam cuo od mnostva rodbine i prijatelja koji letuju u Grckoj da ih je tamosnja policija uopste i zaustavila.
Navodno je potrebna i medjunarodna dozvola a i to nikad nikom nisu trazili.

Dex

pre 5 godina

Nemojte da vas plase, u grkoj mozete kako god hocete sto se saobracaja tice. Parkirate gde hocete, papuce ili bosi i slicno. Ja sam more puta bez majice vozio i pored pandura prolazio cak se i parkirao ispred njih i niko mi nikad nista nije rekao. Na uatoputu peglao 200 i niko nista.
(Nikola, 23. jul 2018 16:33)

Mene ti plasis (i slicni tebi). Nadam se da neces "ispeglati" i neku porodicu na tom autoputu.

m

pre 5 godina

U Greece idem skoro svake godine jos od 2002...ostrva,centralna,severna...mogu reci zavidan portfolio gradova,plaza puteva itd...i samo su me jednom imao blizak susret sa policijom i to na Kritu jel nisam nosio kacigu vozeci Atv quad...sto je vrlo cudno jer Grcki zakon ne kaznjava voznju motora bez lacige ali atv da...prosle godine sam napravio preko 3.000km Parga(gore dole ceo taj region) pa onda po. Kasandra (opet celo poluostrvo na vise mesta) i nijednog policajca video nisam ali bukvalno...kao ni ove na Sitoniji a obisli smo 10ak plaza..pozdrav

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Ee ne mogu da mi oduzmu dozvolu jer u Grcku gotovo uvek idem avionom ili autobusom odnosno nikad ne idem sopstvenim kolima.

boris

pre 5 godina

U Grčkoj rizikuješ 300€ po glavi bez kacige za vožnju bez iste; da ti počupaju tablice ako parkiran poput idiota i ne budeš blizu da pomeriš ako treba; daaaaaaa... Pa sve smeš u tom njihovom organizovanom haosu. Ovaj tekst nema veze sa stvarnošću.

Pex

pre 5 godina

Ovo treba zabraniti jer balkanska plemena nemaju svest o nicemu pa ni o ovm problemu. Sokiran sam bio kada sma video da je nekome palo na pamet,kao mom poznaniku, da vozi bos!

Vlada Kg

pre 5 godina

Kad sam u papučama ja ih izujem i vozim bos. Stvarno je nezgodno voziti u papučama. Sad se pitam da li je dozvoljeno voziti bos?

novikorisnik

pre 5 godina

A što nas sada toliko plašite sa tim kaznama u Grčkoj? Šta je cilj svega ovoga, da ljudi ne idu na more, nego da u Srbiji provedu godišnji odmor? Pa ostavite nas bar tih 10 dana da pobegnemo iz ovog jada i čemera i da uživamo malo u nekom civilizovanijem svetu, sa lepom slanom vodom, plažom i prihatnijom klimom.
Ili možda neka agencija koja nije prodala aranžmane za Tursku, Bugarsku i Rumuniju platila spinovanje i zastrašivanje naroda sa nekakvim silnim kaznama da bi rasprodala aranžmane...

nista

pre 5 godina

Kolika je kazna za izbacivanje ruke kroz prozor u toku voznje? Sebri obozavaju taj stil, klima samo povecava potrosnju i truje bez veze.

Kiza

pre 5 godina

Prvi put sam letovao u Grčkoj 1976, sa svojim roditeljima i to nije bilo poslednje, a kasnije, sa svojom decom i suprugom još dosta puta. Nikad nisam video nijednog policajca.

kesi

pre 5 godina

Policija bukvalno ne zaustavlja.Suprotni primeri su isključivo zbog brže vožnje i od ove godine zbog parkiranja na nedozvoljenim mestima,naročito na ulici pored plaže.Skidaju tablice i to košta 30€ ukoliko isti dan odeš po njih.Svaki naredni 10-ak eura više.Sve ostalo lupaju.

jedan od mnogih

pre 5 godina

da li stvarno vozite bosi? ovo je opcija za Srbe i sirotinju iz Azije i Afrike....pa i treba vas kaznjavati
postoji klima u automobilima, kako se ne bi skidale majice i natikace za patike/cipele
biti macho baja dlakavih grudi je mozda u necijem selu prestiz, u mom smo ucili i o sigurnosti, a i o kulturi parkiranja i davanja migavca

Beeble

pre 5 godina

Ne razumem cilj ovakvih tekstova. Za dosta godina u Grckoj, jedva da sam video policiju, a nikada me nisy zaustavili. U turistickim mestima vam niko nece praviti problem kako i u cemu vozite, gde ste se parkirali, da li ste malo prekoracili ogranicenje itd. Sto ne znaci da treba da se ponasate bahato. Oni su turisticka zemlja i to vrlo dobro znaju. Nike im u interesu da prave probleme turistima.

Naravno, to nije razlog da mislite kako je ok da jurcate, prolazite na crveno... Ali vam apsolutno niko nece praviti problem u cemu vizite i ocekivati da idete na plazu u patikama.

Mix

pre 5 godina

Ovo je zabranjeno i u Srbiji i po starom i po novom zakonu.To bas da mozete kako hocete,ne mozete,ali da vas nece dirati,ako ne pravite grube prekrsaje,nece.

Dragan

pre 5 godina

Ovo sto pisu da policuji nisu videli za 10 dana je tacno.Ja ih za 6 letovanja nism video bas puno puta a obisao sam dosta Grcke.Ali takodje sam citao i javljaju se ljudi da su placali kazne i po 700€ za prekrsaje tipa preticao na punu ili prosao na crveno.Kazu da su kontrolu poostrili od ove godine.Moj savetvam je drzite se pravila i nema problem.

Pantagruel

pre 5 godina

Да ли то значи да је дозвољено возити у "Крокс" папучама? Оне имају затворене прсте и кајиш на пети који не дозвољава да нога исклизне уназад. Ја сам у њима прошлог лета возио до Херцег Новог преко Таре, Вишеграда, Фоче, Горажда, Тјентишта, Гацка и Требиња. И назад. Ништа ми није фалило.

Daleko im lepa kuca

pre 5 godina

Ovo je daleko od istine, u 90% slucajeva ce vam se desiti da cak ni ne vidite policajca za 10 dana boravka u Grckoj, a kamoli da vas neki zaustavi. Postujte propise i uzivajte.

Nikola

pre 5 godina

Nemojte da vas plase, u grkoj mozete kako god hocete sto se saobracaja tice. Parkirate gde hocete, papuce ili bosi i slicno. Ja sam more puta bez majice vozio i pored pandura prolazio cak se i parkirao ispred njih i niko mi nikad nista nije rekao. Na uatoputu peglao 200 i niko nista.

Petar

pre 5 godina

To nije tačno. Meni se nikad u Grčkoj nije desilo da me zaustave, a nedavno sam se vratio sa Krita. Inače, i u Beogradu leti vozim u japankama i nikad nisam imao problem sa pandurima.

psiho

pre 5 godina

Dozvoljeno je voziti bos, ali neka evropska osiguranja ne pokrivaju troškove, ako policija navede to u izveštaju! Nemci kažu za to- životni stil i zato nije zabranjeno- sto se tiče policije.

NBG21

pre 5 godina

Svaki dan vozim bos, lapuce stavim pored sedista... Ne odgovara mi da vozim u njima, ali kad sam bos isto kao u patikama :) Plaza na koju idem je 1km od gradske i nema izlaza na magistralu... Vec 9. dan na Sitoniji, video polociju jednom lad je bio sudar kod Sartija...

Budite bez brige, generalno ih nema na Halkidikiju... Za ostale delove Grcke ne znam, al od Dojrana do Toronija sam vozio od 80kmh do 140kmh bez problema...

Daleko im lepa kuca

pre 5 godina

Ovo je daleko od istine, u 90% slucajeva ce vam se desiti da cak ni ne vidite policajca za 10 dana boravka u Grckoj, a kamoli da vas neki zaustavi. Postujte propise i uzivajte.

Nikola

pre 5 godina

Nemojte da vas plase, u grkoj mozete kako god hocete sto se saobracaja tice. Parkirate gde hocete, papuce ili bosi i slicno. Ja sam more puta bez majice vozio i pored pandura prolazio cak se i parkirao ispred njih i niko mi nikad nista nije rekao. Na uatoputu peglao 200 i niko nista.

Bojan Todorovič

pre 5 godina

Ha!!! Mnogo pura sam vozio okolnim zemljama ( od Austrije i Slovenije, Mađarske, Bugarske, Rumunije, Grčke )
NIGDE, ponavljam NIGDE gotovo i ne vidim policiju. Vozim normalno, ne divljam niko me ne dira. Kad uđem u "uređenu pravnu državu" - od Subotice do Bg 6 ( ŠEST - dobro ste pročitali - ŠEST ) patrola iskače iz žbunja na najbesmislenijim mestima, počinje da jajari i gnjavi sirotinju dok pored nas tutnje džipovi i Audiji nenormalnom brzinom. Nemojte se primati. Nema gore, pokvarenije, korumpiranije i odvratnije septičke jame od ove u kojoj mi živimo.

kole

pre 5 godina

Vozio sam u sandalama i za 12 dana sam video tri policijska auta. Kroz naseljena mesta po Sitoniji je dozvoljeno 90 km/h. Parking se nigde ne placa, a lezaljka jednom kafom. Plaze beskrajno duge, mozes da legnes na predivnu plazu i da nikog nema pored tebe na 20 metara. 14.000 km je duga grcka obala i prestanite da je uporedjujete sa smesnom, zagadjenom i prebukiranom Crnom Gorom.

dule

pre 5 godina

Ovo je daleko od istine, u 90% slucajeva ce vam se desiti da cak ni ne vidite policajca za 10 dana boravka u Grckoj, a kamoli da vas neki zaustavi. Postujte propise i uzivajte.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Daleko im lepa kuca, 23. jul 2018 16:27)

Moje lično iskustvo je malo drugačije.

Ja sam ih video svaki put kad sam bio, ali doslovno svaki. Ali za razliku od naših patrola, oni ne vrše nasumičnu proveru i naravno sve šta uz to ide. Oni se jednostavno nalaze pored prometnijih puteva i tu su jednostavno da podsete vozače da paze šta rade. Cenim da će i da zaustave ponekog ko baš očigledno divlja.

Sve u svemu, mnogo bolje nego naši.

sanjuro

pre 5 godina

Srednje-letnja crnogorska propaganda. Da li se bilo kojoj zemlji koja u ogromnoj meri zivi od turizma praktikuje skidanje koze sa ledja turistima? U Crnoj Gori jedino. vec nedeljama prodaju price o tome kako je Grcka Alkatraz. Ovo nazivate novinarstvom? Svako ko je bar par puta autom isao u Crnu Goru zna kakva je policija tamo. Ne nasedajte na ovo.

Miki

pre 5 godina

Meni ovo liči na lobiranje nekih turističkih agencija da vas oni odbace autobusima ili suseda sa morem.
Koliko sam pročitao u zadnjih mesec dana u Grčku je nemoguće ući sa autom a da ti ne uzmu vozačku dozolu u najmanju ruku,a sa malo alkohola ili papučama bi mogao završiti i na vešalima.
Pa ko bi išao da je tako?

pera

pre 5 godina

Nemojte da vas plase, u grkoj mozete kako god hocete sto se saobracaja tice. Parkirate gde hocete, papuce ili bosi i slicno. Ja sam more puta bez majice vozio i pored pandura prolazio cak se i parkirao ispred njih i niko mi nikad nista nije rekao. Na uatoputu peglao 200 i niko nista.
(Nikola, 23. jul 2018 16:33)
iz komentara zakljucujem da nemas vise od 20 god jer tako moze samo klinac da pise

Boki

pre 5 godina

Ne znam ko plasira ove budalaštine u sred turističke sezone. Nekome ko nikad nije bio u Grčkoj, ovo može da bude strašno, kao saveti pokojnog Alvirovića da treba poneti međunarodnu vozačku ili vatrogasni aparat u Grčku.
U teoriji, sve je to istina. U praksi, u Grčkoj nećete ni videti policajca na ulici. Ja sam prvu patrolu video kada sam u Grčkoj bio 6-ti put, a i tada me je patrola zaobišla i nagazila 100 na sat na mestu gde je dozvoljeno 80.
Nikad nisam čuo da je grčka policija nekog zaustavila, jer ih realno baš zabole za to, a i verovatno imaju direktivu da ne njakaju turiste.
Ako baš želite da vidite kakva je situacija sa saobraćajem u Grčkoj, posmatrajte njihove vozače kada voze na ring road-u oko Soluna. Više od pola vozila šiba preko 160 km/h na mestu gde je dozvoljeno 120 ili 130 nisam siguran. Na mestima gde su navodno kamere, Grci opušteno dodaju gas.
Tako da, ne bojte se, grčka je što se saobraćaja tiče 10 puta gora zemlja od Srbije.

bg1

pre 5 godina

u praksi niko ne zaustavlja. ne postoje tamo "redovne kontrole" Samo bez divljanja sa brzinom i sve ok. nikad ni jedan problem sa policijom u Grčkoj

Dex

pre 5 godina

Nemojte da vas plase, u grkoj mozete kako god hocete sto se saobracaja tice. Parkirate gde hocete, papuce ili bosi i slicno. Ja sam more puta bez majice vozio i pored pandura prolazio cak se i parkirao ispred njih i niko mi nikad nista nije rekao. Na uatoputu peglao 200 i niko nista.
(Nikola, 23. jul 2018 16:33)

Mene ti plasis (i slicni tebi). Nadam se da neces "ispeglati" i neku porodicu na tom autoputu.

Myguz@

pre 5 godina

Moraju li Srbi da budu vazda najgori,,gosti,,??gde god da odu.Da ostavljaju smeće,to jest kese ,otpad od hrane,pelene,pikavce da guraju u pesak,konzerve,plastične flaše,da voze u kupaćem,bosi auta.
I što je najgore da onda blate domaćine kako im je sve prljavo i još vam bude krivo što se za 10€ (DVE kutije cigara) za noć-smeštaj ne možete izživljavati i prosipati vaše fore koje nosite u vašim nekulturnim genima.Pa vi bre niste ni za šumu!!

Bole

pre 5 godina

Sedam zadnjih godina letujem u grckoj. Nikada me niko nije zaustavio a kamo li kaznio. Vozio I u papucama,I go do pojasa,I bez vezanog pojasa,I bez upaljenih svetala. Ali vozio sam normalno I postovao glavne saobracajne propise. Opusteno,niko te ne dira ako se ne seljacis I ako nisi maloumnik da vozis brzinom svetlosti jer mislis da si na nbg,ako prolazis na crveno jer znas nekog ko zna nekog alekovog,ako si popio dva,tri piva pa si umislio da si sumaher. E tad si ga naj..o. Jer za razliku od ove livade gde mi zivimo ,Grcka je drzava I ima zakone koji su isti za sve.

gojko 12

pre 5 godina

Nemojte da vas plase, u grkoj mozete kako god hocete sto se saobracaja tice. Parkirate gde hocete, papuce ili bosi i slicno. Ja sam more puta bez majice vozio i pored pandura prolazio cak se i parkirao ispred njih i niko mi nikad nista nije rekao. Na uatoputu peglao 200 i niko nista.
(Nikola, 23. jul 2018 16:33)

Nadam se da ne voziš decu kada ga
" peglaš " 200 na auto putu bos ili u papučama....ako voziš sam što se mene tiče peglaj i 300 samo tako ugrožavaš i druge koji se drže ograničenja.

Aleksa

pre 5 godina

Није баш истина што каже Никола, али није ни неистина.
Има радара, први код прелаза Евзони где је ограничење 110 а наши "пеглају" 200, а има их и на магистралним путевима у близини градова. На аутопуту их нема. То "бос" можда, ако вас зауставе због брзине, па будете баш лоше среће.....иначе их не занимају ни дечија седишта (ни на граници). Што не значи да треба да кршите прописе, дечије седиште вам првенствено треба због ових што "пеглају".....

Maja

pre 5 godina

Zivim u Grckoj vec 7 godina i mogu samo reci da ovde policiju i ne viđate, kamoli da zaustavljaju!
Ono sto sam do sad iskusila u Grckoj je da manje vise imaju zakone kao u EU ali se to nista ne postuje!
Od nasih prijatelja niko ne uci decu preko 2-3 godine da se vezuju u autu. Do tad obicno mame drze decu u narucju. Ne retko vidim decu na prednjem sedistu a vec dva puta na prednjem sedistu ali sa spustenim staklom pa detetov trup viri napolji! Malo je reci koliko sam na to zgrozena!

MnE

pre 5 godina

Koliko mi je poznato, stranim drzavljanima ne moze da se oduzme
vozacka na mjesec dana zbog u tekstu navedenog prekrsaja, ne samo u GR nego u ni jednoj drzavi. Moze da vam oduzme dokumenta i da se pojavite ispred sudije koji ce vam odrediti kaznu, kad je platite uzmete dokumenta.

Kraljevčanin

pre 5 godina

Ljudi, pa niko nije rekao da će da vam oduzmu dozvolu, već da to mogu da urade po važećim zakonskim propisima. A ovaj genije što jurca 200 po auto putu i time se hvali, za to tek nemam komentar!

novikorisnik

pre 5 godina

A što nas sada toliko plašite sa tim kaznama u Grčkoj? Šta je cilj svega ovoga, da ljudi ne idu na more, nego da u Srbiji provedu godišnji odmor? Pa ostavite nas bar tih 10 dana da pobegnemo iz ovog jada i čemera i da uživamo malo u nekom civilizovanijem svetu, sa lepom slanom vodom, plažom i prihatnijom klimom.
Ili možda neka agencija koja nije prodala aranžmane za Tursku, Bugarsku i Rumuniju platila spinovanje i zastrašivanje naroda sa nekakvim silnim kaznama da bi rasprodala aranžmane...

Uros S

pre 5 godina

Vec 10 dana sam u Grckoj, policiju vidim samo kada prodjem pored stanice na putu do plaze.
Veca je sansa da zemlju pogodi meteor nego da dobijem kaznu u saobracaju ovde.

boki

pre 5 godina

Nikad ne vozite u papučama, ali nikad. Nedavno pored mene stranac probio naplatnu rampu jer mu se papuča zaglavila, polomio šajbu,skroz, auto mini kantrimem subota ponoć kod Siriga, dobro da nekog nije zgazio, a posle šta je radio, neznam, mogao je samo da plače

Saša

pre 5 godina

Kada sam ja polagao ( bilo je to pre mnoooogo godina ) postojao je član zakona koji je tretirao kao kažnjivo delo vožnju u neprikladnoj obući. Da li je i danas tako ne znam, ali da bi trebalo da bude to je činjenica. Papuča koja sklizne s noge i zaglavi se gde ne treba može da izazove veliku nesreću.
Takođe bi isto tako trebalo ženama zabraniti da voze u visokim štiklama.

jedan od mnogih

pre 5 godina

da li stvarno vozite bosi? ovo je opcija za Srbe i sirotinju iz Azije i Afrike....pa i treba vas kaznjavati
postoji klima u automobilima, kako se ne bi skidale majice i natikace za patike/cipele
biti macho baja dlakavih grudi je mozda u necijem selu prestiz, u mom smo ucili i o sigurnosti, a i o kulturi parkiranja i davanja migavca

Ahtung

pre 5 godina

Ajd' ne lupetajte! U Grčkoj divlji zapad bio i ostao! U subotu u Solunu, umal' ne igibosmo, jer sam kočio na žuto svetlo. Da nisam pogled'o u retrovizor i otpustio kočnicu, zakuco bi me otpozadi. Izađoh kao budala na raskrsnicu, al' sam se sačuvo. Dok prođoh ulicu Egnacia jedno pet puta je neko prošao na crveno i ništa. Da to uradim na Novom Beogradu u Jurija Gagarina, snimili bi me za Beogradsku hroniku.

infidel

pre 5 godina

Prestanite da plašite narod po nalogu crnogorske mafije. U Grčkoj vam se neće desiti ništa, nećete ni sresti policiju a iako ih sretnete neće vas pipnuti prstom jer ste turista. Naravno, treba da poštujete propise zbog sebe ali suštinski, grčka policija ne dira turiste koji ne prave probleme i ne prave ozbiljne probleme...

likbgd

pre 5 godina

Za 12 dana voznje po grckoj (vratio se prosle nedelje) nisam video nijednu patrolu, osim jednog radara na par kilometara od evzonija na ulasku.
Budite normalni, postujte ogranicenja brzine koja su sasvim logicna za odredjene deonice (ne kao kod kod nas 60 na pravcu van naseljenog mesta da bi te snimili iz nekog zbunja i kaznili) i uzivajte u odmoru.

BGD

pre 5 godina

Potpuno isti zakon je svuda u Svetu .U Bivšoj SFRJ,sadašnjoj Srbiji.Po komentarima,vidi se da AutoŠkole u Srbiji,NE PREDAJU,već uzimaju pare.

Aleksa Pufta

pre 5 godina

U Grckoj vozim kao i u Srbiji do 20km/h preko dozvoljene brzine i to obicno kad nekog preticem.
Ne znam koliko sam puta bio ali ako popijes jedno veliko pivo i ne divljas nemas nikakav problem jer oni znaju da zive od turiste. Pisali su da skidaju tablice na Kasandri a meni nisu na Krfu iako sam bio u koloni sa jos 20 kola na mestu gde je zabranjeno i to satima. Ali nema mesta da se ubijes.
A kad vozim dalje u medjugradskoj ne pijem ni to jedno pivo a ove godine sam tempomat stavio na 110km/h iako je dozvoljeno 130km/h a moj automobil ide i 190km/h. Jednostavno bio sam preumoran i nisam hteo da drzim nivo koncetracije koji mi je potreban na 130-140km/h.
A ovo je smesno sto su kod nas skinuli 120 i stavili 130km/h ogranicenje. Ocekivao bih neke prethodne radove, makar da ofarbaju trake.

NBG21

pre 5 godina

Svaki dan vozim bos, lapuce stavim pored sedista... Ne odgovara mi da vozim u njima, ali kad sam bos isto kao u patikama :) Plaza na koju idem je 1km od gradske i nema izlaza na magistralu... Vec 9. dan na Sitoniji, video polociju jednom lad je bio sudar kod Sartija...

Budite bez brige, generalno ih nema na Halkidikiju... Za ostale delove Grcke ne znam, al od Dojrana do Toronija sam vozio od 80kmh do 140kmh bez problema...

Dragan

pre 5 godina

Ovo sto pisu da policuji nisu videli za 10 dana je tacno.Ja ih za 6 letovanja nism video bas puno puta a obisao sam dosta Grcke.Ali takodje sam citao i javljaju se ljudi da su placali kazne i po 700€ za prekrsaje tipa preticao na punu ili prosao na crveno.Kazu da su kontrolu poostrili od ove godine.Moj savetvam je drzite se pravila i nema problem.

m

pre 5 godina

U Greece idem skoro svake godine jos od 2002...ostrva,centralna,severna...mogu reci zavidan portfolio gradova,plaza puteva itd...i samo su me jednom imao blizak susret sa policijom i to na Kritu jel nisam nosio kacigu vozeci Atv quad...sto je vrlo cudno jer Grcki zakon ne kaznjava voznju motora bez lacige ali atv da...prosle godine sam napravio preko 3.000km Parga(gore dole ceo taj region) pa onda po. Kasandra (opet celo poluostrvo na vise mesta) i nijednog policajca video nisam ali bukvalno...kao ni ove na Sitoniji a obisli smo 10ak plaza..pozdrav

Sta pricas to? Dal' si pri svesti?

pre 5 godina

Mene sramota od ovih komentara. Svi do jednog za temu imaju izigravanje propisa, a svako to izigravanje moze da vas dovede u ogromnu opasnost.

psiho

pre 5 godina

Dozvoljeno je voziti bos, ali neka evropska osiguranja ne pokrivaju troškove, ako policija navede to u izveštaju! Nemci kažu za to- životni stil i zato nije zabranjeno- sto se tiče policije.

Mix

pre 5 godina

Ovo je zabranjeno i u Srbiji i po starom i po novom zakonu.To bas da mozete kako hocete,ne mozete,ali da vas nece dirati,ako ne pravite grube prekrsaje,nece.

mozaks

pre 5 godina

glupo.je uopste i komentarisati,ko.god kaze,ja vozim u papucama itd..
da vozite tako,sve krsite propise pa kad ostavite zube ili ne daj.boze nekoga ubijete u saobracajki,dali biste pristali da vas obese ili ubiju injekcijom jer ste svojim neodgovornim ponasanjem druge ubili???
zabranjena je voznja u papucama svugde.vezujte se,poatujte ogranicenje..budite kulturni i savesni vozac a ne mangup,ubica za volanom,a posle se hvatati za glavu je kasno..

boba

pre 5 godina

Godinama idem u Grcku, prosle sam bio dva puta na moru, nikad me u zivotu nije policija zaustavila. Moze covek da predje 100km i da ne vidi policijsko vozilo

boki

pre 5 godina

Tako sam isto i ja....
Prethodnih 10 godina nigde nisam ni video policajca, možda ponekog ponegde, a onda prošle godine me zaustavio radar kod Evzonija (3 km pre granice, pravac ka Makedoniji) i još jedno 5-6 vozila iz SRB....epilog: kazna 175 EUR.
Prema tome, poštujte propise - pametnije je.

Beeble

pre 5 godina

Ne razumem cilj ovakvih tekstova. Za dosta godina u Grckoj, jedva da sam video policiju, a nikada me nisy zaustavili. U turistickim mestima vam niko nece praviti problem kako i u cemu vozite, gde ste se parkirali, da li ste malo prekoracili ogranicenje itd. Sto ne znaci da treba da se ponasate bahato. Oni su turisticka zemlja i to vrlo dobro znaju. Nike im u interesu da prave probleme turistima.

Naravno, to nije razlog da mislite kako je ok da jurcate, prolazite na crveno... Ali vam apsolutno niko nece praviti problem u cemu vizite i ocekivati da idete na plazu u patikama.

nista

pre 5 godina

Kolika je kazna za izbacivanje ruke kroz prozor u toku voznje? Sebri obozavaju taj stil, klima samo povecava potrosnju i truje bez veze.

Pex

pre 5 godina

Ovo treba zabraniti jer balkanska plemena nemaju svest o nicemu pa ni o ovm problemu. Sokiran sam bio kada sma video da je nekome palo na pamet,kao mom poznaniku, da vozi bos!

boris

pre 5 godina

U Grčkoj rizikuješ 300€ po glavi bez kacige za vožnju bez iste; da ti počupaju tablice ako parkiran poput idiota i ne budeš blizu da pomeriš ako treba; daaaaaaa... Pa sve smeš u tom njihovom organizovanom haosu. Ovaj tekst nema veze sa stvarnošću.

Glas Naroda

pre 5 godina

Zasto plasite narod bez veze. Grcka policija je vrlo svesna znacaja turizma i nece maltretirati nikoga bez dobrog povoda.
Nikada jos nisam cuo od mnostva rodbine i prijatelja koji letuju u Grckoj da ih je tamosnja policija uopste i zaustavila.
Navodno je potrebna i medjunarodna dozvola a i to nikad nikom nisu trazili.

nikola1989

pre 5 godina

Svake godine ista priča po novinama.
A dole ustvari bezvlašće da nema veće. Osim na granici, daj Boze da jos jednom vidiš policiju u 10 dana.

Balkanski špijun

pre 5 godina

Glupost, ja nisam hteo da vozim u papučama, a lik koji mi je rentirao auto kaže da u Grčkoj može da se vozi tako...

Milan

pre 5 godina

Ja sam vozio u japankama tokom celog letovanja na Sitoniji i malo na Kasandri, patike sam tek obuo kad sam usao u Makedoniju. Policiju nisam video nigde, niti mi je bio problem da vozim u papucama :)

kesi

pre 5 godina

Policija bukvalno ne zaustavlja.Suprotni primeri su isključivo zbog brže vožnje i od ove godine zbog parkiranja na nedozvoljenim mestima,naročito na ulici pored plaže.Skidaju tablice i to košta 30€ ukoliko isti dan odeš po njih.Svaki naredni 10-ak eura više.Sve ostalo lupaju.

Vlada Kg

pre 5 godina

Kad sam u papučama ja ih izujem i vozim bos. Stvarno je nezgodno voziti u papučama. Sad se pitam da li je dozvoljeno voziti bos?

Kiza

pre 5 godina

Prvi put sam letovao u Grčkoj 1976, sa svojim roditeljima i to nije bilo poslednje, a kasnije, sa svojom decom i suprugom još dosta puta. Nikad nisam video nijednog policajca.

Pantagruel

pre 5 godina

Да ли то значи да је дозвољено возити у "Крокс" папучама? Оне имају затворене прсте и кајиш на пети који не дозвољава да нога исклизне уназад. Ја сам у њима прошлог лета возио до Херцег Новог преко Таре, Вишеграда, Фоче, Горажда, Тјентишта, Гацка и Требиња. И назад. Ништа ми није фалило.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Ee ne mogu da mi oduzmu dozvolu jer u Grcku gotovo uvek idem avionom ili autobusom odnosno nikad ne idem sopstvenim kolima.

nek se novinar predstavi!

pre 5 godina

i opet plasite ljude svako leto pa i ovo leto sa puno tekstova sa grckom policijom
ko putuje srecan put i uzivajte!

hm

pre 5 godina

Najbolji mi ovi koji kao ne vide policiju. Kao lopovi koji nervozno gledaju hoce li da nalete na 'pandure'. Pa niti ne treba da je vidite, vec ona treba da vidi vas. Samo po propisima i nema brige.

Petar

pre 5 godina

To nije tačno. Meni se nikad u Grčkoj nije desilo da me zaustave, a nedavno sam se vratio sa Krita. Inače, i u Beogradu leti vozim u japankama i nikad nisam imao problem sa pandurima.

dejan petrovic

pre 5 godina

Ravno 10 godina letujem u Grckoj i danas viedo policiju drugi ili treci put za sve ovo vreme. Pre 3 god. sam ih video... Istina je, samo budi normalan i noko te nece popreko pogledati.

ItNaTi

pre 5 godina

Auuu ja sam mesec dana vozio bez majice i u papucama. Bio je pakao u autu.
Ali voziti do plaze u patikama to je ludost ali je verovatno zbog bezbednosti.

realan zr

pre 5 godina

@Daleko im lepa kuca, ne bih se slozio. Ja sam bio na 4 dana, 2x su stajali na raskrsnici i zaustavljali, jednom kasno nocu, a jednom rano ujutru kad sam polazio kuci. U pitanju je ukljucenje na autoput kod Platamona (Nei Pori)

Aleksa

pre 5 godina

znsli ko da li treba medjunarodna da bi se uzeo renta car na rodosu,neko kaze da,neko ne? sta je istina?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pjana, 24. jul 2018 00:34)

Пјано, ја узео скутер 200цц и ауто 1.0 на српску без међународне.
град Родос, она улица Диакоу, велика што води од кружног тока до центра мали монтажни објекат близу парка пред крај улице, са десне стране ако гледаш од кружног, јун прошле године. Другару на ЕУ дозволу нису дали скутер од 150цц јер нема А, а мени су на српску дали све што сам хтео да узмем (бирао између јамахе ХТ660 и Скарабеа 200, узмем Скарабеа а другар узме неког кинеза од 50цц) а сутрадан смо узели неки крш ауто опет на моју дозволу. Никакав проблем, све регуларно са осигурањем, дозвола остаје код њих. Пандур на стромићу нас обиђе, ми га стигемо на семафору, ништа.....није нас погледао, а били смо гласни, и то не на грчком :)

Aca

pre 5 godina

Tako su i crnogorci poceli ovo poceli ono i ostali bez turista. Njihovim stopama krecu polako grci koji jos nisu shvatili da zadovoljan turista moze dovuci maksimum troje novih turista, dok nezadovoljan moze odvuci bar deset.

Nikola

pre 5 godina

Nemojte da vas plase, u grkoj mozete kako god hocete sto se saobracaja tice. Parkirate gde hocete, papuce ili bosi i slicno. Ja sam more puta bez majice vozio i pored pandura prolazio cak se i parkirao ispred njih i niko mi nikad nista nije rekao. Na uatoputu peglao 200 i niko nista.

Daleko im lepa kuca

pre 5 godina

Ovo je daleko od istine, u 90% slucajeva ce vam se desiti da cak ni ne vidite policajca za 10 dana boravka u Grckoj, a kamoli da vas neki zaustavi. Postujte propise i uzivajte.

Aca

pre 5 godina

Tako su i crnogorci poceli ovo poceli ono i ostali bez turista. Njihovim stopama krecu polako grci koji jos nisu shvatili da zadovoljan turista moze dovuci maksimum troje novih turista, dok nezadovoljan moze odvuci bar deset.

kole

pre 5 godina

Vozio sam u sandalama i za 12 dana sam video tri policijska auta. Kroz naseljena mesta po Sitoniji je dozvoljeno 90 km/h. Parking se nigde ne placa, a lezaljka jednom kafom. Plaze beskrajno duge, mozes da legnes na predivnu plazu i da nikog nema pored tebe na 20 metara. 14.000 km je duga grcka obala i prestanite da je uporedjujete sa smesnom, zagadjenom i prebukiranom Crnom Gorom.

realan zr

pre 5 godina

@Daleko im lepa kuca, ne bih se slozio. Ja sam bio na 4 dana, 2x su stajali na raskrsnici i zaustavljali, jednom kasno nocu, a jednom rano ujutru kad sam polazio kuci. U pitanju je ukljucenje na autoput kod Platamona (Nei Pori)

Petar

pre 5 godina

To nije tačno. Meni se nikad u Grčkoj nije desilo da me zaustave, a nedavno sam se vratio sa Krita. Inače, i u Beogradu leti vozim u japankama i nikad nisam imao problem sa pandurima.

Pex

pre 5 godina

Ovo treba zabraniti jer balkanska plemena nemaju svest o nicemu pa ni o ovm problemu. Sokiran sam bio kada sma video da je nekome palo na pamet,kao mom poznaniku, da vozi bos!

Milan

pre 5 godina

Ja sam vozio u japankama tokom celog letovanja na Sitoniji i malo na Kasandri, patike sam tek obuo kad sam usao u Makedoniju. Policiju nisam video nigde, niti mi je bio problem da vozim u papucama :)

Myguz@

pre 5 godina

Moraju li Srbi da budu vazda najgori,,gosti,,??gde god da odu.Da ostavljaju smeće,to jest kese ,otpad od hrane,pelene,pikavce da guraju u pesak,konzerve,plastične flaše,da voze u kupaćem,bosi auta.
I što je najgore da onda blate domaćine kako im je sve prljavo i još vam bude krivo što se za 10€ (DVE kutije cigara) za noć-smeštaj ne možete izživljavati i prosipati vaše fore koje nosite u vašim nekulturnim genima.Pa vi bre niste ni za šumu!!

Bojan Todorovič

pre 5 godina

Ha!!! Mnogo pura sam vozio okolnim zemljama ( od Austrije i Slovenije, Mađarske, Bugarske, Rumunije, Grčke )
NIGDE, ponavljam NIGDE gotovo i ne vidim policiju. Vozim normalno, ne divljam niko me ne dira. Kad uđem u "uređenu pravnu državu" - od Subotice do Bg 6 ( ŠEST - dobro ste pročitali - ŠEST ) patrola iskače iz žbunja na najbesmislenijim mestima, počinje da jajari i gnjavi sirotinju dok pored nas tutnje džipovi i Audiji nenormalnom brzinom. Nemojte se primati. Nema gore, pokvarenije, korumpiranije i odvratnije septičke jame od ove u kojoj mi živimo.

hm

pre 5 godina

Najbolji mi ovi koji kao ne vide policiju. Kao lopovi koji nervozno gledaju hoce li da nalete na 'pandure'. Pa niti ne treba da je vidite, vec ona treba da vidi vas. Samo po propisima i nema brige.

NBG21

pre 5 godina

Svaki dan vozim bos, lapuce stavim pored sedista... Ne odgovara mi da vozim u njima, ali kad sam bos isto kao u patikama :) Plaza na koju idem je 1km od gradske i nema izlaza na magistralu... Vec 9. dan na Sitoniji, video polociju jednom lad je bio sudar kod Sartija...

Budite bez brige, generalno ih nema na Halkidikiju... Za ostale delove Grcke ne znam, al od Dojrana do Toronija sam vozio od 80kmh do 140kmh bez problema...

jedan od mnogih

pre 5 godina

da li stvarno vozite bosi? ovo je opcija za Srbe i sirotinju iz Azije i Afrike....pa i treba vas kaznjavati
postoji klima u automobilima, kako se ne bi skidale majice i natikace za patike/cipele
biti macho baja dlakavih grudi je mozda u necijem selu prestiz, u mom smo ucili i o sigurnosti, a i o kulturi parkiranja i davanja migavca

Ahtung

pre 5 godina

Ajd' ne lupetajte! U Grčkoj divlji zapad bio i ostao! U subotu u Solunu, umal' ne igibosmo, jer sam kočio na žuto svetlo. Da nisam pogled'o u retrovizor i otpustio kočnicu, zakuco bi me otpozadi. Izađoh kao budala na raskrsnicu, al' sam se sačuvo. Dok prođoh ulicu Egnacia jedno pet puta je neko prošao na crveno i ništa. Da to uradim na Novom Beogradu u Jurija Gagarina, snimili bi me za Beogradsku hroniku.

Sta pricas to? Dal' si pri svesti?

pre 5 godina

Mene sramota od ovih komentara. Svi do jednog za temu imaju izigravanje propisa, a svako to izigravanje moze da vas dovede u ogromnu opasnost.

sanjuro

pre 5 godina

Srednje-letnja crnogorska propaganda. Da li se bilo kojoj zemlji koja u ogromnoj meri zivi od turizma praktikuje skidanje koze sa ledja turistima? U Crnoj Gori jedino. vec nedeljama prodaju price o tome kako je Grcka Alkatraz. Ovo nazivate novinarstvom? Svako ko je bar par puta autom isao u Crnu Goru zna kakva je policija tamo. Ne nasedajte na ovo.

Boki

pre 5 godina

Ne znam ko plasira ove budalaštine u sred turističke sezone. Nekome ko nikad nije bio u Grčkoj, ovo može da bude strašno, kao saveti pokojnog Alvirovića da treba poneti međunarodnu vozačku ili vatrogasni aparat u Grčku.
U teoriji, sve je to istina. U praksi, u Grčkoj nećete ni videti policajca na ulici. Ja sam prvu patrolu video kada sam u Grčkoj bio 6-ti put, a i tada me je patrola zaobišla i nagazila 100 na sat na mestu gde je dozvoljeno 80.
Nikad nisam čuo da je grčka policija nekog zaustavila, jer ih realno baš zabole za to, a i verovatno imaju direktivu da ne njakaju turiste.
Ako baš želite da vidite kakva je situacija sa saobraćajem u Grčkoj, posmatrajte njihove vozače kada voze na ring road-u oko Soluna. Više od pola vozila šiba preko 160 km/h na mestu gde je dozvoljeno 120 ili 130 nisam siguran. Na mestima gde su navodno kamere, Grci opušteno dodaju gas.
Tako da, ne bojte se, grčka je što se saobraćaja tiče 10 puta gora zemlja od Srbije.

Aleksa

pre 5 godina

Није баш истина што каже Никола, али није ни неистина.
Има радара, први код прелаза Евзони где је ограничење 110 а наши "пеглају" 200, а има их и на магистралним путевима у близини градова. На аутопуту их нема. То "бос" можда, ако вас зауставе због брзине, па будете баш лоше среће.....иначе их не занимају ни дечија седишта (ни на граници). Што не значи да треба да кршите прописе, дечије седиште вам првенствено треба због ових што "пеглају".....

Aleksa Pufta

pre 5 godina

U Grckoj vozim kao i u Srbiji do 20km/h preko dozvoljene brzine i to obicno kad nekog preticem.
Ne znam koliko sam puta bio ali ako popijes jedno veliko pivo i ne divljas nemas nikakav problem jer oni znaju da zive od turiste. Pisali su da skidaju tablice na Kasandri a meni nisu na Krfu iako sam bio u koloni sa jos 20 kola na mestu gde je zabranjeno i to satima. Ali nema mesta da se ubijes.
A kad vozim dalje u medjugradskoj ne pijem ni to jedno pivo a ove godine sam tempomat stavio na 110km/h iako je dozvoljeno 130km/h a moj automobil ide i 190km/h. Jednostavno bio sam preumoran i nisam hteo da drzim nivo koncetracije koji mi je potreban na 130-140km/h.
A ovo je smesno sto su kod nas skinuli 120 i stavili 130km/h ogranicenje. Ocekivao bih neke prethodne radove, makar da ofarbaju trake.

Vlada Kg

pre 5 godina

Kad sam u papučama ja ih izujem i vozim bos. Stvarno je nezgodno voziti u papučama. Sad se pitam da li je dozvoljeno voziti bos?

MnE

pre 5 godina

Koliko mi je poznato, stranim drzavljanima ne moze da se oduzme
vozacka na mjesec dana zbog u tekstu navedenog prekrsaja, ne samo u GR nego u ni jednoj drzavi. Moze da vam oduzme dokumenta i da se pojavite ispred sudije koji ce vam odrediti kaznu, kad je platite uzmete dokumenta.

mozaks

pre 5 godina

glupo.je uopste i komentarisati,ko.god kaze,ja vozim u papucama itd..
da vozite tako,sve krsite propise pa kad ostavite zube ili ne daj.boze nekoga ubijete u saobracajki,dali biste pristali da vas obese ili ubiju injekcijom jer ste svojim neodgovornim ponasanjem druge ubili???
zabranjena je voznja u papucama svugde.vezujte se,poatujte ogranicenje..budite kulturni i savesni vozac a ne mangup,ubica za volanom,a posle se hvatati za glavu je kasno..

nikola1989

pre 5 godina

Svake godine ista priča po novinama.
A dole ustvari bezvlašće da nema veće. Osim na granici, daj Boze da jos jednom vidiš policiju u 10 dana.

Aleksa

pre 5 godina

znsli ko da li treba medjunarodna da bi se uzeo renta car na rodosu,neko kaze da,neko ne? sta je istina?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pjana, 24. jul 2018 00:34)

Пјано, ја узео скутер 200цц и ауто 1.0 на српску без међународне.
град Родос, она улица Диакоу, велика што води од кружног тока до центра мали монтажни објекат близу парка пред крај улице, са десне стране ако гледаш од кружног, јун прошле године. Другару на ЕУ дозволу нису дали скутер од 150цц јер нема А, а мени су на српску дали све што сам хтео да узмем (бирао између јамахе ХТ660 и Скарабеа 200, узмем Скарабеа а другар узме неког кинеза од 50цц) а сутрадан смо узели неки крш ауто опет на моју дозволу. Никакав проблем, све регуларно са осигурањем, дозвола остаје код њих. Пандур на стромићу нас обиђе, ми га стигемо на семафору, ништа.....није нас погледао, а били смо гласни, и то не на грчком :)

psiho

pre 5 godina

Dozvoljeno je voziti bos, ali neka evropska osiguranja ne pokrivaju troškove, ako policija navede to u izveštaju! Nemci kažu za to- životni stil i zato nije zabranjeno- sto se tiče policije.

Mix

pre 5 godina

Ovo je zabranjeno i u Srbiji i po starom i po novom zakonu.To bas da mozete kako hocete,ne mozete,ali da vas nece dirati,ako ne pravite grube prekrsaje,nece.

Kiza

pre 5 godina

Prvi put sam letovao u Grčkoj 1976, sa svojim roditeljima i to nije bilo poslednje, a kasnije, sa svojom decom i suprugom još dosta puta. Nikad nisam video nijednog policajca.

kesi

pre 5 godina

Policija bukvalno ne zaustavlja.Suprotni primeri su isključivo zbog brže vožnje i od ove godine zbog parkiranja na nedozvoljenim mestima,naročito na ulici pored plaže.Skidaju tablice i to košta 30€ ukoliko isti dan odeš po njih.Svaki naredni 10-ak eura više.Sve ostalo lupaju.

Beeble

pre 5 godina

Ne razumem cilj ovakvih tekstova. Za dosta godina u Grckoj, jedva da sam video policiju, a nikada me nisy zaustavili. U turistickim mestima vam niko nece praviti problem kako i u cemu vozite, gde ste se parkirali, da li ste malo prekoracili ogranicenje itd. Sto ne znaci da treba da se ponasate bahato. Oni su turisticka zemlja i to vrlo dobro znaju. Nike im u interesu da prave probleme turistima.

Naravno, to nije razlog da mislite kako je ok da jurcate, prolazite na crveno... Ali vam apsolutno niko nece praviti problem u cemu vizite i ocekivati da idete na plazu u patikama.

novikorisnik

pre 5 godina

A što nas sada toliko plašite sa tim kaznama u Grčkoj? Šta je cilj svega ovoga, da ljudi ne idu na more, nego da u Srbiji provedu godišnji odmor? Pa ostavite nas bar tih 10 dana da pobegnemo iz ovog jada i čemera i da uživamo malo u nekom civilizovanijem svetu, sa lepom slanom vodom, plažom i prihatnijom klimom.
Ili možda neka agencija koja nije prodala aranžmane za Tursku, Bugarsku i Rumuniju platila spinovanje i zastrašivanje naroda sa nekakvim silnim kaznama da bi rasprodala aranžmane...

nista

pre 5 godina

Kolika je kazna za izbacivanje ruke kroz prozor u toku voznje? Sebri obozavaju taj stil, klima samo povecava potrosnju i truje bez veze.

Dragan

pre 5 godina

Ovo sto pisu da policuji nisu videli za 10 dana je tacno.Ja ih za 6 letovanja nism video bas puno puta a obisao sam dosta Grcke.Ali takodje sam citao i javljaju se ljudi da su placali kazne i po 700€ za prekrsaje tipa preticao na punu ili prosao na crveno.Kazu da su kontrolu poostrili od ove godine.Moj savetvam je drzite se pravila i nema problem.

Pantagruel

pre 5 godina

Да ли то значи да је дозвољено возити у "Крокс" папучама? Оне имају затворене прсте и кајиш на пети који не дозвољава да нога исклизне уназад. Ја сам у њима прошлог лета возио до Херцег Новог преко Таре, Вишеграда, Фоче, Горажда, Тјентишта, Гацка и Требиња. И назад. Ништа ми није фалило.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Ee ne mogu da mi oduzmu dozvolu jer u Grcku gotovo uvek idem avionom ili autobusom odnosno nikad ne idem sopstvenim kolima.

boris

pre 5 godina

U Grčkoj rizikuješ 300€ po glavi bez kacige za vožnju bez iste; da ti počupaju tablice ako parkiran poput idiota i ne budeš blizu da pomeriš ako treba; daaaaaaa... Pa sve smeš u tom njihovom organizovanom haosu. Ovaj tekst nema veze sa stvarnošću.

m

pre 5 godina

U Greece idem skoro svake godine jos od 2002...ostrva,centralna,severna...mogu reci zavidan portfolio gradova,plaza puteva itd...i samo su me jednom imao blizak susret sa policijom i to na Kritu jel nisam nosio kacigu vozeci Atv quad...sto je vrlo cudno jer Grcki zakon ne kaznjava voznju motora bez lacige ali atv da...prosle godine sam napravio preko 3.000km Parga(gore dole ceo taj region) pa onda po. Kasandra (opet celo poluostrvo na vise mesta) i nijednog policajca video nisam ali bukvalno...kao ni ove na Sitoniji a obisli smo 10ak plaza..pozdrav

Dex

pre 5 godina

Nemojte da vas plase, u grkoj mozete kako god hocete sto se saobracaja tice. Parkirate gde hocete, papuce ili bosi i slicno. Ja sam more puta bez majice vozio i pored pandura prolazio cak se i parkirao ispred njih i niko mi nikad nista nije rekao. Na uatoputu peglao 200 i niko nista.
(Nikola, 23. jul 2018 16:33)

Mene ti plasis (i slicni tebi). Nadam se da neces "ispeglati" i neku porodicu na tom autoputu.

Maja

pre 5 godina

Zivim u Grckoj vec 7 godina i mogu samo reci da ovde policiju i ne viđate, kamoli da zaustavljaju!
Ono sto sam do sad iskusila u Grckoj je da manje vise imaju zakone kao u EU ali se to nista ne postuje!
Od nasih prijatelja niko ne uci decu preko 2-3 godine da se vezuju u autu. Do tad obicno mame drze decu u narucju. Ne retko vidim decu na prednjem sedistu a vec dva puta na prednjem sedistu ali sa spustenim staklom pa detetov trup viri napolji! Malo je reci koliko sam na to zgrozena!

Glas Naroda

pre 5 godina

Zasto plasite narod bez veze. Grcka policija je vrlo svesna znacaja turizma i nece maltretirati nikoga bez dobrog povoda.
Nikada jos nisam cuo od mnostva rodbine i prijatelja koji letuju u Grckoj da ih je tamosnja policija uopste i zaustavila.
Navodno je potrebna i medjunarodna dozvola a i to nikad nikom nisu trazili.

Uros S

pre 5 godina

Vec 10 dana sam u Grckoj, policiju vidim samo kada prodjem pored stanice na putu do plaze.
Veca je sansa da zemlju pogodi meteor nego da dobijem kaznu u saobracaju ovde.

nek se novinar predstavi!

pre 5 godina

i opet plasite ljude svako leto pa i ovo leto sa puno tekstova sa grckom policijom
ko putuje srecan put i uzivajte!

dejan petrovic

pre 5 godina

Ravno 10 godina letujem u Grckoj i danas viedo policiju drugi ili treci put za sve ovo vreme. Pre 3 god. sam ih video... Istina je, samo budi normalan i noko te nece popreko pogledati.

infidel

pre 5 godina

Prestanite da plašite narod po nalogu crnogorske mafije. U Grčkoj vam se neće desiti ništa, nećete ni sresti policiju a iako ih sretnete neće vas pipnuti prstom jer ste turista. Naravno, treba da poštujete propise zbog sebe ali suštinski, grčka policija ne dira turiste koji ne prave probleme i ne prave ozbiljne probleme...

ItNaTi

pre 5 godina

Auuu ja sam mesec dana vozio bez majice i u papucama. Bio je pakao u autu.
Ali voziti do plaze u patikama to je ludost ali je verovatno zbog bezbednosti.

boki

pre 5 godina

Nikad ne vozite u papučama, ali nikad. Nedavno pored mene stranac probio naplatnu rampu jer mu se papuča zaglavila, polomio šajbu,skroz, auto mini kantrimem subota ponoć kod Siriga, dobro da nekog nije zgazio, a posle šta je radio, neznam, mogao je samo da plače

likbgd

pre 5 godina

Za 12 dana voznje po grckoj (vratio se prosle nedelje) nisam video nijednu patrolu, osim jednog radara na par kilometara od evzonija na ulasku.
Budite normalni, postujte ogranicenja brzine koja su sasvim logicna za odredjene deonice (ne kao kod kod nas 60 na pravcu van naseljenog mesta da bi te snimili iz nekog zbunja i kaznili) i uzivajte u odmoru.

BGD

pre 5 godina

Potpuno isti zakon je svuda u Svetu .U Bivšoj SFRJ,sadašnjoj Srbiji.Po komentarima,vidi se da AutoŠkole u Srbiji,NE PREDAJU,već uzimaju pare.

Balkanski špijun

pre 5 godina

Glupost, ja nisam hteo da vozim u papučama, a lik koji mi je rentirao auto kaže da u Grčkoj može da se vozi tako...

Bole

pre 5 godina

Sedam zadnjih godina letujem u grckoj. Nikada me niko nije zaustavio a kamo li kaznio. Vozio I u papucama,I go do pojasa,I bez vezanog pojasa,I bez upaljenih svetala. Ali vozio sam normalno I postovao glavne saobracajne propise. Opusteno,niko te ne dira ako se ne seljacis I ako nisi maloumnik da vozis brzinom svetlosti jer mislis da si na nbg,ako prolazis na crveno jer znas nekog ko zna nekog alekovog,ako si popio dva,tri piva pa si umislio da si sumaher. E tad si ga naj..o. Jer za razliku od ove livade gde mi zivimo ,Grcka je drzava I ima zakone koji su isti za sve.

Saša

pre 5 godina

Kada sam ja polagao ( bilo je to pre mnoooogo godina ) postojao je član zakona koji je tretirao kao kažnjivo delo vožnju u neprikladnoj obući. Da li je i danas tako ne znam, ali da bi trebalo da bude to je činjenica. Papuča koja sklizne s noge i zaglavi se gde ne treba može da izazove veliku nesreću.
Takođe bi isto tako trebalo ženama zabraniti da voze u visokim štiklama.

boba

pre 5 godina

Godinama idem u Grcku, prosle sam bio dva puta na moru, nikad me u zivotu nije policija zaustavila. Moze covek da predje 100km i da ne vidi policijsko vozilo

Miki

pre 5 godina

Meni ovo liči na lobiranje nekih turističkih agencija da vas oni odbace autobusima ili suseda sa morem.
Koliko sam pročitao u zadnjih mesec dana u Grčku je nemoguće ući sa autom a da ti ne uzmu vozačku dozolu u najmanju ruku,a sa malo alkohola ili papučama bi mogao završiti i na vešalima.
Pa ko bi išao da je tako?

pera

pre 5 godina

Nemojte da vas plase, u grkoj mozete kako god hocete sto se saobracaja tice. Parkirate gde hocete, papuce ili bosi i slicno. Ja sam more puta bez majice vozio i pored pandura prolazio cak se i parkirao ispred njih i niko mi nikad nista nije rekao. Na uatoputu peglao 200 i niko nista.
(Nikola, 23. jul 2018 16:33)
iz komentara zakljucujem da nemas vise od 20 god jer tako moze samo klinac da pise

gojko 12

pre 5 godina

Nemojte da vas plase, u grkoj mozete kako god hocete sto se saobracaja tice. Parkirate gde hocete, papuce ili bosi i slicno. Ja sam more puta bez majice vozio i pored pandura prolazio cak se i parkirao ispred njih i niko mi nikad nista nije rekao. Na uatoputu peglao 200 i niko nista.
(Nikola, 23. jul 2018 16:33)

Nadam se da ne voziš decu kada ga
" peglaš " 200 na auto putu bos ili u papučama....ako voziš sam što se mene tiče peglaj i 300 samo tako ugrožavaš i druge koji se drže ograničenja.

Kraljevčanin

pre 5 godina

Ljudi, pa niko nije rekao da će da vam oduzmu dozvolu, već da to mogu da urade po važećim zakonskim propisima. A ovaj genije što jurca 200 po auto putu i time se hvali, za to tek nemam komentar!

dule

pre 5 godina

Ovo je daleko od istine, u 90% slucajeva ce vam se desiti da cak ni ne vidite policajca za 10 dana boravka u Grckoj, a kamoli da vas neki zaustavi. Postujte propise i uzivajte.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Daleko im lepa kuca, 23. jul 2018 16:27)

Moje lično iskustvo je malo drugačije.

Ja sam ih video svaki put kad sam bio, ali doslovno svaki. Ali za razliku od naših patrola, oni ne vrše nasumičnu proveru i naravno sve šta uz to ide. Oni se jednostavno nalaze pored prometnijih puteva i tu su jednostavno da podsete vozače da paze šta rade. Cenim da će i da zaustave ponekog ko baš očigledno divlja.

Sve u svemu, mnogo bolje nego naši.

bg1

pre 5 godina

u praksi niko ne zaustavlja. ne postoje tamo "redovne kontrole" Samo bez divljanja sa brzinom i sve ok. nikad ni jedan problem sa policijom u Grčkoj

boki

pre 5 godina

Tako sam isto i ja....
Prethodnih 10 godina nigde nisam ni video policajca, možda ponekog ponegde, a onda prošle godine me zaustavio radar kod Evzonija (3 km pre granice, pravac ka Makedoniji) i još jedno 5-6 vozila iz SRB....epilog: kazna 175 EUR.
Prema tome, poštujte propise - pametnije je.