Drevni grad Hefej danas je srce nauke i tehnike

U samom centru najmnogoljudnije zemlje na svetu, smešten između dve velike reke, sa skoro osam miliona stanovnika, Hefej je glavna turistička destinacija u provinciji Anhuej i idealno mesto u kom možete da se upoznate sa autentičnom kulturom ovog dela Kine.

Pošaljite komentar
 1. Ne secam se ni da li sam uopste prosla kroz ovaj grad, vecina kineskih velikih gradova mi je bila jako bezlicna, ali ova provincija ima par verovatno najlepsih kineskih sela - Hongcun i Xidi. Ovde je sniman ''Pritajeni tigar, skriveni zmaj'' i to su za mene daleko najdivnije urbanisticke celine koju sam posetila u Kini. Razlog tuzan - pokrajina je bila toliko nebitna da je ni Kulturoloska revolucija ni ''Veliki korak napred'' nisu skoro ni dotakli. I nije bas istina da se kineski turisti ne okrecu svojim prirodnim bogatstvima, okrecu se u brojkama od desetina hiljada posetilaca dnevno po atrakciji, i zapravo to jako lepo i placaju, ulazi u nacionalne parkove kostaju oko 30tak eura, kako za njihove drzavljane, tako i za strance. Jako zanimljiva ali i malo naporna zemlja za obilazak, zavredjuje ipak bar nekoliko poseta. Bilo bi dobro da nasi ljudi, bar oni koji to mogu priustiti, iskoriste bezvizni rezim i relativno jeftine avionske karte jer je Kina jos uvek neistrazena i neiskvarena globalnim ''zapadnjackim'' turizmom, samim tim i dovoljno jeftina a i promeni vam percepciju masovnog turizma :)
   (ni hao, 13. novembar 2017 23:24)

  # Link komentara

 2. idem poslom u Kinu otprilike jednom godisnje, i posle EU u kojoj sve deluje staro iz 19stog i 20tog veka, kad dodjete u kineske gradove koji su otprilike 10-20 godina stari, sve deluje kao da ste dosli u EU ali 2050-2100 godinu.
  (seljadin, 13. novembar 2017 10:47)

  # Link komentara

 3. Kina je ogromna i prelepa, samo Kinezima i nama izgleda nisu isti pojmovi za lepo. Oni se oduševljavaju svime što je veliko, pa tako nisu svesni prirodnih lepota svoje zemlje...
   (joy, 13. novembar 2017 09:35)

  # Link komentara