Lista gradova u kojima su turisti više nego dobrodošli

Nakon analize 500 najvećih turističkih destinacija na planeti, uzimajući u obzir faktore koji mogu učiniti da se turista oseća dobrodošlim i razgovora sa 15.000 novinara koji prate turizam, sajt “Travel bird“ objavio je listu najgostoljubivijih gradova na svetu. U obzir se uzimao opšti utisak stručnjaka, dobrodošlica na aerodromu, bezbednost, osećaj sreće turista i komunikacija.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Mogadišu, Somalija.
  Dobro došle, žive mete!
   (Smuleco, 17. novembar 2017 12:56)

  # Link komentara

 2. Od ovih nekoliko stavki kojih su naveli za izbor liste najbitnija je bezbednost, barem meni. Sto se tice srece zato sto si u tom gradu, meni bi bila najveca sreca sto sam uopste skupio novac. Kada je komunikacija(citaj poznavanje engleskog jezika) u pitanju uglavnom nekomuniciram sa nakim. Na kraju dobrodoslica na aerodromu mi uopste nije bitna ako moram malo vise da se pomucim oko nekih stvari OK, svakako sam dosao da upoznam grad i zemlju a ne spa i trzne centre.
  (Mile Dodik, 10. novembar 2017 21:41)

  # Link komentara

 3. Bravo Oslo!:-) Cista desetka!Jedina! Inace poznanici, Beclije, bili po treci put u avgustu, odusevljeni ponudama, lepotama, harmonijom i mirom Ko zna, zna.
  (E,, 10. novembar 2017 16:12)

  # Link komentara

 4. Da imam dovoljno love za boravak u nekom od tih gradova (avion, hotel, hrana, poneka večera u restoranu i piće u večernjem izlasku) - bo bih i ja srećan za 10-ku!
  Ova lista bi mogla da se zove i - NAJSKUPLJIH 9 GRADOVA! Lisabon je jedini koji je nama, običnim smrtnicima iz Srbije (relativno) dostupan za posetu!
   (miki, 10. novembar 2017 13:23)

  # Link komentara